פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אסטניסט - האם יש דרכי טיפול?
    עופר פורתי
    15/04/2007

אני נימצא במערכת יחסים שעל פי כל הדעות חברתי היא אסטינסטית אבקש לדעת יותר על ה"מחלה "איך מתמודדים?האם יש דרכי טיפול ? ובכלל כל פרט יעזור
    בתודה מראש
    עופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה "איסטניסטית"???

הילה הראל
    15/04/2007

שלום לך עופר
    אני לא מכירה מחלה שנקראת כך. יכול להיות שאתה מתכוון למשהו אחר, אבל חבל סתם להעלות השערות חסרות בסיס.
    אולי תספר מה קורה עם החברה שלך ומדוע כולם החליטו שהיא "איסטניסטית"?
    אולי אז נוכל ביחד להבין מה הבעיה, מה מפריע ולחשוב אם יש מה לעשות בקשר לזה...
    אז אם לא קשה לך, קצת יותר פרטים בבקשה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטב ידיעתי

מאיה
    18/04/2007

אסתניסט זה מישהו שמכור לניקיון ומטורף על הגיינה. זה דומה מאוד לקומפולסיב אובססיב...הם לא יכולים לסבול לכלוך והרבה פעמים הופכים להיות עבד של הניקיון. כל היום מנקים וגרוע מכך: מציקים לכל העולם ואישתו כשהבית מלוכלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עופר, אולי אתה תענה?

הילה הראל
    18/04/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב רוח
    הגר
    15/04/2007

שלום

אני בת 18, וכבר בערך שנתיים אני סובלת מעליות ומורדות חדים במצב הרוח. או שאני במצב רוח מאוד טוב, או שאני שוקעת בדיכאון עמוק, ולאחרונה בעיקר דיכאון. בדרך כלל אני אפילו לא מצליחה למצוא את הסיבה לזה, ולפעמים אני ממש מרגישה חוסר אונים. אני לא מצליחה להתגבר על זה, וככל שהזמן עובר זה רק נעשה יותר מתסכל. חשבתי על טיפול פסיכולוגי, אבל זה לא בא בחשבון (הורי שמרניים מדי). האם יש איזו תרופה שאפשר לקחת, או משהו שיכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    מצב רוח

הוספת תגובה

• יש פתרון לא כימי למצבך

עמית
    17/05/2007

אני יודע שזה נשמע מוזר לאור מה שאומרים הרופאים אך יש לי פתרון לא כימי למניה דפרסיה שעובד! התקשרי: 0526865579 להתרשמות לא מחייבת עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמית, אולי תעדכן את כולנו במה מדובר

הילה הראל
    23/05/2007

נשמח לשמוע ממך פרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדנדה אפקטיבית

ק.י.
    25/05/2007

כדאי להתיעץ עם רופא פסיכיאטר בקופה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדברי עם מישהו.

סיון
    29/05/2007

הגר, אני לא חושבת שיש תרופה(איני יודעת בוודאות) מה שכן אני חושבת שאליך ללכת ולדבר עם חברה קרובה שיודעת בערך מה עובר עליך. ואת מה שהיא אינה יודעת,ספרי לה. זה חשוב מאוד כמה שזה קשה.(כמוון אם את סומכת עליה מספיק). אני בהחלט מאמינה שליפתוח את הנשמה בפני אדם מסויום שאת סומכת עליו יכול לעזור. איתה כבר יהי לך קל יותר להיתיעץ. או עם אמא שלך או קרוב משפחה שעליהם את סומכת. תחלקי את רגשותייך עימם ואולי הם יוכלו לעזור לך. כי איני יודעת במפורש מה עובר עלייך לכן איני יכולה לעזור. זה חשוב מאוד לדבר עם מישהו. המצבי רוח השונים לא נובעים סתם כך. ישש לכך סיבות.
    *אם אין לך כל כך מישהו שאת כל כך קרובה עליו, אז יכול להיות ההפך. אולי דווקא מישהו יותר רחוק יוכל באיזושהי דרך להבין אותך. אני בטוחה שילד/ ילדה שתבואי עליהם ותחלקי את הדברים העוברים עליך, ירגישו שאת סומכת עליהם ויששמחו לעזור לך. רק כמוון תדעי את הגבול ותיהיה בטוחה באדם שלפניו את עומדת לחשוף את הדברים. זה "נורא" חשוב. רק אדם שניראה בעיניך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגר יקרה...

רונן דוד
    15/04/2007

נושא של מצבי רוח משתנים מאפיין את גיל ההתבגרות מאד.
    את אומרת שאצלך השינויים קיצוניים.
    לפי דעתי, את חייבת לקיים שיחה עם ההורים שלך ולדבר על כל הרגשות
    וכל מה שתיארת כאן וביתר פירוט,
    הם חייבים להיות מעורבים בנושא.

אחריי אותה שיחה אתם צריכים להחליט ביחד כיצד מטפילם בזה,
    בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות בסופו של דבר לשיחת היכרות עם פסיכולוג,
    אפשר לעשות זאת באופן פרטי כך שלא יירשם הדבר בשום תיק רפואי.
    בקשר לטיפול תרופתי, עד כמה שידוע לי,
    רק פסיכיאטר יכול להמליץ ולכתוב לך מרשם לטיפול תרופתי,
    ורופא משפחה במצבים מאד מיוחדים גם יכול לעשות זאת.

בהצלחה לך ותעדכני אותנו מה החלטתם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשמצב הרוח משתנה בקיצוניות

הילה הראל
    15/04/2007

זה מאוד לא נעים, בלשון המעטה. התמודדות עם שינויים קיצונייים ותכופים בצ\מצב הרוח דורשת המון כוחות ואנרגיות וזה בא על חשבון דברים אחרים... נכון?
    את כבר בת 18, זאת אומרת, שאת לא קטינה ויכולה לפנות לעזרה גם בלי לשתף את הורייך, אם את מרגישה שזה עדיין לא מתאים לך או להם. אם תפני לטיפול, תוכלי לחשוב מה לעשות יחד עם המטפל/ת שלך ולבדוק האם יש סיבה לשינויים או שמדובר במה שנקרא "הפרעה במצב הרוח".
    את יכולה לפנות באופן פרטי, אם יש לך איך לממן טיפול. פגישה עולה כ- 300 ש"ח.
    את יכולה לפנות גם דרך קופ"ח אם יש לך ביטוח משלים. לקופ"ח כללית למשל יש שירות שנקרא "רותם מדיקל" . הפניה היא דיסקרטית ויש לך סודיות מוחלטת. העלות נמוכה יחסית: 160 ש"ח לפגישה.
    אפשר כמובן לפנות גם לשירות הציבורי, ללא תשלום: מרפאות לבריאות נפש וכדומה, אבל אז יש רישום בתיק הרפואי.
    אם את רוצה עזרה תרופתית, ללא טיפול פסיכולוגי, את יכולה אולי לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ אתו, אם יש לך רופא כזה שאת בקשר טוב אתו. ואם לא, אז גיל 18 זה זמן מתאים למצוא רופא/ה משפחה טוב/ה, כזה שאת יכולה לסמוך עליו/ה.
    צר לי שאי אפשר לעזור לך יותר כרגע, אבל כדאי קודם כל לעשות בירור רפואי ואז להתקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמישהו יגיד לי שאני שפויה
    גילי
    12/04/2007

קורה לכם לפעמים שהשם שלכם נשמע לכם מוזר? קורה לכם שאתם מסתכלים במראה ומופתעים שוב ושוב מהפרצוף שלכם? בעצם בראש שלכם אתם מישהו אחר ובכלל לא מזדהים עם הדמות שנשקפת מהצד השני? הקול שלי לא נשמע לי מוכר, השם שלי לא נראה לי קשור אלי בכלל והפרצוף שלי כל כך לא משקף את מה שקורה אצלי בפנים. אני מתביישת לספר את זה לאנשים כדי שלא יחשבו שאני שרוטה...בבקשה תגידו שגם לכם זה קורה!!
    ושלא תחשבו שאני איזה ילדה בת 17....אני כבר בת 28.

לקביעת תור
    סגירה
    שמישהו יגיד לי שאני שפויה

הוספת תגובה

• אהלן גילי...

רונן דוד
    12/04/2007

זה קורה לי כל שני וחמישי.

זה קורה כשאדם לא כל כך מרוצה ממה שהוא רואה מול הראי מכל מיני סיבות שחשוב לבדוק למה.

אני למש יודע למה ועושה דברים בנידון,
    ממליץ לך בחום גם לקחת יוזמה ולברר עם עצמך למה את מרגישה כך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשיבי לרונן

הילה הראל
    15/04/2007

הוא צודק ב- 100%.
    במקום להתעסק במה אנשים אחרים חושבים, תבררי מה עובר עלייך ולמה את מרגישה כזה ניכור מעצמך.
    את צודקת, את כבר לא ילדה, הגיע הזמן לעשות משהו בנדון, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה
    אלמונית
    12/04/2007

-בת 23 - אני בדיכאון חריף התרחקתי מכל העולם אני לא מדברת עם אף אחד
    לא הרבה יודעים שאני בדיכאון אני מסתירה את זה בשביל לא לקבל השפלות שלא יגידו לי חולת נפש
    לאף אחד לא איכפת ממני אף אחד לא שואל מה שלומי כבר שנתיים אני שוכבת במיטה בחדר לא יוצאת לשום מקום ,פיתחתי שינאה גדולה וכעסים לכל מי שאני מכירה ככה שאני אפילו לא שוקלת ליצור קשרים עם מי שהתחברתי בעבר.
    פניתי פעמים רבות מאד לאחד אחד מבני משפחתי וסיפרתי להם מה עובר עליי כולם דחו אותי ואמרו שהם לא מוכנים לקבל מה שאני אומרת ושאני יפסיק להתבטל בבית כמו מפונקת,כל הזמן שמעתי מהם מסרים ושיחות שאני לא מקשיבה להם כי אני כבר לא מתרכזת הפסקתי לדבר איתם אני לא יכולה לראות אותם אני כל כך כועסת עליהם שכל אחד פונה לעיסוקים שלו בזמן שבחדר הסגור באותו בית שהם חיים קיימת מישהי שפעם הם נתנו לה את הנשמה שלהם ,יוצא לי לשמוע שהם עוזרים ומשקיעים המון אנרגיה בעזרה לדודים במשפחה ונותנים להם את כל כולם,זה משמח אותי שהם עוזרים אבל אני מרגישה שמשהו אכזרי קורה כאן,איך אפשר לעזור רק למישהו קצת יותר רחוק ממישהו שסובל וגר איתם יחד?
    השנתיים האלה היו הגהינום של חיי,קשה לי לדבר על זה ובגלל שדיברתי עם המשפחה והם דחו אותי אני לא מסוגלת לדבר על זה שוב במיוחד לא פנים מול פנים או בטלפון עם אנשי מקצוע, אני אשנא את עצמי אם אני יטפל אצל פסיכולוג או פסיכאטר, ובנוסף אני מפחדת שיאשפזו אותי ולא רוצה לחשוף את הדיכאון.
    הדמעות כבר נגמרו ,הבדידות שיתקה אותי לגמרי.-אני לוקחת "רמוטיב" על דעת עצמי בלבד כבר הרבה זמן וזה לא מועיל.
    כל הזמן אני רוצה רק למות.
    פעם ראשונה שאני מדברת על זה בכתב ולא עם משפחה.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• אלמונית יקרה...

רונן דוד
    12/04/2007

לפי מה שאת מתארת, חשוב, כדאי ורצוי שתפני לטיפול ואבחון הבעיה ממנה את סובלת.
    אין לך מה לחשוש מטיפול פסיכולוגי, טיפול שכזה יכול לקדם אותך ולעזור לך להתמודד עם הבעיות איתן את מתמודדת. בכלל, היום טיפול פסיכולוגי זה מותרות ויש הרבה מאד אנשים שעושים זאת גם ללא אבחנה כלשהי, טיפול שכזה מקדם בחיים ועוזר מאד גם מבחינת אוזן קשבת מקצועית שלפעמים אנו זקוקים לה במהלך החיים.
    כדאי לבדוק מה המקור לאותו דכאון ולא לשלול טיפול תרופתי (שניתן רק על ידיי הוראה של פסיכיאטר) שגם מאד יכול לעזור.
    את יכולה לעשות את כל זאת באופן דיסקרטי בלי שזה יירשם באף מקום, אם את פונה לטיפול פרטי.

תחזרי לעדכן אותנו וכל הכבוד על היכולת לכתוב את מה שעובר עלייך כאן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל,כל הכבוד לך שפנית וכתבת

הילה הראל
    15/04/2007

את מתמודדת לבד עם מצב מאוד קשה וטוב שפנית וביקשת עזרה, תמיכה ועצה!!!
    פניה לעזרה היא דבר חשוב וגם עם המשפחה שלך לא מבינה ולא עוזרת, יש אנשים אחרים, שזה המקצוע שלהם ובכך הם התמחו והם יכולים להבין ולעזור.
    יש נטיה לחשוב שמה שקשור לנפש הוא "בידיים שלך" ושהשליטה נמצאת אצלך. מעניין שלגבי מחלות גופניות, כולם ממליצים לפנות מיד לרופא וזה טבעי ושגרתי, אבל כשהדברים קשורים לנפש, פניה לעזרה הופכת פתאום להיות סימן לחולשה...
    אני באמת לא מבינה את זה.
    אם למשל היית סובלת מפצע ברגל והוא לא היה נרפא מעצמו, אלא הופך להיות יותר ויותר מורסתי,מוגלתי וכואב, לא היית פונה לרופא? אני מניחה שהיית פונה ושהמשפחה שלך הייתה מעודדת אותך לפנות ואולי אפילו היו לוקחים אותך למיון.
    גם במקרה שלך, צריך להבין שאת חייבת לראות רופא. גם אם בעבר התאכזבת מרופאים.
    כמו בכל מקצוע אחר, גם ברפואה יש טובים יותר וטובים פחות, נחמדים יותר ונחמדים פחות ותמיד אפשר למצוא מישהו מתאים. אז מה לעשות?
    לאסוף כוחות ולהגיע לרופא...
    רופא כבר יוכל לראותמה קורה איתך ואיך אפשר לעזור לך ואין מה להתבייש, זה בדיוק כמו כל מחלה אחרת.
    איך עוד אפשר לעזור לך?
    דברי אתנו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שענית לי ממש חיכיתי לך.

אלמונית
    16/04/2007

מה את אומרת שזה לא אני אשימה?
    האם אני נקראת חולת נפש?
    אני טיפוס מאד תלותי כמעט שום דבר אני לא עושה לבד ואני ברוגז עם כולם כי אפילו אתמול שמעתי מאחורי הדלת שהמשפחה החליטה לא לעזור לי בשום דרך שמעתי אותם אומרים "אסור לעזור לה" וממש התאפקתי לא לפגוע בעצמי זה היה קשה אבל החזקתי מעמד ולא פגעתי בעצמי ...
    אני לא יוצאת לרחוב לבד, איך אני יפנה לרופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתנצלת על העיכוב בתשובה

הילה הראל
    18/04/2007

ואני מאוד מאוד שמחה לשמוע מימך שוב. שאלתי את עצמי אם באמת תגיבי...
    אסביר לך למה התכוונתי: אם למישהו יש למשל מחלה, שפעת נניח, אז הוא אשם? ואם יש סכרת או תת תפקוד של בלוטת התריס או כל מחלה אחרת, אז האדם אשם?
    נכון שלא ? אף אחד לא יגיד שאדם כזה אשם. מקסימום, יגידו שהוא אשם בכך שהוא לא מטפל במחלה שלא כמו שצריך, נכון? נניח, אם חולה סכרת לא מזריק אינסולין, לא לקוח תרופות ואוכל שטויות כל היום, מזניח את בריאותו וכו', כי-אז, אם המחלה תחריף, זה יהיה גם באשמתו. נכון?
    באותה מידה, את לא אשמה בזה שיש לך בעיה, שאת לא יוצאת מהבית ומסתגרת בחדר.
    יש לי שאלה. בעצם כמה שאלות. אפשר?
    בת כמה את?
    ממתי את מרגישה ככה? ממתי את מסתגרת בחדר ולא יוצאת מהבית?
    ועוד אחת אחרונה לבינתיים: מישהו (מהמשפחה או כל אחד אחר) ניסה פעם לעזור לך?
    מחכה לתשובתך
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אלמונית
    22/04/2007

ציינתי מה ששאלת בהודעה הראשונה שלי , אני יכתוב שוב
    בת כמה את? 23
    ממתי את מרגישה ככה?הרבה שנים 6 שנים אני כבר לא יכולה לחייך ככל שהזמן עבר זה התדרדר
    ממתי את מסתגרת בחדר ולא יוצאת מהבית? מעל שנתיים וחצי
    ועוד אחת אחרונה לבינתיים: מישהו (מהמשפחה או כל אחד אחר) ניסה פעם לעזור לך? מעולם לא.

היחידה שמראה לי שאיכפת לה היא אמא שלי אני מתחננת אליה שתציל אותי כי כואב לי לתאר את המצב שהיא תאבד אותי היא לא יודעת איך לעזור ביקשתי ממנה שנלך לטיפול היא מעקלת את המצב מאד לאט קשה לה לקבל את זה, העיניין גדול עליה.
    אני מרגישה כל כך רע,

הראתי לה שכתבתם לי לפנות לטיפול ובזכותכם היא קבעה תור אתם כל כך חיזקתם אותי
    והפורום הזה באמת תמך בי נפשית, הלוואי שאני כבר יוכל לדבר על הדיכאון הזה בלשון עבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כל-כך שמחה לשמוע!!!

הילה הראל
    23/04/2007

כל-כך שמחה לשמוע שדיברת עם אמא: מספיק שיש רק מישהו אחד קרוב שאכפת לו. לא צריך יותר מזה.
    אני מאוד-מאוד שמחה שאמא התייחסה ברצינות להמלצות שלנו. אני מקווה שבקרוב תראי רופא או איש מקצוע שיוכל לעזור לך וגם לאמא שלך. תעדכני אותנו, בסדר?
    המון-המון הצלחה, אני מחזיקה לך אצבעות!!!
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי יכול לעזור לי
    שוקולית
    10/04/2007

למה זה קורא לי מי יכול לעזור לי .נכון שאני צריכה לעזור לעצמי. אבל אין לי אין החשק והכוח לבד לבד . תיסלח לי על הביטוי מכעיס אותי שזה קורא לי . זה לא יאומן רק עם נימצאים אנשים בבית.אני מזיזה את עצמי. או מיתיאשת הולכת לישון אפילו שהאוכל לא מוכן . או שהבית לא מאורגן קל . אני היתי בטיפול בפםסיכיאטריה שנתיים ועדיין מקבלת תרופות מה קורא אולי יש לך איזה טיפ לשכנע את עצמי . דרך אגב האים יש אנשים כאלה שככה הרגשה אצלהם ככה . בעלי אומר לי מה יהיה את יותר מ6 שנים במצב הזה . האמת עד עכשיו קיבלתי תרופות ככה מה דעתך. זה הגיע 2 ונלה ביום . ו1 למיקטל .למיכל משהו כזה . אחרי תקופה שלקחתי היתחלתי להרגיש והיתחילו להעיר לי במישפחה שאני מאוד מאוד עצבנית. והקול טון דיבור שלי כמו פקודה .ואני לא היתי מודעת לזה . הרגשתי מאוד מתוסכלת עצבנית אמרתי לפסיכיאטרית מה אני עושה . אז ככה החליטה להוריד לי את המינון לגמרי של ונלה .בהתחלה היה 2 75 ביום . אחר כך הורדתי ל1 ביום . \ וגם הורדתי את הוונלה לגמרה .ולמיקטל הורידה לי מינון מי 100 מיליגרם ל 25 מיליגרם 2 ביום . ופריזמה .מקווה שהסברתי נכון .מה אתה מצעי לי אני עדיין עצבנית רע לי חסרת סבלנות למישפחה שלי . כל משימה קלה לאחרים לי היא קשה

לקביעת תור
    סגירה
    מי יכול לעזור לי

הוספת תגובה

• שוקולית יקרה,

הילה הראל
    10/04/2007

את הרי יודעת מה עוזר לך: אם יש אנשים בבית, את מזיזה את עצמך.
    אז אולי אפשר לנסות להיות יותר עם אנשים? כשנמצאים עם אנשים שיכולים להבין מה את מרגישה, זה מאוד עוזר.
    אולי אפשר לנסות למצוא איזו מסגרת שאת יכולה להיות בה כמה שעות בכל יום? או מישהו שיבוא אלייך הביתה להפגש איתך? מה דעתך? ככה תהיי פחות לבד וזה יתן לך כוח.
    תגידי לי מה דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראי את תגובתי לעדנה (למעלה)...

רונן דוד
    11/04/2007

ושוב, חשוב הרבה סבלנות, טיפול נפשי לוקח זמן ולוקח זמן עד שמגיעים למינון עם התרופות המתאימים לך ביותר. חשוב להעסיק את עצמך בדברים שעושים לך טוב על מנת להשכיח מהמחשבות את נושא המחלה. אם יש צורך ואת רואה שהטיפול עם רופא אחד לא מספק אותך, אולי יש מקום לשקול להחליף רופא על מנת להגיע לרופא שיהיה אמפטי בלי להתנשא ולהגיע איתו לתרופות והמינון המתאימים לך ביותר.

תחזרי לעדכן אותנו מה מצבך,
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה
    אור
    10/04/2007

היי...
    יש 2 דברים שמציקים לי:
    1.אני חולה באפילפסיה כבר 5 שנים וזה קשה. יש כמובן מחלות יותר קשות אך מה שמייאש אותי הוא שלא מצאו למחלה שלי עדיין את התרופה המתאימה מה שגורם לך שאני עדיין מקבלת התקפים וזה גורם לאיבוד ההכרה ופירכוסים.אז כול הזמן משנים לי תרופות שגורמות לאיבוד זיכרון לטווח קצר(אבל לא לגמרי..) וגם לתועות לוואי של כול כדור וגם מנסים מלא כדורים ועכשיו העלו לי את המינון שאני לוקחת בבוקר 2 כדורים ,בצוהרים כדור ובערב 4 כדורים שלכל אחד מהם יש איזה 200 מ"ג.
    אז זה מייאש שלא מוצאים פתרון.
    2. כבר 4 חודשים שאני סובלת מדלקת בקיבה. זה התחיל מדלקת ואחרי שחשבנו שהיא עברה המשיכו הכאבים ועשיתי בדיקות ולא מצאו כלום. אני מטופלת ע"י כדורים שד"א לא עוזרים כול כך ואני ממש סובלת מכאבי בטן חזרים שממש אני בקושי יכולה ללכת. והגסטרו(רופא לקיבה) אינו יודע מזה והוא משער שזה המשכיות של הדלקת..
    לכן כול זה ממש מדכא כול הסיפור-המחלה והכאבים בבטן. אם למישהו יש איזשהו משהו שיכול לעודד אני ישמח לשמוע!

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• חולת אפלפסיה

מיכל
    12/06/2008

שלום רב אור הייתי שמחה אם תוכלי לענות לי על שאלה גם אני עם התקפים וכאבים חזקים בחזה עד כדאי איבוד הכרה וגם יש לי מצבים אני מאבדת את עצמי לכמה דקות הכוונה מדברים איתי אני שומעת ולא יכולה לענות
    השאלה שלי היא האם ביטוח לאומי אמור להכיר במחלה או לא ואני מעוניינת לעבוד אבל לא יודעת אם מותר או לא אשמח לקבל תשובה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אור

הילה הראל
    10/04/2007

את צודקת, זה יכול להיות מאוד מתיש ומיגע למצוא את הטיפול המתאים לאפילפסיה, אבל כדאי להתאמץ ולא להרים ידיים... זה נשמע שיש לך רופא שמנסה למצוא מה הטיפול שיעזור לך, כי באפילפסיה, כמו בהרבה מחלות אחרות, לפעמים לוקח זמן למצוא מה בדיוק עוזר, באיזה מינון ומתי. אז אין ברירה, צריך להתמיד, להיות בקשר רצוף עם הרופא ובמעקב רפואי.
    גם את הירידה בזיכרון אפשר לשפר: זה דורש תרגול והתארגנות, אבל זה אפשרי. יש לך פטנטים שמצאת בעצמך?
    ומה עם הדלקת בקיבה? יש לך מושג מה גרם לדלקת?
    חשוב לנסות לאתר את הגורם ואז לחפש את הפתרון. מה אומר הרופא שלך?
    וחוץ מהאפילפסיה וכאבי הבטן, מה שלומך? מה את עושה? מה את אוהבת לעשות? מה משמח אותך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראה תשובתי לשוקולית (כאן למעלה)...

רונן דוד
    11/04/2007

לוקח זמן עד שמגיעים לתרופות המתאימות במינונים המתאימים ביותר למצבך. הדרך רוויה בייסורים לצערי ואין דרכי קיצור. חשוב לתת את הזמן ולהבין שזה לוקח לפעמים הרבה זמן ולצערי גם הרבה סבל עד שמגיעים למה שמתאים למצבנו.

אל תתייאש ותנסה להתעסק בדברים שעושים לך טוב...

תחזור לעדכן אותנו אם יש שיפור וגם אם לא,
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה דיפרסיה
    עדנה
    10/04/2007

שלום לך.
    לפני כ3 שנים, בגיל 35 הוגדר בעלי כחולה במניה דיפרסיה.
    עד לתקופה ההיא הכל היה נורמאלי.
    כיום אחרי כ7 אישפוזים וטיפול תרופתי (ליטיום, הדרונקס, קלונקס ועוד שגם בהן נעשו שינויים ונסיונות להפליא) המצב לא מצביע על אופטימיות , נהפוך הוא, בעלי נהיה איש שקט, חסר רוח חיים כמעט, שמן והגרוע שאין סוף לאישפוזים.
    מניה דיפרסיה הינה מחלה שיש בה מאניות-" תחושות היי" למינהן ודיפרסיות-דיכאונות.
    אצל בעלי אני רואה רק דיכאונות.
    מה בעצם עדיין לא עשינו שניתן לעשות???
    תודה רבה,
    עדנה.

לקביעת תור
    סגירה
    מאניה דיפרסיה

הוספת תגובה

• התמודדות עם מאניה דיפרסיה

הילה הראל
    10/04/2007

ערב טוב עדנה,
    התמודדות עם מאניה דיפרסיה זה סיפור לא פשוט, אבל אפשרי. אני מעריכה מאוד את הכוחות שלך ואת העובדה שאת לא מוותרת: את מרגישה ורואה שמשהו לא בסדר ופונה לבדוק מה עוד אפשר לעשות והאמת, שזה בדיוק מה שצריך: לא להתייאש, לא להרים ידיים, לא לוותר. להמשיך "לנדנד", לקרוא, לאסוף אינפורמציה.
    אני לא יודעת כמה קראת ומה את יודעת על מאניה דיפרסיה ועל ההתמודדות אתה, ולא הייתי רוצה להלאות אותך באינפורמציה, אז בקיצור: מדובר בהתמודדות עם מחלה כרונית, כמו סכרת, להבדיל.
    מציאת האיזון היא מילת המפתח: איזון מצב הרוח ואיזון תרופתי. יש גם הרבה מקום לתקווה: אני מכירה הרבה א/נשים המתמודדים בהצלחה עם מאניה דיפרסיה, יוצרים, מתפתחים, עובדים ומתפרנסים ומנהלים חיי משפחה.
    לא תמיד קל למצוא את האיזון וכמו בסכרת, הדבר דורש תהליך של ניסוי ותהיה והרבה שיתוף פעולה בין המתמודד, בני משפחתו והרופא.
    אם נראה לך/לכם שיש מקום לשיפור וממה שאת מתארת, הרושם הוא שבאמת יש מקום לשיפור, אז אל תתביישי: פני לפסיכיאטר המטפל/ת, פנו לחוות דעת נוספת (ניתן לעשות זאת דרך הביטוח המשלים של קופות החולים ולקבל החזר על רוב הסכום) וליעוץ.
    לאדם שאובחן כסובל ממניה דיפרסיה יש זכאות לשיקום. האם אתם יודעים על-כך?
    האם את יודעת שאת, כבת משפחה, זכאית לקבלת יעוץ, מידע, תמיכה וסיוע במיצוי זכויות?
    את יכולה לפנות למרכזי התמיכה למשפחות של עמותת אנוש: www.enosh.org.il
    ואם יש לך שאלות ספציפיות או אם את רוצה שארחיב בנושא מסויים, כתבי לי שוב.
    כמו כן, אני ממליצה לך לקרוא את הספר "נפש לא שקטה" של פרופ' קיי רדפילד ג'יימיסון, בהוצאת מטר. פרופ' ג'יימיסון היא פסיכיאטרית מומחית המתמודדת עם מאניה דיפרסיה. ההתפרצות הראשונה התרחשה כשהיתה בת 28, לקראת סיום לימודיה. בספר היא מספרת את הסיפור שלה ואפשר ללמוד ממנו הרבה על התמודדות עם מאניה דיפרסיה.
    בהצלחה ולהשתמע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה...

רונן דוד
    11/04/2007

ראשית, בקשר לאבחנות. אני לוקח מאד מאד בערבון מוגבל את האבחנות הרפואיות של מחלות הנפש שעושים הרופאים. מגוון התופעות הוא כל כך עצום ושונה מאדם לאדם שלא ניתן לטעמי לאבחן אפילו לא ב- 50 אחוז ממה סובל אדם מסויים. למה אני אומר את זה, כי את יכולה לקרוא בספרות או באינטרנט דברים מסויימים לגביי אותה אבחנה ולתהות או לחפש את הסימפטומים אצל בן זוגך ולעתים קרובות יש הבדל גדול בין מה שמאבחנים למה שקורה בפועל. פסיכיאטריה רחוקה מלהיות מדע מדוייק כמו כן גם הטיפול בתופעות השונות. בדרך כלל הטיפול כולל ניסוי וטעייה עד שמגיעים למינון הנכון וסוג התרופות הנכונים והמתאימים לאדם מסויים. תרופה X יכול להיות שתייטיב עם אותו אדם אך לא עם אדם Y בעל אותה אבחנה "בדיוק". לכן אני הייתי ממליץ במצב כזה אולי ללכת לעוד רופא ואם אפשר להחליף רופא ובהתאם גם תרופות עד שתגיעו לטיפול שהכי יתאים למצבו של בן זוגך. כי עובדה שאת אומרת שהטיפול לא מתאים.
    במקרים של בעיה נפשית חשוב לתת תמיכה וסביבה אוהבת לאדם הפגוע, חשוב לעזור לו במצבים הקשים ולתת לו ולתרופות את הזמן שיעשו את שלהם. אני יודע שזה לא פשוט, אבל אם למשל תקראי את סגנון של מעריב שיצא היום, תגלי שיש גם סיפורים אופטימיים (כמו שלי...) ויש מקום לתקווה וחשוב לא לדון אדם שסובל לכף חובה כי יש תקווה ואפשר לצאת מזה.
    במקרה של פגיעה נפשית חשובים: תמיכה מבן הזוג, תמיכה מהמשפחה, תעסוקה/עבודה קבועה ויציבה וכמובן הטיפול המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתכםי על המאניה דיפרסיה

עדנה
    12/04/2007

תודה לך הילה, תודה לך רונן.
    נעים היה לי לקרוא את התגובות.
    הילה, אני שמחה שהפנית אותי לקריאת הספר. אעשה זאת.
    רונן, הייתי רוצה לקבל עותק המכתבה ב"סגנון" שציינת.
    בינתיים, בעלי התאשפז אתמול, הפעם לשם שינוי במחלקה הפתוחה בתה"ש ולא בסגורה בגהה כמו שהיה בכל הפעמים הקודמות.
    אולי אני אופטימית מידיאבל הפעם זה נראה כאילו הוא החליט שהוא רוצה לטפל בבעיה ולא להתאשפז רק על מנת להרגע-הלוואי .
    הרופא מייד החל בשינוי מינונים של התרופות.
    מוזר, אבל כשהמחלה פרצה עדיין לא היה ניתן לראות סימנים חיצוניים, היום אלרי שלוש שנים המראה החיצוני של בעלי מסגיר למדי. האם אלו הן התרופות הלא נכונות?? האם זו המחלה??
    הייתי רוצה להכיר אנשים חולים שמתפקדים ביום יום , שנמצאה להם התרופה הנכונה, שיש להם מטרות בחיים.
    תודה,
    עדנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדנה יקרה...

רונן דוד
    13/04/2007

את מוזמנת להיכנס לאתר של מל"מ ולקרוא שם מאמרים אופטימיים וגם מדור מצויין על החלמה:

www.malam.org.il

כמו כן, את הכתבות עליי והמאמרים שלי ניתן למצוא באתר הבית שלי:

www.rbooks.co.il

וכולי תקווה שתשאבי מהם כוח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמחה לשמוע

הילה הראל
    15/04/2007

שבעלךהגיע לאשפוז, למרות שאשפוז הוא לא מצב נעים ובדרך-כלל מנסים להמנע ממנו.
    כשיש בעיה באיזון ובמציאת טיפול תרופתי מתאים, כדאי מאוד לעשות את השינויים במסגרת של אשפוז, כי אז אפשר לעשות מעקב צמוד ולהגיב מידית לכל בעיה. אז אני מאחלת לכם המון הצלחה ומקווה שימצא הטיפול המתאים ושמצבו של בעלך ישתפר.
    אנסה למצוא מישהו שיהיה מוכן לשתף בהתמודדות האישית שלו ואולי גם מישהו מהפורום יוכל לתרום משהו....
    את אומרת שיכול להיות שבעלך לא סובל ממניה דיפרסיה אלא מבעיה אחרת. אולי... צריך לחכות ולראות אם יגיעו לאבחנה אחרת: זה משמעותי מאוד לגבי קביעת הטיפול. חשוב מאוד שאת תהיי מעורבת, תספרי מה ההתרשמות שלך, מה קורה בבית וכל אינפורמציה נוספת שתוכל לתרום. כדאי שתקבעי פגישה עם מישהו מהצוות: רופא/ה, עובד/ת סוציאלית, פסיכולוג/ית, מישהו שמעורב באופן ישיר בטיפול. תעדכני אותנו. יכול להיות שיש דברים נוספים שאפשר יהיה לעשות בהמשך.
    אז שוב בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי חברה
    ליאת
    10/04/2007

אני ממש דואגת לחברה שלי....היא חושבת שהיא מבזבזת את החיים שלה בגלל שהיא חוששת לחוות אותם. היא בת 30 בקרוב, גרה אצל ההורים, מעולם לא הייתה לה מערכת יחסים רצינית, מובטלת - ואני רוצה להעיר אותה ואני לא יודעת איך. היה לנו המון שיחות על זה, והיא אמרה שהיא תתחיל להכנס לעניינים ואולי תעשה משהו עם עצמה, היא אפילו הולכת לפסיכולוגית באופן קבוע אבל אין שום פירות. מצד אחד אני לא רוצה להלחיץ או לנדנד אבל מהצד השני - אני חושבת שהיא בילתה את העשור האחרון לחייה בצפייה בסדרות טלוויזיה מטופשות ושזה כל כך חבל. האם יש דרך שאני אוכל להפנות אותה למידע בנושא, ואז אולי היא תבין את זה מעצמה?

אגב - היא בחורה חכמה ואינלגינטית ונראית מצוין.

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי חברה

הוספת תגובה

• ברוכה הבאה ליאת...

רונן דוד
    10/04/2007

לצערי אני נאלץ להיות פסימי בקטע הזה.

החלמה בבעיות נפשיות הן ברובן לטעמי 90% של רצון אישי,
    ורק 10% בעזרת סיוע סביבתי/משפחתי/תעסוקתי וזוגי...

מעבר לשיחות איתה, אני לא רואה דרך בה ניתן לשכנע אותה. אולי תמצאי דרך מקורית
    לעשות זאת ואשמח אם תשתפי אותנו בעניין.
    כל אחד בוחר לעצמו את דרך חייו וגם אם היא לפעמים לא לרוחנו, הריי שזו הדרך בה בחר הזולת,
    ולא ניתן ואפילו לא רצוי לכפות דרך אחרת על מי שלא רוצה בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שחשבתי לעשות

ליאת
    10/04/2007

זה אולי להפנות אותה לחומר קריאה באינטרנט ואז אולי היא תצליח להזדהות עם מה שכתוב ולהבין שמה שקורה לה זה לא נורמאלי.
    אתה מכיר אולי אתר שאפשר לקרוא בו חומר על נושאים כאלו? על חוסר התמודדות עם החיים, על פחד מאינטימיות, תלות בהורים....

לי ולה כבר אין ממש שפה משותפת, ואנחנו לא מצליחות לתקשר...היא כל הזמן אומרת שהיא מחכה לדברים שיקרו לה ושלה פשוט אין מזל כמו שלי היה (ולא היה לי שום מזל...אני חיה חיים רגילים לחלוטין). שהיא תפגוש מישהו שיהיה מסודר כלכלית והוא יעזור לה לצאת מהבית....ושהיא לא תצטרך לעבוד בכלל....

אני פונה אליכם כי אני כבר לא יודעת מה לעשות איתה. האם זה נורמאלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כמה נקודות של אור

הילה הראל
    10/04/2007

בחייה של החברה שלך: דבר ראשון, יש לה חברה אחת, זו את, שדואגת ושאכפת לה. דבר שני, היא פנתה לטיפול פסיכולוגי.
    את צודקת: הסתגרות כזו היא ביטוי לקושי גדול ולבעיה. כנראה שגם החברה שלך מבינה שיש לה בעיה, מכיוון שהיא פנתה לטיפול.
    אם היא פנתה לטיפול, יש סיכוי שמצבה ישתפר, רק שזה עשוי לקחת זמן. היא כבר בת 30 שנה וסביר להניח שהבעיה לא התפתחה בזמן האחרון. אני מניחה שמדובר בקושי אתו היא מתמודדת כבר זמן ממושך. לכן, אז אי-אפשר לצפות שהשינוי יתרחש תוך חודשים ספורים - זה עניין של זמן. טיפול יכול להביא לשינויים משמעותיים מאוד בחיים, אבל בטיפול האדם עובר תהליך. אין תרופות פלא אלא עבודה מתמשכת וממושכת.
    אם היא חברה שלך ואכפת לך ממנה ואם יש לך עדיין טיפת כוח, את יכולה לנסות פשוט לשמור על קשר. בלי ציפיות, בלי לדחוף, לבקר או לשפוט. נסי פשוט להיות שם בשבילה ולמצוא שפה משותפת. אפילו לשתוק יחד. החברה שלך אומרת שהיא מחכה שיקרו לה דברים ושיהיה לה מזל. את יכולה, דרך הקשר שלכן, להראות לה בצורה הכי מוחשית וממשית, שדברים מסויימים לא קורים מעצמם. שאפילו שיחה בין חברות לא נוצרת מעצמה. אם את לא תדחפי, אולי היא תצטרך להתחיל לזוז בעצמה....
    מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובות!

ליאת
    11/04/2007

אני אמתין בסבלנות לראות אם הטיפול עוזר במשהו...

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

הילה הראל
    12/04/2007

ותתאזרי בסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה נפשית....
    דניאל
    08/04/2007

לפני כ6 בהיותי נהג באוטובוס ציבורי קפץ ילד כבן 6 לכביש ונהרג מפגיעת האוטובוס עעבור 3 שנים הסתיים המשפט וחשבתי שהכול מאחורי אך מסתבר שאינני יוצא מזה מה מציעים לי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה נפשית....

הוספת תגובה

• התמודדות עם אירועים טרגיים

הילה הראל
    09/04/2007

שלום לך דניאל, בדרך כלל כששומעים על תאונות דרכים, שומעים יותר על הצד הנפגע: משפחות ההרוגים והכאב המתמשך שלהם. אתה מביא את הפגיעה של הצד השני, "הצד הפוגע". לך קרה הנורא מכל, הדבר ממנו כל נהג חושש וירא ואתה שואל "איך יוצאים מזה"? איך מצליחים להמשיך הלאה, איך להתמודד עם כל מה שאתה סוחב מאז התאונה.
    אז תראה, קשה מאוד לתת כיוון מדוייק כשיש כל-כך מעט פרטים. אנחנו, בני האדם, יצורים מורכבים. מה שמתאים ונכון לאחד, לא בהכרח יתאים לאחר. כמו שלכל אדם טביעת אצבע שונה וייחודית, כך כל אירוע ישפיע על בני-אדם באופן שונה. לכן אין "מתכונים" בתחום הזה וכל מי שיציע לך "מתכון", מוכר לך אשליות. באופן כללי, מדובר בתהליך שתרצה אולי לעבור, כדי לשפר את מצבך. אני מניחה שמצבך משפיע לא רק עליך, אלא גם על כל הקרובים לך שגם הם סובלים יחד איתך. זה נכון? אם תוכל לפרט יותר, אוכל גם לתת לך כיוון מדוייק יותר.
    אפשרות אחרת, היא שתפנה לעזרה מקצועית. ניסית לפנות לעזרה מקצועית בעבר? איש מקצוע יוכל, לאחר מספר פגישות, למצוא את הדרך לעזור לך ולשפר את היכולת שלך להתמודד עם האירוע הטרגי שעברת. אבל קח בחשבון שמדובר בתהליך. אם תתן תיאור יותר מלא של מה שאתה עובר, אוכל לנסות לעזור לך יותר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול נפשי...

רונן דוד
    10/04/2007

ממליץ לך בחום לגשת לטיפול נפשי - פסיכוטראפי שיעזור לך להתמודד עם התאונה וההשלכות הנפשיות שלך. בכלל, אני ממליץ כמעט לכל אחד שיכול להרשות לעצמו לגשת לטיפול כזה שאפשר בהחלט לצמוח ממנו יפה מאד...

כמו כן, ממליץ לך לחפש קבוצת תמיכה נפשית שתעזור לך בהתמודדות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה ראשונה
    _*
    04/04/2007

אני שמח שמצאתי את המקום הזה, למה? כי אני סובל , סובל מאוד!!! שונא את החיים האלו אבל מצד שני מאוד אוהב אותם אחרת כבר הייתי דופק לעצמי איזה כדור בראש ונעלם מפה. אם אני כל כך שונא את החיים למה אני מפחד לאבד אותם? אני חי בחרדות מטורפות, סובל כל רגע, פדנט ושואף למקצעויות, מרגיש לא נוח בחברת אנשים ולא זוכה להרבה רגעים של שלווה. כמו שאתם שמים לב אני לא יודע מאיפה להתחיל אני מבולבל כל כך וממש רוצה עזרה. כבר הייתי בטיפול די עזר לי במצב הקיצוני אך הותיר אותו עם מטען שאני לא מצליח להסיר מעליי. נכון אני קורע את התחת בעבודה, לא ממש הולך לי כלום, אני עסוק כל העת כמה אחרים טובים ממני וכמה אני חסר מזל. אני חי את הרושם אני מודה, חשוב לי מה אחרים חושבים עליי ואני שונא את כולם בשביל זה. אני קטנוני ומרגיש רע אך כלפי חוץ אני רכרוכי שעוזר לאנשים והם בטוחים שאני איזה מלאך. איזה צביעות איזה עליבות, אמרתי לכם החיים קקה, אני ממש מקנא באלו שמודבק להם חיוך לפנים וכל מה שהם עסוקים בו זה למצוא את הנוחות שלהם. ומזוית הראייה שלי, הרוב מרגיש ככה. לא מכיר הרבה אנשים שסובלים אז או שהם מצליחים להסתיר את זה או שהם מרגישים טוב, אחד מהשניים. טוב נראה איך ההודעה הזאת רצה כי בא לרסק את המחשב על מישהו עכשיו. יש בי כל כך הרבה זעם איך אני מוציא אותו אלוהים, למה אני לא אני? איכס, כולכם מגעילים אותי, אילו רק יכולתי לברוח מכאן לאיזה מקום בודד, להרגע כל היום על איזה קוקוס טרי ולהרגיש את הרוח החמימה מלטפת אותי ולהתחבר לאלוהים. ומה אני עושה פה בנתיים ? קם לעבודה כמו מפגר כדי להצליח להראות לכולם שיש לי כסף שלא ישאלו אותי מה אני עושה ויחייכו בסיפוק שאני עדיין זוחל, לא מצליח לעשות כסף ולנוסע על אוטו חדש ולקנות דירה. כולם פה מקנאים אחד לשני ורק עומדים מהצד לתופס איזה טרף קל שיראה להם כמה הם יותר טובים. ואני, כן אני הקורבן שלהם, ואני לא מצליח להתגבר על זה, מאיפה המחלה השאת מאיפה? למה אני לא יכול להתעלם מזה?
    טוב נראה איך זה ירוץ, אם תשתפו פעולה אני אפנק אתכם בעוד חומר ארסי והרסני פרי מוחי המעוות.
    מקווה למצוא פה עוד כמה שרוטים שיבינו אותי.
    בייייייייייייייי

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה ראשונה

הוספת תגובה

• ברוך הבא...

רונן דוד
    04/04/2007

תשמע ידידי, ראשית לגביי הכינוי שבחרת בו,
    ממה שאתה כותב אתה הרבה מעל האפס.
    ונניח שברת באפס בכל זאת,

הריי שלפי סולם קלווין יש לך עוד 273 דרגות טמפרטורה על מנת להגיע לאפס המוחלט,
    וזה המון !!!, הרבה יותר דרגות טמפרטורה מאלה המפרידות בין 0 מעלות צלזיוס למאה...

אז זו כבר התחלה חיובית ואפשר לרוץ איתה הלאה...

ממליץ לך בחום לעסוק רק במה שאתה אוהב ורק במה שמסב לך הנאה,
    אני בכל אופן ממליץ בחום על פעילות גופנית כמו הליכה עם מוזיקה באזניים (נגן כזה או אחר, או סתם רדיו על גלגל"ץ) או אולי לנגן וללמוד נגינה, לי בכל אופן הפעילויות הללו מעוררות תענוג...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחחח אם החיים היו כל כך פשוטים

_*
    04/04/2007

הבעיה שלי בעצם שאני לא מאלו שיקומו יום אחד ויברחו לפינה שלהם. ולמה אני מכוון. אני עובד היום 13 שעות ביום ללא כל אפשרות אחרת, זה הכיוון שבחרתי כדי לחפות על מה שכבר הזכרתי. ייתכן שאני מתוסכל מאוד שאני לא מצליח לממש מהר את השאיפות שלי, אני חי בתחושת פספוס כבר כמה שנים, אני פועל בהסטריה ומחכה בקוצר רוח לקצור את הפירות. הלוואי היה לי את האומץ לעשות שינוי אבל איך אוכל להמשיך לחיות ללא עבודה שאני מחוייב לה כל כך. איך אני בכלל יכול להחליט שהיום אני לוקח שיעור בנגינה או עושה ספורט אם אין לי זמן לזה בכלל, ואיך אני יכול להפסיק לעבוד אם אני צריך את הכסף הזה? זה נשמע לי יותר כמו משהו שאני צריך להתמודד איתו. לא ממש יודע מה לעשות. כולם עובדים היום שעות מטורפות אבל לי זה ממש קשה, אני לא סובל את המירוץ הזה, הלוואי שהחיים שלי היו יותר קלים. אולי אני סתם מתוסכל מהכל או שאני פשוט אפס מוחלט שזאת האפשרות שהיא יותר נוחה לי כי אני תתמיד חושב שלילי. האמת אולי אני מתוסכל מזה שכבר שנים אני סובל מכאבים נוראיים שפוגעים בתפקוד המיני שלי ומלחצים בגוף שגורמים לי לכאבי ראש וחולשה. יא אלללה בסופו של דבר אני סתם בכיין...אבל באמת שלא! אני סובל מאוד בחיי, אני סובל סובל סובל, בא לי להקיא את הנשמה, כנראה שאני באמת חזק אחרי הכל, איך אני סובל את עצמי? בטח התעייפת מלקרוא את התגובה העלובה הזאת ואומר לך לעצמך למה אני צריך להתעסק בטיפשות של אנשים אחרים....למה אתה פה בכלל? אתה פסיכולוג? אתה חווית קצת רע והחלטת לעשות ספורט וזה עזר לך? אני חושב שזה קשה שיש משהו שהולך איתך כל היום כל הזמן, המוח לא ממש נותן מנוחה,אולי ריצה של שעה משחררת קצת חומרים כימיים שעושים טוב, אבל אז הכל חוזר ומה עושים? מה עושים עם שנאה עצמית כל כך גדולה? איך אני יכול לאהוב את עצמי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה ......

מלנכוליה
    04/04/2007

zero כל כך מצאת את המילים הנכונות לבטא בדיוק מה שעובר עליי כרגע, בא לי למות אבל למה זה יעזור? כולם מסביב רואים את מה שהם רוצים ולא את מה שעובר עליי באמת, אף אחד גם לא שואל אבל זו בעיה שלי שאני לא מראה את הצורך בעזרה. כולם כל כך הרבה יותר מאושרים וטובים ממני, אני מרגישה שכל העולם ואישתו חושבים שאני מטומטמת בצורה קיצונית עד שאני מתחילה להגיד את זה לעצמי כל הזמן ..... וכמה שזה מרעיל אותי.. וכמה שנמאס לי מהכל, רק לברוח. לברוח מהמשפחה "התומכת", מהבעל "האוהב", מהעסק המדהים שרק הקמתי, מסמסטר אחרון בתואר בפסיכולוגיה.... רק לברוח למקום שאין שם אף אחד ולמות בשקט.... בא לך לבוא איתי zero?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחמם את הלב

_*
    04/04/2007

כן בא לי לברוח איתך
    בא לי לברוח לעולם אחר, זה אפשרי? יש מקום כזה?
    אני כל כך מקובע במקום לא לי...ואני זורם....
    לא מזמן התחתנתי ואת לא תאמיני לי אבל גם נולדה לי לא מזמן ילדה, מתוקה לגמרי
    אבל אני לא מאושר
    אני מחפש פגמים בהכל, באישה (אני שונא להגיד את זה, זה שייך להם- אישתי, בעלי- איכפ טפו מגעיל לא סובל את זה) וגם בילדה שלי הקטנה, ישר חיפשתי את השלמות, שכולם יגידו כמה היא יפה ואני שואל את אלוהים למה זה קורה לי, מה היא אשמה קיבינמאט!!!!!!!!! למה אני זורם עם זה למה זה כל כך חשוב לי? הביקורות המסריחות האלו, אני בעצמי הופך להיות אחד כזה, קיצוני אפילו יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה נכון...

מלנכוליה
    04/04/2007

מזל טוב על הילדה ועל אשתך (אם כמה שאפשר), אני עצמי התחתנתי לפני 10חודשים, וחשבתי שאם עברנו את החצי שנה הכל בסדר, אבל הדבר היחיד שעובר לי בראש זה גירושין כסוג של בריחה מהכל, אבל אני יודעת שזה לא נראה טוב מבחוץ וגם אין לזה סיבה ממשית כדי שירחמו ויצדיקו אותי, אז אני נשארת איפה שלא טוב לי ולא רע לי, בוגדת בראש עם אפשרויות החופש הקיימות.
    הקמתי עסק לפני חודשיים - המרכז ללימודי מיניות - אחלה עסק אבל מה אני עושה שם אני לא יודעת, מי אמר בכלל שאני יכולה לעשות את זה (ובמקביל אין בי שמץ של ספק), לולא שותפתי בעסק מה אני קשורה לשם? במה אני מועילה?
    אני משערת שנמשיך לגרור את עצמנו בחרא הזה לעוד שנים רבות שיבואו, ונקלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמה תאומה שלי

_*
    04/04/2007

אני אהיה פה מפעם לפעם מקווה מאוד שגם את
    את מאמינה לי שריגשת אותי, הערת בי משהו שאני לא מרגיש הרבה
    מקווה שאת אמיתית (אני גם פרנואיד)
    פעם ראשונה שלי שאני כותב והפעם אני רציני
    לא רוצה להרשים אף אחד (מה שאני עושה באופן טבעי)
    וגם אותך לא מבחינתי תלכי קיבינמאט, את וכל הגולשים באתר הזה
    כי באמת נמאס לי מהכל לא עוצר יותר ומחכה לראות את החיוכים שלכם
    אבל אל תעלבי, באמת, אני אוהב אותך כי שיתפת אותי במשהו
    שהוא כל כך משותף לנו
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשארת עם עיניים רטובות, ולא ממך

מלנכוליה
    04/04/2007

אך למען האמת אחכה גם לראותך כאן, במקום האמיתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• *

_*
    04/04/2007

סיפקת לי קצת כח להמשיך את היום המחורבן הזה
    כנראה שאני מפחד להפרד מהכל כל כך מהר
    בסופו של דבר אני כנראה נהנה להרגיש רע
    אני אחזור לשיגרה בנתיים עד ההתרסקות הבאה
    :| (שונא את האייקונים האלו) אבל מיילא שיהיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי בעיה עם תלותיות בחרא

מלנכוליה
    04/04/2007

אתה מוזמן ל"בדר" אותי גם מחוץ לפורום
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקרוב מייל אצלך

_*
    04/04/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוף סוף מישהו לנשום איתו

מלנכוליה
    04/04/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב, עכשיו כל הטמטום יוצא

_*
    04/04/2007

מחכה לתגובה ממך באופן כפייתי
    מזל שזה פורום לחולי נפש או שזה רק אני
    ולמרות שהוא אכן די חדש, אז לשני הגולשים
    שנמצאים כאן, אני מתנצל מראש
    וואו אני נקשרתי אלייך מהר מדי, מפחיד, מה עשית לי?
    מקסימום אני אעלם, מבטיח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מציאות יש פרשנות

מלנכוליה
    04/04/2007

אמרתי לך כבר- לא מפחדת מתלותיות, ודווקא שמחה לחלוק עם מישהו את הסבל הנורא הזה שנקרא חיים, סוף סוף מישהו אמיתי שלא אכפת לו ממני או לי ממנו אבל עדיין כאן בשביל לשמוע ולהזדהות. אז למה להפסיק עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיפך

_*
    04/04/2007

לא רוצה להפסיק בכלל, זה עושה לי טוב
    את יודעת מה, זה מה שמפחיד אותי, להיות אני
    שבית אותי באחת, ריגשת אותי, פחדתי לאבד אותך
    עכשיו אני גם מבין או חוזר להבין כי אני מכיר את הפיגור שלי
    אני כנראה רוצה לאהוב, ואני מפחד לאהוב, כי אני כפייתי? לא יודע
    אבל אולי נפגעתי, נפגעתי אני יודע רק שזה היה מזמן
    מאז אני קשוח, קר, ונהנה בעיקר מזה שאני לא יכול להיפגע
    עכשיו אני חסין, הכח אצלי, אבל זה משעמם כוס אמק זה משעמם אותי
    אין לי ריגוש אין לי כלום, הצלחתי לסגור את הלב שלי בביוב של עצמי
    ואפילו אני מפחד להביט להריח את הסירחון שיותא ממני
    כוס אמק הפיוטיות הזאת מה אני משחק אותה לכל הרוחות
    היה יותר קל לקלל ולרסק את המקלדת על הקיר
    אבל זה מצחיק, אני בעבודה עכשיו, מדי פעם מתקשר לאישה
    אומר לה שאני אוהב אותה, אני משקר את כולם אני אומן בזה
    פה חושבים שאני עובד וזה בכלל עסק שלי, אבל אני מפחד
    כי אני משמש דוגמה אישית אחרת כולם פה יתברדקו
    אבל הכח אצלי אני יודע איך להשפיע לגרום לאנשים להרגיש רע
    אבל בפנים אני שונא הכל
    טוב נשבר לי לזיין ת'שכל
    מה קורה חוץ מזה
    אז עשית חתונה עם כל הגינונים המבחילים האלו, קנית שמלה ב8000 שקל
    התלהבו ממך, קיבלת תשומת לב 4 שעות ועכשיו את תקועה עם בעל גרבצן
    רבים למי ללכת להורים שלך או לשלו, פחחחחחחחחחחחחח אנחנו מטומטמים
    אבל יש בזה כיף, אני גם נהנה מזה לפעמים, קוקי פופיק שטויות
    אני מרגיש כאילו יושב עליי בניין, אם רק הייתי יכול להתפרץ אני הופך להר געש
    של סירחון.
    דיי, מה קורה לי...
    בטח אני היחיד שכותב בפורום החדש הזה, אבל אני עושה לכם אחלה עבודה
    הגעתי אליו בטעות וניסיתי, מעניין אם יילך לכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבריך

מלנכוליה
    04/04/2007

עשית חתונה עם כל הגינונים המבחילים האלו, את השימלה השכרתי וכן התלהבו ממני, קיבלתי תשומת לב 4 שעות ולא הייתי מרוצה ועכשיו אני תקועה עם בעל אבל הוא לא גרבצן- באמת.
    אנחנו לא רבים למי ללכת כי אנחנו גרים אצל ההורים שלו ובכלל לא מזיז לשנינו גם ככה, אז אנחנו נותנים להם לריב על זה. האמת - אנחנו לא רבים בכלל, סתם כשהוא יושב לידי בא לי להרים עליו את המחשב, אין לו כוח לשמוע אותו מדבר יותר או לראות אותו בכלל.
    אני שומרת על זיק של בגידה עם האקס המיתולוגי והכי קטע זה שלבעלי לא אכפת הוא די מתעלם מזה, ככה שאני שמרתי על האדרנלין בחיי, אבל עם כל הכבוד גם המשחק הזה כבר נמאס עליי, נשבר לי מהכל......
    ואתה zero? עוד אחד משמשעמם לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, משעמם לי

_*
    04/04/2007

אפשר לקרוא לזה ככה
    ברור שאם היה לי משהו מרגש הייתי יותר שמח, לפחות ככה אני נוטה להאמין. ריגוש זה כיף. הבעיה שהריגושים שלי הם בעיקר בראש. אני לא זוכר מה גרם לי להתרגש בפעם האחרונה, אבל אני תמיד חווה אכזבה. והאמת שלא נוח לי עם התרגשות, אני די מנסה לעצור את זה.
    אז את אמיתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמיתית?

מלנכוליה
    04/04/2007

עם כמה שהעולם הזה גרוע בכל מובן שלו, יש לפעמים כמה אמיתויות פה ושם.
    וכאן, כאן אני אמיתית לחלוטין - אני במלוא אדרי ובמלוא הכאב שאני יכולה להעביר בנשימה אחת
    כאן אני נשבעת לעצמי להיות אמיתית לגמרי, אני לא מכירה אף אחד וגם רוצה להשאיר את זה ככה
    אז חוץ משם ואזור מגורים אני כולי נתונה לאמת הכואבת........ נותנת לה כאן בפעם הראשונה בחיי להתבטא בכתב אל מול זרים, מקווה שאולי אחד מהם, אולי אפילו אפס שכמוך, יוכל לתת לי את הצורך שחיפשתי בלומר הכל בלי לפחד מדעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך את מרגישה היום נשמה שלי?

_*
    05/04/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב

מלנכוליה
    05/04/2007

אל תתחיל להתחנף אני עדיין לא עצבנית מספיק להעיף אותך לעזאזל .....
    ואיפה למען השם החוכמולוגים שמנהלים פה את הפורום שיגידו לנו ללכת לעשות כושר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כך גם אני

zero
    05/04/2007

יש לי משום הרגשת סבבה כזו היום, למרות שאני קרוע מעייפות...
    מחכה לבעיטות שלך, אחרת אני נופל בשנית.

אני מתחיל להיות מחושב שאני כותב לך וזה מפריע לי, מכניס אותי שוב לפינה הזאת שאני כל כך שונא. חבל שלא יכולנו לתקשר דרך המייל, יהיה לי יותר קל לחפור בנפשך המרתקת. רק לחשוב על להכיר אותך בלי לראות אותך מרגש אותי בטירוף. ניסיתי ליצור קשר במקומות אחרים, אבל את עשית לי משהו מיוחד, את הראשונה שלי. רוצה רק אותך עכשיו. קיבלת את ההזדמנות לבעוט בי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד.....

מלנכוליה
    05/04/2007

שלחתי לך מייל ........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמה שלי

zero
    05/04/2007

מחכה לשמוע ממך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבדתי אותך

מלנכוליה
    08/04/2007

אתה יודע להקשיב ויודע יותר טוב להעביר ביקורת אבל אתה לא יודע לספר על עצמך. לחשוף בך את מה שהכי כואב. אתה מנסה אותי - לראות איפה אני אשבר אבל אני לא מתרגשת ממך, אתה לא כזה מפלצת כמו שאתה מתאר.
    אהוב שלי - לא מפחדת ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במייל

מלנכוליה
    08/04/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוקה, שלחתי מייל

יוני
    08/04/2007

מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לzero

אביטל
    03/06/2007

תאמין לי אתה לא היחיד שסובל ויש אנשים שסובלים הרבה יותר ממך - לפי מה שנראה לי יש לך תנאים פזיים טובים ותברך על זה . מה שאתה צריך לבדוק זה מה בדיוק גורם לך לתחושת המלנכוליה והקנאה ולמקד את הבעיה .על תנסה לחבק את הצרות כי לי אתה נשמע מו טיפוס שנותן חיבוק דוב לצרות תפטר מההרגל הזה .תחפש עיסוק בו אתה נותן לאחרים כי הנתינה בעצם ממלאת את האדם בתחושת יעוד . בנוסף אני ממליצה ללכת לרופא טיבעוני גוף נפש הכל תלוי אחד בשני בסופו של דבר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי אתה?

מלנכוליה
    08/04/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקבלת ממני מיילים?

zero
    11/04/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאתה כואב

מלנכוליה
    14/07/2007

אז מה? אז דחפתי והדפתי אותך דווקא כשהכי הייתי צריכה אותך, וכל הזמן אמרת לפני זה שאתה כאן ואתה מחזיק, מחזיק את הזין ביד, זה מה שאתה מחזיק. ולמה אתה כואב לי כל כך. למה אני עדיין מכורה אליך, למה אני לא מצליחה לשכוח אותך, ולמה אני חושבת שאני לא אמצא עוד אחד כמוך? מה עשית לי???
    אתה לא חייב להגיב, רק רציתי שתדע.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "zero" ומלנכוליה

הילה הראל
    05/04/2007

מה שלומכם?
    קראתי את הדיאלוג ביניכם וליבי נחמץ. אתם נשמעים אנשים צעירים, רק התחתנתם, לך נולדה תינוקת... ובכל זאת, הכל מרגיש לא בסדר. אבוד וחסר תוחלת. השמות בהם בחרתם מדברים בעד עצמם...
    את "המלנכולית" כותבת שאת נשואה. נישאת מתוך אהבה? אהבת כשנישאת? האם היה שם משהו ביניכם? מה קרה לו? לאן הוא נעלם? מדוע האקס המיתולוגי חזר להוות אטרקציה עבורך?
    ואתה, "zero", עולם מלא וגדוש סביבך, אתה כותב.אתה מספר על התינוקת שנולדה לך, על ההישגים שלך. אבל משהו מקלקל לך את הטוב. מחמיץ אותו, כמו שכמה טיפות לימון מחמיצות כוס שלמה של שמנת. אתה יודע מה זה. נכון? אפילו פנית לטיפול כדי לקבל עזרה. הצלחת להיעזר בטיפול?
    אם אתם רוצים ואם יש לכם סבלנות, אשמח לשוחח איתכם על הדברים האלה ברצינות. אם תכתבו, אשתדל לענות לכם במהלך היום .
    ובימי חול המועד האלה, זו הזדמנות להאזין לאחד מהשירים המיוחדים של אתי אנקרי "יציאת מצרים". מכירים? אני ממליצה לכם להקשיב לו בתשומת לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מרגישה נורמאלית
    מעיין
    04/04/2007

לפעמים אני מרגישה שונה מכל שאר החברים שלי...כאילו משהו בראש שלי עובד קצת אחרת..תמיד אני חושבת על דברים שאנשים אחרים לא מגיעים אליהם. אני מאוד מאוד פסימית ויכולה למצוא סכנת חיים ממשית כמעט בכל מצב...ברגע שזה כבר נכנס אלי לראש אני מנסה בכוח להוציא את זה..וזה לא תמיד הולך. פעם הייתי בדיכאון, היום כבר למדתי לשלוט בזה ואני לא נותנת לעצמי לשקוע...אבל אני לא מרגישה כמו כולם. אני לא מרגישה נורמאלית. הראש שלי תמיד עובד בכיוונים מזעזעים....ואני לא יודעת מה לעשות עם זה. אין מצב שאני הולכת לטיפול או ייעוץ מקצועי. אני שונאת את האנשים האלו...הייתי פעם אצל פסיכולוגית והיא לא ממש ידעה מה לעשות איתי. אני בת 25...מבחוץ אני נראית כמו כולם...אבל מי שמסתכל עלי באמת רוא שיש משהו מוזר בפנים שלי...ושהמבט שלי לא בסדר. יש לי שריטה, ואני לא יודעת למה. איך יוצאים מהמעגל הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא מרגישה נורמאלית

הוספת תגובה

• ברוכה הבאה מעיין...

רונן דוד
    04/04/2007

אולי דבר אחד מיני רבים שאת יכולה להתנחם בו, הוא שאת לא לבד ואת מאד מיוחדת !,

העצה שלי היא לעסוק בדברים שעושים לך טוב,
    אם ללכת על חוף הים עושה לך טוב או סתם הליכה מסביב לשכונה, עשי זאת,
    בכלל אני חסיד של פעילות גופנית וגורס שפעילות כזו מסייעת בהתמודדות
    כמעט עם כל דבר בחיים, היא משכיחה מאיתנו דברים קשים ומסייעת מאד בהתמודדות.
    חוץ מפעילות גופנית, עשי דברים שאת נהנית מהם, אולי קריאה תיטיב איתך,
    צפייה בטלויזיה, גלישה באינטרנט או אולי נגינה ולימוד נגינה יכול לעזור, לי בכל אופן זה מאד עוזר.
    עם הזמן את תראי שפחות ופחות תהייה עסוקה במחשבות על איך את נתפשת בעיניי אחרים ובעיניי עצמך, כך גם תגשימי את עצמך ותוכלי להמשיך בחיים בצורה רגועה ונינוחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך מעיין,

הילה הראל
    05/04/2007

כתבתי לך קודם, אבל נראה לי שהמענה לא נקלט במערכת.
    אז ככה:
    אני יכולה לנסות לחשוב איתך יחד מה עובר עלייך ומה אפשר לעשות, אבל תצטרכי לנסות להסביר מה את מרגישה בצורה מדוייקת יותר: מה הם "הכיוונים המזעזעים" שאת חושבת עליהם? את יכולה לתת דוגמאות, זה יעזור. אז אם את רוצה, נסי לכתוב יותר ונראה מה אפשר לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה במחלת סכיזופרניה
    גרשון
    02/04/2007

הכרתי אישה באינטרנט אשר מציע לי לקיים יחסי מין איתה
    אני מפחד להפגע כפי שנפגעתי לפני עשרים שנה .אנחנו מקימים יחסים בטלפון .בנוסף אני יוצא עם עוד אישה אין לי שום קשר אינטימי איתה אני לא יכול לעזוב אף אחת מהן מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חולה במחלת סכיזופרניה

הוספת תגובה

• חג שמח גרשון

הילה הראל
    02/04/2007

שלום גרשון. בקשר באמת אפשר להפגע, אבל אפשר גם להרוויח הרבה מקשר. אני מבינה שאתה סוחב "חבילה" כבר 20 שנה וחבל. קשיים ביצירת קשרים, זוגיים או אחרים, אפשר לנסות לברר יותר לעומק ולפתור במסגרת טיפול אישי או קבוצתי. לפעמים נפתחות קבוצות לתקשורת בין-אישית במרפאות לבריאות נפש ושם גם אפשר לקבל סיוע אישי. בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכרויות באינטרנט...

רונן דוד
    02/04/2007

שלום לך,

הכרויות באינטרנט כידוע לך (או שלא) טומנות בחובן סיכונים. עם זאת, הן מאפשרות לך לצאת ממעגל הבדידות בו אתה שרוי. אם תנקוט באמצעי זהירות + אמצעי מניעה, אני לא רואה בכך מניעה.
    תעשה חושבים אם סוג כזה של קשר מתאים לך ואם אתה בנוי לסוג כזה של קשר שיכול להתפתח לכל מיני כיוונים, חלקם יכולים להיות טובים וחלקם לא כל כך ואפילו הרסניים.
    אני מניח שאתה אדם בוגר ושקול, אז תחשוב טוב אם זה מתאים לך, ותחזור לעדכן אותנו מה החלטת...

מאחל לך ולכל בית ישראל חג פסח שמח וכייפי...

רונן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה