פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה נטולת גלוטן
    רום קינמון
    23/01/2010

שלום רב,
    אני חולת צליאק 12 שנים, מאז שגילו את מחלת הצליאק אני עולה במשקלי באופן מדאיג וכעת אני שוקת קרוב ל-30 ק"ג מעל משקלי הנורמלי.
    מיותר לציין שזה לא אסתטי ולא בריא, אך אני מתקשה להוריד ממשקלי.
    הלכתי לדיאטניות אשר בנו לי תפריט, אך כל תפריט הוא בעייתי לי. התפריטים בנויים על פריכיות אורז וגבינה, מאוד משעממים ומאוד לא פרקטים כי אני חייבת לאכול אותם בישיבה.
    הלו"ז שלי בעייתי מאוד ואני נמצאת שעות רבות מחוץ לבית ובנסיעות דבר הגורם לי לדלג על ארוחות ולהתנפל על ארוחה ברגע שאני מגיעה הביתה ומין הסתם גדולה יותר ממנה ממוצעת.
    אני לא מספיקה לעשות התעמלות דבר שרק מחמיר את המצב.
    סדר היום שלי מתחיל בערך בחמש בבוקר ומסתיים בערך בעשר בערב.
    עד סוף השנה הזו ובשנה הבאה סדר יום זה לא ישתנה.
    נמאס לי להיסחב עם קופסאות אוכל (גם ככה התיק שלי מאוד מאוד כבד) ואני חסרת אונים ומיואשת לגבי פתרון הולם.
    יש לך רעיון כיצד לעזור לי? איך אני בונה תפריט בריא ומותאם לחולי צליאק? לצערי מרבית הדיאטניות לא מודעות לקשיים של חולי צליאק (מלבד הידיעה שאסור לאכול חלבון גלוטן), הן לא מודעות למאכלים מפוצצי הקלוריות אך הלא משביעים או להשלכות על הגוף (אנמיה)...התפריטים משעממים ולא מגוונים.
    אודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה נטולת גלוטן

הוספת תגובה

• דיאטה נטולת גלוטן

ד``ר נסטור ליפובצקי
    24/01/2010

רום שלום,

את מתארת מצב באמת בעייתי ומורכב. קודם כל מבלי להתייחס לבעית הצליאק אני מוכרח להגיד לך שאם את עובדת כל כך קשה, לא משאירה זמן בכלל לפעילות גופנית (סדר העדיפויות שבחרת בו) ולא בא לך להסחף עם אוכל ובמקום זה או שיוצא לך לאכול כל הזמן בחוץ או שאת לא אוכלת מה שמביא אותך להתנפל על אוכל, למעשה את בוחרת להשמין, ואף אחד לא יוכל לעזור לך, עד שתשני את סדר העדיפויות שלך ואת תעזרי לעצמך.
    לגבי הצליאק. יש היום דווקא הרבה אפשרויות של גיוון בארצנו הקטנטונת. אוסם למשל מייצר הרבה מוצרים ללא גלוטן, מכיוון שאחד מבני משפחת החברה, התגלה לפני הרבה שנים כחולה צליאק.
    בנוסף יש חנויות שמתמחים במוצרים ללא גלוטן.

בנוסף האגודה לחולי צליאק מספקת הרבה מידע שיעזור לך.
    את צודקת, לא כל דיאטנית מתמצאת טוב בבעיה הספציפית שלך. ממליץ לפנות לדיאטנית רוני ברוך ורמת גן.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה גרם גרנולה = ל2 פרוסות לחם קל??
    נגה
    23/01/2010

ומה לגבי תירס? (קלח)
    וכמה קלוריות בערך זה לחמניה קטנה עם שומשום? אני פשוט מכורה לזה, לא יכולה יום בלי לאכול מהלחמניות של הילדים (לרוב בלי מריחה בכלל). .כמה זה "נורא?" ומה זה יכול להחליף?

הוספת תגובה

• תחליפים מקבוצת הדגנים

ליטל סמואל-לוי
    23/01/2010

הי נגה,
    2 פרוסות לחם קל = קלח תירס בינוני = 2 כפות גרנולה = 1/2 לחמניה קטנה
    עדיף לגוון. ועדיף לחם/לחמניה מקמח מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• numrh shy
    נועה
    23/01/2010

שלום, האם יש ביסוס מדעי וחד-משמעי לכך שמוצרי הדיאט למיניהם (כסוכרזית ואספרטיים) מכילים פחמימה שבולמת את הירידה במשקל? האם עדיף, מבחינת הרזיה, לשתות קפה עם כפית סוכר במקום סוכרזית או לאכול יוגורט לא דיאטטי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    numrh shy

הוספת תגובה

• הי נועה

ליטל סמואל-לוי
    23/01/2010

אין ביסוס מדעי כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    ליהי1
    22/01/2010

הי!
    אני בת 25 ואמא ל3 בתשע החודשים האחרונים הורדתי בערך 16 ק"ג ממשקלי כמובן ע"י דיאטה בריאה ומבוקרת ופעילות גופנית בחודשיים האחרונים אני בקושי מצליחה לרדת.
    כרגע משקלי הוא 70 ברצוני לרדת לפחות עוד 5 ק"ג אם לא יותר.
    יש לציין כי אני פעילה מאוד גם בעבודתי בחוץ וגם בבית ויומי עמוס מאוד. לאחרונה קשה לי מאוד להתמיד בפעילות הגופנית מהסיבה שציינתי וכן מתשישות שאופפת אותי מיומי העמוס.
    שאלתי: כיצד ניתן להתגבר על כך ולחזור למסלול של פעילות יומיומית.
    כרגע אני הולכת חצי שעה עד שעה פעמיים שלוש בשבוע.

מחכה לתגובה בהקדם ליהי

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• למה לא מתיחסים לשאלתי?

ליהי1
    24/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליהי1

ד''ר רוני חרמון
    25/01/2010

הליכה של שעה שלוש פעמים בשבוע יכול לעשות את העבודה הליכה של חצי שעה לא מספיק אם תתמידי והתזונה תהייה מתאימה את תראי את התוצאות בעוד חודש חודשיים זה לוקח זמן. כמו כן חובה להחזיר את כל המים שהפסדת בהרזייה ואת צריכה לשתות 15 כוסות מים ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "התמכרות" לתפוחים ולשיבולת שועל
    ג
    21/01/2010

שלום,
    מזה כחודשיים אני אוכלת באופן יומיומי וקבוע שיבולת שועל כארוחת בוקר ותפוחי עץ ירוקים במשך היום (לפחות תפוח אחד ביום, יש ימים בהם אני מחסלת אפילו 3, ותמיד בא לי עוד), ולמרות זאת אני תמיד מרגישה רצון עז לאכול עוד שיבולת שועל ועוד תפוחים (משיבולת השועל אני "מרשה" לעצמי רק 3 כפות גדושות ביום אבל יש ימים בהם אני ממש בולסת תפוחים).
    הייתי לי גם תקופה של חודשיים בה הייתי "מכורה" גם לרימונים, אכלתי לפחות רימון ביום.
    אני יודעת שזה נשמע ממש מצחיק, כי שלושת המאכלים האלו נחשבים בין הבריאים ביותר, אבל אני יודעת שאסור לאכול יותר מדי פירות בגלל הסוכר שבהם וגם שיבולת השועל לא מומלצת בכמויות גדולות. חוץ מזה זה מוזר באופן פסיכולוגי, כי יותר הגיוני שארגיש רצון עז לאכול מאכלים כמו למשל ממתקים ומאפים למיניהם (בהם לא נגעתי כבר חצי שנה מטעמי דיאטה ושנמצאים אצלי בבית באופן קבוע ובכמויות גדולות ומגוונות בגלל בני משפחתי) ולא למשהו שצורכים בתדירות גבוהה כזאת ושלא נחשב למעדן מיוחד במינו.
    השאלה שלי היא מה ה"נזק" שאני גורמת לעצמי?
    ולמה לדעתכם זה קורה לי?
    תודה :)

הוספת תגובה

• "התמכרות"

ליטל סמואל-לוי
    21/01/2010

הכמות היומית שאת אוכלת מהתפוחים ומשבולת השועל היא בהחלט סבירה (ואפילו מומלצת) ולא הייתי מכנה זאת התמכרות ובטח שלא נזק. יתכן שהרצון העז לאכול עוד מהם נובע מכך שאת מנסה מאוד להגביל את עצמך בכל מיני מאכלים. שימי לב שאת לא אוכלת פחות מידי ממה שגופך צריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל.
    זיו
    21/01/2010

אהרון, אני עוקב אחרי הפורום הזה הרבה מאוד זמן ושמתי לב שאתה ממליץ לאנשים לאכול כארוחת הבוקר או בכלליות שיבולת שועל.

עכשיו נכנס בי גוק והחלטתי לנסות את זה למרות שבעבר ניסתי קוואקר עם כל מיני טעמים אבל זה לא הייה לטעמי. החלטתי היום לקנות שיבולת שועל מהסופר שזה בא בשבבים ( ממש זול, שקית יחסית גדולה עלתה 2 ש"ח ) האם זה השיבולת שועל הנכונה?

בסופר אמרו לי להכין את זה עם כוס חלב על כף וחצי של שיבולת שועל וזה יצא קצת מימי אז שמתי עוד 2-3 כפות שיבולת שועל, האם תוכל להגיד לי כיצד אפשר להכין זאת בצורה הנכונה? והאם עדיף עם מים מאשר חלב וגם אם לאכול את זה שזה מחומם או אפשר גם קר.

קראתי על הרבה מתכונים באינטרנט שלהוסיף לזה דבש או קינמון צימוקים וכל מיני דברים - אבל הדברים האלה מוסיפים ערך קלורי רב ואני יחסית מסתכל על זה ופוחד למשל למזוג לתוכו כף דבש או קצת אגוזים למרות שזה בריא מאוד.

בנוסף לזה וסליחה ששיגעתי אותך, האם תוכל להסביר ולהרחיב לי קצת על השיבולת שועל כי לא כל כך הבנתי מה הערך התזונתי שלו כגון: ויטמנים, קלוריות, חלבונים וכ"ו.

תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה
    שיבולת שועל.

הוספת תגובה

• שיבולת שועל

אהרון רזון
    21/01/2010

הבחירה שלך נכונה. תמיד עדיף מוצר לא מעובד וללא תוספות.
    שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים מססים (טוב נגד כולסטרול), ברזל, מגנזיום, אבץ, וויטמין B1 ועוד.
    אם אתה רוצה לעשות את זה "מדעי", עדיף לבשל במים בלבד ולא בחלב. כמו כל הדגנים המלאים, המוצר מכיל כמות ניכרת של חומצה פיטית שקושרת את המתכות ומפחיתה את ספיגתן.
    החום של הבישול שובר את הקשר ועושה את המתכות זמינות לספיגה. כידוע, החלב עשיר בסידן
    שמתחרה בברזל ומפחית את ספיגתו, לכן עדיף לאכול בנפרד. הבישול גם מנפח את הדגן ונותן יותר הרגשת שובע. אפשר להוסיף גם תמרים חתוכים שימתיקו את הדייסה. מבחינה תזונתית עדיפים על
    הדבש והצימוקים, אבל בשביל הטעם מותר להוסיף גם כפית דבש ( 20 קק"ל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל...

אבי
    22/01/2010

רק אם תוכל לענות לי על שאר השאלות שבתוכן ההודעה אני מאוד ישמח.
    אני מעדיף לעשות את זה כראוי מאיש שמבין בזה מאשר לקרוא על זה סתם באינטרנט שיש הרבה מאוד דרכים וזה קצת מבלבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלת את מידע הכללי המעשי

אהרון רזון
    22/01/2010

אם אתה בכל זאת רוצה לעשות "דוקטורט" בנושא, קבל את ההרכב המלא של שיבולת השועל
    (מתוך ההנחה שהאנגלית שלך מספיק טובה, אם לא, יש מילון)

Nutrient Units Value per
    100 grams

Water g 8.22
    Energy kcal 389

Protein g 16.89

Total lipid (fat) g 6.90
    Fatty acids, total saturated g 1.217
    Fatty acids, total monounsaturated g 2.178
    Fatty acids, total polyunsaturated g 2.535

Carbohydrate, g 66.27

Fiber, total dietary g 10.6

Calcium, Ca mg 54
    Iron, Fe mg 4.72
    Magnesium, Mg mg 177
    Phosphorus, P mg 523
    Potassium, K mg 429
    Sodium, Na mg 2 2
    Zinc, Zn mg 3.97
    Copper, Cu mg 0.626
    Manganese, Mn mg 4.916

Vitamins

Thiamin mg 0.763
    Riboflavin mg 0.139
    Niacin mg 0.961
    Pantothenic acid mg 1.349
    Vitamin B-6 mg 0.119
    Folate, total mcg 560

Amino acids
    Tryptophan g 0.234
    Threonine g 0.575
    Isoleucine g 0.694
    Leucine g 1.284
    Lysine g 0.701
    Methionine g 0.312
    Cystine g 0.408
    Phenylalanine g 0.895
    Tyrosine g 0.573
    Valine g 0.937
    Arginine g 1.192
    Histidine g 0.405
    Alanine g 0.881
    Aspartic acid g 1.448
    Glutamic acid g 3.712
    Glycine g 0.841
    Proline g 0.934
    Serine g 0.750

USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 22 (2009)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ממש התכוונתי לזה

אבי
    22/01/2010

אבל בכל מקרה תודה על הפירוט. יותר התכוונתי מהי הדרך הנכונה להכין את זה...

חלק אמרו לי שצריך לשים על כל כוס חלב/מים ככף שיבולת שועל וחלק אומרים הרבה יותר.
    גם זמן ההכנה וכ"ו יש בכל מיני דרכים, ולכן שאלתי אותך...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אהרון רזון
    22/01/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: בישול בריאות, מתכוני בריאות.
    ======================

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחמימות
    (:
    21/01/2010

היי
    רציתי לדעת סה"כ כמה פחמימות ב: 2 תותים(לא מאוד גדולים)+קיווי אחד (קטן)+כפית סילאן?
    אם אפשר תשובה של כמות הפחמימות,תודה.
    (הוספתי את זה בארוחת בוקר ליוגורט חשוב לי לדעת כמה פח' יש בזה סה"כ)

לקביעת תור
    סגירה
    פחמימות

הוספת תגובה

• בערך 17-18 גר פחמימות

אהרון רזון
    21/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה באזורי גוף שונים
    איתן
    21/01/2010

שלום וברכה,

אני מעוניין לעשות דיאטה בכדי להוריד כ-7 ק"ג.
    החשש שלי (מניסיון רחוק) הוא שקודם כל הפנים שלי מרזות ורק אחר כך איזור הבטן.
    כשהפנים רזות או יותר נכון מצומקות אני ממש לא אוהב את המראה וזה מונע ממני לרצות לרזות.

האם בכלל יש אפשרות לשלוט בכך? האם כושר למשל או תרגילי בטן יכולים
    ל"נווט" שריפת שומנים מהבטן במקום מהפנים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה באזורי גוף שונים

הוספת תגובה

• התפלגות השומן בגוף

אהרון רזון
    21/01/2010

נקבע גנטי וזה הדין גם לגבי סדר והיקף המסתו. אין לנו שום אפשרות לכוון או להשפיע על סדר ההרזיה\השמנה באיזורי גוף שונים לא על ידי תזונה ולא על ידי פעילות גופנית כלשהי. האחרונה רק תחזק את השרירים באיזור המתורגל (למשל בטן) אבל לא תוריד את השומן.
    ברור שרוב האנשים, ובעיקר המבוגרים, היו רוצים לרזות בגוף ולא באיזור הפנים, אבל את זה עוד לא המציאו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ רימונים ונוגדי חמצון
    ה.
    21/01/2010

קראתי על מחקר מעניין שבוצע באחד מבתי החולים בארץ על כך שמיץ רימונים מזרז הבראה משפעת החזירים (המחקר בוצע על ידי קבוצת רופאים קונבנציונליים שזה דבר מפתיע יחסית....). ללא קשר הבנתי שמיץ רימונים זה דבר בריא מאוד.

השאלה שלי היא - האם ה"סגולות" וההרכב החיובי של מיץ הרימונים קיים גם במיץ רימונים שקונים מוכן בתוך צנצנת או שהוא צריך להיות טרי?

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    מיץ רימונים ונוגדי חמצון

הוספת תגובה

• לא שמעתי על המחקר

אהרון רזון
    21/01/2010

אולי זה מסביר למה רק 10% מהאוכלוסיה ו20% מהרופאים הסכימו לקבל את החיסון(!?). בטח שכולם רצו לשוק לקנות רימונים! שטויות במיץ עגבניות (או רימונים)!

כל מיץ משומר בצורה זו או אחרת מאבד לא מעט מהסגולות הבריאותיות, מה עוד שלרוב מוסיפים חומרי שימור, סוכר וכו". עדיף לאכול את תוכן הפרי השלם או אם לא, להכין מיץ קרוב לשתייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונת התפוזים
    אייל
    20/01/2010

כמה זמן ניתן לאחסן מיץ תפוזים שסחטנו במקרר עד שיאבד מערכיו התזונתיים? ובכלל עד שיתקלקל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עונת התפוזים

הוספת תגובה

• מיץ תפוזים.

אהרון רזון
    21/01/2010

פירות וירקות מאבדים מערכם התזונתי החל מרגע הקטיף, לכן צריך לאכול אותם כמה שיותר טריים.
    הערכים התזונתיים של התפוזים, כמו של כל פרי אחר נשמרים באופן אופטימלי בפרי השלם הלא מקולף. מומלץ לשתות את המיץ מייד אחרי הסחיטה, אבל אם זה לא ניתן, יש לשמור במקרר בכלי
    זכוכית כאשר הוא מלא (אין בו אוויר) וסגור היטב. הכי בעיתי הוא וויטמין C, בתנאים הנ"ל נשמר באופן סביר במשך 2-3 ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת להשמין
    קארין
    20/01/2010

שלום בעבר היה לי בעית משקל אבל ירדתי אותו ואני מצליחה לשמור עליו כבר שנה וחצי
    אני התחלתי לקחת גלולות ומאוד מפחדת להשמין
    איך אפשר להמנע מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת להשמין

הוספת תגובה

• לא בהכרח תשמיני

אהרון רזון
    20/01/2010

השמנה כתופעת לוואי של גלולות איננה מדווחת אצל כולן. . בכל מקרה המשיכי את אורח החיים
    שעד עכשיו שמר על משקלך ובמידת הצורך צמצמי בהיקף הקלורי של התזונה ו\או הגבירי את הפעילות הגופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבות
    לימור
    20/01/2010

שלום. אני בת 22 בהריון (שלישי) חודש 5.יש לי בעיה כזאת. כבר שנתיים אם לא יותר אני סובלת מצרבות. כשאני בין ארוחות אני מרגישה אותן פחות אבל אחרי אוכל זה סיוט. אני לא יכולה לזוז בלי שתהיה צרבת וכשאני הולכת לישון לוקח לי שעה עד שאני מוצאת תנוחה מתאימה שלא מרגישה צרבות.
    לא יודעת אם זה קשור אבל עד ההריון השני לא ידעתי מה זה בכלל. חשבתי שאולי בגלל שהתחלתי את ההריון עם עודף משקל שלא ירד מהלידה הראשונה זה התחיל. אני גם לא אוכלת הכי מסודר ואני שמה לב שיש לי צרבות במיוחד אחרי שאני אוכלת טונה, במבה, סלט עם חומץ או נס קפה... אבל גם אחרי מאכלים אחרים יש לי את זה במיוחד אם אני שוכבת מיד אחרי ארוחה. אני נורא מתוסכלת זאת הרגשה לא נעימה וקצת מפריע לתפקוד היומיומי.מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צרבות

הוספת תגובה

• טיפול תזונתי בלבד

אהרון רזון
    20/01/2010

יכול להקל על הסימפטומים, אבל לא ירפא. עליך לפנות לרופא. הייתי מציע לך לבדוק הליקובקטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות רק לגבינה, יכול להיות?
    אחת
    20/01/2010

אני בת 26,
    במשך שנתיים לפחות שמתי לב שכשאני אוכלת גבינה, תוך יום - יומיים אני מפתחת נזלת סמיכה שלוקח לה כמעט שבוע לעבור.

עשיתי הרבה פעמים הפסקות, ואז לא הייתי מנוזלת (פה ושם כן, אבל לא ברצף של 20 טישויים ליום..)

מה שכן, אני אוכלת כל יום צלחת חלב+דגנים, לבן, לפעמים גם קוטג, וחמאה.

ואף אחד מאלה לא בעייתים בשבילי.

בנתיים לא בדקתי, כי כל מי שאני מדברת איתו, צוחק מזה, אז רציתי לדעת אם יכול להיות, ואם כדאי לי לבדוק, ואיפה.

בתודה!

הוספת תגובה

• עם עובדות לא מתווכחים

אהרון רזון
    20/01/2010

אלרגיות, רגישות ואי סבילות למוצרי מזון מסויימים זה עניין אינדיבידואלי. זה נדיר אבל התופעה קיימת. הייתי ממליץ לך לגוון, כל פעם גבינה אחרת לכמה ימים וכך תדעי אם סוג מסויים גורם לתופעה או זה כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, יש ענין בבדיקת אלרגיה?

אחת
    21/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא תמיד מגלים את סיבת התופעה.

אהרון רזון
    21/01/2010

בשלב הראשון יש לנקוט בשיטת השלילה, כפי שהצעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקדים
    עינת
    20/01/2010

רציתי לדעת מהם היתרונות והחסרונות של אכילת שקדים קלויים לעומת שקדים טבעיים.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שקדים

הוספת תגובה

• אין יתרונות.

אהרון רזון
    20/01/2010

בקליה השומן מאבד מערכו התזונתי. גם המלח שבקלויים אינו מוסיף בריאות ואיכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    אני20
    19/01/2010

היי, קוראים לי גלית ואני בת 20. האמת שאני נמצאת עכשיו בתקופה ממש מבלבלת, כמעט כל החיים שלי אכלתי כל מה שאני רוצה בלי בכלל לשים לב לקלוריות וכמעט שלא השמנתי, זאת אומרת, הייתה לי קרס קטנה אבל רוב הזמן המשקל שלי נע בין 54-55 ק"ג כשאני 1.66 ס"מ.

בזמן האחרון, אני חושבת שזה אולי בגלל הצבא, אני רואה שאני משמינה יותר, לפני בערך שבועיים נשקלתי בבית ושקלתי בערך 58.5, משקל שבחיים אבל בחיים שלי לא ראיתי. החלטי שאני הולכת להיכנס ממש חזק לקטע של הכושר ואני מתמידה ללכת לחדר כושר בבסיס כשיש לי זמן, וככה יוצא שכמעט כל יום אני מורידה בסביבות ה-500-600 קלוריות בעזרת סטפר.
    הגעתי היום הביתה וראיתי שירדתי רק בקילו אחד! ממש התאכזבתי מזה ואני באמת לא יודעת מה לעשות, אני דיי בטוחה שהבעיה העיקרית שלי היא עם האוכל כי אני, אפשר לומר, "בורכתי" בתיאבון בריא, אני אוכלת בכמויות גדולות ודיי הרבה ביום, אני מסוגלת בבית לסיים פשטידת בשר שלמה לבד ואחרי שעתיים לאכול גם שניצל.
    מישהו אולי יכול לתת לי איזשהו טיפ לגבי הקטע של האוכל?, אני מנסה להפחית בכמויות ולאכול מסודר אבל זה ממש קשה לי, במיוחד כשאני רגילה לאכול בכמויות גדולות.
    מה לעשות?! :S

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• אפשר למנוע את ההשמנה

אהרון רזון
    20/01/2010

פרטי את התפריט היומי שלך לפי ארוחות, כולל כמויות, ונראה מה אפשר לשפר. המשיכי בפעילות הגופנית המבורכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו...

אני20
    21/01/2010

קצת קשה לפרט את התפריט היומי שלי בגלל שזה תלוי מה מכינים בחדר אוכל אבל אני אנסה:
    ארוחת בוקר- קורנפלקס עם חלב
    ארוחת צהריים- אורז/פסטה (שתי כפות גדולות בערך)+ המבורגר/ שניצל/ מוקפץ/2 נקניקיות+ חתיכות קטנות של חצילים מטוגנים+ פה ושם ירקות+ מרק שעועית/ ירקות
    ארוחת ערב- שקשוקה/ 2 חתיכות לחם+ גבינה לבנה+ ירקות

זה פחות או יותר מה שאני אוכלת, לגבי הכמויות, האמת שאני מאלה שאוהבים לראות צלחת מלאה אבל אני לא אוכלת יותר מצלחת אחת.

שמעתי שכדי להוריד משקל צריך לשרוף יותר קלוריות מאשר מספר הקלוריות שמכניסים לגוף. כשאני בחדר כושר אני מורידה בסביבות ה-500-600 קלוריות וזה לא נראה לי הגיוני שאני אוכל פחות ממספר הקלוריות הזה, אז אני פשוט צריכה להתאמן יותר בחדר כושר ולהוריד יותר קלוריות?, למרות שאני עדיין לא רואה איך אני יכולה להוריד 1000 קלוריות ביום או בכלל יותר ממספר הקלוריות שאני אוכלת ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לך מזל!

אהרון רזון
    21/01/2010

עם תזונה רעה כמו שלך, מישהו אחר היה משמין כהוגן. רק הפעילות הגופנית מצילה אותך. שימי לב שמספר הקלוריות שמופיע במכשירים האירוביים בחד"כ גדול מהמציאות, כלומר, ייתכן שאת שורפת פחות .
    אני מודע שבצבא אין לך שליטה על האוכל אבל במאמץ אפשר לשפר ו\או לוותר על המאכלים המשמינים במיוחד: המבורגר, שניצל, נקניקיות, חצילים מטוגנים, שקשוקה. חוץ מגבינה לבנה (בהנחה שהיא עד 5%), מרק שעועית (אם ללא תוספת שומן) וירקות אינני רואה משהו מומלץ להרזיה. אפילו האורז והפסטה אינם מלאים, לעומת זאת אני מניח שהם מלאי שמן. כמו כן הלחם בצבא אינו מלא.
    אני מציע לך להרבות באכילת ירקות (ללא רוטב עשיר), לוותר על האורז, פסטה ולחם ובמקומם להביא מהבית לחם מקמח מלא. מהשניצל להוריד את הציפוי ולספוג את השמן בנייר סופג ככל שניתן, להמנע מנקניקיות והמבורגר. במקום שקשוקה לאכול ביצה קשה. לאכול 3 פירות ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוותר על אוכל

אני20
    21/01/2010

כן אני יודעת שהתזונה שלי ממש לא משהו, הקטע זה שאני חייבת לאכול בשר כי אני אנמית.
    קצת קשה לא לאכול מאכלים משמינים בחדר אוכל כי הכל מוגש ברוטב שמן, יש דברים, כמו תפוחי אדמה, שאני לא מסוגלת לגעת בהם מרוב שהם שוחים בשמן,אבל מה אני אעשה, פשוט לוותר על פחמימות?, זה דבר שיהיה לי מאוד קשה לעשות כי אני פשוט אמשיך להיות רעבה.
    יש לי אפשרות לבשל בחדר אוכל, כמובן שלא כל יום, אבל השאלה היא מה הכמות שאני צריכה להכין בשביל שזה יהיה מספיק לי לארוחת צהריים כדי שאני לא ארגיש רעבה אבל גם כדי שאני לא אשמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לשפר

אהרון רזון
    22/01/2010

כפי שכבר אמרתי לא צריך לוותר על הפחממיות אלא לאכול לחם מקמח מלא שתשיגי באופן פרטי.
    גם בפירות וירקות יש פחמימות, אכלי הרבה. בתור ארוחת צהריים מתאים בשר ללא שומן ועור
    (150 - 200 גר לפני בישול) \ גביע קוטג'\גבינה 5% \ קופסת סרדינים או טונה\יוגורט + ביצה עם הרבה ירקות ופרי. זה צריך להשביע, אם לא, גם פרוסת לחם מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי מספר שאלות.

דניאל
    22/01/2010

כמה גרם יש בכוס ברנפלקס ? ידוע לי שברנפלקס שוקל יותר מהרגיל לכוס.
    וכמה גרם יש בביסקוויט אחד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה