פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תקינה
    אלה
    01/05/2011

באיזה גיל תינוק אמור ליצור קשר עין? מה התינוק אמור לעשות בגין חודש וחצי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תקינה

הוספת תגובה

• התפתחות תקינה - תגובה

ליאת קופיט
    02/05/2011

אלה שלום,

בגיל חודש וחצי -חודשיים אנו נראה תינוק אשר עוקב אחרי חפץ ויוצר קשר עין, בסביבות גיל חודשיים נרצה לראות את התינוק מחייך חיוך רצוני. מעבר לזה ניתן ללתרגל איתו תרגילים נוספים, להשכיבו על כל צידי הגוף כדי שידע להכיר את גבולות גופו ולשכב בנינוחות.

אשמח לעדכן אותך גם בהמשך לגבי התפתחותו.
    בברכה:)

ליאת קופיט-מדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפת צד
    חגית
    30/04/2011

שלום,
    ביתי בת חודשיים מעדיפה להטות את ראשה (בשכיבה על הגב) רק לצד ימין. גם אם היא מסתכלת על משהו ואנחנו הופכים את כל המזרון, היא לא תהפוך את ראשה כדי לחזור ולראות את מה שעניין אותה קודם. אנחנו מנסים לגרות אותה כדי שתסתכל אליינו שמאלה,, אבל זה לא ממש עובד- הכי טוב זה שהיא תסובב תראש לצד שמאל לשניה ואז תחזור לימין....
    ניסינו היום ואתמול לחסום לה את צד ימין עם חיתול מגולגל, היא לא רגועה ככה וגם לא מצליחה להירדם ככה....
    מה לעשות?
    תודה, חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    העדפת צד

הוספת תגובה

• העדפת צד - תגובה

דבי גרוס דולב
    30/04/2011

הי חגה
    המצב אותו את מתארת נקרא טורטיקוליס- העדפה להטות את הראש לצד אחד וזאת בשל שרירי צוואר מכווצים בצד אחד ומתוחים יתר על המידה בצד השני. טורטיקוליס מצריך התייחסות מעמיקה ואישית יותר מאשר על גבי האינטרנט ולימוד תרגילים מתאימים, אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    רויטל
    30/04/2011

בתי בת 3 חודשיים מאז שהיא נולדה יש לציין שהחזיקה יפה את הראת יציבה ראש לא נפול בשכיבה על הגב היסיתי להרים אותה באמצעות משיכה של היידיים שלה בעדינות כלפיי והיא הייתיה יציבה והאש לא נפל אחורה גם שאני הופכת אותה על הבטן ומצמידה את ידיה היא מחזיקה יפה את הראש ומביטה קדימה הבעיה היאאאאא שהיא לא מצליחה להחזיק הרבה זמן מעמד עם זה ובוכה שאני אהפוך אותה בחזרה יש לציין כשהיא עייפ אני מנסה להשכיב אותה על הבטן אבל מהר מאוד היא מתעוררת ולא יכולה להניח את ראשה כאלו היא לא רפויה בשביל התנוחה הזו הראש ישר מתרומם יכול להיות שהשרירים שלה מתוחים ולכן היא לא יכולה להניח את הראש על הצד ??? וד"א כשהיא בטרמפולינה היא מושיטה את ידיה לאחד הצעצועים נוגעת ומזיזה אותו ולפעמים מצליחה לתפוס מעט האם זה מוקדם או שזה הגיל?? סתם בשביל לדעת

תודה ואתם ממש מקסימים

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן - תגובה

דבי גרוס דולב
    30/04/2011

הי רויטל
    את צודקת, תינוק אכן אמור לדעת להניח את ראשו בשכיבה על הבטן ואי הנחת הראש באמת מעידה על מתח שרירים גבוה מידי ואף על שרירי גב מקוצרים מידי.
    מצב תנועתי זה מקשה על שכיבה נינוחה על הבטן לאורך זמן כי בגוף אין מנוחה והוא מתעייף מהר. חשוב לזהות את הקושי וללמוד כיצד להרפות את גוף התינוקת על מנת לאפשר לה התפתחות נעימה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושתת ידיים לחפצים

רויטל
    01/05/2011

דבי קודם כל תודה על התשובה המהירה

ד"א איך אני אמורה להרפות לה את החלק של הצוואר בכדי שתוכל להניח את ראשה ללא מאמץ ??
    וד"א אני מניחה אותה על הבטן כשהיא מתעוררת אחרי שאני מחליפה לה ולפני שהיא אוכלת ואז היא רגועה ויכולה להיות כך אבל גם ממש דקה היא מחזיקה מעמד ומתייאשת יש משהו שאני יכולה לתרום בעניין??? כי זאת גם התקדמות כי לפני כן שהייתי שמה אותה אחרי ההנקה בערך חצי שעה אחרי היא הייתה מתאמצת ואף פולטת כנראה מהמאמץ שהיא מנסה להחזיק את עצמה אז אמרתי אני שמה אותה לפני הארוחה עד שאני מתארגנת היא מסתכלת על התמונות שיש לה מסביב למיטה

וד"א לא ענית לי לגבי הושתת הידיים שלה לחפצים יכול להיות פיספסת מאיזה גיל זה מתחיל ??

תודה רבה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא מדבר
    עדי
    30/04/2011

שלום רב,
    בני בדיוק בן שנה.
    הוא ממלמל, אך עדיין לא משלים מילים ולא מדבר.
    קראתי במאמרים שבגילו הוא כבר היה צריך לומר כמה מילים כמו אבא, בננה, מוצץ...
    אבל אף מילה הוא לא אומר.
    גם כשאני מנסה שישלים לי את המילה הוא לא משתף פעולה.
    כמו כן הוא עדיין איננו מצביע על חפצים.
    האם יש סיבה לדאגה ולפנות לאבחון?
    תודה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    עדיין לא מדבר

הוספת תגובה

• עדיין לא מדבר - תגובה

דבי גרוס דולב
    30/04/2011

הי עדי
    פורום זה עוסק בהתפתחות מוטורית בלבד, אנא נסי בפורום של קלינאית תקשורת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה
    אילי
    29/04/2011

שלום ביתי בת 10חודשיים היום שלה כזה היא נירדמת מאוחר בלילה 12אפילו אחד
    ואני רואה שהיא ממש רוצה לישון אך לא נירדמת מסתובבת הרבה על הבטן וכאילו שלא מצליחה למצוא תנוחה ואז היא קמה בוכה נעמדת בלול וכמובן שאני לוקחת אותה ומנסה שתישן איתי אך שוב היא קמה כאילו לא רוה לישון וזה נימשך הרבה זמן
    מה אני עושה לא נכון איזה דרך אפשר לפעול ????ואז בבוקר היא קמה לפעמים ב8ולפעמים ב10ובסביבות 13לפעמים נירדמת לעוד חצי שעה ואז ניזרקת בשעות הערב 20לעוד שעה וזה ניראה לי הורס את השינה בלילה ניסיתי לקלח אותה בשעות הערב שאולי תירדם טוב זה לא עזר מה לעשות מודאגת ולא ניראה לי הגיוני שנישן כל יום ב1בלילה
    אגב אני לא רואה שאלו כאבים של שיניים

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה - תגובה

דבי גרוס דולב
    29/04/2011

הי איילי
    פורום זה עוסק בהתפתחות מוטורית בלבד, קיימות יועצות שינה לתינוקות, אנא נסה להתייעץ איתן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינור בן חצי שנה
    ילנה
    29/04/2011

שלום רב,

בני בן חצי שנה עוד שבועיים מתהפך לפעמים מבתן לגב והפוך עדיין לא ...שוכב על הבטן אבל לא יותר מ10-15 דקות ומתחיל להתעצבן.הייתי רוצה לדעת מה אמור לעשות תינוק בגיל כזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינור בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תינור בן חצי שנה - תגובה

דבי גרוס דולב
    29/04/2011

הי ילנה
    בגיל חצי שנה אמור התינוק לשכב בנינחות על הבטן תוך הרמת ראש יציבה, כשזו אינה קיימת חשוב לבדוק מדוע. בנוסף נצפה להתהפכויות סדירות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה לא רוצה שתות מטרנה לפני שינה
    מיטל
    28/04/2011

בני לפני חודש וחצי החליט שנמאס לו ממטרנה .
    בבוקר שותה בלחץ 120 ובערב לא מוכן מבקבוק. לאחר שבוע כזה התחלתי לנסות דיסה בכפית ואכן זה הלך והוא אוכל דיסה 150 לפני שינה בכפית.
    הבעיה מתחילה שהוא ללא סבלנות בכיסא האוכל ואז מסרב לאכול.
    התחלתי עם שירים בטלויזיה וזה הלך תוך 1/4 שעה הדיסה נגמרה והופ הולכים לישון.
    ממש רע לי עם זה שככה אני צריכה לשכנע אותו לאכול ורק ככה הוא אוכל את הדייסה. ניסיתי ספרים משחקים כלום... רק טלויזיה.
    אשמח לשמוע את דעתך או מציאת פיתרון אחר.
    כמו כן אני מאוד רוצה להכניס לו נוהל ספר לפני שינה אז האם אחרי הדיסה לקחת אותו לחדר לקריאת ספר ואז לשים אותו לישון?
    חשוב לי לקראת שיגדל ויבין שיהיה נוהל קראית ספר לפני שינה ואני כרגע לא מצליחה בגלל הדיסה והטלויזיה... מה דעתך?
    יש לך עצה אחרת מה לתת לפני שינה לשתות חוץ מדיסה ? הוא אוכל ב18:00 ארוחת ערב ביצה גבינה, פשטידה הכל...

הוספת תגובה

• בן שנה לא רוצה שתות מטרנה לפני שינה - תגובה

דבי גרוס דולב
    29/04/2011

הי מיטל
    אנו לא עוסקות בנושאי תזונה, אנא נסי בפורום תזונת תינוקות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז שיאכל דייסת מטרנה במקום בקבוק

רות
    01/05/2011

ובזמן הזה תקריאי לו גם סיפור, פשוט תזרמי איתו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבעים
    רוני
    28/04/2011

שלום. יש לי ילדה בת 3 ביוני שמה ענבל. ענבל עברה לפני 5 חודשים השתלת כילייה בשניידר.
    כאמור היא ביקרה הרבה אצל רופאים, היא נולדה בניתוח קיסרי בשבוע 34.
    ענבל מדברת יפה, משחקת ויודעת להכריב פאזלים,טבעות, צללים וכל שאר משחקי הקופסה. אך יש דבר אחד שמטריד אותי: היא לא יודעת צבעים. אני חוזרת ואומרת לה בכל משחק, בכל ארוחה ובכל הזדמנות איזה צבע כל דבר והיא אומרת לא יודעת אז אני אומרת לה לדוגמא: הנה עגבנייה אדומה העגבנייה בצבע אדום, ואז אני שואלת אותה איזה צבע העגבנייה והיא אומרת לא יודעת. יש לציין שההתפתחות שלה לפי דעתי קצת איטית כי היא יותר בבתי חולים מאשר בגן אבל הייתי שמחה לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות. אשמח לתשובה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צבעים

הוספת תגובה

• צבעים - תגובה

דבי גרוס דולב
    29/04/2011

הי רוני
    אנו עוסקות בפורום זה בהתפתחות מוטורית בלבד ולכן לא אוכל לענות לצערי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטוריקה
    סיון
    28/04/2011

שלום ,
    יש לי תינוק בן 10 ח' שזוחל על 6, עומד על 4, מתיישב לבד, מתהפך מהבטן לגב (מגיל 6 ח'). להתהפך מהגב לבטן - עוד אין !....
    בפיזיו' של קופ"ח (ובהתייעצות בפרטי) נאמר שיש לו היפוטוניה קלה בגב, גמישות יתר במפרקים ופרט נוסף הוא גבוה (אחוזון 80). כל אלו קצת מקשים עליו את ההתארגנות הפיזית ולכן מעכבים אותו במוטוריקה הגסה. הוא בטווח אבל בחלק הנמוך של הטווח.
    1. האם היפוטוניה קלה וגמישות יתר זה דבר שחולף או שתמיד יצטרך מעקב / טיפול? כי גם בפרטי וגם בקופ"ח לא המליצו על מעקב וגם לא לעבוד על ההתהפכות.
    2. האם שחייה בשלב הזה (חוג במים...) יועיל ? לא רק בשביל הכיף.... לחיזוק הכוונה.
    3. המליצו לנו שברגע שיתחיל לעמוד, לקנות לו סנדלי "צעד ראשון" כדי שיהיה לו בסיס יציב לעמידה (בגלל גמישות יתר בכף הרגל). האם את מצטרפת להמלצה? כי אני שמעתי שדווקא עדיף לראשית ההליכה ללכת יחפים.
    תודה מראש, סליחה על האורך...

לקביעת תור
    סגירה
    מוטוריקה

הוספת תגובה

• מוטוריקה - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/04/2011

הי סיון
    1. היפוטוניה וגמישות יתר יכולים להשתפר אבל אך ורק עם תרגול נכון ומפליא בעיני שלא קיבלתם המלצה לתרגילים.
    2. שחיית תינוקות יכולה להיות באופן פוטנציאלי יעילה אבל הבעיה שהיא מתבצעת רק כחצי שעה בשבוע ולכן האפקטיביות שלה מעט מוגבלת.
    3.נעליים ראשונות אכן מומלץ לקנות זמן מה לאחר התחלת ההליכה. את ההתחזקות כדאי להשיג בתרגול נכון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה
    שלי
    28/04/2011

שלום
    תינוק בן חצי שנה שוכב על הבטן לזמן קצר אבל מרים יפה את הראש עד שמתעייף(כעבור 10 דקות)
    העניין הוא שהוא רוב היום ישן או אוכל וכך אין זמן לתרגול
    האם כדאי להעיר אותו על מנת לתרגל איתו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/04/2011

הי שלי
    לא כתבת לי אם בנך מתהפך או לא. אשמח לדעת כדי להבין את מקומו בהתפתחות המוטורית. אבל אם בנך לא מתהפך ועדיין מתקשה בשכיבה על הבטן הרי שהוא זקוק לתרגול ספציפי ואישי.
    אין צורך להעיר משינה לצורך תרגול אבל חשוב לראות שהתינוק ער מספיק שעות ביממה יחסית לגילו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהתיישבות בן 11 וחצי חודש
    דנה
    27/04/2011

בני בן 11 וחצי חודשים, זחל גחון, זוחל על שש, נעמד ומסתובב סביב חפצים אך אינו מתיישב לבד. כשהוא נעמד הוא כבר למד להוריד את עצמו, הוא עושה תנועה של ישיבה מזיז את האגן אחורנית אבל כאילו לא מספיק יציב כדי להחזיק את עצמו ולכן לא מגיע ממש למצב של ישיבה. מה ניתן לעשות? בפיזיוטרפיה אמרו לי כיוון שהוא ממש קרוב לישיבה להושיב אותו עם רגליים קדימה ולשבת מאחוריו אבל לא לגעת בו ולתת גירויים עם חפץ למעלה, בצדדים כדי שילמד לייצב את עצמו. מנגד אני יודעת שלא טוב להושיב לפני שהם יושבים לבד. מה את ממליצה לעשות??

הוספת תגובה

• בעיה בהתיישבות בן 11 וחצי חודש - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/04/2011

הי יעל
    כשתינוק מגיע לגיל זה, זוחל, נעמד ואף מתחיל מעט ללכת אך עדיין לא מתיישב, יש לכך סיבה פזיולוגית, יש קושי תנועתי שמוןנע ממנו,למרות ההתפתחות הכללית, מלשבת.
    בד"כ מדובר בחוסר תנועתיות מספקת בגב ובעמוד השדרה שמקשים על התעגלות הגב לצורך התיישבות.
    העיצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא פשוט לבדוק מהי הסיבה לחוסר ההתיישבות. מכיוון שבפזיוטרפיה קיבלת תשובה כזו כדאי לשקול ליווי התפתחותי בו בוודאי תקבלי סיבה ספציפית יותר בחיווי תרגילים מתאימים. אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשךתינוק בן 11 וחצי חודש לא מתיישב

דנה
    28/04/2011

תודה על תשובתך.
    הייתי איתו לפני כחודשיים באיבחון אצל מלווה התפתחותית ואין לו בעיה של התעגלות הגב
    אלא אמרו כי עיקר הבעיה היא חוסר בשיווי משקל ואני עושה איתו קצת תרגילים כמו אוירונים. מה יש עוד לעשות? לא ענית לי אם זה בסדר להושיבו כמו שהסבירו לי עם הרגליים קדימה כשאני סביבו ומושיטה לו דברים בכיוונים שונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשךתינוק בן 11 וחצי חודש לא מתיישב - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/04/2011

הי יעל
    קשה לי להמליץ על תרגול על סמך אבחון שאיני מכירה. אם אכן מדובר בקושי של שיווי משקל אז הכי נכון באמת הוא לעשות אווירונים ותנועה במרחב לסוגיה. יחד עם זאת לתינוק שיש קושי בשיווי המשקל יהיה גם קושי לעמוד.
    במקרים מסוימים הושבת התינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו עלולה לקבע את הקושי, במקרים אחרים לא. ובכל מקרה, אם כבר להושיב את התינוק אז בישיבה משוכלת כי מישיבה זו אפשר לרדת לעמידת 6 ומעמידת 6 מגיעים לישיבה משוכלת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהסדרי שינה
    אורי
    27/04/2011

שלום רב,
    הבת שלי בת 4.5 חודשים.היא נרדמת איתנו במיטה ואז אני מעבירה אותה למיטה שלה. הסידור דיי נח ליף כי בזמן שאני שוכבת לידה עד שתרדם אני עצמי נחה.
    אני רוצה להרגיל אותה להרדם במטה שלה. איך אני יכולה לעשות זאת?
    היום ניסיתי לשבת ליד המיטה כשהיא שוכבת לקראת שינת לילה (האורות מעוממים והיא רגילה שצריך ללכת לישון) ולא הצלחתי מרוב צווחות וחוסר רוגע מבחינתה. איך אני יכולה להרגיע אותה ולהראות לה שזה בסדר וצריך להרדם במיטה שלה ללא בכי וצווחות מצידה?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהסדרי שינה

הוספת תגובה

• שינוי בהסדרי שינה - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/04/2011

הי אורי
    לצערי אין פתרונות קסם להקניית הרגלי הירדמות חדשים. הדרך היחידה לעשות היא פשוט להתחיל בתהליך בהחלטיות ובלי לסגת ובכך לבלבל את התינוקת. יש להניח את התינוקת במיטתה בזמן המתאים וכשמתחיל בכי לקחת לידיים, להרגיע ולהחזיר למיטה.
    וכך שוב ושוב עד שתתחיל התינוקת להבין ולהתרגל לסדר החדש. אין צורך לתת לתינוקת לבכות אלא להיות שם עבורה, יחד עם זאת חשוב להיות עכביים על מנת שהתנליך יצליח. נותר רק להחליט האם זה נכון ומתאים לכם שכן מדובר בתהליך מעט קשה לשני הצדדים.
    בהצלחה!

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושבת תינוק בעגלה
    שירלי
    27/04/2011

החל מאיזה גיל ניתן ומומלץ להרים מעט את משענת העגלה ממצב של כמעט 180 עלות למצב ביניים ( לא ישיבה ממש , אלא לאפשר לתינוק מבט על הסביבה בעת הטיול)

לקביעת תור
    סגירה
    הושבת תינוק בעגלה

הוספת תגובה

• הושבת תינוק בעגלה - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/04/2011

הי שירלי
    רצוי לא להושיב תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו ולכן רצוי שישהה בעגלה במצב הקרוב ביותר לשכיבה עד שיגיע לעלייה על 6 ונסיונות התיישבות ראשונים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה גיל בערך זה אמור לקרות

חגית
    30/04/2011

הרי גם בטרמפולינה וגם בסל קל הם בסוג של ישיבה , לא?
    תודה, חגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה גיל בערך זה אמור לקרות - תגובה

דבי גרוס דולב
    30/04/2011

הי חגה
    נכון, מי אמר שטרמפולינה בריאה ונכונה להתפתחות? ולגבי הסלקל- שם כבר אין ברירה. עלייה על 6 מתחילה בין גיל 6-9 חודשים בערך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל 3 חודשים
    שירלי
    27/04/2011

בני בן 3 חודשים,נראה כי ידו השמאלית חזקה יותר מידו הימנית.
    הדבר בא לידי ביטוי בתפיסה של חפצים- ביד שמאל הוא מזיז ותופס וביד ימין לא
    כמו גם בעת שכיבה על הבטן, הוא מרים את ראשו ללא תמיכה בידיים, את יד שמאל הוא מביא קדימה ללא בעיה ויד ימין פחות
    מה ניתן לעשות על מנת לחזק את ידו הימנית?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בגיל 3 חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל 3 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/04/2011

הי שירלי
    כדי לחזק את יד ימין נסי לגרות אותה בעמה אופנים-
    תני ביד זו הרבה עיסוי ומגע עמוק
    תני לבנך לאחוז בחפצים בגודל כף היד והניחי אותם בכף ידו (כדורים וכו)
    הושיטי צעצועים ליד זו
    בשכיבה על הבטן הושיטי צעצוע ליד זו כשהוא נשען על ידו השנייה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה ו5 ח'
    מיכל
    27/04/2011

שלום האם יש בעיה עם שימוש בתלת אופן סמרט בילד שהולך כבר 3 חודשים לערך. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שנה ו5 ח'

הוספת תגובה

• שנה ו5 ח' - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/04/2011

הי סמדר
    אני לא מכירה את המותג הספציפי הזה אבל אין בעיה עם תלת אופן בגיל זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה