פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המלצה על פסיכולוג
    אנה
    21/02/2008

שלום,
    אז ככה..
    כבר הרבה זמן שאני מחפשת פסיכולוגית. אחרי שבדקתי עם קופת החולים שלי ועשיתי סבב טלפונים לא קצר, לא נמצאו מומחים שהיו פנויים באותה תקופה ו/או כאלה ששמחו במיוחד לשמוע ממני-התגובות היו מתמיהות משהו:"מה?הם עדיין מפנים אליי?","ממי קבלת את המספר?!" ועוד ועוד.
    לאחר שגם שיטת "מפה לאוזן" לא עבדה, הגעתי לכאן, אז אשמח מאוד אם תעזרו לי ותמליצו על מישהי מקצועית מאיזור המרכז שיודעת מה היא עושה. ידוע לי שיש המון שיטות טיפול היום ואין לי מושג איזו בדיוק אני צריכה.
    חשוב לי שזו תהיה אישה ורצוי מישהי בהסדר עם קופ"ח לאומית(אם בכל זאת יש דבר כזה) או בכל אופן שלא יהיה יקר מידי, אחרי הכל אני סטודנטית...

מודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על פסיכולוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה חשוב לך שזאת תיהיה אישה מה זה

מישהי
    22/02/2008

משנה?,אני דווקה קיבלתי רושם לא כל כך טוב מפסיכולוגיות ודווקה דיי אהבתי פסיכולוגים במשך שנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למישהי

אנה
    23/02/2008

כן, אולי את צודקת....אבל זה כנראה קשור לנסיון המר שרכשתי בנוגע לרופאים בכלל...כמה גזעני מצדי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול...

רונן דוד
    22/02/2008

עצם העובדה שאת מודעת לכך שאת מעוניינת בפסיכולו/ית עשית את מירב המלאכה,
    למרות כל ההמלצות שתקבלי, חשוב להתחיל עם מישהי ושתהייה לך כימיה איתה,
    גם אם אין לה המלצות מפוארות.

בתחילת הטיפול אפשר להציב מטרות ולבדוק איזה סוג של טיפול הכי מתאים לך...
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, רונן

אנה
    23/02/2008

תודה על התשובה, רונן
    קודם כל אני חושבת שזה נהדר שאתם מנהלים את הפורום הזה, כך שלאנשים שאולי אף פעם לא בקרו אצל פסיכולוג יש מענה.
    אז זהו-לגבי הצבת מטרות. דברתי עם חברה שהתחילה טיפול פסיכולגי לא מזמן, והתברר שלא דברו איתה על שום מטרות או יעדים. הבחורה טוענת שמה נאמר לה שם היה מאוד קרוב למה שהסובבים אותה אמרו לה. לא ניתנו לה שום "שיטות התמודדות" או כלים למיניהם. כמובן שטיפול נפשי הוא דבר אינדיווידואלי מאוד, אז אולי זה היה עובד בשביל מישהי אחרת.
    בסה"כ ניסיתי להימנע ממצב דומה במיוחד כשמדובר בהוצאה כספית רצינית , אבל יכול להיות שניסוי ותהייה זו הדרך הנכונה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירותי היעוץ

סיגל לוי
    23/02/2008

אם את סטודנטית באוניברסיטה, סביר שיש שם שירותי יעוץ מקצועיים במחיר מותאם לסטונדנטים
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סיגל

אנה
    23/02/2008

תודה סיגל,
    כתבתי גם לרונן שטוב שיש פורום כזה ושאתם עושים אחלה עבודה.
    כן, המכללה שבה אני לומדת מספקת שירותים כאלה.
    זה ממש אירוני, כי כתוצאה ממצבי ה"חמור" ברחתי משם ויצאתי לשנת הפסקה...
    אבל אני באמת אנסה את זה, זאת באמת נשמעת כמו אופציה לא יקרה יחסית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסו לעזור ליבבקשה!
    הנואשת
    20/02/2008

שלום רב!
    אני אם לארבעה ילדים בת 38 ולאחרונה אחרי מסכת יסורים והתעללויות נפשיות גילתי שבעלי בוגד בי ומאוהב באשה אחרת. יש לציין שהכתובת היתה על הקיר לאורך כל השנה האחרונה חשדתי אבל מאד פחדתי ממה יהיהי ואיך אני ימשיך את חיי ,היום אני לבד עם ארבעה ילדים כועסים ועצובים ואני מרגישה איום ונורא כיאלו השמים עומדים ליפול עליי, אין לי לאן לפנות אנני יודעת מה הזכיות שלי ואיך אפרנס את ילדיי אני לא עובדת עצובה ומיואשת ,בתוך ליבי אני יודעת שאני עושה את הדבר הנכון ולבסוף אנצח את הרגשות אאסוף את השברים ואצא לדרך חדשה,ומצד שני אני מרגישה שהמציאות קשה והנטל הכלכלי חונק ואוליי לא אצליח וכוחותיי יאזלו ואכנס גם אני וארבעת ילדיי לסטיסטיקת העוני של החד הוריות . אנא נסו לעודד את רוחי חרשתי על כל האתרים והעניין לא פשוט בכלל יש צורך במלחמה ענקית ואנני יודעת אם אצליח בה .

לקביעת תור
    סגירה
    נסו לעזור ליבבקשה!

הוספת תגובה

• משבר

סיגל לוי
    21/02/2008

שלום רב
    זה אכן משבר לכולכם, לילדים שאבא עזב את הבית
    ולך שסופגת את כל השינוי הזה לעצמך ולילדיך
    אני אישית לא מתמצאת בכך
    ממליצה לך לשאול במחלקת הרווחה
    או בנעמת או ויצו
    או אפילו בער"ן
    ברמה אישית, את זקוקה לכל התמיכה שתוכלי להשיג
    משפחה, חברים
    כדי לעזור לך להתחזק ולמצוא את דרכך בכל המצב החדש
    הרבה הרבה כוח כדי לצמוח מהמשבר
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסינו לאן...

רונן דוד
    22/02/2008

כנראה שאין מנוס מלבדוק את עצמך ואת הקשר עם בעלך,
    אפשר לפנות לטיפול זוגי,
    ואם את מרגישה שאין ברירה אחרת, תמיד אפשר לפרק את החבילה,
    יהיה קצת קשה אבל את תהיי מאושרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבחנה
    שיר
    20/02/2008

אני לא יודעת למי לפנות בבעיתי, בעבר הובחנתי כבולימית אבל בגלל שהפסקתי להקיא לא הלכתי לטיפול, היום אני לוקחת רמוטיב בגלל דיכדוך אבל איזה מטפל אמר לי שאני סובלת מחרדות, בקיצור אני לא יודעת מה עושים, למי לפנות, יכול להיות שאני במצב מבולבל כי אני בקושי עובדת ואין לי זוגיות ומרב שיעמום אני מחפשת הבחנות. אם אדם עסוק כל הזמן הוא פחות עם בעיות נפשיות?

לקביעת תור
    סגירה
    הבחנה

הוספת תגובה

• טיפול...

רונן דוד
    20/02/2008

שיר שלום רב,

את עונה מצויין על השאלות של עצמך,
    אני ממליץ לך בחום לגשת לטיפול, תתייחסי אליו כמו אל Coaching (אימון אישי)
    כך תוכלי לבד להגיע לכל מיני מסקנות שיעזרו לך להתקדם בחיים קדימה.

ובעיקרון זה נכון, אדם עסוק, עסוק בעשייה ולא בחיפוש הבחנות למיניהן,
    ממליץ לך להעסיק את עצמך בדברים שעושים לך טוב - עבודה, זוגיות או חיפוש אחריה,
    יציאה לבלות, קריאת ספרים ועוד 1001 עיסוקים שעושים לך טוב....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבד במערכה
    לילי
    20/02/2008

שלום לך

אני בת 34+. בהיריון ראשון. מזה כשנה בן זוגי הינו בחור לא ישראלי (ולא יהודי) ואינו מתגורר בארץ. בתחילה היינו בקשר, מאוהבים. אני נסעתי אליו (מערב אירופה), הוא בא לכאן. עם הזמן ידעתי שאני רוצה ילד וגם אמרתי לו זאת. הוא היה בעניין. היינו מתאמים את המפגשים שלנו (פעם בחודש) לימי הביוץ. וזה קרה. אני בהיריון. דא עקא שמאז ההיריון אני פשוט לא סובלת אותו. מתנהג כמו ילד ולא כמו גבר שתומך בי, כמו כן התחלתי להבין ממנו שזה פתאום לא מתאים לו, ההיריון הזה, עד שלאחרונה הוא אמר לי שהפיתרון הטוב ביותר זה הפלה. אגב, בשבועות הראשונים כשסבלתי מהקאות ובחילות הוא לא היה רגיש מספיק כדי להבין זאת וכל הזמן התבכיין לי שאני לא מספיק נותנת לו תשומת לב (לא שולחת מספיק אס,אם,אסים) (ובקושי יכולתי לנשום מרוב הקאות....). החוסר רגישות הזו מצידו הורידה לי אותו מהעיניים וכמו שאמרתי - אני לא סובלת אותו אבל אני יודעת שאני רוצה את ההיריון. אני בת 34 וחצי ואין לי כוונה להעביר את הזמן עוד.
    אנחנו לא מדברים כמו פעם והוא די מתנתק ממני.
    אט אט אני מבינה שאני לבד במערכה הזו של ההיריון וכנראה גם הזוגיות וזה עושה לי עצוב ולעיתים אני לא יכולה לנשום מרוב עצבות.
    אני לא יודעת עדיין מה ההשלכות של המעשה שלי. מה גורלו של הילד מבחינה חוקית, מבחינת הרשויות הדתיות (האבא הרי לא יהודי) וכל זה גורם לי ללחץ. אני רואה נשים בהיריון שלהן בני זוג שעוזרים להן ואני יודעת שאני אהיה לבד...
    אחותי כל הזמן שואלת אותי: מה? את רוצה להיות אם חד הורית? כאילו שזה משהו מאוד מוקצה (האמנם?)
    זה היריון ראשון וכל שכן להיות לבד - מפחיד אותי. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    לבד במערכה

הוספת תגובה

• בשעה טובה...

רונן דוד
    20/02/2008

קודם כל - מזל טוב !!!,

עד כמה שידוע לי, אין שום בעיה מבחינה הילכתית, מי שקובע את דת היילוד ביהדות
    היא האם ולא האב כך שמהבחינה הזו אין לך מה לדאוג, הילד יהיה יהודי !!!

חוץ מזה, אני לא רואה שום פסול בלהיות אם חד-הורית,
    הגיע הזמן בגילך שתקשיבי לרחשיי ליבך ולא למה שהסביבה חושבת או אומרת,
    שיהיה בשעה טובה ובהצלחה עם כל החלטה שתקבלי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה ופחדים אחרים
    מיכאלה
    19/02/2008

אהלן!
    אני בת 22 וגדלתי בלי אבא שזה היה לי חסר כן מי שאומר שזה לא חסר אני חושבת שעובד על עצמו!
    היום אני כמובן מרגישה כבר שאני מתגברת על עיניין הזה ועברתי כבר את שלבי הכעס המועקה אבל הכאב תמיד שם.הוא חלק מהחיים לא?! הורי התגרשו כש הייתי בת 6 הוא נשאר ברוסיה ואנחנו עלינו לארץ.כיום אין לי שום מערכת יחסים איתו ותאמת ניסנו לתקשר אבל רבנו וזה לא הצליח האשמתי אותו בכל מיני דברים הוא נפגע ומאז אני ואבא שלי לא מדברים .לא מעניין אותו שום דבר לגבי.
    אבל.....
    גיל התבגרות היה אצלי מאוד מאוד קשה!
    קשרים עם גברים מאוד בעיתיים לפי הספר כמו שאומרים:
    גדולים ממני... מסובכים קרים ונוטשים איך לא...... הרי בלי זה אי אפשר~; התחלטי לצאת מוקדם עם בני זוג גיל 16 בערך. לאהוב ?
    לא חושבת שאהבתי מישהו מהם התאהבויות כן...
    היום אני סוף סוף מצאתי מישהו מיוחד....רק 5 שנים מעליי! חכם מקסים אנחנו יוצאים עוד מעט חודש ימים ביחד
    אני מרגישה שכל פעם אני נפתחת בפניו עוד ועוד... גם הוא גדל בלי אבא!
    ממש טוב לי איתו
    אבל יש לי פחדים שאני לא יודעת איך להתמודד איתם ואתם הרי מסכימים איתי: נבואה שמגשימה את עצמה זה דבר נפוץ ואין להתכחש לו בשום פנים ואופן!
    אני יודעת את זה מתמודדת יום יום משתדלת לעבוד על חשיבה חיובית אבל לפעמים תוקף אותו חוסר ביטחון כזה שאני פשוט לט יודעת מה לעשות איתו!
    אתמול כשהיינו בסיטואציה אינטימית אמרתי לו שאני אוהבת אותו!
    כבר הרבה זמן לא אמרתי את זה למישהו ואני באמת מרגישה ככה אני חושבת שזאת פעם ראשונה שאני אומרת את זה עם כוונה אמיתית!
    הרי מה זה אהבה?
    לקבל מישהו כמו שהוא ולאהוב אותו כמו שהוא מבלי לרצות כל הזמן לשנות אותו.
    ואני אוהבת בו כל מה שאני רואה
    כמובן שזאת התאהבות אבל לא רק אני מרגישה משהו יותר חזק מזה
    כן אני טמפרמנטית בשבילי להיגד אחרי חודשיים למישהו מילות אהבה זה מאוד מאוחר יחסית אליי!
    אז אני חושבת שזה באמת ההרגשה שאהי מרגישה
    רקש...
    הוא לא החזיר לי את המילים שזה אחד הסיכוינים כשאתה אומר משהו כזה
    הוא אמר לי שהוא רוצה להגיד לי גם אבל אצלו זה תהליך יותר ארוך הוא קצת יותר סגור ממני
    אני קצת חוששת היום כל כך בא לי להרגיש את הביטחון הזה ופתאום אני מרגישה חוסר ביטחון מוחלט
    אמרתי לו שאני לא אקח את המילים שלי בחזרה והוא ענה לי שזה לא מה שהוא היה רוצה גם. הוא אמר "שאני ראיתי את זה בעיניים שלך ואת לא הפתעת אותי כשאמרת את זה"
    בכל אופן איך ךהתמודד עם זה אני מרגישה קצת מצוקה היום
    יכול להיות אני סתם דרמטית אבל זה מה יש?
    אולי איזה עצה לגבי עיניין יכולה לעזור!
    תודה מראש
    .

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה ופחדים אחרים

הוספת תגובה

• מודעות עצמית

סיגל לוי
    19/02/2008

הי מיכאלה
    את נראית לי בחורה עם המון מודעות עצמית למה שקורה לך
    זה לגמרי טבעי שבקשר חדש מתרגשים, מקווים, חוששים, בודקים - זה השלב בו אתם נמצאים
    וגם משתפים זה את זה
    ונשמע שגם מבינים ותומכים

פשוט סבלנות
    לוקח זמן לבנות בטחון בזולת, בעיקר אחרי שנפגעת בגיל כה צעיר...

שימשיך להיות לכם טוב ביחד

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזועזעת ולא יודעת מה לעשות
    אמה
    19/02/2008

גילתי שהבת שלי בקשר עם גבר נשוי דיברתי איתה ובקשתי אותה כמה וכמה פעמים מה עלי
    לעשות האם אני צריכה לשתף את האבא אני מפחדת שיהי עליה רושם רע .........

הוספת תגובה

• דיבורים...

רונן דוד
    19/02/2008

אני חושב שאת צריכה לתפוס איתה שיחה רצינית, להסביר לה את המשמעויות, בלי להיכנס לצעקות וקללות, יותר מזה אין לדעתי מה לעשות, היא אדם בוגר וכך צריך להתייחס אליה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגליה

שיר
    19/02/2008

אני הייתי לצערי הרב בעברי עם גבר נשוי, זו מערכת יחסית דימיונית של הבטחות שווא ובעיקר ניצול ריגשי ומיני צמד הנשוי, ותדעי לך שהתשלום בא אחר כך מבחינה נפשית יותר מאוחר סובלים. אבל בעיקרון מניסיוני זה בא מחסכים ומחוסר ביטחון שהיא לא תוכל להשיג אהבה רק לעצמה ולא להיות מקום שני. עדיף להסביר לה ואפילו אם היא תכעס להוציא אותה מהסבל הזה כי זה סבל זה סתם להיות סוג ב'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לבנות 30 קשה יותר
    אירית
    18/02/2008

למצוא בני זוג? האם בגלל שהגברים בגיל זה הם אלו היותר בעייתיים? האם הם בטוחים שבנות 30 רוצות חתונה מיידית? בכלל איך כדאי להכיר גברים, דרך האינטרנט תמיד משהו מוזר כי הם קובעים איתי ורצים שוב לאתר לחפש עוד אובייקט, ברחוב, אין לי אומץ להתחיל עם גברים. איני יודעת מה יכול לעזור לי למצוא בן זוג

לקביעת תור
    סגירה
    למה לבנות 30 קשה יותר

הוספת תגובה

• קושי...

רונן דוד
    18/02/2008

שאלת למה קשה, פשוט כי מבחינה סטטיסטית, יש יותר בנות פנויות (רווקות, גרושות ואלמנות) פנויות מאשר גברים ולכן אולי טיפה יותר קשה.

אל תתיאשי, אני מאמין שכל אחת יכולה למצוא את אהבת חייה, כל עוד הוא לא האביר על הסוס הלבן, וזה לא אומר שצריך תמיד להתפשר אבל יש מקום כן להתגמש למי שרצינית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנסו תודה לכם!
    איזה אחד
    15/02/2008

בת ישראל יקרה, בת של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא, אבא שלך בשמיים העניק לך מתנה
    נתן לך גוף יפה, שתהיי שמחה בו ותשתפי אותו עם בעלך ביחידות ושיהיה לכם כיף ביחד. אבל מה הוא ביקש?
    שתתלבשי בצניעות? שלא תראי את התמונה שלך עם חזיות ובגדי ים לבני אדם שלא מכירים אותך?
    זה עושה לך טוב שמישו אומר לך ואי הייתי עושה לך טובה? את אומרת לא.. מה פתאום
    אבל בפנים בתוך תוכך את יודעת את האמת ! את יודעת שאת מלכה בעולם הזה את יהודייה !
    אבל את מתלבשת כמו חתולה, שכולם יראו - הגוף שלי זה הפקר !! תראו מה קיבלתי מבורא עולם!
    הגוף הזה חוזר לעפר ממנו בא, וקיבלת אותו כדי שבורא עולם ינסה אותך לראות איך תתנהגי איתו !
    לא חבל להכשיל את הגברים בשביל איזה מלה שיגידו לך שלא תורמת לך בשום דבר אלא רק מזיקה לך ?
    יש חשבון לחיים האלה כל אחד מאיתנו הולך לעמוד מול דוכן עדים - וצדיקים שיראו את החיים שלנו
    ואז מה תגידי ? רציתי מלה טובה? שלמה המלך דיבר עלייך באשת חיל - שקר החן והבל היופי אישה יראת ה' היא תתהלל
    אם תהיי צנועה ותשתמשי במתנה שקיבלת מהקדוש ברוך הוא רק את ובעלך בורא עולם ישמח בזה !
    אבל למה לעשות מהגוף שלך הפקר? אל תשכחי שאת בתו של בורא עולם זה הכי חשוב ! את צריכה להעריך את עצמך !
    "בצניעות מתלבשים - כי מהקדוש ברוך הוא מתביישים !"

לקביעת תור
    סגירה
    כנסו תודה לכם!

הוספת תגובה

• תגובה ליהודי פשוט

שיר
    16/02/2008

ומה עם רווקות מבוגרות? מה זה הקשקוש הזה? אם אין לי בעל אז איך אני אשתמש בגוף שלי עם בעלי אם אין בעל? אני מסכימה איתך שלא צריך להתלבש בפריצות ושהכל יוצא החוצה כמו שר.... אפשר גם מכנסיים אבל בצורה צנועה אבל אין מה לעשות גברים הם חרמנים גם על נשים עם חצאיות. אני באתר דתי ואני שומעת את ידידים שלי, גם מכנסיים וגם שמלה מעוררים אותם וגבר שאוהב סקס מתגרה גם מלבוש צנוע ואפילו יותר מלבוש של פראחה. וחוץ מזה מה יעשו הרווקים המבוגרים ויש מלא כאילו דתיים מבוגרים שלא התחתנו, הם צריכים להתנזר עד שיתחתנו? אתה יודע שזה לא מציאותי לחכות כל כך הרבה זמן. אתה בתור נשוי אין לך זכות לשפוט את הרווקים והרווקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספטומים עם קבלת עבודה
    אישה
    14/02/2008

אני לא צעירה כל כך וגם לא זקנה. בערך שנה הייתי בבית מדוכאת כי פוטרתי מעבודתי. לאחרונה, מצאתי עבודה שכה רציתי ורק חלמתי שיהיה לי והחלום התגשם ומסופקת עד מאד גם מהתנאים שקיבלתי. אך אינני יודעת אם זה נורמלי, ומתי זה יחלוף?. מאז שהתקבלתי: קשה לי להירדם בלילות, הקימה בבוקר קשה עד מאד (התרגלתי תמיד לקום מאוחר), חוזרת מהעבודה עייפה נפשית עד כבדות בגוף שאין לי כוח עוד לעשות דבר מה בבית. ולציין שזו היתה הבחירה שלי ואני מאד מאושרת אך מדוע הגוף והנפש בוגדים בי???. עבודתי: טיפול בתאומים שנולדו פגים, והם בני שבוע. יש לי שליטה לא נורמלית עליהם, אך אני מתוסכלת מהספטומים בו אני מרגישה. תודה על העיצה.

לקביעת תור
    סגירה
    ספטומים עם קבלת עבודה

הוספת תגובה

• עבודה חדשה

סיגל לוי
    14/02/2008

שלום לך
    נשמע שעבודתך מאד מתישה (מכירה מקרוב, יש לי תאומות) ויתכן שזה קשור
    יתכן שזה קשור לאוירה שבעבודה
    יתכן שזה קשור לאחריות הרבה
    כדאי לראות אם זה משתפר עם הזמן או לא
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתרגל לעבוד...

רונן דוד
    18/02/2008

את לא מספרת אבל אני מבין שהרבה זמן לא עבדת בעבודה מסודרת שאת אוהבת ומתאימה לך.
    לפעמים החלום קצת שונה מן המציאות,
    את פשוט צריכה לתת לעצמך את הזמן הדרוש להתרגל לעבודה ולקום מוקדם בבוקר,
    אני בטוח שאם את אוהבת את העבודה, את כבר תתרגלי לשעות הלא נוחות ולמסירות,
    ואם לא, תמיד אפשר להמשיך ולחפש משהו קצת יותר מתאים, בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכולה עוד:
    הסוף בקרוב
    13/02/2008

זהו מרגישה שעוד לא יכולה יותר לחיות אני לא מסוגלת לראות אנשים או אפילו אור או את העולם
    הייתי כבר בטיפול אצל פסיכולוג כנראה מה שעברתי עם חבר קודם אלימות וקשר קשה ולאחרונה עוד גיליתי שאבא שלי בוגד ידעתע קודם על נשים אחרים שהיו לו אבל לא עניין אותי אבל לראות אבא שלי ממש עם אישה אחרת שבר אותי לגמרי אני מבקשת סליחה מהעולם אם בקרוב אחליט שהמקום הזה לא בשבילי אני כבר ימים מסתגרת בחדר בחושך ולא יוצאת כי אבדתי כבר טעם בחיים ניסיתי לצאת מזה ללא הצלחה החיים נורא קשים לי אבל עדיין עזרו לי .....

לקביעת תור
    סגירה
    לא יכולה עוד:

הוספת תגובה

• שלום אני לא יודע מה את מרגישה אבל

אבי
    13/02/2008

אסור לאבד תיקווה נסי לצאת טיפה אפשר במקום בודד או כשאין אף אחד לא טוב להיסתגר לבד,לדעתי לוותר על פסיכולוג כשזה לא עוזר זה לא טוב את יכולה להחליף פסיכולוג אני הייתי אצל פסיכולוגים במשך כמה שנים על גבי שזנים שזה לא עזר אבל בסוף זה דיי התחיל לעזור לי אסור לוותר ולהיתיאש נסי להישאר אם תיקווה כי לא משנה שהכל ניראה חשוך תמיד יש תיקווה.מקווה שזה עזר קצת מקווה שאחרים יוכלו לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המת בימינו שווה ומוערך יותר מהחיי

הסוף בקרוב
    13/02/2008

למה שווה לחיות:
    על המכות שקיבלתי בחיים שלי מחבר קודם מאח שלי מאבא שלי שבוגד ולא אכפת לו שאנחנו רואים
    על אחותי שסובלת מחיים קשים עם בעלה
    על הזכרונות שאבא היה מכה את אמא וכול הפנים היפות שלה מלאים דם ואני מנסה לדחוף אותו
    על השנאה של אבא שלי לילדים שלו ותמיד אמר שאנחנו נטל לחיים שלו ואנחנו הפרענו לו
    על מה ?
    מה שווה לעזאזל לחיות?
    המת בימינו שווה ומוערך יותר מהחיי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשמתים הכל ניגמר אבל כל עוד אנחנו

אבי
    14/02/2008

חיים יש תיקווה,אני עברתי דברים דיי גרועים בחיים שלי אבל בכל זאת לא היתיאשתי אני יודע כמה קל להיתיאש ולהרים ידיים עשיתי את זה הרבה מאד פעמים אבל בסוף קיבלתי תיקווה הכי חשוב זה לא להיתיאש תמיד יש תיקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חכי !!!...

רונן דוד
    13/02/2008

החיים יפים, אל תעשי שטויות !!!,

תחילי להיות אגואיסטית ולחיות את החיים שלך לעצמך,
    לעמוד על שלך ולא לדפוק חשבון לאחרים, האמיני לי החיים יפים !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פני לעזרה בדחיפות!!!

סיגל לוי
    13/02/2008

זה שאת פונה פה לעזרה כבר מעיד על כך שאת רוצה לחיות
    את כנראה בדכאון שצובע את כל מה שאת רואה (גם אם זה מורכב וקשה באמת)
    אספי את הכוחות שלך ופני דחוף לעזרה
    אולי לפסיכולוג הקודם
    אולי למישהו אחר
    אם את לא יכולה לבד, בקשי עזרה מאדם קרוב
    תתפלאי לגלות עד כמה את חשובה לאחרים אם תבקשי
    לא מספיק לכתוב פה - תעשי למען עצמך
    המון כוח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושיהיה לכם המשך חיים מאושרים כמו שת

הסוף בקרוב
    13/02/2008

אני באמת מודה על ההתייחסות שלכם אבל בעבר פניתי לאנשים קרובים אבל לאנשים אחרים סביבי אין תשובה אמרו לקבל את זה ואני לצערי לא מוכנה אני חושבת שאני די מאושרת עם המחשבות שלי שהחיים לא שווים -אני לא מפחדת לנוח סוף סוף זה חלק מהחיים האם לא לכולנו נאמר שהחיים הבאים אמרוים להגיע לכול אחד מאתנו - בכול מקרה מודה לכם על התייחסות לפחות יכולתי להעביר פה את מה שאני מרגישה אני אתייחס למילים שלכם בכול מקרה זה היה תהליך ארוך אף אחד לא מאבד תקווה בחיים סתם ולא סתם החלטתי על קוו מחשבות זה -די נמאס לי לבכות וגם אין לי דרך לשנות את חיי- זה בלתי אפשרי אני לא מוכנה שילדים שלי בעתיד יסבלו כמוני כ העולם שלי שונה בהרבה משלכם אני חייה לצערי במגזר מדכא הורס חלומות הורס נשמה וגם הרס נשמה שלי
    תודה לכולם ושיהיה לכם המשך חיים מאושרים כמו שתמיד חלמתי ולא הצלחתי.... ביי ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייאוש הוא חלק מהדיכאון

סיגל לוי
    14/02/2008

אמר פעם הפיזיקאי הוקינג (שהוא מוגבל מאד פיזית) "כל עוד יש חיים, יש תקווה"
    הייאוש הוא חלק מהדיכאון
    נכון, נשמע שקשה מאד לחולל שינוי
    זה דורש זמן, כוח ותקוה
    אין לך תקווה כי את בדיכאון
    את זקוקה לעזרה כדי לצאת מזה!
    אולי תיוועצי בער"ן?
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסור להתאבד!!!!

שיר
    16/02/2008

אסור להתאבד!!!!
    לא משנות מה סיבות חייך לרצות למות, אסור לאדם לקחת את חייו בידיו, לא כדאי לך העונש על כך הוא סבל יותר גדול בעולם הבא, ה' נתן לך ייסורים שאת יכולה לעמוד בהם. אני יודעת שהמצב שלך הנפשי קשה אבל את חייבת עזרה! מוות לא יפתור את זה. בוודאות יש עולם הבא, אני למדתי קבלה וממש לא כדאי לך להתאבד משלמים על זה ייסורים יותר קשים. לכי לטיפול באיזה מרכז, אל תפחדי יעזרו לך ואת עוד תיראי ימים יפים, הרבה אנשים סובלים עכשיו אל תחשבי שכל מי שמחייך חייו קלים יותר לכולם יש בעיות אבל החכמה היא לראות את האור בקצה המנהרה ולעבור את הקשיים. כמו שכתבו לך תעזבי הכל מסביבך ותחיי את חייך תעזרי באנשי מקצוע ובחברים זו לא בושה אפילו לקחת כדורי דיכאון, רק לא להתאבד. תאמיני לי שזה רק גורם לייסורים יותר גדולים בעולם הבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגיע לך לחיות

אסנת
    16/02/2008

לפי דעתי אני אומרת לך מה אני הייתי עושה:
    1. לוקחת תמונה שלי ותולה אותה בחדר שלי על הקיר (כמובן תמונה שאני מחייכת) רושמת ליד 4 אהבות שלך בחיים .
    2. מציירת אותי עם משפחה משלי בעל אוהב מאוד וילדים יפים כמוך(נכון שאת יפה?) או אפילו מדמיינת .
    3. מתקלחת מסתדרת יפה והולכת לטיול כשיש יום שמש אם את גרה ליד ים עוד יותר יפה,
    4. מחליפה מנורה בחדר כשהאור יהיה בעוצמה חזקה יותר. משנה את סדר החדר שמה פרחים ודברים צבעוניים בעיקר צבע סגול ורוד ותכלת.
    5. כל יום כותבת היום הוא יום נהדר ויפה הכל נברא למעני ובשבילי כי מגיע לי לחיות .
    6. משתדלת תמיד לחייך ולצחוק : תראי המון סרטים יים ומצחיקים. כולם יגידו לך שהחיים יפים כרגע את לא ממש רואה את זה אבל תמיד תחייכי ותחזרי על המשפט הטוב עוד מחכה לי והוא יגיע כי אני קיימת בשביל היקום היפה . מקווה שקצת עזרתי ואם לא אני יכולה לתת לך עוד המון רעיונות .אוהבת אסנתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אין פידבק?
    אישה
    12/02/2008

זוג בגילאי 50, כשנולדים להם נכדים, אני תמיד דואגת אם אני פוגשת אותם, ניגשת מאחלת מזל טוב, או מתקשרת לביתם לברכם. אך כשלי נולדים נכדות/ים, הגבר לא יטרח לגשת אלי ולאחל לי מזל טוב וגם לא ירימו טלפון לברכני. ואל עשיתי להם כל רע. כשפוגש את בעלי (הוא יותר מיודד איתו...) הוא כן אחל לו, האם זה פוטר אותו לאחל גם לי בגלל שכבר אחל לבעלי מזל טוב? מדוע אני בד"כ לא מקבלת פידבק מאנשים, אני זאת שתמיד מברכת, מאחלת, תורמת ולא מקבלת חזרה, כל אדם אני חושבת יש לו צורך בסיסי/נפשי לקבל גם ולא רק לתת. האם כדאי להוכיחם? חשבתי לעצמי להבא, למרות שזה מאד קשה לי כי אני טיפוס מאד מאד חם להתנהג כמותם, לנסות "לחקותם" וגם לא לאחל להם יותר מזל טוב כשיהיו להם שמחות, בתקווה שיבינו שאני מכריזה להם. יחס, צריך להיות הוגן ולקבל פידבק אחד מהשני, אך מעניין, הם לעיתים מטעים אותי: כי כשפוגשים כבר אותנו פנים אל פנים, אז משחקים אותה נחמדים. האם אנשים שחקנים?? איך להתנהג איתם בעתיד? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע אין פידבק?

הוספת תגובה

• פידבק

סיגל לוי
    13/02/2008

שלום
    קודם כל מזל טוב...
    בדרך כלל, כשמאחלים מזל טוב למישהו, אני חושבת שכן מתכוונים לשני בני הזוג ומצפים שהוא ימסור זאת לבן זוגו. עובדה שבעלך סיפר לך...
    האם באמת קיים כאן משהו אישי נגדך?
    את אומרת שכן נחמדים במצבים אחרים. מדוע זה נראה לך לא אמיתי?

לא נראה לי שהפתרון של התעלמות יוביל לפידבק חיובי וטוב שאת אדם חם
    כדאי לנסות לבחון את עצמך - האם את ביקורתית, האם את מפגינה את אכזבתך, האם את עושה משהו שמרחיק ממך פידבק חיובי בניגוד לבעלך
    כדאי גם לבחון אם את מסתובבת אם אנשים נעימים חמים...

נקודות למחשבה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירית
    10/02/2008

אובחנתי כסובלת מ CFS ו IBS בנוסף לדיכאון עם התקפי חרדה.
    אני לוקחת כבר כשנה ציפרקלקס (10 מג).
    יש שיפור במיוחד בנושא החרדה והדיכאון למרות שיש נפילות מדי פעם.
    עדיין חשה תשישות לפעמיים.

האם יש טעם להמשיך לקחת?
    האם ניגרם נזק כתוצאה מלקיחת התרופה זמן רב?האם הגוף מתמכר לכדור?

אם אחרי הפסקה חלה הדרדרות האם יש סכנה שלקיחה נוספת לא תעזור?

האם קיימים דברים אחרים שכדאי לקחת במקום התרופה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    11/02/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי
    שולי
    07/02/2008

אני מרגישה כל כך בודדה בגילי קרוב לשישים , בלי כל תמיכה בלי חברה עם בעל שלא מבין ואי אפשר לדבר אתו כלום, עם קושי בפרנסה צריה לחפש עבודה בגילי ואני מפרנסת יחידה פוחדת מהעתיד, והכי קשה שאין לי עם מי לדבר ועם מי להתיעץ, כל תמיכה תענה

לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי

הוספת תגובה

• מעגלי תמיכה

סיגל לוי
    08/02/2008

שני היקרה
    אף פעם לא מאוחר מדי ליצור מעגלי תמיכה
    אולי אפשר לשפר יחסים עם בן הזוג או עם הילדים, אם יש
    אולי לחדש קשר עם חברות
    אולי ליצור קשרים חדשים. זה קשה, אך נסי לחשוב על מסגרות בהן נמצאות בנות גילך
    צריך יוזמה כדי לא לשקוע
    אולי לבדוק אם יש תחביב שזנחת ויתן לך משמעות, תוכן ושמחה
    נסי לצאת מהמשבר הזה מחוזקת...

בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שולי
    08/02/2008

תודה לך סיגל ותודה לך דוד
    הלוואי והכל היה פשוט כל כך, ניסיתי לצאת אך כנראה שקשה לי ליצור קשר עם אנשים בתוך קבוצה כי אז אני נסגרת עוד יותר ולא מצליחה להתבטא לא יודעת מה לעשות אולי דרך האינטרנט אבל גם את אינני יודעת כיצד לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים...

רונן דוד
    08/02/2008

צאי לבלות, תכירי חברות חדשות, תלכי לחוגים לבניי גילך ואם בעלך הוא לא פרטנר גם אחריי שדיברת איתו על כך, תעשי זאת לבדך עם חברותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ניצולי שואה
    עדי
    06/02/2008

שלום שמי עדי ואני עושה כתבה על תופעת אגירת פסולת בכמויות, הבאה לדי ביטוי לרוב אצל ניצולי שואה. ברצוני לשאול אם יש שם לתופעה הזאת, האם היא מוכרת? אני זקוקה למעט מידע בעניין
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ניצולי שואה

הוספת תגובה

• המשיכי לברר

סיגל לוי
    07/02/2008

הי עדי
    לי אישית אין ידע בנידון
    את יכולה לברר בעמותות של ניצולי שואה כמו עמך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגירה...

רונן דוד
    08/02/2008

אני חושב שאני יודע על מה את מדברת אבל לא מכיר את השם לתופעה,
    זה מאפיין גם אנשים מבוגרים שעברו תקופות קשות בילדותם וכעת הם כאילו מנסים לשמור בעיקר מזון, כאילו מתכוננים לימיי צנע נוספים, לא רק ניצוליי שואה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר
    ליאור
    05/02/2008

יש לי חבר חצי שנה ואני מאוד אוהבת אותו,אנחנו דתיים ולכן לא יכולים לממש כרגע את הקשר עד סופו. הוא רוצה להתחתן ואני גם מרגישה כבר בשלה אך לא מצליחה להחליט.כבר נפרדנו לשבועיים וראיתי כמה הוא חסר לי!!!אני לא יודעת מה לעשות,הוא מסכים לחכות אבל זה אולי סתם למרוח את הזמן שלו וחבל...זה שאני לא מליחה להחליט אומר שזה לא זה??

לקביעת תור
    סגירה
    חבר

הוספת תגובה

• קול הלב

סיגל לוי
    06/02/2008

הי ליאור
    אף אחד לא יכול לענות לך על השאלה הזו...
    תצטרכי להקשיב לליבך
    נסי לראות אם משהו בו גורם לך להסס
    או האם זה משהו בך
    ואם את מבינה מה מפריע לך, תבדקי אם אפשר לשפר זאת ולעבוד על כך או ש"זה מה יש"
    אם משהו מפריע, האם זה דבר מהותי או לא?

בסופו של דבר, הקשיבי לליבך, כי אם הלב בוחר, אפשר להתמודד עם כל מיני מכשלות בדרך

שלך

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקחת את הזמן...

רונן דוד
    08/02/2008

תשמעי, אין בזה כללים, את יכולה להכיר בחור ולהתחתן איתו לאחר חודש והבחור יהיה מקסים ותחיי איתו כל החיים, לעומת זאת את יכולה להיות עם בחור עשר שנים ולהתחתן איתו וחודש לאחר מכן לא מסתדרים ומתגרשים.

תעשי מה שהכי נכון לעצמך ולא לאחרים או לחברך, תחליטי אם את רוצה לחיות עם הבחור בשנים הבאות ואם טוב לך איתו, זה טבעי להתמהמה, קחי את הזמן ורק כשתהיי מוכנה תעשי את הצעד הגורלי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה