מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר למיצים דיאטטים -לירון11/04/2009
כאשר אני מוהלת תרכיז דיאטטי שכתוב עליו קלוריות 0 אך פחמימות 1 לכל 100 מ"ל משקה מוכן זה אומר 4 קלוריות לחצי כוס ?
אם שתיתי בקבוק שלם משמע 1500 מילילטר משמע 6000 קלוריות!?!?!?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בחישוב
אהרון11/04/2009אם ב 100 מ"ל יש 4 קלוריות, ב 1500 יש 60 קלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ללא פעילות גופניתבת11/04/2009
שלום
נכון שפעילות גופנית מומלצת וחשובה ואני ידועתא ת כל הסיבות אבל, אם ואנילא פעילה גופנית ובכל זאת מרזה, הבנתי שהגוף מאבד את מסת השריר- השאלה אם זה נזק בלתי הפיך, כלומר, אם יש מכסה מסוימת של שריר שאם הגוף מעכל אותה אז אי אפשר לשחזר אותה? או שמדובר בשריר שבמילא בונים ומאבדים כל הזמן?
אודה על הסבר כי אני פדלאה בזכות ולא נדמה שזה שיתנה בקרוב, אבל אני לא רוצה לוותר על הדיאטה.
שאלה נוספת, מילדות יש לי בטן בולטת (כיום בת 30 וקצת), יש שיותר ויש שפחות. מאחר ואני כרגע בשיא ההשמנה שלי הבטן פשוט ענקית, קראתי שתרגילי בטן לא באמת עוזרים ושהכל תלוי בדיאטה.
זה שנמע לי לא הגיוני, ברור שצריך להוריד את שכבת השומן ויש הרבה ממנה, אבל נדמה לי ששרירי הבטן גב שלי כל כך חלשים שזה חלק מהסיפור (אני מרגישה שלפעמים קשה לי אפילו לשבת לאורך זמן ואני חייבת לשכב, כאילו שקשה לי לחהזיק את הבטן גב ומה שמעליו).
אודה על הסבר והכוונה לתרגילי בטן יעילים, האם להכניס את הבטן סתם במהלך היום בזמן הליכה זה גם תורם?
בתודה
ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה ללא פעילות גופנית
ד``ר נסטור ליפובצקי12/04/2009הי ד',
כאשר מבצעים דיאטה ללא פעילות גופנית מאבדים יותר שריר ונוזל. אם עולים בחזרה, מחזירים כ-50% מהשריר. רק על ידי אימונים אינטסיבים ותזונה מתאימה ניתן לעלות את כל השריר בחזרה. לא הייתי חושב על המסלול הזה אלא על לעשות את הדרך של ירידה במשקל יחד עם פעילות גופנית וכמה שפחות איבוד שריר.
תרגילי בטן יעזרו לחזק את שריר הבטן מה שיעזור לך מבחינת פחות עומס על עמוד השדרה. שוב הכל במסגרת תזונה מתאימה ופעילות גופנית אירובית ואם אפשר גם תרגילי כוח.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקטיביות של יום איזוןמאיה11/04/2009
האם מבחינה פיזיולוגית יום קיזוז שבא לאחר יום של זלילה (1000 קלוריות מעל המומלץ) באמת הוכח כאפקטיבי ?
מה ההמלצה שלכם לאחר יום זלילה ? איך אוספים את עצמך וממשיכים הלאה מבלי לשלם בקילוגרמים שהיה קשה מאוד להוריד ? הרבה ספורט ואותו תפריט של 1500 קלוריות או הרבה ספורט עם מעט אוכל?
בתודה,
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטב לא לחרוג, אבל המציאות שונה
אהרון11/04/2009בטח עדיף לקזז אבל בגבולות מסויימים בלי להרעיב את עצמך. הייתי ממליץ גם וגם, כלומר פחות אוכל ויותר פעילות אירובית, אבל ללא הגזמה, ולמחרת להמשיך רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מאיה
ד''ר רוני חרמון12/04/2009כמובן שכל החריגות האלה פוגעות ברצף הדיאטה וידוע שהדבר החשוב ביותר להצלחת התוכנית לרדת במשקל זה משך הרצף. כך למשל לעשות דיאטה ברצף 3 חודשים טוב יותר מחודש ברצף או משבוע ברצף. לאחר חריגה גדולה לדעתי לא מספיק רק יום קיזוז אחד. חייבים לעשות פעילות גופנית נוספת ולהפחית את כמות הקלוריות ב- 25% מהרגיל למשך 4 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לאכילת ירקות ללא הגבלהבת10/04/2009
שוב שלום
שאלתי בעבר האם באמת מותר לאכול ירקות ללא הגבלה גם כשמדובר בכמות מופרזת - כ2-3 קילו ביום, שאותם אני אוכלת חוץ מסך הקלוריות היומי שמותר לי.
נעניתי בכך שזה בסדר.
אבל, וזו שאלה חשובה, הבנתי שכמות האנרגיה הנדרשת לגוף על מנת לעכל, בשל נוכחות הסיבים הגבוהה- מתקזזת עם כמות הקלוריות שיש לירקות, מלבד זאת הרכב המים הגדול שבהם משביע.
אממה, כל זה טוב ויפה בנוגע לירקות חיים.
בירקות מבושלים לעומת זאת הסיבים מעובדים ומתרככים וגם המים אובדים, למשל בבישול כרוב או קישואים, אפשר לבשל 2 קילו כרוב וקישוא ויישאר חצי קילו בסיר וגם זה "מעובד" כך שהגוף לא נדרש לבזבז הרבה אנרגיה בעיכולם כמו שהיה נדרש אם היו טריים. בהתחשב בעובדה שאני מבשלת המון בצל בירקות כגון אלה והוא מתוק, כמו גם שום- יוצא שאני מכניסה המון קלוריות מירקות מבושלים והגוף לא ממש מבזבז אותן בעיכולו.
האם זה נכון? או שזו חשיבה פשטנית מדי?
שנית, מה לגבי הויטמינים? הבנתי שהם אובדים בבישול, האם בכל זאת משהו נשאר, למשל סידן בכרוב (יש לנו במשפחה נטייה ה לאוסטופאניה ואוסטופורוזיס מגיל צעיר)? האם הסידן מתפוגג עם הבישול?
ושאלה אחרונה. לרוב אני אוכלת מאוד מאוזן (קצת מהכל, חלבונים פחמימות וכו') אבל אני לא מוסיפה שמן לשום תבשיל אלא אם צריך מעט לטגן עם התרסיסי. כלומר יש ימים שאני אוכלת פחות מרבע כפית שמן כי לא היה צורך, וגם כי אני מניחה שבמילא שמן נכנס לגוף מעוף, מגבינה, וכדומה. האם זה בסדר או שאני חייבת שמן ברמה מינימלית בכל יום? (מישהו פעם אמר שזה משפיע על היציאות.. אני חייבת לציין שדווקא הארוחות עתירות הירקות מריצות אותי לשירותים לפחות פעם ביום... ).
בתודה, וחג שמח ובריא,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דבר כזה
אהרון11/04/2009לא קיים מאכל ששורף את כל הקלוריות בתהליך העיכול של עצמו. הלוואי והיה!
בתשובתי להודעתך הקודמת אמרתי שכמות האנרגיה המושקעת בתהליך העיכול יחסית גבוהה לגבי ירקות חיים אבל בשום אופן לא מבטלת את התכולה הקלורית שלהם. הסברתי גם שמותר לאכול כמות גדולה של רוב הירקות החיים מתוך החנחה שזה בא על חשבון מאכלים מרוכזים יותר אבל אם זה בנוסף, בטח מגדילים את האנרגיה הנכנסת. ירקות מבושלים צריך להגביל מהסיבות שציינת בעצמך. את גם אומרת שהערך התזונתי, בעיקר סיבים וחלק מהוויטמינים פוחת בבישול, וגם זה נכון.
כל ירק שניתן לאכול חי תמיד עדיף על המבושל. אם כבר מבשלים מומלץ במינימום מים שגם אותם שותים כדי "להציל" חלק מהוויטמינים והמינרלים שלא נהרסו בחום אלא זלגו לתוך המים. הכי טוב זה לאדות את הירקות לזמן קצר במקום בישול במים.
לגבי השמן, מומלץ לפחות שליש מהכמות היומית שיהיה חד בלתי רווי ולפחות שליש רב בלתי רווי.
בבשר וגבינות הרוב היחסי רווי, קרי לא בריא. מבחינה זו הדגים בסדר, ואם את לא נוהגת להוסיף שמן לסלט, אכלי דגים במקום בשר. כמו כן, גבינות כמה שיותר רזות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד
ד''ר רוני חרמון12/04/2009כל מה שניכנס לפה צריך להלקח בחישוב הקלוריות היומי כולל ירקות. טוב יותר לאכול ירקות טריים ממבושלים. השמן חשוב בדיאטה בעיקר לספיגת ויטמינים שנמסים רק בשמן ולא במיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות ופירותטל10/04/2009
האם אכילה מרובה של גזר עלולה להחמיר אקנה?
[מרובה זה אומר לפחות 4-5 ליום]
והאם גם אכילה מרובה מאוד של הפירות:אגס,תפוח ואבטיח עלולה להחמיר אקנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רון
ד``ר נסטור ליפובצקי10/04/2009אין קשר ברור י בין אכילת גזר או פרות לבין אקנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרת חמאה למוצר מופחת בכולסטרולgali10/04/2009
שלום
לצערי ליילדי הקטנים יש כולסטרול גבוה,אני רוצה להכין להם עוגה שיש בה 250 גרם חמאה, איך ובמה אני יכולה להמר 250 גרם חמאה למוצר אחר שומני שהוא מופחת כולסטרול??
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד``ר נסטור ליפובצקי10/04/2009את צריכה להכין להם את העוגות עם שמן ולא עם חמאה, זה אפשרי בכל מני עוגות טורט.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק כולסטרול
אהרון10/04/2009אלא ובעיקר גם שומן רווי משפיע לרעה על רמת הכולבטרול. כתזונה נכונה לילדיך את צריכה להקפיד על הגבלה מירבית של חלקו של השומן הרווי בתפריט.
תחליף בריא נטול כולסטרול ועשיר בחומצות שומן בלתי רוויות הוא שקדים מולבנים טחונים ביתי עד לקבלת משחה. אפשר לערבב עם אגוזים טחונים. יותר טעים ועם ערך תזונתי רב בהרבה מהחמאה.
אם את רוצה עוגה נטולת כולסטרול לגמרי ועם כמות זניחה של שומן רווי, הסתפקי רק בחלבון של הביצים. הקציפי עם הסוכר עד מצב יציב וקפלי את הקצף ביתר החומרים.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת אחוזי שומןגיל09/04/2009
שלום
אני בן 24 גובה 1.80 ושוקל 72 קילו.
אני מתאמן מזה שנתיים בחדר כושר אימוני משקולות.
אני אוכל הרבה, אבל אוכל בריא, כלומר בעיקר גבינות דלות שומן, לחם שחור, טונה, דגנים בלי אחוזי שומן, בייצים, בשר..
הצלחתי לפתח גוף נאה, הבעיה כאשר אני יושב כל השומנים באזור הבטן......
השאלה שלי איך אני מוריד את השומנים באיזור הבטן?
חבר אמר לי שאם רצים בדופק 170 למשך יותר מחצי שעה אז זה שורף רק שומן ולא פוגע בהתפחות השרירים.
האם זה נכון? מה אני יכול לעשות כדי להוריד אחוזי שומן אך לא לעצור את התפתחות השרירים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת אחוזי שומן
ד``ר נסטור ליפובצקי09/04/2009שלום גיל,
קודם כל צריך להבין שלכל אחד יש מס' תאי שומן בגוף שפיתח בעיקר בזמן ילדותו והתבגרותו. ואם לי יש 30% יותר תאי שומן מאשר לאדם עם אותם נתונים שלי, כמובן שעל ידי דיאטה ואימונים אשפר את גופי אבל בסופו של דבר לא אצליח להגיע לגוף מושלם כי אותם שלושים % תאי שומן נוספים יבואו לידי ביטוי גם כשהתכולה של שומן בכל תא תהיה מינימלית.
שנית אתה בהחלט יכול לעסוק בפעילות אירובית, לצמצם את אחוזי השומן מבלי לפגוע בהתפתחות השריר, את זה עושם על ידי אכילה מספקת במשך היום ובמיוחד לפני ואחרי האימוני כוח.
לגבי הדופק, אם תגיד מה הדופק שלך במנוחה יהיה אפשרי לחשב דופק רצוי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ליפובצקי
גיל10/04/2009קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה.
בהמשך לתגובתך, אציין שאכן הייתי ילד שמן.
הדופק שלי במנוחה הוא 60.
מבחינת תזונה נראה לי שאני די מקפיד אך בכל זאת לא רואים תוצאות.
אם תוכל להמליץ לי מה לעשות כדי בכל זאת להפחית באחוזי השומן..
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל
ד``ר נסטור ליפובצקי10/04/2009הי,
עליך לאכול 108 גר' חלבון ליום כדי להמשיך לפתח שריר, יחד עם החלבון במיוחד לאחר אימון תוכל פחמימות, כך החלבון מגיע לשריר ביתר יעילות. צמצם שומנים, שים לב לשומנים שלא מרגישים אותם כגון הרבה שמן בסלט, חביתה...
לגבי הדופק עליך להתאמן באימונים אירובים בדופק שמעל 142.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן צריך כל אימון להמשך?
גיל10/04/2009האם בכל זמן האימון אני צריך להיות מעל דופק 142?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל
ד``ר נסטור ליפובצקי10/04/2009ברור שלוקח זמן מה להגיע לדופק הזה. מה רגע שאתה מגיע אליו, רצוי לא לרדת מתחתיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת קלוריותנטלי09/04/2009
כאשר רוצים לרדת 3-4 ק"ג במשך 14 יום איך עושים זאת?
מהי צריכת הקלוריות היומית שנחוץ כדי לרדת בטווח הזה?
ויכול להיות שלא אוכלים כלום יורדים במשקל הרבה ומהר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי
אהרון09/04/2009אם את שוקלת מעל 100 ק"ג, וזאת הדיאטה הראשונה בשנתיים האחרונות. זה מתייחס ל-14 יום הראשונים, במקרה הנ"ל 1000 קלוריות ישיגו את המטרה ואחר כך תהיה עצירה או עליה.
מכיוון שאני מניח שלא זה המצב, התשובה שלילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטלי
ד``ר נסטור ליפובצקי09/04/2009בירידה של 3-4 קג' במשך 14 יום, חלק גדול מהירידה מורכב משריר ונוזל, לכן לא מומלץ לעשות זאת, הגוף שלך לא יראה טוב כמו בירידה מבוקרת של כחצי קג' בשבוע.
אם לא אוכלת כלום, תוך 24 שעות הגוף מבין זאת ומאט את הירידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה אחרונה
נטלי09/04/2009קודם כל תודה
אז לפי הנתי אני מצליחה אכן להוריד 3-4 ק"ג במשך 14 יום אך לא שומן נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטלי
ד``ר נסטור ליפובצקי10/04/2009נכון, את תרדי כמו בדיאטה מתונה יותר אך עם ירידה נוספת של נוזלים, תעבדי יותר קשה והגוף שלך יראה פחות טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום !ROY09/04/2009
שלום !
שמי רוי אני בן 15 , משקל גופי תקין - 71 ק"ג , גובה 182 ס"מ, מבנה בינוני-רחב .
בחודשים האחרונים קורה לי משהו ממש מוזר- אני אוכל, אבל האוכל לא יוצא החוצה- כלומר, אין יציאות כמעט .
אתמול בערב חג כמנהג אכלתי המון, והאוכל פשוט לא מתעכל , בנוסף לכך אני מרגיש עייפות וכבדות .
בד"כ אני לא אוכל הרבה בערך 1500 קלוריות ליום .
הבעיה העיקרית היא במערכת העיכול אני חושב שזה מה שמשפיע על הכל .
מה אוכל לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה?
אהרון09/04/2009בדוק אם היה שינוי בתזונה שלך בחודשים האחרונים. אם אתה אוכל הרבה פירות וירקות וגם לחם מלא בלבד, שותה הרבה מים, אוכל כל יום שזיפים ו\או תמרים מיובשים, שמן, נמנע מקפה, שוקולד, קולה ופחמימות לבנות, ובכל זאת העצירות תמשכת, פנה לרופא.
לפי הנתונים שלך אתה צריך לאכול יותר מבחינה קלורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלת ומרגישה רע עם עצמי...שילי08/04/2009
היי,
אני בת 22 בעוד חודש. במהלך השנה הראשונה בצבא עליתי 15 ק"ג שחצי מהם אני רוצה להוריד. גובהי כיום 1.62 ומשקלי 64.
עם המשקל שעלה הביטחון העצמי ירד לחלוטין ואני מרגישה רע עם עצמי. מרגישה שהאוכל שולט בי ולא אני בו. מרגישה רע ואשמה אחרי שאוכלת כמויות גדולות או שטויות מרובות.
אני התחלתי לעשות דיקור פעם בשבוע במסגרת קופ"ח.
אוכלת: בבוקר 6:00 לפני העבודה: 3 כפות קוואקר+ כוס חלב+ ממתיק וקינמון+ כף זרעי פשתן טחון ושותה נסקפה. (בפסח אני משערת שאוכל יוגורט 1.5% עם תפוח חתוך). שותה 2 כוסות מים
ביניים: 2 פרוסות לחם קל+ 2 כפות קוטג' 3% או כף אבוקדו, עגבניות שרי וגזר אחד חתוך. 2 כוסות מים עד לצהריים (בפסח אוכל אולי מצה של 100 קלוריות עם שיפון עם קוטג' וירקות)
צהריים: חזה עוף או 3 קציצות הודו נקבה מבושלות ולא מטוגנות+ שעועית ירוקה מבושלת עם פטריות מוקפות על מחבת טפלון (עם תרסיס) ועוד ירק אחד חי או סלט (בפסח אין סיבה שלא אוכל אותו דבר). מים
ביניים: פרוסת לחם קל עם שכבה לא עבה של נוטלה (בפסח אוכל פריכית אורז עם נוטלה, קשה לי לוותר על המתוק הזה, לא שובעת מחטיפי אנרגיה למיניהם) כוס נסקפה
מאוחר יותר: פרי ויוגורט ביו 1.5%
מים
ערב: 2-3 לחם קל, סלט ירקות עם כף שמן זית או כף טחינה גולמית+ 3 כפות קוטג' 3%+ ביצה או טונה במים.
(בפסח אוכל 2-3 פריכיות במקום הלחם או לחמניות קמח מצה ביתיות, קטנות).
פרי
סה"כ שותה כ2 ליטר מים ביום. 2 כוסות קפה.
ספורט: 3 פעמים מכריחה את עצמי לעשות פעילות אירובית כמו הליכה בחוץ, 45 דק' בכל פעם. בנוסף בין 1-2 בשבוע אימון משקולות אינטנסיבי עם מאמן.
האם התפריט מאוזן? כמה קלוריות בערך הוא מכיל?
האם יוביל אותי לירידה הרצויה?
חג פסח שמח!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרון אשמח להתייחסותך
שילי09/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסותי
אהרון09/04/2009השמנת בנות בצבא היא תופעה נפוצה ויש לך אלפי שותפות, אבל צרת רבים אינה תמיד חצי נחמה.
טוב שאת כבר מחפשת פתרון כאשר מצבך אינו מלהיב אבל עדיין סביר. לא הייתי משלה אותך שתחזרי למשקל שלפני השירות, אבל העיקר קודם כול לעצור את ההשמנה ולסגל לעצמך אורח חיים בריא שבהכרח יביא גם את ההרזיה בדרך הנכונה והעמידה במבחן הזמן.
קבלי את הערותי לתפריט שהוא מאוזן ומכיל 1300 קלוריות
בוקר: חלב 1%, גם פילפל אדום. אפשר לוותר על זרעי פישטן בגלל ערכם הקלורי ולהשיג את אומגה3 יותר איכותי מדגים.
ביניים: לחם מקמח מלא
צהריים: תמיד סלט גדול, 3 פעמים בשבוע דג טרי צלוי
ביניים: במקום נוטלה - 2-3 תמרים
ערב: אפשר לוותר על הלחם לטובת ירקות
פעילות אירובית את צריכה לבצע כל יום לפחות שעה על מנת לראות תוצאות מוחשיות.
אשמח לשמוע על ההתקדמות הבלתי נמנעת ולא לשכוח שהעיקר ההתמדה.
חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירלי
ד``ר נסטור ליפובצקי09/04/2009שירלי שלום,
ההרגשה שלך טבעית מאוד ולפי מה שאת מספרת והיוזמה שהתחלת, אני בטוח שתצליחי להחזיר את גופך למה שהיה.
התזונה שלך והספורט שתכננת נראים לי בסדר גמור. הייתי מוסיף שעתיים לפני האימון 2 פרוסות לחם קל עם מריחה גבינה לבנה ותדאגי לאכול את ארוחת הערב במשך השעה שלאחר האימון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשניכם על ההתיחסות
שילי10/04/2009וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות ללא הגבלהבת08/04/2009
שלום
התחלתי דיאטה לפני כשבועיים. העניין הוא שבכל הדיאטות מצוין שניתן לאכול ירקות ללא הגבלה, ישנן דיאטות שקצת מסתייגות ומכווינות להתמקד בירקות מסוימים ולהימנע מהצפה בירקות אחרים (עגבניה וגזר למשל ידועות כמתוקות מאוד).
כמובן שכשאני מתכוונת לירקות אני לא מתכוונת לתירס אפונה בטטה וכו'.
שאלתי, יש ימים והרבה מהם שאני אוכלת הרבה מאוד ירקות, המון! חוץ מהתפריט וממסגרת הקלוריות המותרת לי. למשל,
אני מבשלת כרוב שלם עם שני בצלים גדולים ואוכלת ממנו כל היום+ 3 עגבניות שאני מנשנשת בין הארוחות+ חביתת ירק עם הרבה סלרי פטרוזיליה ו5 שיני שום+ סלט גדול בבוקר עם 2 עגבניות מלפפון רבע חסה ורבע בצל.
זו דוגמא ליום אחד, ומדוב רלדעתי ב3 קילו ירק ליום.
האם ברמה כזו הדבר משמין? האם צריך בכל זאת להגביל אכילת ירקות מתוקים (בצל ושום מאוד מתוקים ואני אוכלת מהם המון ואם כן איזה ירקות, תודה.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות ללא הגבלה
ד``ר נסטור ליפובצקי08/04/2009הי דניאלה,
לשאלתך אין תשובה חד משמעית, מאוד תלויה בגישה. מפני שאכילת ירקות זה דבר בריא מהרבה בחינות (נוזלים, סיבים, ויטמינים...) אני לא הייתי מגביל אותך בהן. אני בטוח שאם את שומרת על כללי תזונה וספורט נכונים, אכילת ירקות רק עוזרת לך להוריד ביתר יעולות. אולי הייתי שם לב לא להרבות מדי בגזר וסלק, אך חוץ מזה אני תומך במה שאת עושה.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף
אהרון08/04/2009באופן עקרוני, מי שנוקט בשיטת הספירה צריך לחשב כל מה שאוכל. ההנחה היא שאכילה מרובה של ירקות בנוסף לערכם התזונתי הניכר, באה על חשבון דברים מרוכזים, קרי משמינים יותר. מלבד זה, הגוף מוציא יותר אנרגיה על האחסון, השינוע ,העיכול וההטמעה של הירקות מאשר של פחמימות אחריות. (זה בזכות הנפח הגדול ביחס לערך הקלורי). הדברים נכונים בעיקר בנוגע לירקות טריים.
לגבי מבושלים, מוטב להגביל .
אין בעית עם אכילת עגבניות וגם בצל ירוק (יבש כדאי להגביל בנדיבות). לשום מייחסים סגולות נפלאות ולמרות שהוא מכיל יחסית הרבה קלוריות טוב לאכול כל יום כמה שיניים אם אין בעיה עם הריח כי חייבים לאכול חי. זה נכון גם לגבי בצל יבש.
בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לד"ר נסטור ולאהרון וחג שמח
בת09/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ולא יורדת במשקליעל07/04/2009
שלום רב!
אני בת 26 וחצי גובהי 159 ושוקלת 67 ק"ג אני בדיאטה כבר חודש וחצי כולל 3 פעמים בשבוע אירובי אבל לא יורדת, מה שעוד יותר מוזר שבהיקפים אני כן מרגישה שירדתי אבל המשקל תקוע.
בהתחלה עשיתי את הדיאטת נקודות של שומרי משקל אבל זה לא הביא לי לתוצאות ולכן עברתי לדיאטה שהיא ספירת קלוריות. אני כבר שבועיים בדיאטה הזאת אבל עדיין לא יורדת אני משתדלת לא לעבור את ה1000 קלוריות ביום אבל לפעמים אני חורגת ומגיעה ל1200 קלוריות ביום.
הורדתי שומנים סוכרים אני משתדלת לא לנשנש אבל בכל זאת הכל תקוע.
התייעצתי עם מאמן הכושר שלי והוא אמר שאני אוכלת במרחקים גדולים מידי (יש ימים שאני אוכלת ארוחה ראשונה בשעה 14:30) כרגע אני מקפידה לאכול כל 3 שעות, אבל האם בגלל שאני אוכלת מעט מידי ביום זה אומר שאני לא ארד בכלל??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעל
ליטל סמואל-לוי07/04/2009יתכן שאת אוכלת מעט מיד ויתכן גם שהירידהבמשקל תתחיל להתבטא מאוחר יותר ודרושה סבלנות...
אני מסכימה שפתיחת פער גדול בין הארוחות אינו מומלץ בדיאטה ועדיף לאכול מעט לעיתים יותר תכופות.
בכל מקרה, בגלל שהסיבה אינה ברורה, אני מציעה לך לבדוק את קצב חילוף החומרים שלך (אפשר לעשות זאת היום בבדיקת נשימה פשוטה). הבדיקה מגלה כמה קלוריות בדיוק הגוף שלך "שורף" ביום, ובאמצעותה ניתן להתאים את הדיאטה שלך באופן אישי ויותר מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבלנות לא תפתור את הבעיה
אהרון07/04/2009תמיד הירידה הגדולה, אם בכלל, היא בהתחלת משטר ההרזיה אם הוא נכון.
אם במשך חודש וחצי לא ירדת, אין לצפות לניסים שתרדי אם תהיה לך סבלנות. ההיפך הוא הנכון, כלומר אחרי תקופה של כמה שבועות, לעתים הירידה נעצרת למרות שאין שינוי בדיאטה ובהקף הפעלות הגופנית ויש לזה הסבר שלא אכנס אליו.
ההסבר היחידי לכישלון הוא שאת לא מצליחה ליצור מאזן אנרגיה שלילי, ולא מיעוט האוכל או תדירות הארוחות אשמים. אין פה חוכמות: אם תאוכלי פחות ו\או תשרפי יותר, תרזי.
איבחון הקצב המטבולי שהוצע לך, לשם דיוק, מראה את ההוצאה הקלורית שלך במנוחה מוחלטת ולא זאת בפועל שתלויה הרבה בהקיף הפעילות הגופנית, בעיקר האירובית. יחד עם זאת, גם אני ממליץ לבדוק אם כי אני מעריך שזה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
יעל08/04/2009אבל אני כן שומרת על פעילות גופנית ואוכלת פחות ממה שאני אמורה לאכול. אני אוכלת 1000 קלוריות שלפי המשקל והגובה שלי אני אמורה לאכול 1400 קלוריות אני לא יודעתת כבר מה אני אמורה לעשות :-(
אולי בגלל ריבוי הדיאטות שעשיתי בחיי חילוף החומרים שלי נדפק ואני לא מצליחה לרדת וגן לא אצליח :-(
אהרון- אז לא הבנתי בדיוק מה אתה אומר אם לדעתך וגם לדעתי הירידה הגדולה היא בתחילת הדיאטה אז מה זה אומר לגביי? מה אני אמורה לעשות? כי עם כמות האוכל שאני אוכלת אני בטוח במאזן קלורי שלילי.
ברשותך, ראיתי שעזרת להרבה אנשים כאן ונתת טיפים לתפריט היומי שלהם.
אני אשמח אם תוכל גם לי לתת כמה מהטיפים שלך...
דוגמא לתפריט יומי שלי.
11:00: 2 פרוסות לחם קל + 2 כפיות קוטג' 5%
14:30: כוס אורז עם ירקות+ 2 קציצות עוף + סלט ירקות
18:30: חטיף אנרגיה
21:00: 2 פרוסות לחם קל + סלט עגבניות + מלפפון+ כף טחינה + חצי קופסת קוטג' 5%
אני חייבת לציין שעד עכשיו הייתי אוכלת 2 כוסות אורז בצהריים. בשבוע האחרון הורדתי כוס אחת.
ליטל- איך אני יכולה לעשות את הבדיקה שהצעת לי על בדיקת חילוף החומרים?
את הבדיקה הזאת אני יכולה לעשות דרך הקופה לה אני שייכת?
אשמח לפריטם תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב לא פשוט, אבל אם יש רצון יש דרך
אהרון08/04/2009את צודקת בהחלט: כל דיאטה אפילו נכונה ובריאה מורידה משהו מקצב חילוף החומרים. הגוף שלנו
שונא את שוד השומן ואומר: "הפעם לא יילך לך בקלות, למדתי להתגונן".
הדרך שאמורה לתת תוצאות במקרה שלך היא הדגש על הפעילות הגופנית במינון גבוה.
אני אגלה לך סוד בתנאי שלא תמסרי לאף אחד מאנשי הפורום: לפני כ-11 שנים רזיתי 40 קילו
על ידי פעילות אירובית יומית (שחיה) של שעתיים בממוצע בלווי תזונה נכונה (לא חו"ח דיאטה דלת קלוריות). אצלי זה הפך לאורח חיים ושומר על המשקל, השרירים ויתר הפרמטרים ללא תיסכולים
ויצירת חוסרים כלשהם. זה גם מה שגרם לי להתמחות ולחקור בנושא תזונה וחילןף חומרים.
אמנם אצלך לא מדובר בעודף ניכר כפי שהיה לי, אבל השיטה חייבת לעבוד עם מגבלת היותך אישה.
הערות לתפריט שלך:
11:00: 2 פרוסות לחם קל + 2 כפיות קוטג' (3%)5% ===לחם מלא, גם פילפל אדום
14:30: כוס אורז עם ירקות+ 2 קציצות עוף + סלט ירקות ===נסי בצהריים כמה ימים דג צלוי בכמות
נדיבה עם סלט גדול כמנה ראשונה וירקות מבושלים. גם בירקות יש פחמימות ואפשר לוותר על האורז.
18:30: חטיף אנרגיה ===עזבי חטיפים למיניהם. גביע יוגורט 1.5%+ פרי (אפשר לגרד או לחתוך ולהכניס ליוגורט -מעדן אמיתי)
21:00: 2 פרוסות לחם קל + סלט עגבניות + מלפפון+ כף טחינה + חצי קופסת קוטג' (3%)5% ===או קופסת סרדינים. הסלט צריך להיות גדול ומגוון יותר. במקום טחינה עדיף 2 כפיות שמן זיית ומיץ לימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- !! עזרתכם המקצועית בבקשה !!פלונית07/04/2009
אני נורא מבולבלת.
לפי דעתו של הפסכולוג שיל אני סובלת מהפרעות אכילה.
אני רוצה לדעת בשורה התחתונה כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום, כדי להשאר באותו משקל!
נאמר בכל הפורומים שבערך 1200 קלוריות זה דיאטה. 1500 בערך זו ההמלצה לתזונה נכונה.
כשחישבתי לפי נוסחאות,אני אמוהר לאכול בין 1000-1200 ליום...
מה קורה כאן?....מה בריא לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר מידע
אהרון07/04/2009בהעדר נתונים אישיים ותאור פ"ג אי אפשר להעריך הוצאת אנרגיה יומית ממוצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוואקרנטע06/04/2009
שלום. רציתי לשאול האם דייסת קוואקר (4 כפות קוואקר גדושות + מים ומעט חלב) יכולה להשתלב בדיאטה של כ-1200 קלוריות ביום (אני מעוניינת לרזות מהר, ולכן זה קריטי..)??
רשום על האריזה שקוואקר מכיל 8 גרם שומן ל-100 גרם, שזה המון!!
כמו כן- מה עדיף לשלב כפחמימה, דייסת קוואקר / לחם קל?
לתשובה בהקדם אודה,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט במקום!
SIG06/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס...השתרשר לי לא במקום.
SIG06/04/2009רציתי להצטרף לתודות לאהרון ((( :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיפה שיבולת שועל טבעית, לא מתועשת
אהרון06/04/2009היא לא מכילה שומן, גם יותר זולה . משתלבת ומומלצת בדיאטה מאוזנת עם עדיפות על קורנפלקס ופלקסים אחרים מתועשים המכילים סוכר, מלח, חומרי צבע ועוד כימיקלים. אפשר גם לחם מלא במסגרת התקציב הקלורי, כמובן לא באותה ארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נטע
ליטל סמואל-לוי07/04/2009למה לא לגוון?
קוואקר הוא פחמימה מצוינת עשירה בסיבים מסיסים. 3 כפות קוואקר = 2 פרוסות לחם קל ושתי האופציות יכולות להשתלב לחילופין בתפריט שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה (:ניקול06/04/2009
אהרון ממש תודה על תשובתך אבל אתה אומר שאני יקח את הזמן והחלטתי לעשות דיאטה רק עכשיו וכבר ממש עוד חודש חודשיים קיץ ואני יספיק להוריד רק 6 קילו אני לא בחודשיים איזה פעילות גופניות אתה ממליץ ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רואה שאצה לך הדרך
אהרון06/04/2009הרזיה אינה מבצע סוף העונה או לקראת העונה החדשה אלא שינוי אורח החיים בו תתמידי גם אחרי השגת המטרה.
כפעילות גופנית הייתי ממליץ לך שחיה אם מתאפשר לך, לפחות שעה ביום . אם לא, הליכה מהירה של שעה וחצי ביום או שילוב בין השתיים. גם הקפיצות שלך טובות, אבל בנוסף. מומלצת גם פעילות לחיזוק השרירים בעיקר של הבטן ומרכז בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)