פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה מוזרה.
    יעלי
    02/06/2009

שלום, אני בת 15, 168 ושוקלת כ-51 ק"ג.

הייתי בכל הסיפור של דיאטות, הייתי משקל 47 בערך הרזתי ל45 ואולצתי להשמין.
    מסיבה מאוד מוזרה, בהתחלה השמנתי ל48 ק"ג ונעצרתי שם ואז עליתי ל51. אין לי מושג איך אבל זה קרה. אני מפחדת להעלות שוב במשקל למרות שאני אוכלת כ1000 קלוריות ביום.

לאחרונה למדתי במדעים, שיש להכפיל ב49 את המשקל הרצוי וזוהי כמות הקלוריות שעל מתבגר לאכול בכדי להגיע למשקל זה.
    אם אני רוצה(ואני לא, זוהי רק שאלה) להגיע למשקל של 40(נגיד! חס וחלילה כמובן!) אז אני אמורה לאכול כ2000 קלוריות?! האם זה הגיוני? האם אם אני אעלה את כמות הקלוריות שלי מ1000 ל2000 אני ארד במשקל? זוהי שאלה זמאוד מעסיקה אותי והבעיה שאני מכירה שני אנשים שזה עבד.
    אישה אחת, התחילה לאכול כל שעתיים ורזתה כבר 6 קילו ואילו אחרת התחילה לאכול קצת יותר ורזתה גם היא. כמובן שאני מדברת על לאכול נכון כמו בפירמידת המזון ולא עוגות ושטויות.

אז בבקשה שמישהו יענה לי, האם אם אני אגדיל את כמות הקלוריות שלי ל2000 אני ארזה ולא אעלה במשקל?(למרות שהגוף התרגל ל1000 קלוריות)?

* השאלות שלי הוא כלליות ולא מתייחסות ספציפית אליי.

תודה רבה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מוזרה.

הוספת תגובה

• שלום יעלי

ליטל סמואל-לוי
    02/06/2009

את שואלת שאלה שמטרידה המון אנשים שעושים "דיאטה". - האם אכילה מועטה מאטה / מעכבת את הירידה במשקל?
    התשובה היא קצת מורכבת: צמצום לאורך זמן בכמות הקלוריות הנצרכת, אכן יכול להביא לירידה בקצב חילוף החומרים - כלומר בשריפת הקלוריות היומית. ולכן אומרים שהגוף "התרגל לאכול מעט". מצד שני, אכילת "עודף" קלוריות יכולה לגרום להגברת השריפה הקלורית (עד גבול מסוים). ספציפית למקרה שלך- תפריט של 1000 קק"ל אינו יכול להתאים לך משום שקרוב לוודאי שאינו מכיל את כל מרכיבי המזון שאת זקוקה להם. לא בטוח ש-2000 קק"ל זוהי הכמות הנכונה לך (מדובר בנוסחת הערכה שמתייחסת לממוצע באוכלוסייה ולכן אי אפשר להסיק מסקנות מדויקות). סביר להניח שאם את אוכלת הרבה זמן 1000 קק"ל, ונשארת על אותו משקל, תפריט של 2000 קק"ל יגרום לעליה במשקל. אולם העלאה הדרגתית ומבוקרת של כמות הקלוריות בתפריט (כל פעם 100-200 קק"ל), עשויה לגרום לעלייה בקצב שריפת הקלוריות שלך. בשל הרגישות שלך לעניין, גילך הצעיר ומשקל הנמוך, ממליצה לך לפנות לדיאטנית להתאמה אישית ומעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות ללא פעילות גופנית
    אודי
    02/06/2009

בס"ד שלום רב, הייתי רוצה לדעת האם אפשר "לשרוף קלוריות" באופן יום- יומי מבלי לעשות פעילות גופנית כלשהי מיוחדת.. פשוט אין לי זמן בשביל זה האמת... האם הליכה רגילה (לא של שעה וכדומה..) גם "שורפת קלוריות"?? בבקשה..תחזירו לי תשובה.. בתודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• הגוף תמיד שורף קלוריות

אהרון
    02/06/2009

אפילו בלי לזוז. הרזיה ללא פעילות גופנית אפשרית בהחלט אבל יותר איטית ודורשת צימצום יותר דרסטי בהקף הקלורי של התפריט. הדרך הבריאה והמהירה יותר היא תזונה נכונה + פעילות גופנית.
    גם אם תגיע למשקל הרצוי, יהיה קשה לשמור עליו ללא פ"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אודי

ליטל סמואל-לוי
    02/06/2009

כן. בעקרון כל הפעילויות היומיות (הליכה, עליה וירידה במדרגות, בישול, ניקיון וכו'..) "שורפות" יותר קלוריות ממצב רגיל של "מנוחה". אם מטרתך היא להרזות, אתה צריך לנסות ל"שרוף" כמה שיותר קלוריות במשך היום ולכן מומלץ לצבור כמה שיותר זמן של פעילות. כמו כן, ניתן לחלק את זמן הפעילויות ולא חובה לעשות אותן ברציפות, למשל ניתן במקום ללכת הליכה רצופה של שעה כפעילות ספורטיבית - ללכת 20 דקות שלוש פעמים ביום וכן הלאה....
    בכל זאת אני כן ממליצה לעשות גם פעילות גופנית אירובית ופעילות כוח כדי לשפר מדדים בריאותיים וגם למנוע מחלות. תנסה למצוא משהו שאינו גורם לך ל"סבל" ואתה יכול להתמיד בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת מותניים,שומן בישבנים ובצדדים.
    אודי
    02/06/2009

בס"ד אני אודי בן 17 וחצי,אני שוקל 70 ק"ג ואני בערך בגובה של 65 מטר. הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול לרדת במשקל גם בבטן,אבל במיוחד בצדדים,כלומר הורדת היקפים,הורדת שומן בישבנים,הורדת שומן במותניים,אבל ללא ספורט והתעמלות... האם בכלל ניתן לרדת במשקל גם בצדדים מבלי לעשות ספורט או שחייבים לבצע פעילות גופנית על-מנת לרדת במשקל במיוחד בצדדים ובישבנים... אשמח לקבל תשובה משום שניסיתי כבר הרבה דיאטות ללא ספורט וירדתי טיפה אולי רק 1 ק"ג ובצדדים אני עדיין שמן ולכן גם באזור הבטן אני לא מצליח להוריד את המשקל... תודה מראש, אודי...

הוספת תגובה

• אין הורדת שומן נקודתית

אהרון
    02/06/2009

התפלגות השומן בגוף נקבע גנטי. אנחנו לא יכולים לכוון את ההרזיה למקומות מסויימים. אפילו פעילות גופנית אפקטיבית לא יכולה להמיס את השומן באופן סלקטיבי אלא לחזק את השרירים באיזור המתורגל. הרזיה כללית עם או בלי פ"ג תרזה גם את החלק שאתה מבקש, אבל היחס ישמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    שר
    02/06/2009

אני ממש אבל ממש רוצה לרדת קילו,קילו וחצי.
    בגלל שעוד שבועיים ויום בדיוק אני טסה לאילת.
    מה התפריט שייתן לי תוצאות בשבועיים?
    אני ממש ממש רוצה לרדת אותם.
    ד"א אני מתעמלת 4 פעמים בשבוע.
    מחכה לתשובות,תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• עקרונית אני מתנגד

אהרון
    02/06/2009

וגם נימקתי מספר פעמים, אבל דיאטת חלבונים לשבוע בלבד תספק את הסחורה. את לא מוסרת נתונים כך שלא אוכל לנבא כמותית את הירידה במשקל. שימי לב "ירידה במשקל" ולא באחוז השומן, מאחר שרוב הירידה תהיה של נוזלים ומסת השריר.
    דרך אחרת, מומלצת ובריאה היא שעת פעילות אירובית בעצימות בינונית פעמיים ביום, בהנחה שכושרך מאפשר. הייתי מציע לך שעה שחיה ושעה הליכה מהירה\ריצה קלה ולהמשיך לאכול כמו עכשיו בתנאי שכרגע משקלך יציב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה זה לא משחק ולא מבצע

ד''ר רוני חרמון
    02/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימים ראשונים עם רדוקטיל
    חני 24
    01/06/2009

שלום רב,

אני בת 24 גובה 1.63 שוקלת 78.
    רופא המשפחה רשם לי רדוקטיל לבקשתי.
    אני ביום השני כלומר נטלתי שתי כמוסות.

היום התחושות שלי היו כי אכן לא חשתי רעב כלשהו, בשעה 16:00 אכלתי ארוחת צהריים טובה, ופתאום אני חשה תחושות רעב חזקות, רעב אמיתי. ללא חשק למשומיוחד או שיעמום פשוט תחושת רעב.

השאלה שלי היא מתי כדאי לי לשתות את הכדור (באיזה שעה)?
    האם תחושות רעב כאלה אופייניות לימים הראשונים של התרופה?
    מה עליי לעשות עמ"נ למנף ולייעל את הצלחת ה"טיפול" (בנוסף לספורט ואכילה נכונה).

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ימים ראשונים עם רדוקטיל

הוספת תגובה

• חבל!

אהרון
    01/06/2009

חבל על הכסף, חבל על ההשליות, ואולי חבל גם על הבריאות.

תופעות הלוואי הנלוות לנטילת רדוקטיל הנפוצות : יובש בפה, כאבי ראש, חולשה, הגברת התיאבון, יתר לחץ דם, הכבדה על מערכת העיכול והשפעות על מצב הרוח (דיכאון, התרגשות, אי מנוחה). מצבים שונים המחייבים התערבות רפואית כוללים התקפי פאניקה, כאבים בחזה, הפרעות ראיה, קושי במתן שתן, דימום בלתי רגיל ועוד.

אם אפשר היה לרזות באמצעות תרופות פלא, את חושבת שעוד היו שמנים בעולם?
    מה רע בדיאטה של 1200-1400 קק"ל בלווי פעילות גופנית שתרזה אותך בדרך הבריאה והבטוחה?
    בטח שתגידי: "אבל הרופא רשם...". האם הרופא בדק אם את כשירותך לתרופה לפני שאישר אותה?
    אם במקרה היית נתקלת ברופא אחר שלא מאמין בפתרונות כאלה, אולי היה מצליח להסביר לך מהי הדרך הטובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יתכן לא לאכול דבר עד שעה 1600..

יעלי
    02/06/2009

זה פשוט אסור !!! את חייבת לאכול ואפילו כל 4 שעות .....מנת אוכל ...לא קיבלת הדרכה..?? קיראי במדורי הדיאטה כיצד אוכלים נכון....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת מקצועית שלכם
    שלי
    01/06/2009

שלום
    קיבלתי תפריט אבל אני לא יודעת מה סך הקלוריות שלו . חשוב לי לא לעבור את ה1200. אם תוכלו להגיד לי מה סך הקלוריות בתפריט:
    בוקר: כוס קורנפלקס + חצי כוס חלב
    ביינים: תפוח+ נס (1 סוכרזית וממש קצת חלב)
    צהריים: שניצל / רבע עוף/ שניצל טופו + מלפפון ו5 עגבניות שרי
    ביינים: נס (1 סוכרזית וממש קצת חלב) + חטיף אנרגיה שרשום עליו 90 קלוריות. (של תלמה)
    ערב: 2 לחם קל + 2 כפות גבינה + חצי טונה / ביצה קשה
    לילה: תפוח

אודה לתשובתכם
    תודה רבה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת מקצועית שלכם

הוספת תגובה

• למה אין מענה בפורום??

שני
    03/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1100

אהרון
    03/06/2009

אבל התפריט לא מספיק טוב מבחינת ההרכב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ניתן לשנות את ההרכב ?

שלי
    04/06/2009

אתה יכול בבקשה להמליץ על הרכב נכון יותר ? בנוסף אני מעוניינת להוסיף לארוחת צהריים כוס ארוז מלא או פסטה מלאה זה בסדר?? כמה אז יצא הקלוריות סה"כ בתפריט?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות שיפור

אהרון
    04/06/2009

בוקר: דיסה עם 3 כפות שיבולת שועל וחלב 1% (הקורנפלקס מכיל סוכר וכימיקלים) + פילפל אדום
    צהריים: לוותר על שניצל. עוף בלי עור ושומן. מדי פעם דג. יותר ירקות חיים. לא אורז\פסטה אלא ירק מבושל (כרוב, כרובית, ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה טריה)
    ביניים: עזבי חטיפים. אם את חייבת מתוק, עדיף פרי יבש ללא תוספת סוכר.
    ערב: לחם קל מלא, גבינה 3% . גם ירקות. הוסיפי אופציה של חצי קופסת סרדינים.

השינויים לא מוסיפים קלוריות באופן משמעותי אבל משפרים את האיכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ותרופות
    מור
    01/06/2009

אני מתחילה לקחת גלולות (פמינט לצורך העניין) ואני מאוד מפחדת להשמין כתוצאה מכך האם עלי לשמור על תזונה כלשהי שיותר מומלצת?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה ותרופות

הוספת תגובה

• שלום מור

ד''ר רוני חרמון
    02/06/2009

אם תמשיכי להקפיד על התזונה שלך בצורה אחראית וראויה לא תרגישי בכול שינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ותרופות

דפנה
    02/06/2009

את לא צריכה לשנות שום דבר בתזונה שלך... גלולות לא אמורות להשמין, לא פמינט ולא כל סוג אחר. מקסימום יש קצת הצטברות נוזלים בהתחלה, אבל הם נספגים די מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבש מומס בקפה מאבד ערכיו התזונתיים?
    גלעד
    01/06/2009

אין ספק שדבש הוא בריא ביותר מכמה וכמה בחינות. לכן (וגם כי אני כבר אוהב את הטעם) אני משתמש בו כממתיק בקפה. נשאלת השאלה - האם המסת הדבש במים הרותחים לא גורמת לו לאבד את כל ערכיו התזונתיים?

הוספת תגובה

• עד כמה שידוע לי אין שינוי

ד''ר רוני חרמון
    02/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על תפריט שקיבלתי מתזונאית
    הודיה
    31/05/2009

היי אהרון!
    רציתי לשאול 2 דברים.
    1. מה אתה חושב על התפריט הבא?
    2. כמה קלוריות יש בו?
    3. האם בעזרת תפריט כזה אוכל להוריד בתוך כשבועיים 3-4 קילוגרם? (אני לא מתעמלת)

התפריט: בוקר- 2 פרוסות לחם קל+גבינת קוטג' 3%
    ביניים- אפרסק או תפוח
    צהריים- סלט גדול+ "סטייק" טבעול 5% שומן
    ביניים- פרי
    ערב- 2 פרוסות לחם קל+גבינת קוטג' 3% וסלט ירקות.

חשוב לי לציין שהתפריט לא מכיל בשר ,דגים וביצים כי אני צמחונית.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• שכחת נתונים

אהרון
    31/05/2009

היי אהרון!
    רציתי לשאול 2 דברים.
    1. מה אתה חושב על התפריט הבא?
    ==טוב בהתחשב במיגבלות הצימחונות
    2. כמה קלוריות יש בו?
    ==1000
    3. האם בעזרת תפריט כזה אוכל להוריד בתוך כשבועיים 3-4 קילוגרם? (אני לא מתעמלת)
    ===תלוי בנתונים, אבל בהנחה שאת לא שוקלת 110 ק"ג, ייתכן שלא.

התפריט: בוקר- 2 פרוסות לחם קל+גבינת קוטג' 3%
    ===גם פילפל אדום
    ביניים- אפרסק או תפוח
    צהריים- סלט גדול+ "סטייק" טבעול 5% שומן
    === הוסיפי גם ברוקולי מאודה
    ביניים- פרי ===+יוגורט 1.5%
    ערב- 2 פרוסות לחם קל+גבינת קוטג' 3% וסלט ירקות.

חשוב לי לציין שהתפריט לא מכיל בשר ,דגים וביצים כי אני צמחונית.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים לאהרון

הודיה
    01/06/2009

אם התכוונת לגובה ומשקל, אז הנה: גובה- 158 ס"מ (אולי 157). משקל- 48 (אני יודעת שזה נחשב לתקין, אבל ממש לא נוח לי עם זה. עד לא מזמן שקלתי 44 וחצי, ומתחילת הבגרויות אין לי זמן לצאת להתאמן, ושמתי לב שהרגלי האכילה שלי השתנו... חוץ מהארוחות הרגילות, אני אוכלת גם (ובעיקר) מתוך לחץ, והתחלתי להתרגל לאכול שטויות ולחמניות במקום לחם... אני רוצה לעצור את הנפילה הזאת ולחזור למימדים הרגילים). תודה רבה! אשמח לתגובה... (וכן, מה היית ממליץ להוריד/ להוסיף/ להחליף בתפריט)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל נמוך

אהרון
    01/06/2009

המשקל שלך קרוב לתחתית המשקל התקין באופן מוחלט נמוך. צריכת האנרגיה (קלוריות) של הגוף נמצאת ביחס ישר למשקל הכולל גם במנוחה וגם בזמן פעולות מכניות. יש עוד גורמים: גיל, מין, גובה
    וכמובן גנטיקה. עם ההורדה הדרסטית של הערך הקלורי של התפריט היומי, גם הקצב המטבולי (הוצאת האנרגיה) יורד בגלל שהגוף מגן על עצמו נגד "שוד השומן". פעילות גופנית אירובית אפקטיבית ממתנת את ירידת הקצב המטבולי גם במצב מנוחה, לכן היא הכרחית בעיקר עבור אנשים בלי עודף ובעלי משקל כולל נמוך שבכ"ז חפצים בהרזיה
    ללא פ"ג ייתכן שלא תוכלי להוריד יותר מ-2 ק"ג לחודש. במצב שלך יותר מזה אינו בריא וזה מתכון בדוק להשמנה עתידית מעבר לנקודת ההתחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי, תודה! אבל

הודיה
    01/06/2009

בכל זאת התפריט שקיבלתי יעזור לי להוריד לפחות את שני הק"ג האלה, אם אתמיד בו בכל יום? **ד"א, הגיל שלי הוא 18.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או שכן, או שלא

אהרון
    01/06/2009

אי אפשר לדעת מראש באיזו יעילות יפעיל הגוף שלך את מנגנון החיסכון באנרגיה. לו שקלת 60 ק"ג
    הייתי עונה לך "כן" בוודאות ואפילו מעבר לזה. התחילי בדיאטה והמאוזניים יתנו לך את התשובה.
    משהו חייב לרדת אבל בהעדר פ"ג אפקטיבית קשה לנבא כמותית מהסיבות שפרטתי בתושובתי הקודמת. אני ממליץ לך במלוא האחריות לא להתפתות לרדת בהקיף הקלורי כי זה רק יזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לממתקים
    מזל חכימי
    31/05/2009

רציתי לשאול איזה חטיף מותר לאכול שעושים דיאטה?
    והאם יש תחליפים בעלי ערך קלורי נמוך מאוד
    אודה לכם על המידע
    תחליפים ללא סוכר

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לממתקים

הוספת תגובה

• מוטב להמנע מחטיפים

אהרון
    31/05/2009

אבל אם את לא יכולה בלי, אז ללא תוספת סוכר.
    תחליף יכול להיות פרוסת לחם קל מלא מרוחה בריבה דיאטטית או ב2 תמרים מעוכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מזל

ד''ר רוני חרמון
    02/06/2009

מבחינת תחליפי סוכר יש את הסוכרזית הרמזיט אספרטיים וסטיביה. לגביר שאר המוצרים צריך לחפש את המוצרים דלי הקלוריות ולראות כמה אנרגיה יש ל- 100 גר'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לכולם
    חייכנית
    31/05/2009

אני חדשה פה בפורום (עד היום לא היה לי את האומץ)
    בחצי שנה האחרונה ירדתי כמעט 40 קילו!!!
    אני נראית עכשיו נהדר ומרגישה נפלא אבל יש בעיה אחת...אני בחרדת מסעדות
    בכל פעם שחברים מזמינים אותנו, בכל פעם שיש איזה אירוע או משהו בסגנון אני פשוט מוצאת את התירוצים הכי הזויים בעולם.
    איך אפשר לחיות ככה???
    אז לגבי הבעיה הזו, אין לי מושג מה לעשות...
    מה שכן, מצאתי אור מעומעם בקצה המנהרה-
    קיבלתי המלצה מחברה, גם כן שמנה לשעבר, על מסעדת מאראבו של השף יואב בר (זה שניצח עכשיו את סטפן)
    יש להם קטע כזה של מנות אמצע, שזה בין עיקריות לראשונות וזה כאילו סביר ביותר גם מבחינת מחיר וגם מבחינת כמות.
    אין ברירה ואני הולכת לשם היום.
    אספר איך היה

שבוע מקסים!!!

לקביעת תור
    סגירה
    היי לכולם

הוספת תגובה

• כל הכבוד

מיכל
    31/05/2009

לך חייכנית 40 קילו וואי איך עשית את זה?
    אשמח להתכתב איתך כי אני צירכה לרדת 26 קילו רזיתי כבר 4.5 אבל אשמח אם נוכל לתקשר אני אמא ל3 בת 30 ותהני מאד במסעדה היום........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו

טליה
    01/06/2009

אני קוראת את ההודעה שלך וממש המומה, איך הצלחת להוריד כל כך הרבה, בכמה זמן, עשית דיאטה מוכרת, אשמח לשמוע פרטים אנ י 9 חודשים לאחר לידת תאומים, עודף של 13 ק"ג בערך רוצה מאוד להתחיל ולא מצליחה, מתוסכלת מכך אשמח לשמוע ממך טיפים איך להתחיל

תודה טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יורדת בהיקפים אבל המשקל תקוע
    רנין
    31/05/2009

שלום אני בת 31 עושה דייטה נעל דעת עצמי והתפריט שלי הוא : בבוקר נסקפה
    ארוחת עשר לחמנייה קלה עם ירק
    ארוחת צהריים בשלוש קופסה וחצי טונה מסוננת עם סלט חסה
    בשש שתי או שלוש פריכיות אורז עת לבנה או גבינה דלת שומן
    במהלך היום אני שותה נס קפה עוד פעם
    אני כבר חודש בתפריט זה כולם שואלים מה אני עושה כי במראה מאוד רזיתי אפילו קניתי מכנס מידה פחות עליתי על המשקל והייתי בהלם שהמשקל עדיין אותו דבר אני לא עושה ספורט הייתי רוצה לדעת למה ומה קורה לגוף שלי
    תודה מראש

הוספת תגובה

• הבדל במישקל הסגולי

אהרון
    31/05/2009

המשקל הסגולי (צפיפות) של רקמת השומן הוא בקירוב 0.75 לעומת המים שהוא 1, כלומר כמות שומן שווה לכמות מים מבחינת המישקל תופסת יותר נפח.
    כמות השומן בגוף ירדה עקב מאזן קלורי שלילי ובמקומו הצטברו מים (זה קורה לפעמים אצל נשים), כלומר אחוז המים עלה. הואיל והמים תופסים נפח קטן יותר מהשומן עבור אותו משקל, הנפח הכולל של הגוף שמתבטא בהיקפים ירד אבל המשקל לא השתנה. אין מה לדאוג, את לא תצברי נוזלים לאין סוף וגם הירידה במשקל תגיע בקרוב אבל העיקר ההקפים ואחוז השומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי רנין

ד''ר רוני חרמון
    02/06/2009

שליש מהאוכלוסיה אינם יורדים באופן סימטרי במשקל ובהיקפים הדבר תלוי ביחס פירוק השומן והשריר למזלינו לקרת המשקל האופטימלי זה מסתדר כך שאם את יורדת בהיקפים את יכולה להיות שקטה שהדיאטה שלך בסדר בשלב מסויים גם המשקל ירד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה?
    חסויה
    29/05/2009

היי.
    אני יחסית רזה,ובעלת גובה ממוצע.
    הגובה שלי הוא מטר 64.
    אני בת 15.
    הבעיה שלי היא שהייתי רוצה להיות גבוהה יותר.
    פעם מישהי מכירה,שהיא במקרה דיאטנית אמרה לי שאכילה מרובה של חלבונים גורמת לצמיחה בייחוד אצל בני נוער?
    האם זה נכון?!
    האם יש מאכלים מסוימים שאוכל לאכול אותם והם ישפרו את קצב הגדילה שלי?
    מצפה לתגובה..
    תודה :))

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה?

הוספת תגובה

• יש סיכוי ללא קשר לאוכל

אהרון
    29/05/2009

פוטנציאל הגביהה נקבע באופן גנטי ואיאפשר לשפרו על ידי תזונה. אין מאכלים מזרזי גביהה.
    ההיפך יכול להתרחש, כלומר ניצול חלקי של הפוטנציאל בגלל תת-תזונה כרוניית או תזונה לקויה בצורה קיצונית וגם מצבים פתולוגיים מסויימים. . לא כל מה שדיאטנית זו או אחרת אומרת זה תורה מסיני וטוב שאת בודקת גם מקורות אחרים. אכילה מוגזמת של חלבון לתקופה ממושכת לא רק שלא מעודדת גביהה אלא עלולה לגרום לחסרים ונזק בריאותי.
    לפי הנתונים שלך יש סיכוי סביר שהגביהה תמשך עד גיל 16 ואפילו מעבר אבל גם הגובה הנוכחי לא רע בכלל והמשקל יפה מאוד. עם או בלי קשר לגביהה חשוב לאכול נכון ולעשות פעילות גופנית כאורח חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :]

חסויה
    29/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שירי

ד''ר רוני חרמון
    31/05/2009

הגובה אינו תלוי בסוג האוכל שאת אוכלת הגובה שלך נקבע בעיקר גנטיטת . בזמנים של היום בתקופת השפע אין הפרעות גדילה שכיחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית משקל ..
    שני
    29/05/2009

שלום
    אני בת 22 שוקלת 60 קילו וגובה 162. כבר המון זמן אני מנסה לרדת במשקל ותמיד יש איזשהיא ארוחה משפחתית ש"חבל" לפספס או יציאה עם חברות למסעדה ששוברת לי את כל הדיאטה ואז אני כבר לא משקיעה בה וחוזרת לאכול שטוויות . אני בחורה מאוד ביישנית ולא יוצאת לא לים לא למסיבות בגלל הבושה מהמשקל .. החלום שלי הוא לשקול בין 48-50 קילו, אני מעוניינת תוך 3 חודשים להגיע למשקל היעד שלי בעזרת דיאטה של 1100-1200 קלוריות ושעה הליכה ביום על ההליכון (שבמהלכה אני שורפת 600 קלוריות) . השאלה שלי היא האם התפריט שלי הגיוני ובסדר?
    7:30- כוס קורנפלקס+ חצי כוח חלב + קפה סוכרזית 1
    10:30- תפוח +קפה סוכרזית 1
    13:30- טונה מסוננת משמן/ חצי קופסת גבינה 3%+ ירקות חיים
    17:00 - שניצל+ ירקות
    18:30- קפה סוכרזית 1+ חטיף אנרגיה (90 קלוריות)
    19:30 - שעה הליכה-
    21:00 תפוח

אודה לתושובתכם
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית משקל ..

הוספת תגובה

• בשביל ים לא חייבת לשקול 48 קילו

אהרון
    29/05/2009

את בטווח משקל תקין אבל יש מקום להורדת כמה ק"ג.
    קשה לרזות בלי שום וויתור (ארוחות משפחתיות "משמינות" ואכילה לא מבוקרת במסעדות)
    בהתחשב בנתונים שלך לא תגיעי תוך 3 חודשים, אם בכלל, ל-48, אבל עם כוח רצון תורידי 6-7 ק"ג
    בדרך הבריאה.
    הערות על התפריט:
    מומלץ לצמצם את שתית הקפה.
    בוקר: חלב 1%, גם פילפל אדום
    17: במקום שניצל - בקר רזה\דג טרי\עוף ללא עור ושומן ללא טיגון ורוטב.
    18:30 במקום חטיף אנרגיה - 2 פרוסות לחם קל מלא עם 2-3 תמרים
    21:: אחר הפעילות את חייבת פחמימה עם חלבון למשל פסטה עם גבינה בולגרית או לבנה 5% וביצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכון

אהרון
    29/05/2009

בשעת הליכה, אפילו מהירה, את שורפת הרבה פחות מ-600 קק"ל. אין להסתמך על מה שמראה המכשיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה קטנה.
    חסויה
    28/05/2009

היי..
    אני שוקלת 53 ואני מטר 64.
    אני שומרת על תזונה נכונה,עוסקת בספורט וכד'..
    הבעיה שלי היא שאחרי האוכל,ככה באמצע היום כשאני מסתכלת במראה אני שמה לב שהבטן שלי הרבה יותר נפוחה מהבוקר.
    כאילו אחרי שאני אוכלת משהו הבטן מתנפחת.
    למה זה קורה?! האמת שזה קצת מפריע לי,יש משהו לעשות?
    ד"א אתם חושבים שאני צריכה לרדת במשקל עוד קצת?

ממש תודה,מחכה לתגובות.
    חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה קטנה.

הוספת תגובה

• אין מה לדאוג

אהרון
    28/05/2009

זה בולט בעיקר אצל רזות מאוד. . אם זה קורה רק אחרי האוכל, זה לא שומן אלא נפח המזון ואולי וגזים כלואים. נסי לבדוק אם זה קורה רק אחרי אכילה של סוג מזון מסויים . אם לא גורם לכבדות והרגשה פיזית לא נעימה, זה לא נורא. בכל מקרה לא צריך לרזות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה .

חסויה
    29/05/2009

שוב תודה רבה לך אהרון,זה היה נראה לי קצת מוזר ולא הבנתי מה קורה..
    זה לא קורה לי אחרי אכילת מזון מסוים פשוט תמיד אחרי ארוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה