מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה...נטע11/01/2010
אני מעוניינת לרדת במשקל ולהוציא מהתפריט שלי לחם, גיליתי גם בנוסף שלחם גורם לבטן שלי להיות נפוכה, גם אם זה לחם דגנים או חיטה מלאה. האם יכול להיות שגוף מסויים לא מקבל טוב או לא מעכל טוב לחם??
איזה תחליף משביע ודיאטי יכול להיות ללחם?
מחכה לתשובה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נטע
ד''ר רוני חרמון12/01/2010לא חייבים לאכול לחם אפשר להסתפק בכול פחמימה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצות נוריג11/01/2010
1.חשבתי לשלב כל יום מעט אצות נורי (כרבע עד חצי דף) בתזונה שלי מכיוון שאצות ידועות כבריאות מאוד.
על גבי אריזת אצות נורי לסושי שקניתי רשום שב-100 גרם יש 400 קלוריות,
אבל כשבדקתי את ערכם התזונתי של אצות נורי באתרים שונים ראיתי מספרים שונים בכולם,
כ-10 עד 25 קלוריות ל-100 גרם.
איך יכול ליהיות הבדל גדול כל כך בנתונים?
האצות שקניתי הן אריזת 10 הדפים שנמכרת בכל רשתות השיווק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג
ד''ר רוני חרמון12/01/2010התשובה השניה יותר הגיונית אצות ידועות בריכוז יוד וחלבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המעי הרגיזשני11/01/2010
מה כדאי לאכול ע"מ למנוע ריצה לשירותים הרבה פעמים.
לפעמים יש לי יציאות 10 פעמים ביום. מה עושים?
אני בת 25 ורזה מאוד.
יש לציין שנבדקתי אצל רופא גסטרו שקבע - שיש לי מעי עצבני בלבד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד``ר נסטור ליפובצקי11/01/2010הי ניקול,
את צריכה להמנע ממזון עשיר בסיבים. בדרך כלל לחם מלא עובר בסדר אבל קליפות של פרות וירקות לא רצויות. גם תמעני מדברי חלב אבל יוגורט ביו בדרך כלל גם בסדר. דבר אחרון, לא רצוי מזון שומני במיוחד לא מטוגן ולא שומן מן החי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 איכותיתדניאלה11/01/2010
אומגה 3 של איזה יצרן הכי איכותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
ד``ר נסטור ליפובצקי11/01/2010שלום,
מכיוון שאין ביקורת על תוספים כפי שקיימת לגבי תרופות, קשה להגיד. כדאי שתבדוק שכתוב אם התוסף נקי ממתכות כבדות. בזמנו בדקנו. תראי טבלה על תוספי אומגה
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה דרך פגאופיר10/01/2010
שלום
אימי לאחר ניתוח בפה, וצריכה לקבל הזנה דרך פג
שאלתי היא מה ההבדלים בין אוסמולייט אנשור ונוטרן?
כי בבי"ח כל פעם נתנו לה משהו אחר וחשוב לנו לדעת מה הכי נכון לקחת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופיר
ד''ר רוני חרמון10/01/2010כולם אוכלים מעושרים ומרוכזים בכול קופסה כ- 500-1000 קל' יש לקרא את הרכיבים בכול מוצר סה"כ אני מעדיף אינשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזנה דרך פג - אוסמולייט
שרה גולדרייך30/08/2016אבי עבר השתלת פג לפני חודשיים. צינורית ההזנה נסתמה אחרי חודש וצריך היה להחליפה בבית חולים. על פניו נראה שההזנה של אוסמולייט מאד מאד צמיגה, דביקה וסותמת הצינור. יש בה הרכב גדול מאד של סירופ ומוצקי תירס בצד שמנים אחרים. האם פורמולות אחרות : אנשור, נוטרן, דלילות יותר מבחינה זו? האם מותר לדלל התמיסה עצמה בהרכב כמות המים (100 מ"ל) הנוספת הניתנת לאחר כל הזנה של קופסה, או שיש להזין הפורמולה ללא כל דילול. תשובתך חשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר קלוריות ביוםמאיה09/01/2010
שלום,
שמי מאיה, אני שוקלת 40 קילו וגובהי הוא 1.50
אני עוסקת בפעילות אירובית (ריצה של בין שמונה לעשרה קילומטר) בערך ארבע פעמים בשבוע. לאחרונה ירדתי מעט במשקל ואני חושבת שזה משום שהגברתי את הפעילות הספורטיבית ולא העלתי את מספר הארוחות או הקלוריות ביום. רציתי לדעת כמה קלוריות עלי לצרוך ביום על מנת לשמור על המשקל ולא לרדת אך גם לא לעלות.
מעבר לכך, האם 40 קילו הוא משקל תקין לגובהי?
תודה רבה מראש,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מאיה
ד''ר רוני חרמון10/01/2010את צריכה לצרוך קלוריות ביום השוות לתוצאה של מכפלת משקלך ב- 21.6 ולהוסיף את הקלוריות שאת צורך עקב פעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תפריט זה טוב??????.....שקד09/01/2010
שלום ירדתי במשקל וכרגע אני מעוניינת לשמור עליו האם תוכלו לייעץ לי לגבי התפריט:
בוקר-2 עוגיות
ארוחת עשר -2 פרוסות לחם מלא עם קוטג' 5%/ גבינה צהובה 5% +פרי (תפוח/קלמנטינה)
ארוחת צהרים- שניצל טבעול+ כוס וחצי שעועית/פסטה/פתיתים/אפונה/אורז מלא+ סלט ירקות
ביניים- חטיף גרנולה +פרי
ערב- 2 פרוסות לחם מלא+גבינה צהובה 5%+ סלט ירקות או 2-3 פרכיות+קוטג' 5%+ סלט ירקות או ביצה +סלט ירקות.
*בין הארוחות אנימנשנשת המון ירקות האם זה מוסיף הרבה קלוריות?.
*אני מאוד אוהת עוגיות ולפי ניסיון אם אני מוותרת עליהם על בסיס יומי אח"כ אני צוללת אותם , האם זה בסדר 2 עוגיות ביום??...
* מסיבות בריאותיות אסור לי לעשות ספורט האם אני צריכה לדלל את התפריט?..
אשמח לתשובות ברורות...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי....!!!
שקד10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל, גובה, משקל?
אהרון רזון10/01/2010כמה ירדת ותוך כמה זמן?
מה היה היקף תפריט היומי?
מתי התחלת את השמירה?
את צמחונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 16....
שקד11/01/2010גובה-1.50 משקל 44....
אני צמחונית והדיאטה שעשיתי הייתה בהרבה יותר מצומצמת- לחם קל, ללא תוספת בארוחת צהרים, קוטג' 3%, חטיף אנרגיה60-80 קלוריות....
המשקל הקודם שלי היה 50 קילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירה אחרי ירידה
אהרון רזון11/01/2010נתוני הגובה והמשקל שלך בנוסף לדיאטה דלה מאוד שעשית ולחוסר יכולת לבצע פעילות גופנית,
לא יקלו על השמירה, אבל עם הרבה כוח רצון וידע (כמעט ) הכול אפשרי.
לא תהיה בררה אלא לשנות את הרגלי האכילה שלך לצמיתות וזה כמובן כרוך בוויתורים כמו האהבה
(שהפכה לתלות) לעוגיות. 2 עוגיות כל יום אינו מומלץ לנתונים שלך בהתחשב שהנטיה להשמנה
לא נעלמה.
כעיקרון אחרי "תקופת היובש" את צריכה לחזור לתזונה נורמלית כמותית ואיכותית, אבל בהדרגה כי אחרת הגוף שלך ש"למד" להסתדר במועט, יגיב בהשמנה.
הרי הצעות השיפור שלי:
בוקר-2 עוגיות
****לא עוגיות אלא פרוסת לחם מלא עם יוגורט 1.5% ופילפל אדום
ארוחת עשר -2 פרוסות לחם מלא עם קוטג' 5%/ גבינה צהובה 5% +פרי (תפוח/קלמנטינה)
**** רק פרוסה. קוטג' 3% ( חצי גביע) בלי גבנ"צ.
ארוחת צהרים- שניצל טבעול+ כוס וחצי שעועית/פסטה/פתיתים/אפונה/אורז מלא+ סלט ירקות
****פסטה מלאה (רק כוס), לא פתיתים
ביניים- חטיף גרנולה +פרי
*****בלי חטיף
ערב- 2 פרוסות לחם מלא+גבינה צהובה 5%+ סלט ירקות או 2-3 פרכיות+קוטג' 5%+ סלט ירקות או ביצה +סלט ירקות.
*****קוטג' 3% (חצי גביע) + ביצה + חלבון ביצה.
*בין הארוחות אנימנשנשת המון ירקות האם זה מוסיף הרבה קלוריות?.
*****זה בסדר
*אני מאוד אוהת עוגיות ולפי ניסיון אם אני מוותרת עליהם על בסיס יומי אח"כ אני צוללת אותם , האם זה בסדר 2 עוגיות ביום??...
******ראי למעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצתךשרינה09/01/2010
שלום לך
רציתי לשאול איך בודקים לנערה בת 18 האם ספיגת המזון שלה תקינה?
היא שנתה לפני 3 חודשים את האוכל וזה לא בא לידי ביטוי במצבה ולא בבדיקות בדם.
הירא סובלת יותר משנה מכאבי ראש ועברה את כל הברורים והטיפולים לקחה כדורים תוספי מזון פרחי בך צמחי מרפא והכל הכל גרם לתוצאה הפוכה והחמיר את מצבה.
איך אוכל לעזור לה לחזק את עצמה משום שהיא מאוד מאוד חלשה בנוסף לכאבים.
בבדיקות הפריטין שלה 13 וזה אני יודעת מראה על אנמיה.
המוגלובין 11.6
IRON 58
בתודה מראש
שרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרינה שלום
ד''ר רוני חרמון10/01/2010מדובר כניראה בבעיה רפואית שחייבת למצוא את פתרונה ביעוץ של רופא מתאים. זה לא ביכולתך לנסות לפתור לה את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב מסכן את הבריאותתלי09/01/2010
החלב שאנו שותים הופך להיות רעלן ופוגע בנו במיוחד בנשים עודף סידן מפרק את מבנה השלד ותופעות כמו שבר בצואר הירך ואוסטופוריוסיס מקורם בחלב .עכשיו תפתחו עינים ותגידו שאני בודה מליבי אך זו האמת. החלב ומוצריו מזיקים לנו שעור שבירת צואר הירך בארץ גדול פי 50 לעומת יפן וביפן לא שותים ואוכלים מוצרי חלב. רופאים אינם לומדים תזונה נכונה מהי זה אולי אחוז אחד מלימודי הרפואה שלהם תזונאית המייעצת תמיד נכנסת לקונפליקט עם הרופא המטפל .בעלי חיים גדולים כמו קרנף גירף ופיל מחזיקים מערכת שלד ענקית בלי מוצרי חלב אחרי הינקות הראשונית אחרי שנה בעודנו תינוקות מערכת העיכול שלנו גם אינה סופגת את מוצרי החלב. מועצת החלב קובעת ששלוש מנות חלב ביום מסייעות לבנית עצמות חזקות יותר ומאיטות את איבוד רקמת העצם עוד לא קם חולה אחד בישראל שהבריא כתוצאה מאכילת מוצרי חלב ואם זה כל כך טוב למה הישראלים נמצאים בראש רשימת פגועי העצמות בעולם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלב בריא - תשובה לתלי
סטודנט לתזונה12/01/2010גברת תלי,
דבר ראשון, אם את באמת מצפה שאנשים יקראו את דברייך,
רצוי שתשתמשי בפיסוק (, . ?), ותפרידי בין משפטים.
דבר שני, ניכר שאת נסערת ומתלהמת. תנשמי קצת, זה בטוח בריא.
ודבר שלישי, והכי חשוב: ניכר שדברייך הם ציטוט מתומצת של מצגת ויראלית
שרצה באינטרנט, ומאחוריה עומדים כל מיני נטורופתים לוחמניים במיוחד.
מאף רופא ואף תזונאית לא שמעתי שחלב מזיק לבריאות. להיפך.
תקראי קצת מחקרים, או אפילו ויקיפדיה וגוגל ותגלי שיש לו הרבה יתרונות מוכחים.
ובכלל, אם את כבר עושה פרופגנדה, את צריכה להצטייד במידע מבוסס.
תביאי ולו מחקר רציני אחד שיוצא נגד צריכת חלב, ואז אולי מישהו יקח אותך ברצינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטודנט יקר
אהרון רזון13/01/2010תודה על תגובתך.
הייתי מוסיף שחלב ומוצריו הוא המקור הכי טוב לסידן, ספיגתו אופטימלית, בסדר גודל שונה מזה שנמצא בכל מוצר מן הצומח בו הנוכחות המסיבית של מעכבי ספיגת המתכות עושה את שלה.
חבל שקיימת אסכולה פאנטית שמשפיעה על חסרי ידע בסיסי בתזונה תוך גרימת נזק בריאותי אפשרי למשתכנעים שביניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב בריא
מימי13/01/2010אני מצטרפת למחאה נגד גורמי העוול לחלב.
החלב בריא , ספק בסידן ודל קלוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יורדים במשקל מבלי לפגוע בגוףנטע08/01/2010
גובהי 1.75 ומשקל 60 ק"ג .
ברצוני להוריד כ-4 ק"ג. אני רצה 4 פעמים בשבוע.
התפריט היומי שלי הוא:
בוקר- יוגורט + תפוח
צהריים- חזה עוף בד"כ עם סלט גדול וכף טחינה
או, תפו"א עם סלט קטן ועוף
או, סלט גדול עם טונה ושני פרוסות לחם דגנים
בין הצהריים לערב - פרי
ערב- ברנפלקס (קורנפלקס מסיבים תזונתיים) + יוגורט
רק בשישי אני אוכלת עוגה או עוגיות.
אני מאוד רוצה להוריד את ה4 קילו האלה ולהיכנס לבגדים שהיו לי עד עכשיו.
עליתי כך בחמישה חודשים האחרונים. כי כשהתחלתי לעלות בהתחלה (עקב הפסקת הפעילות הגופנית) הפסקתי לאכול מסודר והיו ימים שהייתי אוכלת כ700 קלוריות ביום...
הבנתי שזה רק גורם לי אח"כ להשמין עוד אבל לא ממש הבנתי מה הסיבה הביולוגית לכך??
אשמח לתשובות ולהמלצה תפריט נכון ולייעוץ איך אני יכולה להוריד 4 ק"ג בחודשיים...
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מור משקלך תקין תתחיל לחיות !!!
ד''ר רוני חרמון10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה?
נטע11/01/2010אני יודעת שמשקלי תקין. אבל הוא יהיה תקין גם אם אוריד עוד 4 קילו!
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיכלד07/01/2010
האם בשני אגוזי פקאן יש 50 קלוריות?
האם בחצי כוס אגוזי אילסר קלויים יש
622 קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ????
ד08/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגתם עליי????
ד10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל
ד''ר רוני חרמון11/01/2010בערך קלוריות ברשת תמצאי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
ד11/01/2010איפה אני אמורה למצוא קלוריות לכמויות אגוזים
האלה, את הערכים שרשמתי מצאתי במחשבון
קלוריות ופה בפורום הזה אמרו לי לא לסמוך על
המחשבוני קלוריות האלה , אז איפה אני יכולה
למצוא קלוריות למאכלים האלה ולכמויות האלה
חוץ מבמחשבוני קלוריות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-אחרי אימון(:06/01/2010
היי
רציתי לדעת אחרי אימון טוב בחדר כושר אם אני יאכל ב-10 דקות שאחרי פרוסת לחם מלא עם 2-4 כפיות של גבינה לבנה זה בסדר לחלון הזדמנויות עד שיעברו 45 דק' ואז אני אוכלת את הארוחה?
או שרצוי רק פרי כדי שרמת האינסולין תעלה או דברים עם ערך גליקמי גבוה?
אשמח לתשובה בעיניין מעניין אותי מאוד כל הנושא של אכילה לאחר האימון כדי לראות תוצאות ובנייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אימון
אהרון רזון07/01/2010בדקות הראשונות מומלץ לאכול מאכל פחמימתי נטו בעל אינדקס גליקמי גבוה. תמרים עדיפים אבל גם תפו"א אפוי, בגט צרפתי, קורנפלקס. הוספת חלבון או שומן בשלב זה, מעכב את הספיגה לצורך השלמת מאגרי הגליקוגן שהתרוקנו בזמן הפעילות. לא יקרה כלום אם הארוחה המורכבת לא תהיה תוך 45 דקות, גם שעה -שעה וחצי זה בסדר. ממילא עיכול והטמעת החלבון הינו תהליך ממושך (6-8 שעות ואף יותר) כך שחצי שעה פחות או יותר אינה קריטית. הרכב הארוחה צריך להיות 1:3 . חלק אחד חלבון רזה ו3 חלקים פחמימות מורכבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות
(:07/01/2010יש לך הצעות ל3 חלקים של הפחמימות המורכבות?
ועוד שאלה בקשר למיידי אחרי אימון חוץ מתנר ובננה איזה עוד פירות טוב לאכול ישר אחרי האימון לצורך השלמת מאגרי הגליקוגן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחמימות מורכבות
אהרון רזון07/01/2010פחמימות מורכבות ומלאות: לחם מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, פסטה מלאה, שיבולת שועל, סולת מלאה, קמח תירס.
בננה מתאימה לאכול 15-20 דקות לפני האימון. האינדקס הגליקמי שלה בינוני. פירות מוגדרים עם אינדקס גליקמי גבוה: רק תמר (עדיף לחים על יבשים) ואבטיח. לפי מקורות מסויימים גם תאנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:08/01/2010היי
כמה תמרים לאחר אימון כדי ש"העיניינים" התבצעו כהלכה ויעזרו לבנייה?
ובקשר לשיבולת שועל זו של האינסטנט אפשרי לאכול אותה ככה כמו שהיא טבעי ביוגורט? או שזה יוצא נפיחויות והרגשה לא טובה בבטן? כי בתור דייסה אני ממש לא אוהבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון רזון08/01/20106-8 תמרים גדולים.
אפשר לאכול שיבולת שועל איך שאת אוהבת, לא צריכה להיות בעיה של נפיחות. אני מעדיף שיבולת שועל טבעית (לא אינסטנט) שקונים בשקיות של קילו או לפי משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
(:10/01/20102 תמרים מג'הול לא יספיקו לאחר אימון?
זה המון 6-8 תמרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם קשה לך, אפשר פחות
אהרון רזון10/01/2010גם שניים, אבל זה פחות משמעותי. הרבה מתאמנים מדלגים לגמרי על השלב הזה
וההשגים שלהם אינם נפגעים באופן משמעותי. אם את רוצה לפעול "מדעי",
מומלצת במיידי כמות של 20-30 גר פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג קורנפלקס
(:16/01/2010איזה סוג (יש המון) הכי מתאים לאכול אחרי אימון כדי שתהיה אפקטיביות טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה שאת אוהבת
אהרון רזון16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיה לשתות בבוקר כוס מיםצ06/01/2010
ומיד אח"כ כוס חלב?
או יוגורט ומיד אח"כ כוס מים?
זה הורס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הורס כלום
אהרון רזון06/01/2010אפשר, אך לא חייב לשתות. יש אסכולה הממליצה המנעות משתיית מים סמוך או בזמן הארוחות, אבל היא מבוססת על גישה מיושנת. כל הטעונים שמבאים אינם מבוססים מדעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול וברזלדב06/01/2010
שלום רב, האם דיאטה מופחתת שומנים והפחתת אכילת בשר \ אכילת בשר רזה למשך קרוב לשנה, יכולים להוריד את רמת הברזל בגוף בצורה דראסטית (20 יחידות)? אם כן, מה עלי להוסיף לתזונה הימית להעלות את רמת הברזל אך מבלי לעלות את רמת הכולסטרול חזרה?
תודה
דב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול וברזל
אהרון רזון06/01/2010קליטתו של הברזל שמקורו בבשר\דגים ,היא הכי יעילה. ישנם גם מקורות מן הצומח כמו קטניות, קקאו, ירקות עליים ואחרים, דגנים מלאים וקמח מלא, אגוזים למיניהם אבל רוב הברזל שבהם קשור לחומצות מעכבות ספיגה.
רוב הכולסטרול בגוף הינו אנדוגני כלומר מיוצר על ידי הגוף עצמו (בכבד). לתזונה יש תפקיד משני, אולם מומלץ להפחית את תכולתה בכולסטרול ובעיקר בשומן רווי.
הייתי ממליץ לך לא לוותר על בשר בקר טרי רזה ואיכותי לפחות פעם בשבוע. הכולסטרול שבו אינו בשמיים. ברזל יש גם בדגים איכותיים , הם מכילים לרוב שומן בריא כולל אומגה 3 שאמור להעלות את רמת הכולסטרול הטוב ולהוריד טריגליצרידים. המון ברזל יש בכבד וספיגתו מצויינת,, אבל גם
כולסטרול. מקור ברזל טוב נטול כולסטרול הוא שמרים , אפשר לאכול טריים או יבשים.
פעילות גופנית אירובית יומית עוזרת להורדת השומנים בדם ומעלה את רמת הHDL (כולסטרול טוב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דב06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת משקלדוד06/01/2010
שלום,
קוראים לי דוד ואני נער בן 14,מתאמן קבוע בספורט בקבוצת אתלטיקה(ריצות ארוכות).בחודשים האחרונים נכנסתי למצב של תת משקל חמור,לפני התת-משקל שקלתי בערך 50 קילו על מטר 64 ואילו היום אני שוקל 41 קילו על 164 ס"מ. בעקבות התת-משקל חלו אצלי תופעות של תחושת קור תמידית,חולשה עייפות ותשישות,ירידה ביכולת פיזית וכו'.
יש לי רצון לעלות במשקל לפחות 4-7 ק"ג על מנת לחזור למצב בריאותי תקין,אך אני פוחד לעלות מהר באחוזי שומן כיוון ובחודשים הללו התזונה שלי הייתה מאוד מצומצמת(בערך 1000 קל' בלבד ליום)ואינני יודע אם זה תקין שפתאום אני יתחיל לאכול 1000 קלוריות רק עד הצהריים,כיוון שדבר זה יביא אותי לעליה חדה בשומן.
כמו כן קראתי הרבה בנושא וקראתי גם תפריטים לעליה במשקל לדוגמא-בארוחת הבוקר יש לאכול 4 פרוסות לחם מלא עם 2 כפות חמאת בוטנים,וזה עוד לא כולל ארוחת עשר...האם תפריטים מהסגנון הזה מתאימים לי על מנת לעלות במשקל?אם אגביר את הצריכה הקלוריות שלי לדוגמא ל 2000 קל' ביום(במקום 1000)לא תיגרם עליה לא בריאה במשקל?
שאלה נוספת-קראתי גם על כל כל מיני שייקים,או לדוגמא המלצות לאכול בוטנים,שקדים,חמאת בוטנים,גרנולה, לשתות מיצי פירות וכו' לסובלים מתת משקל.-האם המלצות אלו חלות גם עליי והאם זה לא יגרום לי להשמין בצורה לא מבוקרת?יש לציין שאני מעוניין לחזור למשקלי הקודם אך להתמקד בעלייה במסת השריר ולא במסת השומן.
שאלה נוספת-האםחילוף החומרים שלי "נדפק" לצמיתות או שהוא יסתדר?
תודה רבה ואשמח לתשובה בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הירידה היתה לא רצונית, גש לרופא
אהרון רזון06/01/2010אם כן רצונית, קח את עצמך בידיים ותתחיל לאכול כמו בן אדם. אתה מסכן גם את והגביהה. וההתפתחות הכללית. הפחד שלך מעליה מבורכת מעוררת חשד של הפרעת אכילה.
הגבר את הצריכה בהדרגה עד שתגיע ל50 ק"ג לפחות,
עזוב שייקים ואכול אוכל טבעי, בריא, מאוזן ומגוון.
בגיל שלך יש כל הסיכויים שחילוף החומרים יסתדר אם תאוכל באופן מושכל.
את מסת השריר תעלה על ידי אימוני כוח אפקטיביים על כל קבוצות השרירים ותזונה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)