פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סטיות מיניות
    יהלי
    28/06/2008

מאז שאני זוכר את עצמי יש לי סטיה מינית - אני נהנה שנשים שולטות בי, מפיק סיפוק מיני מהשפלות וקשירות וכו', אני לא מבין מה לא בסדר בי ולמה אני לא מסוגל להנות סתם מיחסי מין רגילים. יש טיפול שיכול לגמול אותי מהסטיה?אני נורא מתבייש אפילו לדבר על זה.. וגם רציתי לשאול איך זה קרה לי ממה סטיות כאלה נוצרות? קיבלתי חינוך לא טוב בילדות או משהו כזה? אני אשמח אם תוכלו לתת לי הסבר פסיכולוגי כי אני מאד מוטרד. בתודה יהלי (שם בדוי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטיות מיניות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטיות...

רונן דוד
    28/06/2008

רגע, מי אמר שזו סטיה ?,

אתה כנראה פשוט נהנה מסוג מסויים של ריגושים,
    אני לא רואה בכך כל פסול או סטייה,
    אתה פשוט צריך למצוא את בת הזוג שתתאים לך מהבחינה הזו.

לא בגלל כל דבר בחיים צריך לחפש מה היה או קרה בילדות,
    יש דברים שמאפיינים אותנו וזה האופי שלנו בלי לנבור בעבר.

קבל את עצמך כמו שאתה ואני בטוח שתמצא בת זוג שתשדר איתך על אותו גל...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהלי - ברור שזו סטייה...

שני
    29/06/2008

נסה טיפול פסיכולוגי. אולי היתה לך אמא (או דמות אם) שתלטנית או השד יודע מה שגרמה לך להיות סמרטוט ולאהוב את זה. זה לא נורמלי לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם זו סטייה או לא אתה תחליט

סיגל לוי
    30/06/2008

שלום יהלי
    סטייה אמנם מוגדרת כמשהו שאינו שכיח, שאינו הנורמה

השאלה המשמעותית היא כפי שרונן כתב, האם אתה חי בשלום אם הדברים

אם התשובה היא כן, אז כאמור מצא את המקום שיכול לספק לך זאת
    אם זה מפריע לך ואתה רוצה לברר למה אתה זקוק להשפלה, למה זה מתקשר אליך לריגוש מיני, האם היית רוצה להנות גם ממין אחר או לקיים יחסים שאינם מושתתים על השפלה - את זה אפשר לברר בטיפול

אם תחליט לפנות לטיפול, הייתי ממליצה לך לפנות למי שמתמחה בתחום זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה
    א100
    26/06/2008

שלום. אני בת 31. דתיה מאד. רווקה. משכילה ובעלת סיפוק מחיי המקצועיים. עם זאת טרם מצאתי בן זוג, ורציתי לדעת אם יש מישהו שיכול להבין את חוויית הבדידות? את הכמיהה למגע, לחום לאהבה, שאיננה? בשלב הזה אני מרגישה שאני רוצה ממכם רק הבנה, ותמיכה, והכרה ברגשותיי... הבדידות הזו מקשה עליי מאד. אמנם אני בקשר עם חברות, אבל זה לא זה. מרגישה שרוצה חיבוק חזק , שייתן לי בטחון עם כל ההתמודדויות שאני עוברת לבד בחיים... קשה לי כל כך... לפעמים קשה לי לנשום ויש לי מועקה באזור החזה...

לקביעת תור
    סגירה
    קשה

הוספת תגובה

• כמיהה למגע, לקשר

סיגל לוי
    26/06/2008

שלום לך
    את נשמעת אדם שאפתן, מצליח

אם את חשה בודד, כדאי לנסות להשקיע בערוץ של יצירת קשר, היכרות

אני מניחה שאם את דתייה, מדובר על קשר לחיים

את יכולה להעזר במוסדות הדת אם קשר לך (כמו שידוכים) או באמצעים מודרניים - אתרים באינטרנט (אם יש אתרים לדתיים)

בהצלחה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה של כישלון בכל החיים
    ינון
    25/06/2008

מאז שאני זוכר את עצמי אני נכשל בכל דבר שאני עושה. בבית הספר הייתי ילד דחוי עם ציונים בינוניים, בתיכון הייתי תלמיד חלש וביישן ואת הבגרויות (הגרועות) שלי סיימתי רק אחרי הצבא. בצבא הייתי תמיד אחרון בהכל , בטירונות בקורס ביחידה, בכל מקום לא הסתדרתי עד שקבן הוציא אותי ליחידה עורפית שגם בה הייתי מסתבך כל הזמן ונמצא בעימותים עם המפקדים ועם החיילים, אחרי הצבא ניסיתי לעבוד בכמה עבודות . עבדתי כמה חודשים בעבודה יחסית בסדר אבל כל הזמן הרגשתי ממורמר ושדופקים אותי עד שפיטרו אותי בבושת פנים משם ואח"כ פיטרו אותי מעבודה אחרת ואח"כ מעוד אחת ומעוד אחת. בסוף התיאשתי וניגשתי לפסיכומטרי, הוצאתי ציון נמוך מאד ונרשמתי לחוג באוניברסיטה , לא יוקרתי וגם שלא ממש עניין אותי.. בלימודים ניסיתי פעמיים להתחיל עם בחורות ובכל פעם דחו אותי , כנראה כי אני מכוער ומגמגם וקצת חסר ביטחון עצמי. את הסמסטר הראשון עברתי בקושי בציונים נמוכים ובסמסטר השני קיבלתי התקף פסיכוטי שאשפזו אותי בו בבית חולים כי ניסיתי להתאבד ואחריו שקעתי בדיכאון עמוק שממנו לא השתקמתי עד היום (שנתיים) היום אני חי מקצבת נכות ומרגיש רחמים עצמיים וכישלון מוחלט, הולך למועדון אנוש ומרגיש מושפל נורא איך יצאתי כזה חרא של בן אדם שלא מסתדר עם אף אחד. מיותר לציין שניתקתי קשר עם כל החברים שהיו לי. אני הולך לטיפול פסיכולוגי במרפאת חוץ ומרגיש רגשות של שנאה כלפי הפסיכולוגית שלי ומפחד מהפסיכיאטרית שלי. ההורים שלי נורא לוחצים עלי שאני אקח את התרופות שהיא רושמת לי למרות שנראה לי שהן מזיקות לי , עובדה שהשמנתי נורא (26 קילו בשנה) ואני עדיין יושב בבית ומרגיש בדיכאון. רואה חדשות וגולש באינטרנט וחלק מהזמן בוהה בתקרה ביאוש וחושב מחשבות אובדניות.. לא יודע כבר מה לעשות. גם את החונך שלי שהוא איש נחמד מאד כבר לא בא לי לפגוש. רציתי לשאול מה אתם מציעים לי לעשות , חשבתי לפנות לטיפול בנזעי חשמל, ללכת לנערת ליווי ולהתחיל לעסוק בספורט אקסטרים.. הדברים האלה טובים לאדם במצבי? בבקשה תעזרו לי ינון

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה של כישלון בכל החיים

הוספת תגובה

• תחושה של כשלון

סיגל לוי
    26/06/2008

שלום ינון
    אתה מתאר התמודדות קשה לאורך כל הדרך
    אבל אם אתה כותב כאן סימן שלא איבדת תקווה וזה מאד משמעותי

על שאלות כפי ששאלת כדאי לך להתייעץ עם הגורמים המטפלים בך
    כדאי לך לשתף אותם שלא טוב לך בטיפול
    כדאי לא לנתק קשרים טובים, כמו החונך, כדי לא לבודד את עצמך

ובקשר לנשים... יש כאן שירות של שידוכים (מס' פנויות לפני זו) - לידיעתך...

תזכור שבשביל שאחרים יראו את הטוב שבך, אתה קודם כל צריך להכיר בטוב שיש בך, ויש!!!

המון הצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים
    יסמין
    23/06/2008

אני ובעלי ניפרדנו ליפני כמה ימים ואני רוצה להיתגרש מימנו אבל כלכך קשה לי אני רגילה אליו ואני עוברת תקופה קשה אני כל הזמן בוכה ולא טוב לי למרות שאני יודעת שבסוף יהיה לי יותר טוב בילעדיו תעזרו לי לנסות לעבור את זה בלי להישבר ולחזור אליו

לקביעת תור
    סגירה
    גירושים

הוספת תגובה

• תקופת משבר

סיגל לוי
    23/06/2008

שלום יסמין
    גירושין הם באמת שינוי גדול בעל אופי משברי

אם את שלמה עם החלטתך, נסי לחפש תמיכה סביבך
    ובהדרגה לבנות לך מעגל חברתי חדש

צריך המון סבלנות, כוחות, אופטימיות

בהצלחה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יסמין
    24/06/2008

תודה סיגל על שענית לי אני שלמה אם ההחלטה כבר הרבה זמן שלא טוב איתו
    אני פשוט רוצה שזה יגמר מהר
    חברות כבר לא נישארו לי ביגללו ואני מקווה לימצוא חברות אם אותם בעיות שלי
    ביגלל גילי הצעיר אני לא דואגת אני ישקם את החיים שלי בילעדיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי או סיכון

סיגל לוי
    25/06/2008

יסמין היקרה
    בקשר לגירושין או בקשר לכל משבר בחיים כדאי לזכור
    זהו מצב שאפשר לראות בשינוי סיכוי המאיים עלינו, על כל מה שהכרנו, על כל מה שבטוח
    ובאותה מידה זהו סיכוי לצמיחה של משהו חדש, לאחר לימוד השיעור מתוך המשבר, מקום טוב יותר...
    את רוצה לצמוח מהמצב ואין סיבה שלא, אף שהדרך קשה
    המון כוח ובהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לצאת מזה בלי תרופות?
    ארי
    23/06/2008

ככל שאני זוכר את עצמי , אני נמצאת בדיכאון , ולצערי דיכאון כרוני וקשה ? יותר מדי עמוק , הדיכאון כבר שתק אותי מהחיים , בכלל לא חיה , ... אוקי , אז כך המצב , כל היום אני נמצאת בחדר (כמעט ולא יוצת ) , מזניחה את עצמי בצורה גדולה , כן אפילו בקושי מתקלחת , אוכל הוא הדבר הכי משעמם בחיי ( לפעמים עוברים יומים-שלושה ולא נכנס כלום לפה ) , ממעטת בדיבור ואם מדברת זורקת מילה מפה ומילה משם , ואם יושבת עם המשפחה -כאילו לא איתם- ואם מסתכלת על הטלוויזיה כאילו שאני לא שם , לא יודעת מה הולך , ... אני מרגישה שאני חסרת אונים , אין לי כוח עוד , ממש חסרת ערך , תקווה מזמן איבדתי אותה , אימון כבר זרקתי אותו , ... הכל אפסי בחיים ? אין להם שום משמעות , ממש איטים... ויותר על כך , אין יום עובר ? אלא מזיקה לעצמי ? לא משנה מה ובמה ? העיקר להזיק כמו לחתוך , לשפוך משהו חם , לדקור , לשים חומר כימי מרוכז על גופי , נתילת תרופות ללא צורך , מרעיבה את עצמי המון שעות , ... והרשימה פתוחה ... רוב גופי מלא בצלקות ( חתכים וכוויות) ? מבנה רזה מאוד (אורך 1.57מ' ומשקל 36 ק"ג ) ... וחוץ מאלא גם כן נסיתי כמה פעמים לשים קץ לחיי ולא הצלחתי , ותמיד מחפשת דרך נוספת כדי להעלם מהעולם הזה מבלי שיידעו ... זה קצת אינפורמציה על מצבי , ושאלתי היא האם ניתן לטפל בהפרעות האלו ואחרות טיפול פסיכולוגי פרטי ללא טיפול תרופתי ?! אני בכלל לא מעוניינת בטיפול תרופתי , אני בטוחה שלא יכולה לעמוד מול הכדורים ( בקיצור אולי יהיה יותר קל לי לקחת אותם בבת אחת וזהו ) ... את האמת הלכתי כמה פעמים בדודים לפסיכיאטרים שונים והם רשמו לי תרופות שונות אבל ... כן, לקחתי אותם בבת אחת , לא יוכלתי ... זה ממש קשה וכנראה בלתי אפשרי ... הבטחתי להם שאפסיק או אפילו אפחית מלפגוע בעצמי אבל נכשלתי בגדול , במקום לצמצמם הגברתי את זה עד כדי אישפוזים וניתוחים ... לא יודעת מה לעשות , נראה לי שאני נמצאת בדילימה : האם לחזור שום לטיפול (פרטי) או להשאר כך ולחפש דרך נוספת לצאת מהחיים ?????!!!!!!!!!!!!!!! המשפחה לא כל כך מודעת למצבי ( נו הוריי כבר בני שבעיים ואני בת 24 והאחים כולם נשואים וגרים רחוק ) , אז רק אני מודעת לבעייתי והרופאים הפסיכיאטרים הפרטים הגרים גם הם ממש רחוק (אני באיזור השרון והם באיזור הדרום או הצפון) , הרופאים שלא מכירים אותים היטה , אפילו שמי האמיתי לא גליתי להם ... הרופאיןם האלה כבר יותר משנה וחצי לא ראיתי אותם ... תודה לכם על כל עזרה

הוספת תגובה

• דכאון

סיגל לוי
    23/06/2008

שלום לך
    תודה על גילוי הלב...
    נראה לי שחוסר הרצון לחיות או הרצון לפגוע בעצמך קשור לדיכאון
    הבעיה עם דכאון היא שזו עלולה להיות בעיה שהורגת...

לכן חשוב לתמוך בטיפול עם תרופות כשמדובר ביציאה ממעגל החיים כמו שאת מתארת
    ובכל מקרה כדאי לחדש ובמהרה קשר עם המטפלים

האם יש חבר או חברה או בן משפחה שאפשר לקבל ממנו תמיכה?
    האם יכולים אולי לעזור באנוש?
    מקווה שתמצאי עזרה להתמודד עם המצב
    ותזכרי שכשתצאי מזה, גם דברים מסביב יראו קצת יותר טובים...

שיהיה לך הרבה טוב
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפסיכולוגים של הפורום
    רונן
    23/06/2008

שלום.אז ככה .אני בן 22 והכרתי בחורה דרך האינטרנט.מאותו זמן אני פשוט מקבל ממנה הודעות מעליבות .כמו : אתה מסכן,אתה אומלל ,יא זבל ושאר ביטויים אחרים עליי.
    לא עשיתי כל דבר רע.אני לא מכיר את הבחורה בכלל. לצערי מסרתי את הטלפון שלי אליה וזו הייתה טעות .
    בכל אופן,אני מעוניין לדעת מהי התופעה הזו שיש לבחורה הזו . מה מאפיין אדם כמו שהיא מתנהגת.
    היא בנוסף לכך :
    מקללת את הוריי,את מוצאי ושאר דברים .
    נשמע מאוד רדוד כמו הדיבורים שלה. ולטענתה היא אומרת שאני לא יברח ממנה ולא יצליח להתחמק ממנה .
    תודה.

הוספת תגובה

• תיסכול

יסמין
    23/06/2008

חמוד לדעתי הבחורה הזאת משועממת ואין לה על מי להוציא ת התיסכולים שלה אז אתה הייתה שם אני מציעה אל תענה לה ותעשה טובה אל תכיר אנשים דרך צטים וכאלה זה לא בריא ובטח מסוכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יסמין.

תמיר
    25/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה

סיגל לוי
    23/06/2008

שלום רונן
    אכן צריך להיות זהירים במסגרות כאלה

אפילו לא ברור אם זו אכן בחורה כמו שהיא הציגה את עצמה

זה נראה סוג של הטרדה
    אם התעלמות לא עוזרת, אפשר לאיים לפנות למשטרה וגם לעשות זאת (אם יש לך מס' טלפון)

חשוב שתבדוק היטב כדי שלא תיפול בפח

בהצלחה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לפסיכולוגית

תמיר
    24/06/2008

תודה על התגובה קודם.
    אני מודע לעצם העניין שזה הטרדה והיא חוזרת על כך פעם בשבוע או שבועייים.
    לא התכיפות היא זו שמפריעה לי ,אלא ההטרדה .
    אולם יותר מכך אני מבקש לדעת מהי התופעה שיש לה ומה מעידה ההתנהגות של הבחורה הזו :
    כמו שרשמתי קודם: היא מקללת,משפילה ,מעליבה ומיד אחכ היא אומרת לי כמה אני נחמד וחמוד אבל שוב חוזרת ואומרת שאני לא יצליח לחמוק ממנה . אגב ,היא התקשרה אלי ואני לא יודע את המס'שלה הוא מחסוי. אשמח שתעני על שאלתי מה מעיד התנהגות כמו שלה ?
    תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מעיד שהיא פסיכית ואילו אתה...

שני
    24/06/2008

צריך להישמר ולשמור על עצמך.

אני צריכה להזכיר לך את המקרה של אופיר רחום ז"ל?????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך להזכיר

תמיר
    24/06/2008

אני מודה לך .
    זוכר ושמעתי על המקרה של אופיר לצערי ז"ל .
    אני לא אדם כזה שמכיר בחורות דרך הרשת זו הייתה מעידה כך אני מגדיר זאת .
    אני מחקתי את עצמי מהאתר שהייתי חבר בו .
    בכל אופן אני אשמח מהפסיכולוגית על אופי התנהגותה והשלכותיה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי מספיק פרטים

סיגל לוי
    25/06/2008

שלום רונן
    לצערי אני לא יכולה לענות לך תשובה מעמיקה על כך
    אין לי מושג אם היא אדם אמיתי או מתחזה
    אין לי מושג אם מישהו עושה זאת לכייף או אינו שולט בכך
    בכל מקרה, לא חורצים את דינו של אדם ומשייכים לו הפרעה נפשית כל-כך מהר...
    אם הייתי פוגשת אותה אישית ומשוחחת איתה שיחה יותר מקיפה, אולי הייתי מבינה יותר
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תמיר
    25/06/2008

תודה רבה בכל אופן .
    עזרתי לי מספיק ואני מסופק מהתשובות !
    תודה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברה
    רונה
    23/06/2008

אני מופנמת ובישנית ומאד בודדה מאד זקוקה לחברה ולא מצליחה למצוא לא יודעת כיצד, כמו כן סובלת מבעיות שינה בין יתר הבעיות, אבל נראה לי שאם היתה לי חברה מישהי שתבין אותי שאוכל לדבר שאוכל לצאת אתה למשל אני רוצה לצאת לטיול ואין לי עם מי אשמח לכל עצה ועזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברה

הוספת תגובה

• הוספה

רונה
    23/06/2008

אני בת חמישים ושבע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה

סיגל לוי
    23/06/2008

שלום רונה
    האם תמיד סבלת מקשיים כאלה?
    האם יש לך בעל, משפחה, ילדים?
    הם יש לך מעגל חברתי מן העבר שהתנתקת ממנו?

כדאי לנסות ליצור גם מעגלים חדשים כמו מסגרות של פנסיונרים שגם הם מחפשים עניין וחברה...

אם כל זה לא עוזר, ייתכן שכדאי לפנות לטיפול, אולי לקבוצה שיש בה בני גיל שלך

בהצלחה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אסתי
    23/06/2008

תודה על תשובתך ובאשר לבעיה יש לי משפחה וילדים בוגרים בעל שאין לי קשר טוב כלל אתו הוא מרוכז בבעיותיו הוא חולה ולא מסוגל לראות בעיות של מישהו אחר שלי או של ילדיו הקשר עם ילדי טוב מאד אולם זה לא חברה תמיד לא היו לי חברות אבל עכשיו זה מאד חסר איך אפשר להגיע לטיפול או לקבוצות שהזכרת ? לא יכולה לשלם כי אין באפשרותי , ולא רוצה ללכת לבריאות הנפש באזור מגורי כי חברתה הטובה של בתי עובדת שם כפסיכולוגית איך מגיעים לקבוצות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירותי בריאות הנפש

סיגל לוי
    23/06/2008

אם אין לך כסף לשלם אז בכל זאת כדאי לפנות לשירותי בריאות הנפש באיזור מגורייך
    הם צוות מקצועי וטוב והטיפול בזול או בחינם

עדין תמיד אפשר לפנות למסגרות לפנסיונרים
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש

יסמין
    23/06/2008

יש טיולים מאורגנים דרך העיריה ולא עולה הרבה תנסי את זה
    זה אחלה מקוםלהכיר אנשים חדשים וחברות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת כמה

יסמין
    23/06/2008

בת כמה את חמודה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון
    איזה אחד
    22/06/2008

שלום אני בן 17 ווחציי בקיצור שבוע שעבר אני התחלתי לעבוד באיזה עבודה עבדתי שם במשך שבויע וחצי ופטרו אותי היום ואין לי בטחון בכככל אני בטוח שהם פטרו אותי רק בגגל שאין לי בטחוןן אני רוצה שתעזרו לי איך אני מחזיר את הבטיחון שליי גם שעבדתי שם בעבודה התבישתי לדבר עם אנשים לגיד להם שלום בבוקר וגם למנהלת של עבודה היתי בא לעבודה בבוקר לא מדבר לא עם המנהל ולא עם אפחד היתי מדבר אולי פעם בה בקושי אין לי בטחון בככלל זה פוגע לי בחיםםם אחותי גם אמרהה שאין לי בטחוןןן בככל ורק שאני חושב שאין לי בטחון הוא יורד לייייייייי מה עושים במצב כזה כול עבודה שאני יתחיל עם לא יהיה לי בטיחון אני בטוח שנאי לא יסדתר שם כבר שתי עובודת התחלחתי ופטרו אותי התאישתי כברררררר תעזרו ליייייייייייי אני בטוח שהמנהל עיף אותי כי לא דברנו בככל בעבודהה לא אמרתי לו שלום בבוקר לא כלום אין אני לא יסדתר ככה באף מקום אתה חושב שיש לי בעיה פסוכלית או משו כזהההההההה עם כן אני רוצה לטפל בבעיה הזאות תין לי הצעות מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון

הוספת תגובה

• מופנם ובישן

סיגל לוי
    22/06/2008

הי עידן
    אולי אתה מופנם וביישן
    כמובן שאפשר להשתפר, לחזק את הביטחון אבל בהדרגה
    אולי תבחר בעבודה שלא צריך יותר מדי לדבר עם אחרים ואז יהיה לך קל יותר
    נסה להתגבר
    תראה אם זה עוזר
    אם תחוש שאתה זקוק, אתה יכול לפנות גם לעזרה מקצועית
    רצון לשינוי הוא כבר התחלה טובה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני בדיוק כמוך כנס

חן
    28/06/2008

אני בת 16 וגם אני מאוד בישנית עכשיו יש לי חופש וסימתי חטיבת בינים שנה הבאה תיכון ובבית ספר אני לא דיברתי גם אם אף אחד תמיד ישבתי לבד בצד למזלי מצאתי איזה 5 6 חברות ילדות טובות אבל לא כולן היו חברות טובות שלי שכל הפסקה היתי איתן היו רק 2 חברות מאוד טובות שלי שכל הזמן הינו ביחד אחת לא היתה בישנית והיא היתה חרוצה בלימודים אבל היא היתה ילדה טובה והשנייה היתה בדיוק כמוני בישנית ולא מדברת אם אף אחד ועכשיו אני עדין בקשר אם החברות אבל לצערי לא נהיה ביחד בתיכון ועכשיו שנה הבאה שאני יהיה בתיכון אני פוחדת שאני יהיה שם לבד ולא יתחבר לאף אחד וגם פוחדת שיציקו לי אוףף אני משהיתי קטנה היתי תיפוס בישן גם אחותי בישנית שתינו יצאנו בישניות אחותי גדולה ממני ב-4 שנים היא בת 20 ויש לה רק חברה אחת ואין לה חבר וזה אולי גם בגלל שהיא בישנית ולא מתחברת וגם אמא שלי סיפרה לי שכשהיא היתה ילדה היו מציקים לה ומרביצים לה והיא היתה חלשה היא לא היתה מחזירה וגם לא היו לה חברות אבל היא סיפרה לי שאחר כך בתיכון היא קיבלה ביטחון עצמי והתחברה דיברה אם אנשים הקיצר אני מקווה שגם לי זה יקרה ואני יקבל ביטחון כמו שאמא שלי קיבלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנס עידן

היי
    04/07/2008

אחי אני בדיוק כמוך אני בן 17 ואין לי ביטחון עצמי בגרוש וזה הורס לי תחיים בדיוק כמו אצלך אני רוצה לעבוד אבל אין לי ביטחון בשביל לדבר עם האנשים שם וגם הפסקתי ללמוד בגלל הבעיה הזאת תוסיף אותי לICQ ונדבר: 273569667

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לאמא בדכאון..
    טלוש
    22/06/2008

אני חדשה לגמרי פה והאמת שמאוד אובדת עצות. אני בת 31, לא נשואה, וחזרתי לגור בבית לפני שנה אחרי שבן זוגה של אמי במשך 23 השנים האחרות, עזב אותה למען בחורה צעירה יותר ואמי שקעה בדכאון. אבי נפטר לפני 28 שנים וכבר אז אמי היתה מאושפזת כשבוע בבי"ח פסיכיאטרי עם דכאון שפרץ אחרי פטירת אבי. לפני שנה, כשבן זוגה עזב אותה, היא אושפזה שוב למשך שבוע עם דכאון חריף ומחשבות אובדניות והתקפי חרדה. אני שמתי לי למטרה להרים אותה על הרגליים מהמצב שבו היא נמצאה אז וזה הרגיש שזה מצליח. אבל..בזמן האחרון חלה התדרדרות במצבה הנפשי. אני ממש מרגישה שזה שידור חוזר (עם אותם הסימפטומים) של השנה שעברה לפני האשפוז ואני לא רוצה להגיע לאשפוז איתה שוב אחרי כל ההתקדמות שעשינו יחד, בשבילה. העניין הוא שאני לא עבדתי ארבעה חודשים והייתי צמודה אליה כל הזמן והמצב הכלכלי לא איפשר את ה "חופש" הזה שלי והתחלתי לעבוד ואז התחילה הנסיגה במצב הנפשי שלה. אני לא מבינה למה כל כך קשה לעזור לה. הייתי בביטוח לאומי על מנת לקבל סל שיקום ואמרו לי שם, אחרי שמילאנו וצילמנו את כל המסמכים הדרושים שאם היא מקבלת פנסיה היא לא זכאית לסל שיקום ושננסה להשיג לה סיעוד לכמה שעות ביום. להשיג סיעוד זה לא המקרה, משום שהיא צעירה מדי (62) ולא זה המצב. לא רצינו קצבה, לא רצינו כסף, רצינו רק שיכירו במצבה כדי שנוכל לעזור לה באמת והיא לא תיפול בין הכסאות כי ההתדרדרות, כשהיא קורית, מהירה ולוקחת אותה למטה. היא הולכת שלוש פעמים בשבוע למועדון אנוש בראשון לציון בערב. דיברתי איתה על דיור מוגן כי אני באמת חושבת שהאפשרות הזאת תעזור לה ממש. היא לא מתפקדת בבית כמעט בכלל ואני מתפקדת כ"חונכת" שלה כבר שנה אבל בזמן האחרון הבנתי שרוב המצב לא בידיים שלי וצריך לפנות לעזרה מקצועית. יש לה פגישה עם פסיכיאטר של קופת החולים כל חודשיים בערך ואלו ממש פגישות קצרצרות בהן הפסיכיאטר נותן לה מרשמים חדשים לכדורים שהיא לוקחת וזה הכל. למרות שכבר שנה אני בתוך כל הסיפור הזה (ויש לי אח שמתנער מכל סוג של עזרה שגר באותו בניין איתנו ולא עוזר כלום אבל מעניין אותי רק איך לעזור לה ומי שלא רוצה לעזור אי אפשר להכריח-ניסיתי לדבר איתו. לא עזר. כלום.) אני לא מבינה...אין שום דבר שאני יכולה לעשות?? אני ממש על סף ייאוש. המסגרת הנוכחית לא מתאימה וההתדרדרות מהירה..אני ממש אשמח לכל סוג של עזרה אם מישהו יכול להאיר את עיניי בנושא...תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לאמא בדכאון..

הוספת תגובה

• לא להתייאש...

רונן דוד
    22/06/2008

ממליץ לך בחום לפנות לעמותת "עוצמה", זוהי עמותה למשפחות של מתמודדים
    הם יכולים לייעץ ולסייע בכל מה שאפשר.

הכי חשוב, לא להתייאש ובו זמנית לא לוותר על חייך,
    אם הפתרון של דיור מוגן הוא הפתרון האחרון אז תשקלי לבצע אותו.

בכל מקרה, תעשי חיפוש בגוגל "עוצמה" ותתיעצי איתם מה לעשות.

בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ולרי
    22/06/2008

בני בן ה-20 כל הזמן חושב שכולם נגדו. בכל דבר שאני אומרת לו הוא עונה בגסות וחושב שאני נגדו. זה כאילו שאי אפשר לא להסכים איתו על כלום. האם זו בעיה נפוצה ואיזה טיפול יכול להתאים לו.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שליליות

סיגל לוי
    22/06/2008

האם זו ההיתייחסות שלו למשפחה או בכלל לכל מי שסובב אותו?
    צריך לראות האם זה משהו ביניכם או שזה אפיון שלו.
    ייתכן שהוא עדיין מנסה למרוד בכם ולא חשוב מה תגידי, הוא יחשוב ההפך...
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאז הלידה הכל ידרדר המצב בבית
    אמא + 1
    19/06/2008

אני נשואה + 1 מאז הלידה היחסים שלי ושל בעלי זה אומר לגבי הפידיון הילד הברית הכל בלחץ ועצבים אנחנו גרים בראשון לציון לבד כל ההורים שלנו בפ"ת אין לי חברים כאן בכלל אני כל היום בבית עם בני הוא עובד כרגע לבד אני מנסה לשמור על רוח טובה אבל אני מרגישה שבעלי לא עוזר לי מספיק אני לבד ממש בגלל המשמרות שלו יש עזרה כשהוא בבית אבל כשהוא לא אני ממש לבד וקשה לי מאוד אני רוצה לחזור לפ"ת ליד חברים משפחה כדי שהבן שלי יהנה גם איתם יותר אבל בעלי לא רוצה בכלל הוא אומר נקנה רכב הכל יסתדר אבל אז הויכוח יהיה אחר על הכסף על הדלק ואני ניסיתי לחסוך את זה מעלינו גם ככה אין כסף אז נגור קרוב לכולם ואז יעזרו לנו ואנחנו גם נעזור איפה שאפשר גם ככה צריך לחסוך בהוצאות רק הנסיעות במונית ספיישל להורים פעם בחודש חתיכת הוצאה באוטובוסים צריך 2 אוטובוסים וצריך להסחב עם ים דברים של תינוק פעם בחודש לבקר הורים שיש להם נכד ראשון זה לא נורמלי וההורים מוגבלים לכן אינם יכולים להגיע אלינו אין לנו רכב ואין להם אני מנסה ליעל גם מבחינה כספית וגם לעזור אבל בעלי לא מקשיב לי נוא אומר שהוא לא מוכן בשום אופן לפ"ת עדיף שאני ילך חזרה להורים וזהו פה בראשון אני לא מכירה אף אחד ניסתי לדבר עם מישהי בגן השעשועים לא הבינה למה בכלל פניתי אליה הבן שלי רק בן 7 חודשיים אני מרגישה ממש בודדה לבד ואני מנסה להחזיק את עצמי רק בשביל בני בעלי לא מפרגן בכלל אני תמיד מפרגנת לו גם לבד וגם בקבוצת אנשים הוא ממש לו אני איתו כבר 8 שנים עוד מעט נשואה 6 שנים עוד מעט הוא עוזר אבל הוא עובד במקום עם רעש של מפעל ואנשים סביבו הוא בא הביתה בשביל מחשב טלויזיה אני ובני אין לו חיי חברים כמו שיש לי אמרתי לו אם אין לך כוח אני ילך אז הוא נפגע כשאני הולכת בלעדיו מידי פעם כל הזמן אפילו אני מרגישה שאני יכולה להועיל יותר אבל אני תקועה פה אני בבית ומחפשת את עצמי באוכל טלויזיה שזה ממש לא אני עם האנרגיות שלי אני בדר"כ תמיד עם אנשים לעזור לתרום לתת כמה שאפשר אני בן אדם חברתי מאוד בעלע ממש לו שום דבר לא מתאים לו וזה חונק אותי איפה שהוא אני מנסה להיות אדם עצמאי ולא מאפשרים לי אני בן אדם לא בזבזן ובכל זאת בעלי כל הזמן טוען שאני בזבזנית אפילו בגים אני קונה פעם בחצי שנה ונעלים פעם לשנתיים אני מנסה להבין למה לחנוק אותי שבעצם אני מנסה לא לבזבז לא לצאת אז מה למות בארבע קירות איך הוא מצפה שאני יחייה מה אני יתן לילד שלי לראות בסך הכל אני רוצה להתרחב ולהתפתח אז שיעזור ולהפך אני מרגישה שהוא חונק אותי איפה שהוא אולי כי אני בבית אני מרגישה ככה או בגלל שאני לא עובדת אבל אני פשוט לבד נטו וזה הורג אותי נפשית אפילו ללכת למשהו אין לי כאן אלוהים אוליי תגידו לי מה אני צריכה לעשותל אני פשוט מאבדת את העקשונות שלי עוד מעט.
    אני לא רוצה שבני יפגע אני משתלדת להיות האמא הכי טובה אבל אני מפחדת שבגלל איך שבעלי מתנהג זה יפגע בבני.

אנא בדחיפות מחכה לתשובה

הוספת תגובה

• עזרה בבית...

רונן דוד
    20/06/2008

את מתארת הרבה לבטים ובעיות שאתם סובלים מהן.

אני מציע לך לשוחח עם בעלך בפתיחות על הנושא,
    תנסי לבקש ממנו שיעזור לך כמה שאפשר.

אל תתיאשי מלחפש חברה טובה שתעזור לך, זו יכולה להיות שכנה טובה או אפילו מישהי
    בתחנת האוטובוס. יכול להיות שאתם זקוקים לטיפול זוגי על מנת ללבן את הבעיות ביניכם,
    נסי לפנות למרפאה המקומית ולברר מה מגיע לך מבחינת טיפול ועזרה,
    יכול להיות שכדאי גם לפנות ללשכת הרווחה המקומית, אולי הם יעזרו לך בייעוץ ודברים אחרים על מנת שיקלו עליכם כמו גן של נעמ"ת במחיר מוזל.

בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצאת מהבית לעבודה

אמה
    26/06/2008

הי אני מציעה פשוט לצאת לעבוד העבודה מרפא את המצב . לרשום הילד או למשפחתון ולצאת לעבוד בסופר , במילוי מקום בגנים . בעבודה לא מחיבת כדי למלא את היום . ולילד תהיה חברה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכים עם גליה ב- 100%

רונן דוד
    28/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת בדידות

אסתר מ.
    01/07/2008

גם אני מרגישה בודדה , למרות שיש לי משפחה ולא הייתי מגדירה את מערכת היחסים כמתדרדרת אבל זה לא מספיק ... יש משהו בתוכי שמפריע לי להנות מהחיים ...תחושת הבדידות לא עוזבת אותי במיוחד כשבמשך שבועות אף אחד לא מתקשר אלי .יש לי חברה אחת או שניים , אבל להן יש המון חברות ואני רק אחת מהן ... כניראה , שהצורך חברתי שקיים בי גובר על יכולתי ליצור יחסים חברתיים . לך אני מציעה למצוא עבודה לחצי משרה קרוב לבית . אומרים , שזה לא משתלם כי כל השכר הולך למימון של המטפלת . אבל בכל זאת , אם תהיה 5 שעות מחוץ לבית , תקבלי הרגשה אחרת , תחזרי בצב רוח טוב יותר ותוכלי להעניק לילדיך יותר... גאולי אולי תרווחי קצט כסף לעצמך ובעלך לא יוכל לגעור בך על הוצאות חיוניות . אם תרצי ליצור אתי קשר דרך מייל , את מוזמנת ...אני גם גרה בראשון . בברכה, אסתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה קטלנית
    עומר
    13/06/2008

היי
    לפני כמה שנים עברתי טראומה קשה בגלל פסיכופט (מבוגר) שתפס אותי אחרי בית ספר וניסה להרוג אותי
    הוא אמר לי כל מיני דברים הזויים כמו : "למה צרחת עליי?!
    אתה צרחת עליי!!" והתחיל להרביץ לי מכות רצח
    הצלחתי לברוח דרך הדלת האחורית של הבניין בזמן שהוא רדף אחריי עד הבית. בקושי הצלחתי להימלט ומאז אני בטראומה קשה לא רק מזה ,אלה גם ממה שבא אחרי זה בבית ספר\ תיכון. כל החיים שלי נהרסו , האופי הטוב והחזק שהיה לי נהרס, ילדים מסכנים שהיו מתחתיי ניצלו את ההזדמנות וטיפסו עליי וכל יום אני חושב מה אני אעשה להם כשאצא מזה .
    אני עובר טיפול אבל הוא לא עוזר, אני במצב נואש, כל היום אני בדיכאון וחרדות מרוב הדברים, מבחינה נפשית חזרתי לגיל 3 , כולם נראים גדולים למרות שהם יותר נמוכים וחלשים ממני.

אשמח לקבל עצות לטיפול אלטרנטיבי מכיוון ששום טיפול אחר לא עזר לי.

לקביעת תור
    סגירה
    טראומה קטלנית

הוספת תגובה

• גישה הוליסטית...

רונן דוד
    13/06/2008

על פי הגישה ההוליסטית שאני מאד מאמין בה,
    אדם צריך לטפל בעצמו בכל מישורי חייו.

כדורים ותרופות יכול להיות טוב, פסיכוטראפיה גם בסדר, אבל זה לא מספיק.

אתה גם צריך לדאוג לתזונה נכונה, למצוא בת זוג מתאימה, תומכת ומפרגנת, לשעון מספיק שעות בלילה, לעשות ספורט שאתה אוהב, לשמור על משקל מאוזן, לשמור על יחסים תקינים ופתוחים עם הקרובים אלייך, לעשן מעט או לא לעשן בכלל, לדאוג לעצמך לתעסוקה קבועה - מועילה ופורייה שאתה אוהב ועוד.

רק כך, אדם יכול להבטיח לעצמו החלמה מכל מצב נפשי ו/או פיזי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה טיפול אתה עובד שלא עוזר לך?

NLPlady
    14/06/2008

כל טיפול עוזר במשהו - ואם לא מרגישים שמתקדמים - עושים משהו אחר. אני מבינה שאתה מאד לחוץ - אז אני סקרנית לדעת: מה אתה רוצה להשיג? מה המטרה שלך? ומה בדיוק מפריעה לך להשיג את המטרה הזו? לידיעתך יש טיפולי טראומה מצויינים - רק צריך לרצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד המקסים שלי עובר סיוט
    אילנה
    11/06/2008

בני בן13 וחצי לומד בחטיבה תלמיד מצטיין וילד רציני מוקף חברים . בחודש האחרון הוא נכנס לפחדים וחרדות שמפריעים לשלוותו ולשמחת החיים שלו הוא נכנס למחשבות שאולי הוא הומו ולחרדה "ששיתקה אותו" ומשם המשיכו מחשבות סטייתיות על ילדים קטנים,או מחשבה שהוא דוקר את אביו בזמן שינה. הוא לחוץ מאד ואנו כהורים עוד יותר ,הוא ממשיך לתפקד חברתית ולימודית אבל אין יום שלא עוברות לו מחשבות טורדניות ומפחידות שגורמות לו להיות מכונס בעצמו ומבוהל
    מעצמו.הוא פוחד להיות לבד ,מתקשה להרדם בלילה .(לציין כי היחסים בינינו ההורים מצויינים ופתוחים וכן היחסים שלנו עם בננו אוהבים וחמים) קבענו תור לפסיכולוגית.מה זה אומר ? איך צריך להתייחס למקרה כזה? בעלי ואני דואגים מאד ומוטרדים .האם זה דבר שכיח אצל בני נוער? האם ניתן לפתור בעיה כזו? ממתינים לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הילד המקסים שלי עובר סיוט

הוספת תגובה

• טוב לברר

סיגל לוי
    12/06/2008

שלום אילנה
    גיל ההתבגרות הוא גיל שעסוקים בהמון מחשבות
    השאלה המרכזית היא מהו המינון, כמה זה מציק ומפריע
    את אומרת שזה סיוט עבורו, לכן טוב שפניתם לטיפול, לבירור מקצועי יותר, האם זה בטווח הרגיל.
    זה יכול להרגיע אותו, לשחרר אותו, לאפשר לו לפרוק ללא דאגה ישירה מצדכם
    מקווה שהכל יסתדר
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אילנה

NLPlady
    14/06/2008

טיפלתי לא מזמן בנער - אם כי יותר גדול שגם לו היו מחשבות כאלה (הוא היה בן 17 ואני לא מטפלת בנערים קטנים יותר ואני גם לא סקסולוגית) תתפלאי לדעת שנערים רבים חושבים שיש להם נטייה הומוסקסואלית - ולעתים לא בדיוק יודעים אפילו מה זה (ולדעת זה לא רק לדעת אינפורמטיבית אלא גם הבנה). כשיש לחץ חברתי למצא חברה או להראות כישורים חברתיים זכריים והנער עדיין לא מוכן הוא יכול לפתח הערצה או פחד או שנאה דווקא לנער או נערים אחרים שכן מצליחים. כמו כן התברר לי בעת הטיפול כי הנער שבו טיפלתי קיבל לכך חיזוקים שליליים מכמה מקומות: 1. הוא צפה בסרט פורנו של הומוסקסואלים והתרגש מכך 2. התוצאה היתה שהוא הסיק מכך השלכה למיניותו 3. כמו כן הוא התקשר למקום המפרסם טלפון עבור אנשים במצוקה כשלמעשה בצד השני יושב אדם מכת הסיינטולוגיה. הפושע שענה לטלפון אמר לו שצפיה שכזו היא "הוכחה" לכך שהוא הומוסקסואל. 4. אולי בנך סיפר משהו שחבר קרוב שהוא מחשיב מאד - ואולי ממנו שמע שאי אלו תופעות שהוא תיאר הן אישור להיותו הומו. מי יודע? כמובן שאלו רק השערות ואף אחד מהדברים שכתבתי אינם קשורים בבנך. מאד כדאי שלא להזניח מאחר ומצב כזה גוזל הרבה אנרגיה מהנער ומביא אתו בעיות בתחומים נוספים. מעניין מה הן הסיבות וההוכחות שבנך מביא לכך שהוא חושב שהוא הומוסקסואל. יועצת בית הספר - אם היא מיומנת - מטפלת באין ספור מקרים שכאלה ורצוי להתיעץ אתה. לרב הילדים יתנגדו לרעיון מאחר ויש לכך סטיגמה, אולי רצוי להתיעץ אתה קודם מבלי לשתף את הנער. את אמא שלו וזכותך וחובתך לבדוק כל דבר לטובת הילד שלך. בכל קופת חולים יש פסיכולוג נוער- רצוי אולי להתיעץ גם עם אחד כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לאמא שהכתה את תינוקה
    מיכל
    08/06/2008

זה באמת מקומם לשמוע על זה ובכלל להרים יד על מישהו שלא יכול להגן על עצמו זה בכלל קטסטרופה אבל התגובה של שני היתה לא במקום כל כך, כי אותה אמא זקוקה לעזרה וזה נכון שלא משנה כמה שננסה לרחם עלייה היצר הראשון שמתעורר בנו זה לשלום התינוק.
    אז מה שיש לי להגיד לאמא זה שתנסי לחשוב על יום היוולדך בו את היית אותה תינוקת בת שבועיים שנתונה לחסדי אמה, את היית רוצה שיכו אותך?תנסי לחשוב על כך שמישהו היה מכה אותך היום וידייך היו קשורות ולא היית יכולה לגונן על עצמך- מצב לא נעים נכון?
    אז בפעם הבאה שאת מרגישה שאת יוצאת מהכלים תנסי לעצור שניה אחת ותחשבי לעצמך שזה שתכי אותה לא יפתור את הבעיה זה רק יעשה אותה יותר גדולה- במצב הכי גרוע אם תכי שוב ילדתך היא בטח תמשיך לבכות ולצרוח ובעצם לא פתרת שום בעיה ואל תשכחי גם את העובדה שיכולים לקחת לך אותה אם תכי אותה שוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לאמא שהכתה את תינוקה

הוספת תגובה

• מילים כדורבנות !!!

רונן דוד
    08/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמודה את לא תחליטי

שני
    08/06/2008

אם התגובה שלי היתה במקום או לא.

זו דעתי - ואת לא יכולה לשנות זאת.

מעניין אם היית כל כך "מבינה" וצדקנית אם היה מדובר במטפלת שמכה את התינוק שלך... אה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    מיכל
    08/06/2008

היי,
    אני בת 22 וסובלת מחרדה חברתית ברמה די גבוהה.
    אני כבר למדתי לקבל את עצמי בערך כמו שאני ואני כבר לא מתרגשת כשקורים לי דברים כתוצאה מהחרדה הזו, אבל מה שכן אני מאוד מפחדת מהסבירות שהחרדה החברתית קשורה לגנים ואם זה באמת כך אז יש סיכוי שגם בתי או בני לעתיד יחוו את החרדות האלו (אני ואחי לדוגמא ירשנו את החרדה החברתית מאמי).
    בכל מקרה אני מאוד לא רוצה שהילדים שלי יקבלו את התכונה הזו שלי.
    מה הסכוי שהתכונה הזו תהיה אצל אחד מילדיי?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• סיכויים וגנים...

רונן דוד
    08/06/2008

מיכל יקרה,

תמיד ישנם סיכויים שילדנו ירשו תכונות כאלה או אחרות מאיתנו.
    באותה מידה הם גם יכולים לרשת מחלות כאלה או אחרות, אז מה, מפסיקים להביא ילדים ?,

אם ילדייך יגדלו בסביבה בריאה ואוהבת, אני חושב שהסיכויים שירשו תכונות כאלה או אחרות - קלושים.

זה לא צריך למנוע ממך להביא ילדים, וחוץ מזה אם הם יהיו בעלי קשיים כאלה או אחרים,
    בשביל זה תהיי בשבילם אמא דואגת, תומכת ומטפלת,
    תקבלי אותם על הפלוסים והמינוסים שלהם,...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל-לא נולדים עם חרדה -לומדים אותה

NLPlady
    14/06/2008

על כן אם אמך היא אשה עם חרדות עלול להיות שאת ואחיך למדתם בסביבתכם הקרובה שככה זה צריך להיות וסיגלתם לעצמכם התנהגויות שכאלה. תמיד יש להפריד בין הזהות שלך (חרדתית) לבין ההתנהגות שאינה רצויה. חרדה ובמיוחד חרדה חברתית בהחלט ניתן לטפל בה וחבל שבגילך הצעיר את כבר מפנה כל כך הרבה משאבים לקראת עתיד שעוד לא קיים, לילדים שעוד לא נולדו, במקום לטפל בעניין כאן ועכשיו, בטיפולים אפקטיביים וקצרי מועד ולהפנות את המשאבים שלך להווה טוב ולעתיד אפילו טוב יותר בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה