מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מזון אורגני- כדאי או לא?דורי28/12/2009
שלום.
קראתי הרבה לאחרונה לגבי אוכל אורגני.. ונשארתי עם מספר שאלות פתוחות:
1. האם מזון אורגני בריא יותר?
2. מזון אורגני אמור להיות בריא בהכרח בגלל עצם עובדה שהוא גדל ללא ריסוס?
3. האם מזון אורגני יכול להזיק למערכת העיכול בצורה כלשהי?
4. מדוע יותר ויותר אנשים צורכים מזון אורגני?
5. מהי ההשפעה על ילדים שלומדים מגיל קטן לאכול מזון אורגני ומתחילים להכניס את זה לתפריט היומי כבר מהגן?
אשמח לקבל תשובות, תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דותן
ד''ר רוני חרמון29/12/2009מזון אורגני הפך לאופנה . קשה לקבל מוצר אורגני מושלם תמיד יש אדמה שטופלה בחומרים כימיים לפני הגידול האורגני ולכן יש לקחת את המילה אורגני בערבון מוגבל. לגופו של עיניין כמובן שאוכל ללא ריסוס וחומרים כימיים יותר בריא מצד אחד אבל מצד שני המזון גודל עם חיידקים שלא טופלו שיכולים להזיק מאוד לגוף . יש לקחת בחשבון גם את ההיבט הכללכלי.
לדעתי הטרנד הזה יחלוף מהעולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמח אורז מלאאמלי28/12/2009
שלום
האם מישהו יכול לומר לי בבקשה כמה קלוריות יש בכף של קמח אורז מלא. אם ב-35 גרם שהם שליש כוס יש 130 קלוריות?
ובכף סובין שיבולת שועל?
וכמה קלוריות בכף גבינת עיזים למריחה או גבינה בולגרית למריחה או גבינת שמנת שהם 5%?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף זה כ10-15 גר'
ד''ר רוני חרמון29/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה יורדים ??מיקה28/12/2009
אני כבר 3 ימים אוכלת 300 ק'ל ביום שותה 9 כוסות מים ביום.בתפריטי אני אוכלת 2 כוסות אורז/פסטה/פתיתים ב5 אחר הצהריים וזה מספיק לי לכל היום.
עד עכשיו ירדתי 2 וחצי קילו.
אני 1.63 ושוקלת 53.אני רוצה להמשיך ככה עוד חודש בערך.
כמה אני ארד???אני רוצה להגיע ל45 וזהו.
אחר כך אני מתכננת לאכול ליומיים 1500 ק'ל ביום ולעלות ל47 ושם אני מסיימת את הירידה.
תוכל לענות לי כמה אני ארד?אני ממש נחושה בעצמי לעמוד בתפריט,טוב לי ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני בטוח כמה תרדי
אהרון רזון28/12/2009אבל אם באמת תצליחי להשלים את ביצוע המזימה נגד גופך ובריאותך, כשתשובי לתזונה שפויה, תשמיני בחזרה, אך עם פחות שרירים ויותר שומן. זאת בתקווה שלא תגלשי להפרעות אכילה, משם יהיה יותר קשה לחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבננה יש 80 קלוריות, ב-2 פרוסות לחםבננה27/12/2009
קל גם יש 80 קלוריות.
האם בננה ולחם זה אותם קלוריות, שניהם משמינים באותה מידה?
או שבננה יותר משמין ? אפילו שזה אותו מספר קלוריות..
כי אמרו לי שבננה זה מאוד משמין ויש בה כולה 80 קלוריות שזה כלום..
אז איך משמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מאכל יכול להשמין
אהרון רזון28/12/2009תלוי בכמות, אבל מעל הכול, בערך הקלורי הממוצע של התפריט היומי ביחס להוצאת האנרגיה.
בין הפירות הטריים, בננה הינה בעלת ערך קלורי יחסית גבוה יחד עם תמר, תאנה, ענבים.
בננה קטנה נחשבת למנת פרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה,אבל בקטנהה
מיקה28/12/2009מישהו אמר לי שעולים 2 קילו אחר כך .זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעולים 2 קילו מאכילת בננה?!?
ב28/12/2009זה לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה של שני קילו =16000קק"ל
אהרון רזון28/12/2009בשביל זה צריך לאכול 20 קילו בננות (נטו) בנוסף לתפריט הרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון, בננה ענקית שווה לכמה מנות
ב28/12/2009פרי? יש את הבננות הגדולות האלה.. נראה לי שיש להן 140 קלוריות
וכמה מנות פרי מומלץ לאכול ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי מנות פרי
אהרון רזון28/12/2009מספר הפירות תלוי בנתונים האישיים, בהיקף והרכב התפריט היומי. באופן כללי 2-5 . מומלץ לגוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פשתןאירן27/12/2009
היי,
אני שותה מידי יום במשך 3 חודשים כף שמן פשתן הבטן מאד התנפחה. האם השמן היא הסיבה לנפיחות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פישתן
בן27/12/2009הדרך היחידה לדעת זאת היא להפסיק עם השמן לשבועיים
ולראות. אם זה לא עוזר תוריד מזון אחר מן התפריט ותראה,
תתחיל ממוצרי חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר רוני חרמון29/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומרים שצריך ללעוס טוב טוב את המזוןשאלה לי27/12/2009
מדוע זה? אם בולעים את המזון שהוא שלם אז הוא לא יספק את הויטמינים הדרושים? אז זה לא יהיה שווה כאילו?
ומה לגבי מזון כמו קוטג' או אורז, אין מה ללעוס במזון כזה..זה בסדר לבלוע מזון כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד צריך ללעוס
אהרון רזון27/12/2009הלעיסה גורמת למזון להפוך לעיסה, ובכך מקלה על בליעתו ,על המעבר בוושט ועל עיבודו על ידי מיצי הקיבה.. בתהליך הלעיסה, המזון מתערבב עם הרוק בו נמצא האנזים עמילאז שמתחיל את תהליך הפירוק של רב-הסוכר עמילן ליחידות של לדו-סוכר.
גם קוטג' ואורז צריך ללעוס כדי להקל על המשך תהליך העיקול. לגבי בשר ומזונות חלבוניים אחרים
ללעיסה יש בעיקר חשיבות מכנית (פירוק לחתיכות קטנות) היות שהרוק אינו מכיל אנזימים דרושים
לפירוק החלבון למרכיביו (חומצות אמינו).
הטורפים והעופות בולעים מזון ללא לעיסה בגלל שמערכת העיכול שלהם בנויה אחרת. אם בני אדם מוותרים על הלעיסה ובמידה והאוכל לא נתקע בגרון או בוושת, העיקול עלול להתבצע חלקית תוך
גרימת הפרעות, כולל בספיגת הוויטמינים והמינרלים.
לעיסה ממושכת גם עוזרת לתחושת השובע, אנשים שאוכלים מהר, בד"כ אוכלים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקייתודה, אני אף פעם לא לעסתי
שאלה לי27/12/2009קוטג', כי הוא גם ככה רך מאוד וקל לבליעה..
זה אומר שכל הסידן והויטמינים שיש בו ירדו לטימיון? שנים אני אוכל/בולע קוטג'.. הוא הרי נמס בקיבה לא?
אז זה לא היה שווה?
חחחחחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנ"ל לגבי אורז...
שאלה לי27/12/2009אין מה ללעוס בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המסת שריריםלירן27/12/2009
שלום.
אני מעוניינת להמיס את השרירים שיש לי על הזרועות איך אני עושה את זה?
זה נכון שדיאטות כסאח למיניהן ממיסות שרירים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לירן
ד''ר רוני חרמון27/12/2009אין דבר כזה להמיס שרירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטות כסאח
אהרון רזון27/12/2009בין יתר הנזקים לגוף ולנפש, גורמות לאיבוד מסת שריר. את צריכה להמיס את השומן, אם יש לך עודף
ולנסות לשמר את השרירים, אחרת ההשמנה העתידית מובטחת. זה עושים על ידי דיאטה שפויה ופעילות גופנית מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברנפלקס/גרנולה - שאלהשיר26/12/2009
היי,
יש לי שאלה - האם ברנפלקס וגרנולה הם פחמימות או דגנים / סיבים ?
ומה בנוגע לשאר סוגי הקורנפלקס? קרנצ'ים למשל.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שיר
ליטל סמואל-לוי26/12/2009כל סוגי הקורנפלקס שייכים למשפחת הדגנים (משפחה שכוללת תירס, חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, אורז...) המרכיב העקרי במשפחת הדגנים הוא פחמימות. כידוע לך ודאי, ישנם 3 אבות מזון: חלבונים, פחמימות ושומנים. מזונות שונים יכולים להכיל אב מזון מסוים או כמה סוגים של אבות מזון. דגנים מכילים בעיקר פחמימות ומעט מאוד חלבונים.
סיבים הם סוג של פחמימה שלא מתעכלת בגוף או מתעכלת באופן חלקי ולכן אינם תורמים אנרגיה/ קלוריות. מזונות המכילים סיבים תזונתיים הם עדיפים כי הם משביעים יותר ומסייעים לפעילות מערכת העיכול בין היתר. "דגנים מלאים" - הכוונה שהם מכילים סיבים. לכן עדיף לבחור קורנפלקס שמכיל סיבים כמו ברנפלקס מאשר קורנפלקס רגיל.
מקווה שעשיתי לך קצת סדר בבלגן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט,
שיר26/12/2009תודה !
אז אם אני רוצה להפחית באכילת פחמימות ולאכול פחמימות רק פעם 1 ביום (בצהרים), כדאי להפסיק עם הברנפלקס ולאכול במקום זה שקדים ואגוזים עם היוגורט בבוקר?..
שהרי דגנים כן מכילים פחמימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיינר-עלייה במשקל(:26/12/2009
היי מה נשמע
אני יודעת שאת לא בעד תוספים כאלה ואחרים אבל יש לי בעיה שאני צריכה לעלות במשקל (נשאר לי עוד 2 וחצי קילו לעלות) ואני לא מצליחה עם אוכל
המליצו לי על תוסף גיינר שכפית מדידה אחת שווה 600 קל' כך שיהיה לי את התוספת הזאת ליום בנוסף לאכול וזה יעזור (אני מקווה ומאמינה)
הכוונה שלי היא לחלק את הכף מדידה של הכוס לחצי כוס וחצי כוס ולשתות פעם בבוקר ופעם לאחר אימון
רציתי לשאול במידה ואני מתחילה עם זה יש בזה כמות די גבוהה של פחמימות וחלבונים לאחר אימון אם אני יישתה את זה כמה זמן אחרי אני יכול ורצוי לאכול את הארוחת ערב? (עם הבציים,גבינות,לחם) ככה שלא יווצר עומס על הקיבה ועל יכולת הספיגה הנכונה של הפחמ' והחלבון?
אשמח לתשובה מפורטת חשוב לי מאוד הנושא
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לגיינר
ד26/12/2009אני מאוד רוצה להשמין, גיינר מתאים גם להשמנה
ולא רק לאנשים שרוצים לעלות במסת שריר??
כי אם כן אז זה יהיה לי מעולה לפי מה שכתוב
למעלה שבכפית יש 600 קלוריות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שכתוב למעלה
אהרון רזון26/12/2009או טעות הקלדה של הגולשת או שקר של היצרן לצורך קידום מכירות.
אני מקווה שהאפשרות הראשונה נכונה. אני מתכוון ל600 קק"ל בכפית.
המזון בעל הערך הקלורי הגבוה ביותר הוא השומן. אפילו בהנחה הלא נכונה שהמוצר כולו שומן,
תוכן הכפית צריך לשקול כמעט 70 גר כדי להגיע ל600 קק"ל וזה לא יכול להיות. אולי לא מדובר על כפית אלא על כוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכוס גיינר יש 600 קלוריות??
ד28/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אם מכיל בערך 150 גר אבקה
אהרון רזון29/12/2009למרות הטעונים של המפרסמים כי הכול טבעי ואין תופעות לוואי, צריך לקחת בחשבון שכל מה שיוצא מבית חרושת ועבר עיבוד, חדל להיות מוצר טבעי גם אם מכיל כחומר גלם רכיבים טבעיים.
בלי לדבר על הפן הכספי, שימוש ממושך במוצרים מסוג זה עלול, בין היתר, לגרום נזק לכליות. בכדי להשיג שיפור גופני (הרזיה\עליה במשקל) לאורך ימים צריך לשנות את אורחות החיים ולהתאים את התזונה לנתונים האישיים והמטרה. זה בטח לא משיגים על ידי תרופות או אבקות פלא, כי ברגע שמפסיקים (וטוב שכך) לקחת אותם, חוזרים למצב ההתחלתי. השרירים ובכלל במשקל, אינם קופת חיסכון, צריך להמשיך לתחזק אותם על ידי תזונה מתאימה (אך לא רק).
את צריכה הדרכה של איש מקצוע שיבנה לך תפריט הכולל הרבה מאכלים בריאים בעלי צפיפות קלורית גבוהה, אבל להבדיל מאבקות, עדיין כחלק מהתרכובת הטבעית שלהם. אם הוא מקצועי דיו, גם ילמד אותך מתי ועם מה לאכול אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
יונית30/12/2009אתה צודק בהחלט !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במשקל
ליטל סמואל-לוי26/12/2009גיינר יכול לסייע לך לעלות במשקל. לחלק את הכוס לפעמיים זה רעיון טוב. אני מציעה לך לשמור על הארוחות הקבועות בוקר, צהריים וערב, ואת הגיינר להוסיף בין הארוחות. את יכולה להוסיף בין לבין גם מאכלים "קטנים" עם צפיפות אנרגטית גבוהה כמו שקדים, אגוזים, פירות יבשים, חטיפי שומשום, חלבה...
לגבי האימונים - תנסי להקפיד לאכול בשעה מיד לאחר האימון כדי לצמצם פירוק, לא משנה אם זה גיינר או ארוחה. את הכמות - רק את יכולה לקבוע לפי תחושת השובע שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:26/12/2009אוקיי אבל אם אני שותה את הגיינר מייד בסיום האימון,מתי לאכול את הארוחת ערב שלי של הביצים גבינות לחם וכו' תוך כמה זמן? על מנת שלא יהיה עומס על הגוף ולא להרגיש כבדות ולא נעים? וגם כמובן לא לגרום לעודף חלבון ופחמימה גל מהמשקה וגם מהמזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
(:28/12/2009?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה נכון שלא רצוי לשתות לאחר ארוחהא26/12/2009
כמו שרשום פה? ואם זה נכון אז מתי לשתות?
ההרגל של שתייה ואכילה בייחד הוא פסול. שתייה בזמן ואחרי ארוחה, גורמת לדלול מיצי העיכול והפיכתם ללא אפקטיביים, וכן לשטיפת המזון במערכת העיכול, בלי שקבל פרוק כימי.
התוצאה של תהליך זה הינה אי קליטה של יסודות המזון מהמזון, תסיסה ורקבון של המזון במערכת העיכול וספיגת הרעלים הנוצרים מכך במעיים, לדם. רעלים אלה הם הזרעים והשורשים של מחלות רבות. בנוסף זה גורם לבטן נפוחה, לגזים, לחולשה ועייפות לא מוסברים ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לשתות לפני, בזמן ואחרי הארוחה
אהרון רזון26/12/2009אם אתה צמא. אבל יש אסכולות שדבקות בגישה המיושנת. אם אתה מאמין בטבעונות או ברפואה הסינית והמלצותיה לגבי התזונה (כולל שתיה), נהג בהתאם.
הערה: שתיה מופרזת (20 כוסות ליום), כפי שממליצים חלק מהתזונאים, איננה נחוצה ואף עלולה להזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולם שותים ישר לאחר הארוחה
א26/12/2009פעם ראשונה שאני שומע שלא מומלץ.
15 כוסות ליום זה בסדר? אם כל פעם שותים 2 כוסות ולאחר שעה שעתיים זה יוצא בשתן, אז זה לא יכול ליצור עומס על הכליות ,
אלה שאומרים שאסור לשתות הרבה אומרים שזה יצור עומס על הכליות וזה לא טוב..
אבל אם מוציאים את זה אז זה בסדר לא?
זה מה שאומרים
"השתיה המרובה "מעבידה " קשה את הכליות שמנסות להוציא את כל עודף המים בשתן, מן זה יכול לפגוע בכליות שלא עומדות בעומס ואז פחות מים מופרשים ונוצרת "הרעלת מים "- שהיא מסוכנת מאד יכולה לגרום לפרכוסים ולנזק למוח !. "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי בכמה גורמים
אהרון רזון26/12/2009משקל, תפריט, טמפרטורת הסביבה, סוג העבודה, פעילות גופנית ועוד. 15 כוסות, לרוב זה יותר
מדי, אבל לא בהכרח מזיק. כל המים שמופרשים על ידי השתנה עוברים דרך הכליות.
הרי כמה נזקים אפשריים של שתייה מופרזת:
1. עומס על הכליות.
הכליות הן לא שריר שעומס עליו משפר את ביצועיו.
הכליות הן מעבדה שעומס עליה גורע מיכולתה לתפקד.
2. סינון הרעלים מתבצע בצורה חלקית ולוקח יותר זמן.
3. בריחת ויטמינים מסיסים במים כמו ויטמין C
וכל קבוצת ויטמיני B יחד עם מינרלים כמו אשלגן ומגנזיום.
4. עומס על הלב.
כל עודפי המים עוברים דרך מערכת הדם והלב חייב לדחוף ולשאוב את כל העודפים.
הדבר גורם לעומס מיותר על הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון בקשר אם זה משנה אם שותים
בוד31/12/2009לפני בזמן או אחרי הארוחה,
"שתיית המים קודם המאכל מזיק למאכל ולכבד" (הרמב"ם פרקי משה כרך ב')
בשולחן ערוך מוסיפים גם " וגם בתוך אכילתו לא ישתה"
"מהיות כל ההתחלות העיכול היא בפה ע"י טחינת השיניים , לכן לא יבלע שום מאכל בלי לעיסה" (קיצור שולחן ערוך לב, יג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכיר את הציטוטים
אהרון רזון31/12/2009ומסכים בהחלט עם האחרון, כפי שאפשר לראות בתגובה שלי לאחת מההודעות של הימים האחרונים.
לגבי השתייה, כפי שכתבתי בתגובה הקודמת, הגישות חלוקות בין האסכולות השונות, ואני תומך בזאת שמתירה שתיית מים ללא קשר לעיתוי האכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל25/12/2009
בהמבורגר יש 160 קלוריות. ההמבורגר שוקל 150 גרם לפני הבישול ו-100 גרם אחרי הבישול ואחרי שספגתי ממנו את השמן שיצא במשך הבישול (צריבה במחבת טפלון)
בצריבה לא הוספתי שום שמן.
כמה קלוריות זה אומר שיש בהמבורגר? האם מה שקובע זה כמה הוא שקל לפני הצריבה או אחרי?
כי אם זה לפני זה אומר שיש בו 240 קלוריות ואם אחרי אז יש בו 160 לא?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הנתונים נכונים, זה באמצע
אהרון רזון25/12/2009אן יותר קרוב לגבול העליון בגלל שספגת חלק מהשומן. רוב המשקל שירד הוא מים, בהם אין קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על משקל וחיטוב הגוף...נואית25/12/2009
אני נערה בת 15 שוקלת 38 על 1.50 אני מרגישה שמנה אני אוכלת הכל ולא עולה במשקל זאת לאחר דיאטה קיצונית שעשיתי כשהייתי בערך בכיתה ז' מ45 ירדתי ל38 אבל אני לא יודעת מה גורם לי לחשוב כך אני רוצה להוריד קילו כדי שהבטן תיהיה שטוחה שנה שעברה שקלתי 37 והבטן שלי הייתה שטוחה מעולה וכיום הבטן שלי מנופח מה עושים זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה התעלמם
נואית25/12/2009משאלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בתת-משקל מסוכן
אהרון רזון25/12/2009אני מבחין בסימפטומים של הפרעות אכילה: מרגישה שמנה (הפרעת דימוי גוף) ,רוצה עוד לרזות,
ונראה לך שאת אוכלת הרבה. במצב שלך את חייבת לשתף את ההורים ולגשת לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך תת משקל?
נואית25/12/2009כמה אני צריכה לשקול זה לא תת משקל בכללל סליחה אבל זה לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה מרובה של לחם.אבי25/12/2009
שמעתי ממספר אנשים ( אמנם לא אנשי מקצוע ) שבזמן דיאטה/שמירה עדיף להימנע כמה שיותר מלחם.
ולהגיד את האמת מאוד מאוד קשה לי להימנע מאכילת לחם אפילו ליום אחד מכיוון שזה מהווה אוכל בסיסי עבורי.
רציתי לדעת האם אכילה מרובה של פרוסות לחם מסוכנת למצב של דיאטה או למצב שמירת משקל בתנאי שאני לא עובר את הערך הקלורי ליממה גם אם למשל אני יאכל 10 פרוסות לחם זה תמיד יהייה במסגרת הקלורית שהקצבתי ליום.
שוב פעם לא מדובר על אכילה מטורפת של לחמים אלא בסביבות ה 3 פרוסות לחם ( לחם בראשית שעשוי מי 7 דגנים ויש בו גם חיטה מלאה ) ליום ולפעמיים פעם-פעמיים בשבוע אני מוסיף לזה גם גבט'ה חומה ( לא נראה לי שזו חיטה מלאה אלא בולשיט אחד גדול ). אני משתדל כשאני אוכל הרבה לחם להימנע ממוצרים בעלי ערך פחממות גדול כמו אורז או פסטה אלא יותר גבינות, ביצים, טונה, חזה עוף וכ"ו...
אז עדיף לצמצם או שפשוט להמשיך בסדר היום הרגיל כל עוד אני לא מגזים בסה"כ של הקלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בהיקף הקלורי והרכב התפריט
אהרון רזון25/12/2009לחם זה פחמימות שחייבות להיות חלק מדיאטה מאוזנת (50-60%). 10 פרוסות ביום נראה לי הרבה אלא אם זה לחם קל (תמיד צריך להיות מקמח מלא). תזונה צריכה להיות לא רק מאוזנת אלא
גם מגוונת. עדיף להמיר חלק מהלחם במזון פחמימתי אחר במסגרת קצבת הפחמימות היומית.
אם בכל זאת זה מכביד על ההתמדה בדיאטה, לא נורא אם תמשיך כך תוך התחשבות בערך הקלורי
והיחס הנכון. קח בחשבון שפחמימות יש גם בירקות והפירות שבתפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן ש- 10 פרוסות לחם זה הרבה
אבי26/12/2009ולכן נתנתי דוגמא שהיא יחסית קיצונית רק לתאר את המצב...
אני מאמין שבממוצע זה 3 פרוסות לחם ביום ופעמיים-שלושה בשבוע אני מוסיף לזה גם גבטה. האם אתה ממליץ להוריד את הכמויות בזמן שמירת משקל/הרזייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר גמור.
אהרון רזון26/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי כולסטרול תקינים אך ערי שומן לאKOBKOB25/12/2009
שלום,
אני ספורטאי חובבן,רוכב המון על אופניים,ריצה וסך הכל מתאמן 3-4 פעמים בממוצע בשבוע.
משקלי תקין 175 על 74 ק"ג.
מבדיקות שגרתיות שערכתי התברר לי שערי הכולסטרול תקינים יחסית אך ישנו עודף של שומנים בדם.
לא ברור לי האם יש סתירה בין שני הדברים,וכיצד עלי לנהוג על מנת להרויד את ערכי השומנים.
תודה
41- 3 IU 11 GPT (ALT)
50- 20 mg/dl 40 UREA
1 1.2- 0.7 mg/dl 1.03 CREATININE
10.2- 8.4 mg/dl 9.6 CALCIUM
5.0- 2.5 mg/dl 2.8 PHOSPHORUS
200- 100 mg/dl 189 CHOLESTEROL
150- 30 mg/dl 248 TRIGLYCERIDES
2 - 89 GLOM.FILTR.RATE
80- 35 mg/dl 33 CHOLESTEROL- HDL
3 130- 0 mg/dl 106.4 CHOLESTEROL-LDL calc
- mg/dl 156 NON-HDL_CHOLESTEROL
150- 135 mEq/L 146 SODIUM
5.5- 3.5 mEq/L 4.8 POTASSIUM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לשפר
אהרון רזון25/12/2009LDL (כולסטרול רע) תקין. הבעיה היא רמה נמוכה של HDL (כולסטרול טוב) וגבוהה של טריגיצרידים.
להורדת רמת הטריגליצרידים צריך להפחית את כמות הפחמיות (כולל פירות ושתיה מתוקה) והשומן הרווי בתפריט. כמו כן, להגביר את הפעילות האירובית בעצימות בינונית-גבוהה לשעה וחצי כל יום,
הוספת מאכלים עתירי אמגה 3 לתפריט היומי תוריד טריגליצרידים ותעלה HDL.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלינוי25/12/2009
שלום יש לי שאלה. אני בחורה די רזה ( שוקלת 51 וגובהי 162 ס"מ) אבל בזמן האחרון התחילו להצטבר לי שומנים באזור המותניים. זה כאילו הרחיב לי את המותניים. אמא שלי אומרת שזה בסדר ושנהיה לי גוף של אישה (אני בת 18) אבל לדעתי זה מכוער. מה אפשר לעשות כדי להוריד את ה"מותניים" האלה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלך צודקת
אהרון רזון25/12/2009זה מבנה הגוף שלך שנקבע על ידי הגנים. הצורה הסופית נקבעת בסביבות הגיל שלך. אין שום דרך לכוון את ההרזיה לאיזור מסויים מלבד הפתרון הנתוחי (גם זה לא תמיד מצליח). רק הרזיה כללית תמיס במידה מסויימת גם את השומן במותניים אבל בשביל זה את צריכה להגיע לתת-משקל וגם אז היחס יישמר. צורת גוף כפי שאת אוהבת אינה קודמת לבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לינוי26/12/2009אוקיי אז לפי ההסבר שלך צורת הגוף נקבעת בסביבות הגיל שלי, גיל 18. והאמת היא שלא הייתה לי איזושהי עלייה משמעותית במשקל כי כבר כמה שנים אני שוקלת בסביבות 49-51 ותמיד נחשבתי לבחורה רזה, רזה מאוד אפילו ויש לציין שתמיד אכלתי מצויין אכלתי כל מה שבא לי ואף פעם לא השמנתי ורק לאחרונה בחודשים האחרונים שמתי לב ל"מותניים" האלה שצמחו לי. (יש לציין שלא שיניתי דבר מהרגלי האכילה שלי בחודשים האחרונים). בעצם לעולם לא הייתה לי נטייה להשמנה ותמיד יכולתי לאכול הכל שוקולדים וכל מיני דברים משמינים ואף פעם זה לא השפיע עליי אבל עכשיו אני פוחדת לאכול דברים כאלה ועושה חשבון על כל דבר שנכנס לי לפה.
האם אתה חושב שאם אני אמשיך לאכול כרגיל אני אתפח עוד ועוד או שפתאום תהייה לי נטייה להשמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
אהרון רזון26/12/2009באיזשהו שלב בגוף מתרחשים שינויים הורמונליים ואפילו אם אין שינוי בתזונה חלה עליה במשקל עם צבירת עודפת של שומן באיזור(ים) מסויימ(ים) בהתאם לתכנון הגנטי. אצלך זה במותניים, אצל אחרים בבטן, ישבן, וכו".
ישנם כאלה שבילדות ובגיל ההתבגרות היו רזים לחלוטין, אבל שמנים בתור מבוגרים מהסיבה שציינתי, אך לא רק. אם הפעילות הגופנית אינה חלק מסדר היום הקבוע שלך, עליך להוסיף אותה
וכמו כן לשנות את הרגלי האכילה שלך (כמותית ואיכותית) לכיוון עקרונות התזונה הנכונה.
מה שיכולת להרשות לעצמך עד עכשיו שייך לעבר.
ללא יישום ההמלצות הנ"ל ייתכן שתמשיכי "לתפוח"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)