פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פשוט נמאס
    החנוקה
    19/05/2008

שלום רב
    לפני כחודשיים וחצי לערך אובחנתי כמי שלקתה בהתקף חרדה
    מייד פניתי לעזרת פסיכולוגים ואף לעזרה של פסיכיאטר והחלתי בטיפול תרופתי ציפרלקס אשר בהחלט נותן את אותותיו והמצב קצת משתפר
    אך לצערי תחושה מאד קשה שמלווה אותי מדי יום ביומו היא תחושת מחנק, משהו כאילו "תקוע" בגרון
    הומלצץ לי בשלב זה להשתמש בנוסף גם בוואבן וזה פשוט נפלא עוזר ומרגיע
    מאז יום שבת אני שוב במצב רוח רע, בוכה מאד ופשוט רע לי לא ברור מה הרקע
    אז שתי שאלות יש לי
    האם הגיוני שתחושת המחנק בגרון נמצאת כל כך הרבה זמן, האם משהו חווה תחושה זו כמוני
    ויש לי פחד נוסף מכך שכל הזמן אומרים לי שמתמכרים לוואבן אבל את מי זה מעניין כרגע אני רק רוצה להרגיש טוב
    אשמח לקבל תגובה בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פשוט נמאס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות זה לא הפיתרון היחיד בדרך כלל

רונן דוד
    19/05/2008

את מכירה את הפרסומת החדשה של אחת מקופות החולים ?,

יש לשלב גם טיפול אלטרנטיבי ובמילים אחרות
    לשלב פתרונות שאינם כימיים - ספורט, יוגה, מדיטציה, טיפול פסיכולוגי,
    להפגש עם חברים, לצאת לאויר הנקי והחופשי, לטייל על חוף הים, כל מה שיעשה לך טוב.

תרופות מפחיתות את הסימפטומים אבל בדרך כלל לא פותרות את הבעיה לצמיתות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תפסי התנהגות וחוסר ביטחון
    אנונימי
    19/05/2008

שלום רב.
    ברצוני לשתף אתכם בבעיה שאני מיתמודד עימה במשך מעל ל 5 שנים בתיקווה לקבל המלצה או יעוץ שיכול להוביל לפתרון שינחיל בי שקט ורוגע פנימי,אני יוסיף ויאמר שלא שפניתי לטיפול או לייעוץ עד היום,תמיד ניסיתי לפתור ולהתמודד עימה בעצמי ותמיד הישתדלתי להשאר אופטימי עד רגע זה למרות שהיו רגעים קשים מאוד ואיומים,הוסיף ואציין שזאת הפעם הראשונה שאני מתאר ומספר על ההרגשה הזאת שחבוייה אצלי במשך כל השנים למרות שאני בטוח שחלק מהקרובים אליי בחיי שמו לב לשינויי שחל עליי במצבי הרוח ובביטחון שלי וברצון שלי לתקשר במקרים מסוימים.
    אז ככה זה החל לפני בערך 6 שנים בהיותי בגיל 21 זה לא היה יום בהיר שהפך ליום שחור וזה לא היה מצב שלא היה ביכולתי למנוע את זה אני מודה ומודע לכך שהיה ביכולתי למנוע את ההתפשטות של הבעייה ולא עשיתי כך,להערכתי מה שטרם ויצר את הבעייה זה עישון מסיבי של מריחואנה בהיותי נער זה החל בגיל 17 ונמשך עד לפני שנה באופן מסיבי,השנים הראשונות היו מהנות וללא שום השפעה רעה,אני אתאר לכם את עצמי כנער בן 17 בתוך קבוצה של בחורים מעל גילי ב3 4 שנים,בחורים שהכבוד החברות הביטחון הכוח והאחווה היא מעל הכל עד היום חלקינו נותרנו במעגל הקבוצה כחברים הכי טובים עם רגשות של אחים כלפי אחד השני ואחרים נופו או עזבו את המעגל עקב השתלשלות של ארועים שקרו באותה תקופה,אני הייתי נער חסון שופע ביטחון גבוה נראה טוב עליז ושמח ללא שום היתיחסות לחיים ברצינות עושה כל מה שבא לי בלי לראות את ההשלכות בהתחלה באמת לא היו השלכות חוץ מזה שהמשפחה לא הייתה מרוצה מצורת מחייתי אבל רגשותיי לא הטרידו אותי לעולם,עד שהגיעה התפנית שאני עצמי לא זוכר מהיכן ומה בדיוק הסיבה שהיא נוצרה.לאחר 4 שנים כפי שציינתי בזמן שהייתי מעשן מריחואנה זאת אומרת בזמן הראש טוב שהייתי אמור לקבל החלו לבוא לי רגשות של חוסר ביטחון,הדיבור לא היה חלקלק באותה מידה,ההתנהגות ותנועות הגוף לא היו כקודם,רגשות שאני נראה בצורה שאני לא רוצה להראות ואחרים רואים זאת וזה היתפתח עם הזמן לעוד ועוד בעיות שנוצרו ונעלמו עקב מלחמה פסיכולוגית חריפה שאני נלחם עם עצמי עד היום,אני יאמר שאת רוב הבעיות החריפות הצלחתי לפתור מתוך חשיבה אופטימית חזקה ומחשבות מנוגדות לרגש הרע,אבל אני יוסיף ויאמר שעל כל בעייה או נקרא לזה מחשבה טורדנית שהעלמתי לאחר תקופה מסויימת הגיעה מחשבה אחרת,כאילו שהמוח שלי הוא מכונה משומנת לייצור מחשבות טורדניות ללא שניתן לשלוט בו,בילדותי עברתי מקרה שטרם בצורה ניכרת למוחי לייצר את המחשבות עללו בקלות על המחשבה הנל ועל התופעות שהיתלוו אליה הצלחתי להיתגבר רק אחרי תקופה ארוכה וכל זה שאני נאבק ביחד ברוב טיפשותי גם על בעיית החוסר ביטחון שגורם לי העישון מריחואנה שלא הייתי מוכן לוותר לו כאילו שהוא אויב שלי שאני לא מוכן להכנע לרגש והתחושה החדשה והלא נעימה שהוא מנסה להטביע בי אם השנים מבנאדם שופע ביטחון עם דיבור חלקלק ואוהב מאוד לתקשר ולהתחבר לאנשים בקלות המשך.

הוספת תגובה

• המשך

אנונימי
    19/05/2008

הפכתי לאדם שביטחונו מעורער מידי פעם והאושר הפנימי שלו נעלם והתפוגג למרות שאני לא יאמר שלא היו רגעים יפים בכל התקופה הזאת אבל החוסר יציבות של הרגעים היפים והרגש הטוב והביטחון שהצלחתי במקרים ובימים או שבועות מסויימים להזריע בתוכי תמיד נעלמו ויצרו דיכאון פנימי וכלפי חוץ תמיד השתדלתי להראות חיובי לצחוק כשיכולתי לצאת להנות להיות בסביבת אנשים חדשים (עם יקיריי וקרוביי לרוב לא הייתה לי בעייה של חוסר נוחות,אבל היו מקרים ותקופות נוראיות שגם איתם הייתה לי בעייה שלבסוף היתגברתי עליה))למרות החוסר נוחות שבהרגשתי תמיד הייתי נאבק ונלחם בזה עד היום,כיום לאחרונה נוצרה אצלי שוב כמובן בעייה חדשה לאחר שהיתגברתי על תחושות לא טובות אחרות של חוסר נוחות,אני קורה לבעייה פחד נשימתי היא באה לי שאני בסביבת יקיריי או אנשים אחרים ללא רחמנות,הרעש של נשימותיי לפעמים גבוה שהוא יכול להעיר דוב משנתו,וברצינות לעיתים אני נושם בכבדות שגורמת למוחי להרגיש לא נוח עם זה ומערערת את בטחוני מיידית וגורמת תחושת חוסר נוחות ולחץ פנימי,זה החל לפני שנה בערך שעשנתי מריחואנה עישון יומי קבוע לא חריג שלא הרגשתי נוח בו תחושה לא מפתיע ולא חדשה אבל קיבלתי בפעם ההיא אירוע מפחיד שחשבתי שאני עומד ליפול וכוחי לא מצליח להתגבר על זה נשימתי נהייתה כבדה עד מצב שאני נושם כאילו שחיתי מישראל ליוון בזמן שרודפת אחריי סירת מחבלים מאחוריי היה איתי חבר קרוב מאוד כמובן שהוא שם לב ותיארתי לו את הרגשתי יצאנו מהרכב הלכתי קצת החבר נלחץ מזה וניסה להרגיע אותי ללא שהיתיחסתי לניסיונתיו רק ניסיתי להבין את התחושה וחיפשתי את הדרך לצאת ממנה אני זוכר שהייתי קרוב מאוד לפנות לאמבולנס אבל לאחר מספר דקות נשימתי חזרה לקצב רגיל ונרגעתי,לאחר מספר ימים האירוע קרה לי שוב ללא שעישנתי בדרכי לעבודה פניתי לבית חולים במצב מביש ומחפיר נתנו לי כדור הרגעה וזה עבר ואמרו לי שזה מלחץ,חוסר נחת וכדומה.אני רוצה לאמר שלהערכתי שפיותי ומחשבתי לא נפגעו בצורה ניכרת אבל תיפקודי פגוע ללא היכר.טוב אז אני אסיים ראשית בתודה למי שהקדיש מזמנו וקרא את הודעתי עד כה ויודה מקרב לב לכל מי שיוכל להמליץ לי כמובן מומחים בנושא פסיכולוגי על טיפול ואפילו על מספר מטפלים שיוכלו לפתור או אפילו להועיל ולשפר את בעייתי אני ישמח,כי כיום אני מבין שאני צריך עזרה מקצועית עלמנת להיפטר מהבעייה לצמיתות ולקבור אותה בקברי קברים שלא קמים משם לתחייה.תודה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה מקצועית

סיגל לוי
    19/05/2008

שלום לך
    תודה על גילוי הלב
    נראה גם שיש לך הרבה כוחות והתגברת בעצמך על המון קשיים בדרך, אך גם המשכת במה שתרם לבעיות (העישון)
    קודם כל, אתה צריך להחליט בעצמך אם אתה מוכן שזה יוביל את החיים שלך
    האם יש לך כוח להפסיק
    האם אתה זקוק לעזרה גם בכך
    אני מציעה לך להתייעץ עם פסיכיאטר, שהוא גם רופא ומכיר את כל מה שקשור לגוף (כמו השפעות של המרחואנה, של קשיי הנשימה שהיו לך) וגם מומחה לנפש
    תשאל אותו על איזה טיפול הוא ממליץ
    זה שאתה רוצה לעזור לעצמך זה כבר סימן חיובי מאד להצלחה בכך
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סיגל.

אנונימי
    20/05/2008

תודה על התגובה שלך.בתגובה לדבריך אני כבר הפסקתי לעשן אולי מידי פעם אני מעשן אבל בצורה ממש לא משמעותית אני רוצה לומר לצורך הההבנה אני לא בחור שסובל אני מוערך בכל מקום שאני נמצא והולך אליו הדבר היחיד שממש מפריע לי זה החוסר ביטחון שהשתנה אצלי בצורה ניכרת והוא הגורם העיקרי לכל הבעיות לדעתי,תמיד הרגשתי שאני יהיה מאושר רק אם יחזור אליי הביטחון ואני לא מבקש יותר מזה כלום את כל השאר אני ישיג לבדי ואני יוסיף ויאמר שהביטחון בעיקרו זה לא האומץ אני בחור מאוד אמיץ ומעיז העניין פה הוא הדיבור שישתנה אצלי הכושר לדבר בצורה הנורמלית שהייתי לפני שהבעייה נוצרה,ברגעים שאני בביטחון והדיבור חוזר אליי (זה נשמע מאוד טיפשי כל הדברים שאני אומר אבל זאת האמת סיגל)אני מרגיש מאושר כאילו הגשמתי את חלומי הגדול מכל אבל תמיד זה היה נעלם לאחר זמן מסויים בגלל מחשבה שלילית שעלתה וחירחרה בנפשי והייתי שואל את עצמי איך אני מיתפטר מזה ותמיד הייתי אומר לעצמי מה שהיה היה,החיים ממשיכים גם ככה אז בוא נחייה אותם בצורה טובה וחיובית אבל תמיד הייתה מחשבה שלילית אחרת שהייתה באה או שהדיבור שלא היה בביטחון היה גורם לדיכאון לא דיכאון חזק אבל דיכאון שאני כפי שצינתי בהודעה הקודמת הייתי בחור שתמיד מדבר בביטחון מלא(וכשאני אומר מלא אני ממש מיתכוון לזה)ופתאום עכשיו הדיבור לא יוצא לי בביטחון וברוב הזמן אני ביקורתי לגבי הדברים שאני אומר בוחן אותם וזה מדכא אותי,עכשיו לגבי הטיפול אני כרגע חיי בחוץ לארץ והייתי מעוניין לדעת כמה זמן יכול לערוך טיפול מהשוג שאת ממליצה לי ולגבי הנשימות זה לא הבעייה שאני מבקש לגביה טיפול(כי כפי שציינתי ישנם ימים לפעמים שבועות שהביטחון מיתמלא וחוזר אליי ואין שום בעייה לא נשימות ולא שום דבר אחר), זה רק בביטחון כי אני בביטחון מלא שזה הכל מהראש מגיע ולראש זה מגיע מהחוסר נחת והמחשבות השליליות והחוסר נחת מהחוסר ביטחון כך שאני מעוניין לטפל אך ורק בזה אז האם ישנו טיפול שאני יוכל לעבור אותו בזמן קצר שאני מגיע לחופשות לארץ?כי אין ביכולתי לעזוב לתקופה ארוכה כרגע.ומה המחיר שאני יצטרך לשלם עבור טיפול כזה?תודה סיגל מקווה שאת מצליחה להבין פחות או יותר את הרגשתי ואולי קצת מי אני עלמנת להמליץ לי כראויי :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחו"ל

סיגל לוי
    20/05/2008

אם אתה חי שם, אולי כדאי שתיוועץ שם בפסיכיאטר
    אני לא מכירה טיפול שמחזיר במיידי בטחון.
    הביטחון נבנה כשאתה רואה שהדברים בחייך מסתדרים
    וכשאתה מרגיש נוח עם מי שאתה ועם מה שקורה לך

אולי תברר על טיפול התנהגותי - קוגנטיבי
    כי זה עובד על נושא המחשבות, וזה מה שמטריד אותך

פשוט תתחיל לברר, עד שתמצא בעצמך מה מתאים לך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע מלחיץ

אנונימי
    21/05/2008

פסיכיאטר נשמע רופא שעוזר למטורפים לאלו שאיבדו את שפיותם ואני ממש לא הייתי רוצה לנסות את זה אלא אם זה המפלט והדרך היחידה,את יכולה בבקשה לפרט לי יותר על הדרך של התנהגות קוגנטיבית שאמרת לתאר לי מה עושים שם,ושאלה נוספת אמרת שביטחון נבנה על ידי זה שבנאדם מרגיש נוח עם עצמו ואם מה שהוא עושה ושטוב לו,לזה אני מודע ולפי זה הייתי מנסה להיות מונע כל התקופה הזאת אבל תמיד היה חוזר אליי מיטרד כזה או אחר שאלתי האם ניתן עלידי תקופה שבה אני נותן לעצמי להרגיש טוב ויעסוק במה שגורם לי טוב ויתפנק ויעשה חיים ולמרות שמידי פעם יצוץ לו איזה מטרד שבסופו של דבר אני יתגבר על זה בכוחות עצמי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

סיגל לוי
    22/05/2008

לא דיברתי על טיפול פסיכיאטרי אלא על התייעצות - הוא רופא וגם מטפל בנפש ויכול להתייחס למגוון דברים שאתה סובל מהם שחלקם גופניים וחלקם נפשיים. זה עדין לא אומר שאתה מטורף...
    טיפול קוגנטיבי התנהגותי עוסק במחשבות והאמונות של האדם ובהשפעתם על התנהגותו.
    כדאי שתברר בעצמך עד שתמצא את האדם הנכון...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה למילוי שאלון מעניין לצורך מחקר
    נעמי
    18/05/2008

הי. אנו עורכים מחקר בנושא שימוש באינטרנט בקרב אנשים מבוגרים. האם משהו ממכם מסכים לענות לנו על שאלון קצר ומעניים בנושא? הפרטים האישיים שלכם ישמור חסויים לפי בקשתכם. עמיחי ונעמי (תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית)[email protected]

הוספת תגובה

• בהצלחה...

רונן דוד
    19/05/2008

אולי אם תשתפי אותנו לשם מה המחקר, לאיזו מטרה, מי אתם, מה הרקע שלכם, ומה התמורה למתראיינים, אולי אז יותר אנשים ישתפו איתכם פעולה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה....
    שרון
    16/05/2008

שלום. יש לי ילד כבן 12 שיש לו תופעה חדשה מזה כחמישה חודשים. הוא כל הזמן משחק בשערות רואשו ותולש אותן. אני חייבת לציין שכתוצאה מזה הוא גורם לעצמו קרחות. השאלה היא אם זה מעיד על בעיה נפשית?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה....

הוספת תגובה

• תלישת שיער

סיגל לוי
    18/05/2008

הי שרון
    ייתכן שיש לכך גם היבט נפשי
    הכי כדאי זה לברר
    לכי לרופא המשפחה והתייעצי איתו
    ייתכן שכדאי גם לקבל הפנייה לפסיכיאטר שינסה להעריך את חומרת הבעיה
    (זה רק על מנת להבין יותר מה גורם לבעיה ומה נחוץ כדי לפתור אותה)
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטחון עצמי
    איזה אחד
    16/05/2008

שלום רב אתמול הכרתי בחורה בצ'יט הכרנו דברניו והכול ובקיצור בסוף הבאתי לה את המספר פלאו ןשלי היא התקשרה עלי יום למחרת ולא עניתי לה מרוב שאין לי בטחון לדבר בפלאון וגם במציאות זה לא שאני בחור שקט אין לי פשוט בטחון אני ממש בעיה חמורה אני לא יכול לתקדם ככה בחים המצב שלי לא טוב איך אני יכול לעלות תבטחון שלי חזרה לדבר חופשי עם כולם וזה מה אתה אומר מזה התבאסתי רציתי לכיר אותה לדבר איתה קצת בפלאון וזה ואין לי בטחוןן זה מבאס אותי לגמרי עם אני ידבר איתב פלאון אני פשוט ידבר שטוית מרוב שאין לי בטחון אני יהפוך להיות אדום!!

לקביעת תור
    סגירה
    בטחון עצמי

הוספת תגובה

• פשוט להעיז

סיגל לוי
    18/05/2008

הי עידן
    אי אפשר ללמוד לשחות "על יבש" מבלי להירטב כלל...
    לא נורא אם תהפוך אדום כשתדבר איתה, היא במילא לא רואה...
    צריך להתנסות, להעיז
    במקרה הכי גרוע זה לא ילך לך, אבל אם לא תנסה אז בטוח שאין סיכוי ותמיד תפסיד את ההזדמנות...
    אם אתה באמת רוצה, כדאי שתנסה ואם לא ילך, תנסה שוב בפעם אחרת, עד שתרגיש יותר מנוסה וזה יחזק את בטחונך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מאבד שפיות
    לירון
    16/05/2008

נכנסתי למקלחת גילחתי את גופי, ולאחר כשעה בצאט נפגשתי עם גבר ברכב והא נגע בי וכל העסק הדפוק הזה די מחליא אותי. אני צבוע, שקרן, טיפש שאיבד את מפתחות הדרך שלו. כרגע אני מוציא את זה החוצה כי אף פעם לא דיברתי על עצמי כך. עולות מחשבות על התאבדות, אך לא נראה לי שיש לי את האומץ לעשות את זה ובכלל אני לא ממש רוצה להתאבד, פשוט לא יודע איך להתמודד כבר עם עצמי, אני לא ישן וחי כמו רוח רפאים. אולי הגיע הזמן לעשות עוד גוינט ולחשוב מה אני עושה עכשיו, כי אני לא רוצה לחשוב על מה אני יחשוב כשאני לא מסטול מחשיש. זהו היה לי צורך דפוק כמו לכולם לדבר על זה אז דיברתי ועכשיו אני חוזר לעולמי האפל.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך מאבד שפיות

הוספת תגובה

• ראה תגובתי בהודעתך הקודמת...

רונן דוד
    16/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לירון
    16/05/2008

תודה רבה על ההתיחסות, אך כרגע אני לא מסוגל לדבר עם אף אחד, האמת היא שאני גם לא רוצה לדבר כל כך. את הפתרון לבעייתי לא אוכל למצוא כל עוד אני לכוד במחשבות של אדם אחר שאני די שונא. די הרבה זמן אני חי בתור כמה אנשים, והסמים ממריצים תופעות שלא היו מתפרצות ללא הייתי כל כך דבק בהם. אף אחד לא אשם במצבי ואני זה שהכין את הדייסה, אז עכשיו הגיע הזמן לאכול אותה. בכל אופן תודה על התיחסותך ואני מקווה שתבין אם לא אגיב פה יותר ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאבד שפיות
    לירון
    16/05/2008

שלום לכולם.
    אני לירון (שם בדוי) בן 32 גרוש ללא ילדים, סטודנט לתקשורת. לאחרונה אני מרגיש שאיבדתי את שפיותי לחלוטין, למה? סיפור ארוך שלא סופר עוד לעולם ולמעשה זאת הפעם הראשונה שאני מוציא את זה החוצה. זה מתחיל בגיל 11 בגג הבניין ברחוב צדדי בבת ים, שם עברתי את ההתנסות המינית הראשונה שלי כששכן שלי ביצע בי מעשים קשים בכוח. מאז הפכתי למשהו אחר, עברו יותר מעשרים שנה ואני מוצא עצמי בנקודת שבירה שלא הייתה לי מעולם. מאז החוויה הקשה, הורי החליטו לעבור לעיר אחרת ואני מצאתי לי חברה והרגשתי די טוב עם עצמי. בגיל 18 התגייסתי ליחידה קרבית שם איבדתי שניים מחברי הטובים ביותר. לאחר הצבא נסעתי עם אהובתי למזרח שם התחלתי להשתמש בסמים, גראס, LSD , פטריות הזייה וכו'. כשחזרתי לארץ החלטנו אני וחברה שלי שדי עם הסמים וצריכים למצוא את עצמנו מהר. השכרנו דירה ואני עבדתי בעסק של דוד. התחתנו לאחר שנתיים, קנינו דירה יפה וכלב, הכל סבבה. במהלך הנישואים לא השתמשנו בסמים קשים אלא רק מדי פעם חשיש וגראס. אישתי החלה לצאת למעודנים של הומאים ולסביות ודי נמשכה לקטע, יש לציין שבמהלך השנים שהיינו ביחד היא לא ידעה על מה שקרה לי ודי שמרתי את זה בסוד. אני החלטתי שלא מתאים לי ללכת למעדונים האלו וכל אחד מאיתנו די תפס פינה והסתגר בה. לאחר שנה וחצי של נישואים ושבע שנות חברות שלא הייתה לי מעולם, החלטנו להיפרד. היא די נמשכה לקטע אחר בחיים ואני הרגשתי לא טוב אם כך, דרך אגב היום היא לסבית מוצהרת. לאחר שהתגרשנו חזרתי למזרח לתקופה קצרה ושוב חזרתי לארץ. לא מצאתי את עצמי, התמכרתי לחשיש, לבדידות. לאחר תקופה של שנה התקרבתי לדת, בעוד אני מתחיל ללמוד לתואר ראשון. כל אותה תקופה מאז התגרשתי לא הכרתי אף בחורה, לא נכנסה אף אחת לחיי, וממעט להפגש עם נשים בכלל, יותר מכל אני לא זוכר מתי הפעם האחרונה שבחורה חיבקה אותי או אפילו לא זוכר מתי התנשקתי בפעם האחרונה. בכל התקופה הזאת אני מעשן חשיש על בסיס יומי בדרך לומד לתואר ראשון בתקשורת, , מסיים שנה שנייה בממוצע די גבוה. כשאני מעשן בדרך כלל אני נוהג לספק את עצמי ותמיד עולות בי המחשבות על מה שקרה לי שהייתי קטן והרבה פעמים אני מוצא עצמי מפנטז על גברים. לפני כחודש עשיתי הפסקה ולא עלו בי המחשבות הרעות הללו, התחלתי לחייך יותר ולהרגיש פתאום טוב עם עצמי. כמובן שזה לא נמשך הרבה זמן ומצאתי את עצמי שוב מעשן על בסיס יומי, שוב הבדידות וכאילו אני נותן לעצמי את התשובה למה אני חיי בתסכול רב, ללא זהות מינית, ללא זהות בכלל, סתם רוח רפאים. אתמול בלילה הרגשתי ממש רע, יש לי סיוטים קשים, אני כמעט ולא ישן לא אוכל, לא מדבר עם אף אחד כבר הרבה זמן. אמרתי לעצמי עכשיו אני הולך להעניש את עצמי, את אלוהים שגרם לכך שבגיל 11 איזה מניאק ידפוק לי את המחשבה, אני הולך לקיים יחסי מין עם גבר, המחשבה הזאת עולה בראשי כל פעם שאני מעשן, אמרתי לעצמי הינה עכשיו אני הולך לעשות אתה זה זהו. נכנסתי להתקלח,

לקביעת תור
    סגירה
    מאבד שפיות

הוספת תגובה

• לחיות על הקצה...

רונן דוד
    16/05/2008

שמע ידידי, מהתאורים שלך אני מבין שאתה מחפש את הסכנות והסיכונים בחיים, אתה פשוט חי על הקצה.

אני חושב שכדאי לך לפנות לעזרה מקצועית על מנת לבדוק איך אתה יכול להפנות את הרצון הזה בלחיות על הקצה, לאפיקים אחרים, אולי ספורט אקסטרים או משהו כזה.

בכל מקרה, אתה מתאר חיים כלל לא פשוטים, יש לך הרבה עם מה להתמודד, אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול, בשלב ראשון פסיכולוג ואם תצטרך, אולי גם פסיכיאטר.

אל תזניח את הנושא אתה חייב לטפל בו בדחיפות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלבה
    תמיר32
    15/05/2008

היי אני רוצה לדעת איך וכיצד להגיב לאדם שמנסה לקלל ולהשפחל אותי וזאת בגלל שאני מוצלח יותר ומדבר מעט יותר ממנו ואני מוחצן ולא ביישן .

איך מגיבים כשהמטרה היא להציג את עצמי כגיבור ולאאדם חלש ושברירי שיוכל בעתידל חזור אליי ולקלל אותי שוב .

איך מגיבים נכון ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    העלבה

הוספת תגובה

• הבלגה....

רונן דוד
    15/05/2008

למרות שבדרך כלל אני נגד הבלגה אלא בעד להגיב בצורה כלשהי,
    אני חושב שהפעם כדאי לך להבליג ולא להיגרר לעימותים.
    אם ההשפלות נמשכות - לפנות למשטרה ולפעול באסרטיביות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפטיות
    רונן
    14/05/2008

אני בן 24, אבל מרגיש לעיתים כאילו אני בן 70, סובל מאפטיות לעיתים קרובות כאשר אין לי כח כבר לכלום ואין לי כח לדבר עם אף אחד. יש לציין שאני טיפוס ביישן ואדיש מטבעי, אך בזמן האחרון אני מרגיש כאילו תחושות האפטיות משתלטות עלי ואני מאבד עניין בכל ולא יוצר כמעט קשר עם אנשים. מצב רוח דכאוני לעיתים...

ממה נובעות התחושות האלה וכיצד ניתן לטפל בהן?

לקביעת תור
    סגירה
    אפטיות

הוספת תגובה

• תקופת משבר או אופי

סיגל לוי
    14/05/2008

שלום רונן
    ממה שתארת לא מספיק ברור אם זה אופי או משבר זמני
    ייתכן שזה כן סימנים של דכאון ויתכן שזו ביישנות
    בכל מקרה, כן ברור שזה מפריע לך
    נסה לראות אם אתה מצליח ליזום משהו חברתי שכן נעים לך
    כמו לחדש חברות טובה שהתרופפה
    אם אתה לא מצליח ליזום לבד ורוצה שינוי, אתה יכול לפנות לעזרה מקצועית
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה כבר הרבה זמן ככה

רונן
    14/05/2008

ויכול להיות שאני מדחיק דברים בזכות ההתנהגות האפטית
    אין איזה כדורים שאפשר לקחת נגד זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על התמודדות וכדורים

סיגל לוי
    14/05/2008

כדורים אינם פותרים הכל
    אין כדורי קסם
    כדורים מיועדים לחוסר ויסות בגוף (למשל אם אתה אכן סובל ממגוון אפיוני דיכאון)
    אך אינם נותנים דפוסי התמודדות שונים
    זה מתבצע דרך מודעות ורצון לשינוי
    תראה אם אתה יכול לעשות זאת בעצמך
    או אם אתה צריך עזרה מקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אני
    13/05/2008

אני בדיכאון כבר הרבה זמן אני בן 18 ורב החיים שלי אני נלחם בדיכאון

בגלל מיליון בעיות שבחיים אני לא יצליח לרשום את כולם ובעיות אישיות שלי (מתח עצבים)

אני כבר לא לומד בבית ספר אני לומד בבית עם מורה פרטית

אני מרגיש הכי חרא בעולם ממש גרוע אין לי כוחות פיזיים נפשיים להתמודד יותר עם כלום

אני לא יודע איך אני ילמד לבד למרות שגם עם המורה קשה לי אני לא יכול לסבול יותר

אני לא יודע מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• תיקון

אני
    13/05/2008

התכוונתי מיליון בעיות בבית - אח פגוע נפש שלא מתפקד ואמא עם בעיות קשות אבא שלא נמצא בבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשרים חברתיים

סיגל לוי
    13/05/2008

שלום לך
    האם אתה מצליח לשמור על קשרים חברתיים
    להפגש עם חברים
    לצאת קצת?
    האם יש דברים שמשמחים אותך?
    שעושים לך טוב על הלב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופות...

רונן דוד
    13/05/2008

ידידי היקר,

יכול להיות שמדובר כעת בתקופה כזו לא נוחה שהכל יושב לך על הכתפיים, או שככה לפחות אתה מרגיש. אני אומר, לא נורא, אז לא תלמד עכשיו, תמיד אפשר לעשות מכינה אם תרצה,
    מי אמר שחייבים דווקא ללמוד בגיל 18 כשהכל יושב לך על הכתפיים ?

אז ייקח שנה, שנתיים ותחזור ללמוד במכינה, תהייה בוגר יותר ואני בטוח שגם תפתיע את עצמך עם הציונים שתביא.
    בינתיים חשוב שתדאג לעצמך ולבריאותך הנפשית,
    אם יש צורך, תלך לטיפול שיכול מאד לעזור לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובות

אני
    13/05/2008

אבל תבינו זאת לא אשמתי הם כל הזמן רבים צועקים, אח שלי יושן חצי מהיום אחר כך ומתחיל לעשות דברים מוזרים לצחוק להציק או להתעצבן

ואמא שלי הכי לא בסדר יש לה כל כך הרבה בעיות היא חייבת לצעוק כל פעם על מישהו אחר ובגלל זה אח שלי ככה היא הרביצה לו המון גם אבא שלי

אין לי כוח אל אף אחד

וזה רק חלק קטן יש עוד כל כך הרבה דברים אין לי כוח לרשום

ואני מרגיש ממש חרא אני כל הזמן מרגיש שאני רוצה להתאבד כי נמאס לי מהכל

אני לא מבין למה אני חי בכלל אני מרגיש שאני לא רוצה לחיות יש גבול כמה אני יכול לסבול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה מגורמים חיצוניים

סיגל לוי
    14/05/2008

האם יש עובדת סוציאלית שעוזרת למשפחה
    אולי תדבר עם המורה שמלמדת אותך
    יש אפשרות לקבל עזרה ותמיכה נפשית בדרך כלל דרך בריאות הנפש בשירות הציבורי בעיר הסמוכה למקום שאתה גר, או דרך קופת החולים
    אולי אם תקבל גם תמיכה מקצועית, תתחיל לצאת מהמעגל של הבית
    האם יש מישהו שיכול לעזור לך בבירורים האלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לנו עובדת סוציאלית

אני
    15/05/2008

יש עובד סוציאלי שהוא של אח שלי בבית חולים בטירה אבל אין

והמורה שלי הציעה לי ללכת לפסיכולוגית אבל אני לא רוצה .. ממש לא רוצה

אני לא כבר מה לעשות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מאמין!!!

אני
    16/05/2008

אבא שלי בוגד באמא שלי!!!

מילה אחת שלא אמא שלי ואני הורג את השרמוטה הזאת!!!!

!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא יכול להיות פשוט יותר
    אודית
    13/05/2008

לפני כחודשיים התחלתי טיפול פסיכולוגי ובסהכ אני חושבת (אין לי למה להשוות)שלא רע אך יש לי שאלה מעט מוזרה - יומיים לפני הפגישה השבועית התקשר הפסיכולוג ופיספתי אותו , כתב מייל וגם כן נעלם מעיניי ושוב התקשר כבר ביום הפגישה רק לוודא ואמר שהוא חולה ולא יוכל להפגש וכעת לבעיה -אני מרגישה משום מה ולפי הרגשה בשיחה שלא ממש מדובר במחלה לא יודעת למה אני חשה שמאזשהי סיבה אחרת החליט לא להתראות השבוע,וההרגשה הזו גורמת לי לרצות להתנתק ממנו כי אני מרגיש ה אזשהו חוסר אמון בגלל החלטתי הזו הבלתי נמנעת ...ובלי מאה אחוז אמון חבל על מאמצינו..מה דעתך?

הוספת תגובה

• על תחושות לא טובות בטיפול

סיגל לוי
    13/05/2008

הי נינה
    יופי ששאלת...
    מנסיוני, גם אם זה לא נעים, מאד חשוב להעלות את מה שאת חשה בטיפול
    יש שתי אפשרויות:
    הראשונה, שיש לך חושים חדים ואת חשה משהו נכון, והוא לא באמת חולה אלה נאלץ לבטל, ואז חשוב שיקשיב לתחושתך ובאמת תדעי אם צדקת או לא ואולי הוא צריך להיות יותר קשוב לכל הסבר שיתן לך בעתיד, וחשוב שידע זאת
    השניה, שהוא באמת חולה ואת זו שרגישה, כלומר שאת נוטה בקלות לחוש פגיעה באמון, שאדם משקר, מתחמק וכו' בגלל רגישות כלשהי שלך. אם אכן זה כך ותעלי זאת בטיפול, תלמדי הרבה מאד על עצמך וזה יכול לקדם מאד את הטיפול
    בכלל, לך ולכל מי שבטיפול אני מציעה להעלות כל מה שהוא חש ביחס למטפל, גם אם זה מביך, אישי, לא נעים, כי הטיפול כולו בנוי על היחסים בין המטפל למטופל ומתוכם לומדים גם על יחסים של המטפול עם שאר העולם
    מקוה שהייתי מובנת לך ושעזרתי
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אודית
    13/05/2008

זה כנראה הכי נכון לדבר על זה אבל אני מקווה שאכן אצליח , רק מלדמיין את הסיטואציה לא מרגיש לי נעים........החיים זה דבר לא קל....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרי מה קרה

סיגל לוי
    13/05/2008

אם תרצי כמובן
    ספרי אם אכן יצא מזה משהו יותר טוב
    האם למדת משהו על עצמך
    כי זו למעשה המטרה בטיפול...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן למדתי משהו מזה

אודית
    15/05/2008

שאני קצת מתוסבכת....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמון בי ובאחרים
    יפעת
    12/05/2008

שלום רב,

יש לי בעיית אמון בעצמי ובאחרים, לוקח לי זדמן לעשות משהו בנחישות מפאת חוסר אמונה בעצמי, ובייחוד כשמדובר באחרים, איני סומכת על אנשים אחרים שיוכלו לעשות את מה שאני לא מסוגלת לעשות. איני יודעת אם כדאי לי ללכת לטיפול פסיכולוגי על מנת לעבוד קצת על אהבה עצמית ונושראים מקבילים רבים הקשורים. בכל אופן אני מרגישה שאני רק מתרחקת מעצמי יותר ויותר

לקביעת תור
    סגירה
    אמון בי ובאחרים

הוספת תגובה

• מודעות

סיגל לוי
    12/05/2008

הי יפעת
    אם את מודעת לבעיית האמון שלך, אולי את מבינה שזה לא תמיד נכון
    קודם כל ביחס לעצמך
    ואולי גם מבין האחרים יש הראויים לאמון

נסי לראות אם המודעות עוזרת לך לאהוב את עצמך יותר
    עשי דברים שאת אוהבת
    ראי אם את יכולה לחולל שינוי ללא גורם חיצוני
    ואם תחליטי שאת זקוקה לגורם חיצוני
    חשבי מה יעשה לך טוב
    יתכן שזה תחביב מסוים
    יתכן שאלו חברים
    ויתכן שזה טיפול פסיכולוגי
    לרצות לשנות זה כבר צעד ראשון
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלותי
    רונן
    09/05/2008

שלום לפסיכולוגית

הנני בחור בן 22 ואני מרגיש אני יחסית קשור לאימי ואוהב להיות בחיקה.

הן אם זה לומר לה לילה טובה והן אם זה להתייעץ עימה.אני רוצה לדעת האם זה נורמלי ועד איזה שלב של תלות באימי זה נחשב כלגימטימי ולא כילדותיות ?

נוסף על כך,אני מתייעץ עם אימי וקשה לי לעיתים לקבל החלטות בכוחות עצמי.אני מאוד מתלבט אם ואיך לבצע את החלטותיי.אשמח לדעת ולשמוע או לקרוא ספר טוב לגבי

קבלת החלטות שאת מכירה או לשמוע טיפ ממך בקשר לנושא של קבלת החלטות

ולהיות פחות תלותי לקבלת החלטות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תלותי

הוספת תגובה

• תלותיות

סיגל לוי
    10/05/2008

הי רונן
    אין כללים לגבי הקשר בין ההורים לילדיהם, מה בדיוק נכון ומתי בדיוק זה צריך לקרות
    מה שכן קורה בדרך כלל בתהליך טבעי הוא שההורים מגדלים את הילד שיהפוך בהדרגה לאדם העומד בזכות עצמו
    אין זה אומר שאסור להתייעץ יותר עם ההורים
    אין זה אומר שאי אפשר לקבל עידוד או נחמה מן ההורים כשמבוגרים

אתה צריך לבדוק האם אתה אכן תלוי ביעוץ של אמך
    האם אינך יכול להסתדר בלעדיו
    האם אתה חש שהיא יודעת יותר טוב ממך מה טוב בשבילך

ייתכן שאם אתה כן טורח לכתוב על תלותיות אתה כן חש מוגבל מקשר זה
    אולי זה נוגע לביטחון עצמי שלך
    אולי לרצון לרצות את אמך

תבדוק את עצמך ותראה
    אם אתה רוצה לשנות ואתה מודע לכך, נסה בהדרגה לראות האם אתה חש חופשי גם לא להיוועץ בה, או לחשוב אחרת לפעמים...

איני מכירה ספר בנושא אך בטוחה שיש אם תחפש

בהצלחה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצות תמיכה לבני משפחה של חולים
    תמי ויינריב
    06/05/2008

קבוצות תמיכה לקרובי משפחה של חולים במחלות כרוניות- מתקיימות בביה"ח איכילוב, ביחידה לאישפוז יום פנימי (מחלקה פנימית מייעצת).הקבוצות פתוחות לקהל הרחב, ללא תשלום, במטרה להקל על מצוקת קרובי משפחה המלווים את בן משפחתם החולה במחלה כרונים, וכן להעניק להם כלים להתמודדות עם המצב המורכב, כפי שמתואר במאמר המצורף.
    לפרטים והרשמה יש לפנות לתמי, אחות במחלקה "פנימית מייעצת" טל.03-6973487 בין השעות 8:00-14:00 ימים א'-ה'

הוספת תגובה

• העבירו הלאה למשפחות של חולה כרוני!

סיגל לוי
    07/05/2008

יוזמה מבורכת...
    הציעו זאת למי שלדעתם זקוק לתמיכה זו
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב נפשי
    אור
    05/05/2008

אני בת 22 וב 3 חודשים האחרונים יש לי תחושות פיזיות מוזרות שלא קרו לי בעבר.
    תוצאות הבדיקות הרפואיות שלי יצאו טובות. קראתי קצת על לחץ וחרדה: דבר שאני סובלת ממנו
    בתקופה האחרונה (לפני שנה גיליתי שיש לי פחד מטיסות אבל לא משהו מעבר) ראיתי שהדברים שקרו לי- רעידות, הרגשת עילפון, דפיקות לב מהירות חוסר שליטה מוחלט על החיים שלי (אני לא מסוגלת לסוע באוטובוס לבד-אני מתחילה להרגיש רע) ...
    לפעמים אני מרגישה שבא לי לבכות סתם פתאום ועוצרת את עצמי כי יש לידי אנשים,
    סבלתי מדיכאון קל התקופת התיכון (שבוע-שבועיים והייתי יוצאת מזה)
    אבל אף פעם לא משהו חמור , אני מרבה לחשוב על מוות.. איך המעלית תיפול כשאני בתוכה
    ואיך המטוס יתרסק שאני בתוכו, איך אני טובעת עם הספינה ואיך הרכב מתהפך, אפילו איך מכונית דורסת אותי כשאני חוצה כביש. היו לי תקופות כאלה פעם באף פעם בעבר אבל לא משהו משמעותי כמו עכשיו (לפחות לא יחסתי לזה חשיבות).
    נורא קשה לי עם עצמי .. אני לא יכולה להסתכל על עצמי כבר.
    פעם (לפני הצבא) הייתי חייכנית ספונטנית קופצנית והייתי זאת שכולם היו רוצים להיות לידה.
    היום אני זאת שאני לא רוצה להיות לידה.
    אני מרגישה כ"כ לבד..
    אין לי אף אחד לפנות אליו..
    למרות שהמשפחה חושבת שהיא מבינה אותי ומנסה לתמוך.
    אני לא יודעת עד כמה טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לי.. אולי זה מקרה אבוד..?
    אני ממש לא רוצה טיפול תרופתי..

לקביעת תור
    סגירה
    מצב נפשי

הוספת תגובה

• עזרה

סיגל לוי
    06/05/2008

שלום אור
    את באמת נשמעת במצוקה
    אני ממליצה מאד על טיפול פסיכולוגי
    ואולי כדאי לך לחפש פסיכיאטר שמטפל באמצעות שיחות וכך הוא יוכל להיות בבקרה האם מספיקות שיחות או שכן כדאי לתמוך בטיפול תרופתי
    את מתארת תקופות שונות בהם היו לך סימנים של חרדה או סימנים של דיכאון
    את מתארת תחושה קשה בהווה
    בוודאי שאפשר לעזור לך
    ואין כל סיבה שתחיי בתחושה שכך נועדת להרגיש תמיד
    ראי את השם שלך, אור...

מוכנות לקבל עזרה גם יכולה להפיג חלק מתחושת הבדידות
    הרבה אור...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה