מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה במשקלשלומית27/03/2008
שלום לכולם, אני נמצאת בקבוצת תמיכה בשומרי משקל, ירדתי 6 קילו והיגעתי לכבוד רק שבשבועיים האחרונים עליתי 2 (לא הייתי שבועיים בשקילה) רציתי לדעת איך אני אוכל להוריד את 2 הקילו שעליתי בזמן מהר (לפחות עד השבוע הבא) האם יש למשהו הצעות בשבילי (מלבד צומות למיניהם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלומית
ד''ר רוני חרמון27/03/2008הצלחת כל כך יפה בדרך שעשית למה את מחפשת דברים אחרים, ההתמדה וההקפדה הם הפיתרון. אם תשמרי על כמות הקלוריות היומית הרצויה ליום תשתי הרבה מאוד מים ותלכי שעה ברצף פעמיים עד שלוש בשבוע, כל זה לאורך זמן את בטוח תצליחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להוריד את הבטןשני27/03/2008
שלום!
אני בת 17 הגובה שלי 158 ס"מ המשקל שלי 53 ק"ג.
היקף הבטן שלי הוא 80 ס"מ .
אני מאוד רוצה להוריד את הבטן.
מה אני צריכה לעשות ולאכול כדי להוריד את הבטן???
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר רוני חרמון27/03/2008זה לא קשור לאוכל את רזה זה מבנה הגוף שלך ובכדי לתקן את חייבת לעבוד פיזית על הגוף בפעילות ארוכת טווח לעיצוב הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסח וקלוריותרלי27/03/2008
בס"ד שלוםרב לצוות המומחים
אני די מקפידה על תזונה ונמעת ממתוק ככול שאפשר עכשיו בתקופה שךפני פסח אני עובדת די קשה בבית ובחוץ האם אני יכולה לחרוג מעט עם מתוק כי זה מעורר אותי ומחזיק אותי ערה בגדול כמה שורפים בעבודות הפסח קרי שפשוף סירים,קירות ,חלונות,ולהבדיל סדר ודברים יבשים
עוד בעייה התקופה הזו יש ב רעב לא מוסבר ושמעתי זאת מעוד אנשים מדוע?אשמח לשמוע תודה ענקית רלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רלי
ד''ר רוני חרמון27/03/2008עבודה קשה רק מחשלת. מתוק לא עוזר לכך במקום מתוק תוכלי פחמימה מורכבת כך יהיה לך כוח ומרץ לאורך זמן זה גם ישביע אותך. תחלקי את הקלוריות היומיות שלך כך שכמות הפחמימות המורכבות יהיו הרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר ללימודי מדעי התזונהנועה26/03/2008
הי,
אני מתחילה ללמוד מדעי התזונה באוניברסיטה העברית ואשמח לדעת פרטים על המקצוע, למשל האם יש ביקוש לדיטאטניות, איפה אפשר לעבוד, האם זה אפשרי לעבוד במשרה מלאה, לאיזה כיוונים אפשר להמשיך, משכורת... וכל מידע נוסף שתוכלו לתת לי.
תודה רבה וערב טוב,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי תזונה
רחל גרנות27/03/2008שלום נועה,
ראשית, מזל טוב ובהצלחה. יש לפניך שלוש שנים של לימודים בהם תוכלי לבחור את הכיוון המתאים לך. אני מציעה לך לא להתקבע כרגע, נצלי את הלימודים וההתנסויות השונות כדי לעשות לבסוף את הבחירה הנכונה לך.לדעתי, כמובן, זה מקצוע מעניין ומאתגר (אני משוחדת במקצת...). אני תמיד אומרת שיש לי זכות גדולה ללוות אנשים במסע שלהם. בקשר להיקף המשרה, מקוה שתמצאי מקום עבודה מעניין, מאתגר ובהיקף שעות מתאים.
אבל, כרגע, נועה, תיהני מהלימודים והשקיעי בהם את האנרגיות שלך.
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
נועה27/03/2008הייתי היום ביום פתוח ברחובות והבנתי שיש קצת בעיה בנוגע לסטאג' וצריך לחכות כמה מחזורים עד שמתפנה מקום (ושזה הולך לפי הגרלה), ידוע לך משהו בקשר לזה? מה עושים במקרה כזה?
אני באמת מאוד אוהבת את הנושא אבל אני קצת מפחדת שיהיה קשה למצוא עבודה (בכל זאת כל שנה מסיימות יותר מ100 דיאטניות וכמה כבר צריך...?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי תזונה
רחל גרנות28/03/2008שלום נועה,
אכן, יש כיום תקופת המתנה עד שנה כדי לקבל מקום לסטאג'. זה נעשה בהגרלה ולכן יש כאלה שנאלצים להמתין מספר חודשים עד לתחילת הסטאג'. לשאלתך, מה לעשות? אין מה לעשות. צריכים לחכות בסבלנות. והאם יש צורך בכל הדיאטניות שגומרות כיום את הלימודים (ברחובות, בתל חי ובמכללת אריאל) לא בטוחה. אולם, האם יש צורך בכל עורכי הדין שמסימים כל שנה את הפקולטות למשפטים? השאלה היא עד כמה את באמת רוצה לעסוק במקצוע הזה. הטובים, תמיד ימצאו עבודה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטרפות לקבוצת תמיכהליאורה26/03/2008
שלום, הצטרפתי לקובצת תמידה בנושא שינוי הרגלי אכילה שיזמה מכבי. הנ"ל מתחילה בשבוע הבא. עד כמה באמת קבוצות תמיכה יכולות לעזור? היש לי תקוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאורה
ד''ר רוני חרמון27/03/2008קבוצת תמיכה כשמה כן היא . מטרתה לתמוך. אם את קשבת לנאמר ומיישמת את הדברים השמיים הם הגבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות ופעילות גופניתבדיאטה26/03/2008
שלום,..
אני בת 28, גובה 1.50 משקל: 52, פעילות גופנית פעמיים בשבוע במכון כושר ( 60 דקות אופניים, לעת עתה)
אני מעוניינת להוריד 4 ק"ג.
שאלתי היא:
מהי צריכת הקלוריות המומלצת להורדה במשקל,
נכון להיום, אני אוכלת 1000 קלוריות ליום בלבד..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותשובתי
ד''ר רוני חרמון27/03/20081100 קל' ליום ישמרו אותך על משקלך בכדי לרדת במשקל את צריכה לאכול כ- 900 קלוריות ליום ולהוסיף כל יום שעת הליכה ולשתות 20 כוסות מים ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במישקל לאחר ניתוח...lilu26/03/2008
שלום רב,
האחיין שלי בן 25 ולפני 2-3 עבר ניתוח להסרת בלוטות זיעה (הייתה לו בעיה של הזעת יתר בכפות הידיים) ומאז התחיל להשמין כתוצאה מהניתוח (כך הוא אומר). הבחור מאד רוצה לרדת במישקל , אך אינו יכול ואומר שאין מה לעשות.
שאלתי היא: האם זה נכון שאפשר להשמין אחרי ניתוח כזה? האם זה פגע לו בחילוף החומרים? מה ניתן ואפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילו
ד''ר רוני חרמון27/03/2008אין קשר בין הניתוח וההשמנה. הבחור פשוט לא רוצה להתאמץ טוב לו במצבו. הפיתרון הוא להביא אותו להכרה (לא בכוח) שהשמנה אומנם לא מזיקה לו עכשיו אבל בעתיד הוא יסבול קשות ולא יוכל לתקן את הנזק. יעוץ בתוכנית דיאטה טובה יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להוריד במישקל בגיל 50lilu26/03/2008
שלום רב,
לפני שאתחיל לשאול, עלי לציין כי לפני שלוש שנים לערך עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס וכיום לוקחת "אלטרוקסין".
מודעת לעובדה שבגיל 50 מתחילים לעלות במישקל. עלי לציין שכל חיי הייתי רזה (44-45 ק"ג) ויכולתי לאכול הכל מבלי לחשוש. בשנה האחרנה העלתי 5 ק"ג והכל באזור הבטן והמותניים.
שאלתי היא: מה אני צריכה לעשות בכדי שחילוף החומרים שלי יחזור לקדמותו (לא רגילה לעשות דיאטה וספורט), האם "קאלפ" יכול לעזור במיקרה שלי? האם בכלל מותר לי להשתמש ב"קאלפ"?
האם יש לכם רעיונות? אני כבר מתחילה לחשוב על שאיבת שומן ...לצערי אין לי את הכספים לזה...בקיצור, מה אני יכולה לעשות ובמהירות!!!!
מצפה לתשובתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל ודיאטה
רחל גרנות26/03/2008שלום לך,
ברוכה הבאה לקבוצה הכל כך גדולה של אנשים שצריכים לשים לב למה שאוכלים. הרבה שנים הצלחת לשמור על משקל נמוך ועכשיו, העלית 5 ק"ג (אגב, זה לא הרבה אבל אני מבינה שזה מפריע לך מאד) כתוצאה מהניתוח וכן, גם הגיל. אולם, אין זה אומר שאי אפשר לרדת. זה אומר שאת צריכה לשים לב למה שאת אוכלת, פעילות גופנית (חשובה לך במיוחד), שתייה מרובה וכן, כמעט שכחתי, סבלנות.
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במישקל בגיל 50
lilu26/03/2008שלום רב,
קודם כל, תודה על תשובתך. שנית, מעולם לא הייתי צריכה לדאוג לתזונה שלי בכל הנוגע למישקל , ההיפך, תמיד יכולתי להרשות לעצמי לאכול וללא שום מיגבלות, לא עליתי במישקל אך בהחלט העלתי את רמת הכולסטרול שלי. להשמנה שלי אין כל קשר לתזונה (היום אני הוכלת הרבה פחות ויותר בריא), יש לזה קשר ישיר לגיל שלי ולקצב חילוף החומרים שלי שירד פלאים.
אני מעוניינת להעלות את קצב חילוף החומרים שלי ויודעת שישנן שיטות (מעבר לספורט).
אגב, לא ענית לי לשאלתי לגבי ה"קאלפ" או כל תוסף אחר שיכול להועיל.
תודה על הסבלנות
lilu* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה...26/03/2008
לא יכולה יותר לחיות בשקר.
שונאת את החיים האלה יותר מתמיד.
עייפה מלהיות סביב המשקל וההתמכרות העזה של ההרעבה, הצומות והרצון להגיע לשלמות
רוצה לצעוקקקקקקקקקק ואין לי קול, אין מי שיקשיב.
רוצה למות, להעלם, לא להיות כאן יותר.
סבל שנמשך שנים.
...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאלמונית עם הפרעות אכילה
ד''ר רוני חרמון26/03/2008החיים יותר חזקים מכול דבר ובהם הרבה מאוד זברים יפים. המות הוא סוף ללא חןןיות רגשות ותחושות. צריך לדעת לנצל את החיים עד תום ולהנות מכול רגע. ההוה הוא החיים האמיתיים ולעבר ולעתיד חשיבות משנית.
לעינייננו, הכול תלוי איך את רואה את הדברים ואיך את משלימה איתם. גםאני לא רזה אבל אני חי עם זה בשלום. אין צורך לשאוף למה שאינך יכולה להשיג תילחמי על מה שכן את יכולה לקבל.
הייתי מיעץ לפנות גם לעזרה בשיחות זה יכול לעודד ולעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופותשרון25/03/2008
לי כמה שאלות דחופות וחשובות אבל ק\ודם קצת רקע אני בת 16 וחצי שוקלת 59 וגובה 165 בעברי יש הרבה דיאטות הרבה כסאחח ועדיין אני לא מרוצה מהגוף בימיוחד מהבטן הגדולה שלי אני עושה פעילות אירוביתת הליכה של שעה 3 פעמים בשבוע ואנארובית 11 תרגילים לחיזורק הבטן והשרירים 3 פעמים בשבוע הינה השאלות שלי:
1. כמה קלוריות עלי לאכול כדי לרדת במשקל בין חצי קילו לקילו ?
2. אני לוקחת כדורים לסידור המחזור . כל שלושה חודשים אני מקבלת האם זה יכול להשפיע על המשקל בגלל הצטברות נטוזלים,ונפיחות בבטן וברגליים?
3. אני אוכלת המוםן המון ירקות 5 גזרים, קולורבי מלפפונים גמבות וכוו האם לספור אותך \גם בצריכה הקלוריות (גם שעועי ת ירוקה מבושלת) האם אפשר לאכול חופשי ירקות ?
4. מה עךי לעשות כדי לרזות כ5 קילו כלוטמר להיות 55 קילו ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר רוני חרמון26/03/2008הנוסחה לתצרוכת של קלוריות יומית לצורך שמירה על המשקל היא משקל כפול 24 כפול 0.9 את צריכה לאכול קצת פחות מכך בכדי לרדת במשקל. כן את חייבת לכלול בספירה כל דבר שניכנס לפיך במשך היום. טיפול הורמנלי יכול לגרום לצבירת נוזלים ולשינויי נפח ומשקל.
ולסיכום לפי הנתונים את מושלמת תשמרי על משקל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר חרמוןהיורדת בגדול25/03/2008
אני מאוד שמחה שחזרת לפורוםץ
ראיתי בכתבות קודמות שאתה מאוד תומך בדיאטת אטקינס.
אני עושה את הדיאטה הזאת כבר חודש ולצערי ירדתי רק 3 ק"ג.
אני מאוד מקפידה על הכללים לפעמים אפילו נמנעת מה-20 גדם פחממות שמותרות ביום בדיאטת הזרוז. התחלתי גם לעשות הליכות פעמיים בשבוע המשך שעה. ועדיין שום תוצאה.
גובה: 1.60
משקל: 69( ירדתי מ-78) חלק מב=המשקל לא ירד בעזרת אטקינס.
אשמח מאוד לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליורדת בגדול
ד''ר רוני חרמון26/03/2008אין פתרון קסם הכול תלוי בזמן בדיוק ובהתמדה. אם את באמת עושה בדיוק מה שצריך תתעזרי בסבלנות ולבסוף זה יגיע. תשתי 20 כוסות מים ליום זה יזרז את הירידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
היורדת בגדול26/03/2008כנראה לא הבהרתי את עצמי .
זה תפריט הדיאטה האם הוא מתאים לאטקינס:
בוקר: 2 ביצים קשות + טחינה+ מלפפון.
צהריים עוף\סטייק\חזה עוף בתנור + שעועוית ירוקה\קשואים מבושלים\כרוב לבן
ערב: טונה בשמן מעורבבת עם מיונז+ פלפל ירוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר רוני חרמון27/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאה במשקלמורן25/03/2008
שלום רב
בן זוגי בן 25 ו מאוד מאוד רזה , 1.92 מטר ומשקלו 60 לערך .
הוא מעוניין מאוד להשמין אבל לא יודע איך לעשות זאת.
אשמח אם תייעצו לנו שנושא הנ"ל.
אני אציין רק בקצרה את אופן האכילה שלו 24 שעות ואולי זאת הבעיה.
ביום כשהוא הולך לעבודה הוא לא אוכל ארוחת בוקר אלא מנשנש וופלים וכל מיני שטויות .
בארוחת צהריים הוא הולך לקנות לרוב אוכל מהיר (פלאפל, שווארמה, שיפודים וכדומה)
בין לבין הוא מנשנש שטויות
ובארוחת ערב זה לפעמים ביצה עם לחם... או לפעמים אוכל ביתי מבושל
וחשוב לי לציין שבין לבין הוא שותה המון מיצים ונס קפה.
לפי דעתי אלו לא ארוחות מסודרות , הוא טוען שזה מערכת העיכול שאחרי שהוא אוכל אחרי כמה זמן
זה יוצא בשירותים .
אשמח אם תוכלו לייעץ בנושא ואיך לגרום לו להשמין.
תודה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת משקל
מוניקה קרן25/03/2008שלום מורן,
מאוד לא פשוט לעלות במשקל. בעלך הוא כנראה רזה מטבעו, למרות שאוכל כמויות סבירות של מזון.
נכון, התזונה שלו לא בריאה וכדאי לשפר זאת, בעיקר מתוך דאגה לעתיד. תזונה עשירה בסוכרים ושומנים יכולה לגרום צרות בעוד 20-30 שנה (נראה מאוד רחוק, אני יודעת...).
היציאות בשירותים אינן קשורות לרזון.
המלצות כלליות:
לאכול ארוחות מסודרות. כדאי לאכול 5-6 ארוחות ליום, רצוי בשעות קבועות.
ניתן להוסיף ירקות עמילניים, כמו תירס, אפונה, בטטה, לתפריט היומי.
ניתן לשלב אגוזים ושקדים (לא קלויים), אבוקדו, טחינה. אלו מוצרים עשירים בשומן בריא.
כדאי לעשות פעילות גופנית, בעיקר בונת שריר, כמו אימון בחדר כושר, משקולות וכד'.
כדאי לפנות ליעוץ תזונתי. לברר כמה קלוריות באמת אוכל ולראות היכן אפשר להוסיף קלוריות "בריאות". ניתן לשקול גם תוספת של פורמולה להשלמה תזונתית, בהמלצת דיאטנית בלבד.
מקווה שעזרתי
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות יש בסלק אדום 1 מבושל?תמי25/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בערך 90 קלוריות
מוניקה קרן25/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט הדיאטה שלי
היורדת בגדול26/03/2008כנראה לא הבהרתי את עצמי .
זה תפריט הדיאטה האם הוא מתאים לאטקינס:
בוקר: 2 ביצים קשות + טחינה+ מלפפון.
צהריים עוף\סטייק\חזה עוף בתנור + שעועוית ירוקה\קשואים מבושלים\כרוב לבן
ערב: טונה בשמן מעורבבת עם מיונז+ פלפל ירוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וכושר....דור24/03/2008
שלום,
אני בן 17 עוד חודש ואני בגובה 1.61 במשקל 58 אני רוצה להגיע לתוצאה של קוביות בבטן מה אני יכול לעשות?
רצתי והלכתי היום בהליכון והגעתי ל 8 ק"מ. עשיתי שכיבות שמיכה וכפיפות בטן...
והיום חשבתי שאני יתחיל לאכול בכמות מצומצמת מאוד.
מה אני יכול לעשות??? זה בריא הדבר הזה שאני עושה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דור
ד''ר רוני חרמון25/03/2008לא פשוט להגיע למצב של קוביות בבטן. בטלויזיה זה נראה קל אבל למעשה מה שאתה צריך זה תוכנית מזון עשירה בחלבון ולא משמינה ביחד עם תוכנית לפיתוח גוף ושרירים והעיקר זה התמדה לאורך זמן לפחות שנה. רצוי לקבל יעוץ מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר...
דור25/03/2008הייתי במכון כושר 9 חודשים וירדתי מ16.5% שומן ל- 12.5% שומן ופיתחתי את הגוף..
נגמר לי המנוי לפני שבועים.
עכשיו אני לא יודע איך להתחיל ..
לאן אני יכול ללכת בשביל שיעצו לי ושיעזרו לי לפתח קוביות בבטן ??
כי אני מפחית בתזונה בכלל.. ואני מפחד שתהרס לי הגדילה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דור
ד''ר רוני חרמון26/03/2008אין צורך להפחית אוכל יש צורך להתמיד בכושר הגופני. כך מאמן אישי למטרה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר..
דור26/03/2008יש אפשרות לעשות משהו בלי הוצאה כספית עכשיו...??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המקסימום שאפשר לעלות ביום אחד?מורן23/03/2008
הי,
אינני יודעת אם הגעתי לפורום הנכון אבל אנסה.
רקע
אני בחורה רזה מאוד שמשתדלת להקפיד לאכול אוכל בריא (לחם מלא, אורז מלא וכולי) אך נמנעת משומן! מקפידה לאכול אחוזי שומן מאוד נמוכים ולהמנע מלאכול מטוגן, אפוי ואפילו מרוח בשמן.
בשיגרה יוצא לי לאכול ביום מקסימום כף שמן ביום וסה"כ מעט מאוד שומן שמצטבר בגבינה, בחלב ואפילו בעוף שאני אוכלת במשך היום.
ממש מתעקשת שכל סלט יגיע לא מטובל ועוף יעשה בלי שמן וכולי.
זה הסוד שלי, ואכן יש לי גוף של דוגמנית, צרה ורזה.
אך ביום מסוים בשבוע, בדרך כלל פעם בשבוע אני אוכלת כל דבר! אחוזי שומן כל כך גבוהים שיכול להיות שיגיע ל120 גרם שומן ביום ואני לא מגזימה. (טוסטים, שוקולדים, בשר בשמן וכולי).
אני מצליחה להשאר רזה וחטובה (מקפידה להתאמן לפחות פעמיים בשבוע).
אני יודעת כי זה לא בריא העליות והירידות לגוף וההתנזרות משומן בצורה קיצונית וכולי.
אך בכל זאת,
השאלה
האם תוכלי לומר לי כמה שומן הגוף יכול לספוג בבת אחת ביום? אם כמו בדוגמה ביום אחד אכלתי כמות גדולה של שומן (נניח 120 גרם שומן ביום) ובשאר הימים לא. (נניח 10 גרם ביום)
האם אני יכולה בגלל יום כזה לעלות בקילו או שתיים או אפילו שלוש?
האם יש גבול לכמה קילו אפשר לעלות ביום אחד? זאת בהנחה שאני ממשיכה בשאר הימים להמנע משומן וקלוריות.
האם זה ממש מזיק לגוף?
אודה מאוד לתגובתך.
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
שרון23/03/2008היי רציתי לשאול אותך מה הסוד שלך לגוף רזהב כלומר כמה קלורניות את אוכלת ביום מה התפריט שלך מה הגובה שלך והמשקל שלך בת כמה את ואפם יש לך טיפים להשיג בטן רזה ושטוחה אני מיואשת כבר ואשמת לשמוע ממך את הסטדטות שלך הרי אמרת שיש לך גוף רזה וחטוב וזה החךום שלי בבקשה אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאוריה שלמה
מורן23/03/20081. אחוזי שומן מאוד נמוכים בכל דבר.
2. נמנעת מכל סוג של שמן, הכל מאודה.
3. ספורט פעמיים בשבוע, שיהיה כמה שיותר שרירים בגוף, כך קוריות נשרפות גם באופן פסיבי.
4. איזון, אם יום אחד אני אוכלת המון, יום אחר אתקזז.
אני בת 32, 176 שוקלת 56.
יותר רזה מתמיד אפילו שהייתי צעירה יותר.
ספרי לי על עצמך, אורח חיים, גיל משקל וכולי.
אנסה לתת לך עוד טיפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח תודה והינה סיפור חיי
שרון23/03/2008אני בת 16 וחצי שוקלת בין 59ל60 מטר 65 וואלה כל הגוף שלי רזה פחות או יותר חוץ מהבטן שלי והצדדים שהם הכי מפריעים לי מאז שאני קטנה אני זוכרת את עצמי שומרת על קלוריות וזה אבל זה אף פעם לא השפיע אני אוכלת תפריט של 1200 קלוריות ופחות גם בלי שמן המון המון ירקות באמת טונות רק לחם קל ועושה גם ספורט עמיעים עד שלוש בשבוע אבל לא יודעת לא עוזר ניסיתי הכל עשיתי דיאטות כסאחל ורצלחל עד שכחיימעט היתאשפזתי ואני לא רואה תוצאות עושה פעליות אירובת פעמים עד שלוש בשבוע ואנארובית 3 עד4 פעמים בשבוע ואני כבר מיואשת אשמח לטיפים תודה אהה ונב התפריט לי לא מכיל בכלל מתוקים משום סוג וכל התייה היא רק דיאט ומים אני שותה כ2 לעיטר ביוםן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן
שרון23/03/2008היי רציתי לשאול אותך מה הסוד שלך לגוף רזהב כלומר כמה קלורניות את אוכלת ביום מה התפריט שלך מה הגובה שלך והמשקל שלך בת כמה את ואפם יש לך טיפים להשיג בטן רזה ושטוחה אני מיואשת כבר ואשמת לשמוע ממך את הסטדטות שלך הרי אמרת שיש לך גוף רזה וחטוב וזה החךום שלי בבקשה אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומנים ושמנים
מוניקה קרן24/03/2008שלום מורן,
קשה לי לענות מה המקסימום שאת יכולה לעלות במשקל ליום. הגוף מנצל את רכיבי התזונה והאנרגיה המסופקים לו מהמזון למה שהוא צריך ואת היתר הוא אוגר, במאגרי השומן שלו. לכן אם את מרגילה אותו לרמת אנרגיה מסוימת, ביום שאת אוכלת יותר, תהיה עליה מסוימת במשקל. כמה? זה תלוי במה אכלת, כמה נספג, חילוף החומרים הבסיסי שלך, כמה אנרגיה הוצאת וכו'.
כדאי שתדעי שחלק מהשומן שאנו אוכלים, במיוחד השמנים הצמחיים, כמו שמן זית, זיתים, אבוקדו, טחינה, שמן קנולה, אגוזים, שקדים וכו', הם חיוניים לגוף, כי הגוף אינו מסוגל להפיק את חומצות השומן הללו ולכן חשוב לספק אותן מן המזון. לכן כדאי לאכול מעט שומן בכל יום.
שמן דגים למשל, מכיל חומצות שומן מיוחדות, שתורמות לבריאותנו לכן כדאי לאכול דגים פעמיים בשבוע לפחות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)