מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קולהלו04/03/2008
האם מותר לשתות 3 כוסות קולה ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולה - כן או לא
רחל גרנות04/03/2008שלום לך,
לדעתי, חבל לשתות קולה ודומיו. בכל כוס קולה יש כ-7-8 כפיות סוכר! וכל מיני חומרים נוספים. לי אישית חבל גם "להשקיע" 100-150 קלוריות בכוס.
אבל, כמובן זו אני. כל אחד צריך לעשות את ההחלטה שלו/ה. כמובן, יש לקחת בחשבון מצב בריאות, משקל וכו'.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולה
לו05/03/2008אני מרוצה מהמשקל שלי, שאלתי אם 3 כוסות קולה יכולה להזיק לבריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולה
לו05/03/2008אני בריאה בדרך כלל, זה יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולה
לו05/03/2008אני רוצה לשתות דיאט קולה, אבל בעלי אומר ששמים שם סוכרזית, ואסור לשתות כי יכולה להיות סכרת....עם הזמן, אסור להרגיל גוף לסוכרזית, זה לא בריא בכלל לשתות מוצרים שהם דיאט ,יש אמת בדבריו?
מוניקה קרן06/03/2008שלום לך,
סוכרת לא ניגרמת מצריכת סוכרזית וגם לא מצריכת סוכר. הגוף לא מתרגל לצריכת סוכרזית, אין דבר כזה.
אני ממליצה לשתות מים, זה המשקה המומלץ ביותר לגוף. כדאי להמעיט בשתיית משקאות ממותקים, המכילים הרבה סוכר, איני ממליצה גם להרבות בשתיית משקאות דיאט וצריכת ממתיקים מלאכותיים לרוב. צריך לשקל כל נושא לגופו.
שתיית משקאות ממותקים, כמו קולה, נקשרה עם סיכון גבוה יותר לתחלואה כמו השמנה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוןלו04/03/2008
האם כפית לימון סחוט על קיבה ריקה ולפני שינה יכולה להזיק לקיבה, או להזיק בכלל, אמרו שזה שורף שומנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מזיק כלל, אך גם אינו שורף שומנים
מוניקה קרן04/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת ונואשתשרונית04/03/2008
לא יודעת אם זה המקום הנכון......
אני בת 34 וסוחבת משקל כבד מאוד (שוקלת מעל 100 קילו).
מה לא ניסיתי, מה לא עשיתי!!!
הגעתי למצב שפשוט נמאס לי להיות בדיאטה ו/או ללכת לקבוצת תמיכה כלשהי.
אבל מצד שני אני יודעת שפשוט אין ברירה.
בעלי לא יושן לידי כבר כמעט שנה וחצי בגלל שאני נוחרת. (בעלי אומר שאת הנחירות שלי שומעים אפילו עד הסלון).
כל יום אני מבטיחה לעצמי שהיום אני מתחילה, שהגיע הזמן לחזור לעצמי, לקחת את עצמי בידיים - אבל איכשהו אני תמיד חוזרת לאכול.
אני כבר נגעלת מעצמי.
כל החיים שלי הייתי שמנה, כל החיים שלי אני עושה דיאטות - ואני מרזה יפה ומעלה בחזרה....
לא רוצה לריב עם בעלי על הנושא הזה, לא רוצה להמשיך ולסבול מזה - מה עושים??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לעזור
לו04/03/2008תוכלי בוקר וצהריים, תוותרי על ערב לגמרי, רק יוגורט , 2 כוסות קולה, בבוקר, 2 פרוסות לחם עם כל מה שאת רוצה , ובצהריים הכל בצלחת מדיום, בין בוקר לצהריים פרות וירקות, ושתייה, אחרי צהריים כלום לא פרי ולא ירק, רק יוגורט או מעדן פלוס שתייה, והרבה הרבה ניקיון בבית להיות בתזוזה, גם אחרי האוכל לא לישון, אין לך מה להפסיד, והנחירות זה לא חייב להיות מהמשקל, בעלי רזה וגם נוחר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים
לו04/03/2008שכחתי להוסיף מים 8 כוסות, אולי שכחתי משהו אם תיהיה מעוניינת תשאלי שאלות אני מקווה לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הנחירות...
שרונית05/03/2008בתקופות שהייתי קצת יותר רזה (והדגש הוא על הקצת כי תמיד סבלתי מעודף משקל), לא נחרתי. נחרתי בתחילת ההריון הראשון (העלאתי 30 קילו בהריון ואני עדיין סוחבת חצי מזה).
מה שאומר שאם אני ארזה - בעלי יוכל סוף סוף לחזור לישון על ידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת
לו05/03/2008בעלי רזה ונוחר כמו קטר, ואני זאת שצועקת עליו, לכי לאף אוזן גרון , תראי מה הבעייה ,יכול להיות שזה לא משקל... גם הוא התחיל לא מזמן לנחור.. תקחי הפנייה מרופא משפחה, איך הדיאטה שהצעתי לך? זה גם קשה לא לאכול כלום אחרי ארוחת צהריים, אם את לא רואה קושי בדיאטה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שלי....
שרונית05/03/2008הבעיה היא שאני בעבודה כל הזמן אוכלת.
לא משנה אם אני מביאה לעצמי אוכל - אני הולכת לסופר לקנות כל מיני שטויות.
בבית אני מקפידה יותר, שומרת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרונית
לו05/03/2008לא משנה, כנראה את אוכלת לא מה שצריך, כתבתי לך מה לאכול, שכחתי לכתוב צהריים בעבודה את אוכלת כל ממתק 1 שאת רוצה, תשאלי שאלות, קראת את התפריט שכתבתי לך? בת כמה את? איזה עבודה ? ישיבה? בבוקר חובה שתי פרוסות לחם רגיל עם מה שאת רוצה.... בין בוקר לצהריים כוס קולה לא חייב להיות דיאט, בצהריים כל מה שאת רוצה בצלחת בינונית, כולל מטוגן, פלוס ממתק,בין בוקר לצהריים פרות וירקות , ומים , אחרי צהריים כלום חוץ מיוגורט או ג'לי או משהו שלא צריך ללעוס, לא פרות ולא ירקות כלום.... כוס קולה... הרבה לנקות בית... לא לשכב אפשר לשבת ...
שאלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת
מוניקה קרן04/03/2008שלום,
את בעודף משקל ניכר, ולמרות שנמאס לך מהנושא ומהדיאטות, אני מבינה שאת מכירה בכך שאין ברירה וכדאי לרדת במשקל. אני מציעה שממש תעשי לעצמך רשימה של סיבות מדוע כדאי לך לרזות ואיך חייך יראו כשתהיי רזה יותר. תעזרי ברשימה הזו בכל פעם שיהיה לך קשה, שלא תזכרי למה את עושה את זה או למה זה טוב לרדת במשקל.
נוסף לכך, כדאי לך למצוא מסגרת תומכת בכל זאת. אני אישית ממליצה על שילוב בין טיפול תזונתי לטיפול פסיכולוגי- קוגניטיבי התנהגותי, שעוזרת לך ומקיפה אותך מכל הכיוונים הנדרשים. הן מבחינת היעוץ התזונתי, התאמת התפריט והליווי, והטיפול הקוגנטיבי יעזור להתמודד עם הנקודות הקשות ולתקן מחשבות שגויות לגבי אכילה.
את מומנת לגלוש לאתר המרפאה ולהתרשם מהשיטה www.drlevy.co.il
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מוניקה
שרונית05/03/2008תודה על התשובה.
כבר הייתי מטופלת שלכם כלומר של ד"ר לוי ולא ממש הצלחתי....
(עד עכשיו אני מרגישה שבזבזתי כסף לחינם).
תודה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל יאוש
לו05/03/2008אני גם אחרי לידה תקראי מה שכתבתי לך, אם יש שאלות תשאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שאולי אני עוזרת אפילו במעט..
שירן09/03/2008אני חושבת שקודם כל את צריכה ל"עבוד" על עצמך.. הכוונה להגיע למצב של נחישות בעיניין ושל הרבה כוח רצון והמון המון משמעת עצמית כי אם יהיה לך את זה כל השאר יעבור לך בקלות..את לא צריכה לחפש עזרה אצל אחרים חוץ ממכון כושר את יכולה לעשות הכל לבד ובלי להוציא המון כסף על תרופות פלא למיניהן שאני אישית חושבת שזה חארטה אחת גדולה אולי זה עוזר לתקופה מסויימת זה חוזר ועוד עם פגם.. את יכולה להתחיל בשינויים ממש קטנים שעם הזמן יהיו כהרגל ואת תצליחי יותר ולתקופה ארוכה את פשוט צריכה לשנות אורח חיים את לא תרדי מהר זה תהליך..תזכרי שירידה איטית היא בטוחה יותר מאשר ירידה מהירה שאח"כ את עולה אותה יותר..תשתי המון מים ביום..תורידי חטיפים מטוגנים וכל מיני מאפה..אם בא לך משו מתוק קחי פרי זה הרבה יותר בריא זה לא סתם מפוצץ בסוכר כמו שוקולדים זה עם המון ויטמינים וסוכר פירות שנחשב בריא כמובן לא להגזים 2-3 מנות פרי ליום..ארוחה שתיהיה מורכבת מפחמימה חלבון וירקות.. נשנשי ירקות זה טעים ומשביע.. ויש עוד המון דברים ...מה שהכי חשוב שאל תחשבי על זה כאל עינוי אלא כמשו שיכול לעזור לך בחיים..את יכולה גם להציב לך מטרה כמו שאני עשיתי לקחתי מכנס שהייתי מתה להיכנס אליו שלבשתי אותו בזמן החטיבה.. והצלחתי הורדתי 20 קילו והוא עוד רופף עליי שינייתי אורח חיים לגמריי עד היום אני לא נוגעת במאפים ומתוקים אבל מודה גלידה זה החטא שלי =) כמובן שדיאט כבר התרגלתי..מקווה שעזרתי לך אפילו במעט.. אל תתייאשי זה החיים שלך =)שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בלילהגלי04/03/2008
היי
מסדר יום שלי הוא כזה, קמה בבוקר בתשע אוכלת פייבר הולכת לעבודה חוזרת בארבע והולכת לישון בלי לאכול כלום כי אני פשוט נוםלת ממש מהר. באחת עשרה אני יוצאת ככה שותה בירה וא הולכת לאכול- פעם סושי פעם המבורגר פעם ככה פכם ככה.
האם יש בזה סכנת השמנה..? כי זהה בעצם הארוחה יחידה שאני אוכלת ביום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סדר
ברור לך שצורת האכילה שלך לא נכונה ולא בריאה. מסדר היוםמ שלך ברור לי שאת צעירה ובריאות או ליתר דיוק בעיות בריאות לא בדיוק מטרידות אותך כעת. אכילה מהסוג שלך היא דרך לאובדן שליטה ואז העליה במשקל כמעט ודאית. בגלל כמות האוכל המועטה בדרך כלל הגוף ייכנס למצב של חיסכון והתיעלות יתר (אנחנו ממש לא מעוניינים בהתיעלות הזאת) וכך, ברגע של רעב משולב עם עייפות, לחץ וכדומה שיביא להתקף אכילה, העליה במשקל ודאית. אני מציעה לך לעשות שינוי בצורת האכילה שלך.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייקרן03/03/2008
שלום אני בת 18 ואני ממש רזה איך אני יכולה להשמיןןןןןןןןן ואני אוכל טוב והרבה וזה לא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
ממש ברגע זה המון אנשים מתים מקנאה. אולם, הבעיה שלך אמיתית. את שייכת לקבוצה שקשה לה לעלות במשקל. כדי לענות לך, חשוב להכיר את צורת האכילה שלך ולמצוא את המקומות שבהם ניתן להוסיף קלוריות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות..רותם03/03/2008
1. אם אני שותה 5 כוסות מים ביום או פחות זה מעכב את הירידה במשקל?
2. אני 1.70 ושוקלת 58 ק"ג.כמה נקודות אני צריכה לאכול לפי שיטת הנקודות? והאם כל מישעושה ומקפיד על דיאטת הנקודות מוריד ק"ג בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות
שתייה מרובה חשובה לבריאותנו ולכן כדאי לך לעלות את כמות השתייה לכ-10 כוסות ביום. שתייה נכונה יכולה לזרז במעט את קצב הירידה.
למה בדיוק את רוצה לרדת? אין לך סיבה! תיהני מעצמך, אני בטוחה שאת נראית מדהים. כל אחד יורד בקצב שלו ולכן, זה לא נכון להשוות בין אנשים. הירידה משתנה גם משבוע לשבוע ויש שבועות שבהם הגוף מחליט שהוא לא יורד. חשוב לקבל את התהליכים האלה ולהתאזר בסבלנות.
שומרי משקל עובדים לפי שיטת הנקודות ולכן הם הכתובת לשאלתך.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחילה להתייאששני03/03/2008
אני בת 16 וחצי הגובה שלי הוא 1.69 התחלתי דיאטה לפני 4 חודשים במשקל של 65
אחרי חודשיים הגעתי ל 61 ובמשך החודשיים נשארתי באותו משקל ונתקעתי
נכון שאחרי חודשיים של דיאטה היו יותר מעידות,ופחות התמדה
אבל לא עברתי את ה1200 קל',
אני לא עוסקת בפעילות גופנית
השאלה שלי יכול ליהיות שהגוף שלי "התרגל" ל 1200 קלוריות ?
אם אני ימשיך ככה אני ירד אבל ממש לאט ? או בכלל לא ?
אני מתחילה להתייאש....
אני יכתוב את התפריט שלי פחות או יותר ותגידו לי אם הוא טוב ומה לא בסדר :
בוקר - נס קפה שמורכב מכפית סוכר ומעט חלב 1%
אחרי החצי שעה אני אוכלת כוס קורנפלקס + כוס (חד פעמית) של חלב 1%
או
נס קפה + כוס קורנפלקס + בננה גדולה
בבצפר (10) - 2 פרוסות לחם קל + כף גבינה לבנה 5%
או
2 פרוסות לחם קל + כפית חומוס + פסרטמה
צהריים ( שעה 1,2) - 6 7 כפות פחמימה כמו פתיתים\ספגטי\אורז וכו' + שניצל תירס לייט\עוף מבושל\חזה עוף + כף קטשופ.
ביניים - כוס קורנפלקס/פרי/יוגורט
ערב-2 פרוסות לחם קל + גבינה לבנה 5% או כף קטשופ +גבינה צהובה 5% + יוגורט 0%
שעתיים לפני השינה - כוס קורנפלרס\פרי\שוקו (כף שוקולית+מים חמים+חצי כוס חלב 1% חם)
אני מוסיפה ירקות בצהריים ובערב,
שותה בין 5-7 כוסות מים ביום,בקיץ בין 8-10
התפריט בסדר ? הוא מספיק מאוזן ? למה הפסקתי לרדת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייאוש מאד טעים...
ראשית, ירדת נהדר. הרי את לא באה מעודף משקל רציני, במשקל שלך קשה יותר לרדת. בכל תהליך ירידה במשקל יש זמנים שבהם הגוף מחליט שהוא אינו רוצה לרדת. אם מתמידים, הירידה תמשך. אל תרדי מתחת ל-1200 קלוריות ביום. לפי ההגיון הזה (שהגוף מתרגל לכמות הקלוריות ואז יש להוריד) נגיע למצב שבו לא נוכל לאכול בכלל.
מהתפריט שלך, אני רואה שאת וקורנפלקס חברים בלב ובנפש. מה דעתך להוריד קצת את הקורנפלקס ולהחליף אותו במשהו אחר? ואולי זה הזמן להתחיל איזו פעילות גופנית?
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממ
שני04/03/2008כן אני אוהבת נורא קורנפלקס,
אני משתדלת לאכול לא יותר מ 2 כוסות ביום (חד פעמיות )
להוריד לכוס אחת ?
בקשר לפ"ג,
אין לי זמן אני באה מהבית ספר בשעה 3,עייפה (יש לי אנמיה ואני קצת עצלנית)
וגם יש לי מגבלויות רפואיות ,הברכיים שלי כואבות במאמץ,
אבל אני משתדלת ללכת כמה שיותר ברגל גם אם זה הליכה איטית..
מה היית מציעה לעשות ? להמשיך כרגיל ב1200 קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שני05/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועל(קווקר)אלינה02/03/2008
אשמח למתכון טעים עם שיבולת שועל ואת ערכו הקלורי.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון:
יעלי02/03/2008קודם כל קבלי קינוח טעימים ודל קלוריות:
עוגיות קוואקר
המצרכים:
3 ביצים (מס. 2 , 50 ג' כ"א)
1 כוס קמח רגיל
½ כוס קוואקר
2/3 כוס סוכר
חצי חבילת אבקת אפייה
אופן ההכנה:
מכינים בלילה מכל החומרים ובעזרת 2 כפיות מניחים על מגש מרווחים,
העוגיות מתרחבות,
בחום בינוני, כ 10 דקות...ומצננים.
הגיוונים האפשריים:
קינמון
תמצית וניל
קמח אורז במקום קוואקר
קמח קורנפלור
צימוקים
תוספת גראמולה
דבש במקום סוכר
תמציות טעם אחרות
ערכים תזונתיים: - ל-50 עוגיות: כל עוגיה כ-30 קלוריות
1459 קלוריות
285 גרם פחמימות
35 גרם חלבונים
16 גרם שומנים
9.87% שומן !!!
אם את רוצה להכין דייסה פשוטה פשוט הכיני לי ההוראות אבל הוסיפי חלב,תבליים כגון קינמון,הוסיפו קצת פירות יבשים ואפילו גרנולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולתל שועל
שיבולת שועל, לדעתי, זה מתכון מנצח. טעים, מזין, בריא וגם טעים. ב-2-3 כפות שיבולת שועל יש כ-80 קלוריות.
במתכונים, לצערי, אני חלשה, אבל אולי מישהו מהפורום ישמח לנדב מתכונים מענינים.
בתיאבון,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלינה04/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכבוד ד"ר רוני חרמוןמעיין02/03/2008
האם התפריט הבא תואם את דיאטת אטקינס:
בוקר: פלפל ירוק+ טונה+ כף מיונז או 2 ביצים קשות 3 כפות טחינה+ מלפפון
צהריים : עוף שבושל עם תבלינים (בלי מרק עוף) ועם הרבה בצל. אני אוכלת רק את העוף בלי הבצל+ שעעוית חרוקה או קישואם מבושלים.
ערב : כמו הבוקר או דג סלומון בתנור עם שמן זית + קצת כרוב
בגלל שרק אתה תומך בדיאטה הזאת אשמח לתגובתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קרה לפורום הזה?
מעיין04/03/2008אף אחד לא מגיב לא עונה?
מוזר............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיודעת
לו04/03/2008בדיאטת אטקינס מותר לאכול גם מטוגן ,הכל חוץ מפחמימות, הוא אומר לאכול כמות לא מוגבלת, בבוקר את יכולה לאכול שתי ביצים טונה, נקניקייה וכו' בצהריים הרבה בשר הרבה.... ובערב גם הרבה בשר ביצים נקניקיות... מה שאת רוצה רק לא פחמימות, מתוקים,..בצקים,חטיפים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראת את התפריט שכתבתי?
מעיין04/03/2008איך יכול להיות לאכלתי בדיוק מה שכתבתי ולא ירדתי גרם אחד...........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק כתום.יעלי01/03/2008
שלום, רציתי לדעת כמה קל' יש בצלחת למרק כתום.
המרק מכיל בטטה,גזר,דלעת,1 תפוח אדמה וקצת שמן וחמאה.
האם צלחת למרק רגילה זה בערך 100 קל'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק כתום
רחל גרנות02/03/2008נכון. בין 100 ל-150 קלוריות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגליםרעות01/03/2008
האם באמת הכל עניין של הרגל?.
סתם לדוגמא לפני שנה +. אחרי שעור פילאטיס אכלתי פרי. וכנראה זה לא הספיק חד פעמי אחרי השעור, ולא אכלתי המון שעות אח"כ כי לא הייתי לא במקום שיש לי מה לקנות ולא היה איתי אוכל, ואחרי מס' שעות שאכלתי עדיין הייתי רעבה ככה במשך תקופה, ומאז אני מפחדת להיות רעבה. ושמתי לב שאני אוכלת עוד לפני שאני נהיית רעבה, כי עבר שלוש שעות מאז שאכלתי קודם, אז יאלה לפני שאני נהיית רעבה. או שעתיים כי עוד שעה י ש לי פגישה של שעה, ובגלל ששמתי לב לזה החלטתי לשבור את זה, ולהראות לעצמי שזה שפעם אחת הייתי כל הזמן רעבה. זה לא אומר כלום, ולכן עכשיו אני מרגישה את הגוף שלי.
סתם דוגמא פעם הייתי רגילה בבוקר לפני הלימודים רק קפה ועוגיה ובעשר את הלחם שלי ועכשיו איך שאני פותחת עיינים לא משנה רעבה או לא, אז יש אוכלת לחם, ופרי פחות "משביעה". אבל ברור לי שהכל זה אמונות אצלי, ועכשיו אני יוצאת מזה. כמו שלדוגמא במקום לחם אכלתי 3 פירכיות עם טחינה ופסטרמה לארוחת ערב, ובעצם אני מנסה להרגיל את עצמי לא להיות כל הזמ בתחושה של שובעה. ושהכל בסדר. השאלה שלי היא בכללי ובגדול האם בכלל ניתן להרגיל את הגוף סתם לדגומא לאכול כל 5 שעות,? או לאכול רק מהצהריים או לאכול בבוקר רק פירות טרופיים(כמו שמרית מהנטורופתיות אומרות?) אם למשל עכשיו במשך שבוע אני החליט כי ככה אני רוצה (סתם דוגמא) שכל בוקר אני אוכלת תפוח ורק אחרי 4 שעות של לימודים אני אוכלת איזה פיתה עם משהו, האם בסופו של דבר הגוף "התרגל לזה|? ובכלליות למרות שאני מתגברת על זה מאוד יפה והייתי בטיפול גם ואני עוד בתהליך עם עצמי לבד. האם זה נכון שלא כל הזמן צריכים להיות שביעים,? ואפשר גם להרגיש רגיל. אשמח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלים
רחל גרנות02/03/2008שלום לך,
כפי שאת רואה ומתנסית, הרי חלק גדול מההתנהגויות שלנו (לא רק באוכל) הם הרגלים. אולי בפעמים הראשונות זה ענה על איזה צורך ומי יודע אולי גם עזר בהתמודדות עם בעיה, אולם במשך הזמן זה הפך להיות אוטומטי, כלומר, אנחנו על מעין "טייס אוטומטי", משהו קורה ואנחנו מגיבים באכילה (במקרה שלנו). כפי שראית, בהחלט ניתן לשבור הרגלים ואת ההוכחה לכך. מעבר להרגלים עצמם, הצלחת להתגבר על אמונות (הבסיס להרגלים) וגם על פחד מאד אמיתי ומאיים - הפחד מלהיות רעב. בעולם השפע שבו אנחנו חיים, אין לו מקום ממשי, אולם, אני נתקלת בו לא אחת. אנחנו אוכלים על החשבון, אולי לא יהיה אוכל זמין אחר כך. ניתן להרגיל את עצמנו להרבה מאד דברים, אולם, האם ההתעסקות שלך בכל מיני חוקים וכללים לא מוגזמת ומיותרת? מי אמר שצריך לאכול כל 3 שעות או 5 שעות? אולי הגיע הזמן להתחבר לגוף ולהקשיב לו? אני חושבת שהגיע הזמן לעשות שלום עם האוכל ועצמנו.
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רחל
רעות02/03/2008איך עושים את זה? ז'תומרת בואי אני אתן לך דוגמא, אבל לפני זה אני עציין שאני לא בקטע של דיאטות ואני בקטע של באמת במין דרך שאין תפריט קבוע, ולאכול כל פעם משהו אחר ובשעות אחרות. בדיוק כמו שאנחנו לא צריכים לשרותים כל יום באותם שעות.
בגלל שאת דיאטנית דווקא חשבתי שתביני שרוב הדיאטניות ממליצות על ארוחה קלה כל שלוש שעות. בגלל שזה עוזר לחילוף החומרים??
אז בואי אני אביא לך דוגמא, קמתי בבוקר אכלתי עוגיה ושתיתי קפה והלכתי לשעה שעור פילאטיס.
אחרי השעור אכלתי 2 פרוסות לחם קטנות (יש לי צליאק, אז אמא שלי הופעה לי וזה יוצא דחוס הווה אבל בגודל קטן) מן לחם תירס שנראה כמו עוגה.. (לא משנה). עם שתי גמבות ובכל גמבה מילי קוטג' 5%. שוב אני לא בעד לספור כפות פשוט מיליתי אחת ואת השניה.
אחרי זה לא ידעתי לאכול עוד פרוסה אחת כי הן מאוד קטנות או לא, ככה התלבטתי כ"כ הרבה.. לא הייתי ממש מלאה, אבל גם לא הייתי רעבה. מן הרגשה של כלום כזה רגיל, ובכל זאת אחרי כמה זמן של מחשבה אכלתי עוד פרוסה. יכול להיות שמרוב שהייתי הולכת לתוזנאיות וכו' כבר אני בעצמי התבלבלתי.אבל אשמח ממך להמלצות.
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה
רחל גרנות04/03/2008שלום נועה,
אני שמחה שאת לא בקטע של דיאטות. אני תמיד טוענת שדיאטות זה הדבר הכי משמין. אגב, אני ממש לא דוגלת בלאכול כל 3 שעות, בעצם, אני מבקשת שכל אחד ימצא את הדרך הטובה ביותר לעצמו. יש כאלה שטוב להם לאכול כל 3 שעות ואחרים שזה ממש לא מתאים להם. את ורבים אחרים כבר ממש מבולבלים מכל התיאוריות. אנשי המקצוע אשמים לא מעט בכל הבלבול הזה. מרוב תיאוריות שכחנו להאזין לעצמנו ולבחור את הדרך שבאמת מתאימה לנו. אני מאמינה שאין אסור - הכול מותר, זה רק ענין של כמויות.
המון הצלחה והקשיבי פחות לאחרים והתחילי לסמוך על עצמך.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רעות04/03/2008אני אוהבת את השיחה שלנו.
תראי אני מאוד נגד דיאטות כי גם לדעתי דיאטות משמינות. הריי בן אדם שבדיטאה אוסר על עצמו כל מיני דברים. ואז בגלל שהוא חושב שאוסר לו. אז הוא רוצה את זה. בקטע של לספור קלוריות אני גם נגד לגמריי הכל בטבעיות, אבל קורה יותר תקופות שאני לא סופרת פשוט בודקת. רק באמת כדי לדעת שאני לא הולכת לאכול עכשיו איזה משהו שיתפיח אותי מאוד , זה קרה לי כבר עם משהו.
וזה נכון מרוב כ"כ הרבה תאוריות ובעצם בכל כתבה שאני רואה ועדיין כתוב שצריך לאכול ארוחת בוקר שצריך לאכול כל שלוש שעות שלא מומלץ סוכר לבן שכן מומלץ מולסה וסוכר חום . אבל עם מישהו יותר אוהב סוכר לבן, אז מה יקרה עם או יקח כפית? או 2 כפיות או את יודעת מה 3 כפיות סוכר לבן ביום? . לא יקרה לו כלום. הוא לא התחצ'קן יותר ולא ישמין או משהו. זאת דעתי, בגלל שהוא ידע שזה לא בריא ולא ירצה את הסוכר הלבן, אז בסופו של דבר רק את זה הוא יחפש כי הוא יודע שזה לא בריא אז לא אוכלים. ובעצם עובדה שפעם חיו טוב יותר (חוץ מזה שלא היו תרופות) כי היה רק לחם לבן חמאה וריבה וסוג אחד של גבינה. ואני בטוחה שאנשים היו חיים ממש טוב.
בקיצור אני אחת שקמה בבוקר אוכלת חטייף פרי קטן והולכת לעשות ספורט. אגרסיבי. ורק אחרי שעתיים אוכלת כמו שצריך יותר. וגם לא מהדברים הגדולים, והמאמן כושר שלי אמר לי פעם הבאה בבוקר לפני האימון לאכול פרוסה עם גבינה. אבל זה ישר בבוקר. הוא יותר נכון המליץ לי. אנשים אחרים היו לוקחים את זה מאוד אישית ומאותו רגע היו אוכלים לחם עם גבינה כל בוקר כי המאמן אמר. אבל אולי זה לא מה שהם באמת רוצים?!
סתם לדוגמא אכלתי כבר ארוחת ערב, ואמא שלי עשתה לחמניות ללא גלוטן (יש לי צליאק) והייתי כבר אחרי הארוחה, וממש התחשק לי לחמניה אחת. ולא חצי בלי אחת שלמה לאכול. אז אכלתי. ואם הייתי מונעת את זה ממני למרות שממש רציתי רק הייתי רודפת אחרי זה, ברור לי שגם לפעמים צריך לדעת לא לפהריז בכמויות. אבל פו אני לא מדברת על זה. בכלל לפי דעתי זה מאוד נחמד פעם בשבוע לאכול כזה יותר מבדרך כלל.
מה שקרה לי מרוב שחשבתי כל הזמן שחייבים לאכול בבוקר וחייבים כל שלוש שעות, ואם לא אוכלים כל שלוש שעות אז אחרי זה הולכים לחדר כושר רעבים ועוד מליון ואחרים. אז יצאתי קצת מפרופורציות וכל החיים מנוהלים על ידי השעות המצחיקות האלו.
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחים אנא הגיבו!רלי01/03/2008
התשובה לבדיקת B12 היא: 183.0 P/ML
145-914 מה זה אומר ? יש לצין שאני כמעט ולא נוגעת בבשרי אני לא אוהבת ואוכלת בעיקר מוצרי חלב
תודה ענקית רלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין B12
מוניקה קרן01/03/2008כמו שאת מבינה, 183 הוא עדיין בתחום, אם כי מתקרב לגבול התחתון. כדאי לשלבת עם דיאטנית ולעבור על התפריט שלך. מוצרי חלב מכילים מעט ויטמין B12, מקורות טובים הם ביצה, דגים ובשר. אם אינך אוכלת מספיק, כדאי לשקול תוסף מזון.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינואהסילבי01/03/2008
למה קינואה זה כל כך משמין? מה יש בה יש בה שהופך אותה לעשירה כל כך בקלוריות? בדקתי והיא מכילה בערך פי שלוש יותר קלוריות מאורז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינואה
מוניקה קרן01/03/2008שלום ליאת,
אורז וקינואה מאוד דומות בהרכבן, 100 גרם קינואה יבשה (לא מבושלת מכילה 374 קלוריות, ו-100 גרם אורז יבש מכילים 360. 100 גרם קינואה מבושלת מכילה 106 קלוריות, ואורז מבושלמכיל 117.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!נועה01/03/2008
שלום אני בת 13 וחצי ואני שוקלת 54 קילו בערך והגובה שלי הוא 1.69-1.70
אני מעוניינת להוריד קילו, או 2 קילו.
ורציתי לשאול אם כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ועוד משהו:
נועה01/03/2008כמה קלוריות מותר לי לאכול ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוקש01/03/2008
מה ההשפעה של תה ירוק על דיאטה?
האם הוא מפחית את קליטת הפחמימות והשומנים אם שותים אותו לאחר ארוחה?
האם הוא מעלה את קצב המטבוליזם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה ירוק
רחל גרנות02/03/2008שלום לך,
לתה ירוק יש השפעות בריאותיות חיוביות, אולם, הפחתת תיאבון או הגברת חילוף חומרים לא נכללות בהן.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)