מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי אימון(:16/01/2010
היי
אחרי אימון צריך לאכול כמו שהבנתי משהו עם ערך גליקמי גבוה
בנוסף הבנתי שאם אוכלים לאחר אימון שוקולד נניח הגוף לא לוקח את זה לשומנים וזה אפילו טוב לאכול את זה אחריי
רציתי לדעת האם זה נכון ששוקולד אחרי אימון אכן לא הולך לשומן אלא מנוצל כפחמימה?
חשוב לציין שמטרתי לא לרדת במשקל אני לא הכי אוהבת שוקולד ואוכלת פעם ב....אבל במצב הנוכחי אני מחפשת משהו עם ערך גליקימי גבוה אחרי אימון כדי למנוע פירוק חלבון וכו'
אם אפשר פרטים בנושא תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אימון
ד``ר נסטור ליפובצקי16/01/2010שלום,
אל תשקחי שבשוקולד יש גם שומן, לא רק פחמימות והשומן ילך לאן שהוא יודע, למאגרי השומן. אם כבר עדיף לאכול לחם או פרי ויחד עם זאת חלבונים כמו טונה או גבינה לבנה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
ליטל סמואל-לוי16/01/2010לא מומלץ לאכול שוקולד אחרי אימון. הגוף לא מנצל שומן כפחמימה.
אם את רוצה לבנות מסת שריר או לשמור על מסת שריר, מיד אחרי אימון מומלץ לאכול מעט פחמימה זמינה כמו פרי יבש או חטיף דגנים ועד שעה אחר כך לאכול ארוחה הכוללת חלבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות לצרוך כדי לרדת במשקל?טל16/01/2010
אני חודשיים אחרי לידה עם עודף של 11 קילו, למרות שמראש התחלתי את ההריון במשקל שהוא עודף לי קצת. אני גובה 160, שוקלת כרגע 75 (אוי ואבוי) רוצה לרדת 15 קילו...ולפחות את ה11 שכרגע עודפים מההריון. כמה קלוריות לצרוך ביום? כמה ירידה זה יאפשר לי בחודש? וכמה והאם חייבים פעילות גופנית מאחר והזמן שלי כרגע לפחות די מוקצב. ואם חייבים פעילות גופנית מה מומלץ? הליכה? ארובי? וכמה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה אחרי הריון
ד``ר נסטור ליפובצקי16/01/2010שלום טל,
האם את מניקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מניקה
טל17/01/2010הנקתי חודש ועכשיו כבר לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טל
ד''ר רוני חרמון18/01/2010ירידה במשקל הינה תהליך ממושך וארוך ולכן צריך דיוק התמדה ורצף של התפריט הדיאטטי שהחלט לעשות. את צריכה לחשב את כמות הקלוריות היומית שלך ע"י הכפלת משקלך ב- 21.6 ולהוריד 20% מהתוצאה בנוסף רצוי ללכת שעה ברצף פעמיים בשבוע וחייבים לשתות 15-20 כוסות מים בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סושיאני15/01/2010
שלום, רציתי לדעת כמה קלוריות יש ב6 חתיכות מאקי של סושי, חצי עם סלמון וחצי עם טונה אדומה. החתיכות היו די עבות וגדולות והיה ממש טיפה אבוקדו. וכמה יש ב2 ניגירי (אורז ודג) אחד עם סלמון והשני עם טונה אדומה.
תודה רבה, זה יעזור לי מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ??? אני הייתי קודם! למה לא עונים!?!
אני16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אני
ד''ר רוני חרמון17/01/2010את צריכה לדעת כמה גרם דג וכמה גרם אורז יש ביחידה אחת ולפי זה לחשב את כמות הקלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה=]
אני17/01/2010אני לא יודעת כמה גרם יש בזה.. זה היה רול די עבה.. אתה יכול רק לתת לי הערכה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות לצרוך?בת 1815/01/2010
לפי הנתונים שלי אני שורפת 1700 קלוריות ביום במנוחה. כמה עליי לאכול כדי לרזות חצי קילו בשבוע?
ואני עושה 3-4 פעמים ספורט במשך חצי שעה כל פעם.
בת 18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאורטי 1400 (בהתחלה)
אהרון רזון15/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Cליטל15/01/2010
ויטמין C מסיס במים אז איך זה שהוא נמצא במיצים המכילים מים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין C
ד``ר נסטור ליפובצקי15/01/2010דווקא בגלל שהוא מסיס במים, יכול להיות נוכח במיצים שהם למעשה מים ולא בפאזה שומנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אירובי ואימון אנאירובי יחדיו.אבי15/01/2010
כאשר המטרת אימון שלי היא קודם כל העלאת מסת הגוף תוך כדי ניסיון הורדת אחוזי השומן ( יודע שזה קשה מאוד ), מהו הזמן המקסימלי שבו אני יוכל לעשות אימון אירובי אחרי/לפני אימון האנאירובי כל עוד שזה לא יפגע באיכות האימון האנאירובי.
כי לפי מחקרים באינטרנט שקראתי פה ושם הייה מצויין שאימון אירובי מוגזם יכול לפגוע באיכותו ובתרומתו של האימון האנאירובי ולכן רצוי מאוד להפריד ביניהם.
בנוסף לזה רציתי לשאול האם מומלץ לעשות את האירובי לפני האימון האנאירובי או אחריו? ומהו הערך הקלורי של התמר כי במחשבוני האינטרנט בחלק רשום שהערך הקלורי שלו הוא בסביבות ה 30 וחלק בסביבות ה 90-100...
חשבתי לעצמי לקחת איתי כל אימון 2 תמרים אחד באמצע ואחד אחרי האימון כסוג של ממריץ ומחזיר אנרגיה כי התמר הוא מאוד מתוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אירובי, אימון אנאירובי
אהרון רזון15/01/2010אם אתה לא שייך לאחוז המזערי של בעלי הגן הנדיר, לא תוכל לרזות ולהעלות את מסת השרירים בו זמנית.
אכן, אימון אירובי בעצימות גבוהה או אפילו בינונית לזמן ממושך, מפריע ואף מונע העלאת מסת השרירים כאשר מתבצע בסמוך לאימון כוח.
המצב האידאלי הוא לא לבצע באותו יום את שני סוגי האימון, או לפחות לעשות אחד בבוקר והשני בערב. יחד עם זאת תמיד מומלץ חימום אירובי קצר (10-15 דקות) לפני האנאירובי.
למי שמטרתו הרזיה, ההפרדה פחות חשובה. במקרה הזה הדגש צריך להיות על הפעילות האירובית, כאשר פעילות הכוח אמורה למזער את ירידת מסת השרירים.
תמר גדול (ללא תוספת סוכר) מכיל לכל היותר 30 קק"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון מלאדובי14/01/2010
אני יודע שכדעי לקבל חלבון מלא צריך לשלב דגן וקטניות
האם זה צריךלהאכל יחדיו באותה ארוחה?
או שמספיק לאכול לדוגמא בבוקר עדשים ובמהלך היום פרוסות לחם?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת חלבון
אהרון רזון14/01/2010בעבר חשבו כי חייבים לצרוך חלבון צמחי מלא רק בשילוב חלבונים צמחיים ממקור שונה (דגנים וקטניות) באותה ארוחה. כיום ידוע כי לא חייבים לשלב באותה ארוחה מזונות אלו. מספיק להקפיד על צריכה יומית המשלבת דגנים וקטניות. יחד עם זאת רצוי שמרווח הזמן לא יהיה ארוך.
הערה: אם אתה לא טבעוני, המקור העדיף הוא מן החי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מכשיר כושר ביתי הכי כדי לקנות?=)14/01/2010
שלום, אני מחפשת מכשיר כושר טוב, שלא יתפוס הרבה מקום (הוא לבית) ויעזור לי לרדת במשקל.
אני החלטתי לקנות מכשיר כושר במקום ללכת לחדר כושר כי אני לא גרה במקום שיש בו חדרי כושר וזה לא מסתדר לי מבחינת הסעות (בת 15),אז אם תתנו לי כמה מכשירי כושר טובים לבית שיעזרו לי לרדת במשקל אני אשמח! תודה רבה על העזרה!! =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אהרון רזון14/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=40 id=link]כושר גופני[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת אוכלשרה14/01/2010
שלום. נדמה לי ששאלתי קשורה לנושא של תזונה נכונה. הנושא: הקפאת אוכל במקפיא. האם ניתן להקפיא כל סוגי אוכל מבושל: מרק, בשר (מבושל, צלוי, גריל), דגים,עוגות, פסטות, עוגיות? אם כן, האם צריכים להקפיא מיד אחרי הבישול והקירור הראשון או מותר גם אחרי יום או יומיים אחרי ההכנה? כמה זמן מחזיק אוכל מוכן במקפיא בלי לאבד את ערכו הדיאטטי? ועוד שאלה: האם זה בריא לחמם אוכל שהוקפא במקרוגל או עדיף בטוסטר אובן? אם השאלות האלה לא רלוונטיות כאן למי ניתן לפנות בפורומים? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת אוכל
ליטל סמואל-לוי14/01/2010הי שרה,
יש הרבה מאכלים שאפשר להקפיא (כמו שציינת - בשר, מרק, דגים, עוגיות) אך לא את כולם - כי חלק יאבדו את המרקם שלהם לאחר ההפשרה - למשל פסטה, פירות וירקות טריים וכו'
מהרגע שמזון מבושל מוכן ומתחיל להתקרר, הוא מתחיל לעבור תהליך של "קלקול" על ידי מיקרואורגניזמים (חיידקים / פטריות...) שנמצאים באויר עד שהוא מקבל טעם לוואי / ריח או צבע שונה ולא ניתן לאכול אותו. טמפ' גבוהות (מעל 60 מעלות) או נמוכות כמו במקרר או במקפיא - מעכבות את תהליך הקלקול הזה משום שרוב המיקרואורגניזמים לא יכולים להתפתח בהן. לכן הכי טוב זה להקפיא מיד בתום ההכנה לפני שהאורגניזמים מתחילים להתרבות ולא יומיים אחרי. מזון שהוא טרי יותר גם מכיל ערכים תזונתיים גבוהים יותר.
לגבי חימום - זה עניין אישי. חימום במיקרוגל בדרך כלל מתאים לנוזלים או להפשרה, חימום בטוסטר מתאים יותר למוצקים (לשמירה על פריכות). מבחינה תזונתית - אין הבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים אני במישקל תקין?רוני13/01/2010
גובה 1.77 ומישקל של 79
אני במישקל תקין כעת?
ועים לא כמה קילו אני צריך להוריד כדי להגיע למישקל תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח משקל תקין: 59-77 ק"ג
אהרון רזון13/01/2010מומלץ לרדת מתחת ל70 על ידי דיאטה מתונה והרבה פעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי כמה קילו מומלץ לרדת בשבוע?
רוני14/01/2010כמה אתה ממליץ לי לרדת בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יותר מקילו אחד בממוצע
אהרון רזון14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, על כמה קלוריות אתה ממליץ?
רוני14/01/2010אוקי, על כמה קלוריות אתה ממליץ לי ליום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1500-1600 ולפחות שעה פ"ג אירובית
אהרון רזון14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהשירן13/01/2010
היי,
שמי שירן ואני שוקלת 72,גובהי הוא 1.73 התחלתי דיאטה ורציתי לדעת אם היא טובה או לא
בוקר:יוגורט מולייר 1.7%+גרנולה
ביניים:2 ירקות טריים
צהריים:כוס פחמימה+חזה עוף/שניצל תירס+סלט ירקות קטן
ביניים :פרי/עוגיה
ערב:אחרי ההליכה
סלט ירקות+ביצה/טונה/בולגרית
ואני עושה הליכה כל יום 45 דקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עם דיאטה זו אפשר לרזות יפה
אהרון רזון14/01/2010- אפשר יותר ירקות בביניים
- מומלץ לוותר על אופצית שניצל תירס (אלא אם כן את מאוד אוהבת) לטובת דג טרי איכותי צלוי.
הסלט יכול להיות גדול עם 2 כפיות שמן זית או רבע אבוקדו. הפחמימה מלאה.
- וותרי על אופצית העוגיה. אפשר להוסיף יוגורט 1.5%\חצי גביע קוטג' 3%.
השתדלי לשלב קטעי ריצה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לתפריטחסויה12/01/2010
אני קיבלתי תפריט דיאטה של 1200 קלוריות מדיאטנית. ישנם ימים שאני עדיין רעבה ומוסיפה עוד סנדוויץ מלחם קל או כוס דגנים מלאים . זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי???
חסויה13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון, אין לך מה לדאוג.....
מימי13/01/2010אם תירצי לשמור על הדיאטה שלך לאורך זמן לא כדאי לך להיות רעבה, אולי כדאי לך להחליף משהו אחר בתפריט ובמקומו לקחת לחם או דגנים, למשל פרי (שהוא פחות משביע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה קצת בעייתית,אבל חזרתי לשגרהמיקה12/01/2010
שלום לכם[=
אני בת 17 ואני 1.62 וירדתי ממשקל 58 ל46 תוך שנה וחצי שהייתה מלווה בהפרעת אכילה.
כשהגעתי ל49 איימו לאשפז אותי,ואז עליתי ל51.5,ירדתי שוב בעזרת 800 קלוריות ליום, עד שהגעתי ל46.
אני מודה,שמשום שהייתה לי בעיה עם האוכל,אמי לקחה אותי למספר דיאטניות ופסיכולוגיות שלא עזרו לי בכלל,והמשכתי בדרך שלי וההורים כבר התייאשו.ולכן מאז שאיימו לאשפז אותי כשאגיע ל45,עכשיו אני זקוקה לתפריט שמירה.
האם התפריט הבא יעזור לי לשמור?תפריט שכולל בערך 1100 קלוריות
בוקר:2 פרוסות לחם מלא עם קוטג' 3%
ביניים:פרי
צהריים:כוס אורז/פסטה וחזה עוף 100 גרם מטוגן עם סלט קטן.
ביניים:פרי
ערב:2 פרוסות לחם מלא וחביתה ללא שמן עם 2 כפות קוטג' 3% וסלט.
ביניים:חצי חטיף אנרגיה/שלם.
1.אם התפריט לא טוב,מכמה קלוריות אתה חושב שכדאי לי להתחיל,ותוך כמה זמן להעלות בהדרגה את מספר הקלוריות?
2.ותוך כמה זמן אתה מאמין שאני אוכל לחזור להרגלי אכילה מסודרים?כלומר להגיע ל1500-1600 קלוריות ביום כמו נערה רגילה בגיל שלי.
המון תודה לך.
מחכה בקוצר רוח לתשובתך,זה מאוד יעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפריט תואם את המטרה
אהרון רזון12/01/2010בוקר: גם פילפל אדום
צהריים: אורז\פסטה מלא. עוף לא מטוגן (לגוון בדג טרי). סלט גדול.
ערב: מידי פעם קופסת סרדינים במקום חביתה
1. התפריט טוב. אחרי שבוע הוסיפי גביע יוגורט 1.5% לביניים הראשונה.. אחר כך העלי בהדרגה את הכמויות של החלבונים, למשל חזה העוף יכול להגיע ל200 גר, אפשר גם חלק אחר אחרי סילוק העור והשומן.
2. קשה לקבוע את הזמן, צריך לעקוב אחרי השקילה השבועית. שישה-שמונה שבועות נראה לי סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאים המישקל שלי תקין?
רוני13/01/2010אני בן 16
גובה 1.77
מישקל 79 קילו
המישקל שלי בטווח התקין?
ועים לא אז עוד כמה קילו אני צריך להוריד כדי להגיע למישקל תקין
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאים המישקל שלי תקין?
רוני13/01/2010אני בן 16
גובה 1.77
מישקל 79 קילו
המישקל שלי בטווח התקין?
ועים לא אז עוד כמה קילו אני צריך להוריד כדי להגיע למישקל תקין
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבואסת לגמרי - תשובות?שחורדינית12/01/2010
אני עדיין תקועה באותו משקל כמה שאני שומרת,כמה שאני מקפידה וזה מתסכל אוי כמה שזה מתסכל, יש לי עוד מעט אירוע כ,כ חשוב של אחותי ואסור לי פשוט אסור לי להיראות ככה, מה גם שאני נורא נמוכה ואני יראה כ"כ נורא.
אני מנסה להבין מה אני עושה לא בסדר? שאני אוכלת כמה כוכבי שניצל מסכנים בצהריים עם סלט ובערב שקשוקה וכמובן גם ארוחת בוקר מסודרת ופרי ומייים הרבה.
אז מה בעצם אני עושה לא בסדר? אולי אני יוריד תארוחת ערב ולא יאכל בכלל בערב? פעם שעשיתי את זה ירדתי במשקל יותר מהר.
מה דעתכן לוותר על שקשוקה ממ-2 ביצים לארוחת ערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככה לא מרזים
אהרון רזון12/01/2010דיאטה צריך לדעת לעשות. אין לי מושג מה הנתונים שלך, אבל מהמעט שמסרת, המסקנה ברורוה:
בלי שינוי הרגלי האכילה הלא נכונים, לא תוכלי לרזות . מי שרוצה נואשות לרזות (למה לקראת אירוע, איפה היית עד עכשיו?) לא אוכל כל יום שניצלים ושקשוקה.
הדבר הנכון הוא לפנות ליעוץ והדרכה תזונתית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם קלג11/01/2010
שלום רב!
היום הייתה כתבה ב"תוכנית חיסכון" בערוץ 2 שהקלוריות והשומנים בלחם הקל הם יותר ממה שכתוב על גבי האריזה.
בבדיקות מעבדה שעשו ל10 לחמים קלים שונים (למשל באלאנס של אנג'ל גם שני לחמים של דגנית עין בר ושל מאפיית השלום באור יהודה), נמצאה חריגה של יותר מ- 30% בקלוריות ממה שהיה כתוב על האריזה.
למשל היה לחם, לא זוכרת של מי הוא היה, שעל גבי האריזה היה כתוב שזה 36 קק"ל לפרוסה ובפועל נמצא שזה 50 קק"ל לפרוסה.
היו גם תגובות של החברות חברה אחת ציינה שהם מחויבים לכתוב את הקלוריות ל100 גרם וא"א לדייק בכמות הקלוריות לפרוסה.
הדיאטנית שדיברה אמרה שאם על האריזה מצוין מספר הקק"ל לפרוסה , אז זה בסדר. אבל עובדה שראו ששקרו על הצרכנים גם כשהיה כתוב את כמות הקלוריות לפרוסה
אני אוכלת לחם קל של מאפיית פולנסקי שהיא חברה לא מוכרת על האריזה מצוין שיש 35 קק"ל לפרוסה ולמאה גרם יש 135 קק"ל ו0.25 גרם שומן.
איך אני יכולה לדעת שמה שכתוב נכון?וזו חברה לא כ"כ גדולה כמו ודש וכו'
בתודה מראש,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל
ד''ר רוני חרמון12/01/2010הצרכן הפשוט לא יכול לדעת אבל הוא יכול להשתמש בטעם המפותח שלו. מוצר שטעים מאוד כנראה לא ממש מדייק במיצרכים שבו כך למשל גבינה לבנה של תנובה 5% טעימה ביותר נמצאה כבעלת 9% שומן ודוגמאות כאלה לא חסר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט כולם משקרים בלי בושה!
אהרון רזון12/01/2010אין דין ואין דיין. במדינות מסויימות מזמן היו מגישים תביעה ייצוגית על הטעיה מכוונת של הצרכנים.
מזמן ידוע שהרשום על האריזה של הלחם הקל הוא הרבה פחות מהערך הקלורי האמיתי. אותו דבר גם לגבי חלק ממוצרים אחרים הנחשבים דיאטטים.
אין מצב שב100 גרם לחם יש רק 135 קק"ל. זה היה יכול להיות רק אם היה מכיל 67% מים וסיבים, דבר לא מציאותי.
באמצעים שלרשותך, את לא יכולה לבדוק את אמיתות הנתונים הכתובים על מוצרים מעובדים כלשהם, ולמעשה גם אין צורך לדקדק על חודה של קלוריה. הגוף אינו מנוהל על ידי תוכנת מחשב ובכל מקרה אינו מקבל וגם לא שורף כל יום אותה כמות קלוריות. אם בכל זאת חשוב לך, מוטב
לאכול לחם מלא רגיל (לא קל) בכמות קטנה יותר (פחות פרוסות) וזה בגלל שהערך הקלורי הרשום, גם אם אינו מדוייק, הוא יותר קרוב למציאות. אפשרות אחרת, היא לאפות את הלחם בעצמך (יש גם מכונה שעושה את זה) ואז את יודעת במדוייק מה הוא מכיל ומה ערכו הקלורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)