פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחפשת פסיכולוג
    ר.
    24/05/2007

הי. אני מחפשת פסיכולוג טוב בתל אביב אשר עובד עם קופ"ח לאומית. אשמח למטפל פסיכואנליטיקן דינאמי. או פסיכולוגית, בכלל.
    האם עליי לספק פרטים נוספים לצורך כך? אשמח לקבל תגובה.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת פסיכולוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכולוג

ק.י.
    25/05/2007

ניתן למצוא רשימת מטפלים באתר "איגוד הפסיכותרפיה" ברשת.
    קופח חולים לאומית ושאר הקופות,אינן מעסיקות פסיכואנליטיקאים בשל התשלום הנמוך שמשלמות הקופות למטפלים ובנוסף, כי המגמה של הקופות היא לתת טיפולים קצרים הרבה הרבה יותר ממה שלמטפלים דינאמים בעלי הכשרה אנליטית-מציעים.
    בנוסף תוכלי לקבל את רשימת המטפלים באיזור מגוריך-בסיף הקופה אליו את שייכת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלוהים
    כ
    23/05/2007

מכתב לאלוהים
    אלוהים יקר אני לא אוהבת אף אחד לא בא לי לאהוב אף אחד אין אפילו בדל של טוב בעולם
    הזה. סידרת לי בן אדם אובססיבי שרודף אחרי כבר מי יודע כמה שנים הוא הרס לי את החיים
    לגמרי לקח לי את החברים שלי מקנא בכול דבר שזז ומאשים אותי בזה הוא יודע כול מה שאני
    חושבת ורואה כול מה שאני רואה ואלוהים אם זה מה שסידרת לי אני אומרת לא תודה.
    קח אותי מהחיים האלה לא רוצה את זה. לא עשיתי מעולם דבר רע, אולי פגעתי אף פעם לא
    בכוונה וכן גם אני בן אדם ואנשים עושים טעויות אבל נראה כאילו קיבלתי את העונש של החיים
    שלי העונש הכי כבד בעולם, ואני שואלת את עצמי למה? אני יודעת שאתה יכול לגאול אותי
    ולהרוג אותי בהרף עין, משום מה אתה רוצה שאני יחייה ויסבול ויקבל על עצמי את האחריות
    של כול דבר שקורה, אין לי מושג על מה הם מדברים על נבואה על ילדים הם פשוט חולים בראש
    ואני היחידה שרואה את האמת שאין להם לב שלא אכפת להם מאף אחד חוץ מעצמם
    וצריך ללטף אותם ולגעת בהם בידי משי. ואני לא ידי משי בכלל כשצריך אני פוגעת שצריך אני יורה חצים לכול עבר. אני לא הבן אדם המתאים לטיפול בבעיה הזאת, ואם לשאול לדעתי זה דורש טיפול תרופתי. אלוהים תן לי ישועה תן לו להבריא ותן לו את המשקפיים. שחרר אותי מהכלא שאני נמצאת בו, אני לא משוגעת ולא פסיכית אבל נמצאת במצב בילתי אפשרי לצערי ולא יודעת אייך לפתור את זה. לא אני גרמתי להם להתאהב בי. אז אסור לי לדבר? אסור להגיד מה אני חושבת? זה האופי שלי
    אתה בראת אותי ככה. אלוהים אני לא מאמינה בך אבל אני פונה אלייך כמוצא אחרון אם אתה קיים
    ותעזור לי אני יאמין. אבל כול מה שאני רואה זה רוע בילתי נגמר ואני חנוקה ואין לי למי לפנות יותר
    אני יודעת שרק נס יעזור פה, חוץ מזה הכול אבוד.

לקביעת תור
    סגירה
    לאלוהים

הוספת תגובה

• כ מה קורה איתך? ראיתי עכשיו במוצאי

הילה הראל
    23/05/2007

החג את כל ההודעות שהשארת. אני מקווה שאת בסדר.
    למה אבא שלך כלא אותך בבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בכלא
    כ
    23/05/2007

אבא שלי כולא אותי בבית לא נותן לי לדבר עם אף אחד, ניסיתי לברוח והוא הרביץ לי
    הוא טוען שזה מאהבה אבל נראה לי שזה משהו אחר, אני לא יכולה לברוח, ברחתי כמה
    פעמיים והוא תפס אותי ושילמתי על זה ביוקר אני כול היום לבד בבית כלואה ולא יכולה לצאת
    אני בוכה מהבוקר עד הערב לא אוכלת בעיקר ישנה כי אין משהו אחר טוב לעשות אני לא לומדת
    עובדת לפעמיים וזה גם תחת עינו הפתוחה מרגישה עם אזיקים על הידיים ושואלת את עצמי
    למה זה מגיע לי, מה עשיתי רע. שוקלת להתאבד אבל פשוט אין לי אומץ וגם כואב לי על אמא שלי.
    ניתקתי קשר עם כול החברים שלי ואני לא רואה שום ישועה באופק, אני מאחלת לעצמי מוות או להיות חולה להתאשפז לקבל תרופות רק לא להיות במצב מודע לחיים האלה.אין עתיד ואם יש אז הוא שחור

לקביעת תור
    סגירה
    אני בכלא

הוספת תגובה

• דחוף למשטרה

אביטל
    03/06/2007

ל-כ
    אם את עובדת למה את לא הולכת לגור לבד .ואם אין לך אומץ ללכת מהבית
    שתדעי לך שהעניין שלך מצריך משטרה כי מה שאת מתארת זה התעללות נפשית ופיזית.
    אם אין לך אומץ אני מציעה לך שתפני ללשכת הרווחה באזור מגורייך( מופיעה תחת משרד הרווחה בספר טלפונים ) וייתנו לך בית מכסה את שתסתדרי בו מבחינה פיזית ונפשית .את חייבת לטפל בעניין דחוף לכי ישר למשטרה בהזדמנות הראשונה . בקשר לאמא שלך כשאת תעמדי על הרגליים תוכלי לעזור לה -קודם כל תדאגי לעצמך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תיתיעשי

סיון
    03/06/2007

אני חושבת שאת בהחלט נימצאת בבעיה. לפי דעתי את צריכה ליצור קשר דחוף עם המישטרה.
    זה מצב ממש נורא. אבל אני ממש לא ממבינה מדוע זה קורה(טוב אולי יש לך סיבות אישיות).
    בכל מיקרה לפי דעתי עליך ליפנות יישר למישטרה.(כמה שזה קשה ולא נעים כי הוא אביך).
    למרות הכל אני בטוחה שזהתקופתי, ומבינה שזה מצב ממש רע, אך בכל אופן כמה שזה קשה.(ואני יודעת שיש רגעים כאלו) אל תווטרי. אלו החיים שלך. אל תיתיעשי. אולי זאת לא סתם "שטוט", אבל אין דבר שביגללו תעבדי את חייך.
    החיים שלך חשובים יותר מיכול דבר. אני רוצה לומר לך שאפילו לא תישקלי אפשרות כזו כמו להיתעבד.
    ושוב איני יודעת בוודאות מה המצב האישי שלך בבית, אך בכל זאת אל תעשי מעשה שתטחרתי עליו כל החיים. או להפך תיגרמי לאנשים הסובבים אותך להיפגע.!!!!
    "איני לא מיסתכלת על כל הסבל שיש, אלא על כל הטוב שעוד נישאר"- אנה פראנק. אל תיתיעשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כ יקרה...

רונן דוד
    03/06/2007

אל תעשי שטויות,

איפה אמא, למה היא לא בתמונה ?!,

אם המצב חמור תתקשרי למשטרה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    טלי
    21/05/2007

מה עושים עם בעל שלא מתייחס לאישתו כשהוא נמצא אצל משפחתו.
    זה מעליב עד מעמקי הנשמה.
    מה עוד לומר לו??????????
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• יושבים ומדברים איתו...

רונן דוד
    21/05/2007

ומסבירים לו מלב אל לב את הרגשתנו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עשית וניסית עד כה?

הילה הראל
    23/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדברי איתו

סיון
    29/05/2007

תישמאי טלי אינך רשמת אם כבר דיברת איתו. אך אם עוד לא אז זה הזמן לדבר. את צריכה לדבר איתו שיחה ממש חשובה וארוכה. לספר לו מה עובר עליך. ולא לת לו להיתייחס לזה כאילו וכלום לא קרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם השיחות לא עוזרות

תקוה
    29/05/2007

תפני לייעוץ נישואין,
    לפעמים מישהו מהצד יכול לפתוח יותר את הלב או לעשות לבנאדם סוויטש במוח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפורום הנחמד
    תקוה
    21/05/2007

ולמנהליו, הילה ורונן היקרים,
    אתמול השתתפתי בארוע, ואני חייבת לספר לכם, על הבמה הופיעה אישה נשואה,
    שהיא מ-ג-מ-ג-מ-ת.
    היא סיפרה על עצמה, על הגמגום, ואיך היא הצליחה בעזרתו ובעזרת הבורא יתב'
    לצאת מעצמה. היא היתה ילדת שוליים והיום מופיעה, שרה, שמחה ורוקדת,
    ואפילו עורכת הצגות ומפעים שהיא בעצמה כותבת.
    היא פשוט מחזקת.
    למדתי שאסור להתיאש, וצריך לגלות את מה שה' נתן לנו, לכל אחד יש כוחות רק צריך למצוא אותם ולהוציא אותם אל הפועל, וחו"ח לא לשקוע ביאוש ובדיכאון.
    אז כדאי מאד להתחזק באמונה. כי זה מה שמחזק, פתאום מרגישים שאנחנו לא לבד,
    יש לנו אבא רחום בשמיים שאוהב אותנו ולא משאיר אותנו לבד.
    מקווה שכולם יתחזקו ויבריאו במהרה
    שלכם.....

לקביעת תור
    סגירה
    לפורום הנחמד

הוספת תגובה

• תודה על המחמאות...

רונן דוד
    21/05/2007

ממה שאת מספרת ומסיפורים כאלה שואבים המון כוחות !!!,

זו גם הסיבה שיצאתי עם הסיפור האישי שלי החוצה,
    על מנת לחזק אחרים ששקועים עמוק בבוץ.

מי ייתן ונשמע על סיפורים רבים כאלה,
    על מנת שנחזק אנשים שצריכים אותם כדוגמא...

אני שמח ששאבת מכך כוחות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מוכיח שבעלה לא חבר?
    שולי
    20/05/2007

אמא מטיילת עם בנה המתקרב לגיל 30, ומדגישה בפני שהוא החבר הכי טוב שלה. ולעולם לא ראיתי אותה מטיילת עם בעלה, היא נראית מדוכדכת האם כשהיא מדגישה שהוא החבר הכי טוב שלה, זה מוכיח שבעלה לא חבר בגלל שאמרה את זה או זה לא אומר כלום? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם מוכיח שבעלה לא חבר?

הוספת תגובה

• בין אדם לחברו...

רונן דוד
    20/05/2007

אין מה לעשות,
    אומרים שהקשר של אם עם בנה אמיץ וחזק יותר מכל קשר אחר, אמא זו אמא,
    אבל זה לא אומר שבעלה או בן זוגה פחות משמעותי בשבילה.
    ובכלל, אני נגד השוואות, כל קשר והייחודיות שלו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המשמעות?

שולי
    20/05/2007

ערב טוב. ישבתי עם ביתי על ספסל בשדרה. גבר אחד שמכיר אותנו התקרב אלינו , הביט בי ובבת שלי ואמר לה: "את זכית" אני לא בטוחה אם הבנתי נכון, האם התכוון לזה שהיא זכתה לאמא כזאת, זה משהו חיובי עלי??סליחה על התמימות ותודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי פשוטו כמשמעו...

רונן דוד
    21/05/2007

כמו שהוא אמר,
    זכית באמא שאוהבת אותך ודואגת לך,
    כך אני מבין וזה לא מובן מאליו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שולי, נראה שאת עסוקה בנסיון להבין

הילה הראל
    23/05/2007

משמעויות של יחסים בין אנשים. את מביאה מספר דוגמאות: אם ובנה, אם ובתה, אמירות שונות של אנשים בקירבתך.
    אם משמעות היא דבר שמעניין אותך, מדוע שלא תעשי זאת באופן רציני ומעמיק, במסגרת של טיפול למשל? זה יכול להיות מאוד מעניין עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושש שאישתי בדכאון
    בעל מודאג
    20/05/2007

שלום לכולם,
    אישתי בת 30,חווה זה זמן ממושך מצב רוח ירוד. בספטמר נולד לנו בן ראשון, אומנם גם לפני זה היו לה מצבי רוח אך מאז זה התדרדר מאוד. היא סובלת מנדודי שינה רבים, לא מצליחה להחליט, ומרבה לריב עם המשפחה. טוענת לא פעם שהבאת בננו היתה ההחלטה הגרועה ביותר שלה. היא עזבה את הלימודים (ממש לקראת סיום) טוענת שאין לה שום כישורים לעבודה (למרות שעבדה עד הלידה בעבודה מקצועית ממנה התפטרה על מנת לגדל את הילד). גם לצאת לבלות או להפגש עם חברים דורש שכנועים רבים מצידי. קראתי את הכתבה על הדכאון וזיהיתי כ 7 סמפטומים מתוך ה 9.
    הצעתי לה כבר לנסות ללכת לשיחות עם פסיכולוג אך לי לא מעוניינת (היא היתה בעבר מספר שנים וטוענת שזה לא עוזר) ומתרגזת.
    אני מבין את הקושי החדש שנוצר, מה גם שיש לבננו המקסים בעיות שינה והוא מוכן רק לינוק אולם אני חושש שזה מעבר לקושי האובייקטיבי.
    כיצד ניתן לפעול? למי כדי לפנות? להכריח אותה ללכת לשיחות אני לא יכול ואני כבר על סף יאוש.
    איך אפשר להבין את הקונפליקט להיא כל כך אוהבת אותו ומסורה לו ומצד שני אומרת הלוואי ולא היה נולד ושזו החלטה כל כך גרועה.
    איך אני יכול לגרום לה לפחות לסיים את הלימודים, שיוריד קצת עול ממנה וייתן לה יותר הערכה עצמית (או שאני משלה את עצמי וזה לא יעזור)?
    ממש ממש אובד עצות ואשמח לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    אני חושש שאישתי בדכאון

הוספת תגובה

• מצב רוח ירוד...

רונן דוד
    20/05/2007

אני לא רוצה לאבחן, אבל יכול להיות שמה שאתה מתאר הוא סוג של דכאון או מצב רוח ירוד שלאחר לידה.
    תנסה לעזור כמה שאפשר, תצאו לפעמים, תחזירו את הטעם לחיים,
    תנסו להיות גם קצת עם עצמכם עד כמה שזה קשה.

אני מבין שהיא אשה משכילה ובתור שכזו הייתי ממליץ לה לקרוא ולאסוף חומר באינטרנט על מה שהיא סובלת ממנו ואולי היא תבין שיכול להיות שעזרה מקצועית תסייע לה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה שאתה מספר, נראה שאתה צודק

הילה הראל
    22/05/2007

ככל הנראה אשתך באמת סובלת וחבל שהיא לא מוכנה לפנות ליעוץ פסיכולוגי. זו תופעה מוכרת בקרב נשים לאחר לידה.
    אתה יכול להמשיך ולהפעיל עליה לחץ מתון, להגיד שאתה רוצה לעזור ולא יודע איך ולהציע שתפנו ליעוץ כי אולי אתה לא מבין מה אפשר לעשות ואיך לעזור לה ואולי ביעוץ יוכלו לעזור לכם למצוא דרכים להתגבר על הקושי. מצב כזה ידרוש ממך להיות עקבי, סבלני ויצירתי.
    אתם לא חייבים לפנות דווקא לטיפול פסיכולוגי. אולי בקופת החולים יש שירות סוציאלי?
    אולי יש לאשתך רופא או רופאת משפחה עליו או עליה היא סומכת? רופא/ת ילדים? אחות? רופאים מהדור החדש ילומדים להתמודד גם עם מצבים כאלה.
    אל תרים ידיים ותבדוק מה אתה יכול לעשות כדי להקל עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חמורה
    יפעת
    19/05/2007

הי שמי יפעת ואני בת 26 נשואה +1 אני ובעלי לא מסתדרים ובימים האחרונים הוא עזב את הבית בטענה שאני בגדתי בו ואנו בפתחם של גירושים מצבי הנפשי הוא קשה מזה זמן רב מאחר ואנו לא מסתדרים אהבה אני לא מקבלת ממנו והיחס שלו אלי כולל השפלות ואלימות פיזית ומילולית אני מוצאת את עצמי במהלך הנישואין הללו בוכה ללא הרף כל יום אני לא מאושרת הוא עושה לי בכל דבר דווקא ואנו נושאים משקעים רבים של מריבות מהעבר ולכן המצב הוא כזה הוא לא מבלה איתי לא משקיע בי ולא אכפת לו ממני את הילד הוא אוהב וזהו אני מרגישה שמבחינתו אני על תקן משרתת בבית אני כרגע לא יודעת מה עושים ואיך מתחילים להתאושש מהכל בעיקר כשיש חובות גדולים של שנינו יש בית ורכוש משותף אני ממש מפחדת ולא ישנה טוב בלילות יש חובות לשלם ואני לא יודעת מאיפה להתחיל, לא רוצה לאבד את הבית בבקשה תייעצי לי מה עושים מצבי הנפשי הוא ממש מעורער כרגע ואני לא שלווה בכלום אני בטוחה שהוא בגד בי בעבר וכל הזמן במריבות מצהיר על זה הוא מקבל דברים למחשב מבחורות ואני רואה את זה אני מפחדת שיטען כנגדי לילד כי הוא מנסה להמריד אותו כנגדי כל הזמן אני אשמח לשמוע עידוד ואוזן קשבת תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חמורה

הוספת תגובה

• דרך חדשה

דידי
    19/05/2007

את מתארת תמונה בהחלט קשה. סך הכל את בת 26, ממש ילדה, החיים עוד לפנייך.... וכבר הספקת לעבור כל כך הרבה - התעללות, בגידות, חוסר תשומת לב ועוד ועוד. אין ספק שכרגע נשמע שמשבר הפרידה בהחלט קשה ויש לעכל ולעבד אותו, אך מהצד אני רואה המון צדדים חיוביים לפרידה הבלתי נמנעת הזו. הרי בגללו את נמצאת כל כך בתחתית , נמוך מזה אין, מכאן את יכולה לקחת את כל הלקחים שלמדת ולצמוח. ללמד את הילד שלך כיצד אמא שלו חזקה ומתמודדת.
    הקשיים הכלכליים הם מציאות שצריך להתמודד איתה אבל את לא לבד שכן על שניכם לשלם את החובות ביחד ואת זה אתם צריכים לעשות בין אם אתם נשואים או גרושים.
    בנוגע לילד, תמנעי את כמה שאת רק יכולה מלהכניס ולערב אותו ביחסים המתוחים שביניכם, הוא לא אשם ואין סיבה שהוא יחוש כך. אל תפלי לבור הזה ותבקשי עזרה בגישור - מהרווחה, אולי באינטרט יש שירותי גישור שיאפשרו לכם הסדרי משמורת.

היום את אולי לא רואה את זה אבל העזיבה שלו את הבית זה הדבר הכי טוב שיכול היה לקרות לך משום שאת לא עשית את זה עד היום על אף שהוא נתן לך המון סיבות.
    זאת ההזדמנות השנייה שאת מקבלת אני מאחלת ומקווה בשבילך שתנצלי אותה בחוכמה תוך שאת רואה את טובתך ואת טובת בנך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות במשבר...

רונן דוד
    20/05/2007

בעיקרון, אני נגד כל אלימות שהיא, מילולית כמו גם פיזית !!!,
    אם הוא נוקט באלימות, תקחי את הרגליים ותעברי לגור עם ההורים וטובה שעה אחת קודם.

לא הייתי פוסל לפנות לייעוץ על מנת להציל את הנישואים,
    השאלה אם יש עם מי לדבר,
    אם לא, קחי את הרגליים ותעזבי כמה שיותר מוקדם.
    בקשר לכל השאר, אל תחשבי יותר מידיי צעדים קדימה,
    קודם תדאגי לשלומך ושלום ילדך. עם הזמן יפתרו גם יתר הבעיות.
    אל תהססי להוציא גם צו הרחקה נגד בעלך, אם אין ברירה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מצטרפת להמלצות

הילה הראל
    22/05/2007

כדאי לך לפנות לקבל עזרה. את יכולה לפנות ללשכה לשירותים חברתיים במקום מגורייך, או לתחנה לטיפול זוגי ומשפחתי. השעה כבר מאוחרת ואני פרושת בשלב זה, אבל אפשר להמשיך לדבר מחר או במהלך החג.
    תחזיקי מעמד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך חוזרים על הסוס? חיה אחרת אולי?
    אנונימית
    18/05/2007

שלום,
    אני בת 30, ומבולבלת מעט.
    השנים האחרונות היו רצופי מאמצים נואשים להצלחה בכל התחומים מצידי: לימודים, זוגיות , עצמאות כלכלית ובניית בית עבורי למטרות ולשאיפות עתיד. אלא שנחלתי כשלון בכל התחומים בחיי לכדי מצב שבו כוחותי כבר לא עמדו לי והכל התפרק לי מבין האצבעות ללא שליטה.
    התחלתי לסבול מחרדה שבודדה אותי, והתחלתי לפחד לצאת לעבוד מחשש מכשלום של התמודדות מול אנשים. עזבתי את לימודי.עוד קודם.
    בעקבות המצב שבו הייתי, נפרדתי מבן זוגי שהיתי מאורסת , וחזרתי לעיר הולדתי בקרבת משפחתי. למרות שנאבקתי שלא לותר על מה שעשיתי, לא היתה לי ברירה אלא לקפל את חיי לשינוי דרמתי כבריחה. לא יכולתי לסבול את המחשבה על לאבד את עצמאותי להתגורר בגילי עם הורי, למרות קשיי הכלכליים. וניסיתי להתמודד עם התחושות שלי .ובעיקר, חזרתי לחפש את אולי הסמפתיה אצל משפחתי, אני מקבלת סיוע כלכלי בינתיים מאמא אבל גיליתי שיש בי פחד ממנה שבא בצורת רגש של כעס במפגש איתה. עברו היום 5 חודשים מאז המעבר שלי מהפרידה , אני שוכרת דירה לבדי, שהעזתי לחפש ברצינות ויצאתי לחפש ומצאתי עבודה בה אני עובדת מספר ימים. אני מתחילה להיות יותר אופטימית לגבי הכל בחי.
    שאלתי היא מבין כמה שאלות, לגבי תקופה של כמה חודשים שהייתי "מוקפת" ואולי לומר אפילו "מותקפת" במחשבות שלא הניחו לי , וחלקם מאוד מטרידות או שלילייות, כשהיה בי מעין סוג של דיאלוג פנימי מוזר .. הטרידה אותי - ואולי המוזרות או הפחד הוא כתחושה לא נעימה של הד (למשל כשמדברים בסלולארי ושומעים את הקול של עצמנו) וזה פשוט בלבל אותי מאוד , ביחוד בהתחלה שהרגשתי אוטומטית הצורך לענות להגיב למחשבות האלו. כי מצאתי את עצמי "אלימה" ... מבלי שאדם לידי. זה עובר לי אבל אני מוצאת תשישות נוראית במקום.
    אני לא רוצה להיות לבד ואפילו מפחדת שאשאר אולי הייתי לבד יותר מדי זמן , אני מנסה לצאת ולזום קשרים מוצאת שאני מרחיקה ממני אנשים מחשש מקשר כאילו זאת פעם ראשונה ואין לי מושג איך זה אמור לעבוד.
    מאיפה להתחיל?

הוספת תגובה

• תודה

אורחת
    19/05/2007

קודם כל אני מודה לך,
    אני כרגע נמצאת כנראה בדיוק במצב של לפני המצב שלך. כך ש"הוידוי שלך" כנראה ממש מציל אותי. כמוך אני מנסה להצליח בכל ביחד: לגדל ילדים, להיות בת זוג מושלמת, להראות טוב בכל מצב, להצליח בלימודים ולהרשים ולהבריק בתפקידי הבכיר במקום העבודה. עכשיו די ! אני מרגישה כל כך סחוטה ומותשת, אני חייבת לעצור את המירוץ ופשוט לבחור מה הכי חשוב מבחינתי אחרת אני פשוט יגמר. עצתי: להוריד הילוך... צעד צעד לאט לאט תחזרי אל עצמך. תני לעצמך זמן להחלים, לביטחון לחזור, אל תחמירי עם עצמך, רצת מהר מידי והנפילה כואבת אבל זה לא אומר שלא תצליח לרוץ שוב ולהצליח בגדול. הציפיות שלך מעצמך, והביקורת העצמית שלך היו לך לרועץ. לאט לאט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך ללמוד לרכוב

הילה הראל
    22/05/2007

בניגוד למה שנהוג לחשוב, רכיבה על סוס היא משימה לא פשוטה. אפשר כמובן לעלות על סוס ולנסות לרכוב, אבל רוב הסיכויים שזה יגמר בנפילה לא נעימה.
    נראה לי שזה מה שקרה לך: ניסית "לרכוב" על הסוס, אבל בעצם לא הייתה לך הזדמנות ללמוד איך עושים את זה והתרסקת. עכשיו את מתחילה לצעוד שוב, כואבת ודואבת.
    אם זה מה שאת מרגישה, למה שלא תנצלי את ההזדמנות ללמוד איך להסתדר עם מורכבות החיים?
    במיוחד אם את מרגישה שמה שעובר עלייך עכשיו מוזר ואפילו אולי מפחיד: כל הדיאלוגים הפנימיים, תחושה לא ברורה של אלימות, התשישות שאת מתארת.
    נראה לי שכדאי לך מאוד לברר מה את עוברת.
    רוצה שנחשוב ביחד איך את יכולה לברר מה עובר עלייך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייאוש..
    שרון
    18/05/2007

היי,אני שרון ועכשיו אני בת 20 משרתת בצבא.ומאז ומתמיד היה לי בעיות קטנות כאלה אני בן אדם דיכאוני שקשה לי להסתגל ותמיד לא הייתי כמו כולם במובנים מסויימים אבל עשיתי הכל חיי חברה לימודים כמו שצריך וכו.כאשר התגייסתי לצבא ממש חששתי אבל הסתדרתי בסוף והיה טוב משציפיתי ,אבל עכשיו לאט לאט הבעיות חוזרות וצצות שוב החרדות שלי הכלליות בקשר לחיים לכל דבר קטן,שגורם לי לחיות באי שקט תמידי ,וגם החרדה החברתית אני בן אדם נורא נחמד אבל עקב חוסר הביטחון שלי קשה לי עם אנשים ועדיין אפילו עם האנשים במשרד או חברות מצבא אני סגורה וקשה לי ואני בהרגשה שלא אוהבים אותי ואני לא נפתחת וחלק רואים בי מוזרה בקטע הזה ואני פשוט מרגישה שמשהו דפוק באופי שלי ,יש לי מצבי רוח שקשה לי איתם,אני דואגת הרבה ועכשיו גם הזמן האחרון התחלתי להרגיש שאני לא ממצא את חיי והזמן עבר בלי שעשיתי ועושה כלום ושאני בתוך בועה כזאת שחיי מתבזבזים אבל מצד שני אין לי מה לעשות עם זה ..בקיצור אני בבלבול ובפלונטר שאני לא יודעת מה לעשות וחייבת לצאת מזה.א-האם זה אפשרי?ב-זה יהיה לכל החיים ההרגשות שלי ,כי זה מפריע לתפקודי עם אנשים הסביה וכו?

לקביעת תור
    סגירה
    ייאוש..

הוספת תגובה

• פרה פרה...

רונן דוד
    20/05/2007

גם את העולם לא צריך לבלוע בביס אחד.

צעד אחר צעד, תנסי לבדוק מה מפריע לך ותנסי לפתור את הבעיות אחת אחריי השנייה.
    אם את לא מצליחה לעשות זאת באופן עצמאי, אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול על מנת לקבל סיוע.
    אני חושב שטיפול פסיכולוגי מוסיף לרמת ואיכות החיים.
    לסיכום, צריך לפתור את הבעיות אחת אחת ולא לבלוע את כל העולם בואת אחת.
    אני בטוח שעם הזמן כאשר תמצאי סיפוק בדברים שאת עושה ואוהבת, תחזור לך שמחת החיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שרון

הילה הראל
    23/05/2007

למרות גילך הצעיר, את נשמעת בחורה בעלת מודעות עצמית. את מתארת מצבי רוח ירודים (אני לא רוצה להשתמש במילה "דכאוני" מכיוון שדכאון הוא הרבה מעבר למצב רוח ירוד), דאגות, בטחון עצמי נמוך, אי-שקט, חרדה חברתית ועוד. מעבר לכך, את מרגישה שמדובר באופי, או בקושי אישיותי.
    אין סיבה לכך שתמשיכי לסבול ותתמודדי לבד. דבר ראשון, כדאי מאוד שתעשי בירור יותר רציני לגבי מה שאת מרגישה. כדאי שתפני לאיש מקצוע רציני להתייעצות, כמו שעושים כאשר, להבדיל, סובלים ממיגרנות חוזרות ונשנות.
    נראה לך? את רוצה שנחשוב לאן כדאי לך לפנות?
    אל תוותרי על הבירור הזה. לפני שאת שופטת את עצמך לחומרה, תעשי את הבירור ותשמעי חוות דעת של מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונן,אתה צודק!!

יעל
    01/06/2007

אתה באמת צודק וזה כבר קרה בדברים שאני מקבלת בהם סיפוק ההרגשה הזאת נעזבת ממני לקצת אבל עדין התחושה של האי סיפוק מהעבר והמדברים שלא עשיתי ופיספתי תמיד תיהיה ,והשאלה שלי איך מההרגשה הזו אני נפתרת כי אני מרגישה שלא עשיתי מספיק בעבר שלי שלא מיציתי וגם זה גורם לי להרגיש נחותה מאחרים גם בגלל ההיבט הזה ומעוד היבטים.(כפי שציינתי אופי וכדומה )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראי שוב את מה שכתבתי קודם...

רונן דוד
    03/06/2007

כל הפתרונות בתשובה הראשונה שלי,
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה עצות

אביטל
    03/06/2007

יש לי כמה עצות בשבילך .קודם תנסי לעשות משהו שיתן לך סיפוק ותחושת ערך למשל התנדבות עם אנשים נזקקים .שנית תבדקי אם יש משהו מהעבר שאת צריכה לסיים ולא סיימת לפעמים מטלות מסויימות שלא סיימת נשארות לך בראש בתת מודה וגורמות לך לחשוב על הנושאים הקשורים להם ולגורם לך להלחץ מהם .אני גם מסכימה עם רונן שבאמת כדאי ללכת פרה פרה תנסי לשאול את עצמך מתי התחושות האלו מתחילות מה מעורר אותם ואז תמגרי את הגורמים להם אחד אחד .ולבסוף לדעתי מאד מומלץ שתנסי לבדוק בקטע הבריאותי אולי את אלרגית למשהו אולי כדאי לך לשנות את הרגלי האכילה והשינה במיוחד אם את אומרת שהתווית של האישיות הזאת זה משהו שתמיד היה בך - לכי על רפואה טיבעית תמיד כדאי לנסות משהו חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ויחסיים
    אורי
    18/05/2007

הילה שלום
    אני בת 35 רווקה גרה בתל אביב
    גרה עם בחור מיזה 4 שנים מכירה אותו המון זמן ויודעת היטטיב שהבחור לא מעוניין לבנות משפחה
    ברור לי לחלוטין שאני צריכה לעזוב מייד גם בלי עצות של ממומחים אבל את ואני יודעות הייטב
    שהנושר לא קל בכלל אני כולי רוצה לעזוב ומייד ואין לך מושג כמה וזה לא בגלל חתונה ילדים וכו'
    זה הקשר שהוא לא קשר בריא בשבילי ואני יודעת הייטב שהקושי היחיד זה לעזוב
    העצבות והקושי הנפשי גורמים לי לא לאכול מסודר אני מתעמלת ושמתדלת מאוד אני חייבת למצאו
    מגוריים חיפשתי איפה לו והנושאלא קל חבל על הזמן אני כמהה לעזוב כדי לתת לנפש שלי לחיות נכון ובריא אני חייבת לציין ילדים ונשואיים לא מדאיגים אותי ובטח לא המילה בעל תעשה לי את זה
    אני מקווה שאת מבינה שאני רוצה לעלות את החיוך שלי חזרה לא מתכוונת לחפש אשמים בזוגיות
    לא מתכוונת להשקיע בה יותר לא מתכוונת להמשיך לבכות עליה אני בחורה אופטימית לחלוטין אני מרגישה שאני לא יודעת
    ויותר נכון המילה פחד וחשש גורמת לי להיתקע גם בנושא עבודת תזונה וכו'
    אשמח אם תיעעצי לאן פונים ואך מתחילם בלי לחשוש לפעמים אנשים זקוקים ליד נוספת כדי שתכוון
    ואני לא מתביישת לבקש עזרה לחיות נכון
    תודה
    וחג שבועות שמח אורי

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה ויחסיים

הוספת תגובה

• העצמאות בתוך הזוגיות...

רונן דוד
    20/05/2007

אני מאמין גדול שגם בתוך הזוגיות חובה לשמור על עצמאות כלשהי.
    אם את עושה ונהנית מדברים מסויימים גם ללא תלות בבן זוגך, את במצב טוב למרות שזו לא חובה,
    אפשר לעשות גם ביחד דברים.
    תבדקי אם את אוהבת את בן זוגך ואם את מוכנה להשאר איתו עכשיו,
    אל תחשבי לטווח ארוך מידיי למרות שחשוב לדעת אם בן זוגך חושב על זוגיות באותו אופן שאת חושבת עליה.

הגיע הזמן לשיחה עם עצמך "יחסנו לאן" וגם עם בן זוגך,
    שבו לתחליטו כמו זוג בוגר אם אתם רואים את העתיד עין בעין ואל תהססי לעשות ולשנות דברים שלא מוצאים חן בעינייך,
    אם לא טוב לך, תעזבי, יש הרבה דגים בים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אורי

הילה הראל
    23/05/2007

מה שלומך?
    את אומרת שהבעיה בזוגיות שלכם היא לא העובדה שהחבר שלך לא רוצה להתחתן, אלא שהקשר לא בריא עבורך.
    את יכולה אולי לפרט יותר מדוע את מרגישה שהקשר לא בריא? למה את מתכוונת? אני צריכה להבין קצת יותר לעומק מה קורה כדי שאוכל לחשוב איתך איך לעזור לך להעלות שוב חיוך על שפתייך.
    שיהיה לך המשך שבוע נעים והרבה חיוכים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.
    חגית
    17/05/2007

מה עושים כאשר מרגישים מותשים נפשית (ופיזית)מחיי הזוגיות ???
    כשאין כוחות לטפל והצטברו כ"כ הרבה משקעים?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום.

הוספת תגובה

• יחסנו לאן...

רונן דוד
    20/05/2007

מה שאת מתארת קורה לפעמים,
    אם באמת רוצים ומעוניינים,
    אפשר לפנות לייעוץ זוגי ולבדוק היכן כבתה האש.

צריך לשבת ולדבר ולברר "יחסנו לאן" עם בן הזוג,
    להיות כנים ואמיתיים על מנת שלא נעשה צעדים פזיזים שנצטער עליהם לאחר מכן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה קשה
    ליאל
    16/05/2007

אני חיילת בת 19 וחצי שחיה עם הסבתא ,מגיל קטן הייתי בפנימיות בשל מצבי המשפחתי כיום אני מוגדרת חיילת זכאית סיוע ולכן אני זכאית להטבות שביניהם זה דירה ,יום שני כבר קבלתי מפתחות לדירה ואני כבר יכולה להכנס אך ההתלבטות שלי ממש קשה ,שם תהיה לי פרטיות אף אחד לא יגיד לי מה לעשות אף אחד לא יעיר לי ,תהיה לי עצמאות כיון בבית של סבתא שלי אני כל הזמן מנקה מסדרת עוזרת ,סבתא שלי אשה מסורתית והיא מכריחה אותי לעשות שבתות אתה וזה ממש מבאס ,אני תמיד צריכה לסדר ולנקות אחרי דודים שלי שעושים מה שבה להם ולא מסדרים בקיצור אני ממש מרגישה פיליפינית ואין לי זמן לעצמי עכשיו אני מאוד רוצה לעבור אך עומדות בפני דילמות :אני אהיה רחוקה מאמא שלי ,יש סיכוי שלא אסתדר עם השותפות ,סבתא שלי תהיה לבד ,אחותי התאומה שבקושי מתפקדת גם תשאר לבד וזה הכי כואב לי ,בנוסף קניתי לפטופ ואני ממש מפחדת שיגנבו לי אותו בדירה החדשה בקיצור אני ממש קרועה ולא יודעת מה להחליט בין החופש והפרטיות שלי לבין המשפחתיות שעליה אני משלמת מחיר בחופש שלי

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה קשה

הוספת תגובה

• קושי לעשות שינויים בחיים...

רונן דוד
    17/05/2007

בוקר טוב לך,
    מה שאת מתארת מאפיין קושי כמו בכותרת.

אני מציע לך לעשות שלב שלב, לאט לאט לעבור לבית החדש.
    את יכולה לקחת את הדירה שהצבא נותן לך,
    אבל תזכרי שהצבא לא מחייב אותך לגור בה.
    אני מאמין שתוכלי לקחת בית בקרבת סבתך,
    כך שתוכלי להתגורר בבית כשיתחשק לך ותרצי קצת פרטיות,
    בשאר הזמן תשהי אצל סבתך.
    כך ככל שיעבור הזמן תראי אם העצמאות מתאימה לך.
    לא צריך לעשות את זה בואת אחת, אפשר לאט לאט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאל יקרה,

הילה הראל
    23/05/2007

נשמע שלמרות גילך הצעיר, עברת הרבה בחיים. היום את עומדת על סף בגרות והצבא מציע לך אפשרויות חדשות בחיים, אפשרות לצאת לעצמאות, לתפוס קצת מרחק מהמשפחה ולהתחיל לחיות את חייך. אני אומרת "לתפוס קצת מרחק", מכיוון שהמשמעות היא שאת תוכלי לשלוט יותר על כמה את מבלה עם המשפחה, מתי את עושה שבת אצל סבתא ומתפקדת על תקן "הפיליפינית" של המשפחה, מתי את נמצאת עם אחותך התאומה ומתי את נמצאת בדירה שלך וחיה את חייך. זה לא אומר שאת נעלמת או מנתקת מגע.
    ואם את חוששת שיגנבו לך חפצים אישיים, במיוחד את הלפטופ, שזה חפץ לא זול, כדאי שקודם כל תבדקי מי השותפות שלך ואחר כך תחליטי מה את משאירה בחדרך ומה את לוקחת אתך לכל מקום. הרי היתרון בלפטופ הוא שאפשר לקחת אותו בתיק, בניגוד למחשב אישי...
    חות מזה, עם כל מה שעברת, אולי כדאי שתפני לטיפול שיעזור לך להתחיל את חייך הבוגרים בצורה בשלה, מחושבת ומודעת יותר?
    טיפול יכול לתרום מאוד להתפתחות האישית שלך. מומלץ בחום!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך!

סיון
    31/05/2007

שלום לך!
    לפי מה שציינת, מיצעד אחד את קצת יותר לא רוצה לעבור. אני מבינה אותך ואת זה שאת כבר גדולה ורוצה פרטיות, אך שימי ל איזו תחושה יותר חזקה. תנסי לימצוא את הדברים הטובים, במשהו מסויים.
    ביינתים זה נידמה לך שאת רוצה את החופש שלך, אך נסי להבין לא רק מה את יותר רוצה, אלא, מה נישמע לך יותר הגיוני. מה נישמע לך יותר טוב, יותר נכון לעשות. תחשבי טוב טוב.
    רק תידעי שאת תמיד יכולה לנסות לגור לבד ואז לעבור בחזרה עם מי שאת רוצה.
    להיתראות!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהעתיד
    זיו
    16/05/2007

שלום. אני סטודנט, עומד עכשיו לקראת סיום התואר הראשון ואני פשוט מבועת מהחיים. אני לא מאמין שאני אצליח למצוא עבודה, כאילו עד עכשיו הייתי במסגרת מגוננת שכל מה שהייתי צריך לעשות בה זה להוציא ציונים טובים ואנשים חשבו שאני שווה משהו ועכשיו כשאני אצא החוצה כולם יבינו שאני אפס שלא יכול לעשות כלום עם עצמו. אף אחד לא לוקח את הפחדים שלי ברצינות אבל הם מטרידים אותי בלי הפסקה, אני לא מצליח לישון כמו שצריך בלילה, כל הזמן רק דואג בקשר לעתיד. זה שאין לי חברה ואני לא מצליח להחזיק קשר מעבר לכמה פגישות מוריד לי את הביטחון עוד יותר. אני מרגיש פשוט אפס. מה אני יכול לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהעתיד

הוספת תגובה

• כמו ליאל...

רונן דוד
    17/05/2007

אתן לך תשובה דומה לזו שנתתי לליאל,
    שינויים והתחלות בחיים עושים עקב בצד אגודל ולא בואת אחת.

תתחיל בשלבים, לאט לאט תנגוס מהחיים ביסים קטנים,
    בכל המישורים, עבודה, חברה וכל מה שבא לך...

בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזו אוניברסיטה אתה לומד?

הילה הראל
    22/05/2007

ברוב האוניברסיטאות קיים שירות יעוץ לסטודנט. היעוץ יכול להתמקד בחלקים הנפשי ים(חרדה מפני העתיד למשל) ובחלקים הקונקרטיים (יעוץ בבחירת מקצוע, הכנה לקראת ראיון עבודה וכדומה).
    כדאי לך לבדוק את האפשרות הזו ולנסות להתקבל למספר פגישות אצל איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעקבות סמים
    דין
    14/05/2007

שלום. אני שמח שמצאתי את הפורום שלכם, כי כמו שאתם בטח מבינים מהכותרת ותראו בשאלה, אני רוצה להתייעץ בנושא שאי אפשר לדבר עליו בכל מקום.
    חבר טוב שלי ואני הלכנו לכמה מסיבות טבע ולקחנו אסיד, אני הייתי בסדר עם זה אבל הוא נהיה מוזר לגמרי. היו לו כל מיני הזיות, לכולנו היו, אבל אצלו זה ממשיך עד היום, הוא לא בוטח באנשים, מסתגר הרבה בחדר שלו ויוצא רק בלילה ולפעמים הוא נכנס איתי לשיחות מוזרות שאני לא יודע איך לאכול. השיחות האלה לא קורות הרבה כי רוב הזמן הוא לא רוצה לראות אף אחד, אני לא יודע מה עובר לו בראש, אבל הוא מתנהג כאילו כולם אויבים שלו.
    מה אפשר לעשות? תעזרו לי בבקשה, הוא חבר מאוד טוב וזה ממש לא מתאים לו, אני וכל השאר מאוד מודאגים, נאי חושב שגם ההורים שלו, אבל הם מעדיפים לא לדבר על זה ולקוות שזה יעבור לבד, ככה נראה לי לפחות.
    מקווה שתוכלו לעזור, תודה רבה בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעקבות סמים

הוספת תגובה

• דחוף לפסיכיאטר!!!

הילה הראל
    14/05/2007

זה לא עובר לבד, הרבה מאוד צעירים מגיעים לאשפוזים ממושכים, לטיפולים פסיכיאטריים ופסיכולוגיים ארוכים מאוד ומבלים תקופות ארוכות במקומות כמו "כפר איזון".
    לפי מה שאתה מספר החבר שלך נמצא במצב קשה וחייבים לקחת אותו בדחיפות לפסיכיאטר!!!
    הנזק עלול להיות בלתי-הפיך!!!
    דבר עם מישהו מהמשפחה שלו, הורים, אחים, דודים... כל מי שמבין עניין ותסביר לו את דחיפות הטיפול.
    חבל. חבל שחיים של כל-כך הרבה אנשים נהרסים בעקבות חוויה רגעית וכל-כך מיותרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמים ופסיכוזות...

רונן דוד
    17/05/2007

סמים ממוקמים בראש טבלת הגורמים לפסיכוזות ומחלות נפש שמאפיינות אותן.

אנשים לא מודעים לכך, אבל הסמים יכולים לגרום לפסיכוזות שונות, וזו אחת הסכנות העיקריות שבשימוש בהם.

מה שאתה מתאר מזכיר פסיכוזה (התקף פסיכוטי) מסוג פארנויה.

חברך חייב לפנות או להיות מופנה על ידיי בן משפחה לפסיכיאטר באופו דחוף !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה