מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשמנמנה05/01/2010
האם טוב לא לאכול כלום אחרי 6 בערב? ובכך להמנע מהתקפי זלילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב, 2-3 שעות לפני שינה.
אהרון רזון06/01/2010אבל אם זה גורם להתקפי זלילה, אין שום בעיה לסיים לאכול יותר מוקדם. העיקר שההיקף הקלורי היומי יהיה מותאם לנתונים ולמטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקאות אנרגיהאנונימית05/01/2010
שלום
לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון...
אני לצערי או לשמחתי כל בוקר שותה משקה אנרגיה
בהתחלה זה אכן עזר לי להתעורר (כי ממש קשה לי להתעורר בבוקר!) אבל עכשיו אני שותה אותם כי אולי התרגלתי או התמכרתי....מה גם שאני שותה כל יום 2 כוסות של קפה שחור!
בכל אופן רציתי לדעת האם זה יכול להזיק לי הן בטווח הארוך או הקצר?
האם זה יכול לגרום לבעיות עיכול?,בעיות בקיבה? בעיות בשתן?,סרטן????
אני בחורה צעירה בת 23, במשקל תקין ,לא מעשנת
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות למשקאות אנרגיה.
אהרון רזון06/01/2010לא רק הקפה אלא גם משקאות (המכונות) אנרגיה מכילים קפאין בנוסף לחומרים לא בריאים אחרים.
זה גורם להתמכרות, בריחת סידן ומתכות אחרות ועלול לפגוע בכליות. בלשון המעטה, ההתמכרות הזאת אינה משפרת את הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדיםחסויה05/01/2010
במסגרת תפריט הדיאטה שלי מדיאטנית קופת חולים אני צריכה לאכול מבחינת שומנים כף טחינה ביום עם סלט.האם במקום כף טחינה אפשר לאכול 7 שקדים קלויים? הבנתי שזה בריא?
שאלה נוספת, האם במקום מנת פרי אפשר לאכול 2 תמרים יבשים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים ותמרים
אהרון רזון05/01/20101. לא קלויים! אפשר 10-12 = כף טחינה גולמית.
2. 3 תמרים גדולים = מנת פרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדעי שבשקדים יש יותר קלוריות
ב06/01/2010מכף טחינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם משקלי תקין?בת 1805/01/2010
משקל-58 גובה 1.68
אני כבר חצי שנה בהחלמתי מהפרעת האכילה שהייתה לי, ואחרי שהגעתי למשקל שיא 60 קילו הגוף שלי התאזן לבד על משקל 58.
גם אם אני רוצה לרדת במשקל, השינוי יהיה בפעילות הגופנית ואף פעם לא כמו פעם, קיצוץ בארוחות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, לא צריך לרזות באף שיטה.
אהרון רזון05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מופנה לליטל סמואל-לוי בלבד!!!חסויה04/01/2010
אני בת 25 משקל 63 גובה 1.63. עושה 2-3 בשבוע הליכות בהליכון חשמלי בבית +2 עיצוב בסטודיו סי.אני רוצה לרדת ל-57 ק"ג
התפריט שלי בבוקר- 2 פרוסות קל +כף ריבה או גבינה 5% +עגבניה+נס קפה עם סוכרזית
פרי
צהריים-5-6 כפות תפוח אדמה או פתיתים או פסטה או 2 פרוסות קל + חזה עוף או טבעול לייט+סלט עם כף טחינה
פרי
ערב- 2 פרוסות קל או כוס של דגנים מלאים (פיטנס)+ נס קפה+ גבינה 5 % + חביתה מטוגנת בתרסיס קנולה.+סלט עם כף טחינה
פאי
* לפעמיחם במקום כף טחינה אני אוכלת 7 שקדים.זה בסדר???
* 2-3 בשבוע אני אוכלת חטיף אנרגי עם מעט שוקולד (אני חייבת מתוק)
* שותה הרבה מים
התפריט בסדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עליי?
שרית05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה לא שמתם לב לשאלית...
חסויה07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט הרזייה
ליטל סמואל-לוי08/01/2010התפריט שלך מצוין. אני מניחה שבארוחה האחרונה התכוונת "פרי" ולא "פאי" כמו שכתבת.
תכנני-2-4 ק"ג בחודש - יותר מזה לא מומלץ.
לגבי הפעילות - סטודיו C זה מצוין לחיטוב אבל זה לא למטרת ירידה במשקל. אם היעד שלך הוא כרגע ירידה במשקל אני ממליצה לך לקדיש את ארבעת הפעמים בשבוע לפעילות אירובית (את יכולה גם כמובן בנוסף לסטודיו C).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליטל תשובה לא מלאה
חסויה10/01/20101. לגבי הפרי זה אכן פרי ולא פאי.
2. לגבי פעילות אירובי אני עושה 2-3 בשבוע הליכות ריצות בהליכון חשמלי בבית.בנוסף ל2 עיצוב בסטודיו סי.
*חשוב לי לציין שבסטודיו סי יש שיעורי אירובי כגון:מחזורי ודינמי. אני אוהבת רק את המחזורי אבל השעות שהוא נערך לא מתאימות לי בגלל הלימודים שלי.
3. לגבי השאלות האחרונות לא ענית לי:
*אם אפשר במקום כף טחינה 7 שקדים?וכמה כפות טחינה אפשר ביום?
*אם אפשר 2-3 בשבוע חטיף אנרגי עם מעט שוקולד 99 קלוריות?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי??
חסויה11/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותאילן04/01/2010
שלום רציתי לדעת משהו,
אני בן 20 חייל, אוכל כל יום רק בשעה 7 בערב ארוחה אחת, כל היום לא אוכל ולא שותה שום דבר.
האם כשאני אתחיל לאכול כמה ארוחות ביום אני ישר יעלה במשקל? כי הרי הגוף התרגל ל600-700 קלוריות ביום, או ששריפת הקלוריות הבסיסית לא משתנה?
חשוב להדגיש שאני כמעט כל היום יושב.
תודה אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה אוכל רע מאוד
אהרון רזון04/01/2010יהיו הנתונים הגופניים שלך מה שיהיו, היקף התפריט שלך, גורם נזק בריאותי. אני מתאר לעצמי שגם ההרכב לא יותר מושכל. אתה זקוק לתפריט מותאם לנתונים שלך על ידי איש מקצוע ואתה גם חייב להתחיל לזוז מהכיסא.
בטח שאם תתחיל לאכול כמות נורמלית תשמין אלא אם תעשה את זה בהדרגה מלווה בפעילות גופנית יומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שוקל 47 גובה 162
אילן05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק תת-תזונה, גם תת-משקל
אהרון רזון05/01/2010גש לטיפול, עם הבריאות לא משחקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן בחלב 1%דניאלה04/01/2010
שלום,
יש לי שאלה לגבי חלב 1% שומן מועשר בסידן .
אני בת 33 ומנסה כמובן לחסוך בקלוריות ולא יוצא לי לאכול עוד הרבה מקורות של סידן. ( אוכלת קצת גבינה ויוגורט ביום )
אני שותה בערך באופן מצטבר כוס חלב אחת ביום . האם זה בסדר לשתות אך ורק חלב 1% או שעדיף 3% בגלל הסידן ?
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספיק 1% לספיגת הסידן.
אהרון רזון04/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה לא מכוונתירדן04/01/2010
הי קוראים לי ירדן ואני בת 16 וחצי.
מבנה הגוף שלי הוא רזה ואני נמוכה .
בזמן האחרון אומרים לי כל הזמן שממש רזיתי בפנים בגוף ידיים רגליים..
ולפני כמה זמן שמתי לב לזה בעצמי.
מה שמוזר זה שלא ירדתי במשקל בכלל!
מישהו יודע ממה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה
ד``ר נסטור ליפובצקי04/01/2010אם את עוסקת הרבה בספורט ייתכן ששינית את הרכב הגוף שלך למצב שיש בו יותר נוזל ופחות שומן. דבר טוב בעצם. בכל זאת, תבדקי שאת אוכלת בהתאם לפעילות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ירדן04/01/2010אני לא עוסקת בכלל בספורט..
הייתי אצל הרופא והוא אמר שצריך לבדוק את בלוטת המגן, אבל עשיתי בדיקות דם לפני כמה זמן והוא אמר שלפי התוצאות זה גבולי אז אני לא מבינה בשביל מה לעשות שוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה דגני בוקר הכי מומלצים?דגן04/01/2010
יש דגנים עם הרבה סיבים בשם פייבר1 ל-30 גרם 59 קלוריות, זה ממותק ללא סוכר עם אספרטיים
מכיר את זה?
זה טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגני בוקר
ד``ר נסטור ליפובצקי04/01/2010שלום,
פייבר און בסדר גמור, למרות שממותק עם ממתיק מלאכותי. אם אתה לא צורך כמויות של ממתיקים מלאכותים לא רואה בעיה בלצרוך את המוצר הזה.
גם ברנפלקס ללא סוכר מומלץ מבחינתי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין עוד משהו חוץ מפייבר וברנפלקס
עו מש05/01/2010משהו עם קצת קלוריות באותו סגנון..
יש להם איזה מתחרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה בקשר לחלבחל04/01/2010
האם נכון שחלב גורם לבריחת סידן?
מוצרי חלב אכן מכילים אחוז סידן גבוה אך גופנו כמעט שאינו סופג סידן זה, ואף גרוע מכך, גורם לבריחתו
המדע קבע שחלב גורם לסידן לברוח?
ושבחלב יש סטרואידים, כימיקלים, הורמונים מרובים.
לא רצוי לשתות חלב כבוגרים כי זה לא בריא ויש לזה מחיר, חומרים שמתחרים בספיגה
זה נכון כל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב
ד``ר נסטור ליפובצקי04/01/2010שלום,
לא, אין הוכחה למשהו כזה. למרות שאני שומע הרבה טענות לגבי כמות הפוספור בחלב, מחקרים לא מראים שמי ששותה חלב סובל יותר מבריחת סידן. עם זאת ללא קשר לנושא הסידן אני לא תומך בצריכת חלה בליטרים, אלה בצורה מתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלות על חלב
סטודנט לתזונה10/01/2010שלום,
לשאלתך, חלב אינו גורם לבריחת סידן.
מחקרים רבים מראים שההיפך הוא הנכון, ושחלב מונע אוסטאופורוזיס ומחלות עצם אחרות.
לגבי הסטרואידים, הכימיקלים וההורמונים - חבר טוב שלי מסיים את לימודיו כווטרינר.
שאלתי אותו על השמועות, ולדבריו אין שום סטרואידים או כימיקלים בחלב, כי לרפתנים אין אינטרס לסכן את בריאות הפרות החולבות שלהם.וגם יש בחוק איסור על כך, כולל קנסות כבדים ומאסר.
אנטיביוטיקה והורמונים רפואיים הפרות מקבלות, אבל אך ורק כטיפול תרופתי כשהן חולות.
בתקופת הטיפול החלב שלהן לא משווק לצרכן, כך שאין לך מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אגוזים מומלץ לאכול ביום?עידו04/01/2010
ואם אוכלים את האגוזים לבד בלי שום תוספת , זה באמת לא שווה? צריך להוסיף עם זה משהו?
פירות או ירקות לדוגמא?
או שאפשר לאכול איך שרוצים ומתי זה לא ממש משנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזים
אהרון רזון04/01/2010אם אתה בדיאטה דלת קלוריות מומלץ להמנע.
אם אתה בדיאטת השמנה אכול כמה שמתחשק, רצוי עם ירקות או פירות.
רוב התזונאים ממחזרים, את עניין הערך התזונתי הרב של האגוזים. אבל צריך להסתכל על זה יחסית
לצפיפות הקלורית. האגוזים למיניהם מכילים קרוב ל700 קק"ל\100 גר.
למשל ב100 גר אגוזים נמצא סידן בכמות באותו סדר גודל כמו ב100 גר חלב 1% שמכיל 43 קק"ל.
כדאי לך לאכול פי 15 קלוריות עבור אותה כמות סידן?
ב100 גר אגוזים אותה כמות ברזל כמו ב100 גר בקר רזה עם יחס קלורי 4:1 לטובת האגוזים. כדאי לך?. גם מתכות וויטמינים אחרים אפשר למצוא במזונות אחרים תמורת עלות קלורית נמוכה בהרבה.
בגלל נוכחות מסיבית של חומצה פיטית באגוזים , הספיגה של המתכות בעיתית
בלי לתת מספיק את הדעת משבחים את אגוז המלך עבור התכולה הגדולה של חומצה אלפה- לינולנית (אומגה 3 צמחי) אבל שוכחים את התכולה הגדולה פי כמה של אומגה 6 המנטרלת כמעט את הראשונה. לצורך זה, עדיף בהרבה זרעי\שמן פשתן שמספק כמות הרבה יותר גבוהה של אומגה3
עם כמות קטנה בהרבה של אומגה6..
יש באגוזים מעט מאוד חומצת שומן חד בלתי רוויה. אותה כמות אפשר לקבל מאבוקדו עבור פחות מחמישית עלות קלורית.
הערה חשובה : מומלץ לקנות אגוזים בקליפה הקשה, לפצח ולקלף בבית. האגוזים המקולפים
=========
שבחנויות עומדים זמן רב, לפעמים שנה. האור והאוויר מחמצנים את השומן שמאבד מסגולותיו ובמקרים קיצוניים הופך רעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם ראשונה שאני שומע שאגוז זה לא
ר04/01/2010כזה מומלץ, מה לגבי שקדים ? בשקדים יש פחות קלוריות
אגוזי מלך מסייעים בהורדת הכולסטרול ה"רע" ותורמים למניעת מחלות לב
זה בגלל חומצה אלפא-לינולנית?
בדר"כ אומרים שאגוזים זה דבר מאוד בריא אז מתכוונים רק ל חומצה אלפא-לינולנית.
חוץ מזה אין בו כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב לא הבנתי , אם כבר אוכלים
ר04/01/2010אז למה עם פירות וירקות?
הפירות והירקות עוזר לספיגה של האגוז או משהו כזה?
בשביל מה לאכול עם פירות וירקות ? מה זה עוזר? מעניין אותי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ, אבל
אהרון רזון04/01/2010מזון יכול להיות מומלץ למטרה מסויימת ולא מומלץ למטרה אחרת. אין להבין מתשובתי ש האגוז אינו מזון בריא, ההיפך הוא הנכון. הבעיה היא הצפיפות הקלורית הגדולה (אחד המזונות הכי עתירי קלוריות). אני הדגשתי שתמורת עלות קלורית נמוכה בהרבה אפשר להשיג את אותם הערכים הבריאותיים ממזונות אחרים.
בשקדים יש פחות קלוריות אבל לא באופן משמעותי, 620 לעומת 670. יש בשקדים פי שניים יותר
סידן וגם יותר ברזל באגוזי מלך רוב השומן רב בלתי רווי ובשקדים חד בלתי רווי. לעומת זאת
בשקדים אין כמעט חומצה אלפא-לינולנית.
אין הוכחות שחומצה אלפא-לינולנית מורידה LDL (כולסטרול "רע") אלא טריגליצרידים. מה שאמור להוריד LDL הוא השומן החד בלתי רווי שדווקא אין באגוזי מלך בכמות משמעותית אלא בשקדים ,אבל המקור הכי טוב הוא שמן זית.
אני מדגיש שחשוב זה גם היחס בין חומצה לינולנית (ALA או אומגה3 צמחי) לבין חומצה לינולאית (אמאגה6) שמנטרלת את הראשונה אם היא יותר מ 1:4, וזה מה שקורה באגוזים להבדיל מפשן.
אגוז הוא מאכל מרוכז מאוד, לכן אם "מדללים" אותו בירקות\פירות קל יותר לעיכול. כמו כן וויטמין C
שבהם עוזר לספיגת הסידן שבאגוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אתה מציע במקום אגוזים?
עידו04/01/2010ואם כבר אוכל אגוזים כמה לאכול? וכמה שקדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תשובה אחידה
אהרון רזון04/01/2010תלוי בהיקף והרכב התפריט היומי ובעיקר בכמות של יתר השומנים (מומלץ 25-30% שומן מסה"כ הקלוריות היומיות). אין במזונות אלה משהו שמסכן את הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרזית או סוכר חום?רעות\אתי04/01/2010
אני שותה 3-4 כוסות שתיה חמה ביום [תה,נס קפה],עם כפית שטוחה של סוכר חום.
האם עדיף לשתות עם סוכרזית או להשאר עם הסוכר?
כמובן שמדובר מבחינה קלורית בעיקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבחור בין רע לגרוע
אהרון רזון04/01/2010שני המוצרים אינם בריאים, אבל כמו תמיד זה עניין של כמות. 4 כפיות סוכר מוסיפות 80 קק"ל, בערך 10% מהיקף התפריט היומי הנוכחי שלך. סוכרזית עד שווה ערך של הכמות הנ"ל אינו אמור להזיק לבריאות בתנאי שאת לא צורכת בנוסף ממתיק מלאכותי במזונות אחרים כגון משקאות דיאט.
בסוכרזית, למעשה אין קלוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!!!!רעות\אתי04/01/2010
כאמור אכלתי מידי יום מעט מאוד קלוריות,בקושי 600,
בימים האחרונים התחלתי להוסיף מעט יותר קלוריות לתפריט היומי שלי ומופיע לי שעליתי 800 גרם,מהמשקל המקורי אליו כבר הגעתי.
המשקל הזה כבר מראה כך 4-5 ימים....
אני עושה הליכות,כך שמבחינת ספורט אין לי מה לשלב.
מה עושים?
לא היתה לי כוונה לעלות במשקל!
מצד שני כמעט ולא אכלתי כלום לפני,
מה עושים?
אני רוצה לחזור למשקל שהייתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אתי
ד''ר רוני חרמון04/01/2010מצבך אינו טוב ומצריך פעולה ארוכה ומתוכננת היטב. אין אפשרות לחיות בריא ב600 או 800 קל' בכדי להעלות את כמות הקלוריות באופן איטי וקצוב מבלי לעלות במשקל יש להגדיל בצורה ניכרת את מסת השריר ולכן יש לעשות פעילות בונה שריר ובמקביל להוסיף קלוריות בהתמדה. בשלב ראשון תהיה עליה במשקל ללא השמנה ובשלב שני זה ניתן לאיזון וסידור. קחי יעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה אינה בונה שריר?!
רעות\אתי04/01/2010האם הליכה בונה שריר?
אם אני יעלה רק במשקל אבל פיזית לא,זה בסדר ומובן!
אבל כוונתי הייתה שסך הכל הוספתי מעט מאוד לתפריט היומי שלי ואופססס עלייה?!
אני אמשיך בהליכות היומיות שלי,ויוסיף לאט לאט באוכל.?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה נכונה וספורט שיובילו לתוצאותאושרי04/01/2010
שלום.
אני בן 23, זכר, גובהי הוא 170 ס"מ ואני שוקל 80 קילו.
לצערי הרב, בסילבסטר האחרון, בדיוק לפני היציאה גיליתי שהג'ינס היחיד שלי לא עולה עליי, תארו לכם איזו באסה. אני עובד בהמבורגר כבר מספר חודשים וכנראה שזו הסיבה לעלייתי במשקל.
הייתי שמח אם תמליצו לי על פעילות ספורטיבית ותפריט כלשהו על מנת להוריד במשקל.
סדר יומי הוא כזה: מתעורר ב10 וחצי בבוקר, ועובד מהשעה 14:00 עד 22:00, הולך לישון ב3 וחצי לפנות בוקר.
אני חושב להתחיל ללכת הליכה של 45 דקות חמישה ימים בשבוע, וגם לאכול פחות ממה שהתרגלתי.
הסבירו לי שיש עניין של חילוף חומרים ולכן אצטרך לאכול כל כמה שעות, אז כל כמה שעות אני אצטרך לאכול ומתי את הדברים העיקריים?
"ארוחת הבוקר" שלי היא בדרך כלל בשעה 12 בצהריים, וכוללת חביתה עם עגבניה בתוך פיתה, ואח"כ אני אוכל ב5 אחר הצהריים ארוחה שכוללת חזה עוף עם טחינה ועגבניה בתוך פיתה. האם זה בסדר עד כאן?
ומה הלאה מהשעה 5 אחר הצהריים? איך אסדר הכי טוב שעות אכילה על פי סדר יומי שציינתי? ומה לאכול? אלוהים אדירים.... זה כל כך מסובך תעזרו לי!!!!
תודה רבה ואשמח לפירוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אושרי
ד''ר רוני חרמון04/01/2010דיאטה חייבים לדעת לעשות קח יעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילות סוכרקרן03/01/2010
שלום ,
עליתי 20 קילו בשנתיים האחרונות - אוכל וחוסר פעילות זאת הסיבה- וכמובן אכילה רגשית
אני נמצאת עכשיו בתקופה קריטית בחיי וחייבת לרדת אותם הכי מהר שאפשר בלי לגרום נזק
לפני שעליתי במשקל הייתי מתאמנת במשך שנים כל יום בחדר כושר ואוכלת מסודר , ככה שהרגלי אכילה בריאים מוכרים לי ו בהחלט אהובים עליי ...
חזרתי עכשיו לחדר כושר , אבל אני יורדת ממש בקצב איטי
בעבר ירדתי מאוד יפה באתקינס אך זכורל י שהיו לי דפיקות לב בלילה ....
נסיתי לא מזמן דיאטה עם הרבה ספורט ומעט פחמימות אך בלילה חוויתי נפילת סוכר ככה שהפסקתי את הדיאטה באותו יום ,
מה כדאי לי לעשות כדי לרדת מהר בהנחה שאני אוהבת לעשות ספורט וחייבת לשמור על רמת סורטינון גבוהה - כי אני לא נמצאת במצב רוח אידאלי!! ( בלשון המעטה )
( אני צריכה לרדת 30 קילו )
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?<?
קרן05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל
ד''ר רוני חרמון05/01/2010לא קיים דבר כזה נפילת סוכר אם יש דבר כזה חייבים להבדק כי אז מדובר במחלה. כל מה שאת אוכלת בסופו של דבר מתפרק לסוכר ולכן לא יכול להיות מחסור בסוכר. הבעיה בראש שלך ובכדי לרדת במשקל את חייבת לשנות גישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)