פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בוס ש"מחפש אותי"
    שני
    04/05/2008

שלום לכם

אני עובדת כפקידה במשרד פרטי.
    הם מרוצים ממני - עד ליום בו הודעתי להם שאני בהיריון.

הכל היה טוב ויפה. עד שהיום הבוס קורא לי לחדר ואומר לי: ישנן לקוחות שמתלוננים עלייך שאת לא מדברת אליהם יפה וזה לא מקובל עלי"..

הייתי המומה. היה מקרה אחד בו רבתי עם פקידה ממשרד אחר שלא דיברה אלי יפה ואמרתי לה שאני לא מועסקת אצלה ושתתחיל לשנות את יחסה אליי אבל........זה היה לפני כמה חודשים!!!

למה הוא ניזכר עכשיו? האם הוא "מחפש אותי" כדי שאני אעזוב ובגלל ההיריון?

נורא נפגעתי ובכיתי בשירותים בלי שהוא יראה.

מה דעתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוס ש"מחפש אותי"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הוא מחפש אותך

סיגל לוי
    04/05/2008

שלום שני
    נסי להקשיב באופן עניני ונטראלי לדבריו
    האם יש בהם משהו
    האם הוא יכול לתת לך דוגמאות, מתי זה קרה ועם מי
    האם יש מה לשפר באמת
    מדוע הוא אומר זאת כעת (אפשר בפירוש לשאול זאת)

נסי לראות אם יש דברים בגו
    או שלא...

אם לא, זה לא חוקי לפטר אישה בהיריון...

בברכה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסיגל...

שני
    05/05/2008

סיגל

כן. יש דברים בגו. התנצלתי והבטחתי שזה לא יקרה ואף התקשרתי לאותה פקידה ואמרתי לה סליחה אם פגעתי בה.

העניין הוא העיתוי של הבוס. למה הוא ניזכר דווקא כעת להעלות את הנושא? היא בעצמה אמרה לי: "מה? עכשיו הוא ניזכר"?

העיתוי - זה מה שלא נראה לי. בדיוק אחרי שבישרתי לו על ההיריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכחשה
    יונתן
    04/05/2008

אשתי נוטלת 100 מ"ג סרוקוול. היא צריכה לעלות מינון גם לדעתו של הרופא שלה (פסיכיאטר) אבל לא מוכנה לעשות את זה. לדעתה אין צורך והיא בסדר גמור. ברוב התחומים היא מתפקדת אבל ישנם נושאים בהם היא לא מציאותית הוזה וכו'... שאלתי - איך ניתן לשכנע אותה לעלות מינון. אני די אובד עצות בעניין זה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הכחשה

הוספת תגובה

• בעיה ידועה...

רונן דוד
    04/05/2008

יש אנשים שמבינים מיד ויש כאלה שלוקח להם לפעמים כמה אשפוזים ולפעמים אפילו כל החיים, הם לא מבינים שהם צריכים לשתף פעולה.

שאלת המיליון דולר היא איך גורמים להם לשתף פעולה.
    אני חושב שיש מקום להציע לאשתך לטפל בעצמה באמצעות פסיכולוג,
    זה יכול לעזור לה לקבל את הצורך שלה ולהבין שהיא בעיה וצריכה לטפל בעצמה כפי שקבעו לה...

חוץ מלשוחח איתה ושתקבל טיפול, אני לא רואה דרכים אחרות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    רונן
    03/05/2008

טוב,אז ככה.אני בחור בשנות ה20 לחייו.אני מצליח.הכל עובד יפה ופורח ואין תלונות בכל המישורים.
    מה שמפריע לי זו הבעיה החברתית.אני לא מבין כל כך למה תמיד אני לא יודע ולא יכול להאמין לאנשים.הרי ,ידוע ומאוד ברור שאנשים לא דוברי אמת תמיד.זה ממש מתסכל אותי .אני מגלה אנשים לא אמינים.גם בין האמינים ,אני זוכה לראות כמה הם מסתירים מידע לעיתים.זה מציק לי.
    קשה לי לדעתי בעקבות כך,לפתח קרה אליהם וחשיפה לעומק. מה אפשר לעשות עם כך ?
    איך מתמודדים עם הבעיה ד"ר ...? זה ממש יעזור לי תגובתך.....

הרבה הרבה תודה.
    איש.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• קושי במתן אמן

סיגל לוי
    03/05/2008

שלום איש
    אני לא ד"ר, אבל כן פסיכולוגית
    יתכן שיש לך בעיית אמון
    תבדוק אם עצמך האם פגעו באמונך כשהיית צעיר שאיבדת אמון בכלל
    האם ההורים היו אמינים
    צריך ללמוד להבחין בין אנשים שלא אמינים לבין אנשים שאינם מספרים הכל
    טבעי לא לספר הכל
    קח זמן עד שתרכוש שהאדם מולך ירכוש את אמונך
    הפתח למי שתחוש שראוי לכך
    כל החיים אנו שואלים עצמנו שאלות אלו - מי ראוי לאמון
    הנסיון תורם
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת נוקטורנו כמה היא מסוכנת למנת
    בדוי
    03/05/2008

למנת יתר
    ומע עלול ליקרות?
    מישהו נתן לי כי לא מצליחה להרדם ורוצה לדעת כמה לא לקחת שזה עלול להיות קטלנית?
    תודה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    03/05/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=169 id=link]רפואת משפחה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מחוברת למציאות
    ורד
    02/05/2008

היי...הבעייה שלי כזאת אני כרגע נמצאת בטיפול פסיכולוגי אחרי שאובחנתי כסובלת מדיכאון וחרדה הפסיכולוג הפנה אותי לפסיכיאטר ואני התחלתי השבוע כדורים של ציפראמיל במינון מאוד נמוך עכשו הבעייה כזאת מעבר לחרדה אני לפעמים יש לי תחושה שהדברים שקורים לא באמת קורים או שבעצם למה אנחנו חיים ולמה אנחנו עושים את הדברים האלו אני כאילו מרגישה לא מחוברת למציאות סיפרתי על זה לפסיכולוג הוא עדיין לא הגדיר לי ממש את הבעייה אני ממש בדיכאון מזה אני לא מזהה את עצמי אני לפעמים מנהלת שיחה עם אנשים ואז כזה בבלאק אאוט כאילו למה אנחנו עושים את זה או שהכול חלום ולא באמת אני אשמח עם תענו לי ותגידו לי ממה זה יכול להיות האם לחרדה יש קשר לזה אני ממש מתחילה לאבד חשק להכול מרגישה משוגעת תעזרו לייי

לקביעת תור
    סגירה
    לא מחוברת למציאות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    03/05/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכוזה
    אני
    02/05/2008

אני סובלת מפסיכוזה בגינה לוקחת תרופות. כרגע נמצאת בתקופת שיקום ועולות לי שאלות רבות בנוגע לבעיה וההשלכות שלה. האם ידועה לכם אם יש בחורה עם בעיה דומה שעברה תהליך השיקום ותוכל לענות לי על חלק מהשאלות והסוגיות?

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכוזה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    03/05/2008

תודה על ההפניה, קראתי חלק מהמאמרים ואף ראיתי קישורים למוקדי תמיכה.
    האם במוקדים אלו יוכלו להפנות אותי לנשים שעברו תהליך שיקום שכזה?מכוון שעולות לי שאלות רבות שאין מענה עליהם במאמרים כמו הריון בצילם של תרופות פסיכיאטריות...

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסי, מה יש לך להפסיד ?!

רונן דוד
    04/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 51 מרמת גן מחפש ידידה לשיחות נפש
    סוד
    29/04/2008

נשוי בודד בידידה לשיחות נפש

הוספת תגובה

• יעוץ הדדי

סיגל לוי
    30/04/2008

שלום
    שמעתי על גוף שנקרא יעוץ הדדי ובו אנשים שאינם מטפלים מקשיבים זה לזה ותומכים זה בזה.
    לא מכירה זאת באופן אישי, אך אני כן מכירה אנשים שנעזרים במסגרת זו
    אם זה מדבר אליך, נסה לברר
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• #
    @
    29/04/2008

שלום.

מגיל מאוד מאוד קטן,ועד עכשיו(כנראה זה יימשך כל החיים)
    אני מתאהבת אך ורק במבוגרים ממני.תמיד,.(אני בת 14)

אומנם זה לא מפריע לי(למרות שברוב הפעמים הלב פשוט נשבר.הרי הם גדולים ממני,עצם המחשבה
    שהם בחיים לא יהיו איתי,לא כולם כן?מישהו שהתאהבתי בו בחיי,לא יעיף אפילו מבט לעברי.)
    אך אני רוצה לדעת למה זה ככה אצלי,
    כי כמו שאתם יודעים בנות בגילי ,רובם(יש ויש) מתאהבים
    בבני נוער בגילינו.

יכול להיות שזה בגלל שאף פעם לא הייתה לי את דמות האב
    שאני כ"כ רוצה בבית?(תסביך אב,נראלי קוראים לזה..משהו כזה)

לקביעת תור
    סגירה
    #

הוספת תגובה

• בן זוג גדול יותר

סיגל לוי
    29/04/2008

שלום חמודה
    נראה שאת נמשכת לתחושה שנותן לך להיות עם מישהו מבוגר ממך
    אולי נסיון
    אולי ביטחון
    אולי מישהו שיודע הרבה
    ואולי כמו שאת כותבת, חסרה לך דמות של אב ואדם מבוגר יותר נותן לך תחושה שידאג לך
    לא דיברת על הפרש הגילאים בינך לבין אלה שאת מתאהבת בהם
    האמת היא שאת עדין צעירה באמת, אך בעוד מספר שנים, אם עדין תחושי כך, יש גם זוגות שיש ביניהם הפרש גילאים ואפילו מסתדרים.
    בנתיים נסי לראות אם את מצליחה למצוא עניין בכאלה שיש לך סיכוי למצוא חן בעיניהם...
    המון אהבה...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה
    עדי
    27/04/2008

שלום

אחי עצור כבר ארבעה חודשים על עבירת סמים. אמא שלי גרושה כבר כמעט 30 שנים חיה בגפה חייבת תמיכה נפשית היא לבד ומשתגעת

מישהו יכול להמליץ/יודע על קבוצת תמיכה מתאימה ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה

הוספת תגובה

• עזרה נפשית בשירות הציבורי

סיגל לוי
    27/04/2008

שלום עדי
    אולי תוכלי לעשות לה בירורים ראשונים, כפי שאת עושה כעת. היתר כבר תלוי בה
    יש ערים שיש בהם שירותי בריאות נפש חינם
    זה שייך למשרד הבריאות ועובדים שם אנשים מקצועיים שבדרך כלל יש להם קליניקה בנוסף
    אם זה לא חינם, התשלום באמת סמלי
    אפשר אולי לברר דרך העירייה או המועצה המקומית
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עדי
    27/04/2008

לקופ"ח יש גם שירותים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי דרך קופ"ח

סיגל לוי
    29/04/2008

לכל קופה יש את ההסדרים שלך
    תלוי גם אם יש לך ביטוח בסיסי או משלים
    בכל מקרה בקופה יש תשלום שחל על המבוטח. גם הוא אינו זול, אך זול בהרבה מטיפול פרטי (ובדרך כלל למטפלים בשירות של קופת חולים יש גם קליניקה פרטית)
    בשירות של משרד הבריאות זה בדרך כלל בחינם או בתשלום סמלי ביותר
    שוב בהצלחה וטוב שיש לה אותך...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מסובך אפילו קצת מטורף.........
    אורי
    27/04/2008

שלום
    אני גרוש כבן 42,לפני שנתיים הכרתי אישה(גרושה) והתאהבתי בה,היה נפלא,ממש נפלא,כל מה שכל חיי חשבתי שאני רוצה באישה ראיתי בה.חצי שנה הייתי בעננים,ואז התחלתי להבין שהיא גם מטורפת לא קטנה,משתכרת לעיתים די קרובות וכשזה קורה זה פשוט גהנום,מקללת הופכת קצת אלימה,מתנהגת בצורנ מגעילה,בנוסף כאם היא ממש לא אם,יש לה ילד בן 12 שהדרך היחידה שלה להתייחס אליו היא או לקנות לו אוכל מוכן ולשים לו על השולחן(הם לעולם לא יושבים לאכול יחד-נורא)או לקנות לו מתנות יקרות(יש לה אמצעים).פעם שאלתי יועץ זוגי לגבי איך אפשר לדעת אם יש עתיד או לא,הוא אמר לי שזה מורכב אבל בעיקרון הוא אמר לי תחשוב אם אתה רוצה שהיא תיהיה אמא של הילדים שלך,אז אמרתי ואם אנחנו לא חושבים על ילדים יחד,הוא אמר זה לא העניין,תחשוב שכן,כי לנושא הזה יש השפעה מכרעת,לא חקרתי יותר מזה.
    הרגשות אליה התדרדרו,מה שאומר שהפסקתי לאהוב אותה,יחד עם זה בחלק מהזמן טוב לי איתה,אבל לא אוהב אותה,אמרתי לה את זה,מאז היחסים ידעו עליות וירידות,בעיקר ירידות,ביוזמתי נפרדנו פעמיים,אך היא הצליחה לשכנע אותי שניתן לשקם,ניסיתי,לא ממש השתקם,מה שאומר-לא אוהב אותה,מרגיש כמו חבר קרוב לא יותר.היצעתי לה שנשאר בקשר חברי,היא בהתחלה לא הסכימה,אבל כשראתה שאני עומד על זה,דהיינו אם לא זה אז כלום,הסכימה.
    מהר מאוד גם רצתה שיהיה סקס,אמרתי לה שזה יהרוס,אמרה לא,אם כבר לעשות סקס היא מעדיפה איתי,הסכמתי,כמובן שמיד היגיע הפיצוץ,כי סקס משמעותו-תגיד לי שאתה אוהב אותי....וכו',ואני לא.
    שוב חזרנו אחורה ושוב קדימה,שוב נפרדנו שוב חזרנו להיות רק חברים שוב היא רוצה גם סקס שוב תגיד לי שאתה אוהב אותי וכו' וכו'.....
    היא חברה,באמת,אפילו חשובה לי כאדם,מכיר אותה ואת צרותיה מקרוב.אבל לא אוהב אותה כמו אישה,מצד שני עושה סקס איתה שזה לא בלב שלם מבחינתי למרות שהסקס מדהים איתה.
    היא מצידה רואה שבעוד זמן אני יבין שהיא האחת והיחידה עבורי,אני לא רואה את זה כך.
    מה לעשות עם זה?אני מדבר איתה על זה,מסביר לה שאני לא רואה כמוה את הדברים,היא אומרת שמבינה ויש לה זמן,מצד שני דורשת ממני התבטאויות אהבה שאין לי כלפיה.מצד אחד מבינה שאנחנו רק "חברים"(נכון גם עושים סקס) ומצד שני יש לה דרישות של גילויי אהבה-אין לי.
    לפעמים מרגיש שהיא משחקת בי,אולי היא חושבת שבסוף אני ישתכנע,היא אפילו אומרת את זה:"בסוף אתה תבין שאאין יותר טוב ממני בשבילך".
    אני יודע שזה נשמע מטורף ואני בעצמי לא מבין איך היגעתי לזה,אני אדם רציני,מיושב,מסודר,זה פשוט מצחיק,מדהים ומתסכל אותי כאחד.
    צריך כיוון,צריך עצה,כנראה שאיבדתי את עצמי בדרך.

הוספת תגובה

• יחסינו לאן...

רונן דוד
    27/04/2008

הגיע הזמן כנראה שתשב עם עצמך ברצינות ותראה מה אתה רוצה ממנה ומעצמך,
    אם אתה לא אוהב אותה ולא מעוניין בה,
    אז עדיף לשניכם שתפרדו ולא תענו אחד את השניה.

בקשר וזוגיות צריך להתפשר ולהקריב ואם אתם לא מוכנים לעשות זאת,
    אז הקשר מועד לפורענות. אם אתה לא רואה איתה עין בעין את הקשר ביניכם,
    אז הגיע שתשימו לזה סטופ.

אם אתם מוכנים להתפשר ולהקריב אז תהיו ביחד,
    תעשה חושבים ותראה מה אתם רוצים מעצמכם וכך תפעל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרה
    סטודנטיות
    27/04/2008

בס"ד
    נשים יקרות שלום וברכה,

אנו סטודנטיות לעבודה סוציאלית בשנה השלישית ללימודינו, במרכז האוניברסיטאי אריאל.
    במסגרת לימודינו, אנו עורכות סמינר מחקרי בהנחיתו של ד"ר מנחם בן עזרא.
    נושא המחקר: שינוי עמדות בעקבות תקיפה מינית.
    מחקרים רבים דנו בקשר בין תקיפה מינית להשפעותיה על התנהגות המותקפת לאחר מכן.
    בקרב הציבור בארץ, ממעיטים להעלות נושא זה לדיון. כתוצאה ממיעוט ההתייחסות לנושא, נפגעות תקיפה מינית, אינן מקבלות את מלוא התמיכה הראויה לנפגעות טראומה. זאת ועוד, הנפגעות עלולות לעבור משבר חריף בו תפיסת עולמן והערכים עליהם חונכו נופצה. בנוסף לטראומת התקיפה אותה חוו, המקשה עליהן ליצור יחסים אינטימיים עם בן זוג, הנפגעות נאלצות להתמודד עם רובד נוסף המקשה אף יותר: יחס החברה לתקיפה המינית.
    אנו מעוניינות לחקור את התופעה בקרב בנות ולהעלות למודעות את תוצאות המחקר, בכדי להביא לשינוי הסטיגמה ביחס החברה לנפגעות.
    אנו פונות אליכן כאלו היכולות לסייע בקידום המחקר ולתרום רבות לנפגעות תקיפה מינית.
    כיוון שלא ניתן לצרף קובץ, נודה לכן אם תשלחו מייל לכתובת המייל המצורפת: [email protected], ואנו נשלח לך את השאלון(יש לציין כי שם השולחת ימחק מידית ולא יעשה בו כל שימוש).
    אנו מבקשות את רשותכן ותמיכתכן למילוי שאלון זה.
    חשוב לציין כי הסקר הוא אנונימי לחלוטין!
    ניתן ליצור איתנו קשר במייל: [email protected]

תודה מראש,
    הדר, דינה, יעל ולירון
    בהנחיית ד"ר מנחם בן עזרא
    מחלקה לע"ס, המרכז האוניברסיטאי אריאל.

נ.ב
    במקרה של תהיות, שאלות או הבהרות ניתן לפנות לד"ר מנחם בן עזרא, מחלקה לעבודה סוציאלית במרכז האוניברסיטאי באריאל. [email protected]

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לעזרה

הוספת תגובה

• בהצלחה במחקר !!!

רונן דוד
    27/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללמוד ע"ס ואח"כ להרויח גרושים...

שני
    27/04/2008

לא חבל על הזמן של לימודי תואר ראשון לעבודה סוציאלית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואש עזרה בקשה...
    אנונימי
    27/04/2008

אשתי נכנסה להריון לא מזמן בערייך לפני 8 חודש ... בחודש החמישי גילו שלילדה יש בעיות והסכוים
    שהיא תישרוד נמוכים מאוד
    היינו חייבים לעשות פול בדיקות ובסוף בסוף חודש שישי המליצו לנו הרופאים להרוג את הילדה ואז ללדת אותה בשביל שאשתי תוכל ללדת עוד פעם ...

פניתי לאמא שלי שתיתמוך בי אבל זה לא עזר היא התפרצה בבכי ובסוף זה ניגמר בזה שאני חייב לתת חיוך מזיוף ולהגיד שהכול בסדר ובסוף בימקום לקבל תמיכה הייתי צריך ליספוג עוד יותר לבפנים
    הייתי חייב ליספוג ולהראות שאני חזק גם לאשתי ולהרגיע אותה וזה הכניס אותי לדיכעון עוד יותר
    אין לי אבא ... ליפנות וזה הרגע שהייתי צריך אותו הכי הרבה
    יכלתי ליבכות רק כשה אני לבד ובפינות הכי חשוכות שאף אחד לא יראה

החלטנו לצאת לאילת להרגע אחרי המקרה חזרנו הבית חשבנו הכול יסתדר חייכתי והייתי מפסוט
    חברים שלי התחלו להתנהג אלי אחרת וכול החברים שאלו אותי נו מה אם הילדה וסיפרתי את הסיפור כול פעם
    מחדש כבר עברו חודשים בערייך אחרי המקרה ועדיין שאולים אותי מה אם הילדה ומזכירים לי את זה

אני לא יכול ללכת לפסיכולוג אני לא אוהב שאנשים רואים אותי במצב קשה אז החלטתי ליפנות אליך
    שזה יותר דיסקרתי

אין לי חשק לעבוד אני נהייתי בן אדם מאוד אצבני התחלתי לישתות די הרבה ואני לא מצליח לישכוח את זה

אני ישמח לקבל עזרה ממך

לקביעת תור
    סגירה
    נואש עזרה בקשה...

הוספת תגובה

• הריון כושל...

רונן דוד
    27/04/2008

אתה לא מספר איך אשתך קיבלה את כל הסיפור,
    תתמכו ותעזרו אחד לשניה,
    ואני בכל זאת ממליץ לכם לפנות אוליי לטיפול זוגי, לדבר ולפתוח את הדברים,
    על מנת להתמודד יותר בקלות עם הנושא....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסכימה

רחל
    29/04/2008

קראתי את ההודעה שלך ורציתי להגיד לך שהתשובה שלך לא הוגנת. הבחור מספר שהוא לא יכול לשתף את אשתו כי הוא דואג לה והדבר מכניס אותו למצוקה. אתה לא יכול לשלוח אותו לדבר איתה במצב כזה.
    הוא זקוק עכשיו לתמיכה בשביל עצמו. משהו שיקשיב לו מבלי שהוא יצטרך לדאוג איך הצד השני יקבל את זה. זה ברור מהדברים שהוא כתב שהוא עבר טראומה ונמצא במשבר.
    תשמע, הדבר הכי קשה בסיטואציות האלה זה לעבור את הכל לבד. אם לא תדאג לעצמך לא תוכל לדאוג לאלה שסביבך. תנסה למצוא משהו שאתה יכול לדבר איתו, אפילו תמיכה דרך הטלפון (זה אחרת מאשר במייל - שם אתה יכול ממש לשוחח). חבל שאתה אומר שאתה לא יכול ללכת לטיפול. אני חושבת שזה יכול מאוד לעזור לך עכשיו.
    אחרי שתדבר עם מישהו, ולא רק שיחה אחת, אלא ממש תשתף במה שקורה איתך לאורך זמן, אתה תרגיש שאתה מסוגל יותר לדבר על הדברים גם עם אשתך ואז תוכלו לנסות להתמודד עם הדברים יחד. לשניכם מאוד קשה כרגע, אני בטוחה. אבל לא רק היא צריכה תמיכה, מה שקרה קרה לשניכם וחשוב שתדע שמגיע לך לקבל עזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו דעתי...

רונן דוד
    04/05/2008

אפשר גם וגם, לא צריך לפסול גם את הדרך שלך וגם את שלי,
    אני בטוח שגם היא עברה משבר ושניהם כזוג מתמודדים עם הדברים, כך שיש מקום לשתי הגישות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת המעי הרגיז
    יעל
    23/04/2008

אני בת 24 ומזה כעשר שנים סובלת מתסמונת המעי הרגיז. אצלי התסמונת מתאפיינת בעצירות וקשיים בהתרוקנות ונפיחות שמפריעה מאוד בתפקוד היומיומי. ביצעתי בדיקות רבות כולל גסטרוסקופיה. שינויים בתזונה וכו' אך ללא הועיל.

המצב מאוד מפריע לי מבחינה חברתית, תעסוקתית ומינית. אני עובדת במשרד והבטן משמיעה קולות מעיים חזקים שניתן לשמוע מ-5 מ'. הבטן נשמעת כמו טרקטור ולא ניתן לחזות את הקולות האלה. רופאים אמרו שאין מה לעשות חוץ מלקחת תרופות שמרגיעות את העצבים במעיים ומנטרלות במידה קלה את הרעשים וכמו כן תרופות על בסיס פחם נגד הנפיחות.
    התרופות האלה מועילות באופן קל ביותר.

אני נשואה ללא ילדים ומאוד מודאגת. המצב שלי גורם לי להרגיש לא מינית (ואני דווקא נראית טוב לטעמי), מוריד לגמרי מהביטחון העצמי, אני מרגישה שכולם מסתכלים עלי (אנשים באמת מסתכלים עלי), נגעלים ממני.
    אני רוצה להתחיל ללמוד באוניברסיטה ודחיתי את זה במשך שנים בגלל הבעיה הזו. כעת החלטתי שלא משנה מה - אני אלמד למען עתיד טוב לבעלי ולילדים שארצה שיהיו בעתיד. הלימודים צפויים להתחיל בעוד חודשיים ואני פשוט מתה מפחד. נשב בכיתה קטנה של 15 סטודנטים ואני יודעת שהבטן תעשה לי בושות. אלה לא קולות קלים כמו שיש לכל אדם. מדובר בקולות מעיים חזקים.

פניתי לרפלקסולוגיה, אקופנטורה, שינויים תזונתיים, פילאטיס... שום דבר לא עוזר והרופאים אמרו שאין מה לעשות בנדון...

אני מרגישה לבד. אני בדכאון. רופא המשפחה נתן לי פלוטין. אני לא מרגישה שזה משפיע. אני פוחדת לצאת מהבית ולהיות בחברת אנשים בסביבה שקטה... חשבתי ללכת לפסיכולוג. אני יודעת שהוא לא יעזור לבעיות פיזיות שלי אבל חשבתי שלפחות תהיה אוזן קשבת חוץ מבעלי שמרגיש חסר אונים כמוני.

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת המעי הרגיז

הוספת תגובה

• מה עם דיקור או רפואה אלטרנטיבית?

שני
    23/04/2008

בכל אופן מאחלת לך רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל כתבתי...

יעל
    24/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם הבריאות

סיגל לוי
    24/04/2008

הי יעל
    נראה לי שמה שאת מדברת עליו דומה במהותו למה שכתבה טי:
    כמה זה מורכב להתמודד עם בעיה כרונית הקשורה לגוף
    את מדברת על אלמנט של רעש חריג שהוא מביך
    קודם כל לא בטוח שכולם חשים זאת כמוך
    שנית, אם זה אנשים קרובים לך, שאכפת לך מה הם חושבים, שתפי אותם כדי שזה לא יעסיק אותך ואותם אם הכל בסדר
    אם קשה לך כל כך לקבל את הדברים, והם כנראה בלתי הפיכים, אולי טיפול כן יתרום, כי אין סיבה אמיתית שבגלל מגבלה שכזו תגבילי את כל יתר האספקטים בחייך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    25/04/2008

תודה לך.

אנשים כן חשים זאת כמוני. אצלי פיזית וקולית... אצלם רק קולית.
    אני לא מתביישת מפני אנשים שקרובים אלי. אני כן מתביישת מפני אנשים שלא קרובים אלי... עמיתים לספסל הלימודים. עמיתים לעבודה... לא נעים לשתף את כולם בבעיה רפואית כזו. במיוחד בעיה שקשורה בגסטרואנטרולוגיה. אני מבינה שאחרי שיתוף בבעיה כזו אני ארגיז פחות לחוצה שישמעו קולות כאלה כי אז אדע שהם במילא כבר יודעים עליהם... אבל אין סיכוי שאשתף את כל מי שאני מכירה בבעיה כזו... זה לא בא בחשבון. מי שצריך לדעת - יודע. כולל הבוס שלי. למרות שזה עדיין לא נעים בכלל. אני מרגישה מושפלת מזה.

אני מרגישה שכאשר יש קולות מעיים, אני מלחצת מזה וזה מחמיר את הקולות. ולכן אני מנסה לא להלחץ מזה וכאשר אני מצליחה - הקולות נרגעים מעט. אבל לא לגמרי. אין ספק שמדובר בדבר שמתחיל בבעיה פיזית ולא בבעיה נפשית. אבל אני כן מרגישה שהמתחים מהבעיה מחמירים הכל. כיצד ניתן להוריד מהמתחים האלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת לחץ

סיגל לוי
    26/04/2008

יש דרכים רבות
    ראי למה את מתחברת
    יש דמיון מודרך
    דרכים שונות של נשימה
    הרפיה
    מדיטציה
    יוגה

גוף תומך בנפש. דרכים כאלו ירגיעו הן את הגוף (גם אם לא יפתרו את הבעיה) והן את הנפש
    יש תפילה שאומרת "תן לי את הכוח לתקן את הניתן לשינוי, את היכולת לקבל את שאינו ניתן לשינוי ואת התבונה להבחין בין השניים..."
    חג שמח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגדול בצל אחות יפה
    מיכל
    20/04/2008

שלום רב,
    האמת היא שאני לא יודעת כל כך ממה להתחיל..אני לא רוצה להרחיב יותר מידי כי זה פורום אבל אני אגיד בכללי ואני מקווה שתוכלו לייעץ לי..
    אני בת 22 וכל החיים שלי הייתי ילדה ממש לא יפה..בכל המפגשים המשפחתיים אנשים היו מסווים את תשומת לבם לאחותי הגדולה ממני בכמה שנים וכל הזמן דואגים להגיד לה כמה שהיא יפה,מתוקה, חכמה ובקיצור הבת המושלמת.
    את כל גיל ההתבגרות עברתי בלבטים ובמחשבות שמא אני לא מספיק יפה (שלא נדבר על מקרים ספציפיים שאישרו את המחשבות האלה)..
    עכשיו אחרי שהשתנתי כתוצאה ממאמץ פיזי(עברתי ניתוח אף+כמה שיפורים אחרים)אני מרגישה אומנם קצת יותר טוב אבל עדיין לכל מקום שאנחנו הולכים מתפארים תמיד מאחותי ולמרות שהיא עוד מעט בת 30 היא מקבלת תגובות מדהימות ואותי תמיד שוכחים.
    זה ממש כואב וזה יכול להרוס לי את כל היום ועד שאני שוכחת ממקרה אחד כבר קורה מקרה אחר וזה מתסכל אותי למרות שאני יודעת שיופי זה לא הכל בחיים.
    אף פעם לא מתחילים איתי אלא תמיד עם חברות שלי ובגלל זה אני כבר לא יוצאת לשום מקום,
    אני מרגישה שאין סיבה לצאת אם בלאו הכי אף אחד לא מתייחס אליי.
    אני לא אלך לפסיכולוג כי מבחינתי לדבר על הדברים האלה זה כמו לסובב את הסכין שגם ככה נעוצה בלב.
    האמת שאני אפילו לא יודעת למה אני כותבת את זה פה הרי גם ככה אף אחד לא מכיר אותי ולא יהיה לו אכפת לענות לי.. :-(

לקביעת תור
    סגירה
    לגדול בצל אחות יפה

הוספת תגובה

• מיכלי

מיכל
    21/04/2008

תתפלאי, אבל אני מזדהה איתך דוקא מהצד השני, אני תמיד הייתי האחות היפה, ואני מרגישה שבגלל זה הפסדתי את אחותי... היא הרגישה כמוך תמיד והחליטה שלא נצא לבלות יחד כי אני מאפילה עליה, והאמת היא שאני תמיד הרגשתי שדוקא בגלל אישיותה הכובשת היא זו שמאפילה עליי, זה ממש על קצה הקרחון,אבל אולי יתן לך חומר למחשבה... בהצלחה... מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מצחיק שגם לך קוראים מיכל..

מיכל
    21/04/2008

האמת שלפעמים אני לא מבינה אנשים..אם הייתי רואה שתי אחיות שאחת יפה ואחת לא אז גם אם הייתי חושבת שאחת מהן יפה לא הייתי אומרת את זה כדיי לא לפגוע..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצאת מהצל ולעבור לאור

סיגל לוי
    22/04/2008

הי מיכל
    נראה לי שמה שקשה לך כיום אולי יותר מחוסר אטרקטיביות (שכבר השתנתה, למשל ניתוח האף) זה הדימוי העצמי הנמוך
    את עדין מרגישה "מכוערת"
    את עדין חושבת שמה שכתבת לא ראוי לתגובה של אף אחד
    כשהייתן קטנות וראו אתכן יחד, אז נטו להשוות (אני מסכימה איתך שזה לא מנומס)
    עכשיו את כבר בזכות עצמך
    בכל מקום חדש אף אחד אפילו לא יודע שיש לך אחות
    הגיע הזמן לחיות את החיים שלך
    להכיר במה שכן יש לך
    ככל שתרגישי שיש לך יותר, זה יקרין החוצה וימשוך אליך אנשים
    ככל שתחשבי שאת אינך ראויה להתייחסות, סביר שזה מה שיקרה
    הדבר בידיך
    אם את מסוגלת, עשי זאת בעמצך
    ואם לא, אולי כן יש מקום לטיפול כדי לשחרר את מה שאת סוחבת עמך
    מאחלת לך התחלה מחודשת
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב
    שלומי מתל אבי
    20/04/2008

ערב טובבב..כמעט שנה וחצי יש לי בעיה שאני נמצא ליד אנשים וזה אני מדביש לדבר ליד כול אחד אני מדביש לגיד דברים וזה כי אני חושב שחושבים עלי דברים רעים אין לי בטחון בככל פעם היה לי בטיחון ממש עכישו אני מדבר לידבר ליד חברים ליד משפחה אתמול נגיד היתי עם המשפחה שלי בחג פסח ישבנו כולם בשולחן אני התבישתי לדבר אין לי בטחון להוציא מילה מהפה ליד דודים שלי הגדולים אני פשוט שותקקק לגמרי אולי מדבר דקה שתים וזהו אני לא יודע מה יכול לעזור לי זה נקרא חרדה?מזה יכול להיות יש לך איזה הצעות לתחיל להיות פתוח עם כלום ולא לדביש לדבר לידהם.?כי פעם אני היתי מדבר חופשי ליד כולם ולא היתי בישן בככל אני אוהב לדבר רק הבעיה שאני מדביש ואין לי בטחוןןןןןןןןן מקוה שתעזור לייייייייי

לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב

הוספת תגובה

• להתכונן...

רונן דוד
    20/04/2008

אני מציע לך, לפניי כל אירוע, לכתוב על דף את הדברים שעליהם אתה הולך לדבר,
    תכתוב בראשי פרקים מה שתרצה להגיד,
    תכין תשובות מראש וכך תוכל לומר את דברייך ללא חשש,
    נסה ותראה שזה עובד,
    בדיוק כפי שמכינים מערך הרצאה או נאום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה