מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוסות לילדרננה19/01/2010
בני בן ה11 אוהב מאד לאכול לחם, אוכל בבקר, בצהריים(עם המבושל) ובערב,(עם החביתה/לחם מטוגן) בסה"כ אוכל בין 8 ל 10 פרוסות ליום.
אוכל כ 2 ירקות ליום. פירות בד"כ לא אוכל.
מה דעתך על התזונה ? כמה פרוסות לחם מותר לילד לאכול (הלחם - שחור פרוס, לחם מלא אינו אוהב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רננה
ליטל סמואל-לוי19/01/2010אם בנך במשקל תקין אין שום צורך להגביל אותו בפרוסות הלחם בארוחת הבוקר והערב. בצהריים - אם יש פחמימה אחרת בצלחת כמו אורז או פסטה, מומלץ להימנע מהלחם, גם כדי ליצור הרגל נכון וגם כדי לשמור על גיוון.
2 ירקות ליום וללא פירות זה מעט אבל לצערי זה בערך מה שרוב הילדים אוכלים היום. תנסי להוסיף לו לתפריט ירקות ופירות בצורה יצירתית - אולי בסלט פירות צבעוני, ירקות מבושלים בפשטידה, מרק וכו.. ולגוון בסוגים. הרבה פעמים שיתוף הילד בהכנה - מעודד אותו לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ..רונית19/01/2010
שלום הייתי רוצה להיתייעץ איתכם על דיאטה שעשיתי ושאני מתכוונת להמשיך , אז ככה קודם כל אני בת 15 וחצי 1.70 שוקלת 59.1 הייתי רוצה להוריד 4 ק"ג .. התחלתי דיאטה שהתפריט שלה הוא , ארוחת בוקר 4 פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה חצי אחוז שומן .. עם תפוח , צהריים חזה עוף עם 3 כפות אורז וירקות- ארוחת ביניים מעדן או אנרג'י מופחת קלוריות ובערב או טוסטים 4 פרוסות לחם עם גבינה וסלט או ביצה קשה עם 2 פרוסות לחם קל וסלט וגבינה .. עשיתי את הדיאטה יומיים וביום השלישי בבוקר ראיתי שעליתי 200 גרם .. נורא התבאסתי מהתוצאה מכיוון שאני נורא משתדלת לעשות ספורט ומקדישה לזה לפחות חצי שעה ביום ! .. החלטתי להפסיק את הדיאטה ליום ולנסות תפריט חדש .. אני יודעת שיומיים לא יובילו לשום תוצאות , אבל הייתי רוצה שייעצו לי אם הדיאטה שלי נכונה .. תודה מראש רונית (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רונית
ליטל סמואל-לוי19/01/2010ראשית, המשקל שלך תקין. לא הייתי ממליצה לך להתחיל דיאטה, בטח לא כמו זו שהצאת מפעת גילך. אני מבינה מדברייך כי את קצרת סבלנות אך מציעה לך בחום לגשת לפגישה חד פעמית עם דיאטנית כדי תשכוון אותך כיצד לאכול נכון ולשמור על משקל בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת רוקחאלין19/01/2010
שלום רב,
ברצוני לברר בקשר לדיאטת רוקח, האם הכדורים/משקה הללו ממומלצים ע"י רופא כמתכון להרזיה בריאה של 5 ק"ג? למיטב הבנתי השימוש בהם גורם לתחושת שובע, האם תכונה זו יכולה לגרום לבעיות עתידיות במערכת העיכול? בדברים נוספים?
אני בת 25 גובה 170 ושוקלת 60 ק"ג, מנסה להוריד 5 ק"ג כבר הרבה זמן ללא הצלחה, לא עוסקת בפעילות גופנית עקב חוסר זמן...
אשמח לדעת האם אתם ממליצים על שימוש במוצר זה כדי לפתור את הבעיה הזו, שמעיקה עליי כבר הרבה זמן
תודה מראש,
אלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זה הפתרון.
אהרון רזון21/01/2010הלוואי והיו פתרונות קסם בבקבוק, או בשקית ! אז כבר לא היו אנשים שמנים בעולם. אגב, לא רק שאת לא שמנה אלא משקלך אידאלי, מעורר קינאה. מי שמנסה לרזות ללא צורך, ועוד באמצעים לא טבעים לגוף, סופו להשמין מעבר לנקודת ההתחלה.
אם למרות הכול את רוצה לרזות, עשי את זה על ידי מזון טבעי תוך אימוץ הרגלי אכילה נכונים.
את לא תהי כל החיים בדיאטת רוקח, ומה יקרה אחרי שתפסיקי בלי לשנות כלום בתזונה שלך?
התשובה ברורה.
תחושת השובע עקב השימוש, מורגשת, אם בכלל, רק לתקופה מוגבלת. הגוף שלנו בנוי למזון טבעי ומגוון וכל תחליף לטווח ארוך עלול לגרום לתופעות לא רצויות אצל חלק מהאנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תוספים באופן קבועצנון19/01/2010
אהלן!
אני בן 23 גובהי 173 ושוקל 67.(בריא ברוך ה'!)
רציתי לדעת אם אני יכול לשלב את התוספים הבאים באופן יום יומי ? (חלוקת התוספים בוקר צהריים וערב)
GLA 300 MG
BETA SITOSTEROL 400MG
SAW PLAMETTO 320 MG
OMEGA 3 1.8 G
500MG אצה כחולה ירוקה
GINKO BILOBA 120 MG
התוספים הם לטיפול בנשירת שיער(עוזר מאוד) ועזרה בריכוז (סטודנט)...
*האם צריך לעשות בדיקות תקופתיות לצורך זה?
*האם יש סיכון?
*האם יש בעיה בלקיחה לטווח הארוך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים
אהרון רזון21/01/2010אם התזונה שלך מאוזנת, מגוונת ומותאמת לנתונים ולמטרות שלך, התוספים מיותרים.
בעיקר אם לא אובחנו חסרים.
יש להתייחס לתוספים כאל תרופות שלא לוקחים ללא צורך וללא המלצת איש מקצוע אחרי הבדיקות המתבקשות. נטילה לא מושכלת או מיותרת עלולה גם להזיק (לא רק לכיס).
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=55 id=link]ויטמינים תוספי מזון[/a].
יש להניח ששם יעודדו אותך (או שלא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני במשקל תקין?ליאור19/01/2010
שלום, אני בת 20, 1.70 מ' ושוקלת 59. רציתי לדעת אם אני בטווח נורמלי של משקל או שיש לי עודף קל? אם כן, אז כמה ק"ג רצוי להוריד כדי להגיע למשקל מינימלי סביר? (לא רזה מידי).
בנוסף, איך עליי לעשות זאת? (לפני כמה שבועות ניסיתי קצת, לא הורדתי כלום).
תודה ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולן מתות מקנאה!
אהרון רזון19/01/2010את חתיכה לא נורמלית, משקלך מצויין, שמרי עליו על ידי פעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח תודה
ליאור19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות למוצרי חלבמיטל19/01/2010
אני אישה בת 37 שסובלת מרגישות ללקטוז. אני אוכלת טופו, קינואה, סרדינים וטחינה. האם אלה מספקים מספיק סידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היא מוחלטת?
אהרון רזון19/01/2010אצל רוב המאובחנים אי הסבילות ללקטוז איננה מוחלטת. במקרה הזה מומלץ להמנע מחלב אבל אפשר לאכול חלק ממוצריו, בהם כמות הלקטוז זניחה. מבחינת יעילות ספיגת הסידן אין מתחרה למוצרי חלב וללא צריכתם קשה מאוד להגיע לכמות היומית המומלצת. אמנם, בטחינה משומשום מלא יש ריכוז סידן גדול (גם הרבה קלוריות!) , אבל ספיגתו בעיתית בגלל נוכחות החומצה הפיטית שקושרת אותו. אותה הבעיה קיימת בטופו.
אכילה מרובה של ירקות מגוונים תספק כמות מסויימת של סידן. הסרדינים מכילים כמות משמעותית
וגם הספיגה טובה. בנוסף יש בהם גם ערכים תזונתיים חשובים אחרים, אכלי קופסה אחת כל יום.
המנעי מקפאין או הפחיתי את צריכתו בגלל שמשפיע לרעה על ספיגת הסידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 קילו עודףשני18/01/2010
שלום
אני בת 22 שוקלת 60 קילו גובה 162, מעוניינת להוריד 10 קילו בעשרה שבועות החישוב שלי הוא קילו לשבוע, אני עושה הליכה מהירה כל יום שעה ודיאטה מאוזנת של 1200 קלוריות .
האם היעד שלי הוא נורמלי ? ואם לא אז תוך כמה זמן אני יכולה להוריד את ה10 קילו ?
תושה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר אבל קשה ולא מומלץ
אהרון רזון18/01/2010להוריד בקצב שאת מבקשת בגלל שאין לך עודף משקל. אם זאת הדיאטה הראשונה שלך בזמן האחרון, ייתכן שתורידי קילו לשבוע ב3 השבועות הראשונים, ואחר כך הקצב יירד בהדרגה. עם הנתונים שלך הקצב הרצוי הוא חצי קילו לשבוע,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חטיף גרנולהשרית18/01/2010
לא תמיד מתחשק לי לחם קל לארוחת בוקר אז האם אני יכולה לאכול 2 חטיפי גרנולה המכילים 92 קלוריות ליחידה במקום?זהו חטיף שנקרא נטורל וואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עליי??
שרית19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לעלות במשקלד18/01/2010
איך אני יכולה לחשב בעצמי כמה אנרגיה אני שורפת
(גם במצב שאין פעולה,לא עושה ספורט או משהו כזה)
בשביל לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך כל יום
בשביל לעלות במשקל....
לא יודעת אם צריך אבל ארשום בכל זאת-
גובה 1.63
משקל46 קילו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפת אנרגיה משוערת
אהרון רזון18/01/2010לא מסרת את הגיל, אבל אפשר לשער שריפה יומית במנוחה של כ-1300 קק"ל (עד גיל 22). זה נתון
סטטיסטי ואינו בהכרח נכון עבורך. לקבלת ערך מדוייק ניתן לבצע אבחון RMR (קצב חילוף החומרים במנוחה). בהתחשב שאת בתת-משקל, אליו מתייחסים כאל מצב חולי, ייתכן שתוכלי לעשות את זה דרך קופת חולים ללא תשלום. מומלץ למדוד גם את אחוז השומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבנתי נכון
ד18/01/2010אני שורפת בערך 1300 קלוריות(אני בת 22) אז אני צריכה
לאכול יותר מ1300 קלוריות, בדרך כלל אני צורכת(אוכל ושתייה)
בערך 1700 לא פחות ולפעמים יותר מזה,
אם אני אוכלת יותר ממה שאני שורפת אז איך אני לא מצליחה להשמין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפי שציינתי
אהרון רזון18/01/20101300 קק"ל - הוצאה קלורית משוערת סטטיסטי (אולי את שורפת יותר) במצב מנוחה מוחלטת.
הרי את לא ישנה 24 שעות ביממה, לכן את שורפת יותר מזה. למי שאינו מבצע פעילות גופנית יזומה
ואורח החיים שלו יושבני בעיקר, צריך להוסיף עוד 20% הוצאה קלורית יומית. בהנחה שהנתון הסטטיסטי תופס לגביך, את צריכה להוסיף בערך 260 קק"ל (20% מתוך 1300) וזה יוצא 1560 קק"ל כהוצאה קלורית יומית משוערת.
ההסבר ליציבות במשקל יכול להיות אחד משניים או שניהם ביחד:
1. ההוצאה הקלורית בפועל יותר גדולה מהמשוערת סטטיסטית (לכן מומלץ לעבור אבחון כפי שהמלצתי).
2. את אוכלת בממוצע פחות מ1700 קק"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אוכלת
ד18/01/20101700 קלוריות לפחות, יש עוד סיבה למה אני לא מצליחה
לעלות במשקל ??
יש אנשים שלא משנה מה הם לא יצליחו לעלות במשקל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תאוכלי יותר, תעלי במשקל
אהרון18/01/2010מה שקובע לגבי השמנה או הרזיה הוא המאזן הקלורי. כנראה את שורפת יותר מ1700 קק"ל ליום, אבל אחרי שתעשי את האבחון שהמלצתי תוכלי לדעת כמה. בכל מקרה, התחילי לאכול יותר ותראי תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה((((:
ד18/01/2010אבל יש דבר כזה משהו שלא יכול
להשמין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק דרך
ד19/01/2010קופת חולים אפשר לעשות את הבדיקות האלה?
הבדיקות האלה קשורות לדיאטנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חייבים דרך קופת חולים
אהרון רזון19/01/2010אבל אחרת זה בתשלום. חלק מהדיאטניות יודעות למדוד באופן אמין את אחוז השומן. בדיקה אמינה של קצב חילוף החומרים במנוחה (גם אחוז השומן) עושים במכון ווינגיט, חפשי בגוגל. אם רחוק לך, חפשי מרפאת ספורט באיזור מגוריך ושאלי אם הם עוסקים בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות(:17/01/2010
היי
אני צריכה לעלות במשקל מה שמפריע לי בזה נראה לי זה חוסר ארוחות ביניים כי ארוחת בוקר שלי טובה הצהריים טובה וערב טובה ובביניים אני בקושי מכניסה קלוריות
האם אפשר הצעות של מה לאכול בביניים למשל אחרי ארוחת בוקר?
ארוחת בוקר שלי כוללת יוגורט ביו+גרנולה או פירות או במקום קורנפלקס עם חלב זה קורה בשעה 9 בערך,מתי לאכול אחרי הארוחה הזאת ארוחת ביניים ומה אפשרויות?
אשמח לתשובה אני רוצה לפעול בעיניין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר :) ותשובתי
ד''ר רוני חרמון18/01/2010בכדי לעלות במשקל צריך לאכול יותר אנרגיה מאשר צורכים. אין קשר מיוחד בין אם אוכלים ארוחות ביניים או לא. מה שחשוב זה כמות האנרגיה הכוללת ולכן את חייבת לחשב כמה קלוריות ליום את זקוקה ולהוסיף 15-20% , בכדי לעלות במשקל תהליך זה צריך להיות עקבי ולאורך זמן מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:18/01/2010אני צריכה להוסיף לתפריט היומי בין 500 ל 600 קלוריות
רציתי הצעות לא.ביניים כי שאר הארוחות טובות ואין לי מה להוסיף להן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אני לא יורדת במשקל?נופר17/01/2010
היי , רציתי לדעת למה אני לא יורדת במשקל?!..
אני בת 20 ושוקלת 52 והגבוה שלי הוא 1.70 ואני רוצה לרדת עוד קצת במשקל..
עכשיו הסדר יום שלי הוא כזה :
בבוקר בסביבבות 10 אני אוכלת אנרג'י ( החטיף אנרגיה ) ועד שאני מגיעה הביתה מהבסיס שזה בערך בשעה 16:00 אני לא אוכלת כלום .. ושאני מגיעה אני אוכלת מה שאמא שלי מכינה ( כמובן שלא מטוגן ) לקראת השעה 19:00 אני הולכת לחדר כושר עד 21:00 וכשאני חוזרת אני אוכלת סלט עם ביצה או חביתה או פרי או יוגורט.. וזהו..
זה הסדר יום שלי במשך חודש ( יש לציין שלא פיספסתי יום אחד בחדר כושר ) ..
ועדיין לא ירדתי אפילו קילו..
ואגב אני לוקחת גלולות אז יש מצב שזה מעכב ירידה ?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בתת משקל
בת 1817/01/2010אני לא מקצועית אבל לפי מה שאני יודעת את בתת משקל של 3 קילו מינימום, ואת צריכה לעלות אותם. זה הסיבה למה את לא יורדת יותר במשקל, ואם תמשיכי לרדת ,הגוף שלך יפרק שרירים חיונים בגלל שזה "שעת חירום" לגוף שלך ותגיעי למצב תת משקל אנורקטי חמור..
אני מציעה שתתחילי לאכול ולחזור למשל תקין (55קילו.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
נופר18/01/2010אני לא צריכה לחזור למשקל 55 כי אף פעם לא הייתי במשקל הזה..
פשוט שהתגייסתי הייתי שוקלת בערך 49 ומאז עליתי את ה - 3 קילו ..
שהם עלו לי במותניים ( צדדים ) וזה נראה מאווווווד לא יפה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי את עצמך בידיים
אהרון רזון17/01/2010הבעיה העיקרית, אם כי חמורה לכשעצמה, אינה התת-משקל אלא הרצון שלך להמשיך לרזות תוך פגיעה בבריאות. את בדרך לאנורקסיה , אך עדיין את יכולה (?) להפסיק את זה ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה מרובהרונית17/01/2010
שלום
שמעתי ששתית הרבה מים והשתנה מרובה מדללת את חלק מהויטמינים מהגוף האם המידע נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כול מה שיותר מדי עלול להזיק
אהרון רזון17/01/2010כולל שתיית מים. הכמות הנכונה תלויה בהרבה גורמים: משקל, מין, הרכב התזונה, סוג הפעילות השיגרתית, פעילות גופנית יזומה, עומס החום של הסביבה.
שתייה מוגזמת מכבידה על הכליות ושוטפת חלק מהמלחים מהוויטמינים המסיסם במים .
מבחן השתן הוא אינדיקציה טובה על שתייה מספקת: צריך להיות בהיר, שקוף וללא ריח חזק. אם אם תנאים אלו לא מתקיימים, סימן שלא שותה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה מרובה
רונית17/01/2010מה זאת אומרת שוטפת?מדללת? מה דרך הפעולה שהוא מדלל אותם?
תודה רבה רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוטפת
אהרון רזון17/01/2010מוציאה החוצה מן הגוף לפני שנספגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוציאה החוצה
רונית18/01/2010סליחה על החפירה אבל איך מוציאה דרך השתן זאת אומרת שזה תלוי בקצב ההשתנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
אהרון רזון18/01/2010תהליך הספיגה של הוויטמינים והמינרלים נמשך זמן מסויים. הם לא נספגים באותו רגע שמגיעים
למערכת העיכול. אם קצב ההשתנה ו\או כמות השתן גדולים במיוחד,חלק הוויטמינים המסיסים במים שבמערכת העיכול לא מספיקים להספג בגוף לפני שמפונים יחד עם המים על ידי השתנה..
אני מקווה שהבהרתי את הסוגיה ברמה התואמת את מטרת הפורום. התאור המפורט של התהליך מהווה נושא להרצאה ברמה אקדמית לבעלי הרקע המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוגותחסויה17/01/2010
במסגרת תפריט דיאטה-שמירה אני מרשה לעצמי רק ביום שבת לאכול 1-2 פרוסות עוגה בד"כ יבשה ללא קרם(עוגת שמרים או טורט ביתית).במהלך השבוע אני לא אוכלת עוגות.זה בסדר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוגות
ד``ר נסטור ליפובצקי17/01/2010זה אפילו בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם קלחסויה17/01/2010
קניתי מסופר לחם קל דגנים שיש בו 178 קלוריות למאה גרם. כל פרוסה היא מרובעת ויותר גדולה מלחם קל שהייתי קונה בעבר. עדיין אני יכולה לאכול 2 פרוסות מהלחם הזה לארוחת בוקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה
ד''ר רוני חרמון17/01/2010את צריכה להכפיל 178 במספר מאות הגרמים של כל החבילה ואת התוצאה לחלק למספר הפרוסות ולדעת כמה יש בפרוסה ולפי זה לאכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNצטרפת לנושא יש לי שאלה בעיניין
(:23/01/2010אתה יכול לכתוב שוב מדויק את הנוסחה לבירור מספר קלוריות?
לא כ"כ הבנתי
נוסחה שתהיה רלוונטית גם ללחם כדי לדעת כמה פרוסה שווה
ונוסחה שאפשר יהיה דרכה לחשב נניח כמה קל' בעוגיה כאשר מופיע רק קלוריות ל-100 גרם וידוע משקל העוגיות סה"כ של הקופסא עצמה
אשמח לדעת זאת כדי לחשב דברים
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מצטרפת
ד23/01/2010לשאלה ,לא כל כך הבנתי איך מחשבים בשיטה?
ואילו דברים אפשר לחשב בשיטה? כל דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני? אפשר בבקשה שוב תשובה לנושא
(:26/01/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב קלוריות
ד''ר רוני חרמון27/01/2010חישוב הקלוריות של מוצרי המזון מחושבים לפי משקל והפרסומים מופיעים ברשת תחת ערך "ערך קלורי של מוצרי מזון". חישוב הקלוריות שאדם צריך ליום ללא פעילות גופנית ובכדי לשמור על משקלו הוא בערך התוצאה של משקל הגוף כפול 21.6 . לתוצאה זאות אפשר להוסיף את הקלוריות הנצרכות בפעילות גופנית . בכדי לרדת במשקל צריך לאכול לפחות 10-20% מתחת לתוצאה שתקבלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה כל כך הגיוני
ד27/01/2010כי יצא לי 1000 קלוריות,
אני התכוונתי שתסביר איך מחשבים כל מיני דברים כמו לחם וכו ( דברים בודדים)....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה איך לחשב מוצרים שונים כמו לח
(:27/01/2010כמה קל' יש בלחם,בעוגיה כלשהי וכו'
לפי הנתנוים שיש לנו ל-100 גרם ומשקל סה"כ הקופסא או מה שזה לא יהיה
אם אפשר דרך ...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני נראה לי שפספסת אותנו
(:30/01/2010אם אפשר תשובה,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב קלוריות לפרוסה
ד``ר נסטור ליפובצקי30/01/2010יש להכפיל את מס' הקלוריות ב-100 גר' מוצר במשקל הכללי של המוצר שמופיע על ההריזה. את התוצאה יש לחלק במס' המנות (פרוסות או עוגיות שבמוצר).
למשל אם בלחם קל יש 178 קלוריות, המשקל של הלחם 500 גר', ואתם סופרים בלחם 25 פרוסות,
178X500/100= 890
זאת אומרת שבכל החבילה יש 890 קלוריות. לחלק ל-25 פרוסות. התוצאה תהיה כ-36 קלוריות לפרוסה. אם מדובר בעוגיות, נחלק למס' העוגיות כמובן.
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת קוואקררעות\אתי16/01/2010
המליצו לי על דייסת קוואקר בבוקר,
3 כפות+1 כוס חלב 1%+דבש וקינמון,
זה בכדי שתהיינה לי יציאות טובות.
האם זה אכן מומלץ?ומה קורה בחינה קלורית?כי אני בדיאטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ כארוחת בוקר
אהרון רזון17/01/2010וגם עשוי לעזור ליצאות. הייתי מעדיף סובין שיבולת שועל + תמרים, אפשר פעמיים ביום. זה יותר "חזק".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)