מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגשות כואביםסקרנית01/07/2007
אני בת 31 ונשואה כשנתיים,ללא ילדים. אני מאוד אוהבת את בעלי והוא אותי, והקשר הזוגי סה"כ טוב. בעייתי היא שמאז ומעולם הרגשתי איתו שאינני מקבלת את מלוא האהבה והרגש שאני זקוקה להם. אני זקוקה להרבה רגש, חיבוקים ונתינה, וגם נותנת המון מעצמי, באופן טיבעי. הקשר ביננו יותר לוגי ופחות ריגשי. במסגרת לימודי הכרתי לפני שנתיים בחור רגיש, חכם, פנוי ומקסים, שנמשך אלי - כאדם, ופיזית, ועם הזמן - מבלי לשים לב- התאהבתי בו. במשך חודשים חשבתי עליו ללא הרף, רוצה אותו לידי, מתקשה להרדם בלילות, רוצה להתקרב... לא האמנתי שאוכל להתאהב בגבר אחר כשאני נשואה, (ועוד לאדם מקסים כמו בעלי!) והידיעה הזו זיעזעה את עולמי הריגשי. הבחור אני דומים ברבדים רבים, (גם בתקשורת הריגשית) ויש ביננו יותר במשותף (תחומי עניין, עומק רגשות...) ממה שיש לי עם בעלי. הקשר איתו מושתת על שיחות פתוחות (הוא יודע שאני מאוהבת בו) והמון רגש וחיבוקים. לאחרונה החלטנו להתנתק, כיוון שהבנו שבדרך זו נגיע מהר מאוד לקירבה פיזית מעבר למה שהיה עד היום, אותה שנינו מאוד רוצים - אך עוצרים עצמנו. (הוא ממשיך בחייו -יוצא עם בנות וכו') אני מבינה שהבחור הראה לי על מה אני צריכה לעבוד ומה חסר בחיי, וכיום אני בהתמודדות מול עצמי (ממש מנסה להתגבר על ההתאהבות הזו, להפסיק לבכות וכו') ומול בעלי. בעלי ידע מאז ומעולם שיש חוסר מסוים ברגשות שאני מקבלת ממנו (וקצת השתפר במהלך השנים- למד קצת לגעת, לומר... ). לאחרונה סיפרתי לו שגבר אחר נתן לי רגשות, שהייתי קרובה להתאהבות בו,(לא רוצה לפגוע בו יותר ולומר שהתאהבתי) שהזדעזעתי מזה ואני רוצה שהוא- בעלי- יהיה האדם הזה, שנותן לי רגשות עמוקים וחמים, שמחבק, עוטף... כצפוי, בעלי נעלב. הוא לא הבין איך אני בחוסר- עם האהבה שלו, בעיקר כשהוא מנסה לתת יותר -כי דיברנו המון על הנושא במהלך השנים. (הוא הסכים ללכת לטיפול זוגי- ביררתי עלויות וראיתי שהמחיר לטיפול גבוה מאוד ואנו בחובות ולא יכולים ללכת לטיפול כזה.) אני מאוד חוששת שאני מצפה לבילתי אפשרי- שבעלי יהפוך להיות רגיש ואוהב יותר (אין לי ספק בכך שהוא אוהב אותי, אני יודעת זאת- אך לא מרגישה זאת מספיק). ברור לי שאני לא יכולה לעצב אותו לפי רצוני ולהוציא ממנו בכח משהו שהוא כניראה לא יכול להביע, וכניראה שיהיה עלי להשלים עם ההבנה שזה המקסימום שאקבל ממנו ריגשית (אנחנו יחד כבר 6 שנים). אני מתלבטת איך להמשיך מכאן - האם כדאי לי להשלים עם המצב- ולקבל על עצמי את החוסר? אני לא רוצה לעזוב את בעלי, אני מאוד אוהבת אותו ובשאר התחומים אנו מסתדרים טוב, אך אני בחוסר מסוים ב-6 שנים האחרונות, ואני לא בטוחה כמה עוד אוכל להמשיך כך... קשה לי עם ההתאהבות הזו, (והכאב הנלווה להתרחקות עדיין לא מרפה) וכיום, יותר מתמיד -החוסר בולט, כיוון שקיבלתי את עומק הרגשות ההם, אותם אני כ"כ רוצה ועכשיו אני יודעת בדיוק מה אני מפסידה... אשמח לכל עצה ודעה- ממש קשה לי. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנית יקרה...
רונן דוד09/07/2007מה שאת מתארת, אופייני לדעתי ולדעתי האישית בלבד, למרבית הזוגות שאני מכיר. קשה למצוא זוגיות מוצלחת והרמונית. על מנת שקשר זוגי יצליח, יש להשקיע בו כל הזמן ולא לשקוט על זריי הדפנה. אני חושב שאתם צריכים לעשות כפי שידידה שלי פעם ניסחה זאת - "יחסינו לאן". אתם צריכים להשקיע בסדרת שיחות ביניכם, לא מחייב התערבות חיצונית, אבל שיחות מלב אל לב לראות איך אתם ביחד פותרים את הבעיות ביניכם. להבהיר אחד לשני את ציפיותכם מהקשר ולראות איך אתם ממשיכים קדימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התגובה
אי סדירות17/07/2007ודיברתי איתו כבר. עשרות פעמים. פשוט נראה שהוא לא במין למה אני מתכוונת, כאילו אין אצלו את ה'קובץ' הזה, של רגשות עמוקים. ואם אין בתוכו את זה אז פשוט אין, ולא משנה כמה אנסה להוציא את זה ממנו. נראה לי שלשנות אותו אני לא יכולה (וזה גם לא נכון בעיני).
נראה לי שאני בשלב בו אני צריכה להחליט אם אני מסוגלת להמשיך עם החוסר הזה או לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תוותרי...
רונן דוד26/07/2007
תעמדי על שלך, ועם זאת תהיי מוכנה לפשרות, כי ככה זה במערכת זוגית...
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.גילי.26/06/2007
שלום.
אני מורה לילד בכיתה א'.
מדובר בילד סקרן אינטיליגנט מאוד,בוגר,חברותי,בעל אופי מניהגותי,בעל אינליגנציה ריגשית ברמה גבוהה ומוצלח מכל הבחינות.
עד כאן הכל טוב ויפה..
כלפי חוץ הוריו נראים תומכים,משכילים ומעודדים מאוד.
בחודש האחרון החלה אצלו תופעה מדאיגה ומביכה:
הוא לא שולט על מתן השתן ובמשך היום בביה"ס מרטיב את מכנסיו.
כמובן שבעקבות הריח שנודף ממנו יש ילדים שמקניטים,אך עדיין נשארו לו חברים.
בכל אופן הוא מסתובב חסר מנוחה,מתוח עצבני ממומר ומתוסכל, לעיתים עם דמעות בעיניו.
טוען כל הזמן שילדים מציקים לו בזמן שהוא נהפך למציקן.
קשה שלא להבחין בשינוי החד שחל בו ולהסיק שמשהו עובר עליו.
אני מעמידה אותו במקומו כשהוא פורק עול אך גם מרחמת ורוצה לתמוך ולעזור.
שאלתי: כתוצאה ממה נגרמת הרטבה אצל ילדים בשעות היום?
כיצד אפשר לשאול אותו באופן זהיר למה הוא זקוק?
והאם יש לכם טיפ חכם להתודד עם הבעיה?
תודה מראש,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי!
סיון28/06/2007תראי לפי מה שסיפרת כאן, אכן עובר על הילד משהו. אינך יכולה לדעת בברור!
אני הייתי ממליצה לך לבחון אותו טוב, ז"א לראות מה קורא איתו במהלך השיעור. עם מי הוא מדבר, כיצד. מה הוא אומר, כיצד מגיב. אולי תשימי לב למשהו!
כמו כן, את יכולה ליפנות להוריו של אותו ילד.
את יכולה לנסות לשאול אותו נגיד: " מה קורה חמוד הכל בסדר" או נגיד:" קרא משהו, אתה רוצה לספר לי". אבל הבעיה פה היא שהוא ילד קטן, ועדיין לא מבין מה הוא רוצה. הוא לא יכול כל כך להיפתח, ולהסביר לך. אם את כל כך רוצה לעזור לו, ולהבין מה קורה איתו. אני חושבת שעלייך לתת בו המון. כלומר תיגרמי לו ליסמוך עליך! כמוון לא בדרך "זולה", ו"חנפנית", אני מתכונת אל תנסי "לקנות" אותו. זה ממש לא יעזור לך. את צריכה גם להיות איתו(ואם כולם) בסדר. נחמדה טובה. וגם לדעת מתי מגיעה הגבול. מתי את צריכה כבר להיות יותר קשוחה.
*אני בטוחה שאת זה את יודעת.
אוליא אחרי שהילד יבין שאת אכן בעדו, הוא עצמו יגש עליך ויספר (וזה כמוון ביתנאי שאת הראשונה ששאלה, הראשונה שהביעה הרגשת היתענינות). כמו כן במיקרים שבהם נוא פועל לא בצורה נאותה, אל תגידי לו שהכל בסדר, ואל תתקיפי אותו ישר. תראי לו שמה שהוא עשה זה לא בסדר, ותסבירי לו למה. תני לו הרגשה שאת רוצה לעזור.
*וחשוב מאוד שלא תפלי בינו לבין ילדים אחרים. מה שאמרתי לך כאן נכולל בשביל כל התלמידים. תראי צדק ויוזמה. תיהיה טיפה ערמומים עם מחשבותייך. תני לתלמידים שלך ליראות שאן יחפט לך מהם. שהם אכן יקרים. תפעלי לטובתם, וכמוון תראי להם שאת יכןלה בדיוק כמו שאת מביאה להם דברים טובים לקחת אותם מהם, ולהיות "רעה".
מקווה שזה יעזור. אם יש לך שאלה כולשהי נוספת, או אערה למה שרשמתי, אשמח לקבל תגובה בחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר אחד!
סיון28/06/2007חשוב מאוד שלא תיגרמי לו לסמוך עליך ב- 100%, הרי את יודעת שמתישהו יגיע רגע כזה שתאכזבי אותו. הוא לא צריך להיות תלוי בך. לאותו ילד יש הורים. שאני בטוחה אוהבים ודואגים. את צריכה לעזור, אך לעציב גבולות.
בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי עשרים שנה...המתלבט24/06/2007
בוקר טוב
ממש בקצרה...בשלב זה.
אני גרוש מזה כחצי שנה,את הבית עזבתי או יותר נכון הועזבתי בעקבות סדרת מעשים נוראיים,לרבות ניסיונות אובדנייים גם בעת הימצאות הילדים בבית.הרקע הינו (גם) אובססייה לצורת אוזנה של אישתי,דבר שהציק לי (הן בהיותי איתה והן כמחשבות טורדניות מעיקות)) מאז הכרתיה.ובכל פעם שהיה לנו לא טוב,הטלתי את כל מכאוביי ותעוקותיי בכיוונה זה.בנוסף,חליתי בלוקמיה בשנת 2003 ולשמחתי (שלצערי אינה תמידית...) המחלה לא נשנתה. שבועות ספורים אחרי שובי לשיגרה (בתום סידרה מתישה של טיפולי כימותרפיה),החלתי לסבול מדיכאון ובעייתה האסטתית של אישתי הציקה לי יותר מפעם.או אז,התחלתי ליטול כדורים פסיכיאטריים,שלדעתי (ככל שחלף הזמן),רק דרדרו את מצבי."זכיתי" גם להיות מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי במחלקה סגורה וגם שם (אפילו) ניסיתי לשים קץ לחיי.
מאז,בהדרגה,שבתי לשיגרה,על אף שגם את תפקידי(הבכיר) בעבודה הפסדתי,שכרתי לי דירה ואני (פחות או יותר) עצמאי ואף מכיר נשים,בין אם להכרויות קלילות בין אם למטרה אחרת.
אולם,אם אהיה כן עם עצמי,איני מפסיק לחשוב על חזרה לאישתי הגם שאני יודע שכשאהיה עימה (שוב) בעייתה (צורת האוזן) תמרר את חיי וחיינו.
בכל פעם שאני הולך לישון,(וגם בשנתי אני לעיתים חולם עליה..),אני מקווה שכשאתעורר אהייה חבוק בזרועותיה ושנחזור לחיות ביחד.למעשה,נראה לי שכעת הסך הכל אנו בהפסקה.בהגיון,אני יודע שאת הנעשה אין להשיב ועלי לפתוח "פרק חדש".נכון,העתיד הינו לוט בערפל ואולי(מי יודע...) בעוד מספר שנים נשוב להיות זוג.
האם יש לך איזו המלצה?
תודה
המתלבט העצוב!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבט יקר...
רונן דוד24/06/2007
אני ממש מבין מה עובר עלייך,
קשה להתאושש מזוגיות ממושכת,
אך אין ברירה, צריך להמשיך קדימה.
אני מבין שעברת מס' משברים לא פשוטים,
גם לך וגם לגרושתך יש מהם משקעים,
לחזור ולשחות בעיסת הבוץ לפי מה שאתה מתאר, לא נראה לי פתרון נכון,
מה גם שאתה עדיין חושב שאם תחזור אליה, תתחיל שוב עם האוזן...
אז היישר מבט והמשך קדימה,
תן לזמן לעשות את שלו,
עם הזמן יתחלפו החלומות בכאלה נעימים יותר ללא גרושתך בהם,
תן לזמן לעשות את שלו והמשך לנסות, לצאת ולהכיר בנות חדשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרונן ו/או לכל מישהו
המתלבט25/06/2007ראשית,תודה על התשובה הלבבית והאמפטית!!
אולם,אף לא אחד מסוגל באמת להבין באמת את שעובר עלי....לרבות המטפל שלי (פעמיים בשבוע,אם תרצה אהייה מוכן למסור לך את שמו....מזמן לא החלפתי מטפל...) ואפילו בו נואשתי מלהאמין כי הרי מטרתי הינה אחת ויחידה ואני יודע שמה אכתוב כעת אינו "קול ההגיון" (ואולי כן..כי לא הכל ולא תמיד הכל היה כל כך גרוע בכל זאת) : "איך אני משקם את חיי ובקיצור חוזר לאישתי שהייתה המשענת עליה נשענתי וממנה ינקתי (תרתי משמע)".היא כל כך תמכה בי בייחוד שעה שחליתי בלוקמיה וגם כאשר הייתי בדיכאון ובהתקפי הזעם (מילולי ולא מילולי גם) ואני ה"טמבל" רק חשבתי על האוזן שלה.
וכולם הזהירו אותי שהיא לא תעשה ניתוח וכעת אני "מתייסר" מעצם המחשבה שאם היא תכיר מישהו אחר אולי "בשבילו" היא תעשה ניתוח.....שלא לדבר על הרעיון של מישהו אחר שמתעלס איתה,הכל בגלל טעויות שלי למכביר.סליחה על הבלבול בכתיבתי,אך רבים ממטפליי טענו שהאוזן הייתה (ואם נשוב לחיות יחד) תמשיך למלא את תפקיד "פח הזבל" שלי.
ועוד אני יודע,שכדי שגם היא בכלל תחשוב בכיוון זה (וכבר היו דברים כאלו,הרי אומרים שהעתיד הינו מסתורי!!) עלי להתחזק ו"לבנות" את עצמי ועתידי ,רק שאיני מסוגל לחשוב שחיי יהיו או ימשיכו להיות בלעדיה.או אז,תיתכן אף אפשרות (שכעת נראית לי בדיונית)שהיא תחזר אחריי ואני לא אשעה לתחינותיה).
אני חש שהיא כמו תאומה סיאמית שלי.....וכך גם חשבתי כשהולעטתי בכדורים ואושפזתי.....וגם היום אם רק ארצה אוכל להתאשפז בקלות,אך לא לא אתן שזה יקרה !!.
אתה יודע,פסיכיאטר אחד אפילו טען שאני (גם) נרקיסיסט....הוא שיושב לו באחד ממגדלי העיר בקומה 900 .ואני נרקיסיסט..... אינך יודע,רונן החביב,אך(מניסיון אישי...) הכימותרפיה והימצאות תאים סרטניים פעילים אינם מציקים ודואבים כמו המחשבות על כל שהיה לי ואיבדתי ...."בכישרון רב".
ואני יודע את כל האימרות :"את הנעשה אין להשיב","אם לסבתא היו גלגלים" - אולם אני איני מצליח (וגם אם כן,אז זו "הצגה") לא לחשוב על או לבטל (לפחות כעת) את הרצון לשוב לחיק(ה) החמים של גרושתי,לרבות האוזן...שואל אני :מאיין "הגרלתי" את היצר של ההרס העצמי ??מה חטאתי?
גם כל אישה שאני נמצא עימה ,אפילו כשאנו מקיימים יחסי מין אני משווה זאת לאופן שבו גרושתי (בכלל המילים גרוש וגרושה עושות לי קונוטציות שליליות!) ואני קיימנו יחסים כאלו.אולי זה טבעי..
ולסיום,(לפחות להיום...)בהיותי מאושפז במחלקה הסגורה מצאתי כל מיני "מכשפות" ומתקשרות ושאר מיסטיקנים ש(אפילו) הם אמרו לי בין היתר(ואם כולם אומרים אותם הם כנראה נכונים):
1)החלטתה לעוזבני הייתה ולו כדי להגן על הילדים וגם על עצמה.
2)ואם ברצוני לשוב אליה עליה קודם לשוב לעצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של מקרה מוותאורטל21/06/2007
שלום!!
אני בת 21,לפני כשבוע קרה משהו שממש זיעזע אותי, אחת הבנות שלמדה איתי בשכבה, נהרגה בתאונת דרכים.
אני לא יודעת למה אבל הידיעה הזו לא עוזבת אותי, למרות שלא היינו חברות ממש קרובות,בכל זאת היינו מדברות בבית הספר וגרנו קרוב אחת לשניה ועוד משהו שלא מרפה ממני זו העובדה שראיתי אותה רק לפני חודשיים.
מאז שזה קרה אני מרגישה מן תחושה שאין לדעת מה יקרה מחר ואני חושבת בכלל למה להשקיע בדברים אם גם ככה אנחנו לא ממש שולטים בחיינו.
מאז המקרה אני חולמת על כל מיני אנשים שאני קשורה אליהם שעוזבים וההרגשה הכללית לא משהו בכלל.
התחלתי לכתוב ספר על המקרה שלה וחשבתי שאולי זה יעזור לי להתמודד אבל זה לא עוזר ואני פתאום מפחדת שחס וחלילה יקרה משהו למי שאני אוהבת.
מה אפשר לעשות כדיי להשכיח את המקרה הזה..?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות של אדם קרוב...
רונן דוד24/06/2007
כל מקרה מוות הוא כואב ומצער,
אחת כמה וכמה מקרה מוות של מישהו שאנחנו מכירים.
כנראה שזו דרכו של עולם וצריך ללמוד להתמודד גם עם מקרים כאלה.
קחי את הזמן לעצמך, אני בטוח שעם הזמן גם את תגיעי למסקנה שהחיים חייבים להמשך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על עזרתך ועוד משהו קטן..
אורטל28/06/2007עבר מאז המקרה שבוע וחצי ואני באמת חושבת על זה הרבה פחות (וכמה שהמשפט הבא נשמע קלישאתי) לא משנה כמה כסף יילך וכמה נחווה אהבות נכזבות, הבנתי שעצם החיים זה המתנה הכי גדולה!!
כל רגע ורגע צריכים להיחרט בזיכרוננו.
מי שנוולד הרוויח - יש גם כאלה שלא זוכים אפילו לדקה של חיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושוב פעם סליחהאסתר20/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
סליחה על מה ?!
רונן דוד24/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר פרדהאלמוג20/06/2007
נקלעתי למשבר רציני עקב פרדה מגבר איתו יצאתי שנה וחצי לא רצוף (5 פרדות)
הקשר לא היה טוב מאחר והגבר סובל מדכאון, מטופל בכדורים, לא יציב ופוגע בהערות מעליבות הרבה פעמים. ירדתי במשקל, בכיתי המון. פניתי גם ליעוץ בקופח של עובדת סוציאלית.
עברו כבר 3 חדשים ועדיין לא נרגעתי. הוא נפרד ממני בצורת טריקת טלפון ומאז לא פניתי אליו הוא לא אלי. אני יודעת שעדיף לי בלעדיו, אבל יש לי כל פעם עליות וירידות. מה גורם לאשה כמוני 52
שנראית טוב, מלומדת ומקובלת בחברה להתנהג כמו בת 15. הוא הרי עלוב נפש ולא מתנהג כמו גבר. מה לא בסדר איתי? תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין גיל לאהבה...
רונן דוד24/06/2007
אהבה היא אהבה לדעתי בכל גיל,
רק שעם השנים אנחנו לומדים להיות שקולים יותר,
אבל כשנקשרים לגבר/אשה, ההורמונים פועלים בדיוק באותה מידה.
את צריכה לעשות את החושבים ולהחליט אם הקשר איתו מתאים לך,
אם את מוכנה להשקיע בזוגיות שיכולה להיות מאתגרת ועלולה להיות כואבת לפעמים,
אז לכי על זה, אם את לא רוצה לסבול ורוצה גבר בריא בגופו ובנפשו ללא שום עכבות,
אז תמשיכי לחפש ואני לא בטוח שתמצאי כזה.
יש יתרונות במה שאת מתארת ויש גם חסרונות.
תעשי חושבים אם הקשר מתאים לך,
אם את לא מוכנה לסבול "יותר מידיי" אז ותרי על כל העניין,
מנסיון שלי אני יכול להגיד לך שאשתי (השנייה) מודה על כל רגע שהיא נמצאת איתי
(ואני מודה לה...), ומאחלת לכל אחד זוגיות כמו שלנו,
כך ש"המחלה" לא חייבת להוות חוצץ, לפעמים ההיפך הוא הנכון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדה
אלמוג25/06/2007לרונן דוד
לא מבינה אותך. אתה חושב שלא אמצא גבר אחר? לא קראת כמה סבלתי ממנו?
איזה יתרונות יש בקשר עם גבר דכאוני שלפעמים מתעלמם ממני, מעליב אותי, אין לו חשק לסקס, לא מוכן לעשות מינימום ולהגיע אלי הביתה בתחבורה צבורית, אין לו כסף, ובסוף ניסה גם להוציא ממני כסף כי מישהו מלא לו את הראש. איזה אתגר יש בקשר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתמי
המתלבט24/06/2007שלום תמי,
כן,מי כמוני מכיר את הרגשתך הגם שבמערכת הנישואין שלי(20 שנה) אני הייתי האשם....למרות שאומרים שצריך שנים לטנגו (ולא רק לטנגו כנראה...)
אין נורא מההרגשה שאיננו רצויים ושאנו חשים (ולא משנה בכלל מה הסביבה טוענת...) שאיננו שוים ועוד יותר גרוע....שאין על מי להישען !!
איני יודע איך לנחם אותך ואילו עצות להשיא לך....זו לא תהייה חוכמה גדולה מצידי.
תמי,
אני מעלה תהייה : הנוכל אולי לשוחח ואולי מתוך השיחות נצא שנינו נשכרים...לעיתים,הצרות(בלי מרכאות) מחברות בין ואת האנשים.
וכן,אינך יודעת כמה אני מזדהה עם תחושותייך ו"מרגיש" אותך.
אשמח לקרוא את תגובתך ולשוחח איתך.
שלך
המתלבט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתלבט
אלמוג25/06/2007רציתי את הגבר למרות שניסה להתאבד לאחר כמה שבועות שהיה איתית.
סבלתי שקרים, נתוקים, קרות והערות מעליבות כי הוא פרפקציוניסט. עשיתי בשבילו המון.
שתקתי, קבלתי אותו כמו שהוא וחזרתי אליו 5 ע\פעמים כי התחנן. הוא עזב אותי כדי לחזור לאשתו ושקר לי ביחס לכך, אחכ חזר על ארבע, אחכ המשיך בהערות המעליבות. אין לי בעיה עם אדם שסובל מדכאון. אבל ההתנהגות, הנמוסים, האכפתיות. כנראה שלא אהב אותי מספיק אלא היה צריך אותי בתור מטפלת כי אני טובה בלעודד, לעזור ולהגדיל את האגו.
אני לא יודעת מה הבעיה שלך, אשמח לשמוע ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתמי
המתלבט25/06/2007היי תמי ותודה שהשבת לי,
רבות אוכל לכתוב ולספר,בסך הכל היום אני עדיין אוסף את השברים(כן,אני האשם...אני הטמבל ששבר)וסליחה על הכנות וגילוי הלב. אני פשוט כזה ואין לי מה להתבייש בזאת!!אולי זה מה ש"דפק " אותי בעבר
את יודעת,לא כל כך נראה לי שכאן (בדיוק) זה המקום להכיר אולם אני (כמעט בוודאות) יודע שהן לך והן לי קשר חדש רק יוכל לסייע ו"להרים" אותנו.
בכלל,אני קצת במצב רוח מהורהר ותוהה על עצם החיים ותכליתם ולמה אנו עושים (ולעיתים שבים ועושים) את אותן פעולות ו(גם טעויות).
הפתרון הינו בשידרוג הרגשתינו שתגיעה לרמה של היותינו רצויים,אהובים וכמו שאנו ובלי שלאף לא אחד (או אחת...) תהייה כוונה לשנותינו.
תמי,אני בחור מאוד פרקטי....בואי נתקדם ונצא מכאן ואז נכיר ומכאן "מי יודע". לאן נגיע.
האם מותר לתת כאן מס' טלפון .....אני בכל מקרה כותב את שלי....050-5782373
שלך
המתלבט האנומימי(בינתיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתלבט
אלמוג25/06/2007אני אשמח לדבר איתך. אבל בכנות אני אחשוב טוב טוב לפני שאצור קשר עם גבר שיש לו בעיות נפשיות. אולי אתה מוכן להחלים ולנסות, החבר שלי לא עשה מאמץ למעט בקור דו שבועי אצל פסיכולוגית. בן כמה אתה? היכן אתה גר?
כרגע אני בטפול, מנתחת את מה שקרה, מנסה להתגבר על הטראומות שקרו לי בקשר.
עם כל הכבוד לראש הפורוםפה, תשובתו הרגיזה אותי מעט.
לא הבנתי משהו. מה זה צורת אוזנה של אשתך?
למה ניסית להתאבד? גם חברי ניסה 3 פעמים, והפעם האחרונה היתה לאחר 7 שבועות שהיינו יחד.
אני גיליתי אותו, בקרתי אותו, טפלתי בו יותר ממשפחתו. בסוף ירק לי בפנים. כנראה שזה חלק מהדכאון. אשמח לקבל הסברים והארות. כל טוב בינתיים.
אני בת 52, גרושה עם 2 ילדים בוגרים, פרשתי מההוראה גרה בקריות ומחפשת בסך הכל גבר נחמד
להזדקן איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתמי
המתלבט25/06/2007היי וצהרים נעימים תמי,
איני יודע מאיפה להתחיל.....ראשית,גם אני לא מאוד אהבתי....(לשון המעטה )את תשובתו של מנהל הפורום.שמי הוא נועם,אני בן 48 וחודש,גר ברמת גן לבדי,גרוש רישמית כחצי שנה ומאז נפרדנו חלפו כשנתיים.כשאני מנתח את מכאוביי,ה"מפתח" למשבר נעוץ במחלת הלוקמיה בה לקיתי בשנת 2003.
עדיין הכאב(של הפרידה) מאוד מוחשי ומורגש,(מה גם שאני ואולי לא רק אני...אומרים שצריך שניים לטנגו...) הייתי הגורם (המרכזי) לפרידה.וכן,ניסיתי לשים קץ לחיי כמה פעמים וללא יכולת לשלוט על כך.אגב,יש לי ידידה שהיא רופאה הומיאופתית ולדבריה חלקן או תרומתן(בלי מרכאות) של התרופות הפסיכיאטריות לאובדנות הינה משמעותית ביותר.....בכלל,אעשה כל שבידי לא לשוב אליהן.
ונכון,וזו "השריטה" הפרטית שלי....איני מושלם,מה לעשות-אחת מאוזניה של גרושתי הינה בולטת ומעוותת,דבר שמאוד הפריע לי מאז הכרותינו.אולם,מאחר ועד שהכרתיה,לא זכיתי להצלחה בקרב בנות המין החזק(כן,אתן המין החזק!!)- אז כנראה ש"אילצתי" את עצמי להישאר עימה.
הכנות היא נדבך חשוב לי ביותר ובייחוד במערכת יחסים.
אשמח לשוחח איתך גם,רק כיתבי לי איך ליצור איתך קשר.
נ.ב - גיליתי שהכתיבה (קצת) מקלה עליי.
ואני יודע שכתיבתי,גם אם היא לעיתים מבולבלת וקופצנית(מנושא לנושא)הינה קולחת ורהוטה.
וסליחה על (חוסר) הצניעות....
שלך
נועם- שם אמיתי לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתלבט
אלמוג26/06/2007אתה יכול לכתוב לי למייל שלי [email protected]
גם לי יש הרגשה שתרופות מסויימות גורמות נזק. גם חברי ניסה להתאבד לפני שנתיים.
אם הכתיבה מקלה עלייך , אשמח להתכתב איתך. גם לחברי עזרתי, רק שלא ידע להעריך אותי נכונה והרים את האף שלו, שהוא גדול באמת.
תכתוב לי למייל ונדבר שם בפרטיות
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבד ענייןאורן19/06/2007
בחודשים האחרונים אני מוטרד מהמצב התעסוקתי שלי. זה משפיע לי על כל החיים ואיבדתי עניין גם בדברים אחרים שלא קשורים, פעם הייתי חברותי והיום אני כל היום בבית, בוהה בטלויזיה. אני יודע שאני לא עוזר לעצמי אבל מה אני יכול לעשות? אין לי כוח לעשות כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות את ההפך...
רונן דוד20/06/2007
ראשית אתה חייב להבין שזו תקופה שכזו שעוברת עלייך,
אני מבין שאדם שמאבד את מקום עבודתו, לעיתים זה כאילו שעולמו חרב עליו.
ממליץ לך לצאת, לטייל, להוציא אנרגיות שליליות,
לא לשקוע כל היום מול הטלויזיה.
אתה גם יכול לעשות מעשה ולחפש באופן אינטנסיבי ופעיל עבודה חדשה.
בהצלחה ותחזור לעדכן אותנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרונןל.17/06/2007
שלום רונן,
ראיתי שאתה גם סופר וגם מטפל, זה קשור אחד לשני? הספרות עוזרת בטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקט הסינרגיה...
רונן דוד17/06/2007
אני מאמין גדול בתופעה שנקראת אפקט הסינרגיה.
סינרגיה היא כאשר סכום הפרטים שווה ליותר מערכם החשבונאי.
זאת אומרת שכאשר 1+1= יותר מ- 2 זו סינרגיה, ולמה הכוונה ?,
כאשר עוסקים בתחומים מקבילים שלכאורה הם שונים האחד מהשני,
יוצא מצב שתחום אחד מקרין על התחום האחר וההשפעות ההדדיות של התחומים גורמת לך להצליח יותר אילו עסקת רק בתחום אחד. מכאן אני חוזר לשאלתך, הכתיבה עוזרת ועזרה לי מאד להתמודד עם כל מה שעברתי, היא כלי מצויין לטראפיה אישית ועוזרת להתמודד עם צרות החיים. באופן שאני כותב אני גם מסייע לעצמי תוך כדיי תהליך קטריזס אישי שאני עובר ומסייע לאחרים שקוראים את מה שכתבתי ונעזרים בכך בעצמם. אני כותב מאמרים בנושאים שונים, כתבתי ספר אחד והשני בדרך כך שהתחומים מעשירים אותי ואת האחרים. אני גם מנחה קבוצות לעזרה עצמית, ולא מטפל. אבל אני מוצא שהכתיבה עוזרת לי להעביר נושאים ותכנים במפגשים שלנו בקבוצה. ברגע שאדם עוסק במס' תחומים מגוון שהוא אוהב מופעל עיקרון הסינרגיה כך שיוצא מצב שהוא נהנה יותר מכל התחומים גם יחד ומפיק מהם את המיטב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ל.19/06/2007למי הקבוצות שלך מיועדות?
יש קבוצות כאלה במרכז?
אני מטפלת בעצמי בעזרת כתיבה, אבל הייתי שמחה להצטרף לקבוצה שמאמינה בחשיבות של הכתיבה, אני חושבת שאין מה להשוות ושאוכל להעזר ולעזור הרבה לקבוצה כזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל. יקרה...
רונן דוד20/06/2007
אז למה לא תעשי מה שאני עשיתי ?,
חיפשתי קבוצה ולאחר שלא מצאתי כזו בקרבת מגוריי,
הקמתי בעצמי.
תקימי קבוצה בעצמך ואם תצטרכי עצות, סיוע ותמיכה אל תהססי לפנות אליי...
ובקשר לקבוצות שלי,
מדובר בקל"ע - קבוצה לעזרה עצמית,
בה לא נוכחים אנשי מקצוע אלא רק מתמודדים,
העוזרים אחד לשני בהתמודדות היומיומית,
אנחנו נפגשים אחת לשבועיים במסגרת אנוש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתבת 1415/06/2007
אני לא יודעת מה איתי.. יש לי חבר.. אבל אני מבולבלת... לפעמים אני בטוחה-בטוחה שאני אוהבת אותו... פעם אני פחות בטוחה.. פעם אני לא בטוחה ממש.. ופעם אני בכלל לא יודעת כלום..
מה אני אעשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמודה!
סיון16/06/2007תראי, הניך נימצאת בגיל ההיתבגרות. גיל קשה מאוד ואף מבלבל.
אני גם זוכרת את עצמי בגיל ההיתבגרות. היו לי הרבה אהבות. היו לי חברים. שכן היה מישהו שאהבתי והיתי בטוחה שאני יואהב אותו לעד. היינו חברים, ואז הבנתי שאני לא כל כך אוהבת אותו. אך ליפני זה גם אני הרגשתי מבולבלת. כאילו ואני לא מבינה מה מתרחש איתי. זה גיל מאו מבלבל מכל הבחינות. את לומדת בחטיבה. בטוח יש לכם סיפרייה. תבקשי מהספרנית שם של ספר לגיל ההיתבגרות ותרשמי את שמו. תכלי לקנות ולקרוא בחופש. זה יעשה הרבה סדר במחשבותיך.
אני אנסה להשיג שם של ספר מאוד טוב והביא לך את השם מחר.
ועד דבר אני מנסה לך בכל זאת לבחון את רגשותיך עליו. תבחני את התקופה הטובה שהייתה והחלקים הרעים. תבחני כל בחינה ותנסי להגיעה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :]
בת 1416/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבת 14!
סיון17/06/2007הבאתי לך שמות של שני ספרים:
*קסם נעורים
*אל בנים ואל בנות- גרסה חדשה- בהסברה מינית. ע"י ד"ר הארון בלוך.
אלו שני הספרים שלפי דעתי מתאימים לך. תוכלי ללמוד מהם הרבה. גם בקשר לעצמך. אולי גם לענות להרבה שאלות שהיו ולא מצאת כל כך את התשובה. הם מדברים בדיוק על גיל ההיתבגרות ועל הנושאים הסובבים אותו כגון: מי אני? מיניות, חברויות, משפחה וכ'.
מקווה שזה יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח תודהה ;]
בת 1417/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים??תקוה13/06/2007
אז כפי שכתבתי לכם, אני חולתפיברומילאגיה, ויש לי ילד אחד בן 4.
אני עובדת 8 שעות ולפני חצי שנה הורדתי ל-5 שעות ביום.
בצהריים אנו נפגשים כל המשפחה לארוחת צהריים. אח"כ אני נשאבת למיטה עד חמש אחה"צ, ופה מתחילה הבעיה.
בעלי אמור לשמור על הילד. אך בשבילו זה עול כבד מאד.
הילד משחק והוא יושב באינטרנט, כשהילד שר בקול הוא צריך להשתיק אותו כי אמא ישנה והרעש מפריע לה. הילד מתוסכל ועצבני ואבא שלו לא יכול לוותר על המחשב.
לאחרונה הילד שלי החל גם לנוח בצהריים, הוא קם עצבני ומתוסכל וכועס על כולם. והולך לישון מאוחר מאד, בין 9 ל- 11. וגלגל חוזר, בצהריים הוא עייף הולך לישון בצהריים. הולך לישון מאוחר בלילה וקם בבקר עייף וחוזר חליליה.
בזמן שאני ובני ישנים בעלי כמובן באינטרנט. לי מאד מפריע הרעש אבל אין מה לדבר, הוא חייב את המחשב, כך גם בערב הוא הולך לישון מאוחר כי כל היום הוא במחשב.
היום שלנו מטורלל לגמרי וכלם עצבניים כי אף אחד לא מקבל את מה שהוא צריך מהשני.
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר...
תקוה13/06/2007הרופא אמר לי ללכת כל ערב 45 דק' הליכה איטית, הייתי בטוחה שבעלי ישמח על ההזדמנות וילך איתי,
אבל בשבילי זה סתם להסחב ולהגרר, ומה כל יום הוא חייב ללכת איתי? ואם הוא לא יוכל?!
איך מסבירים לבעל שאשה חייבת עידוד ותמיכה גם אם זה לא נראה לו, במיוחד במצבי, שאם לא רוצה שאחלה יותר חייב לתמוך בי ולהבין אותי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבים לשוחח ולקבוע גבולות...
רונן דוד16/06/2007
מה שאת מתארת זו אנרכיה גמורה בחיי המשפחה,
אני חושב שאתם צריכים להעמיד גבולות לכל הנושאים בבית, כי בית ללא גבולות הוא אנרכיה. ילדים חייבים מסגרת וגם אם בתחילת הדרך זה יילך קשה, הפירות שתשאו בסוף המסע ישתלמו לכם וכולם יצאו מורווחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר?
תקוה17/06/2007תודה על התשובה.
למה הכוונה לשים גבולות? אפשר קצת פירוט בבקשה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת מדיניות...
רונן דוד17/06/2007
אולי המינוח המתאים יותר הוא קביעת מדיניות,
כמו שאמורים (למשל) בממשלה לקבוע מדיניות,
כך גם בתא המשפחתי של כל אחד ואחת מאיתנו.
עלינו לשבת, לדבר ולהחליט על מדיניות אחידה בכל מה שקשור באחזקת הבית וגידול הילדים, כולל כל מה שקשור בכלכלת המשפחה. צריך להחליט על מדיניות ולפעול על פיה.
אם אין מדיניות, זו אנרכיה וכל אחד עושה מה שבראש שלו,
כל אחד מבין את הדברים אחרת ואיש הישר בעיניו יעשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תקוה17/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימית היקרה
לינדה19/06/2007יש לי שאלה אלעייך
מה את עושה בשביל בעלך?
את מצפה מנו להמון דברים
את יודעת מה הוא מצפה ממך ? האם הוא מקבל מה שהוא מצפה?
או בגלל שאת חולה את מסכנה ורק לך מגיע הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלינדה יקירתי,
תקוה20/06/2007קל מאד להגיד ....
אני חושבת שלבשל כל יום לכבוד הבעל מה שהוא אוהב, זה הרבה,
חוץ מלנקות ולסדר את הבית שזה א' ב' בשבילו ואין לי כוחות לזה, אני מתאמצת מאד כדי שיהיה לו נקי ומסודר, בגדים מגוהצים ונקיים.
אני יוןדעת שזה נשמע אווילי, אבל עם כוחות כמו שלי אנשים לא מסתכלים על ניקיון וסדר....
חוץ מזה בשביל לעשות למען השני צריך גם לקבל פידבק ועידוד,
כך שזה לא תמיד חכמה לדחוף את האף לכל מקום שנראה לך שאת מבינה...
(סליחה עם אני תוקפת)
ומעבר לכל אני תומכת ומעודדת גם במקום של הכי נראה לךי כי אני יודעת שזה חשוב לו... ועוד ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן...
לינדה20/06/2007מרחמת על בעלך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב..
לינדה20/06/2007את מזכירה לי מישהי שהייתי גרה איתה במעונות והיתה מפונקת בטירוף באמצע היום היתה מכבה את החדר היחיד ששלוש בנות גרו בה ואין .....חייבים להתחשב בה כי היא מסכנה בדיכאון ואומללה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי, לינדה לינדה..
תקוה20/06/2007אני לא יודעת אם את נשואה או לא, אבל אני לא מקנאת בך...
את כנראה מאד משכילה אבל לא מתאימה לתחום של יעוץ!
תסכימי איתי שלשבת כל היום מצאת החמה ועד צאת הנשמה מול מסך טלויזיה ומחשב זה לא דבר שאפשר ליחיות איתו,
אל תדון את חברך את שתגיע למקומו!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת...
אסתר20/06/2007באמת לא היתי צריכה להתנהג ככה לא יודעת מה קרה לי באותו רגע,צודקת בהחלט סלחי לי!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימית!
סיון20/06/2007ובכן, זה די מסובך, והאמת היתלבתתי האם ליעץ לך. ראשית כל הייתי רוצה לדעת למה בעלך יושב כל היום מול המחחשב, כלומר הוא אינו הולך לעבוד?(אם תוכלי לענות לי, זה יכול לעזור)
ושנית, אני מציעה לך דבר כללי מאוד כמו שכבר אמרו פה בערך, תבחני את המצב. אל תתיעשי. אני יודעת שזה קשה מאוד מאוד. אדם לא צריך להיתיעש.
כמו כן אני מציעה לך לדבר איתו. תדברו אחד עם השניה. תנסו לבין איפו הבעיה פה או הטעות שנפלה. תנסולסדר את העינינים. את יודעת לדבר ולהגיד את שבלב לא קל, אך בהחלט חשוב מאוד.
זה עלול לגרום לשני הצדדים להבין אחד את השני טוב יותר(כמוון ברוב המקרים.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני מכירה אותך סיוון אבל...
תקוה21/06/2007בעלי עובד עם ילדים כבני 14-16 שנפלטו ממסגרות חינוכיות ויש להם בעיות עם ההורים...
וחצי מהיום יש לו זמן "פנוי"!
הבעיה היא שאני מרגישה שאני נותנת ונותנת כל הזמן, וכשאני מבקשת משהו- אם לשמור על הילד או לצאת יחד, אין לזה זמן או חשק ועצבים.
אני יודעת, קשה מאד להעמיד אדם במקום. מעבר מחיים חופשיים לחיים משותפים ולנהל בית קשה מאד!
אבל א"א לסחוט את הכוחות של השני.
לכן אני מחפשת עצה איך לעשות זאת בחכמה כי דיבורים לא כ"כ הועילו עד כה. בעלי הוא טיפוס רחפן ושוחר חופשיות בלי נטילת עול. ולכן זה קשה.
מקוה שהכל הסתדר מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוסלימית בקיבוצסיוון12/06/2007
היי הייתי שמחה לייעוץ
אני צרקסית מוסלימיתץ בעלי מצא עבודה זמינת בקיבוץ די קרוב למכללה בה אני לומדת ואנו נגור שם בינתיים די קשה לי עם זה כי אני לבושה כדתיה מוסלימית מרצון (חזרתי בתשובה אחרי שחברתי נהרגה בתאונת דרכים)
גם ככה בעלי ואני גרים בגליל עליון ואני היתי גרה בגליל תחתון והיה לי שנה ראשונה של הנישואין קשה בגלל המרחק מההורים וגם זה שאנו גרים ביחידה נפרת מהוריו מאוד השפיע על הזוגיות שלנו(הוריו מלאכים ממש ברוך השם)אני נשואה טריה נשואה שנה
מקווה שאמצא עבודה בקיץ בסביבת הקיבוץ גם בגלל הכסף הרגשת התועלת ולא אשתעמם בבית לבד...לא יודעת איך יקבלו אותנו שמה...הכוונה ללבוש שלי...מקווה שיהיו סובלניים
גם יש לי בעיה של ביישנות חברתית לא קיצוני אומנם אך ישנה בעיה...
גם בעלי טיפוס לא דברן די ממעט לדבר..וזה מקשה עליי..
מה עושים? הבעיה ההעיקרית היא ענין המגורים בקיבוץ? כרגע הוא לא מוצא שום עבודה אחרת וחייבים לעבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון יקרה...
רונן דוד16/06/2007
אני מאד מקווה שהקיבוץ היום שונה ממה שהיה פעם,
שהוא הרבה יותר נאור ופתוח לקבל את השונה.
אני לא רואה שום סיבה הגיונית להפלות אותך ואם בכל זאת יפלו, הייתי הולך ונלחם על זכותי לחיות כמו כל אדם אחר במסגרת זו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :]
בת 1416/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח סורי בטעות..
בת 1416/06/2007התגובה ההיא הייתה צריכה להיות תגובה לתגובה שהגיבה לי סיוון והתבלבלתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטתליאל11/06/2007
אני חילת זכאית סיוע וההתלבטות שלי אם בשלב של הצבא להתמסר לעבודה מלבד צבא או פשוט להיות מתונה ולעבוד בערך 3 משמרות , אי שואלת את זה כייון שאני מפרנסת את עצמי ומאוד מפחיד אותי להגיע למצב שלא יהיה לי אני מפחדת מזה ורוצה לחיות כמו כולם ולהרגיש שאם אני רוצה משהו אני יכולה לקנות לעצמי אבל מצד שני אם התמסר לעבודה לא כל כך יהיו לי חיים כיון שהבלה את זמני בצבא ובעבודה ,אז מה כדי לעשות אני ממש מתלבטת ולחוצה שמא לא יהיה לי כסף אני לא רוצה להרגיש מה שהרגשתי כילדה שאף פעם אמא לא יכולה לקנות לה אני רוצה עתיד שונה, אנא עזרו לי לקבל את ההחלטה הנכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאל יקרה...
רונן דוד16/06/2007
לכל דבר הזמן המתאים לו. אני חושב שאת צריכה להנות מתקופת הצבא, ולא לסבול, אסור לך להתענות.
תסיימי את הצבא בניחותא ואז תתחילי לעבוד כמו כולם, או שאולי תבחרי להיות סטודנטית ותעבדי בעבודות מזדמנות. אל תנסי לבלוע את כל העוגה, גם אם זו תקופה שתחיי בה בצמצום, לא נורא, עוד יגיעו זמנים טובים יותר. בינתיים תהני מתקופת הצבא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאל16/06/2007התגובה שלך ממש עודדה אותי לקחתי את דבריך לתשומת ליבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל שקשור למשפחה שלוליאורה10/06/2007
אני נשואה +2 בעל עבר אבל איבד אבא וכרגע הוא רוצה להיות מחובר לאמא שלו ,גם בעבר הוא היה מחובר רק שעכשיו זה חמור יותר ובנוסף הוא רוצה להתחיל לשמור שבת בעקבות המוות , ולי זה נורא קשה כל המצב החדש הזה . מה עושים איך מתמודדים עם שני ילדים קטנים??
אני צריכה גם המלצה של פסיכולוג מאזור הצפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן התאוששות...
רונן דוד17/06/2007
כל אדם צריך זמן על מנת להתאושש ממשברים,
יש כאלה שלוקח להם יותר ויש פחות.
תני לבעלך את המרחב הדרוש לו לעכל את האסון שניחת עליו,
אני בטוח שבמשך הזמן תלמדו ביחד לווסת את תשומת הלב בין כל הנפשות הפועלות.
תני לו להתאושש כפי שהיית רוצה שיתנו לך להתאושש מאסון שחלילה קרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים ?סיון08/06/2007
יש לי בעיה נוספת הקשורה שוב בחברה שלי רק הפעם זה קצת שונה- היא החברה הכי טובה שלי!
אני והיא ביחד כבר די הרבה שנים, ותמיד הסתדרנו נהדר, עד לפני שנה בערך. אז התחילו כל הבעיות שלנו.
תמיד סמכנו אחת על השניה, ובהרבה. רק הבעיה היא שאני יותר פתוחה ויותר מספרת את העובר עלי.
יותר סומכת עליה. והיא קצת יותר סגורה בעצמה. לא כל כך חולקת דברים מיפני שיותר קשה לה לספר, ובעיקבות דברים שונים שקראו, היא אמרה שהיא כבר לא סומכת עלי יותר.וזה מיפני דברים רבים שקראו.
האמת הכל כל כך מסובך ולא ברור. אני והיא נהגנו להגיד אחת לשניה את המפריעה לנו. וכן היו פעמים ואמרנו והיו כאלו שלא.
ועכשיו המון דברים התרחשו, וכל אחת פגעה בשניה ובלי לשים לב. (בטח שלא בכוונה!)
היום התרחש עוד דבר שכבר כביכול "השלים את הרשימה " ואמרנו אחת לשניה הכל בפנים. הכי מוזר היה שכבר אפילו לא כעסנו או משהו.היא כבר אמרה שהיא לא יכולה לסמוך עלי יותר ושאין לה אמון בי. האמת אני מרגישה דומה, אבל אני לא מוכנה לוותר על החברות הניפלאה הזו. היו לנו ימים כל כך ניפלאות! למרות הכל אני רוצה שנחזור להיות כמו פעם ומנסה, להחזיר את החברות שלנו. הבעיה היא שאני מוכנה והיא לא כל כך. אז אני עורכת לה מסיבת הפתעה. אפתיעה אותה וארשום לה מכתב אשר בו רשום הכל. מה דעתכם? חושבים שנחזור להיות כמו פעם. זה יעזור, ואם לא מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמון
אמא12/06/2007שמור אותי מאוהביי ומשונאיי אשמור לבד.
משפט זה מלמד שלפעמים אנחנו פוגעים ונפגעים מהאהובים לנו.
בקשר לחברות שלכן אם היא מספיק חזקה היא תשרוד גם את המשבר הזה. לגבי האמון שזה היסוד לחברות בינכם, תוכלו לנסות לבנות אותו מחדש וזה לוקח זמן, שבי דברי איתה ותאמרי לה שאת לא מוותרת עליה בקלות ונסי לראות אם היא מרגישה כמוך כי אם זה יבוא רק מצד אחד זה לא שווה, היא צריכה להרגש כמוך ביחס לחברות בינכן ושזה יהיה לה חושב לא פחות משלך זה חשוב. ואם המצב שלכן דומה אז האמון יחזור לאט זה לוקח זמן.
שיהיה בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא תודה רבה!
סיון14/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תענו לי בדחיפות.!!מיכל05/06/2007
לפני 3 שבועות נפרדתי מחבר שלי שיצאתי איתו 5 חודש..
הפרידה היתה דיי כואבת..
ועכשיו לפני שבוע גיליתי שבתחילת הקשר שלנו הוא יצא איתי ועם עוד בחורה מעיר אחרת..
כשרק שמעתי על זה לא בכיתי אבל יום למחורת ושאר הימים אני מרגישה שמשהו חונק אותי בגרון ולפעמים יורדות לי דמעות מעצמן במיוחד שאני שומעט שירים שמזכירים לי אותו....או שאני רואה זוגות בטלויזיה וקטעים רומנטיים דשמזכירים לי אותוו ואת הרגעים והחוויות שהיו לנו בחמש החודשים האלה..
מה אני יכולה לעשות כדי שזה יפסק לי למה נמאס לי מהריקנות והחנק שאני מרגישה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה בדיעבד...
רונן דוד06/06/2007אין ספק שתחושת הבגידה לא עוזבת אותנו ולא פחות חמורה,
גם אם מגלים אותה בדיעבד אחריי שנפרדנו מבן/בת הזוג.
אין מה לעשות, צריך להמשיך הלאה ואת צריכה לפחות להיות שמחה
שעזבת את הבחור הזה והוא רק הפסיד,
ובעצם גילית שהוא לא ראוי לך ורק חיזק זאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהיה בסדר!
סיון08/06/2007ראשית כל עם הוא יצא איתך ועם אחרת בו זמנית אז הוא לא שווה אותך אפילו קצת. אל תיסבלי ביגללו הוא לא שווה. תחשבי לעצמך שהוא לא היה בסדר ושאין לך סיבה להיות מדוכאת. כל פעם שאת רואה משהו שמזכיר לך אותו תנסי לא לחשוב על התקופה הטובה, אלא על איזה מזל שניפרדתם. אחרת הוא היה ממשיך " לבגוד" בך.
ורק שתדעי לך, זה זמני. בהתחלה כל דבר יזכיר לך אותו, ואז כבר, לעט לעט תישכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הכל חרתאה!!!!!!!!!!!!!!
אורית שמאי15/08/2007כל הגברים זבל!! את לא יודעת את זה בובה? עזבי אותך נשמה, אין דבר כזה גבר טוב בישראל
רק גברים רוסים הם גברים שיודעים להיות סבבה עם אישה!!
על תבזביזי את הזמן שלך נשמה!!
אורית שמאי
מרשלא"צ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)