פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    בת 16..
    08/03/2009

גובה-1.59 משקל-47 אני אוכלת ביום 1500 קלוריות ולפעמים מגיעה ל יותר מ 2500 (בעיקר בשישי שבת) ספורט פעם בשבוע הליכה שעה ופעם בשבוע עיצוב הגוף 45 דקות. משתדלת לאכול בריא-לחם קל מלא,קוטג' 1%,ירקות,פירות עד 3 ביום,שותה רק מים,וכו' השאלה שלי זה כמה קלוריות אני צריכה לצרוף ביום על מנת לשמור על המשקל כי בזמן האחרון אני משמינה כי אני אוכלת ממש הרבה בלי לשים לב ואוכלת מאכלים משמינים ומה עושים עם הבטן שלי כדי שתהיה שטוחה ולא שמנה?? אני לא יכול היותר לרדת במשקל כי אני גם ככה בתת משקל..אז איך יש לי בטן כזאת שמנה וגוף ממש רזה?? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עוד משהו

בת 16..
    09/03/2009

היום לצערי הרבה אכלתי 3000 קלוריות(כולל אוזן המן אחת מסטיק מסוכר ועוד כמה שטויות כמו חבילת דגנים וקרקרים) ובכלל כל החודש אכלתי בערך 2500-3500 ליום אני מתה מפחד מלעלות על המשקל עכשיו כמה נראה לכם שעליתי?? מעכשיו אני בדיאטה אבל אני צריכה עצות ויש לי שאלות כתבתי בהודעה למעלה פליז תעזרו ליי אני רוצה לאהוב את עצמי ולהיות חטובה:]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ??

בת 16..
    11/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירה על הקיים

אהרון
    11/03/2009

המישכי עם 1500 כולל שישבת. אם תגבירי את הפעילות האירובית תוכלי לאכול יותר אבל השקלי פעם בשבוע כדי לוודא שאת במסגרת. אם לא תפסיקי את הזלילות, בטח תשמיני. לגבי הבטן את צריכה כפיפות בטן אבל זה לא יוריד שומן. רק יחזק את השרירים שימתנו את הבליטה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי,תודה על התשובה,ועוד משהו

בת 16..
    12/03/2009

אין טעם להרעיב את עצמי ולפתוח דיאטת כאסח בשביל להוריד את הבטן?? כי אני יודעת שאני בתת משקל אבל אם רואים אותי אני נראית יחסיית שמנשמנה.. שזה מאוד מוזר. ואם לא יוצא לי לעשות הליכות במשך חודש בגלל בגרויות אז איך וכמה אני צריכהלאכול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העיקר להפסיק את התקפי הזלילה

אהרון
    12/03/2009

אין טעם להרעיב את עצמי ולפתוח דיאטת כאסח בשביל להוריד את הבטן?? ==דיאטת כאסח לא מומלצת בשום מקרה. פוגעת בבריאות, בחילוף החומרים ומהווה מתכון בטוח ל השמנה עתידית. כי אני יודעת שאני בתת משקל אבל אם רואים אותי אני נראית יחסיית שמנשמנה.. שזה מאוד מוזר. ==נראה שאחוז השומן שלך גבוה. אסור לך להגיע לתת משקל על ידי הרזיה נוספת אבל מומלצת פעילות בונה שריר (אימוני התנגדות). חיזוק והגדלת מסת השרירים ימצקו את הגוף וגם הבטן תבלוט פחות. ואם לא יוצא לי לעשות הליכות במשך חודש בגלל בגרויות אז איך וכמה אני צריכהלאכול? ==1300-1400 ולהשקל כל שבוע להתאמת הערך הקלורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מצליחה להפסיק את הזלילות

בת 16..
    13/03/2009

במיוחד בימי שישי ושבת היום אכלתי יותר מדי.. בבוקר-כוס אורז עם תבלינים ו4 כפות עדשים עם מלח. ביניים-ארטיק סורבה-20 קלוריות בצהריים-פסטרמה דלת שומן,פרגית ושניצל על המנגל עם שמן. וכוס אורז ,3 זיתים,ו 4 פרוסות חלה(שכל פרוסה יותר מ 200 נראה לי:(( ). ביניים-2 ארטיקי סורבה בטעם פטל. מעדן 0% שומן של תענוג שוקולד.והמון מסטיקים עם סוכר. ערב- פרגית,שוב אורז עם תפוח אדמה ,בטטה גדולה, ו 6 פרוסות לחם קל.. ושוב מלא מלא מסטיקים ... אאני לא יכולה לעצור את הזלילות גם כשאני לא רעבה ואני יודעת שאני משמינהה. היום עשיתי הליכה במשך שעה בקצב בינוני ואז באתי הבייתה ולא הפסקתי לזלול תותים. אני כל היום אוכלת כי כל הזמן יש לי אוכל בבית בכל פינה וגם אם אין אז אני מחפשת אותו ומוצאת ואוכלת אותו למרות שאני יודעת שזה משמין.. מה אתה יכול לתקן לי בתפריט? אני יודעת שהוא ממש גרועע ביום יום אני גם כבר לא מצליחה להקפיד על הרגלי אכילה טובים.. ולמה התכוונת שאמרת לי שיש לי אחוזי שומן גבוהים? מה אפשר לעשות כדי להוריד אותם? אם אני עושה כל יום 50 כפיפות בטן עם נשיפות קטנות עולה ממש טיפה זה יעזור? ואיזה עצות אני יכולה לקבל לגבי האוכל? פעם כששהייתי בדיאטת הרזיה התפריט שלי היה כזה: בבוקר -גזר גדול ,פרוסת לחם קל עם קוטג' עד 3%,מרק 10,ומסטיק אורביט. ביניים-ארטיק של גלידל עד 60 קלוריות לאחד. צהריים-פסטרמה דלת שומן-20 קל' לפרוסה עם מלא ירקות בתנור. ביניים-קלמטינה/6 תותים בינוניים/חצי בננה/תפוח גדול. ערב-מעדן 0% שומן שוקולד ומסטיקים של אורביט,ואחרי זה פרוסת לחם קל עם קוטג' 1%. כמה קלוריות יש בו ,האם הוא מזין? יש לציין שככה אכלתי רק בימי ראשון עד חמישי ובשישי שבת הייתי מקזזת. כדי לי להתחיל בו שוב? אני כבר חסרת מוטיביצהה..פליז אני צריכה עצות .. סורי על החפירהה.. ותודה מראש על התשובות :]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב לא פשוט

אהרון
    14/03/2009

אני מבחין בסממנים המצביעים על סכנת גלישה להפרעות אכילה. לא ניתן לפתור במסגרת הפורום. פני לטיפול מקצועי משולב: תזונתי ופסיכולוגי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דווקא לצדיק מסדום כולסטרול גבוה
    קודריוס
    08/03/2009

שלום רב. אני בן 31 בריא בדרך כלל. לא אוכל ג'אנק פוד בכלל! (לא פיצה , לא המבורגר ,לא סטייקים, ובטח לא שווארמה). לא מנשנש חטיפים . לא אוכל מזון מתועש . לא נוגע בחמאה. לא נוגע בסוכר לבן. אוכל סובין כמו ילד טוב , אוכל יפני , תאילנדי , הודי . אוכל כבר כמה שנים בריא ומקפיד מאד מאד על מה שאני מכניס לגוף. מתעמל (לא המון אבל מתעמל) , רץ , הולך הרבה ברגל ופעיל בכללי . גובה 1.83 משקל 82 . ובבדיקה דם שגרתית נוגע לי היום שאני סובל מכולסטרול גבוה, חוסר בויטמין B12 וחוסר כרוני בחומצה פולית!! ערכים: total 240 HDL 53 LDL 163 במשפחה היסטוריה עשירה של מחלות לב וכלי דם (ולכן אני אוכל בריא כבר כמה שנים!). (אבי חולה לב קשה , ואמי בעלת כולסטרול "טוב" גבוה מאד). כשרופא המשפחה אמר לי "תוריד קצת בחמאה" כשאני לא נגע בכלל בחמאה , כמעט התעלפתי. בנוסף אני טיפוס חרדתי ולחוץ מטבעי . שאלתי היא : כמה לנטיה הגנטית שלי יש השפעה על רמת הכולסטרול בדם? האם זו רמה מטורפת של כולסטרול (כזאת שמסכנת את חיי על בסיס יומי?). על מה עוד אני אמור להקפיד ואיך יכול להיות שדווקא אני סובל מעודף כולסטרול? יכול להיות שלחץ מעלה את הכולסטרול? סליחה על הפוסט הארוך ותודה תודה תודה על התשובה מראש.

הוספת תגובה

• גם לצדיק מסדום היתה תורשה.

אהרון
    08/03/2009

רוב הכולסטרול שלנו הוא אנדוגני אבל הכמות וההרכב (HDL,LDL) מושפעים גם על ידי תזונה, אורח חיים וגורמים אחרים. (ייתכן שתקבל תשובה נוספת שונה לגבי החלק השני של המשפט ממנהל מסויים שאני לא מסכים אתו בנושא הזה). אתייחס באופן פרטני לכל נקודה שהעלית: גובה 1.83 משקל 82 . =ירידה דראסטית במשקל (למרות שהוא בטווח התקין) תפחית LDL ובבדיקה דם שגרתית נוגע לי היום שאני סובל מכולסטרול גבוה, חוסר בויטמין B12 וחוסר כרוני בחומצה פולית!! =אם החוסר גבולי אפשר לפתור באמצעות תזונה מתאימה ערכים: total 240 HDL 53 =לא נורא נמוך. צריכת שומן חד בלתי רווי תעזור LDL 163 = גבוה אך לא בשמיים. עד לפני כמה שנים הגבול התקין העליון היה 160 במשפחה היסטוריה עשירה של מחלות לב וכלי דם (ולכן אני אוכל בריא כבר כמה שנים!). (אבי חולה לב קשה , ואמי בעלת כולסטרול "טוב" גבוה מאד). =בזכות האוכל הבריא המצב אינו חמור יותר כשרופא המשפחה אמר לי "תוריד קצת בחמאה" כשאני לא נגע בכלל בחמאה , כמעט התעלפתי. =לא רק חמאה אלא צריך להמנע מכל מאכל המכיל כמות משמעותית של שומן רווי כי הוא הגורם התזונתי הכי משפיע לרעה. בנוסף אני טיפוס חרדתי ולחוץ מטבעי . =גם זה גורם סיכון לגבי אפשרות לאירוע לבבי שאלתי היא : כמה לנטיה הגנטית שלי יש השפעה על רמת הכולסטרול בדם? =אי אפשר למדוד וקשה להעריך, אבל בטח שיש לה תפקיד דומינננטי האם זו רמה מטורפת של כולסטרול (כזאת שמסכנת את חיי על בסיס יומי?). =אין להגדיר את הרמה הזאת כמטורפת. יש להתחשב גם בגורמי סיכון נוספים : טריגליצרידים, לחץ דם, עישון, מתח נפשי (זה יש לך), עודף משקל (אין לך אבל מוטב להוריד עוד) על מה עוד אני אמור להקפיד ואיך יכול להיות שדווקא אני סובל מעודף כולסטרול? =אפשר לבוא בטענות רק לבורא, למה הוריש לך דווקא את הגנים האלה. =תמיד קיימת האופציה התרופתית (סטטינים) אבל צריך לקחת בחשבון שזאת ברית עולם וגם המצב עדיין לא מצדיק. כפי שאמרתי השתדל לרזות, הגבר את הפעילות האירובית בעצימות אפקטיבית על בסיס יומי (תראה השפעה משמעותית בעיקר על הטריגליצרידים), כמה שיותר ירקות, רק דגנים מלאים (לא יותר מדי, כי משמין), להחליף בשר בדגים איכותיים על בסיס יומי,חלב רק 1%, גבינה 3%, שמן זית\קנולה, אבוקדו (יש גם מי שיגיד אגוזים אבל אפשר לוותר בגלל הקלוריות), סובין שיבולת שועל. יכול להיות שלחץ מעלה את הכולסטרול? =הממצאים אינם חד משמעים לגבי הכולסטרול אבל הוא אחד מגורמי הסיכון למחלות לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אהרון על התשובה המושקעת

קודריוס
    08/03/2009

תגובתך עודדה את מצב רוחי בשעה קשה זו (מבחינתי). האם אתה תזונאי במקרה? רק לשם הפרוטוקול . ושוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודריוס

ד``ר נסטור ליפובצקי
    10/03/2009

שלום,
    1. בהחלט לגנים קשר לרמת הכולסטרול אבל אורח החיים גורם לביטוי הגנטי. לכן בהרבה מקרים שינוי באורח חיים מוריד את רמות הכולסטרול.
    2. יש לך רמה גבוהה בהתחשב בסיפור משפחתי ורצוי להוריד אותה
    3. תשתדל הוסיף שומנים מן הצומח כמו שמן זית, אגוזים, שקדים, אבוקדו, טחינה, קיטניות
    4. לא ברור עד כמה לחץ משפיע על כולסטרול. כן ברור שלחץ יכול לעלות את השכיחות של מחלת לב.
    5. ממליץ בחום שתגיע לדיאטן קליני להמלצות מדוייקות ואישיות

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שרית
    06/03/2009

היי ,שמי שרית ואני בת 13 משקלי בערך 64 וגובהי 155 הייתי רוצה לדעת האם זה תקין .. ואם לא לאיזה משקל אני צריכה להגיע אני ילדה די מלאה אבל לא ממש שמנה .. יש לי "צדדים".. שמפריעים לי והייתי רוצה לדעת מה צריך לעשות כדי להוריד אותם ... וגם איזה תרגילים אני צריכה לעשות כדי שתהיה לי בטן שטוחה.. אשמח אם תענו לי , תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• הרזיה

אהרון
    07/03/2009

בהתחשב בנתונים והתאור שלך, את צריכה לרזות ולהתקרב כמה שיותר אל 50 ק"ג. זה ישפר גם את הצדדים והבטן. כפיפות בטן למרבז ובאלקסון יחזקו וימצקו את איזורים הנ"ל אבל לא יורידו שומן. את צריכה יעוץ מקצועי ותכנית תזונתית משולבת עם פעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב

שרית
    07/03/2009

אני חייבת לפנות ליעוץ מקצועי ? משקלי תקין או לא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשקל גבוה יחסית לגובה וגיל

אהרון
    07/03/2009

היועץ יתאים לך תפריט באופן אישי. אם תדפדפי בפורום הנוכחי תמצאי כמה דוגמאות של תפריטים כולל הצעות שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייי

שרית
    07/03/2009

יכול להיות שאתה תתאים לי תפריט תזונה? בבקששה...זה דחוף אני כבר עשיתי תכנית של ספורט: כל יום הליכה של 30-45 דקות ולאחר מכן 25 כפיפות בטן.. אני מקווה להתחיל ממחר זה בסדר? מה אני צריכה עוד להוסיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט צריך להיות מותאם אישית

אהרון
    08/03/2009

כלומר אני צריך לראות אותך, לשוחח, לבדוק כמה פרמטרים, גם הגבלות והעדפות. מכיוון שלא זאת מטרת השתתפותי הפעילה בפורום (מבוססת על הכישורים הדרושים) את זה לא נוכל לקיים. אם בכל זאת את (באמצעות אחד ההורים) לא מעוניינת ליצור קשר אם אחד ממנהלי הפורום שמופיעים על מסך זה או תזונאי אחר באיזור מגוריך, אני מוכן לעזור לך במסגרת מיגבלות האופן הווירטואלי. הפעילות שלך מתאימה בתור התחלה. עם שיפור הכושר, מומלץ להעלות בהדרגה את העצימות (מהירות) וגם את הזמן. בנוסף את צריכה לאכול ע"פ עקרונות התזונה הנכונה: הרבה ירקות וגם פירות (מוגבל), גבינות עד 5%, בשר רזה בלבד, דגים, פחמימות מלאות (לא יותר מדי) להמנע מטיגון, עוגות וממתקים, פחמימות ריקות (קמח ואורז לבן), חמאה, מרגרינה, דברי מאפה, אוכל מתועש עם תוספת כימיקליים, משקאות ממותקים (מומלץ רק מים והרבה). צריך לאכול 3 ארוחות עקריות ועוד 2-3 ביניים. באופן מעשי, פרטי את התפריט היומי הנוכחי שלך מחולק לפי ארוחות כולל כמויות ואחזור אליך עם הצעות שיפור. את יכולה לראות כמה דוגמאות איך עושים את זה אם תדפדפי אחורה בעמוד הזה או הקודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שרית

ליטל סמואל-לוי
    08/03/2009

לפי עקומות גדילה את נמצאת בגבול העליון של "עודף משקל", כלומר בהחלט מומלץ לבחון את הרגלי האכילה והתפריט שלך ולהוסיף פעילות גופנית לסדר היום.
    לאור גילך הצעיר יחסית, והסכנות הכרוכות בדיאטה לא מאוזנת, אני בהחלט חושבת שיש מקום לפנות לייעוץ מקצועי. כפי שהשיבו לך, תרגילי חיזוק (וגם תרגילים אירוביים כמו הליכה, ריצה, רכיבת אופניים וכו') הם מצויינים כליווי לשינוי בתפריט אך לא עושים את העבודה מעצמם...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    אורי
    06/03/2009

כמה קלוריות יש בקמח תירס מבושל במים? (יוצא כמו דייסה ).

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• מישהו..

אורי
    08/03/2009

.....................

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורי

ד``ר נסטור ליפובצקי
    10/03/2009

70 קלוריות בחצי כוס מוכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת להוריד 18 ק"ג עד אוגוסט
    נטע
    04/03/2009

שלום רב, שמי נטע, בת 29.5, גובה 1.59 מטר ובעלת משקל נוכחי של 67 ק"ג. אני כ-שנה אחרי לידה (ילדתי ב 2.4.08) ומעוניינת להשיל מעלי 18 ק"ג עודפים ומעיקים עד אוגוסט. אני הולכת בממוצע 4 פעמים בשבוע במשך שעה וחצי-שעתיים. משתדלת לעשות כפיפות בטן בכל יום (120 כפיפות- 40 לאמצע, 40 לשמאל ו- 40 לימין) כמו גם אימון לחיזוק שרירי הירכיים והישבן. כמעט ולא שותה דבר מלבד מים / סודה. רציתי לקבל הכוונה ושיפורים ובעיקר ייעוץ - איך לרדת 3 ק"ג בחודש בממוצע... אשמח לתשובה... תודה מראש, נטע

הוספת תגובה

• כמה שאלות

אהרון
    04/03/2009

1. משקל לפני ההריון? 2. משקל אחרי הלידה? 3. מתי שקלת 49 ק"ג? זה היה עקב דיאטה או זאת הפעם הראשונה שאת מתכוונת לרזות? 4. פירוט התפריט היומי הנוכחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות

נטע
    04/03/2009

אז ככה, 1) נכנסתי להריון בעודף משקל של בערך 7 ק"ג (שקלתי 57 קילו) 2) אחרי הלידה שקלתי 70 וקצת והצלחתי להוריד רק 3 ק"ג... 3) לגבי הדיאטה - אני פשוט רוצה לחזור למשקל 50 (אני מוכנה לוותר על ק"ג אחד :-) ) פשוט כי זה היה המשקל שלי בגיל 20-22 ואז נראיתי הכי טוב!! 4) בגיל 26 עשיתי דיאטה אחת ע"פ שיטת מלי תבור (אם שמעת), בעיקרון - הבסיס היה של 6 ארוחות ביום (2 מתוכן גדולות - פחמימות + חלבונים + שומנים) והשאר ארוחות קלות (לחם עם גבינה, חטיפי אנרג'י, גרנולה, קורנפלקס וכדומה). בעיקרון הלצלחתי לרזות (ירדתי בערך קילו וחצי בחודש), כמובן שהיתה גם פעילות גופנית, אז עשיתי בעיקר ספינינג שלוש פעמים בשבוע, כפיפות בטן וקצת מכשירים. סה"כ ירדתי בערך 4 קילוגרמים אז. הבעייה העיקרית שלי היא הרעיון של לספור כמויות (נגיד לספור 6 כפות אורז, או 100 גרם חזה עוף), אני די אוהבת לאכול, אין לי בעיה להגביל את עצמי בסוגים מסויימים של אוכל, אבל לא להגביל את עצמי לכמות מאוד ספציפית... * כיום התפריט שלי בנוי בעיקר מ- חטיפי אנרג'י (אחד עד שניים ביום), מרקים (שאני מכינה - לא קנויים, מרק עוף, אפונה), אורז, עוף בתנור, מים (אם כי כנראה לא מספיק), גבינה לבנה (עם פרכיות אורז או פתית, לפעמים עם לחם לבן), בעיקרון זה נראה כך: בוקר (8:00)- חטיף אנרג'י+ כוס תה עם כפית סוכר חום בערך (11:00) - בערף 1.5 כפות של גבינה לבנה, ביצה מקושקשת, 2 פרוסות לחם לבן וירקות. 14:00 - מנה חמה - אורז, שניצל או עוף בתנור (עם רטבים -למשל - עוף בדבש או עוף בלימון), תפו"א אפויים וסלט (מתובל)ץ באמצע מנשנשת קולורבי, גזר או בייגלה (אוסם), או עוד חטיף אנרג'י ב- 17:00 - גבינה עם פרכיות או טוסט (לחם לבן - גבינה צהובה ורסק עגבניות) בערב עוד מנה חמה - פחות או יותר אותם המרכיבים כמו הארוחה של 14:00. אם כי יש לציין שקורה מידי פעם שאנחנו (אני ובעלי) אוכלים בחוץ או מזמינים פיצה הביתה... בסביבות 21:00 בד"כ שותה עוד כוס תה עם כפית סוכר חום ומנשנשת פופקורן או בייגלה... מקווה שנידבתי מספיק מידע... :-) אשמח לכל עצה, ייעוץ או עזרה , באוגוסט (ב- 08.08) ב"ה אהיה בת 30 ואני ממש רוצה להעניק לרזות עד אז... זאת תהיה המתנה הכי נפלאה שאוכל להעניק לעצמי... תודה מראש על כל עזרה, נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קל, אך אפשרי

אהרון
    05/03/2009

התחלת את ההריון במשקל סביר, אפילו לא הייתי קורה לזה עודף. את רוב התוספת היית כבר אמורה להוריד, אבל קצב החזרה החזרה שונה בין היולדות. אני מציע לך לא להציב בשלב הזה כמטרה, אלא חזרה למשקל שליפני ההריון ולכל קילו נוסף (יותר מדוייק מוחסר) להתייחס כמתנת יום הולדת. העובדה שאת לא למודת דיאטות מלבד אחת, היא חיובית וייתכן שהמטבוליזם שלך לא עבר זעזעוים והגוף לא "למד" מספיק להתגוננן בפני "שוד השומן". הדיאטה "איזון" של מלי תבור לא מתאימה לך ויורשה לי לטעון שהיא לא יותר מ "עוד דיאטה" שמושכת הרבה ביקורת בגלל המתירנות לגבי הממתקים וכל מיני חטיפים עתירי סוכר. מי שרוצה לרזות 18 ק"ג צריך להשלים אם הגמילה ממתוקים בתפריט היומי ולהסתפק לכל היותר בלוקסוס של פעמיים בשבוע בכמות קטנה ועל חשבון מאכלים אחרים. עם התפריט הנוכחי שלך יהיה לך קשה לרזות, לכן אני אציע לך שיפורים בוקר (8:00)- חטיף אנרג'י+ כוס תה עם כפית סוכר חום ====חטיף אנרגי לא מתאים לבוקר וכדאו למעט נכלל באכילתו. התה עם סוכרזית דייסה משלוש כפות שיבולת שועל\סובין שיבולת שועל עם חצי כוס חלב 1% בערך (11:00) - בערף 1.5 כפות של גבינה לבנה, ביצה מקושקשת, 2 פרוסות לחם לבן וירקות. ====גבינה 3%, ביצה על טפלון ללא שמן או ביצה קשה, לחם קל מקמח מלא 14:00 - מנה חמה - אורז, שניצל או עוף בתנור (עם רטבים -למשל - עוף בדבש או עוף בלימון), תפו"א אפויים וסלט (מתובל)ץ ====לא שניצל, לא רטבים, לא דבש. רק צלוי ללא עור ושומן, מדי פעם דג איכותי צלוי. או אורז מלא או תפו"א (רק אחד לא גדול) באמצע מנשנשת קולורבי, גזר או בייגלה (אוסם), או עוד חטיף אנרג'י =====לא בייגלה ולא חטיף ב- 17:00 - גבינה עם פרכיות או טוסט (לחם לבן - גבינה צהובה ורסק עגבניות) =====יותר מדי אוכל. מולץרק פרי או יוגורט 1.5% בערב עוד מנה חמה - פחות או יותר אותם המרכיבים כמו הארוחה של 14:00. אם כי יש לציין שקורה מידי פעם שאנחנו (אני ובעלי) אוכלים בחוץ או מזמינים פיצה הביתה... ====פיצה-מחוץ לתחום! לא להשתולל בחוץ, רק אוכל דיאטתי בסביבות 21:00 בד"כ שותה עוד כוס תה עם כפית סוכר חום ומנשנשת פופקורן או בייגלה... ===== תה ללא סוכר ובלי בייגלה. פופקורן ללא שמן ולא יותר מכוס. הוסיפי ירק. מקווה שנידבתי מספיק מידע... :-) אשמח לכל עצה, ייעוץ או עזרה , באוגוסט (ב- 08.08) ב"ה אהיה בת 30 ואני ממש רוצה להעניק לרזות עד אז... זאת תהיה המתנה הכי נפלאה שאוכל להעניק לעצמי... ======אם את רוצה לזרז את קצב ההרזיה, עשי כל מיום פעילות אירובית במינון של היום. מומלץ 2-3 פעמים בשבוע פעילות בונה שריר לבלימת איבוד מסת השרירים, דבר בלתי נמנע בהרזיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע

ד``ר נסטור ליפובצקי
    05/03/2009

שלום,

מה שאת עושה נשמע מצוין. הייתי מעדיף הליכה שעה 4 פעמים בשבוע. כמובן עליך גם לצרוך תזונה מוגבלת בשומנים ועם מס' קלוריות בהתאם לנתונים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :-)

נטע
    05/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית
    שירן
    04/03/2009

האם ביצוע פעילות גופנית למשך 45 דק' 3 פעמים בשבוע בשילוב של תפריט מאוזן <הכוונה לתפריט שמירה> יגרום לי לרדת במשקל? האם משך הפעילות הגופנית מספיק? גובהי:1.64 ומשקלי 58 אודה לכם על התשובה זה ממש חשוב לי.

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית

הוספת תגובה

• כמה קלוריות בתפריט השמירה

אהרון
    04/03/2009

ואיזו פ"ג (סוג ועצימות)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל?

אהרון
    04/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירן

ד``ר נסטור ליפובצקי
    05/03/2009

הפעילות שאת עושה היא בסדר בתנאי שאת מגיע לדופק אירובי. 4 פעמים בשבוע, עוד יותר טוב. על פי הנתונים את לא צריכה לרדת במשקל, יותר נכון את יכולה לחטב את הגוף. את זה עושים על ידי תזונה מתאימה בשילוב עם פעילות אירובית וגם פעילות כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירן
    06/03/2009

התפריט שלי כזה: בוקר: 2 פרוסות לחם+ 3 כפות קוטג'+ כף ריבה נס קפה עם מעט חלב וכפית סוכר צהריים: 12 כפות פחמימה+חצי תפ"א וירקות או לחילופין 8 כפות פחמימה, מרק ירקות+150 גר' חזה עוף וירקות ביניים: מעדן 0%+ תפוח <פעם בשבוע מעדן 3%> ערב: 2 פרוסות לחם+סלט ירקות+ביצה+3 כפות קוטג'. כמה קל' יש כאן להערכתך?? כשאמרתי פעילות גופנית התכוונתי להליכה מהירה <3 פעמים בשבוע> במשך 45 דק'. האם לדעתך אפשר לרדת במשקל עם תפריט כזה בשילוב הפעילות הגופנית הנ"ל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שאני בת 20

שירן
    06/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעט מדי אוכל, מעט מדי פ"ג

אהרון
    06/03/2009

אין לך עודף משקל, לכן בשלב זה הירידה תהיה איטית. אם הגעת למשקל הזה על ידי דיאטה דלה מדי, קצב חילוף החומרים הואט ויגן על הגוף מפני הרזיה נוספת. אני מעריך את הערך הקלורי של התפריט כ-1100 ק"קל . אני מציע דווקא את העשרת התפריט שיתאים לנתונים שלך והגברת הפעילות האירובית לצורך זרוז המטבוליזם והורדה אקטיבית של אחוז השומן. כמו כן פעילות בונה שריר תשמור על מסת השרירים דבר חשוב לבריאות, מטבוליזם ומניעת השמנה עתידית. התפריט שלי כזה: בוקר: 2 פרוסות לחם+ 3 כפות קוטג'+ כף ריבה נס קפה עם מעט חלב וכפית סוכ ===לחם מקמח מלא, גם פילפל אדום. עדיף לוותר על קפה ואם לא, בלי סוכר ====ביניים: פרי + פרוסת לחם קל מקמח מרוחה בקוטג' 3% צהריים: 12 כפות פחמימה+חצי תפ"א וירקות או לחילופין 8 כפות פחמימה, מרק ירקות+150 גר' חזה עוף וירקות ===כל יום בשר רזה\דג צלוי או מבושל. הפחמימות מלאות וסלט גדול עם 2 כפיות שמן זית\ קנולה או טחינה או אבוקדו ביניים: מעדן 0%+ תפוח <פעם בשבוע מעדן 3%> ערב: 2 פרוסות לחם+סלט ירקות+ביצה+3 כפות קוטג'. ===לגוון עם טונה\סרדינים השתדלי כל יום שעת הליכה מהירה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

שירן
    07/03/2009

מה שאתה בעצם אומר זה שהתפריט שלי לא כולל מספיק אוכל? כי לפי התפריט שאתה הצעת זה יוצא בעצם אותו הדבר מבחינה קלורית . דבר נוסף, קצב חילוף החומרים שלי אכן הואט בשל הפרעת אכילה אך עכשיו זה התפריט שקיבלתי וחזרתי לאכול מאוזן. האם לדעתך כמות פעילות גופנית זו שאני מבצעת לא תשנה כהוא זה את משקלי? שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירן

אהרון
    07/03/2009

1. הוספתי לך ארוחת ביניים שהיא משמעותית. חשוב לאכול לפחות 5 פעמים ביום דווקא בגלל שקצב חילוף החומרים הואט. 2. בטח שכל פעילות גופנית תורמת לשריפת קלוריות. לולא ההסטוריה שלך ולפי הנתונים, היית אמורה לרזות אפילו ללא פ"ג עם התפריט הנוכחית. אבל כפי שכבר אמרתי הגוף שלך למד להתגוננן מפני "שוד השומן", לכן צריך לשרוף יותר ובאופן פראדוקסלי גם לאכול יותר אבל במידה ובהדרגה. השיטה הכי טובה היא "ניסוי וטעיה". השקלי פעם בשבוע (לא יותר), ראי אמ הפעילות הנוכחית מרזה אותך ותשני בהתאם. אני חוזר ואומר שהמשקל הנוכחי שלך תקין אבל אף אחד לא יחליט במקומך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אהרון

שירן
    07/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ודבר נוסף

שירן
    07/03/2009

האם חילוף החומרים המהיר שהיה לי בעבר, יחזור בסוף לעצמו או שתמיד אשאר כך עם חילוף חומרים איטי? =/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילוף חומרים

אהרון
    07/03/2009

באופן בסיסי הינו נתון גנטי אבל במצבים קיצוניים נתן להשפיע עליו (מצבים פתולוגיים, דיאטות הרעבה או אפילו דיאטות יחסית מתונות חוזרות ונשנות וכמובן הגיל). בגיל שלך המצב הפיך בתנאי שלא תגרמי לזעזועים ותנודות גדולות במשקל . אם תקפידי על תזונה נכונה ונבונה גם כמותית וגם איכותית יש סיכוי סביר שהמצב יחזור לקדמותו, זה רק עיניין של זמן. לא פחות חשובה היא פעילות גופנית כאורח חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בגיל המעבר
    רבקה
    04/03/2009

בס"ד אני בת 53 כרותת רחם מגעל 39 בגלל מיומה מזה כ- 10 שנים נוטלת כדורי ציפרלקס ואלקטרוקסין מאוזנת בבלוטת תריס אך בעיתי היא אין בי מספיק חיות אנרגיות וחשק מיני מזוני יותר בכיוו ירקות וגבינות האם יש ויטמינים מסוימים שיכולים לעזור לי ? בנוסף היו לי בעבר הרגלי אכילה לא נכונים , מה יכול לשפר לי את חילוף החומרים שהוא איטי אצלי, וקשה לי מאד לרדת במשקל איזהו תפריט מתאים לי אשמח מאד לעזרה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בגיל המעבר

הוספת תגובה

• רבקה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    05/03/2009

שלום,
    הדבר היחידי שמשפר את ההוצאה הקלורית הוא פעילות ספורטיבית. אם תוסיפי גם פעילות כוח ותשני במקצת את הרכב הגוף שלך כך שמסת השריר קצת תעלה גם ניתן לעלות במקצת את חילוף החומרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התפריט מתאים?
    בת 16
    03/03/2009

שלום, אני בת 16, הגובה שלי הוא בערך 1.73-1.74 ואני שוקלת 56. רציתי לדעת האם המשקל שלי תקין? האם אני צריכה לרדת / לעלות במשקל? רציתי גם לשאול האם התפריט מתאים: בוקר: כוס קורנפלקס + כוס חלב 3% בבית ספר: לחמנייה (שליש בגט) עם לאבנה 3%, עגבנייה וחסה אנרג'י 86 קלוריות תפוח וירקות צהריים: סטייק סלמון / עוף אפוי / קציצות / שניצל כוס וחצי פירה / אורז / פסטה סלט ירקות עוגייה / עוגה וחצי שורת שוקולד ביניים: אשכולית או 2 פירות (כמו תפוח ואגס) ערב: ביצה או חביתה סלט ירקות גדול עם כף שמנת 1-2 פריכיות או לחמיות עם לאבנה 3% חצי שורת שוקולד ולפעמים עוגייה או עוגה לילה (לפעמים) תפוז או גביע יוגורט 3% יש לי גם קצת שומן בצדדים ובירכיים. מה אני צריכה להוריד או לשנות בתפריט כדי להפטר מהם? איזה תרגילים רצוי לעשות כדי להפטר מהשומנים?

לקביעת תור
    סגירה
    האם התפריט מתאים?

הוספת תגובה

• פחות או יותר

אהרון
    03/03/2009

שלום, אני בת 16, הגובה שלי הוא בערך 1.73-1.74 ואני שוקלת 56. רציתי לדעת האם המשקל שלי תקין? האם אני צריכה לרדת / לעלות במשקל? ====משקל תקין בגבול התחתון בהנחה שהמיבנה צר. רציתי גם לשאול האם התפריט מתאים: בוקר: כוס קורנפלקס + כוס חלב 3% ====גווני עם שיבולת שועל. הקורנפלקס הוא מוצא מתועש המכיל סוכר וחומרים כימיים. חלב 1% בבית ספר: לחמנייה (שליש בגט) עם לאבנה 3%, עגבנייה וחסה ===לחמניה מקמח מלא אנרג'י 86 קלוריות תפוח וירקות צהריים: סטייק סלמון / עוף אפוי / קציצות / שניצל === כמה שפחות שניצל, לא יותר מפעם בשבוע כוס וחצי פירה / אורז / פסטה ====אורז ופסטה מלאים סלט ירקות עוגייה / עוגה וחצי שורת שוקולד ====שוקולד מריר איכותי, עוגה עם כמה שפחות שומן מן החי\טראנס, רצוי ביתית ללא קרם ביניים: אשכולית או 2 פירות (כמו תפוח ואגס) ערב: ביצה או חביתה ===על טפלון ללא שמן סלט ירקות גדול עם כף שמנת====במקום שמנת - שמן זית\קנולה או אבוקדו או טחינה 1-2 פריכיות או לחמיות עם לאבנה 3% חצי שורת שוקולד ולפעמים עוגייה או עוגה ====או בצהריים או בערב לילה (לפעמים) תפוז או גביע יוגורט 3% יש לי גם קצת שומן בצדדים ובירכיים. מה אני צריכה להוריד או לשנות בתפריט כדי להפטר מהם? איזה תרגילים רצוי לעשות כדי להפטר מהשומנים? ===איאפשר להפטר מהשומן באופן נקודתי. רק הרזיה כללית מורידה ב אופן פרופורציוני גם את השומן במקומות הרצוים. מכיוון שאת לא יכולה להרשות לעצמך לרזות (גם רזה מדי אינו בריא) תצטרכי להשלים עם מבנה הגוף שלך. כפיפות בטן ישרות ואלקסוניות לא יורידו שומן אבל ימצקו את האיזור. עוד תרגיל יעיל למותניים הוא שכיבה בצד והרמה קיצבית של שתי הרגליים עד עייפות בצד אחד ואחר כך השני. אפשר גם כפיפות צדדיות בעמידה עם משקוליות בידיים. יש גם תרגילים עם כדור וגומיה יעילים לירכיים. אני ממליץ לך להרשם לחוג התעמלות פילאטיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :)

בת 16
    04/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

בת 16
    14/03/2009

כמה קלוריות יש בתפריט הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1700

אהרון
    14/03/2009

פעילות גופנית יומית תוסיף בריאות וגם תאפשר העשרת התפריט. חילוף החומרים שלך תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• J

ד``ר נסטור ליפובצקי
    14/03/2009

את במשקל מצוין לגילך. התזונה שלך סבירה. תוסיפי פעילות גופנית 4 פעמים בשבוע ובטח תהי מרוצה מגופך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלונת

בת 16
    17/03/2009

כמה קלוריות אני יכולה להוסיף לתפריט אם אני אעשה הליכה של שעה פעמיים בשבוע וחצי שעה של תרגילים לעיצוב גוף פעם - פעמיים בשבוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

בת 16
    18/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• J

ד``ר נסטור ליפובצקי
    19/03/2009

כ-150 קלוריות ביום שאת הולכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובות :)

בת 16
    19/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגורטים עם חיידקים ידידותיים
    לימור
    02/03/2009

שלום! אני בת 21 וכבר למעלה משנתיים אני סובלת מדלקות בנרתיק. אמרו לי לאכול חמוציות, וגם יוגורטים בעלי חידקים ידידותיים אבל אני לא יודעת איזה. האם למשל, יוגורט דנונה של שטראוס עם הפצפוצים הוא טוב? רציתי גם לדעת למה אני צריכה לאכול דברים כאלה, מה התועלת שלהם?

הוספת תגובה

• לימור

ד``ר נסטור ליפובצקי
    02/03/2009

ישנן מחקרים המראים הפחתה בשחיכות דלקות בנרתיק אצל נשים שצורכות על בסיס יומי חמוציות ויוגורטים ביו (לא ברור איזה מהם בארץ, תגווני).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאכלים בעלי סידן גבוה
    שרה
    02/03/2009

שלום וברכה. ברצוני לברר מה הם המאכלים בעלי סידן גבוה

לקביעת תור
    סגירה
    מאכלים בעלי סידן גבוה

הוספת תגובה

• שרה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    02/03/2009

דברי חלב למניהם, טחינה, שקדים, סרדינים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

אהרון
    02/03/2009

לא רק כמות הסידן במאכלים שונים חשוב אלא גם ובעיקר הזמינות שלו, כלומר איזה אחוז מהכמות הגלובלית נספג על ידי מערכת העיכול. נתונים ברורים מראים שהספיגה היעלה ביותר מתרחשת באכילת חלב ומוצריו. גם מדגים כמן סרדינים ואחרים שנאכלים עם העצמות, הספיגה טובה. על אף שבחלק מן המוצרים מן הצומח יש נומות ניכרת של סידו (שומשום גולמי ומוצריו כגון טחינה וחלבה, סויה וקטניות אחרות)), ספיגתו מופחתת במידה משמעותית על ידי נוכחות חומצות נוגדות ספיגה (ANTI NUTRITIONAL) כמו חומצה פיטית בדגנים מלאים(בסובין שלהם), קטניות וגרעינים למיניהם (שומשום, זרעי פשתן)) או חומצה אוקסלית בתרד, מנגול קקאו, פרג ועוד. המתנגדים הפאנטיים לאכילת מוצרי חלב מטיפים ללא חרף נגד צריכת מוצרים אלה שלדבריהם זה שורש כל רע. המציאות מוכיחה שלמי שנמנע מצריכת מוצרים מן החי (טבעונים) יש כל הסיכוי לסבול מחוסר בסידן וויטמין D, דבר ש מוביל לפגיעה בבריאות העצם. מן האמור אין להבין שהמוצרים מן הצומח פסולים כמקור לסידן ואפילו מומלץ לגוון את המקורות כאשר הבסיס הוא החלב ומוצריו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות בקשר לפירות ולכרעיים
    מ. מתל-אביב
    01/03/2009

שתי שאלות: 1) האם אכילת פירות לאחר הארוחה משמעה שרק הסוכרים נספגים? נאמר לי שווויטמנים נספגים רק על בטן ריקה. 2)יידוע שהחזה של העוף הוא רזה ואילו הכרעיים הם שמנים. האם הסרת העור תפתור את הבעיה, או שזה הבשר של הכרעיים ששמן ולכן גם עם הסרת העור נשארים עם בשר שמן? תודה על תשובה לשתי השאלות.

הוספת תגובה

• שתי תשובות

אהרון
    01/03/2009

1. לא נכון. 2.מלבד העור , מומלץ להסיר גם את השומן הנראה לעין. גם רקמת הבשר קצת יותר שומנית מאשר החזה, אבל עדיין מומלץ בזכות הערך התזונתי המשמעותי ותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למ. מת"א

ד''ר רוני חרמון
    02/03/2009

תשובה ראשונה ויטמינים נספגים תמיד בסביבת מים או שמן .
    תשובה שניה עור שמן כל השאר פחות או יותר דומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט מתאימה?
    בר
    01/03/2009

האם ניתן להרזות עם התפריט הזה?ותוך כמה זמן? הדיאטה שלי: 7:00- דגני בוקר עם חלב 10:00 - פרוסה עם חביתה/טונה/נקניק 12:00 - חטיף דגנים/בריאות 16:00- ארוחת צהרים - שניצל או מנת אורז או מנת פסטה + סלט ירקות חי או ירקות מבושלים. 18:00- פרי כלשהו או מעדן 0% 20:00- סלט ירקות /4 פרכיות עם גבינה עושה ארובי 3 פעמים בשבוע במשך שעה במידה ויש תיקונים אשמח אם תעזרי לי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפריט מתאימה?

הוספת תגובה

• נתונים אישיים?

אהרון
    01/03/2009

בשביל שיערוך הערך הקלורי דרוש ציון כמויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים

בר
    01/03/2009

גובה 157 משקל 55 בת 22 מעוניינת להוריד 5 קילו... בכמה זמן זה אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לרזות

אהרון
    02/03/2009

הדיאטה שלי: 7:00- דגני בוקר עם חלב=====גם פילפל אדום 10:00 - פרוסה עם חביתה/טונה/נקניק====לחם קל מקמח מלא, גם ירק 12:00 - חטיף דגנים/בריאות 16:00- ארוחת צהרים - שניצל או מנת אורז או מנת פסטה + סלט ירקות חי או ירקות מבושלים. ====במקום שניצל- בשר רזה\דג צלוי 18:00- פרי כלשהו או מעדן 0% 20:00- סלט ירקות /4 פרכיות עם גבינה ===עד 5% עושה ארובי 3 פעמים בשבוע במשך שעה ===יקח לך כ-10 שבועות להשיג את מטרתך וזה הקצב הנכון. אם תראי שהולך לאט יותר (תלוי בBMR שלך), הגבירי את הפ"ג אבל בשום אופן אל תצמצמי את התפריט. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבלת כמות מרק הירקות
    אורית
    27/02/2009

שלום, האם מרק המכיל גזר, קישואים, פטרוזיליה וסלק המבושל עם מרק עוף ומים צריך להיות מוגבל בשתיית ה"מיץ" שלו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הגבלת כמות מרק הירקות

הוספת תגובה

• אורית

ד``ר נסטור ליפובצקי
    28/02/2009

לאיזו מטרה?
    מבחינה בריאותית אם מדובר על בישול עם עוף, אז כדאי אחרי שהמרק מתקרר להוריד את השומן שמצטבר למעלה ורק אחרי זה לשתות.
    אם מדובר במרק עשוי עם אבקת מרק, הבעיה היחידה היא כמויות המלח באבקת המרק. במיוחד אם את וסובלת מיתר לחץ דם, רצוי להגביל או אפילו להתרחק ממרק כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגיה המטרידה אותי
    קרן
    26/02/2009

לא מזמן שלושה שבועות לכל היותר. נרשמתי לסטודיו המשלבת פעילויות ספורט אירוביות ופילאטיס ויוגה. פעילות אירובית כמו קיקבוקסינג יוצא לי לעשות פעם בשבוע וביתר השבוע אני נהנת משיעורי יוגה פילאטיס ועיצוב. בזמן האחרון שמתי לב דווקא לעלייה במשקל. אך נתקלתי בשלושה אנשים שראו אותי וסברו שרזיתי. אני לא סוברת את האפשרות שהפילאטיס וכדומהו גרמו להצרת היקפים שגם זה יכול להיות. ויש לציין שגם אני מרגישה שקצת רזיתי, אך המשקל מסרב להראות זאת. אז אני לא יודעת כיצד להשליך את העליה החריגה יחסית במשקל שלי בדר"כ אני במשקל יציב של 64 קילו -65 וכיום אני רואה את המשקל 67 על הצג. וגובהי הוא 170 ס"מ. השאלה היא מה מוביל או יותר נכון הוביל להעליה הזו במשקל. האם להיות מוטרדת מעניין זה? והאם יכול להיות שמעצם עשיית הספורט עלתה לי מסת השריר. יש לציין שאני אוכלת בדיאטה מאוזנת של שש מנות פחמימה 3 מנות שומםן 3 מנות חלב ומנת חטיף עד מאה קלוריות 2 מנות פרי ו5-7 מנות ירקות

לקביעת תור
    סגירה
    סוגיה המטרידה אותי

הוספת תגובה

• אין מקום לדאגה, או שכן!

אהרון
    27/02/2009

אדם שעוסק לראשונה בפעילות בונה שריר , או מחדש אותה אחרי הפסקה ממושכת, עולה במשקל בחודש הראשון או מעבר. זה קורה בגלל צבירת נוזלים מוגברת שתרד עם ההתקדמות. רק אל תשלי את עצמך שמסת השרירים עלתה ב2 ק"ג בשלושה שבועות. לעליה בהקף כזה יכול לצפות רק גבר שמתאמן אינטנסיבי במשך 5-6 חודשים תוך שימוש בתוספים מיוחדים. אני מרגיע אותך מתוך ההנחה שלא השתנה לרעה מאזן האנרגיה שלך, כלומר אם עכשיו את בטוחה שלא אוכלת יותר ממה שאת שורפת. אם אמנם כך, פעילות אירובית נרחבת יותר תוריד את התוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה- שאלה חופרת במקצת

קרן
    28/02/2009

מה קורה במידה ויכול להיות ומאזן הקלוריות הוא אכן שלילי. אני משתדלת לאכול בכל יום 1350 קלוריות. 6 מנות פחמימה 3 שומנים 3 חלבונים 1 ממתק 2 פירות 5 ירקות. יש ימים שלפעמים מתפספס. ויכול להיות שאני שורפת בספורט ואוכלת רק 1000 קלוריות ביום מסויים. בוא נצא מהנחה שלא קורא מצב שאני שורפת 2000 קלוריות ואוכלת 1000 . אבל יש מצב שיגול להיות כי אני לא סופרת במדויק שאני אוכלת 1000 קלוריות ביום ובנוסף עושה פעילות אירובית. עליי לחשוש? ? או שמא אני סתם מודאגת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן

אהרון
    28/02/2009

מתמטיקה פשוטה: אם אוכלים יותר ממה ששורפים (מאזן חיובי) ==>השמנה אם אוכלים פחות ממה ששורפים (מאזו שלילי) ==> הרזיה הכנסה = הוצאה(מאזן מאוזן)==>יציבות החישוב לא חייב להיות יומי כי אנחנו לא רובוטים. בטח שיש ימים שאוכלים יותר וכאלה שאוכלים פחות מן הממוצע אבל צריך לדאוג שהתנודות, אם בכלל, יהיו מתונות. מכיוון שזה קשה לחשב במדוייק את הערך הקלורי של התפריט היומי, ועוד יותר קשה את מספר הקלוריות הנשרפות (מטבוליזם בסיסי + תפקוד שגרתי + ספורט) כל יום, השיטה המומלצת היא שקילה שבועית והתאמת התפריט ו\או מינון הספורט לפי המטרה. במילים אחרות המאזן (החיובי או השלילי בהתאם למטרה)לא חייב לבוא לידי ביטוי כל יום, אלא בסיכום שבועי בתנאי שהתנודתיות אינה גבוהה. במצב שאת מציינת (1000 קק"ל ביום מסויים), זה לא מכסה אפילו את האנרגיה הדרושה לתפקוד הבסיסי של הגוף במצב של מנוחה מוחלטת, ואפילו ללא פעילות אירובית את תאבדי שומן באותו יום. 1350 קק"ל שבתפריט שלך עם הפעילות שאת מתארת ובהתחשב בנתונים שלך ירזו אותך במתינות בריאה בהנחה שה BMR (המטבוליזם הבסיסי) שלך נורמלי. גם החלוקה לפי אבות וסוגי המזון בתפריט שלך היא נכונה ובהתאם לפירמידת המזון. חשוב בשביל הבריאות שגם המאכלים עצמם יקיימו את עקרונות התזונה הנכונה. אשמח לחזור עם הבהרות במידת הצורך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן

ד``ר נסטור ליפובצקי
    28/02/2009

שלום,
    אם את צורכת מספיק אנרגיה, יתכן שאת עולה קצת שריר והרבה נוזלים, תהליך חיובי שיכול להביא להרגשה של הרזיה תוך כדי עליה במשקל הכללי. אם כך תיהני.
    אם ההכנסה הקלורית היא רק של 1300 קלוריות ליום ואת מרגישה הרזיה בגוף תוך כדי עליה במשקל, די מוזר לי אלא אם כן קיימת הצטברות נוזלים מסיבה כלשהי.
    ההמלצה אם את במשקל תקין היא לאכול יותר ונכון תוך כדי הפעילות האינטנסיבית שאת מבצעת. אם המשקל עולה אבל לא אחוזי השומן, את יוצרת גוף יותר בריא ויפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי קרן

ד''ר רוני חרמון
    02/03/2009

העליה במשקל הינה תוצאה של הגברת מסת שריר בגופך בעיקבות הפעילות הגופנית זה טוב לטווח הארוך כי זה יאפשר לך לאכול יותר ועדיין לשמור על משקלך לטווח הקצר יתכן והירידה בהיקפים תמשיך ותיראי יותר טוב אבל במשקל תהיה האטה. זה נובע ממשקלו הגדול של השריר. אל תדאגי זה מהלך תקין ואפילו נכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,
    מאי
    26/02/2009

בעוד מספר ימים יש לי בגרות בספרות (ריצת 2000). הריצה נקבעה לשעות הבוקר (8:00). רציתי לשאול מה ואם כדאי לי לאכול באותו בוקר? לרוב אני לא אוכלת ארוחת בוקר (מפאת חוסר זמן) ולכן רציתי לדעת מה לעשות באותו יום, כי מצד אחד אני אצטרך אנרגיה ומצד שני נראה לי קשה לרוץ אחרי ארוחה דשנה. המלצות כלשהן? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• לפני ריצה

אהרון
    26/02/2009

כשעתיים לפני, פסטה עם מעט גבינה עד 5%.. 20 דקןת לפני הריצה, בננה בשלה היטב. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאי

ד``ר נסטור ליפובצקי
    28/02/2009

הי מאי,

בערב שלפני הריצה, תאכלי צלחת פסטה ברוטב עגבניות.
    בבוקר של הריצה, שעה לפני, פרי או חטיף אנרגיה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה