מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיבה קטנהרויטל26/01/2010
שלום אני ליטל בת 18,ויש לי שאלה.
תמיד כשאני אוכלת קצת יותר משאני רגילה אני מרגישה כבדות ובכלל מרגישה לא טוב וכאבי ראש.
כשאני אוכלת מתוק(בימי הולדת ובאירועים)קצת יותר משאני רגילה זה ישר גורם לי לכאבי ראש והרגשה כללית לא טובה..
רציתי לשאול האם זה בסדר ונומאלי?איןלי שום בעיה ,אני חושבת שזה פשוט מה שהגוף שלי מורגל..
רציתי לשמוע חוות דעת נוספת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת הכבדות אחרי אכילה מרובה
אהרון רזון26/01/2010נורמלית, וזה קורה אצל הרוב. כאב ראש לא חייב להיות אבל גם זה לא נדיר בעיקר אחרי אכילת מתוק בכמות לא שגרתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיה ב דגי מושט קפואיםחוה26/01/2010
שלום,
אני בדיאטה דלת פחמימות (במשפחתי היתה סכרת ואני חוששת), אוהבת מאוד דגי מושט, אך שמעתי שיש בעיה כלשהיא של זיהום בכימיקלים של דגי המושט הקפואים הנמכרים ברשתות. האם זה נכון?
ושאלה נוספת, האם טונה (בשמן) היא מקור טוב לאומגה 3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים
אהרון רזון26/01/20101. אם הוא מיובא, עלולה להיות בעיה. מוטב להמנע. תמיד עדיף לאכול דג טרי.
2. סוגי הטונה המשווקים בישראל, דלים באומגה3. בסלמון ובפורל יש הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויה25/01/2010
שלום אני בת 16 ואני מעוניינת להוריד ממשקלי , אני 160 ושוקל קרוב ל60 , רציתי לדעת כמה אני ארד במהלך חודש אם אני אוכל בין 100 ל-1200 קלוריות ביום ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה תאורטית
אהרון רזון26/01/2010בהנחה שבטעות כתבת 100 במקום 1000, תורידי 2.5 ק"ג ללא פעילות גופנית. אם תוסיפי הליכה מהירה יומית של 6 ק"מ תורידי 4 ק"ג בחודש הראשון.
הערה: החישוב מבוסס על סטיסטיקה ואינו בהכרח נכון לגביך. תני למאוזנים לדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילו אצלי רגישות לגלוטןיעל25/01/2010
וחוץ מזה גם הליקובקטר וקנדידה קלה.
מה זה אומר להימנע מגלוטן? מה כן מותר לאכול מבחינת פחממות? האם כל הדגנים אסורים, חוץ מקינואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נטולת גלוטן
שרון26/01/2010הי יעל,
הימנעות מגלוטן משמעו הסרה מוחלטת של מזונות המכילים גלוטן או אפילו עלולים להכיל עכבות של גלוטן.
חשוב שחולי צליאק יהיו עם תזונה נטולת גלוטן ולא דלה בגלוטן, משום שגם כמויות זעירות יכולות לגרום נזק לרגישים.
קודם אפרט על המותר לאכול:
פחמימות כמו אורז, תירס, תפוח אדמה.
בנוסף יש בבתי טבע וחנויות מתמחות במוצרים ללא גלוטן פסטה ללא גלוטן, פתיתים ללא גלוטן, ניוקי ללא גלוטן, לחם ללא גלוטן.
הדגנים שאינם מכילים גלוטן הם: אורז, אורז מלא, קינואה כוסמת, דוחן ואמרנט.
כמו כן, כל הקטניות אינן מכילות גלוטן כמו: חומוס, עדשים, שעועית מאש, ואזוקי.
המזונות שמכילים גלוטן ויש להימנע מהם:
1) כל החיטה - פסטות, בורגול, מאפים, פתיתים, קוסקוס, דגני בוקר.
2) לחם ודברי מאפה אחרים המכילים קמח שיפון.
3) שיבולת שועל - הנמצא בקוואקר, גרנולה, דגני בוקר, דייסות דגנים.
4) שעורה- נמצא בלתת וגריסי פנינה, בירה לבנה ושחורה.
5) סולת.
6) בצק שאור
7) סובין.
בברכה,
איילת גול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמניםם.25/01/2010
אני מנסה לאכול כמה שיותר ירקות , והיום ארצה לנסות אותם מבושלים..
יש ירקות שמאבדים מהערך התזונתי שלהם שהם מתבשלים?
אני יודעת שהגזר, נכון?מה עוד?
ברוקלי מה קורה איתו שהוא מתבשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות לאחר חימום
שרון26/01/2010הי
באופן כללי, חימום מזון משבש את הרכבו הטבעי. מזון חי שלא עבר חימום ועיבוד הוא הטוב ביותר מבחינת ערכיו התזונתיים.
יש סוגים שונים של ירקות:
תפו"א, גזר ובטטה למשל עמידים יחסית לחום יותר מאשר אחרים כמו קישוא למשל.
חשובה גם דרך החימום:
חימום בסיר לחץ ובמיקרוגל הם הגרועים ביותר.
בישול במים פחות הרסני
אידוי בסיר אדים הוא המומלץ ושומר על רוב ערך התזונתי.
חשוב גם מצב הירק בזמן חימומו, ירק מקולף או חתוך יאבד בזמן החימום יותר מאשר ירק שחומם כשהוא בשלומותוץ
בישול במים פחות הרסני.
אידוי בסיר אדים (סיר קוסקוס) הוא הטוב ביותר ושומר על מרבית הערך התזונתי.
בברכה,
איילת גול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הירקות המבושלים
ד''ר רוני חרמון27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים(:25/01/2010
מה הבדלים בין קטניה (אפונה) לבין דגן (גריסים) לבין פחמימה (אורז)?
מזה קטניה ומזה דגן?
אשמח לתשובות בנושא,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה עממית
יעל25/01/2010כל מה שהזכרת - הן פחממות: אורז, אפונה, גריסים וכו'.
הפחממות מתחלקות לסוגים שונים: קטניות, דגנים, ירקות פחממתיים.
קטניות: עדשים, שעועית יבשה, חומוס ועוד.
דגנים: חיטה, שיפון, שיבולת שועל ועוד.
ירקות: תפוחי אדמה, בטטה, שורש סלרי ועוד.
גם סוכר זו פחממה, אך פחממה לא-מורכבת, ואינה בריאה [לצערי].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות מותרים - צרבתלי25/01/2010
אני סובלת מצרבת באופן קבוע, נוטלת לוסק פעם ביומיים.
ברצוני להתחיל בתזונה מתאימה ורציתי לשאול לגבי בצקים מותרים.
לפי מיטב הבנתי התזונה צריכה להיות מורכבת ממזונות דלים בשומן, ולכן רציתי לשאול לגבי בצק פילו שמכיל 0 אחוז שומן (כך טוענים). האם בצק כזה הוא מותר בתזונה לסובלים מצרבת?
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
שרון26/01/2010הי לי,
לוסק היא תרופה סותרת חומצה, והשימוש בה לטווח ארוך ובתדירות גבוהה יוצר בסופו של דבר נזק לקיבה ולמערכת העיכול.
הטיפול והריפוי האמיתי לצרבות מתחיל אכן מחייב שינוי תזונתי. עד שתראי שיפור, מומלץ להימנע מקפה, אלכוהול, עגבניות ומוצרים המכילים רוטב עגבניות, חמוצים ומזונות מוחמצים, מזון מטוגן, מתובל ושמן.
כמו כן, שיטה יעילה ביותר לעזור לקיבה להירפא היא להפריד בין מרכיבי מזונות באותה ארוחה, כלומר: להפריד בין פירות, חלבונים ופחמימות באותה ארוחה.
ירקות טריים או מבושלים אפשר לאכול עם כל מרכיבי המזון.
עקרון ההפרדה אומר:
בארוחה אחת אוכלים חלבונים (בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב, קטניות וסויה) עם ירקות טריים או מבושלים, ובארוחה אחרת אוכלים פחמימות (אורז, פסטה, לחם, תפו"א) עם ירקות.
פירות תמיד אוכלים לבד לפחות שעתיים לאחר ארוחה אחרונה.
ולא שותים בזמן הארוחות, אלא רק לפני או אחרי, משום שהמיים מדללים את האינזימים.
מבחינת בצקים, בצק העלים הוא אכן ללא שומן, אולם אופן השימוש בו למטרת בורקסים למשל, מאפים, מצריך שימוש בחמאה על מנת שהדפים לא ידבקו זה לזה...
בברכה,
איילת גול
תזונאית קלינית טבעית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לי
ד''ר רוני חרמון27/01/2010צרבת נגרמת מעליה של נוזל קיבתי לוושט בדרך כלל ע"י חומרים שומניים אבל יש מאכלים שידועים כעושי צרבת כמו בצקים עם שמרים טיגון בצל שום חריף פלפל וכו' כל אחד והבעיה שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה מתפריטחסויה25/01/2010
היום בבוקר אכלתי 2 פרוסות קל עם גבינה צהובה 5% ונס קפה
בביניים אכלתי 2 תמרים+7 שקדים קלויים
אחרי שעתיים הייתי רעבה ואכלתי 2 פרוסות קל+כף טחינה ועגבניה
ובצהריים אכלתי לחמניה עגולה מחיטה מלאה+מעט סלט מטבוחה.
עד כאן זה יותר מדיי עד הצהריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עליי???
חסויה27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא ייתכן אתם עונים לכולם ומדלגים
חסויה28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש לא פייר שאתם מסננים שאלות!!!
חסויה29/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא שם
ד''ר רוני חרמון30/01/2010האופן שבו את מסדרת את התפריטים שלך אינו בריא ולא חכם. דיאטה אינה משחק ילדים צריך לדעת לעשות אותה להיות נחושים ולאורך זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיאטה של אולגה רז מותר 12 פרוסות א
יעל01/02/2010אבל רק של לחם קל! וגם המריחה צריכה להיות דקה ,אז השאלה כמה תאכל עוד בנוסף לאורך היום.הבעיה שלחם קל פחות משמין אבל לא משביע כך שגם אם היא נותנת 12 זה מעט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים מסיסים בברנפלקסדובי24/01/2010
על ברנפלקס כתוב כי הוא גם מכיל סיבים מסיסים בכמות לא מבוטלת(7.3 גר ל100 גר)
האמנם? הרי בחיטה יש רק סיבים לא מסיסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון חלק מהסיבים מסיסים
ד''ר רוני חרמון25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמרים(:24/01/2010
לאחר אימון ידוע שיש צורך בגלוקוז על מנת שיהיה תהליך של הפרשת אינסולין והשריר יקבל פחמימה למנוע פירוק (מקווה שאני צודקת)
אחרי אימון כוח אכלתי מייד 2 תמרים (גודל לא גדול הם היו די קטנים) האם זה תורם ועוזר?
כמה גרם פחמימה יש בשני תמרים קטנים והאם זה מספיק?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף לאכול פחמימה יותר מורכבת
ד''ר רוני חרמון25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיסכוולרוני24/01/2010
אני בת 15 עוד חודשיים ואני שוקלת 40-41 על 1.50 או 1.48 אני באמת מרגישה שמנה לא מידי אבל יש לי מה להוריד מהיירכיים הבטן הזרעות. הבעיה שאני באמת לא יודעת איך עשיתי דיאטה שלא אכלתי בבצפר ואכלתי רק 3 ארוחו ביום ככה זה היה במשך שנתיים, שמרתי על משקלי. השנה משום מה העלתי מ38 ל40-1. אני לא אנורקסית אני אוכלת מתוק ועוגות ופחות אוכל באמת בגלל זה אני עולה. התפריט שלי הוא בערך כך:
בוקר=שוקו מאבקה
בצפר: חצי לחמניה ארוכה עם ממרח כלשהו ביצהמבולבלת וכו'...
צהריים: לא תמייד אוכלת בד"כ הסנדויץ הגדול משביע אותי
ערב: טוסט או מבולבלתאב לא תמיד גם.
במקום אוכל אני שותה שוקו.
קשה לי אני מכורה קשה למתוק והיתאפקות הזאת במשך שנתיים גרעה והביאה תוצאה הפוכה טחינה של מתווק. מה עושים אניבאמת מיואשת אין לי כוח רצון כמו פעם, אני באמת רוצה להוריגד בצורה מבוקר ומסודרת ישלך עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שביט שלום
ד''ר רוני חרמון25/01/2010יש לך בעיית אכילה קשה המצריכה טיפול של מקצוען ומוטב כמה שיותר מוקדם שהרי את בגיל שיכול לגרור אותך למצב בריאותי ונפשי לא טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוקאתי24/01/2010
אני בת 70 עברתי התקף לב וצינתור לפני שנתיים יש לי לחץ דם גבוה במיוחד אחרי אכילת בשר
ואני גם חולת סכרת
הלחץ דם נע בין 120\70 ל 160\.70
ואני לוקחת תרופות גליבטיק לסכרת וללחץ דם :קרדילוק 10 קרטייה פלוויקס ודיוואן כשהלחץ דם עולה בערב
לפעמים שותה קפה
שמעתי שבתה ירוק יש קפאין ושאלתי היא כמה כוסות תה ירוק מותר לי לשתות ביום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתה ירוק יש מעט קופאין
ד''ר רוני חרמון25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדיםחסויה24/01/2010
אני אוכלת במסגרת תפריט של דיאטה-שמירה כל יום 7 שקדים קלויים.זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצויין
ד''ר רוני חרמון25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לעור עודףיוסי24/01/2010
שמעתי על בעיה של עור עודף אצל אנשים שירדו קילוגרים רבים והתחלתי לחשוש בנושא
מכמה קילוגרמים הרזייה מתחיל להיווצר עור עודף ברמה שניתן להבחין?
ברור לי שאין מספר ממש מדוייק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בן 25 אגב
יוסי24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 25 אגב
יוסי24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה תלוי בעודף המשקל גיל וקצב ההרזיה
ד''ר רוני חרמון25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקות חלבוןפיתה 323/01/2010
שלום אני מיתאמן כבר שנתיים וחצי והיתחלתי לשהישתמש באבקת חלבון של אופטימום
עכשיו השאלה שלי כמה פעמים ביום צריך לקחת ואיזה כמויות
וכמה גרם לקחת השייק שלאחר האימון
קצת נתונים אם תריך אני שוקל 90 קילו מטר 82 ואחוז שומן 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקות חלבון
ד``ר נסטור ליפובצקי24/01/2010שלום,
אין סיבה לקחת אבקת חלבון ועדיף הרבה יותר לקבל את החלבון מאוכל. אם מסיבה כלשהי אתה מתעקש על אבקה, תקח את השווה ערך של 15 גר' חלבון אחרי האימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)