פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מהי באמת זוגיות נכונה
    נטי
    03/06/2008

במשך כל החיים את שומעת שצריך זוגיות שזה אושר...שאת יוצאת עם משהו את מגישה שהוא האחד ואת מרגישה שלמה?

אני יוצאת עם משהו כבר שלושה חודשים, ויש יציאות הנאה שיחה אבל זה עדיין נראה לי עוד מחויבות בחיים שלי שבמילא יש הרבה מחויבות אז מי אמר שזה מקל, מהנה, ונותן תחושת רוגע.
    מצד אחד אני רוצה להיפרד מצד שני אני מרגישה שאני צריכה לתת לזה צ'אנס.

איך אתה יוצא מהמצב שז חמישים לפה וחמישים לפה?

איך אתה מבין שההחלטה להיפרד לא נובעת מפחדים סמויים או שלהשאר זה סוג של הערכה עצמית נמוכה או הרס עצמי?

הרי עם כל המודעות העצמית הגבוהה אתה עדיין סובייקטיבי ואנשים מבחוץ הם רואים זאת שטחי ואובייקטיבי.
    זה נראה כמו מבוי סתום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מהי באמת זוגיות נכונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי יודעים שזה זה...

רונן דוד
    03/06/2008

אני חושב שיודעים שזה זה כשרוצים להיות ביחד,
    מרגישים טוב אחד עם השני, בלי לחצים מיותרים,
    נהנים אחד בחברתו של השני ובסך הכל רוצים להמשיך בקשר.

אם זה לא זה, מרגישים את זה.
    אני חושב שאת יודעת הכי טוב אם זה זה או לא,
    אם את מרגישה החמצה בזוגיות אולי זה אומר שאת לא כל כך מוכנה לה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נטי
    04/06/2008

תודה רבה על התגובה, יש פעמים שאתה יודע שבאיזה שהוא מקום ברמה שכלית זה לא מתאים אבל רגשית אתה אוהב ולכן אתה לא רוצה להפרד.
    זה נראה לי ההכחשה שאני הייתי בה.
    כשאדם קרוב היה אומר לי את זה באיזשהו מקום אתה לא יודע ממה זה נובע.
    אבל שמשהו חיצוני אומר זה כבר משהו שנשנע יותר אמין ואובייקטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נפשית מבאסת
    בן 27
    02/06/2008

שלום, היום דיברתי עם הבוס שלי ויצא לי בטעות לאמר לו משהו שהוא לא נכון ב 100% אבל זה היה מתוך משהו כמו בילבול וחשוב לציין שרוב האנשים היו אמרים את שאמרתי וכמו שאמרתי מבלי לחשוב שזה היה בילבול בכלל. אבל אני בן אדם שלא משקר, אני לא רוצה לשקר וגם לא יכול לקשר כי אם נאי מקשר אז אני נהיה " לא עצמי " ואז משהו מפריע לי ואני כאילו מנותק מהמציאות, וזה מה שקרה לי היום עם הבוס שלי וכעת אני סובל. ניסיתי לדבר איתו על זה אבל זה לא יצא כל כך טוב ואם אני אתשקר שוב ונדבר על אותו נושא זה כבר יהיה מעט מוזר. האם יש איזו מילה שיכולה לסדר לי את הראש ? הרבה פעמים המילים הנכונות ( או משפטים ) עושות לי סדר בראש, כי ככה זה פשוט סבל נפשי, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה נפשית מבאסת

הוספת תגובה

• זו לא בעיה נפשית

סיגל לוי
    02/06/2008

שלום לך
    נראה שהחשיבה שלך לא מאורגנת
    עם חברים, אם התבלבלת, לא קורה כלום
    בעבודה, במצבים מסוימים, זה יכול להיות בעייתי
    כדאי פשוט לחשוב פעמיים לפני שאתה מדבר
    פשוט לספור עד 10 ולחשוב מה בעצם אתה רוצה לומר
    האם זה נכון
    האם זה חשוב
    מקווה שזה יעזור
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל זה יותר עמוק מזה

בן 27
    03/06/2008

זה כניראה קשור לאיזה סוג של טראומה שעברתי ואני לא יודע בבטחה אם זה נכון. אני מחפש כלים להתמודד עם זה, העיצות שלך טובות אבל אני רק בן אדם ולפעמים מדברים בלי לחשוב על זה יותר מדי ואז יכול לצאת דברים שהם לא נכונים ב 100% ואז אני אהיה לא עצמי... זה בעיה פסיכולוגית שיש לי, שזה קורה אני מרגיש גם כאילו שמו לי מחסום במוח, אני נהיה זומבי קצת, לעזעזל עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ברשותך

בן 27
    03/06/2008

אני מטופל אצל פסיכיאטר בנושאים שונים, האם הוא יכול לעזור לי בנושא הזה, אני לא מתכוון לזה שהוא יתן לי כדורים, אני רוצה לדבר עם מישהו ושהוא יתן לי כלים להתמודד עם זה ולפתור את הבעיה הזאת ובעיות פסיכולוגיות אחרות, לא נעים לי לשאול את הפסיכיאטר שלי אם הוא מתאים לנושא הזה וניראה לי בכלל שאני צריך פסיכולוג, תתקני אותי אם אני טועה, מחכה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכיאטר הוא גם מטפל

סיגל לוי
    03/06/2008

זה רעיון מצוין, כי פסיכיאטר הוא גם רופא וגם מטפל בדומה לפסיכולוג
    אין לך במה להתבייש
    אם אתה כבר מטופל, זה רעיון טוב לשתף אותו
    הוא מכיר אותך וידע איך לעזור
    שוב בהצלחה...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

בן 27
    04/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצור וביישן
    רונן
    01/06/2008

אני כל פעם מוצא את עצמי במצבים בהם אני עצור או ביישן, יש לציין כי תמיד הייתי ביישן מלידה אך הדבר מפריע לי בחיי היום יום, אינני מסוגל להנות מהחיים ולפתח קשרים וקשה לי לראות פתרון לכך באופק... מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    עצור וביישן

הוספת תגובה

• על ביישנות

סיגל לוי
    01/06/2008

שלום שי
    ביישנות היא נטייה של אופי
    אולם יש לה טווח ואם אתה חש שהיא מגבילה אותך, אפשר לעבוד על זה
    נסה ליצור מצבים חברתיים בהם אתה נמצא בחברה בה אתה חש נוח - למשל, להזמין אליך חברה שנוח לך איתם, לצאת למקומות שאתה אוהב וכו'. אולי זה יתן לך קצת אומץ להעיז יותר...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעללות נפשית
    הודייה
    31/05/2008

הייי,אני חדשה פה ואשמח מאוד לתמיכה ועזרה או הכוונה ,אני משתמשת כרגע באיימל של חברה עד שאאג לאיימל משלי ואז אעדכן אתכם,יש לי בעייה כבר 35 שנה עם בנזוגי של התעללות נפשית וקטסטרופות לא ייאמנות בבית,דיקטטור ועריץ בבית,סוגר אותנו בחדרים, מכבה אורות,לא נותן לצפות בטלויזיה,מתעמר בילדים,יורד עליהם ,בעיקר על הקטן שהוא בן 16 וכל צורת החיים בבית חולנית,מה עושים?אנא שילחו לי תגובות או הכוונות לאיימל שמופיע פה,אני נאלצת כרגע להשתמש במחשב ובאיימל של חברתי אשמח לתגובות,והצעות,תודה הודייה,

לקביעת תור
    סגירה
    תעללות נפשית

הוספת תגובה

• להוציא את האלימות לאור

סיגל לוי
    01/06/2008

שלום הודייה
    אני רוצה לברך אותך על האומץ לחשוף את ההתעללות גם אם זה עדין בצורה אנונימית
    כדאי לקבל תמיכה אישית ולא להסתפק בתמיכה בפורום שכזה (שגם זה טוב)
    אני מציעה לך לפנות לער"ן ולברר מהן העמותת שמטפלות באלימות במשפחה
    הן כבר ידעו איך לתמוך בך...
    המון המון כוח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לחבר קרוב
    טורי
    30/05/2008

היי, יש לי חבר מאוד טוב שאני דואגת לו . אביו ניסה להתאבד לפני מספר שבועות והמשפחה הצליחה להציל אותו ומצב האב לא טוב. היום בערב נודע לי שהאבא כנראה ניסה להתאבד שוב.
    החבר שלי הוא אדם שמפנים את רגשותיו ונוהג להסתירם היטב . הסובבים אותו אינם יודעים את גודל הבעיה . הייתה לנו שיחה ארוכה מאוד היום והבנתי שהוא מאוד סובל מכך. הוא לא מעוניין לפנות לעזרה נפשית כלשהי. הייתי רוצה לדעת איך אוכל לעזור לו להתמודד עם המצב ואפילו לשכנעו לפנות לעזרה כלשהי.
    בתודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לחבר קרוב

הוספת תגובה

• להיות קרוב לחבר קרוב...

רונן דוד
    30/05/2008

החלמה של כל אדם תלויה בראש ובראשונה ברצונו להחלים.

את יכולה להיות קרובה, לשוחח איתו, לייעץ ולעשות הכל,
    אבל כל עוד החבר לא רוצה לקבל עזרה מקצועית, אני לא בטוח כמה את יכולה לעזור.

את יכולה לדבר על ליבו ולנסות לשכנע,
    אבל אם הוא בכל זאת לא רוצה לפנות לעזרה מקצועית, אי אפשר לכפות זאת עליו.

יש גם גבול לכמה את יכולה להעמיס על עצמך צרות של אחרים,
    תלמדי גם להיות קצת אגואיסטית בקשרים עם אחרים, אפילו עם בני משפחה,
    לכל אדם יש גבול כמה הוא יכול להעמיס על עצמו ואת לא יכולה להיות המצפון של כל העולם, בסך הכל החבר שלך חי את חייו ואת חיה את שלך ואת זה את גם צריכה להבין. אם הוא לא רוצה בטיפול ועזרה מקצועית, זו הופכת להיות הבעיה הפרטית שלו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלות בטיפול
    נועה
    28/05/2008

הי,אני בחורה בת 23 כבר כמעט שנה בטיפול פסיכולוגי לפי השיטה של הפסיכולוגיה הדינמית,הפסיכולוגית שלי היא מדהימה ונוצר ביננו קשר ממש טוב,לאחרונה אני מצאתי שיש לי רגשות עמוקים מאוד אליה מה שניקרא בפסיכולוגיה-"העברה", שלי אליה הם מסוג של אהבה של בת לאמא שלה...)דיברתי איתה על הנושא למרות שהיה לי ממש קשה ומביך לחשוף את זה,והיא אמרה לי שזה חלק ממש חשוב בטיפול התחושה המעט תלותית הזאת,אני הבנתי בעצמי את העומק שמאחורי זה אבל אני ממש מפחדת שלא אוכל להתנתק ממנה ולכן אני חושבת על הפסקת הטיפול,כמה שיותר מהר אולי ימנע ממני כאב יותר גדול בעתיד,אני במשבר ממש גדול בעניין,לא מפסיקה לחשוב על איך אני ניפרדת מהטיפול הזה הכי טוב שאפשר מבלי לפגוע בעצמי,ומצד שני מרגישה שהטיפול עדין מלא פוטנציאל כדי להמשיך איתו,אבל זה ממש קורע אותי מבפנים הרגשות שלי אליה,האם תוכלי לייעץ לי מה אפשר לעשות בנידון? האם קשר בין מטופל למטפלת צריך להסתיים כאשר נוצרים בו רגשות שמעבר לטיפול? תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    תלות בטיפול

הוספת תגובה

• העברה בטיפול

סיגל לוי
    28/05/2008

שלום נועה
    נראה שיש לך לא מעט ידע בפסיכולוגיה, כי המושג שבחרת להשתמש בו "העברה" נראה לי מתאים.
    זה נפלא שהיה לך מספיק אומץ לחשוף את עצמך ולשתף את הפסיכולוגית שלך ברגשות האלה.
    לא הייתי ממליצה כרגע לעזוב כי נראה שפרידה היא נכונה כשהסתיים תהליך ואילו את באמצע, ופשוט חוששת ממה שקורה
    אני לא מכירה אותך כלל, אך יכולה לשער שחוץ מזה שהיא אולי אדם מקסים, ושאכפת לה ממך ושהיא עוזרת לך, יש פה גם נושאים נוספים שאולי את כעת עובדת עליהם כגון: יחסים עם אמא אוהבת וקשובה (האם היו כאלה?...), איך את מרגישה במצבים של תלות או הזדקקות למישהו? האם זה כה מפחיד להפגע שאת רוצה לקחת את הרגלים שלך ולברוח משם? נסי לחשוב האם עולות לך אפשרויות נוספות.
    כדאי לעזוב טיפול כשהוא מיצה את עצמו, או כשהוא אינו עונה על הציפיות.
    לא נראה לי שזה המקרה...
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית
    רחלי
    26/05/2008

היי
    אני בת 23 ואני סובלת מהפרעת אישיות גבולית,,הפרעות אכילה דיכאון וחרדה
    ניסיתי כבר להתאבד יותר מפעם אחת והאמת היא שכרגע חשק לא חסר לי לסיים את חיי.
    רציתי לשאול עד כמה יעזרו תרופות נגד שיכאון וטיפול פסיכולוגי..
    האם הדיכאון ייעלם כמעט לגמרי או שהיא תפחת?
    אני מייואשת.
    כבר לא מתפקדת ולא מסוגלת לעשות את הדברים הפשוטים ביותר
    אשמח לקבל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    26/05/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם אובדן בן זוג
    איה
    25/05/2008

אני בת 34 ולאחרונה איבדתי את בן זוגי. הוא נפטר בפתאומיות והשאיר אחריו חלל עצום מלווה בכאב וצער ובעיקר חוסר אחד גדול. היינו יחד מעל 4 שנים, לפני כשנה נישאנו רשמית. אני תושבת תל אביב ואני מחפשת קבוצת תמיכה (לא וירטואלית) לאלמנות/ נים בטווח הגיל שלי. לצערי מצאתי קבוצות כאלה רק לגיל 55 ומעלה או לאלמנות צה"ל, אשמח אם תפנו אותי למסגרת מתאימה
    תודה
    איה

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם אובדן בן זוג

הוספת תגובה

• מסגרת תמיכה...

רונן דוד
    25/05/2008

אני משתתף בצערך.
    לצערי, אני לא מכיר כזו קבוצה במרכז הארץ,
    אך אני מציע לך אולי בכל זאת לפנות לקבוצת תמיכה כללית כלשהי
    על מנת שתיתן לך פתרון בינתיים.

אובדן בן זוג הוא סוג של משבר וקבוצות תמיכה אמורות בדרך כלל להתמודד עם אנשים
    או יותר נכון מתקיימות עם אנשים שעברו משברים כאלה או אחרים.

אני חושב שעד שתמצאי קבוצה לאלמנות (ולמה לא אלמנות צה"ל ?),
    כדאי שתלכי לקבוצת תמיכה כללית, אני מאמין ומקווה שזה יעשה לך רק טוב, שוב לבינתיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך באמת אוכל להתקדם?
    מתלבט ומתחבט
    25/05/2008

שבת שלום !!
    אתחיל בסיפור אמיתי ומקורי וייחודי:
    ממש אתמול חגגתי(לבד,כמובן,)יומ "אשם" בכך...
    מי שקרא את הפוסטים הקודמים יודע במה דברים אמורים.
    ולמען אלו שטרם נחשפו,להן תקציר הפרטים("אגב,רק איש "מוכשר" ודפוק כמוני יודע לבשל כזו דייסה ואוהו איזה מחיר(ים) אני משלם (תרתי משמע)על כך:
    1)ממש לפי חמש שנים אובחנה אצלי מחלה קשה.ה"רוחניקים" אמרו לי שלא סתם היא התפתחה....גאונים גדולים...כאילו שרק הנפש "יוצרת" או "מנביטה" חוליים.לשמחתי,(שלא תמיד איתי),החלמתי אחרי כמה סדרות מתישות של טיפולים.למען ההגינות,עד כמה שזה יישמע מוזר אהבתי את עובדת היותי חולה.קיבלתי כל כך הרבה תשומת לב וכמו טמבל לאחר מכן "זרקתי" הכל קיבינימאט והרסתי את חיי וחיי משפחתי ואיבדתי תפקיד בכיר אותו מילאתי בעבודתי.למרות,שאין לי מילים(אז לא ראיתי זאת) לתאר את הנדיבות והעמידה לצידי של כולם ובראשם אישתי.
    2)כחודש לאחר ששבתי הבייתה מהטיפולים,החילותי לסבול ממצבי רוח וחוסר חשק לחיות.התנערתי מכל המטלות שהיו באחריותי,למשל לקחת את בני הצעיר לגן ולא התחשק לי ללכת לעבודה.בעקבות כך נדדתי בין רופאים פסיכיאטריים שגם הם פסיכים,אגב...) והחלפתי מס' תרופות עד שלבסוף התאימו לי כדורים שהצליחו לאזן אותי....עד שאנשים אמרו לי שאני ב"היי" ואז (וזו הייתה טעות פטאליתתתתתתתתתתתתתתתת) ניגשתי לפסיכיאטרית והיא המליצה לי לרדת במינון.
    ובאמת,עד שירדתי במינון ממש היה לי כיף,הזוגיות הייתה נהדרת ואישתי(עדיין לא התנתקתי ממנה וכנראה שעד שאמות או עד שאחזור אליה...מה שיבוא קודם) בקיצור,אפילו היא אמרה שאנחנו חברים ובעבודה הצלחתי ובכלל חיי היו מלאי הנאה וסיפוק.למרות,שהרגשתי שמשהו ב"תבנית" שלי פגום כי אני נשען על כדורים.
    3)ואז החלה הנפילה גדולה.מטעמים של צנעת הפרט,רק אציין שהתנהגותי הייתה לא ראוייה(בלשון המעטה) ובלתי נסבלת.
    איימתי ואף עשיתי מס' נסיונות אובדניים ופשוט התעללתי ולא במובן הפיזי בבני משפחתי ובחברים לעבודה.הגעתי עד לאישפוז (מרצון) בבית חולים פסיכיאטרי.היום אני מבין שפשוט ייתכן שברחתי מההתמודדות עם החיים האמיתיים.
    4)עשינו מס' נסיונות לשקם את הזוגיות,הלכנו לייעוצים רבים ובאמת שכשאני חושב על כך בהגיון(לעיתים הוא עובד אצלי ההגיון...),לא כל אישה הייתה מוכנה לחיות איתי.לפחות,לא במצבי אז.
    5)ואז בהיותי מאושפז,אישתי הודיעה לי על החלטתה להיפרד.
    קרוב לחצי שנה לא הפסקתי לייל ולבכות ולהאשים אפילו את הילדים ומצד אחד רציתי לשכב איתה ומצד שני קינאתי (ועודני) מקנא בה.
    בכלל,היא לא יכלה לחכות עד שאתאושש? היא לא יודעת מה המחיר שהילדים ישלמו?
    ובעיקר,הרגשתי ועודני חש שהאגו שלי התפורר,נרמס,נותץ,התר לא הייתי מתנהג כמו שהתנהגתי,אז היום היינו עדיין נשואים).
    אני מרגיש שעצם היותי גרוש זה סוג של נכות או פגימות ועוד לחשוב שאני אחראי לכך ושאני הגורם העיקרי לכך.
    שוב אני איני רצוי,דחוי ולא חיוני
    6)לפני כשנה,נפרדנו באופן רישמי.זאת,ל

לקביעת תור
    סגירה
    איך באמת אוכל להתקדם?

הוספת תגובה

• מתלבט יקר...

רונן דוד
    25/05/2008

להיות גרוש זו לא מחלה,
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכוטראפי שיעזור לך להתמודד עם הדברים.
    אני יודע שקשה להתנתק אבל אתה חייב לעשות מאמצים ולהמשיך הלאה...

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים
    רונן22
    23/05/2008

שלום,לא פעם ולא פעמיים עולה אצלי המחשבה אם ובכלל צריך להשקיע בחיים? מדוע עליי לשאת עליי עול ונטל על מנת שיהיה לי מקצוע ראוי בחיים בזמן שאנו מתים בסופו של דבר ? האם זוהי חשיבה נכונה ? הרי,במבט לאחור בעוד עשרות שנים אנו נשאר רק עם החוויות והרפתקאות ונעלם מהעולם.לכן,אני שואל : האם עליי ללמוד באונ'

לקביעת תור
    סגירה
    חיים

הוספת תגובה

• איך לחיות

סיגל לוי
    23/05/2008

שלום רונן
    איך לחיות, זו שאלה פילוסופית

תורות רבות אומרות שדווקא בגלל שמתים בסופו של דבר כדאי לנצל את ההווה, את הרגע שקורה ממש עכשיו

כל אחד ינצל את הרגע אחרת
    אחד ילמד מקצוע שחלם
    אחד יעסוק באומנות
    אחד יטייל
    ואחד ילך כל יום לעבודה כי ירצה לפרנס את היקרים לו

תבדוק איך אתה רוצה לחיות ומה חשוב בעיניך ונסה להגיע לכך

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכרים וחברים לא טובים
    רונן22
    23/05/2008

יש לי מכרים הן גברים והן נשים שהן לא בקשר תמידי ורצוף איתי.
    במידה וירצו ממני משהו או אינטרס זמני ולטובתם -יבצעו שיחה או ישוחחו איתי.
    ככה,בשביל הכיף-אין מצב בעולם.
    לא עונים הן בטלפון כמעט תמיד ולא חוזרים אלא שוב-רק אינטרס שלהם.
    מה עושים ? מה מומלץ ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מכרים וחברים לא טובים

הוספת תגובה

• קשרים עם אחרים

סיגל לוי
    23/05/2008

שלום רונן
    הכי טוב קודם כל לבדוק את עצמך
    האם גם אתה יוזם איתם קשר לכייף
    האם גם אתה אינטרסנט?
    במידה ואתה חושב שאתה כן יוצר קשר והם לא, תבדוק מדוע בחרת דווקא בהם כחברים
    אולי כדאי למצוא אנשים חדשים שיותר אכפת להם ממך?
    חומר למחשבה...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל לוי היקרה!
    רמונה.
    22/05/2008

מודה לך, על תשובתך הכנה,אך עדיין לא ענית לי, מה לדעתך הטיפול, היעיל ביותר לסובל מאובבססיית OCD,האם טיפול-קוגניטיבי-התנה טיפול קליני? שכן אני פונה אלייך, בשם אחייני, הסובל זה זמן מה מאובססיות,וקומפולסיות, והוא פנה דרך קופח מכבי לפסיכולוגית ,שכמובן לא אציין את שמה,ועוד בטלפון כשהיא שאלה את אחייני במה-מדובר הוא ענה לה,שהוא סובל מאובססיות, היא ענתה שהיא אכן יכולה לעזור לו,ושיש לה שיטת-טיפול הנקראת-TCB,אחייני הגיע למס' פגישות אצל אותה פסיכולוגית,ובכל-פעם שהוא ביקש לדעת מדוע הפסיכולוגית שלו לא מישמת את אותה שיטת טיפול,שלדברייה קיימת,והכי יעילה,היא ענתה שזהו תהליך שלא קורה מהיום למחר,למרות שטרום פגישתם,היא אמרה שהיא אינה מאמינה בטיפול ארוך-טווח,כעת אחייני די מבולבל,וחרד מהמצב,ויש לי תחושה שהוא הולך שולל,אפילו שלא במכוון,התרשמתי כאמור מאוד לטובה,מהכנות שלך,לכן דעתך כה חשובה לי,האם גם את באיזשהו אופן,חושבת שהפסיכולוגית ההיא אינה מתאימה ,ואף לא מקיימת את מה שהבטיחה? בתודה ובברכה ובציפייה גדולה לתשובתך,רמונה!

לקביעת תור
    סגירה
    לסיגל לוי היקרה!

הוספת תגובה

• על יעיליות טיפול

סיגל לוי
    22/05/2008

לצערי, כפי שכבר אמרתי, אין לי מידע על יעילות שיטת טיפול מסוג אחד בהשוואה לאחר...
    כדאי לאחיינך פשוט לשאול אותה ישירות מדוע אינה משתמשת בשיטה שהבטיחה
    כדאי לקרוא באינטרנט על שיטות טיפול שונות ויעילות לבעיה זו
    לצערי, אין לי את "התשובה"
    מקוה שקצת עזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפסיכולוגית-היקרה מבקשת את עזרתך!!
    רמונה.
    22/05/2008

האם ניתן לאבחן,סיבה או סיבות,שיכולות לגרום להופעת-אובססיית OCD, והאם כדאי לגשת לטיפול באובססיות OCD, לפסיכולוג-קליני או לפסיכולוג התנהגותי-קוגניטיבי? ידוע לי ממקור מהימן,מבן-משפחה,שסבל גם כן, מאובססיות והן עברו ,לבד ללא התערבות פסיכולוגית, והאם לדעתך,בסופו של דבר ניתן להתגבר,על אובססיית ה-OCD ,ללא סיוע מקצועי? במידה ואת חושבת,שבכל-זאת כדאי להסתייע בפסיכולוג,אני חברת מכבי, אולי תמליצי לי בבקשה על פסיכולוג מטעם מכבי המטפל,בתופעה שציינתי!! בתודה ובציפייה רבה להמלצתך,וסיועך!!! רמונה.

הוספת תגובה

• פנייה לעזרה טיפולית

סיגל לוי
    22/05/2008

שלום רמונה
    אין לי נתונים מחקריים לענות לך
    אני גם לא יודעת על אלו שלא פונים לטיפול כי הם לא מגיעים לפסיכולוגים...
    אפשר תמיד לנסות להתגבר בכוחות עצמך ולראות אם זה מצליח
    השאלה היא האם המחשבות והטקסים בשליטה או שלא
    האם זה מפריע לתפקוד היומיומי או לא
    האם האדם סובל מכך
    האם סביבתו סובלת מכך
    כדאי גם להתייעץ עם פסיכיאטר ולשמוע את דעתו
    גם את זה אפשר לעשות דרך קופ"ח או לשאול אותם על מי הם ממליצים
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מצליח ומרגיש חרא
    ערן
    21/05/2008

אני לא מסוגל לראות אנשים שמצליחים בקלות הרבה דברים בלימודים שלי מאוד קשה להתמודד איתם, במיוחד כשהרבה פעמים אין מי שיעזור לי מבחינת הסבר החומר.
    זה הורג אותי, אני מרגיש שזה הדבר הכי חשוב לי בחיים למרות שאני יודע שלא אבל ככה גדלתי אני לא יודע איך לשפר את ההרגשה הזאת..

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא מצליח ומרגיש חרא

הוספת תגובה

• הצלחה בלימודים

סיגל לוי
    21/05/2008

שלום ערן
    לא אמרת אם אתה עדין בביה"ס או אחרי
    אל תשווה את עצמך לאף אחד
    לכל אחד יש יכולת שונה, לאחד קל בתחום מסוים, לאחד בתחום אחר ולאחד אחר קשה בשנייהם

מה שהכי חשוב זה שאתה רוצה להתגבר על הקושי
    זה מה שהכי משמעותי כי זה יעזור לך ללמוד את מה שתרצה

לא חשוב הציון - חשוב להפנים את הידע

כדאי גם לבדוק אם כל כך חשוב לך ללמוד וקשה לך כל כך, אולי יש לך לקות למידה שמקשה על הלימוד ואולי צריך אבחון - כדאי לשאול יועצת על כך

בהצלחה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הם פורחים מהקן...
    אמא'לה
    20/05/2008

אני אמא לארבעה גברברים נפלאים, בגילאים 11 - 18.
    היחסים בינינו מצוינים, תקשורת טובה. אנו משפחה חד הורית (שכול..) ואני מגדלת אותם מזה עשור לבדי.
    לאחרונה, גם עקב גיוסו הממשמש ובא של הבן הבכור וגם עקב דיבורים על עזיבת הבית לצורך טיול לחו"ל, אני מוצאת את עצמי מפורקת רגשית, עצובה ובוכיה, חשה ננטשת ולא מצליחה להתמודד היטב עם הרעיון שמי מהם עומד להתרחק ממני.
    אני רואה שככל שאני מביעה את חחשותי וצערי בפניו, וא מתרחק ממני בהדרגה וזה הדבר הכואב מכל!

איני יודעת כיצד ומהיכן לשאוב כוחות וכלים על מנת להצליח לעבור את המשבר הזה מבלי להמשיך ולהתפרק...
    קשה לי להשלים עם העובדה שבני או כל אחד אחר מהם יתרחק ויעזוב אותנו ולו לתקופה...

אשמח לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הם פורחים מהקן...

הוספת תגובה

• דרך הטבע...

סיגל לוי
    20/05/2008

אמא'לה יקרה מאד
    עשית מלאכה למופת והראייה היא התקשורת ביניכם

היציאה מן הקן היא טבעית ומעידה שבנך רוצה להתפתח, להתנסות, לחוות ושיש לו בטחון לכך

ייתכן שזה מפרק אותך, כי חוץ מהגעגועים שיהיו לבטח, זה נוגע בעוד נקודות מאד מאד כואבות הקשורות לפרידה (רמזת על השכול)

אם אכן זה כך, אולי טיפול שיחשוף קצת ויאוורר קצת את משמעות הפרידה עבורך יתרום לך

המון כוח

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה