מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היי אני חדשה פה..ויש לי שאלה למומחהדלית12/05/2007
אני בת 19 וחצי . הבעיה היא שהשמנתי מאוד בשנים האחרונות..ולא הייתי ככה אפ פעם הייתי צריכה להוריד קצת (5 קילו) וזה הפך לדיאטות יו יו וכרגע צריכה לרדת 25 -30 קילו..ואני מתוסכלת ונכנסת לדיכאונות.. כלפי חוצ אפ אחד לא רואה את זה.. וההורים שלי תומכים ומנסים לעזור ואני תמיד נישברת.. יש לי חבר..שאוהב אותי ממש ..וגם כשההיתי פחות וגם יותר ולא מעודד אותי לרזות הוא מקבל איך שאני יראה אבל גם הוא סובל מהדיכאונות שלי.. הוא בחור קצת מלא.. אחרי דיאטה רצינית.. ומכיר תהרגשה.. אני לא יודעת מה לעשות אפילו היה תקופה של חודש שלקחתי כדורי הרזיה ...שאחכ כבר לא רציתי ושוב מוצאת תצמי תקועה.. וכל פעם שקונה בגדים נכנסת שוב לתיסכול.. וגם בצבא.. היחס כלפי.. מאנשים לפעמים שונה.. אני בחורה יפה ומטופחת.. רק הבטן מורידב לי את כל הביטחון העצמי.. ללכת לדיאטנית אני כבר ניסיתי בהתחלה.. וניסיתי דיאטות כסאח.. הכל פשוט הכל ואני מוצאת את עצמי מתוסכלת כל פעם מחדש ...:( ופשוט יושבת ובוכה על עצמי שככה אני הורסת לעצמי תחיים.. מה לעשות אם עצמי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דלית
הילה הראל12/05/2007התסכול שלך מאוד בולט.
למרות שאני בעלת נסיון רב בתחום הטיפול בהפרעות אכילה, הפורום שלנו עוסק יותר בתמיכה נפשית. נראה לי שכדאי לך לפנות לקרן מהפורום להפרעות אכילה. הוא תוכל לעזור לך ולתת לך מידע. כשאת פנוה אליה, צייני מה הגובה המדוייק שלך וכמה את שוקלת.
בהצלחה ונשמח אם תעדכני אותנו לגבי ההתפתחויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
דלית12/05/2007אני יודעת שזה לא הפורום הנכון פשוט הרגשתי שזה כבר לא קשור לאכול זה כבר תיסכול נפשי שאני לא משוגלת לחיות עם עצמי..במצב הזה.. רק ש..אני היחידה שיודעת מזה..לאף אחד אחר לא סיפרתי ולאף אחד אין מושג מה עובר עליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דלית...
רונן דוד13/05/2007
אני מאמין שביום בו תאהבי את עצמך כמו שאת,
יהיה היום בו תתחילי לרזות בכיף.
אני ממליץ בחום במקום דיאטות כסאח למיניהן,
לחיות חיים בריאים, לעשות ספורט ולהשתדל אם רעבים לאכול דברים לא משמינים כמו הרבה ירקות ומאכלים דיאטטיים שקל להכין ולא יקרים.
תאהבי את עצמך וקבלי את גופך כמו שהוא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלואי שהיום הזה יגיע ...
דלית15/05/2007ואם אפשר לפני גיל 50... מהפה שלך לאוזניים של בורא עולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנית לקרן מהפורום להפרעות אכילה?
הילה הראל14/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתך הועברה לפורום הפרעות אכילה
מערכת BeOK16/05/2007שאלתך הועברה [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=56 id=link]לפורום הפרעות אכילה[/a] ותיענה ע"י המומחים בפורום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחוףליאל11/05/2007
,כרגע אני חיילת ומאוד טוב לי בצבא ,כעיקרון באתי מבית הרוס לגמרי אמא חולת נפש אבא לא מתפקד[ההורים גרושים] ולכן אני מאוד עצמאית הוצאתי רשיון קניתי מחשב אני עובדת סיימתי לימודים בהצטיינות וכו" ,אבל עכשיו הפתח בבעיתי אז ככה
כל מה שאני עושה אני תמיד מצפה מעצמי ליותר אני תמיד מנסה להרשים אחרים להיות כביכול הבת המוצלחת של המשפחה ,אני חייבת שתמיד הפוקוס יהיה עלי וזה דורש ממני המון כוחות לכן הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מתוסכלת אם לא הלך לי משהו כמו שצריך ,אני לפעמים עצובה ואפילו לא יודעת למה ואם לא הלך לי משהו אני נכנסת לדכאונות נהית מתוסכלת ,אני תמיד רוצה להצליח בכל דבר שאני נוגעת בו וקשה לי שאנשים יותר טובים ממני שמעתי שזה נקרא פרפקציוניזם אבל אני חושבת שאצלי זה כבר עובר את הגבול ,להיות גם יפה גם חכמה ,מוצלחת ,כישרונית ,לרצות את כולם כל הזמן , לפרנס את משפחתי ,להשיג כל דבר ,ודי נמאס לי אבל אני לא מצליחה לשנות את ההרגלים האלו כל פסיק קטן מציק לי אם במראה בנקיון וסדר בכסף במשפחה אז מה לעשות? חייבת תשובה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיפה לשלמות...
רונן דוד11/05/2007וואלה, את מזכירה לי את עצמי,
גם אני שאפתי לשלמות בכל דבר משך כל חיי,
וזה מה שהוביל אותי בסוף לאבדון !!!
את חייבת לצאת ממעגל השלמות הזה,
וכמה שיותר מהר, יותר טוב.
את מבינה מה הבעיה וזה כבר 90% מהפתרון,
את יכולה להעזר בטיפול פסיכולוגי שיעזור לך לקבל כלים לצאת מהמעגל הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקנותשרון10/05/2007
שלום,
כלפי חוץ נראה שהכל בסדר איתי, אני נראית בחורה שמחה וחברותית, אבל מבפנים אני מרגישה אחרת, כאילו אני לא שווה כלום, כל מה שאני עושה מזויף. אני מרגישה הרבה פעמים כאילו הכל משחק ומבועתת שיגלו את זה. נראה לי כאילו כולם נורמלים ורק אני באיזה עולם מעוות משלי שאף אחד לא יכול להכנס אליו. נאי מרגישה שאף אחד לא מכיר אותי באמת ולא יכול לעזור לי. עד עכשיו התמודתתי אבל נהיה לי יותר ויורת קשה והחלטתי שאני רוצה טיפול. אתם יכולים להציע לי לאיזה טיפול כדאי לי ללכת, אני לא יודעת מה כדאי, פסיכולוג, פסיכיאטר, טיפול באומנות, אימון אישי... בעיה נוספת היא שאין לי יותר מדי כסף אז אני לא יודעת איך אוכל לעמוד בהוצאות גדולות לטיפול. האם יש מקום שאפשר לקבל בו טיפול במחיר מסובסד?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
נילי10/05/2007נעמה היקרה,
אני מכירה מישהי באופן אישי שעברה טיפול אצל פסיכולוגית מדהימה שעזרה לה לצאת ממשבר קשה ועמוק,כיום היא נשואה באושר ובהריון.
וכל הגישה שלה לחיים חיובית .
באיזה איזור את מחפשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נעמה
הילה הראל11/05/2007באמת כדאי שתפני לטיפול.
ניתן לקבל טיפול מסובסד ואפילו טיפול חינם:
בחלק ממקומות העבודה מקבלים העובדים ביטוח רפואי הכולל גם סבסוד מסויים של טיפול נפשי. בדרך כלל מדובר בסבסוד חלקי של 10 פגישות לשנה קלנדרית. זה אמנם לא הרבה, אבל גם משהו.
אם את סטודנטית באחת מהאוניברסיטאות בארץ, תוכלי לקבל טיפול פסיכותרפוייטי במחיר מוזל (לכל מדור יעוץ תעריף משלו) למשך תקופת הלימודים.
קופות החולים השונות מציעות טיפול במחיר מוזל. מדובר ב- 30 פגישות לשנה, למשך שנתיים. כלומר סה"כ 60 פגישות במחיר מוזל (ככל הזכור לי מדובר ב- 180 ש"ח לפגישה). למשל: שירותי בריאות כללית (קופ" ח כללית) פועלת באמצעות חברת "רותם מדיקל". כל מי שמחזיק בביטוח משלים יכול לפנות, לקבל את רשימת המטפלים המועסקים במסגרת ההסדר ולפנות למטפל.
קופ"ח מכבי מעסיקה מטפלים. ניתן לקבל את רשימת המטפלים באמצעות הקופה.
אפשרות נוספת היא לפנות למרפאה לבריאות הנפש באזור המגורים שלך, למלא טופס בקשה להתקבל לטיפול ולחכות להזמנה. תור ההמתנה ממושך בדרך כלל ואת לא יכולה לבחור את המטפל/ת.
בנוגע לסוג ההכשרה: פסיכולוג/ת קליני/ת, פסיכיאטר/ית, עובד/ת סוציאלי/ת ומטפל/ת באמנויות שעברו הכשרה בפסיכותרפיה באחד מהמסודות המוכרים אמורים כולם להיות אנשי מקצוע טובים היכולים לסייע לכל הפונה אליהם בצורה הטובה ביותר.
אם את רוצה המלצות ספציפיות יותר, צייני מה אזור המגורים שלך, מה יכולת הניידות שלך, מה היכולת הכלכלית שלך, באיזו קופ"ח את מבוטחת והאם את סטודנטית באחת האוניברסיטאות בארץ, או האם יש לך ביטוח רפואי במסגרת מקום העבודה שלך.
צייני את הפרטים ואז אוכל לייעץ לך באופן ממוקד יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריקנות...
רונן דוד13/05/2007את יכולה ליזום פגישת היכרות עם פסיכולוג,
ובו תבהירי לו/ה שאת מעוניינת להגיע איתו לפתרון מה הכי מתאים לך,
מבחינת כל מה שהצגת כאן.
אני ממליץ לך בחום לפנות לקבוצת תמיכה כזו או אחרת,
ואם אין אחת, ללכת ולהקים אחת, זה לא בשמיים מנסיון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזור לך, אבל צייני כמה פרטים
הילה הראל23/05/2007בת כמה את, באיזה אזור בארץ את גרה, מה יכולת הניידות שלך (רכב, תחבורה ציבורית), באיזו קופ"ח את מבוטחת, האם את יכולה לממן טיפול פרטי (250-350 ש"ח לפגישה בערך) או טיפול מסובסד (כ- 180 ש"ח), האם את לומדת באוניברסיטה (האוניברסיטאות מציעות שירותי יעוץ לסטודנטים ואנשי סגל) וכל פרט נוסף שיעזור לכוון אותך לטיפול המתאים עבורך.
מחכה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך מה לידאוג.
סיון30/05/2007שרון!
לא ציינת באיזה גיל את, אך בהחלט הבעיה ניראת כמו בעית גיל היתבגרות או משהו בקרבה.
צייני נא בבקשה!
למרות זאת, אם זה כן קשור אז-
הרבה מאוד ילדים/נערים ונערות מרגישים כך, אני חייבת לציין. המון ילדים אינם מספיק שלמים עם עצמם בנוגע לנושאים רבים. כך, שזו לא רק את השונה פה. בנוגע לזה אין לך מה לידאוג. אל תריגישי שונה, או שמשהו לא בסדר אצלך דווקא.
אני מציעה לך לדבר קודם כל עם מישהו מבוגר יותר מימך עם יותר ניסיון. כמוון מישהו שאת סומכת עליו.לפי דעתי, לחלוק דברים עם אנשים שעליהם את סומכת זה בהחלט חשוב מאוד. עליך לספר את שעובר עליך ולבקש מיקרובים (מישפחה, אבא, אמא,חברים טובים) עצות. תדברי איתם, ותיראי אולי וכן תקבלי תשובה או יעוץ גם בלי לשלם כסף.
יש לי אחות קטנה שהולכת לפרוייקט מסוים שבו הם מקיימים שיחות אישיות עם המדריכה שלהם. שיחות בהם הם מספרים לה על דברים שקראו, קוראים וכל מיני דברים שונים שעוברים עליהם.
תחשבי אולי יש לך מישהו כזה. מישהו כזה שאולי חברה או אחות הולכות עליו.
אם לא אני מציעה לך לנסות שוב לשפר זאת בעצמך. אל תפחדי להארות לחברות שלך מי את באמת. תיהיה את עצמך. נכון שזה קשה. ומסובך וליפעמים יש לך בהחלט רגעים שעליך להיות מישהי אחרת על מנת להשיג משהו. פשוט תחלקי את מה שעובר עליך עם עוד אנשים, ואל תיתביישי או משהו כי בהחלט אין לך במה. זה דבר לגמרי טיבעי. לכולם זה קורה ליפעמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שרון
ניסים31/05/2007אני נימצא בידיוק במצב שאתה מגדיר וגם מחפש תשובה לסבל שאנו חשים אים מצאתה פיתרון דבר איתי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה להתייעץ עם מישהואורטל08/05/2007
שלום !!
יש לי בעיה ואני לא יודעת אם להעריך אותה כרצינית או סתם תקופה של פחדים.
השתחררתי מהצבא לפני חודש ואני מרגישה ממש פחד גדול לצאת לאזרחות.
בינתיים ההורים שלי לא לוחצים עליי בקשר לעבודה אבל אני יודעת שבעוד זמן קצר כבר יתחילו לשאול אותי או יותר נכון לדרוש ממני למצוא עבודה.
אני לא יודעת אם זה בגלל שתמיד קיבלתי כל מה שרציתי מהוריי או שמשהו לא בסדר אצלי.
יש לי מין פחד כזה להתמודד עם דברים.
למשל אני פוסלת על הסף עבודות שהמבחנים שצריך לעשות כדיי להתקבל אליהם, הם בקבוצות ושצריך לדבר בפני אנשים.
בצבא לא ממש הרגשתי את זה אבל תמיד היתה לי בעיה לדבר בפני אנשים למרות שאני מאוד חברותית וזה גם לא קשור למראה, כלומר אנשים נוטים להחמיא לי על המראה שלי ואני לא מבינה למה אני מסתגרת ככה.
האם יש פתרון לזה או שכל חיי אצטרך לפסול דברים רק מפאת חוסר בטחון לעמוד ולדבר בפניי אנשים?
בנוסף אני רוצה לעבוד בעבודות איכותיות ואני תמיד מפחדת שבגלל חוסר הבטחון אז לא יתרשמו ממני לטובה ויחליטו לא לקבל אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אורטל
הילה הראל08/05/2007את אומרת בעצמך שזו לא "סתם תקופה של פחדים" ושאת מכירה את עצמך ככזו שחוששת לדבר בפני קהל או בקבוצה. אז בעצם, אפשר לומר שענית לעצמך על השאלה הראשונה.
בכלל, עושה רושם שאת מודעת למה שקורה. את גם יודעת לומר שהקושי הזה חוסם בפנייך הרבה אפשרויות בחיים.
אז מה עושים?
יש כל מיני דרכים וכל מיני "פטנטים" להתמודד עם פחד קהל, חרדה חברתית וכדומה. לעניות דעתי, חשוב מאוד לעשות בירור קצת יותר עמוק כדי לברר מה הגורמים לחשש הזה שמלווה אותך. רק אחרי שמזהים את הגורם או הגורמים, אפשר להציע את הטיפול המתאים.
האם יש סיכוי שתוכלי לפנות לטיפול כדי לברר את העניין יותר לעומק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
אורטל09/05/2007הייתי רוצה לפנות למישהו מקצועי למרות שתמיד הדחקתי את העובדה הזאת מכיוון שבכלליות ובחיי היום יום, הבעיה לא מפריעה לי.
בנסיבות מסויימות כפי שציינתי, היא משפיעה עליי בצורה שלילית (כמו להתקבל לעבודות מסויימות).
כשדיברתי עם אנשים על הבעיה, חלקם היו אומרים לי שהמון אנשים בעולם סובלים מחוסר ביטחון כשזה מגיע לעמידה מול קהל ואולי בגלל זה חשבתי בלב שזה יסתדר עם הזמן או שזו בעיה שיש ליותר מידי אנשים ושטיפול הוא לא הכרחי.
אבל אתה צדקת באמת כשאמרת שאני מודעת לבעיה ולמה שקורה ולפעמים נראה לי שאני מודעת קצת יותר מידי.
הייתי רוצה להיות פחות לחוצה ויותר לתת לעצמי להשתחרר כי אני לא בן אדם סגור, אני פשוט מרגישה בטוחה בסביבה המוכרת לי.
אני בהחלט אשקול טיפול מקצועי.
בכל מקרה תודה על הזמן ועל תגובתך המהירה!!! :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
הילה הראל23/05/2007ואם את רוצה עזרה בבחירת טיפול מקצועי, את יכולה לציין באיזה אזור את גרה, באיזו קופת חולים את מבוטחת ומה האמצעים הכלכליים שלך (כלומר, האם את יכולה לממן טיפול פרטי או לא).
אשמח לעזור לך למצוא מסגרת מתאימה לטיפול עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הביישן למד...
רונן דוד09/05/2007
לפי דעתי את צריכה להתחיל בעבודות שלא מצריכות מבחנים מייגעים,
כמובן רק בתור התחלה, עד שתתפשי מספיק ביטחון.
יציאה מחממה כמו הצבא בדרך כלל לא פשוטה
ומחייבת אותנו לתקופת הסתגלות לאזרחות שהדרישות בה שונות.
אני בטוח שעם הזמן תרכשי ביטחון ותוכלי להתמודד עם פחד הקהל שקיבלת.
את בחורה צעירה ואני לא חושב שזה המקום להשליך התנהגות רגעית או זמנית על כל חייך.
אני בטוח שזה זמני וזה יעבור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה גדולהNo Name07/05/2007
יש לי בעיה גדולה !
יש לי חבר ולחברה שלי יש חבר [הכל עד כאן טוב ויפה..]
ועכשיו הבעיה.. אנלא בטוחה שאני אוהבת אותו..
ומצד שני ... אני חושבת שאני מחבבת את החבר של החברה שלי וגם יוצא לי לחשוב עליו..
מה עושים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה תתעוררו!! לבחורה יש בעיה גדולה
הילה הראל08/05/2007יש למישהו מה להגיד לה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחבר של החברה שלי...
רונן דוד09/05/2007
תשמעי, את יכולה להיות ביצ'ית ולגנוב את החבר לחברה שלך,
כך יש סיכוי גדול שהיא כבר לא תהייה חברה שלך מן הסתם,
או שתמתיני שהם יסיימו את יחסיהם והוא יתפנה,
או שתמשיכי הלאה ותמצאי לך בחור שאת אוהבת ואין בינו לחברותייך שום קשר חברות,
וזה מה שאני ממליץ לך לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם החבר שלי?
No Name09/05/2007מה איתו?.. להישאר או להיפרד?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קשה...
רונן דוד09/05/2007
אם את אוהבת אותו, תישארי,
אם לא, אז לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני לא כלכך בטוחה?..
No Name10/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז עדיף שתפרדו...
רונן דוד10/05/2007
לא יפה לשחק ברגשות של בנים,
אם לא בטוחים ולא אוהבים, חבל על הזמן שלו ושלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא קל..
No Name11/05/2007להפךך.. זה ממש קשה!..
ונגיד שבסוף באמת אני ואחשוב והכל ואבין שאני לא אוהבת אותו.. אז איך אני אמורה להפרד ממנו בליי לפגוע בוו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידע כללי
הילה הראל11/05/2007אפשר לשאול בת כמה את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל
No Name12/05/200714 וקצת ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה את אומרת!!!
הילה הראל12/05/2007חשבתי שאת יותר גדולה, קרובה ל- 17...
נכנסת לעומק הסבך בגיל צעיר...
את באמת נמצאת בסיטואציה מאוד רגישה, כי אני מתארת לעצמי שהחבר שלך, החברה שלך והחבר שלה, הם אנשים שאת רואה באופן קבוע בביה"ס או בסביבה הקרובה. אם תהרסי את היחסים איתם, את יכולה לא רק לפגוע, אלא גם להפגע מאוד ואני רואה שחשבת על הבעיה לעומק.
מה עושים???
מנסיוני האישי ומנסיונם של הרבה מאוד אנשים שאני מכירה ודברתי איתם על הנושא, חלק בני גילך פחות וא יותר, אני יכולה לומר לך שאת בדרך הנכונה, כי את מתנהגת בבגרות:
את לא פועלת בצורה נמהרת, את לא עושה דברים שאולי יגרמו לך לנזק ותתחרטי עליהם, אלא חושבת ומתייעצת. זו דרך מאוד בוגרת להתמודד עם סיטואציות קשות.
וחוץ מזה, ככל שמתבגרים מגלים שלפעמים במציאות, צריך לוותר על כל מיני דברים שרוצים.
את צריכה לעשות חשבון מה חשוב לך יותר: היחסים עם החברה שלך, הרגשות של החבר שלך או מימוש הרגשות שנראה לך שיש לך כלפי החבר של החברה שלך. צריך לחשב את כל העלויות, כלומר, את כל החלק הרע של התרחיש: מה המחיר שתשלמי על כל צעד שתעשי.
מה את אומרת?
נשמח מאוד אם תמשיכי לשתף אותנו במחשבות שלך ובתהליך הקשה שאת עוברת, כחלק מההתבגרות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהה לךך!!
No Name12/05/2007עזרת ליי הרבהה!
ואני אמשיך לעדכןן בקשר למה שאני מתכוונת לעשות וכל זה..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון הצלחה!!!
הילה הראל14/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
No Name14/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרונן הנחמד!תקוה06/05/2007
רונן, אתה פשוט מקסים, אני מגלה בהרבה תשובות שלך את עצמי, כנראה לשנינו אופי דומה,
אבל תראה לאן הגעת בלי אומץ,ועם בדידות, וכזה אופי!
ותראה לאן הגעתי אני עם בדיוק אותו אופי?
אי יתכן, גלה לי קצת מה עשית, איך עבדת על עצמך והשתנית??
מודה לך מאד על העידודים והדחיפות, בינתיים לא עשיתי כלום.
אבל- יישר כח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המחמאות...
רונן דוד09/05/2007גרמת לי להסמיק...
המנטרה שלי בחיים היא לעשות Contra fobic behavior (אני מקווה שאייתתי את זה נכון),
זאת אומרת לעשות נגד התחושה הטבעית,
כמו שאומרים על אנשים שמפחדים מדם, דווקא הם הולכים להיות מנתחים,
או שכאלה שיש להם פחד קהל הולכים והופכים להיות מרצים,
זאת אומרת להלחם בתחושות הטבעיות שלנו ולעשות נגד הכיוון הטבעי,
כמובן שזה בהקצנה, אבל בשלב ראשון את יכולה להציב לעצמך מטרות קלות ולא קשות להשגה,
תעמדי בהן אחת אחת, תקבלי ביטחון ותמשיכי למטרה הבאה בחיים,
ככה פשוט משיגים הישגים.
90% ממהצלחות תלויות ברצון וב- Drive הפנימיים שלנו...
את מוזמנת להיכנס לאתר הבית שלי ולקרוא בו מאמרים נוספים שכתבתי בנושא איך הגעתי לאן שהגעתי ומה השיטות שלי.
תקראי במיוחד את המאמר על "העצמה וסינרגיה"
www.rbooks.co.il
בהצלחה ותחזרי לעדכן אותנו על המטרות שאת מציבה לעצמך ואיך את פועלת להגשימן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהNo Name06/05/2007
איךך אפשר להפסיק לחבב ולחשוב על מישהוו ולאהוב מישהוו אחרר?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן עושה את שלו...
רונן דוד06/05/2007
וחוץ מזה, אם תהיי עסוקה בכל מיניי דברים,
כך גם תחשבי על האקס פחות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מתגברים על הטראומה?נילי06/05/2007
כיצד מתגברים על טראומת הלידה הראשונה?
יש לי תינוקת בת שנה ושבעה חודשים ושנינו חשים בצורך לילד נוסף
אך בתוכי אני עדיין שומעת את זעקותי מחדר הלידה-למרות הזמן שעבר
אני עדיין יכולה לחוש בקירבי את עוצמת הכאבים,התפרים, העומס הריגשי והשינוי הכה מהותי בחיי שאף אחד לא יכול היה להכין אותי אליו,
אני חשה קונפליקט עצום-רצון לילד מצד אחד ומאידך-פחד שהוא טיבעי-אך זה לא מעודד אותי,אני מנסה להרגיע את מחשבותי,להאמין ולחשוב חיובי בצורה זורמת,אך הפחד משתלט עלי.
האם זה נכון שאחד הדברים החשובים כדי לצאת מזה זוהי תמיכתו ורגישותו של בן הזוג?
אני יודעת שלעולם הוא לא יוכל להכיל את עוצמת רגשותי בתחום הזה,טיבעי לחלוטין..
יש דרך להתגבר?
אני לא מרגישה "שהזמן עושה את שלו"..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה למהר?
הילה הראל08/05/2007יש לך תינוקת קטנה בבית. יש לך סיבה למהר להביא עוד ילד לאוויר העולם כבר עכשיו, כשאת מרגישה שאת עדיין חווה בכזו עוצמה את הלידה והשינוי העצום שחל בחייך?
מה הלחץ?
זה נכון שלא תמיד "הזמן עושה את שלו" ונשמע שעברת חוויה שדורשת עיבוד רציני, כי הכאב נשאר חרוט בגופך ובנשמתך, אבל להביא עוד ילד? זה הרי לא מה שיפתור את הבעיה.
אני מציעה שתקחי את הזמן, אלא אם כן יש לך סיבה להזדרז (גיל, בעיות פוריות).
גידול ילדים, כמו שכבר גילית, הוא לא דבר פשוט וקל. זה פרויקט שדורש המון פניות והמון השקעה של רגשות, אנרגיות, זמן, כוחות ומה לא...
אני מבינה שאת מרגישה די בודדה עם החוויה ואין לך ממש עם מי לחלוק אותה ולעבד אותה. נראה לי שכדאי למצוא מישהו או מישהי שתוכלי לדבר אתו או אתה בפרטיות על מה שעברת ואת עדיין עוברת.
בואי נחשוב קצת ונראה אם יהיה לנו איזה רעיון.
וקחי את הזמן!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -טראומה
נילי09/05/2007היי,
הסיבה שאני מרגישה לחץ נובעת מכמה גורמים:
1.אני דתיה ובסביבתי יש לחץ בנושא הילודה,מה לעשות?!- זה משפיע אם רוצים ואם לא..
2.כתבתי שלזמן אין פה משמעות והוא לא עושה את שלו בהרגשת עוצמת הכאב והפחד של הלידה -לכן נראה לי שאין טעם לחכות כי עם הזמן אני רק אשקע יותר עמוק בפחדים ולכן אולי עדיף לקפוץ עכשיו למים (כמו בעניין חתונה שכאשר רווקים מתמהמהים מהפחד מהמחויבות ומהלא נודע הם בסוף מתקבעים ונשארים לבד כי התרגלו למצב וכבר קשה להשתנות ולכן הזמן פה לרעתם.)-מה דעתך על זה?
3.יש לי פחד שהילדה תהיה מפונקת או תרגיש בודדה כי הרי טיבעי שמתישהוא נביא עוד ילד אז אני חושבת לעצמי מה הטעם לחכות.
אני אמנם בת 24 וככל שעולה הגיל שמעתי שהמערכת נשחקות ויש יותר סיכונים לכן עדיף ללדת בגיל יותר צעיר.
יש בי גם אמונה שמתי שזה צריך לקרות זה יקרה כי אני רואה כ"כ הרבה זוגות שמנסים להרות ולא הולך להם באופן הטיבעי כך שצריך להודות ולא ללכת נגד הטבע ובאופן אישי-עברתי הפלה בתחילת הנישואין וחשתי שזה בא כעונש על כך שמנעתי הריון כשנה..
למרות כל השיקולים שכתבתי כאן-רק כדי שתביני מאין נובע הלחץ להרות (ואגב אין בעיה של פוריות,ב"ה.)אני עדיין מרגישה פחד עצום כי הלידה היתה קשה מנשוא ולכן אני מצויה בתוך קונפליקט - בעיה כי לצד כל הקטע הריגשי המאוד לא קל יש שיקולים רציונלים כפי שציינתי-והאמת גם קצת חשק לתינוק חדש. אני מקווה שאני לא נשמעת מתוסבכת מידי...
פשוט יש לי רגשות מאוד מעורבים בנושא כפי שאת שמה לב..
אשמח לשמוע דעתך,
בברכה,
נילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנילי יקרה
הילה הראל11/05/2007באמת הבהרת את מקורות הלחץ להרות שוב.
בניגוד למה שאמרת, אני חולקת על-כך שהריון נוסף כעת יעזור לך להתגבר על הלידה הקשה שהיתה לך. הייתי שמחה לשמוע ממך קצת יותר פרטים על הלידה, אם זה בסדר מבחינתך.
אני יודעת שבחברה הדתית יש הרבה לחץ בנושא הילודה. אני חושבת שנשים, בכל חברה, נדרשות להוכיח שהן סוג של "גיבורות על", את יודעת כמו Super Woman וחבל שכך... לא רק בתחום הילודה, גם כאשר נשים מנסות לעשות את השילוב קריירה מזהירה+אמהות מסורה+להיות רעיה למופת+בת/אחות/חברה וכו' למופת+אשת חברה +עקרת בית+טבחית+מפיקת אירועים וכו' וכו'.
אי-אפשר לעשות הכל, אנחנו רק בני-אדם וכדאי שנכיר במגבלות שלנו ולא ננסה להתחרות עם אף אחד.אחר. השם ברא כל אחד ואחת מאיתנו כפי שהוא ויש לכך סיבה. זה שאחת מסוגלת להתמודד עם גידול 15 ילדים בהפרש של שנה-שנתיים, זה לא אומר שום דבר לגבי אחרות. כנ"ל לגבי כל תחום אחר מהתחומים שהזכרתי ומאלה שלא הזכרתי, מפאת קוצר היריעה.
חשוב שתתני לכך מקום ואני גם בטוחה שכל רב שתתייעצי אתו, יאמר לך את הדברים האלה.
כמובן שצריך להתמודד ולנסות לשפר את היכולות.
אני הייתי מציעה לך לבדוק אפשרות של התייעצות עם מדריכת "דולות". את מכירה את המקצוע הזה? אנסה לדבר עם אחת המדריכות שאני מכירה ואולי היא תוכל להדריך אותך ולעזור לך להתגבר על החוויה הקשה שהייתה לך.
בכלל, ליווי על-ידי מיילדת או דולה משלבי ההריון המוקדמים מאוד מסייע להתמודד עם ההריון והלידה. הייתי מציעה לך לשקול גם אפשרות כזו בעתיד, אם את יכולה להרשות לעצמך.
אני נפרדת ממך בינתיים ומברכת אותך בשבת שלום. אחזור אלייך אי"ה במוצ"ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע טוב! מה שלומך?..
נילי12/05/2007אז ככה...את סיפור הלידה השמעתי המון פעמים בפני חברות ואנשים כי יש הקלה כשמדברים,באופן כללי אני טיפוס פתוח כך שאני מתפרקת ומספרת (כמו גם עכשיו) וזה חלק מההתמודדות אצלי.
אז אני אכתוב בתמצית-זו היתה לידה ארוכה מאוד-24 שעות.
היו סיבוכים עם האפידורל-מה שבאמת גם הקשה על תהליך ההחלמה, אך יותר מהכל היה לי קשה עם 2 דברים-הצירים בסוף שבאו בעוצמות מפחידות שעד כמה שניסיתי להיות דרוכה לכאב הם אכן זיעזעו את גופי ונישמתי וכ"כ קשה לי "לצאת" מהם..
וגם התקופה הראשונית שאחרי הלידה - כלומר היה לי ממש תקופת "אבל" על החופש שנגזל ממני והלם מוחלט מהאינטנסביות שבטיפול שלא נגמר..
הרגשתי די ב"דיכי" שאני כלואה בבית והלידה היא סוף העולם מבחינתי-
ולקח לי זמן רב להתאושש מהקימות האינסופיות בלילה, אני גם חייבת להודות שממש לא בא לי בטבעיות החיבור לילדה וכל הקטע האימהי..
(כולל ההנקה)
ופתאום הזוגיות משתנה ובכלל,ה-כ-ל..את יודעת..
אמנם לכולן זה ממש שינוי דרסטי ועצום אבל כמו שכתבת -בלתי אפשרי להשוות את הרגשות המשתנים מאחד לשני.
כיום-אני הרבה פחות מתוסכלת ונכנסתי למסלול האימהי ,התרגלתי לכל-
עם קצת תלונות פה ושם .. והעיקר הילדה מדהימה-תודה ל-ה'!!
בקיצורר..
מה באמת העיקרון של "דולה" חוץ מהליווי הטכני? איך זה עוזר בפועל בכל ההתמודדות?
בהחלט אשמח לשמוע עד כמה זה יעיל.
אגב-האם החששות שלי סבירים או שנשמעים חרדתיים מידי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע טוב גם לך נילי
הילה הראל14/05/2007אני מצטערת על העיכוב בתשובה, אבל יש בעיות טכניות כל הזמן וחלק מהתגובות לא נקלטות במערכת.
חבל...
קראתי כל מה שכתבת ורציתי לומר לך שאת נשמעת אשה מאוד רגישה ומאוד מודעת ולכן, אם תעבדי (מלשון "עיבוד") ואם תעבדי (מלשון "עבודה") על חוויית הלידה וההורות, את יכולה לצאת רק מחוזקת. הרבה מאוד נשים מרגישות כמוך, אבל רק מעטות מרשות לעצמן להודות בכך. למזלי הרב, אני הגעתי ללידות די מוכנה, לאחר שהייתי בהדרכה ומעקב פרטי ופרטני אצל מיילדות מוסמכות שלמדו גם את כל הקשור לליווי במהלך ההריון ולידה טבעית. מנסיוני ומנסיונן של הרבה אחרות, זה מאוד עוזר.
דיברתי עם מדריכת דולות וביקשתי ממנה להגיב ולסיפור שלך ואכן היא עשתה זאת, אולם הדברים שכתבה לך לא ניקלטו במערכת. אני פונה עכשיו לתמיכה הטכנית לברר מה קורה והיא תכתוב לך שוב.
אדבר איתך מאוחר יותר או מחר
שיהיה לך יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצפה..
נילי17/05/2007אני עדיין מחכה לתגובה של מדריכת הדולות..
לסיפור שלי, הבעיה הטכנית הסתדרה כבר?
יום טוב!!
נילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש ממנה לנסות שוב ואם זה לא יסתדר
הילה הראל22/05/2007אבקש ממנה למסור את המייל או מס הטלפון שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנילי, צרי אתי קשר באמצעות המייל שלי
הילה הראל23/05/2007הכתובת רשומה למעלה. אשלח לך את הטלפון של מדריכת דולות במייל.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגוריםדיקלה04/05/2007
כבת 60. עומדת לעבור דירה לעיר אחרת וזה מדיר שינה
מעיני. חוששת מהשינוי מהקושי וגם בטבעי חרדתית.
עצך המחשבה שצריכה לעבור דירה גורמת לי להתקפי חרדה
דופק מהיר ומועקה ודכאון. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "מעבר מגורים"
הילה הראל05/05/2007אני מוצאת את המינוח מצמצם ומטעה. הרי את לא "עוברת דירה" או "משנה מקום מגורים".
את אמורה לעבור לעיר אחרת, לסביבה חדשה, במקום בו תגורי יהיו שכנים חדשים, רעשים מסוג שונה, סניף בנק חדש ווב פקידים שאינם מכירים אותך, מרפאה חדשה ובה רופאים, אחיות ואנשי מנהלה לא מוכרים... סופר מרקט חדש, רחובות חדשים, אולי את רגילה לשבת בבית-קפה מסויים, להסתפר אצל ספרית קבועה במשך שנים. אולי את משאירה מאחורייך חברים קרובים.
בקיצור, את עומדת לעשות שינוי מאוד משמעותי בחייך.
ככל שהגיל עולה, ההרגלים מתבססים ומתקבעים ולכן גם קשה יותר לעשות שינויים. לפעמים, קשה אפילו להרדם על מיטה זרה ובחדר אחר, גם אם מדובר במלון יוקרתי.
יתר על כן, את אומרת שהנטייה האישיותית שלך מאופיינת ברמות חרדה גבוהות.
אז מה עושים?
מכיוון שאינני מכירה אותך, מעבר לפרטים המעטים שציינת, אציע מספר אפשרויות:
פעמים רבות, משבר מסוג זה שאת חווה כעת, יכול להוות גם הזדמנות לפתרון של בעיות "עתיקות יומין". אני מניחה, לאור מה שסיפרת, שאת בעלת רגישות גבוהה למצבים לא מוכרים. זו יכולה להיות הזדמנות לברר עניין זה לעומק ולמצוא לו פתרון אמיתי, במסגרת של טיפול פסיכותרפוייטי, כמובן.
אפשרות נוספת היא לפנות לטיפול באמצעות "Bio Feedback". המדובר בשיטת טיפול המבוססת על למידה ושינוי התנהגותי. ניתן כיום לקבל טיפול כזה ברוב המרפאות לרפואה משלימה של קופות החולים וכמובן, גם באופן פרטי.
טיפול נוסף במצבי חרדה הנו טיפול תרופתי הניתן על-ידי פסיכיאטר. קיימים כמה סוגי טיפול: טיפול תרופתי ההפועל באופן מיידי ומשפיע לטווח הקצר, בו ניתן לעשות שימוש נקודתי, או טיפול ארוך-טווח, שאת תוצאותיו ניתן לראות רק לאחר כחודש ימים, אולם הוא גורם לשינוי של ממש בנטייה הבסיסית לחרדה, כל עוד ממשיכים בטיפול.
ועוד דבר: את יכולה לנסות למפות את כל "אזורי הלחץ": כל דבר שמטריד או מדאיג אותך ביחס למעבר. כשהרשימה תושלם, ניתן לעבור עליה סעיף-סעיף ולמצוא דרך להתמודד עם כל אחד מהמצבים. אולי תוכלי להעזר באדם קרוב או בפורום שלנו.
שינוי מקום מגורים משליך כמעט על כל תחומי החיים וטבעי שיהיו לך חששות ותחושי בחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה כולל עזרה וייעוץץ לבני נוער ?No Name03/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה לא?
הילה הראל05/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהתקוה03/05/2007
הגעתי למסקנה שאני בעלת ערך עצמי נמוך עד בינוני,( בקיצור נחיתית מאוד) איך אוכל לעלות את הערך העצמי שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על סמך מה הגעת למסקנה הזו?
הילה הראל05/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך עצמי...
רונן דוד06/05/2007את יכולה להעלות את הערך העצמי בעיניי עצמך,
באמצעות ייזום חוויות בעלות משמעות עבורך.
אם זה על ידיי השקעה בכשרונותייך,
אם זה על ידיי עיסוקים שמעניינים אותך,
ובכלל בכל דבר שעושה לך טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן של אמא... מה עושים?!שירי02/05/2007
שלום, אני נמצאת בזוגיות כשנה.
עברתי לגור איתו לפני כמה חודשים. בחור מקסים וטוב לנו ביחד. הוא גר רחוב ליד הוריו, ושאר משפחתו גרים בסמוך. לרוב, אנחנו הולכים לארוחות אצלהם. ובכלל נמצאים בקרבתם הרבה.
בהתחלה זה לא הפריע לי. אבל לאט לאט התחלתי לקלוט סימני "הבן של אמא" - אמא שלו היא אשה מאוד דומיננטית ודעתנית אשר צריכה שהכל יהיה בדרך שלה , וכמובן שרק דעתה נחשבת. ולמרות שהוא מודע לזה (ואף הזהיר אותי מכך בתחילת הקשר), נראה שהוא לא רוצה או לא יכול לעמוד מולה.
לי זה התחיל מאוד להפריע כאשר הזוגיות נהיתה יותר רצינית - וזה נורא מציק לי המחשבה שאם נרצה למסד את הקשר יום אחד, אז האשה הזאת תהיה מעורבת בכל היבט בחיים שלנו.
אני מאוד אוהבת את בן זוגי, ואני לא רוצה לדבר איתו על זה -כי זה רק יחמיר את המצב (כי כמו שאמרתי, הוא מודע לכך שאמו אשה קשה, אך עם זאת הוא תמיד ילך להתייעץ איתה ולקבל את דעתה לגבי כל צעד).
חשבתי שאם אני אצליח להיות הדמות השולטת בחייו, אז הוא ינסה לקחת חופש מאמו - אך אני לא יודעת איך לעשת את זה.
ובכלל מה כדאי לעשות במצב כזה?!
אנא תעזרו לי, אנחנו עומדים בפני החלטה חשובה של רכישת בית ואני מרגישה שבסופו של דבר זו תהיה החלטטה של אמו לגבי כל העסקה.
חייבת להודות שמהפורום השני ("זוגיות ונישואים") ייעצו לי לקחת אותו לסדנה לצמיחה אישית, אך האם זה הפתרון היחיד? אני מכירה את עצמי ויודעת שלא אוכל לדבר איתו על דבר שכזה ובמיוחד לא להציע על סדנה!
האם אין ולו דבר קטן או צעד ראשון לקראת פתרון שאני אוכל ליישם בעצמי?
בבקשה תייעצו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירי
נילי03/05/2007היי שירי,
אני חייבת לציין שאני התחתנתי עם בעל שהיה "סופר-דופר" קשור לאמא שלו, עם הזמן-ככל שהזוגיות העמיקה הקשר ביניהם הלך והתרופף.
זה ממש תלוי באופי שלו-הרבה יותר מהאופי שלה. אם הוא יהיה חזק מספיק להשתחחרר ממנה תהיו מאושרים.
נסי לדבר איתו הכי בעדינות שאפשר ולומר לו אפילו עד כמה את מעריכה את אימו- תתפלאי,זה עושה את העבודה, מה שנקרא-"בהפוכה"..
שיהיה בהצלחה, אשמח לשמוע מה קרה,
נילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מנסחת את הבעיה באופן שונה
הילה הראל05/05/2007ממה שסיפרת, הבעיה האמיתית אינה "אמא שלו", אלא העובדה שאת חוששת מאוד מכך שאם תדברו על מה שקורה, זה יהרוס לכם את היחסים. כלומר, לא אמא שלו תהרוס לכם את היחסים.
זוגיות טובה באמת מושתתת על היכולת לדבר מבלי שהמילים שנאמרות יהרסו את הקשר, האהבה והיחסים. נראה לי שזה הדבר שאת/ם צריכים ללמוד "ויפה שעה אחת קודם..."
בניגוד להמלצה שקיבלת בפורום "תמיכה וזוגיות", להערכתי אין צורך ששני בני הזוג ישתתפו בסדנא. מספיק שאחד עושה שינוי בכדי שזה ישפיע על האחר.
כלומר: מספיק בהחלט שאת תטפלי בקושי שלך ותלמדי את בן-זוגך/אהובך שהמתנה הגדולה ביותר שניתנה לבני האדם הנה היכולת לדבר. דרך הדיבור והשיחה אנחנו לומדים ומתפתחים, גם במקרים בהם לא תמיד נעים לנו לשמוע את הדברים. תתבונני בזוגות שאת מכירה, כאלה שיש להם זוגיות טובה באמת ותראי בעצמך שזה המפתח להכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירי05/05/2007תודה רבה על התגובות.
נילי, אני ניסיתי בדיוק את מה שהצעת וראיתי שרע זה לא יכול לעשות, כשאני מדברת לזכותה של אימו - הוא תמיד מעריך שאני יכולה לראות את הדברים האלה. אז אני רוצה להאמין שיהיה בסדר - זה לוקח זמן.
אך גם חייבת להודות שיש הרבה אמת במה שכתבה הילה. אני בהחלט מאוד חוששת מלדבר איתו על מה שקורה, ואל תביני אותי לא נכון - אנחנו מאוד פתוחים ואין נושא שאני לא מדברת עליו איתו, פשוט הרגשתי שכאן העניין סופר רגיש ואני כל כך לא רוצה לפגוע ברגשותיו - או שירגיש שהוא "באמצע" בין הנשים שלו.
לכן, ובעיקר שאין לי מושג איך לגשת לנושא העדין הזה, אני כבר החלטתי להשתתף (לבד - או מקסימום עם חברה נייטרלית) באחת הסדנאות - ואולי שם אני כבר ארכוש כמה כלים להתמודדות עם הבעייה שלי.
שוב תודה רבה רבה לכן!
עכשיו כבר יש לי הרבה יותר סדר בראש - והרגשת הקלה גדולה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר ושינויים!roni02/05/2007
היי לכולם!
אני בת 36 כבר לא צעירה ולפני כמה חודשים הכרתי את בן זוגי הנוכחי.מאוד טוב לנו יחד אבל פתאום כשהוא הציע לי לעזוב את דירתי ולעבור לחיות יחד נכנסתי לפחדים וחרדות!אני כבר יומיים לא ישנה בלילה,
מתה מפחד שמא אעזוב את דירתי ואח"כ לא יסתדר איתו ומה אעשה?!פתאום אני מוצאת שאולי הוא בכלל לא מתאים לי מבחינת כל מיני דברים למרות שאני מאוד אוהבת אותו והוא אותי!
בקיצור המחשבות משגעות אותי ואני מאוד מדוכאת במקום להודות על הנס שקורה לי בגילי הלא צעיר!
אשמח לעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת אמון
הילה הראל05/05/2007בעצמך ובאחרים, לאפשר לעצמך לוותר על חלק מהשליטה... למה זה כל-כך קשה בעצם?
האם את רוצה לחיות בזוגיות? להקים משפחה?
אם התשובה היא "כן", תצטרכי לקחת בחשבון שזה כרוך בוויתור על הרבה דברים, ביניהם על השליטה בחיים. יש שני מנהיגים למשימה הזו ולא תמיד הדברים יסתדרו כפי שהסתדרו כל עוד חיית לבד.
בעידן הנוכחי, במילניום הנוכחי, רכשנו הרבה מאוד ידע וכישורים אולם הדבר היה כרוך באבדנם של כישורים אנושיים אחרים. יכול מאוד להיות שכדאי לך לפנות לטיפול כדי לרכוש את הכישורים הדרושים כדי לחיות בזוגיות, כי כמו שאת אומרת, את אמורה להיות מאושרת, אבל השינוי הזה מפחיד אותך מאוד כרגע ואת חווה בעיקר את כל החלקים הפחות אטרקטיביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאחזות בדברים ידועים ומוכרים...
רונן דוד06/05/2007
הכי טבעי לנו כבני אדם להאחז ולשמור על הקיים.
אני חושב שככל שהגיל הכרונולוגי שלנו עולה,
כך קשה לנו יותר לקחת סיכונים.
עכשיו כשאת מודעת לעובדה זו, את צריכה להבין שחלק מהכיף
בחיים והמהות שלהם היא לקחת לפעמים סיכונים.
אחד מהם זה לעשות את הצעד "הנועז" ולעבור לגור עם בן זוג.
על מנת להפחית את הסיכון, את יכולה לשמור על דירתך הקודמת
ולעבור לגור עם בן זוגך לתקופת נסיון, כמובן אם את יכולה להרשות זאת לעצמך...
מבין את לבטייך אבל מכאן אני שולח לך חיזוק על מנת שתבצעי את הצעד הכי נכון בשבילך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרונןתקוה01/05/2007
תודה על התשובה, ננסה ללכת בכיוון שנתת על אף שהדברים הללו לא מחזיקים אצלי זמן רב, אני מתיאשת מהר... האמת שאני מאד רוצה עוד ילדים וזה בהחלט משגע אותי, אני גם חקרנית מטבעית ורוצה להבין עד הסוף את כל ההליכים הרפואיים בנוגע לטיפולי הפוריות, כעת התחלתי בהם ואולי זה מה שלא נותן לי מנוח. אני פוחדת להגיע לדברים מפחידים ומצד שני מאד רוצה ,...
בכל אופן תודה לך ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימית יקרה...
רונן דוד01/05/2007
אני שמח שעזרתי, ולו במעט...
רק תדעי שיש מן המשותף בינינו,
נקווה שנצליח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי- אני לא יודעת..דנה01/05/2007
שלום
אני גרה בחו"ל, לא מרצוני בכלל, עברתי לפה באוגוסט, והייתי ממש שמחה בארץ אחרי שנתיים של בדידות מוחלטת ממשפחה (בעיות עם ההורים, הגיע למצב שהאמא רצתה להעיף אותי לקיבינימט לאבא שלי שגר בברזיל, זה לא קרה אבל לא היה לנו קשר לשנתיים מרוב הכעס שהיה ביננו) וחברים, ובשנה האחרונה מצאתי את החברה הכי מקסימה בעולם, אהבתי את כווולם והייתי הכי מאושרת שבעולם(הייתי 3 שנים בארץ, 2 מהם בלי אף אחד, ושנה האחרונה היה טוב וכו')...ובסוף הייתי צריכה לעזוב בגלל עבודה של אבא חורג שלי, ועזבתי אותם בארץ אחרי שסוף סוף מצאתי חיים טובים שמה...
עכשיו כמובן אני מלאה בגעגועים, וכבר עברו 8 חודשים, ו6 מהם הייתי לבד בלי חברה שוב, ולא הפסקתי לחשוב על החברים שלי שהיו לי בארץ ועד כמה חרא פה......אבל עכשיו יש לי חברים, אומנם לא מקסימים כמו בארץ, אבל עדיף מכלום..
האמנתי שברגע שפה תהיה לי חברה, אני יהיה שמחה שוב....אבל אני טועה מסתבר..
אני לא מפסיקה להיות עצובה, ברגע שאני חוזרת הביתה מבצפר ואני בודדה יחסית, אני נעשית דכאונית, שונאת את עצמי, ופשוט מתחרפנת מדי פעם, חותכת את עצמי, בוכה וכדומה....שונאת את עצמי
וגם לפעמים כשאני בבצפר, אני מרגישה עצובה מאוד..
לפעמים אין שום סיבה לעצבות שלי, פשוט מרגישה חרא, ולא מצליחה לצאת מזה...
וזה יותר גרוע מהעצב שלי ב6 חודשים כשלא היו לי פה חברים, כי אז הייתה סיבה, עכשיו יש לי חברה אז אין לי סיבה להיות עצובה......אני לא יודעת למה אני ככה, אבל אני לא מצליחה לצאת מזה..
ואני לא רוצה פסיכולוג. חבר (אחד שבארץ, אני בקשר איתם עדיין..) הכי טוב שלי אומר לי ללכת לפסיכולוג...אבל הלכתי לפסיכולוג בעבר, ולא סבלתי את זה...
בקיצור, אני רוצה להפסיק להיות מלאת רחמים עצמיים חסרי פואנטה ועצובה בלי סיבה שאני לפחוט יודעת מה היא.....ואני לא יודעת איך....יש לי חברים, ואני נפגשת איתם לא מאט יחסית, ולמרות זאת אני עדיין שוקעת ברחמים..
לא יודעת כבר מה לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דנה...
רונן דוד01/05/2007תשמעי,
לעבור דירה ידוע שזה המצב בין הקשים ביותר מבחינה רגשית,
והזעזוע ממנו מדורג בין עשרת הזעזועים הגדולים ביותר בחיים.
את חייבת לדבר ברוח טובה, עם אמא שלך ולא לשלול הליכה לפסיכולוג,
שיכול להעלות לך את רמת החיים.
עניין של כימיה עם פסיכולוג חשובה ביותר,
אם לא הסתדרת עם אחד,
זה לא אומר שלא תסתדרי עם אחר.
כמו כן אני חוזר על המנטרה שלי,
תעשי דברים שעושים לך טוב, תתרחקי ממה שעושה לך רע.
תלכי לחוג מעניין, יצירה, נגינה, ספורט וכל מה שעושה לך טוב.
בגילך (אני מבין שאת נערה...) התנדבתי במד"א ובמשמר אזרחי, הייתי מלא סיפוק ומאד נהנתי ממה שעשיתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"כי האדם עץ השדה"
הילה הראל01/05/2007מכירה את הפסוק או את השיר?
זה בהמשך למה שאמר לך רונן:
אנחנו חיים בעידן של גלובליזציה והנה, את שם איפה שהוא בעולם ואני כאן בישראל הרחוקה ובכל זאת אנחנו יכולות לשוחח. זה נחמד שאפשר לדלג לנו ככה ממקום למקום בכזו קלילות, לראות מקומות חדשים ולהכיר אנשים חדשים...
אבל...
האדם הוא במובן מסויים כמו עץ: כדי לגדול ולצמוח ולתת פרי הוא צריך כמה תנאים בסיסיים: טיפול טוב (שמש, מים, פרפרים ודבורים...כל הדברים האלה) ואת האפשרות להצמיח שורשים עמוקים. וגם האדם גדל טוב יותר כשיש לו את האפשרות להצמיח שורשים עמוקים ואת זה אפשר לעשות רק כשנמצאים במקום אחד.
את בסך הכל בת 17 ויש לך סיפור חיים לא קל. עברת המון מקומות, ההורים שלך נפרדו...
זה די מובן למה את מרגישה כמו שאת מרגישה. אבל זה לא חייב להיות ככה. באמת. אני מכירה הרבה אנשים שהחיים שלהם לקחו אותם למקומות מאוד קשים ושלא היה להם סיכוי לגדל שורשים, אבל בטיפול הם הצליחו לעשות את זה. חוץ מזה, כמה מהאנשים היותר נחמדים שאני מכירה הם פסיכולוגים. אבל זה יכול להיות כל אחד: כל מי שהכוונות שלו טובות, שיש לו ראש על הכתפיים ושיש לו זמן וסבלנות ורוצה להיות איתך, לשמוע אותך ולהקשיב לך: יועצת בבית הספר, מורה... לדעתי עדיף מישהו שהוא לא ממעגל החברים הקרובים, מישהו שיכול להיות גם אובייקטיבי ושאפשר להעמיס עליו בלי שיתפרק.
מקווה שנשמע מימך בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)