פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לפעמים מרגישה משוגעת
    בת
    01/04/2008

אני בת 23. עברתי תקופה של דיכאון לפני כמה שנים, אימי הייתה מכה אותי כל יום (לא עד זוב דם.. )סבלתי מאלימות מילולית, השפלות מול אנשים... הוריי התגרשו כשהייתי בגיל צעיר מאוד ומאז ומתמיד אני זוכרת אלימות בבית. הבטחתי לעצמי שלא אלך אחריה ולא אכה לעולם. הרגשתי שנאה כלפי כולם וכלפי עצמי בעיקר, חשבתי על התאבדות הרבה אך פחדתי מזה, נשרתי מבי"ס איבדתי את רוב חבריי והתכנסתי בתוף הקליפה מלאת הזעם שלי. עזבתי את הבית והתחלתי להשתקם, התבגרתי ופתרתי את הכעס כלפי עצמי אך עדיין יש דברים שאני לא מצליחה לפתור, זה הורס את הקשרים שלי עם אנשים, אנשים שאני מאוד אוהבת, אני פוגעת בחבר שלי ונהפכתי למה שהכי פחדתי ממנו,בגלל מה שלמדתי בבית, אמא שלי.
    איך אוכל להגיע למצב שאני לא "מתפוצצת" כך?
    אני מלאה בכעס, תסכול ופחדים מהכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפעמים מרגישה משוגעת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול...

רונן דוד
    07/04/2008

מהסיפור שלך, קיבלתי את הרושם שאת מתמודדת יפה, מודעת לחסרונות ולמגרעות,
    את כנראה צריכה כרגע יד מכוונת, להיעזר במישהי/ו שיוכל לקדם אותך ולהצעיד אותך קדימה,
    על מנת שלא תחזרי על שגיאות שעשו איתך.

המודעות לבעיה מהווה 90% מהפיתרון,
    אני חושב שעל מנת להגיע לפתרונות הנכונים ולהבין מה לעשות,
    כדאי לך להתחיל בטיפול ממוקד, עם מטרות ברורות ומוגדרות
    וכך תתחילי או בעצם תמשיכי לצעוד על דרך המלך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי
    שולי
    31/03/2008

עוזבת מקום עבודה אחרי 20 שנה אני לא צעירה חמישים פלוס, אין לי מקצוע ולא יודעת מה לעשות,חשבתי על טיפול בילדים למרות שמשלמים מעט מאד, אבל גם זה לא מוצאת ומה שהכי קשה אני מרגישה כל כך לא שווה, איך הגעתי לזה אני יכולתי הרבה יותר אבל מחוסר בטחון לא התקדמתי בחיים ועכשיו להיות מטפלת נראה לי כל כך עלוב אני יכולה הרבה יותר אבל מאוחר יותר, והכי קשה שאין לי תמיכה, בעל שמתנהג כמו ילד ומצפה שאני אעשה הכל והוא רק יאכל וישתה לא יודעת מה לעשות זקוקה לתמיכה

לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי

הוספת תגובה

• מהפך...

רונן דוד
    31/03/2008

את לא משתפת אותנו למה עזבת,
    בכל מקרה, אפשר להתחיל קריירה גם בגילאים כמו שלך,
    תבחרי עיסוק שיש לך נגיעה בו ואתה מבינה בו עניין,
    תשאבי כוחות ולכי על זה בגדול !
    תשלחי קורות חיים, תלמדי משהו שיעזור לך ברזומה,
    תפעילי קשרים, תשאלי חברים ותהיי אסרטיבית !,
    תגשי לנושא מעמדת כוח ולא מעמדת חולשה...

שוחחי עם בעלך ושתפי אותו במה שאת מתכוונת ולעשות
    ובעובדה שאת זקוקה ממנו לתמיכה ופרגון.

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

שולי
    31/03/2008

תודה רונן
    אני פשוט לא יודעת איך עושים את כל הדברים שציינת קורות חיים אני שולחת בלי סוף ואך אחד לא עונה, ואז אני הולכת לדבר הכי פשוט לטפל בילדים שאת זה אני יודעת טוב אבל אז אני מרגישה לא שווה , כאילו אם ישאלו אותי מה את עושה אז לכולכם יש מישרות חשובות ואני סתם מטפלת משהו כל כך לא חשוב ושמרווחים בו כל כך מעט.
    העסק שלי נסגר לא באשמתי הייתי קבלנית משנה של חברה גדולה שסגרה את העסק מסיבותיה היא חוסר כדאיות וכד' , ניסיתי לחשוב על יזמות עסקית אבל אני פוחדת כי אני לא טובה במכירות ואני בישנית ומופנמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאספי כוחות...

רונן
    31/03/2008

תלחמי על מה שמגיע לך,
    אם אין לך סיפוק מטיפול בילדים אז תפני לתחום בו יהיה לך כוחות,
    טפחי את עצמך, תשאבי מעצמך כוחות ואל תחששי,
    אני בטוח שתגלי שיש בך כוחות שלא ידעת על קיומם !!!

ןתזכרי עוד דבר אחד, כל עבודה מכבדת את בעליה,
    ולא כולם מנכלי"ם ומנהלים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רונן

שולי
    31/03/2008

אני פשוט חסרת בטחון עצמי ועושה תמיד את מה שהכי קל ולא מצריך יותר מדי מאמץ ולכן נתקעת בדברים שלא מתאימים לי, לא מצליחה לצאת מזה ולאסוף אומץ ולעשות מעשה, אני כנראה צריכה דחיפה והמון תמיכה בעיקר רגשית סרטנית מה לעשות ואת זה אין לי וכנראה גם לא יהיה לי.
    בכל אופן תודה על התמיכה זה גם חשוב, ואם מיהו בא לו להמשיך להתכתב אשמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאוש מיחס הילדים.
    0
    30/03/2008

בת 48 חליתי בסרטן השד עברתי טיפולים -כמו,ניתוח והקרנות-כמו גדולה.הבעיה שלי אלו-הילדים שלי.הבן הקטן בן 10 היום למשל-לבשתי את הסוודר שלו וכשהוא ראה זאת ממש כעס ודיבר מאוד לא יפה.מאוד נעלבתי והתחלתי לבכות,אני לא מדברת איתו כבר כמה שעות.ממש קשה לי.היחס והזילזול של הילדים כלפי קשים לי יותר מהסרטן-ממש ממש כך .איך לצאת מזה???ילדיי בני 10,12(לא בנים שמחבקים ומנשקים-אני מנסה כמה שיותר להראות אהבה).אנה עיזרו לי.מיואשת.
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    יאוש מיחס הילדים.

הוספת תגובה

• שיחת מצב...

א
    31/03/2008

חבל שזה הגיע למצב הזה אבל את צריכה לקחת אותם לשיחה ולספר להם כל מה שאת מרגישה

ואיך היחס המזלזל שלהם בלי כל קשר למחלה לא גורם לך להרגשה טובה ואיך מצב הרוח ישתפר
    אם רק יראו מעט חום ואהבה מעט עזרה אפילו בדברים הקטנים בבית

וכדיי שאמא תתחזק, תרגע ותחלים היא צריכה המון תמיכה חום ואהבה

במיוחד מילדייה היקרים לה מכל, ייתכן וזו הדרך שלהם להתמרד ולהוצא תסכול בגלל המצב

ואם הם יפנימו את מה שאת מרגישה יחסם ישתנה.

מכירה אשה מבוגרת שיצאה מהסרטן בזכות ובעיקר משום שהיא קיבלה המון תמיכה וחום מהסביבה

והיה לה כוח רצון

אשמח אם תתכתבי לי מה דעתך ומה קרה הלאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעות ורגישות

סיגל לוי
    31/03/2008

שלום שי
    קראתי את מה שא' אמרה, ושיחה גלויה, או הערה על צורת ביטוי לא נאותה הם בהחלט יכולים לעזור
    אני רציתי להדגיש דווקא נקודה נוספת
    הדוגמה שנתת (שכעס שלבשת לו את הסוודר) מעידה על סף רגישות גבוה שלך. זה טבעי שהוא כעס כי לקחת משהו שלא ללא רשותו. את כה רגישה כעת שגם כעס פעוט כזה שובר את כוחותיך. ייתכן שקשה לך עכשיו, דווקא כי גייסת את כל כוחות ההתמודדות שלך לסרטן וכעת נותרת חלשה ומאד פגיעה ורגישה. אולי את זקוקה לטיפול כדי להתחזק ולעכל את כל מה שעברת באומץ רב.
    המון כוח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה ל-א ולסיגל.

0
    31/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    נעמה
    30/03/2008

היי,
    מישהו מכיר אולי פסיכולוג קליני מומחה בבעיות חרדה בהקשר חרדת בחינות,בשיטה ההתנהגותית-קוגניטיבית?

אגב,אני מהדרום,אז אם אפשר משהו בסביבה.
    תודה רבה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• לא מכיר, אבל שיהיה לך המון בהצלחה !

רונן דוד
    31/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום
    א
    28/03/2008

שבת שלום לכולם

לקביעת תור
    סגירה
    שבת שלום

הוספת תגובה

• סופשבוע מקסים לכולם !!!

רונן דוד
    28/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת איך לעזור לאמא
    Alexa
    27/03/2008

שלום, הסיפור שלי מתחיל בעלייתי לישראל מרוסיה בשנת 1990 עם הוריי והריי אבי. בתא (אמא של אמא) נשארה ברוסיה כי לא הצליחה לקבל אזרחות בארץ ולא ממש רצתה לעזוב את הבית, כנראה חששה מהשינוי.. לא יודעת למה בדיוק כי הייתי קטנה מדי מכדי לשאול ולהבין. באוגוסט 2007 ביקרתי את ההורים וכמנהגינו התקשרנו לסבתא לשאול מה שלומה ולדבר איתה קצת. לא הייתה תשובה בטלפון... אני ישר הרגשתי שמשהו לא בסדר. התקשרנו לשכנים שלה ובקשנו מהם להכנס ולבדוק מה שלומה. הם התקשרו בחזרה ואמרו שהיא לא פותחת את הדלת ושזה מוזר כי היא בד"כ באה לבקר אותם הרבה ולא ראו אותה בימים האחרונים. בקשנו מהם להזמין פורץ מנעולים ולהכנס לדירה. חיכינו כל הלילה לצלצול מהם ולפנות בוקר הם התקשרו והודיעו לנו שסבתא נפטרה... לאחר הבדיקה הרפואית התגלה שהיא שכבה שם יותר מיומיים! וגם שהיא ניסתה להגיע אל הטלפון ולהתקשר לעזרה ולא הצליחה. מאז אמא שלי נמצאת בדכאון מאוד קשה. היא לא אותה אמא. אי אפשר לנהל איתה שיחה מבלי שתתחיל לבכות, היא כל הזמן עצובה ועכשיו גם החלו לה כאבי לב תכופים. היא מאשימה את עצמה בכל מה שקרה ולא מוכנה לקבל עזרה נפשית. אנחנו כל הזמן מנסים לדבר איתה ולהסביר לה שזו לא אשמתה ושהיא צריכה לסלוח לעצמה. אני כבר לא יודעת מה לשות ולמי לפנות (אני יודעת שאני חייבת לעזור לה איכשהו!!!) מה אפשר לעשות?...
    בתודה מראש, ALEXA

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת איך לעזור לאמא

הוספת תגובה

• אבל...

רונן דוד
    28/03/2008

אלקסה יקרה,
    אמא שלך בתהליך אבל, אני ממליץ לך להמשיך להיות בת מקסימה ולתת לה את התמיכה הדרושה לה, אני מאמין שעם הזמן היא תבין שזה לא באשמתה,
    תראי לה כמה שאת אוהבת אותה ושהיא יקרה לכם,
    אין מה לעשות, כל אדם צריך את הזמן שלו על מנת לעכל דברים,
    תעזרי לה, תתמכי בה ותהיי לצידה,
    אני לא בטוח שהיא חייבת טיפול למרות שטיפול יכול לעשות טוב בחיים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן...

Alexa
    29/03/2008

שלום רונן ותודה על התשובה. אבל איפה עובר הגבול בין אבל לדכאון? איך יודעים מתי העניין יוצא משליטה? אני לא הייתי רוצה להגיע למצב שבו היא תפגע בעצמה (והיא ניסתה). או שחס וחלילה יקרה לה משהו בגלל כל המתח שהיא עוברת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם היה עליו ליידע אותי?
    נירית
    26/03/2008

היי
    אני נשואה שנה וחצי ..ואנחנו גרים עם הורי בעלי ....בעלי סיפר לי לפני חתונה שהוא מרוויח 6000 ש"ח אחרי כמה חודשים מהחתונה הוא מספר לי שיש לו עקולים בחשבון בנק והוא אומר לי שחתם ערבויות לכל מיני אנשים ....והוא אומר שמפחד לברר על זה....כרגע הוא מפקיד המשכורת בחשבון בנק שלי ולפי ברורים שעשיתי אם מגלים שהוא עובד יכולים לעקל לו מהמשכורת ונשאר 2900 ש"ח. אני חושבת שדבר כזה חשוב ליידע את הבת זוג לפני חתונה. הוא עצמו טוען שלא ידע שהוא מעוקל.....אך לפני כמה ימים כשאמרתי לו שהפקידה בבנק אמרה לי שזה לא טוב שמשכורתו נכנס לחשבון שלי אז הוא אומר לי שהוא היה מפקיד את המשכורת בחשבון של אמא שלו......באותו רגע לא אמרתי כלום אך כשאני חושבת על זה עכשיו כנראה הוא כן ידע על העקולים ובגלל זה לא הפקיד הכסף בחשבונו.....איך עליי לנהוג כעת ? האם גם אני עלולה להסתבך בחובותיו ? היה עליי לדעת דבר כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם היה עליו ליידע אותי?

הוספת תגובה

• תוכנית הבראה...

רונן דוד
    26/03/2008

ראשיץ התחתנת עם בחיר ליבך וזה מה שחשוב !!!,

כמובן שאסור להתעלם מהעובדה שלא סיפר לך דברים חשובים,
    עלייכם לעשותצ לעצמכם תוכנית הבראה,
    אם צריך תפנו למומחה בתחום בסגנון התוכנית "משפחה חורגת",
    ותראו איך אתם יוצאים מהברוך הזה ביחד.
    ברגע שאתם נשואים אתם שותפים לעסק המשפחתי בכל רמ"ח איבריכם,
    מה שהיה היה, עכשיו הזמן לחשוב קדימה ולראות איך יוצאים מהפלונטר,
    בלי שקרים ובלי הסתרות, בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מזהה את עצמי מה קורה לי?
    עידן
    24/03/2008

אני תושב חוזר הנמצא במשבר זה זמן מה עקב גיוס לצה"ל בגיל מאוחר, לאחר ההשלמה עם הגיוס וניסיון לעבור על הקשיים הפרטיים . אני מוצא את עצמי נכנס לבעיות יותר קשות

התחלתי לחתוך את עצמי כדאי לקבל צומת לב. הנני מתחיל לשתות אלכוהול כדאי לברוח מהמציאות. קשה לי להתרכז ולא מעניין אותי שום דבר הדבר היחיד שמענייו אותי זה דרכים יותר קלים לברוח מהמציאות.

הדבר שעורר לי מחשבות טיפול היא כאשר ביליתי לילה במעצבר צבאי וממש לא יכולתי להחזיק . מחשבות עלו לי לראש. ניסיתי להתחיל לשיר אבל המחשבות השתלטו עליי ומאז אני על כדורי שינה. כל פעם שאני יודע שאני הולך לישון אני לוקח כדור שינה להתחמק ממחשבות

האם אני צריך טיפול? האם אני בסדר בראש?

הוספת תגובה

• טיפול...

רונן דוד
    26/03/2008

אני בהחלט חושבה שטיפול יכול לעשות לך טוב,
    פיתחת הרגלים לא טובים וצריך למצוא את הדרך להיפטר מהם,
    אפשר לעשות זאת בטיפול ממוקד עם מטרות ידועות מראש, בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר לא יודעת מה לעשות
    מלאך
    23/03/2008

אני התחלתי עכשיו תהליך של גירושים המצב הוא כזה שהבעל מקלל מנבל את הפה משפיל מאיים אני בדיכאון ואני לא יודעת מה אני יכולה לעשות כבר אייך אני מתמודדת אם האיומים ואם הדברים מסביב

לקביעת תור
    סגירה
    אני כבר לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• תמיכה במשבר

סיגל לוי
    24/03/2008

שלום לך
    גירושין הוא תהליך קשה ולעיתים ארוך. בכל מקרה, שנראה שהתהליך אצלך הוא באוירה קשה ואכן הקשר הוא קשר שלילי
    נראה שאת צריכה כמה שיותר תמיכה כדי לעבור את הכל - משפחה, חברים וכו'
    גם בשבילך וגם כדי שתוכלי להיות חזקה עבור ילדיך
    אולי טיפול נפשי יכול לתמוך בך...
    המון כוחות
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך...

יעקב
    24/03/2008

תגידי, יש לך ילדים ממנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני באותו מצב.

לילי
    01/04/2008

שלום לך!
    אני נמצאת באותה סיטואציה ובחו'ל ,מאוד קשה לי אך,
    חושבת תמיד שיותר גרוע לא יכול להיות ,מנסה לשמור על
    אופטימיות ומאמינה שעוד תבוא גם העלייה,
    יש לנו כוחות נפש אדירים לעבור מכשולים גם כשקשה,
    אני משכנעת אותך וגם את עצמי.
    בהצלחה ותשתדלי כמוני לא להתיחס כי זה מה שהם מצפים.
    ברגעים כאלו אני מתחילה לשיר ולצחוק למרות שבתוך תוכי בא
    לי לצרוח ולהחזיר לו כפליים .
    אני לא ירד לרמה שלו ועוד דבר,
    אחרי הסערה תמיד מגיע השקט !
    בהצלחה לשתינו! אמן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החבר במשבר לא יודעת מה לעשות!!!
    אור
    22/03/2008

אני יוצאת עם מישהו כבר 8 חודשים ..הכל התחיל לפני 5 חודשים כשתהגייס לצבא ,הוא רצה להיות הכי קרבי שיכול להיות, ובגלל הצו ראשון והמבחנים שם שהוא לא השקיע אז לא רצו לקחת אותו , אחרי וויכוחים ומאמצים הוא הצליח להגיע לגיבושים ליחידה מובחרת, ובגלל שהייתה לו פציעה ברגל הוא לא הצליח לסיים את הגיבוש, ומשם התחילה כל המלחמה , הוא לא רצה להיות בגדודים הרגילים הוא רצה להיות הכי הכי כמו שהוא חלם,וכמו שהיה תמיד,אחרי 4 פעמים בכלא ותקופה שהייתה מאוד קשה גם לו וגם לי , שישבתי בבית ותמכתי בו עם כל החרא שהוא אכל שם, הוא הצליח לקבל תחליף, אחרי 5 חודשים של חרא!! וגם זה לא הלך , הם פשוט מתעלמים מהבקשות שלו, צה"ל עושה מה שטוב לו ומה שהוא צריך , נתנו לו להיות נהג , ומאיפה שהוא רצה להיות לאיפה שהוא היום הוא מתבייש...אז ביום אחד פתאום מבנאדם שתמיד צוחק ותמיד נהנה ומנצל כל רגע בחיים שלו הוא החליט שהוא מרחיק את כל האנשים שקרובים אליו ממנו, אותי , את החברים , החבר הכי טוב, המשפחה ,את כולם . הוא רוצה להיות לבד ..הוא לא רוצה שנתמוך בו הוא רואה חולשה בזה והוא לא מוכן לפרוק הכל הוא שומר הכל לעצמו, אומר שהוא רוצה להיות לבד שישכחו ממנו עד שהוא לא ישיג את מה שהוא רוצה , אז הוא רוצה פסק זמן לעצמו להיות לבד..הוא אומר שנהרסו לו החיים ושהוא לא רוצה אף אחד בחיים שלו יותר עד שהכל יסתדר..להיות אמיתית הוא לא יקבל את מה שהוא רוצה ואין מה לעשות...אך הוא לא מבין את זה ..ואם הוא ימשיך להתבודד במשך התקופה הקרובה אז הוא ישאר לבד..אני יודעת שאף אדם לא רוצה להיות לבד , ואני מפחדת שבסופו של דבר עוד חודש חודשיים כשהוא יצטרך אותי ואת החברים ואת המשפחה הוא לא ידע איך לפנות אלינו בכלל במחשבה שאנחנו רחוקים ממנו עכשיו ,אני מפחדת שהוא יכנס לדיכאון יותר עמוק ממה שהוא נמצא בו עכשיו ...אני אשכרה חוששת שהוא בסופו של דבר ישים קץ לחיים שלו , אני יושבת בבית ומחכה לו ...למרות שאני מרגישה באויר וגם לי קשה ואני צריכה להיות החזקה מבין שנינו ,אבל קשה גם לי מאוד אני יודעת שהרבה מאוד בחורות לא היו סובלות את זה , אבל אני אוהבת אותו היו 8 חודשים מדהימים איתו אפעם לא ראיתי אותו ככה או משהו שמתקרב לזה בכלל , בגלל זה אני כל כך דואגת ...אני לא יודעת כבר מה לעשות ...

הוספת תגובה

• אני חושב שאני יודע מה הוא מרגיש

d
    22/03/2008

גם אני הרגשתי משהו דומה פעם לא יודע אם זה זה בדיוק אבל זה מזכיר לי קצת את עצמי,כשאתה לא משיג משהו שחלמתה עליו הרבה ובסוף ביגלל נאחס לא השגתה זה דיי מוציא את החשק מהכל
    ושם אותך במין דיכאון כזה,אולי שינסה לחפש עוד משהו שהוא אוהב משהו שגם מלהיב אותו וישמח אותו נסי לחפש משהו אני מקווה שיהיה לאחרים עצה טובה יותר שתעזור לך.בהצלחה אני מקווה שיהיה לכם עוד הרבה שמח ביחד ושתיהיו מאושרים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה לחבר

סיגל לוי
    23/03/2008

הי אור
    עבור החבר שלך הדברים ללא ספק לא הולכים כפי שהיה רוצה
    נראה שקשה לו לקבל את המציאות ולנסות להפיק ממנה את המירב והוא נכנס בה "ראש בראש", נלחם, מוחה, כועס.
    את יכולה לדבר עם ההורים שלו - יתכן שאת צודקת והוא במצב קשה וצריך עזרה דחופה.
    כדאי להמשיך להעביר לו מסר שדואגים לו, שרוצים בטובתו, ושגם אם לא קיבל מה שרצה, עדין יש מחר שהוא יכול להפיק ממנו גם דברים שהוא רוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מרביצה.
    רוני
    20/03/2008

מה אני אמורה לעשות אם אמא שלי מרביצה לי??

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מרביצה.

הוספת תגובה

• מכות

סיגל לוי
    21/03/2008

שלום רוני
    טוב שאת שואלת ופותחת את זה עם אנשים אחרים
    קודם כל תאמרי לה שאת יודעת שזה אסור
    דברי איתה על כך שזה מכאיב בך, פוגע, מעליב ולא באמת עוזר למה שהיא רוצה להשיג
    אם זה לא עוזר, את יכולה לפנות ליועצת בית הספר ולבקש את עזרתם
    מקוה שכל זה יעזור ותרגישי טוב יותר
    מוזמנת לעדכן במה שקורה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש אמהות שהם זבל מה לעשות

d
    22/03/2008

ברוך הבה למועדות גם אמא שלי זבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים במשבר
    יעקב
    17/03/2008

שלום לכולם!
    אני נשואה עוד מעט שנתיים. יש לי ילדה בת 8 חודשים ולאחרונה (כבר שלושה שבועות) אני לא חיה בבית . מה שקרה: אני והבעלי הגענו למשבר מאוד חמור בנישואים, גם אלימות פיזית אחד נגד השני אלימות מילולית בקיצור מה שנדרש ממני הוא להזעיק משטרה.
    הוא הורחק מהבית למשך יומיים ומאז לא חזר לשון. אני שבורה לא יודעת מה לעשות, כי אני ממש חיה באי וודאות מוחלטת. לא באמת רציתי שיקחו אותו וירחיקו אותו (מהילדה) רק רציתי שיפחידו אותו אבל הדברים יצאו מכלל שליטה. בקיצור הוא לא מוכן לשמוע ממני ולא מהילדה מבחינתו אני והיא לא קיימות עבורו יותר.
    הוא דיבר על גירושים ורבנות וכבר 3 שבועות אני לא רואה השלכות לזה... לא הלך לרבנות ולא עושה כלום בעיניין מה שמשאיר אותי תקועה. (אני בינתיים אצל ההורים).
    בבקשה כל מי שחושב שיכול לתת עצה מועילה, או טיפ אני אשמח לקבל .

לקביעת תור
    סגירה
    יחסים במשבר

הוספת תגובה

• יחסינו לאן...

רונן דוד
    17/03/2008

את צריכה להחליט עם עצמך אם באמת באמת את מוכנה להמשיך לחיות בפחד,
    אני מקווה שהתשובה שלך היא שלילית...

אני מבין שאת במשבר כעת, תני לדברים ולעניינים להירגע, תעזרי בבני משפחתך בתמיכה ועידוד,
    חודש, חודשיים כמה שצריך ואז תהיי את היוזמת,
    את תחליטי מתי ואיפה,
    אחריי אלימות ובטח ובטח פיזית, אני חושב שאין כל כך תקנה,
    כי זה דפוס שיכול לחזור על עצמו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רונן

יעקב
    18/03/2008

חודש....חודשיים...ובינתיים אין מ י שנותן לי כסף לקנות לילדה מה שנדרש..
    אני ממש לא מבינה איך אבא מוותר ככה על הבת שלו. מה ,אין לו לב? לא מתגעגע?
    זה אבסורד וממש לא מתקבל על הדעת. היא לא עשתה לו כלוםםםםם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעשות דווקא...

רונן דוד
    21/03/2008

כנראה שיש טיפוסים כאלה שמשחקים משחקים של ילדים,
    חושבים שאם יעשו דווקא,
    אז תרדפי אחריהם על 4...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את מחכה שהוא ילך לרבנות?

שני
    19/03/2008

תלכי את לבית משפט לענייני משפחה ותפתחי שם תיק לפניו. ברבנות רואים רק את טובת הגבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה??
    איזה אחד
    15/03/2008

שבת שלום לכםם אני רוצה שתעזרו ליי היה לי חברהה לפני שנתים בערךך ילדה שממש אהבתי אותה ונפרדנוו לפני איזה שנה בערך ואניי לא מפסיק לחשוב עליה אני ממש אוהב אותה ורוצה לחזור עליה אבל אני לא יודע איך לגיד לה את זה אני רוצה לחזור עליה אני פוחד לגיד לה את זה ועם היא תגיד שהיא לא רוצה לחזור עלי אני יתבאס רצחחחחחחח אין לי גם בטחון לגיד לה את זההה אני מדביש מהתגובה שלה עם היא תגיד לאה אנייייייייייייי מממש יפגע מממנה תתתתנו לי הצעוות איך לגיד להההההההההה אניייייייייי מרגיש שאני רוצה רק אותהההההההה?

לקביעת תור
    סגירה
    הצעה??

הוספת תגובה

• פרידה...

רונן דוד
    17/03/2008

לפעמים בחיים אחריי שעוזבים מישהו או שמישהו עוזב אותנו,
    פתאום הפרי האסור מתוק יותר, רוצים מאד לחזור למה שהיה קודם,
    פתאום מאד מתגעגעים וכו',

תנסה בכל זאת להתגבר על הבושה וליזום איתה שיחה,
    אם היא לא מעוניינת, כנראה שאין ברירה וצריך להמשיך הלאה עד כמה שזה נשמע קשה...

יהיה קשה בהתחלה אבל אני בטוח שתתגבר,
    לפחות נשארים לך הזכרונות היפים שהיו לכם ביחד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך עליו??
    תשובה
    13/03/2008

גבר המכיר אותי מקרוב, פגשתי אותי בוקר אחד, הוא בא מולי, ואיך שקלט אותי הוא השפיל מבטו ארצה ולא הישיר לי מבט, ואיך שהתקרב אלי אמרתי לו בחיוך קל בוקר טוב, הוא ענה לי בטון מתלהב : "בוקר מצויין" ואז הביט מהר לפה ולחזה (כעין סריקה מהירה), וכל אחד מאיתנו הלך לדרכו. מדוע גבר אינו מישיר לי מבט אלא מביט ארצה כשהולך, והאם נראה לך שהבן אדם " מעוניין"???? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה דעתך עליו??

הוספת תגובה

• לא יודע...

רונן דוד
    17/03/2008

תנסי לדבר איתו ותשאלי אותו מה הוא רוצה ממך,
    אם שניכם מעוניינים, אז אני לא מבין מה הבעיה ?,

חוץ מזה, בקשר למבטים, זה בהחלט טבעי, אנחנו בסך הכל בני אדם... :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה הולך להיות ארוך..
    אורנה
    11/03/2008

כתבתי פעם לפני כמה חודשים, הודעה אחת אולי שתיים. לא זוכרת אפילו תחת איזה שם, לא שזה כזה משנה;. אני פשוט צרכה מקום "לפרוק" והיום גליתי שוב שאין לי שום מקום כזה מחוץ לרשת.
    קצת רקע אולי יעזור אני בת 30. רווקה, לשעבר בטיפול פסיכיטרי/פסיכולגי. הפרעה ביפולרית זה מה שאמרו לי. אני לא הולכת להכנס כרגע לנכונות או אי נכונות האבחנה.
    תכלס כבר שנים שאני לא בטיפול תרופתי (6 שנים נראה לי) וכבר שנתיים + מחוץ לטיפול פסיכולוגי. לא בגלל שכמו תמיד ברחתי באמצע או הפסקתי על דעת עצמי באיזה התקפה של שנאה עצמית או פחד מתהליך טיפולי אמיתי. אלה כי סיימתי אותו, טקס בוק כמו שצריך.
    מאז ירדתי מהרכבת הרים שהייתה החיים שלי. וכשאני אומרת ירדתי אני מתכוונת לגמרי, לא רק בלי הסיבובים של ה 180 מעלות באוויר - אין מהמורות אפילו.
    מי שהייתי לפני 7-8 שנים פשוט נעלמה. לא רק מצבי הרוח, גם כל המסביב, תחומי ההתעניינות, עבודה לימודים. ולאט לאט ניתקתי קשר עם כל האנשים שהיו שם בתקופות הקשות שלי : חלק בגלל רגשי נחיתות שלי כי כל כך קשה להרגיש פתאום גדולה על יד משהו שתמיד הרגשתי על ידו קטנה וחסרת יכולת.. חלק בגלל איזה שהיא תחושת פחד שאם אני לא אתנתק אני אגרר חזרה (כל כך הרבה טריגרים) והחלק הבריא אולי יותר של אובדן עניין - לא רציתי לשמוע ולדבר על תרופות וטיפול וחיתוכים וכאב. רציתי לדבר על טלויזה אולי, או מחשבים או עבודה ולצערי אלה לא נושאים שיכולתי לדבר עליהם אם חברי לשעבר. לא רציתי לשמוע להבין להכיל לתמוך באלה שעדיין היו ונשארו בבוץ. רציתי להיות. וכן אני יודעת איך זה נשמע, מניאקי. אבל אחרי שנים שביליתי בלתמוך ולהתמך במי שבסביבי רציתי חופש.
    רק מה ? עשיתי רק חצי עבודה מסתבר. ניתקתי את עצמי מכל העולם הישן אבל מעולם לא התחברתי לעולם החדש. אין לי חברים בכלל היום. אני יכולה לעבור שבועות בלי שום קשר בין אישי מחוץ למסך מחשב. במחשב זה סיפור אחר, אני גיימרית מכורה. החלפתי עולם של אנשים בעולם של דמויות. כשהייתה לי עבודה זה "הכריח" אותי להיות במגע אם אנשים. אני כבר חודשיים בלי עבודה ואפשר לספור את מס' הפעמים שיצאתי מהבית על יד אחת.
    אין לי אנרגיות לכלום. אני לא באמת מחפשת עבודה, לא בהאמת אכפת לי מה קורה איתי מה קורה בחוץ. אני לא ישנה לפחות לא טוב, לוקח לי 4-5 שעתו להרדם אם בכלל. אני לא מוצאת את עצמי.
    היום התקשרו מהבנק להגיד לי שיש לי חריגה גבוהה ממסגרת האשראי ובאותה שניה חזרתי פתאום 7 שנים אחורה לתקופה הכי קשה לי. מין פלש בק של כמה שניות אבל אלוהים, זה הייתה צמרמורת (או משהו דומה לזה לפחות) של חרדה. מין גל שעבר את כל הגוף והתנכז לחזה. יכולתי להרגיש את הלב שלי ולשמוע אותו דופק כל כך חזק שעוד שניה הוא יקפוץ החוצה. מתאתי את עצמי מתיישבת על הכיסא ומדליקה סיגריה. שזה טבעי אני מניחה, אבל לא אם הפסקת לעשן לפני כמה חודשים וכל מה שיש בבית זה קופסה בת 3 חודשים עם 3 סיגריות ומצית שלא פועל. בחילה אפילו לא מתחילה לתאר את זה.

לקביעת תור
    סגירה
    זה הולך להיות ארוך..

הוספת תגובה

• אמרתי שזה הולך להיות ארוך.

אורנה
    11/03/2008

וואו 2500 מילים בדיוק. אני מתנצלת. אבל מה לעשות אמרתי שאני צרכה לפרוק.

הדבר השני שמצאתי את עצמי עושה זה מרימה את הטלפון וכן מתקשרת לאחת "החברות" שיש לי היום. טוב לאחת והיחידה האמת... אמרתי לה שאני לא מרגישה משהו, היא אמרה שהיא קנתה אוטו ומכינה עוף.
    השיחה הסתיימה שם פחות או יותר ואז לקחתי את הנייד וחיפשתי את המספר של המטפלת שלי לשעבר. גיליתי שהוא לא בפלאפון בכלל והופה הינה עוד פאניקה. ועוד סיגריה.
    אחרי שהשתלטתי קצת על עצמי, התנצלתי לחתולים על ריח הסיגריות והלכתי לחפש אותה ברשת.
    מצאתי. התקשרתי ודיברתי עם התא הקולי שלה. זה היה ב 13:00. היא עדיין לא חזרה אלי. אולי מחר, אולי לא בכלל.
    לפחות לא בכיתי. לא יודעת אם זה טוב או רע אבל לפחות לא בכיתי. הלכתי לישון פשוט. זה לא שיש לי למה לצפות או אם מי לדבר ולישון נראה לי פתרון לא רע בכלל. בטח ובטח למי שישנה שעתיים וקצת בלילה (או יותר נכון להגיד בבוקר)
    התחושה של החקדה והשיתוק נעלמה כשקמתי (תודה לי.. כן לי לא לאל.. לא נראה לי שהוא קשר לעניין)
    אבל לא התחושה של הלבד. לגמרי לגמרי לבד. וגם לא התחושה של האובדן. אני יודעת שזה לא הגיוני אבל אני מרגישה שחמש השנים הטובות נמחקו להן. כל מה שעשיתי/שיניתי השקעתי... חזרתי לאותה נקודה בדיוק.
    בודדה אומללה בלי חברים בלי עבודה בלי כסף והפעם גם בלי המטפלת ובלי הסיגריות, נשארו שתיים....
    ולא אני לא אובדנית או מסוכנת לעצמי (מלבד האולי לחזור לעשן אבל על זה מאשפזים עדיין)
    לא בינתיים, אני מקווה שלא בכלל. ואני עדיין בשלב שאני יכולה "לראות" מה קורה לי.
    מיתרונות טיפול ארוך טווח, אתה כן יכול (במידה מוגבלת, לא אוביקטיבית ואני מניחה שלא תמיד נכונה) לנתח את עצמך, כבר זיינו לי את השכל בניתוחים פסיכולגים מעמיקים כאלה או פחות שהיום גם אני, הלא מבינה יכולה לזיין את השכל(כמו עכשיו) לעצמי ולכם.

אולי אני לא צרכה את המטפלת שלי בכל זאת, אולי אני לא צרכה אף אחד. רק מקלדת מסך ושני חתולים. ואם כן למה אחרי כל כך הרבה זמן זה חסר לי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה קצת יותר קצרה...

רונן דוד
    12/03/2008

תתפלאי, אבל קראתי הכל...

לא אכביר במילים, רק אומר:

יכול להיות שלא מיצית את הטיפול כפי שצריך לעשות,
    טיפולים נפשיים לא באו רק כדיי לזיין את השכל אחד לשני (וסלחי לי על ההתבטאות), אלא שאדם באמת יישם וייקח את עצמו בידיים,
    ישנה הרגלים רעים, ישנה את אורח חייו המטורף,
    ויעזור לעצמו להגיע לתובנות חדשות שלא היה מגיע אליהם אילמלא הטיפול.

אם לא עשית זאת, אז אחד משלושה דברים - או שהמטפלת שלך על הפנים,
    או שאת לא רוצה לעזור לעצמך באמת וסתם ביזבזת זמן וכסף,
    או שמישהו מבין שניכם לא מבין את מהות הטיפול מאחר ולא הצבתם מטרות ופעלתם לאורן...

אין לך מה להתייאש, את יכולה ללכת לקבוצת תמיכה באזור מגורייך, לחזק ולהתחזק ובעצם לעבור תהליך העצמה, אני ממליץ בחום לגשת לקבוצה לעזרה עצמית או לחילופין לקבוצה מקצועית.

בכל אופן, יש מקום לעשות חשיבה מחודשת מה עושים ולא לשקוט על השמרים, כי ככה אולי לא תצליחי להשתפר.
    קחי בחשבון שב- 8 שנים אנשים מתבגרים, משתנים ואיתם גם האופי כך שיכולת שעברת שינויים לטובה, גם כאלה שאת בעצמך לא מרגישה בהם, כך שמאד ייתכן שכל מה שעשית הנוא לא לחינם....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניין של פרספקטיבה

אורנה
    12/03/2008

הכל ? וואו הו שם לפחות 4000 מילים !
    אפילו אני לא הצלחתי לקרוא את הכל ואני בכלל כתבתי את זה....

חשבתי קצת על מה שכתבת יכול להיות שלא הגדרנו באמת את המטרות נכון בטיפול. . אבל צריך לקחת (או ככה לפחות נראה לי) את המצב שלי אז, לא היום. כי תכלס מטרות הטיפול אז היו אחרות לגמרי, אולי כי אני הייתי אחרת לגמרי.
    לא הייתי לבד אז היו לי חברים.. אוקי כולם מטופלים על הפרעה נפשית זו אחרת... אבל שם.
    מה שלא הייתה לי זה יציבות. תקופות קשות וארוכות של דכאון ותקופות לא פחות רעות של היפומניה או אולי אפילו מניה. של לבזבז כסף בלי הכרה, לחפש גברים לסקס חסר משמעות, של התקפי כעס וזעם ופגיעה עצמית.
    לא יכולתי להחזק עבודה, איבדתי את הלימודים את הבטחון העצמי והערך העצמי.
    לקחתי את כל התרופות האפשריות, מאטי פסיכוטים לנוגדי חרדה ומייצבי מצב רוח - דור ישן, דור חדש דור אלון... קוקטלים מכל הסוגים והמינים. ירוק עם חום וכתום ולבן עם צהוב וירוק.
    כלום לא עזר....
    המטרה אז לפחות הייתה ברורה. לצאת מזה. ככה הגדרתי את מטרת הטיפול. לא דכאון לא מאניה. עבודה קבועה... לימודים. שקט. בלי לחתוך לבלוע לשבור......

אני לא מאשימה את המטפלת שלי. היא הוציאה אותי צעד צעד מהגהנום, למרות ההתנגדויות שלי, הציניות העוינות המבחנים האין סופיים שהכרחתי אותה לעמוד בהם.
    כולל לגרום לה לעזוב הכל להתייצב אצלי בדירה כדי לקחת לי את כל הכדורים בבית ואת הסמים שמצאתי לנכון לערבב איתם.

שנים אח"כ המטרה הושגה. טוב שנתיים כנראה, השנה השלישית עדיין הייתי בטיפול אבל יציבה. בלי כל הכדורים עם יכולת לזהות את הטריגרים שלי ואולי רק אולי לנסות לצעוד לבד.

ודפקתי את זה מסתבר. עבודה מחשב, מחשב עבודה. הלכתי לאיבוד.

אבל אני כבר כמה וכמה שנים "נקיה מכדורים פסיכיאטרים, סמים, אלכוהול, סקס מזדמן (אוקי מודה גם מסקס לא מזדמן או סקס בכלל), דכאונות, חרדות וכו' לא הייתי קוראת לזה בזבוז כסף. וגם אם הכל הלך עכשיו וככה זה מרגיש כרגע, 5 שנים של חסד היו לי ורק זה היה שווה את ההשקעה.

אולי הגיע הזמן לחזור לטיפול ולהציב מטרות חדשות.

היא חזרה אלי אגב, בבוקר מוקדם. הטלפון העיר אותי. מיליון וחצי משפטים ומילים רצו לי בראש דברים שרציתי להגיד שהייתי צרכה להגיד. במקום זה גמגמת כמה מילים. חשבתי שכבר עברתי את השלב הזה איתה. את הנתק בין המוח לבין הפה. לקח לנו יותר משנה לשבור קצת את החומה שבניתי מסביבי והיא שם שוב. כאיו שלא עשינו כלום. אני שוב לא יכולה לדבר. אפילו את מה שכתבתי כאן לא יכולתי פתאום לבטא במילים. ואם לא בטלפון אז בטח שזה לא ילך פנים מול פנים.
    אני כל כך רוצה וצרכה לדבר וזה הדבר היחידי שאני לא מציחה לעשות :/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צריכה להיות סופרת...

שני
    17/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת ?

אורנה
    17/03/2008

לא נראה לי שלשפוך גיבוב של מילים לתוך דף זה יכולת מספיקה בשביל להיות סופרת.
    למרות שמצד שני, חצי מהסופרים / משוררים הלכאורה טובים שהכריחו אותי ללמוד/לקרוא/לסבול בשקט בשלב זה או אחר מתאימים לקטגוריה הזאת של כישרון - ראה ערך : סביון "מה לכל הרוחות כתוב כאן" ליברכט ודוד "איך קלטתם שלקחתי סמים ?" אבידן.
    אני מתנצלת מראש לכל אלה שכן אוהבים אותם כמובן, אולי עם מספיק סמים/אלכוהול/חוסר שינה/פסיכוזה חריפה גם אני אתחבר אליהם.
    ואולי לא... לא נראה לי שאני הולכת לנסות.

הטעם שלי בספרים גם ככה בעייתי. אני תקועה איפה שהוא בגיל העשרה. תנו לי דרקונים/מפלצות/מכשפות ואבירים ואני מאושרת. אם זה מספיק רחוק מהמציאות אני שם, אף פעם לא הבנתי את הצורך בלקרוא ספרות מציאותית. הרי מציאות יש לנו גם בלי ספרים לא ?
    ספר זה הזדמנות לברוח, ולו רק לרגע קצר מה"כאן ועכשיו" לתוך עולם אחר.

היום אני קוראת פחות לצערי. המחשב החליף את הספרים, פתאום קשה לי לשכב במיטה ולהתרכז במשהו נייח. כאילו שאני צרכה שכמו במחשב האותיות יזוזו יקפצו ויעשו הכל כדי למשוך את תשומת ליבי. דמיון כבר פחות מספיק. קצת עצוב לחשוב על זה ככה.

זה לא רק ספרים, קשה לי להתרכז בתקופה האחרונה, חוסר שקט כזה שקשור כנראה לזה אני כבר חודשיים יושבת בבית ומעבירה את השעות. זה כל כך לא אני. רציתי להסביר את זה למטפלת שלי (לשעבר... לשעבר.. הינה אני מזכירה לעצמי ל-ש-ע-ב-ר) אבל כשהתקשרתי (גם בפעם השניה) לא יכולתי לדבר. התקשרתי ואמרתי לה שנדבר פעם אחרת וזה לא דחוף בכלל.
    אתם קולטים עד כמה מגוחך זה היה ? אני התקשרתי אליה...
    הי, זה אורנה, לא לא הכל בסדר, לא דחוף לי בכלל, נדבר בפעם אחרת בסדר ? *ניתוק*

אולי אני באמת צרכה לכתוב ספר. "רק אצל אורנה" השטויות שרק אני יכולה לעשות.

אני יושבת כאן על קורונה (עם לימון) ומנסה להבין מאיפה זה הגיע. בין לבין אני קוראת את הפרסומות כאן באתר... שמתם לב אליהם אגב ?

מרכז בלהבלה : מתמחה בניטרול חרדות המפריעות לנו בחיי היום-יום, נטרול מטענים רגשיים...

נטרול מטענים... זה נשמע כל כך צבאי. חבלן או שניים, רובוט וכמה מקלות של דינמיט והינה אני מסודרת. פשוט וקל. אחרי להנדסה קרבית.

בכל מקרה, יש רק עוד 607 תווים. אולי לא ננצל אותם עד תום הפעם. מתנצלת שוב על הבבל"ת.
    לכל אלה שהרגע בזבזו עוד 5 דקות מהחיים כדי להגיע עד לסוף הפוסט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי באמת תכתבי..

בת
    01/04/2008

יש בכתיבה שלך נימה של הומר, את יכולה לשלב פנטזיה עם הומור..
    אולי דרקון שסובל מדיכאון.. :)
    אפשר הכל.. זה יעסיק אותך..
    אולי סתם חיבורים קצרים. תני לדמיון להשתגע..
    את מציירת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות של לילה

אורנה
    18/03/2008

עוד מעט 3 בבוקר, ניסיתי ללכת לישון כבר כמה פעמים ולא ממש מצליח לי.
    מסתבר שעשיתי את אותה טעות שוב. רדבול זה לא רעיון טוב אחרי 22:00 בערב אם רוצים ללכת לישון. שניים כאלה ועוד קורונה זה כבר OVERKILL.
    האמת היא שהבנתי את הלקח הזה כבר אתמול ושלשום אבל מסבר שיש לי זכרון קצר. כי כל יום אני מתחרטת מחדש.
    בירה מרדימה אותי ורדבול מעיר. בעולם מושלם זה היה מאזן אחד את השני, בעולם שלי אני חסרת שקט ועצבנית אבל עייפה מידי כדי לעשות משהו בקשר לזה. השילוב האולטמיטיבי.

ניסיתי לראות טלויזיה אבל החזרתי מעמד בדיוק 5 דקות לפני שהחלטתי ללכת על משהו שיש לי עליו קצתך יותר שליטה. וינדוס מדיה פליר עם כפתור הפלא - FASTFORWARD
    בתוך חצי שעה ראיתי 3 סדרות, אל תשאלו אותי מה היה בפרקים אני לא לגמרי בטוחה.. אבל נראה לי שהיה מעניין מאוד ואם לא מעניין לפחות זה העביר חצי שעה, גם זה משהו.

למה אני עושה את זה לעצמי ? אחד הדברים שכן למדתי בטיפול זה לזהות טריגרים וסימנים מוקדמים.
    שינה ואוכל נמצאים אי שם למעלה ברשימה. חוסר שינה זה אחד הדברים הכי מהירים והכי אפקטיבים ב"מדריך כיצד לצאת לצאת מדעתי" והינה אני כאן ומסתבר (שוב) שעשיתי את זה לעצמי.
    אחד המטפלים שלי שאל אותי פעם אם אני מפחדת ללכת לישון, הייתי ערה איזה שבוע (פחות או יותר, היו לי כמה בלקאאוטים אני מניחה שישנתי). אמרתי שלא. וזה גם כנראה נכון, אני לא מפחדת לישון. אני מפחדת "לנסות לישון". לשכב במיטה ולנסות להרדם במשךל 5 שעות.. 6... להקשיב לתקתוקים של השעון. אני זוכרת את היום שבחמת זעם ריסקתי את כל שעוני המחוגים בחדר רק כדי לשמוע בפעם הראשנה את אותו הטיק-טק מהשעון שבסלון.
    אם יש משהו שאני מפחדת ממנו זה השקט של הלילה, אלה שעות שהמוח שלי מתעורר ומשחק משחקים, לא משנה כמה אני עייפה המוח שלי ערני וחושב ואי אפשר לעצור אותו.
    במיטה אין לי הסחות דעת, אני לא יכולה להתרכז במסך, בעלילה, בכל דבר אחר. אני נשארת לבד עם עצמי ואין לאן לברוח.
    ספרתי כבשים, פרות,כוכבים וגברים ערומים. אני לא יודעת למה אבל הכבשים שלי תמיד נתקעו בגדר ושברו את הרגליים. גם הגברים הערומים עכשיו כשאני חושבת על זה...
    כלום לא עבד.
    נו טוב, עוד מעט בוקר ובעוד שעה בערך כבר ישחררו את הפרק החדש של In treatment, (כמו "בטיפול" רק באנגלית ועם גבריאל בירן שכיכב אצלי לא פעם ברשימת הגברים הערומים שבורי הרגליים) לפחות יש לי למה לחכות. אני מניחה שהוא לא מזיין את לורה בסופו של דבר (לא ראיתי את הגרסה העברית, לא לרגום אותי באבנים או עגבניות בבקשה) אבל אני תמיד יכולה להתנחם בסצינת השלישיה שלו בסרט END OF DAYS.... או הצרפתיה בהתחלה.
    משטן למטפל... ואולי זאת לא כזאת קפיצה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על הבוטות אבל את צריכה

שני
    18/03/2008

זיון טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..יש לי הרגשה שאני פשוט הולכת בדרך

חסוי
    25/03/2008

האבדון שלך..בעצםם..
    חלק בהתחלה שרשמת(2 הודועת ראשונות..דיי היו נשמעים לי זהים..אני מפחדת שמא עוד כמה זמן ארגיש פתאום גם..שאני לא מכיחרה את עצמי..והאמת שגם הפסיכיאטרים לא יודעים לאבחן אתזה..מה שהכי מלחיץ ולעזעאל אתה אומר ..אני הייתי בנאדם ועדיין בנאדם נורמלי..
    מה קורה כאן למה אףאחד ל אעוזר לי או חושב שאני לא עוזרת לעצמי וזה אחרי שניסית ונלחמת עם עצמך שעות וימים ..ואחרי שקצת הצלחת אחרי כמה זמן פתאם באה תחושה שהכל נפל פתאום..בלי אזהרה מוקדמת אתה פשוט רק מרגיש בראש את ההידרדרות ופתאום הגעת לקרקר ע שאתה הכי לא רוצה לחזור אליה..
    מתיש לגמרי..ואז אתה מנסה כדור אחר..וכו' וכו' שחוזר חלילה

הלוואי ולאאהיה האויב של עצמי כי אני לא חושבת שאוכל להחזיק מעמד..
    מאחלת טוב לכולם ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנעל השניה

אורנה
    25/03/2008

אני לא יודעת אם יש לזה אבחנה. אני קראתי לזה תמיד "תסמונת הנעל השניה". זה היה סיפור/משל ששמעתי מתי שהוא לפני שנים. .
    אני שמעתי את זה על מיטת קומותיים ושני שותפים אבל הלכתי לחפש אותו ברשת עכשיו, לשם שינוי אין לי כוח לכתוב, הרעיון והמשל זהים.

"בבית דירות קטן ונחמד , גרים להם בשכנות סטודנט צעיר ורב מרץ
    ומתחתיו , זקן רזה ... חביב .. וחולה . שכנות נעימה יש בין השנים . נפגשים במעלית אומרים שלום ..כשהם נפגשים בדלת הכניסה והזקן ידיו מלאות בשקיות מהמכולת ..יחזיק הצעיר את הדלת שיעבור הזקן בנוחות .
    והכל נעים שגרתי ובסדר ...
    אבל ...הסטודנט הצעיר התזזיתי ורב המרץ ...יש לו מן הרגל מוזר שכזה ...כשהוא מגיע הביתה הוא חולץ נעל אחת וזורק אותה בנמרצות על הרצפה ... חולץ את נעלו השניה וזורק גם אותה .הנעל נופלת הקול רעש על הרצפה ... והוא .. אחרי שזרק את נעליו יכול לנוח והמשיך את היום .

בוקר אחד פוגש הזקן את הצעיר במעלית . הוא ידע שהבחור ...בחור טוב ולכן בלי חשש ביקש ממנו ..."בבקשה ממך אדוני הצעיר ..אני זקן וליבי חלש האם אתה מוכן כשאתה
    חוזר הביתה לא לזרוק את הנעלים ברעש על הרצפה .. הלב שלי ..אני לא עומד בזה אנא ממך הנח את הנעלים בשקט אל תזרוק אותן ... אני אודה לך מאוד "
    הצעיר ... נחמד ... בחור טוב ..."אין בעיה ...אני מצטער ..סליחה ..אני אשתדל "

ובחוזרו הביתה עוד באותו ערב .. הוא תזזיתי ומהיר כרגיל .פותח את דלתו .. חולץ נעל ראשונה וזורק בטראאחחחחח על הרצפה ...פתאום בום ...נזכר .
    הו ..הזקן ..מלמטה ..ביקש ממני ..אוי שכחתי .
    את הנעל השניה הוא חולץ העדינות ומניח על הרצפה ברכות ... ושוכח מהעינין .

עוברת שעה
    עוברות שעתיים
    עוברות שלוש וארבע שעות .
    ובחצות הלייל
    דפיקה בדלת .
    פותח הצעיר את הדלת . רואה את הזקן רועד ומזיע
    והזקן בשארית כוחותיו אומר לו ...נו תזרוק כבר את הנעל השניה !!! "

אז זהו, אני עדיין מחכה לנעל השניה.... כי אני יודעת שמשהו צריך לקרות, אמור לקרות. הבום הזה כבר היה צריך להגיע ממזמן. ודממה - אין בום ואין עונה. ואני לא יודעת מה מפחיד אותי יותר. הבום או החרדה שבציפיה לרגע שהוא יגיע.
    לפעמים נראה שאני האוייב הכי גדול של עצמי כי אני פשוט כבר לא מסוגלת לחכות. אני רוצה שהנעל השניה תיפול ואני אוכל "ללכת לישון" סוף סוף, גם אם זה אומר לזרוק אותה בעצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משל חמוד...יש בזה משהו..

חסוי
    25/03/2008

יש לי הרס עצמי אני מרגישה את זה..אבל אין לי כח להתחיל בכלל להיבן דברים כי אני רק מסתבכת אחרי זה עוד ויתר..
    תודה על המשל החכם.ועל התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הרצפה.... (יש שיר כזה)

אורנה
    25/03/2008

לפעמים נראה לי שיותר טוב למטה. יש משהו מאוד מוכר ומרגיע בלהיות על הרצפה. בלי ציפיות, בלי דרישות בלי תקווה. בלדעת שזהו זה, זה כבר לא הולך להיות גרוע יותר. כבר אין לאן ליפול. אין מה להפסיד. אצלי לפחות כשמשהו טוב קורה התגובה הראשונית והאינסטנקטיבית היא לחשוב על מה יקרה כשהוא יעלם. כל רווח הוא פוטנציאל להפסד וכל התקדמות משמעותה נפילה ארוכה יותר וחדה יותר אחורה. אולי בכלל זה אני לא ממש מנסה להוציאאת עצמי מאיפה שאני נמצאת.
    אני מניחה שאני יכולה כן לקום ולצאת בערב או אולי להרים טלפון לחברים שנעלמו ולנסות לחדש את הקשר. אני יכולה להרשם לחוג או אפילו סתם לצאת לטיול במקום להרקב מול המחשב.
    והינה... אני שוב על המחשב.
    אבל בסופו של דבר - אין לי חברים להפסיד, עבודה להיות מפוטרת ממנה או חבר להבריח, אין לי לאן ליפול יותר.
    טוב יש לי, י אני יכולה לאבד גם את עצמי, אבל תכלס זה לא כזה אובדן גדול.

ונראה לי שחסוי צודקת, גם לי כבר אין כוח להבין או לנתח או אפילו לדבר על זה.
    למטפלת שלי לא התקשרתי שוב. כן אמנם קבענו שעה לדבר והכל אבל בסוף לא הרמתי את הטלפון. ישבתי והסתכלתי עליו עד שהשעה עברה לה, בקבוק בירה ביד אחת והיד שניה על השפופרת. כי פתאום הבנתי שאולי אני כאן, כי כאן אני אמורה להיות וכבר אין לי כוח להלחם בזה. למען האמת מעולם לא היה לי כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אורנה

חסוי
    26/03/2008

תגידי..אם נמאס לך מהקטע של הפסיכיאטרים הפסיכים שחושביםש אנחנו כאלו לוזריות..
    והאמת שאין להם אפילו אבחנה מדויקת מה שיש לנו..
    האים ניסית את הצד האלטרנטיבי?? גוף נפש וכו'..
    אני כן חושבת שהיה לך כח וניסית המון לפני שהגעת למצב הזה..ולהיות שפן נסיונות עם הכדורים האלה..זה מתסכל נראה אותם מנסים לקחת כדור 1 במשך כמה זמן ואז להחליף אותו ולא משנה מה התופעות לוואי ..נראה אם הם מסוגלים לרצות טיפול אחרי זה ..ולהמשיך רגיל..לקום ולרצות את החיים שלא זוכרת תפעם האחרונה שהםמחייכים בחזרה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורנה יקרה מחולת מניה דפרסיה.

בלוגומנית
    28/12/2013

ממרחק של שנים, אני מגיבה לך, גם אני חולת מניה דיפרסייה ותיקה, יש דברים דומים ויש וריאציות שונות בתמונת ההתמודדות. כל חברי בריאים , יש לי שתי חברות עם עבר פסיכיאטרי, אחת מטופלת היטב...על כל המחירים הנוראיים. השנייה מטופלת מעט מאוד למרות אשפוזים מאניים בעברה. דווקא הקשר עם החברה חולת המניה דפרסייה ( השניה) כל כך חשוב לי. היא משקפת לי כמה מקסימה , חמודה , חכמה, שנונה, ותורמת יכולה להיות חולת מניה דפרסיה. כל פעם שאני פוגשת אותה אני מרגישה שהמחלה היא פונקציה מזערית , אם בכלל. למעשה אצל שתינו הידיעה שאנחנו חולות באותה מחלה יוצרת אצלנו אחוות יחידה. אחיות לסוד, אחוות : אנחנו מכירות את המטרייה ,ומספיקה מילה אחת או רמז כדי שנבין זו את זו. עם חברה זו חוויתי את הפגיעות הקשה שלה, את הרגישות העודפת. את הכתף שאני מעניקה לה והכתף שהיא מעניקה לי . אין בתגובה שלי כוונה להעביר עליך ביקורת על הבחירות שלך. או להמליץ לך לנהוג כמוני, כל מקרה לגופו ולאופיו וצרכיו של האדם. רק רציתי לשתף מהמקום שלי. בהצלחה לך ומקווה שאכן השנים שחלפו היו טובים והרמיסייה היא מנת חלקך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה