מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עור הפנים..28/03/2009
קראתי במספר מקומות שדגים פירות ירקות ולחם מחיטה מלאה הם בין הדברים שעוזרים להזנת העור
פירות ירקות זה כללי מדי, אפשר מכם רשימה של הפירות הירקות הכי טובים?כמה מומלץ לאכול?ומה בקשר לדגים..כמה מומלץ לאכול בשבוע.?ואיזה סוג דג הכי טוב?\
מה לא טוב לעור הפנים.?ואיזה עוד מזונות טובים לעור הפנים..?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בנושא עור הפנים
ד''ר רוני חרמון28/03/2009עההפנים הוא אותו עור הנמצא בכל גופנו רק שזה מוצג לראווה. כמו כל האברים בגוף גם העור מושפע מהתזונה שלנו ולכן אם התזונה שלנו תהיה בריאה העור יראה טוב אם התזונה תהיה לקוייה העור יראה חולה. מכאן לשואל שאלתך אינה מנוסחת היטב ואין תשובה פרטנית על מוצרים שמשפיעים ישירות על עור הפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה*מאיו27/03/2009
היום ואתמול אני אוכלת פשוט הרבה אני לא יודעת למה אבל אני ממש רעבה
אתמול אכלתי בסביבות ה-3200 קלוריות עד כמה שזה נשמע לא הגיוני זה ממש ככה.
למרות שהמבנה גוף שלי צר הבטן שלי היא בולטת,ורוב השומן אם אני עולה או יורדת רואים על הבטן,ועכשיו רואים שעליתי והיא ממש גדולה וצמיגית.
אני לא מצליחה לעצור את הזלילות..
אני רושמת לך מה אכלתי היום אני יודעת שזה הרבה,אבל זה עד כדי כך גרוע?
בבקשה תעזור לי כי ככה זה כל יום שישי ..
ואני לא רוצה לקלקל את מה שעבדתי עליו הרבה זמן על הגוף שלי מבחינת תפריט וספורט..
יש לציין שאתמול הייתי בשיעור עיצוב ..והיום עשיתי הליכה מהירה של שעה עם 2 דקות ריצה קלה.
ועליתי 12 קומות במדרגות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאמי17
ד''ר רוני חרמון28/03/2009את ממש בסדר, כמוך יש הרבה מאוד מתבגרים, הפתרון יגיע רק אם באופן בוגר תחליטי שהגוף שלך חשוב לך יותר מכל הדברים האחרים. אם תגיעי להחלטה אמיתית תראי שהזלילה תהיה ממך והלאה. בכול מקרה אם החריגה שלך היא רק ביום שישי שבת ובשאר השבוע את שומרת היטב ואת עושה פעילות גופנית ממושכת ואפקטיבית אני לא רואה מקום לדאגה אולי לא תרדי במשקל אבל תוכלי לייצב אותו. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזי מלךחני2327/03/2009
שלום,רציתי לדעת כמה יחידות אגוזי מלך ביום אפשר לאכול במסגרת דיאטה?ואם בכלל ממולץ לאכול אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חני 23
ד''ר רוני חרמון28/03/2009אגוזי מלך הם בעלי ערך תזונתי גבוהה אבל גם עתירי קלוריות. את חייבת לחשב אותם במדוייק בתוכנית הקלורית היומית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום חלב סויהאחיהוד27/03/2009
שלום לכולם,
אני רגיש ללקטוז ולכן לא יכול לצרוך חלב פרה ומוצריו. רציתי להכין פנקייק באמצעות חלב סויה ושאלתי היא האם מותר לחמם אותו? כלומר האם יש לכך השלכות שליליות על הרכבו וחימום יסב לו נזק?
תודה
אחיהוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אחיהוד אתה יכול לחמם אותו
ד''ר רוני חרמון28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה ללא דיאטה...סול ורדי26/03/2009
בוקר טוב,
אני בן 17 וחצי ואני לומד בכיתה י"א...
אני שוקל 65 ק"ג והגובה שלי הוא
בין מטר 62 למטר 68...
אני רוצה לשאול שאלה שממש לא
הצלחתי להבין והייתי רוצה לקבל
תשובה ברורה מדיאטנית...
השאלה שלי עוסקת בנושא של
הרזיה ללא דיאטה...
למה הכוונה??
האם אפשר לרדת במשקל
ללא דיאטה ורק בעזרת
המזון שאנו אוכלים?
אשמח לקבל תשובה..
זה נורא חשוב לי!
בתודה,
סול ורדי..!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סול
ד''ר רוני חרמון28/03/2009המזון שאנחנו אוכלים זו הדיאטה ולכן כמות המזון המתורגמת לקלוריות שאת אוכלת במשך יום אחד צריכה להיות קצת יותר נמוכה מכמות הקלוריות שהגוף שלך צריך בכדי לשמור על משקלך במצב מנוחה. לפי הנוסחה של משקל גוף כפול 24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסול
ד``ר נסטור ליפובצקי28/03/2009שלום,
כשכותבים הרזיה ללא דיאטה הכוונה להרזיה ללא הפחתה דראסטית בכמות המזון. רצוי בהרזיה להגיע לטיפול בו עוזרים לך להתחיל לחשוב ולהתייחס אחרת למזון שאת אוכלת, לפעילות שאת עושה, ולמזון כפיתרון לשיעמום, כעס ותסכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חלב 3%עדן25/03/2009
היי,
אני מעוניינת לדעת אם מותר לשתות חצי כוס חלב 3%
בזמן דיאטה כי אני ממש ממש לא מסתדרת עם ה 1 %
בת 29 משקל 59* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב 3%
אהרון26/03/2009בחצי כוס כ3 גר שומן ו65 קק"ל. לא נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמה קלוריות ב חלב 1%?
עדן26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצי כוס = 40 קק"ל
אהרון26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עדן
ד''ר רוני חרמון28/03/2009אין הבדל גדול בין 1% ו 3% חלב במיוחד שהכמות היא 1/2 כוס . אבל חשוב לדעת איזה דיאטה את עושה כי יש דיאטות שהחלב בהם אסור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהספיר25/03/2009
האם זה נכון שעם עושים הליכה ותוך כדי מכניסים את הבטן פנימה מורידים יותר קלוריות? זה יותר טוב ? אפשר הסבר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת פעולה איזומטרית שמחזקת את השריר
אהרון26/03/2009אבל לא שורפת אנרגיה באופן משמעותי. אם תצעדי אם משקוליות ידיים או רגליים תשרפי יותר קלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ספיר
ד''ר רוני חרמון28/03/2009בכך שאת מכניסה את הבטן פנימה בזמן הליכה את עושה שתי פעולות בו זמנית מחזקת את שרירי השלד ומערכת לב ריאה בהליכה ומחזקת את שרירי הבטן אפשר לעשות זות גם בנפרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..יש לי עוד שאלה חשובה...ניב רגל25/03/2009
בס"ד
צהריים טובים,
קודם כל אני רוצה לומר תודה
על כך שהשבתם לי תשובה לגבי
מה ששאלתי לפני כמה ימים...
זה היה חשוב מאוד בשבילי...
עכשיו הייתי רוצה לשאול עוד משהו...
איזה סוג של בשר ועוף אפשר ובריא
לאכול בזמן דיאטת הרזיה מבלי
להשמין,וכמובן באיזו כמות ליום??
האם זה בכלל מומלץ ובריא??
או שעדיף להימנע ממזון בשרי??
אשמח לקבל תשובה ושוב,
תודה על שעניתם לי..,
ניב רגל...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ ובריא
אהרון25/03/2009אם אתה לא צמחוני, אין סיבה להמנע מאכילת חזה\שוק\ירך אחרי סילוק העור והשומן. מומלץ צלוי.
כמות של 150-200 סבירה. גם בקר איכותי טרי ורזה מומלץ פעם בשבוע (ערכו התזונתי עדיף).
חשוב לאכול עם הרבה ירקות חיים. מה לגבי דגים? גם בהם יש הרבה יתרונות בריאותיים.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לאכול 70 גר' בשר ליום
ד''ר רוני חרמון28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניב רגל
ד``ר נסטור ליפובצקי28/03/2009שלום,
רצוי לצרוך מנה בשרית מס' פעמים בשבוע. בשר לא שמן במיוחד עוף ללא עור ודגים. אם אתה רגיל כל יום בסדר אם לא 3 פעמים בשבוע ובימים אחרים שילוב של דגנים וקינטיות כדי לקבל חלבון מלא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת לופוס..אילנית25/03/2009
שלום רב,
אני חולת לופוס ומתחילה טיפול בפרדניזון 60 מ"ג; מבחינת תזונה, על מנת להפחית תופעות לוואי- מה אסור ומה מותר? מה מומלץ?
תודה מראש,
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אילנית
ד''ר רוני חרמון28/03/2009כמות הפרדניזון שאת לוקחת בהחלט מצריכה התערבות של דיאטנית ואני לא מבין איך לא הפנו אותך לקבל יעוץ בכול מקרה אסור לך סוכרים למיניהם ומלחים. רצןי לחזור לרופא שלך ולקבל הדרכה זה ממש חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר בקר(מבושל לקציצה):משה25/03/2009
לבן 58 בריא שאוכל הרבה ירקות, גם ירוקים. כמה מומלץ לצרוך לשבוע? לאכול יחד עם הירקות הירוקים, או מספיק שבאותו יום?כדאי לא לצרוך בשר אדום כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי משה
ד''ר רוני חרמון28/03/2009בשר בריא וחייבים לאכול אותו כן גם בשר אדום כל דבר בהפרזה זה לא טוב גם בשר כמות של בשר לא חשוב איזה גם אדום של 70גר' ליום בדרך כלל מספיקה אבל אפשר לאכול גם פי שלוש מזה ליום ללא בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום משה
ד``ר נסטור ליפובצקי28/03/2009במאמר רב משתתפים שהתפרסם השבוע נמצא שבשר בקר לא בריא. עם זאת בעיני אין בעיה לצרוך מנה (כ-150 גר') של בשר בקר פעם בשבוע. כן חשוב מס' פעמים בשבוע לצרוך עוף או דג כי אחרת יכולה להיות ירידה בויטמין B12 ואולי גם ברמות הברזל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר בקר
אהרון29/03/2009באותו מחקר הדגש היה על בשר צלוי בחום גבוה (על האש well done) ובמאמר צויין שאכילת הרבה ירקות חיים באותה ארוחה מנטרלת או ממתנת את הפעולה ה"הרסנית". במחקרים אחרים הגיעו למסקנה שלא החום אלא הפחם שנדבק על הבשר בזמן הצליה מהווה בעיה אבל דבר אחד לא פוסל את השני.
בישראל לא הרבה יודעים מה זה סטייק עסיסי רזה ומעולה ומעדיפים לשרוף וליבש אותו (מקווה שאף צרפתי לא קורא שורות אלה ולא יאשימו אותי בגרימת תקרית דיפלומטי) ועכשיו קיבלו את התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה היפוטטית - מה יקרה אם אדם בוגריושי25/03/2009
יצרוך מזון לתינוקות בלבד במשך חודש שלם, ללא מזון נוסף
כלשהו (אולי מים...) ?
האם זה יספק את כל רכיבי התזונה הנדרשים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לסימילאק וכדומה
יושי25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יושי
ד''ר רוני חרמון28/03/2009צריך לחשב את הכמויות וערכן הקלורי ותיאורטית לא צריכה להיות עם זה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה ללא סיבהעומרי24/03/2009
שלום
אני בן 20 שוקל 48 גובה 160
אוכל ביום ככה:
לא אוכל ארוחת בוקר
צהריים:כוס פחמימה+מנת בשר/דג/עוף+סלט קטן
ביניים:2 עוגיות עבאדי מזרחיות
ערב:סנדוויץ עם קוטג'+מלפפון ירוק
הבטן שלי כל הזמן נפוחה למרות שאני אוכל קצת ואני עולה במשקל ללא סיבה
מה לעשות הבטן ממש מעצבנת אותי כל הזמן תחושת כובד בבטן ונפיחות למרות שאני רזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ???
עומרי25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עומר
ד''ר רוני חרמון28/03/2009ראשית אתה ממש רזה והבטן זה עינין של מבנה אתה חייב לעבוד על שרירי בטן. שנית אין השמנה ללא אוכל אם אתה משמין מה שאתה לא אז כמות הקלוריות שאתה מכניס ליום גדולה מהצריכה היומית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרהמאיו24/03/2009
היי אני מאי בת 14 גובה
1.61
משקל 46
אני אחרי דיאטה אינטנסיבית שעשיתי בחופש של שנה שעברה במהלכה ירדתי 10 ק"ג ועליתי 3 ק"ג.
עכשיו אני כבר לא שומרת כמו פעם וכל החודש הזה לצערי הגדול אכלתי יותר מ 2500 קלוריות ליום בלי הגזמה לא תמיד ממאכלים בריאים.
טחנתי דגני בוקר של כריות עם שוקולד נוגע,ועוגי מצופה בשוקולד,סוכריות על מקל,חטיפים,וחלות,ומה לא...ובאמת אכלתי לא מאוזן ,המון אוכל וכפול מהרגיל
אם ביום רגיל ככשמרתי אכלתי יוגורט אחד..אז החודש אכלתי ביום 3 יוגורטים וככה ברוב המאכלים.
אכלתי בלי לחשוב,ואחרי שסיימתי לאכול הייתי עצובה וכעסתי על עצמי שמא אני ישמין וכל הדרך הקשה שעברתי לא שווה את זה..וכו'
יש לציין שעשיתי החודש ספורט..
פעמיים בשבוע הליכה מהירה של שעה עם דקה ריצה כל יום.
שיעור של עיצוב הגוף במשך חצי שעה ואירובי ריקודים שעה ,בין לבין עליתי המון במדרגות והללכתי לבית ספר ברגל.
אבל אכלתי המון המון ובאמת המון וכל יום סיימתי עם תחושת מלאות וכאבי בטן עם תחושה בפה נעימה מלאת טעמים טובים אבל בראש עם תסכול עצב עצבים ופחד להשמין.
יש לציין שהגוף שלי בנוי די טוב הרגליים מחוטבות וכך גם הידיים ,אין לי צדדים בולטים מדי וגם לא ישבן,אבל הבעיה היא שיש לי כרס ממש נפולה ממש צמיגונים מעצבנים כאלה שלא יורדים.
ואני מעמיסה עליהם עוד אוכל שומני ולא נחוץ
השאלה הענקית שלי...היא איך זה יכול להיות שנשקלתי היום אחרי כל החודש הזה ועליתי רק קילו אחד..זאת אומרת שקלתי 45 ועכשיו 46 ..אבל הבטן גדלה מאוד אני רואה..
אבל עדיין אין כזה שינוי?
ממה זה יכול להיות?
ומה אני עושה על מנת לחזור לשמור כמו פעם?
אני חייבת לקזז באוכל ולאכול בריא כמו פעם..
שהייתי אוכלת מסודר ..בארוחת בוקר-כריך מלחם קל מלא עם קוטג' מלפפון גזר ופרי.
ביניים מסטיק ללא תוספות סוכר.צהריים מנת בשר,פחממה והמון ירקות.ביניים-פרי. ערב-יוגורט ועוד פרוסה עם קוטג'
והייתי עושה המון ספורט
אבבל עכשיו לא יודעת למה..אבל אני רואה את הגוף שלי ככה ואני עדיין לא שלמה איתו בגלל הבטן שלי שתמיד היא הייתה קיימת והייתה מפריעה לי..אבל בכל זאת אני רואה שאני רזה ושאני אוכלת לפעמים שטויות ואני לא משמינהמלא אז אני מרשה לעצמיי אבל אני בעצם דופקת הכל כי מכל עלייה קטנה ועוד אחת ועוד אחת בסוף עולים מלאאא..
תעזרו לי אני חייבת מוטיבציה ועצות להמשיך..
בבקשה מכם!
מאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 17*
מאיו24/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך מודעות, וזה חשוב
אהרון25/03/2009מסתבר שיש לך ידע בתזונה נכונה ובחשיבות הפעילות הגופנית אבל קשה לך להתמיד. הדיאטה שעשית בקיץ, אם כי בריאה ומאוזנת, היתה דלה מד.י בהתחשב בגיל ובצרכי המשך ההתפתחות
לא מפתיע שעברת לקיצוניות השניה, לפחות לפי מה שאת מתארת. טוב שהחלטת לקחת את עצמך בידיים כאשר המשקל אידאלי יחסית לגיל.
אני מציע לך קודם כול להמשיך בספורט על בסיס יומי. שנית לחזור לתזונה הנכונה של הקיץ הקודם תוך העשרת התפריט, למשל על ידי תוספת ארוחת ביניים בבוקר (לא רק מסטיק). כמו כן בערב את חייבת לאכול יותר, ומדי פעם גם משהו מתוק אך איכותי לפני השינה.
אם כל ערב תכתבי בפורום מה אכלת באותו יום אוכל להוסיף הערות והצעות שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאמי17
ד''ר רוני חרמון28/03/2009הבעיה שלח הינה נפשית ואת זקוקה לטיפול ויעוץ לחיזוק התדמית האישית שלך. את רזה וכניראה גם מאוד חטובה וחתיכה אבל את לא רואה את זה. את עושה לעצמך נזק גדול ובמיוחד בגילך הצעיר של 14 שנה. תשתני עכשיו לפני שיהי מאוחר לכי ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות..חני2324/03/2009
שלום,אני אוהבת לנשנש במשך היום ירקות חיים כמו:גזר,קולורבי,פלפל וכד'..השאלה שלי אם אני אמורה לחשב אותם בצריכה הקלורית היומית שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חני23
ד''ר רוני חרמון24/03/2009בדיאטה קלורית צריך לחשב כל דבר שנכנס לפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ובריחת סידןתמרה24/03/2009
שלום רב, לאחר התייעצות בפורום ייעוץ תרופתי הופנתי גם לכאן. אני מנסה להגמל מעישון,לאור בריחת סידן וטיפול תרופתי באקטונל שהתחלתי. רציתי לדעת איזו תזונה הכי יכולה להתאים למצבי, מה גם שאינני ממש עושה ספורט... ולא ממש סובלת ממשקל עודף (משקלי נורמלי ביחס לגובהי ולגילי). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמרה
ד''ר רוני חרמון24/03/2009כעיקרון את צריכה לאכול אוכל עם ערך סידני גבוה כמו גבינות חלב ובשר. אבל אפשר להסתפק בפעילות גופנית כנגד עומס וטיפול תרופתי בכפוף לתוצאות בדיקות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית ותזונה
תמרה25/03/2009או.קיי, אז הטיפול התרופתי כמו שציינתי הוא באקטונל,, איזה פעילות גופנית הכי טובה? פילאטיס/אירובי? והאם מותר /מומלץ לאכול בשר אדום? בקר? כמה פעמים בשבוע? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה ואוסטאופורוזיס
אהרון24/03/2009המקור המועדף לסידן הוא חלב ומוצריו . הבשר אינו מקור לסידן.
מקורות לסידן מן הצומח הם: סלרי, כרוב, חסה, שעועית ירוקה, במיה, סברס, תאנים,, טחינה, שקדים, תפוזים ועוד. גם בקטניות אבל ספיגתו בעיתית יותר.
מזון עשיר במיוחד בסידן שספיגתו עדיפה על המוצרים מן הצומח הוא סרדינים וכל דג אחר שאוכלים
גם את עצמותיו,. קופסת סרדינים מספקת קרוב ל500 מ"ג סידן
בנוסף ליתרונות בריאותיים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאופורוזיס
תמרה26/03/2009קראתי על כך שמשקל לפעמים נמוך מדי עלול לגרום להגברת הסיכון לשברים- בעקבות כך שיש (לי אישית) אוסטאופורוזיס... אם כך מה עושים? איך אני יודעת מה בדיוק המשקל שיתאים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה ואוסטאופורוזיס
אהרון26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה ואסטאופורוזיס
אהרון26/03/2009אכן אצל רזות התופעה שכיחה יותר. אם את בתת משקל או בתחתית הטווח התקין, כדאי לעלות.
ההסבר אינו טמון באחוז השומן אלא בעומס שמשקל הגוף מפעיל על העצמות.
אם משקלך קרוב לגבול העליון של הטווח התקין לא הייתי מליץ להשמין עוד.
את צריכה פעילות בונה עצם או יותר מדוייק בשלב הזה, פעילות לבלימת ירידת צפיפות העצם.
מומלץ לבצע תרגילי התנגדות באמצעות משקולות וגומיות וגם ריצה קלה על משטח קשה.
אם המחלה בשלב מתקדם צריך לנהוג במשנה זהירות למניעת שברים ופציעות, רצוי תחת הדרכה מקצועית. אם זאת אופציה בשבילך, הרשמי לקבוצת התעמלות בונה עצם באחד ממכוני הכושר
או סתם חדר כושר עם מדריך מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)