מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- התלבטויותרונזה28/04/2011
רופאים יקרים שלום מקודם פניתי אליכם ואף אחד לא ענה ,אני בת 27, משקל110 ק"ג,גובה 162,לפי מחשבון BMI שלי הוא 41.9,אני מאיזור המרכז מעוניינת מאוד בניתוח קיצור קיבה,ניסיתי כל מיני דיאטות וכלום לא עוזר כל פעם אני חוזרת,ובגדול,ברצוני לדעת מה הצעדים שאני צריכה לנקוט בהם על מנת להתחיל את התהליך החשוב הזה ,למי אני צריכה לפנות,כמה זמן אני יצטרך לחכות עד שאני מקבלת תור לניתוח,במידה ואני עושה את הניתוח בפרטי זה יילך יותר זריז ?? תודה רבה מחכה לתשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליך לניתוח - תגובה
שולה זק28/04/2011אתך הסליחה אם לא נענית בעבר.
את עומדת בקריטריונים לניתוח וכל שעליך לעשות זה לפנות למנתח בתחום קיצורי קיבה, שעושה את כל סוגי הניתוחים - טבעת, שרוול, מעקף קיבה - להתיעצות. להגיע אליו עם ההיסטוריה הרפואית שלך (מכתב מרופא המשפחה), הרגלי אכילה, הפרעות אכילה ויחד להתאים את הניתוח האפקטיבי עבורך.
לא ציינת איזה ביטוח יש לך ובאיזה קופה את חברה.
בעיקרון - הניתוח בבית חולים ציבורי הוא ללא עלות כספית כלל. במרכזים הרפואיים כמו אסותא, מדיקל סנטר - הניתוח כרוך בהשתתפות עצמית . גובה ההשתתפות תלויה בסוג הביטוח,הקופה ואיזה מנתח.
כל הכירורגים מומחים בתחום ומנתחים בבתי חולים הציבוריים והפרטיים כאחד.
זמן ההמתנה לניתוח משתנה ממקום למקום, תלוי בעומס וזמינות המנתחים.
ממליצה לעיין בשאלות הנפוצות, שם תקבלי תשובות להרבה משאלותיך העתידיות וכמו כן לעיין בדברי הכותבים בפורום.
נשמח לעזור לך בהמשך.
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מותר ומה אסוררעות27/04/2011
שלום לחברי הפורום הנהדרים
לפני חצי שנה עברתי ניתוח שרוול
כשהשתחררתי מביה"ח קיבלתי רשימה של דברים שאסור לי לעולם לאכול
מצד שני כאן בפורום ובמקומות אחרים אני קוראת שאתאותם מזונות כן מותר לאכול
אשמח מאוד אם מישהו יעזר לי ויעשה סדר בבלאגן :)
האם מותר-
אבטיח,מנגו,אננס,אפרסמון?
סלרי?
פופקורן?
רימון?
תודה על העזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מותר ומה אסור - תגובה
שולה זק28/04/2011שלום שני,
כעיקרון כל אחד "שפן ניסיונות" מנסים ואם לא טוב לא מנסים שוב. זה בכללי לגבי סוגי מזונות. הנושא מאוד אישי.
לגבי חלק מדברים ששאלת
רימון, גויאבה - לא מומלץ בגלל הגרעינים. ניתן לשתות המיץ
פופקורן - מותר. רק את הפרחים. לא את הגרעין עצמו שלא פתוח או פתוח חלקי.
אפרסמון - אחד ביומיים מקולף.
אבטיח אפשר (אני לא חיה בלעדיו) מנגו, סלרי, בטטה, ושאר ירקות ופירות סיביים להשתדל את הסיבים הארוכים לשים בצד.
כנסי לשאלות הנפוצות - תמצאי שם תשובות של הילה כהן הדיאטנית שלנו.
המשך יום נעים
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםרחלי ב27/04/2011
אז שבועיים אחרי שרוול אני צריכה לקחת מולטי ויטמין?
איזה מומלץ מאחר ועדיין לא כדאי לקחת כדורים? (הרוקח נתן לי צנטרום בכדורים מתי אוכל להתחיל לקחת אותם?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
שולה זק28/04/2011רחלי בוקר טוב
תמצאי בשאלות נפוצות תשובות של הילה ומקס ברנר בנדון. כמו כן ערכי חיפוש תחת השם מקס ברנר בפורום ותקבלי המלצות והסברים מה לקחת וכמה לקחת. מקס, הוא בין היתר גם נאוטרופט, כך שעזר לנו המון בנושא.
שמחה לשמוע שחזרת לתפקוד מלא ומרגישה טוב.
ספרי כמה כבר "נשר".
המשך יום נעים
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשקל ביום א ואדווח כאן
רחלי ב28/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים - תגובה
הילה כהן28/04/2011הי רחלי
אחרי שרוול מומלץ לטול את כל התוספים בצורת טיפות או ללעיסה למשך 6-8 שבועות . כדורים קטנים כמו אומפרדקס אפשר לבלוע .
מולטיויטמין מומלצים : צנטרום גוניור (2 טבליות ללעיסה אחרי האוכל)
12 טיפות פוליויט (קיים בקופות החולים)
קנגווייטס של סולגר (2 ללעיסה)
צנטרה קיד של ביו-ויט (עם הכשר בד"צ)
אצלנו בהר הצופים ממליצים על תוסף סידן ללעיסה 500 מ"ג כמו קלציצ'ו או קלצימור (בכלללית ) וכן על תוספת 20 טיפות פריפל 3 שזה תוסף ברזל .
שני האחרונים מומלצים ל6 השבועות הראשונים אם נוטלים תרופה שנקראת לוסק או אומפרדקס -תרופה שמפחיתה את יצור החומצה ולכן פוגעת בספיגת הסידן והברזל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק ברזל לשארולרוזי27/04/2011
לאכולל לאטטט הכולדיאטטט 5 אחוזז וקצת פחות לשתותת 12 כוסותתת לעשותתת ספורטטטט הליכהההההההוהשארוווללל עובד יפההההההה יוםטוב חבריםם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך שותים 12 כוסות????
רחלי ב27/04/2011אני שבועיים אחרי שרוול במקרה הטוב שותה 4 כוסות וזה שלפני הניתוח הייתי מחסלת 3ליטר מים בלי להניד עפעף.
הפיפי שלי כל כך צהוב וזה במקרה הטוב שאני עושה פיפי. אני לא מצליחה לשתות מעבר ללגימות קטנות ואני לא יכולה להתעסק כל היום רק בלשתות. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמחוק "לא יכולה" - תגובה
שולה זק28/04/2011ושוב בוקר טוב
אכן ה ...א-ב של ירידה במשקל ולא רק אחרי ניתוח זה להרבות בשתיה. אין
"לא יכול/ה". צריך להשתדל ולשתות כמה שיותר. וכן להתעסק בשתיה ובאוכל כל היום, עד שמתרגלים להרגלים החדשים. אחרי חצי שנה הכל יראה הרבה יותר פשוט. עכשיו מתחילים ימי הקיץ החמים ותרגישי צורך לשתות, כך שזה ילך לך יותר פשוט.
רחלי יקרה, זוכרת שאמרתי שניתוח זה לא הוקוס פוקוס. גם אחרי ניתוח צריך לעבוד בשביל לרזות.
יש דברים, כמו שתיה, שצריך להפעיל ממש "משטר צבאי" ולהרבות בשתיה כמה שיותר.
להשתמע
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עם ד''ר מחאג'נהפדא27/04/2011
מה השעה הכי מתיאמה להתקשר לד''ר מחאגינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם ד''ר מחאג'נה - תגובה
שולה זק27/04/2011תתקשרי ותשארי לו הודעה במשיבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש תאריך סופייושי27/04/2011
עכשיו דיברתי עם ביה"ח ויש לי תאריך!!
11.05 כלומר.. עוד שבועיים.... אני כל כך לחוצה ומתרגשת ובציפייה מטורפת...
אז נעים מאוד, גם אני יוצאת לדרך. BMI 40 סופר כבדה עם מבט לעתיד קליל יותר :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה - תגובה
שולה זק27/04/2011כייף. מעט המתנה . האם את נכנסת לדיאטת חלבונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יושי28/04/2011לא דיברו איתי על דיאטת חלבונים.....אבל אני כן שמעתי על זה שיש רופאים שמבקשים את זה, האם זה תלוי ברופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
שולה זק28/04/2011שלום יושי,
זה לא תלוי ברופא.
דיאטת החלבונים נועדה להקטין את הכבד השומני, דבר המקל על המנתח להרים את הכבד ולהחזירו למקום בזמן הניתוח.
כמו כן דיאטת החלבונים במשך שבועיים לפני הניתוח, מכניסה למן "מוכנות" ומשמעת...דבר שזקוקים לו לאחר הניתוח.
בכל מקרה בהצלחה
סופ"ש נעים
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך
יושי28/04/2011זה בדיוק הזמן להתחיל בשינוי......
אז אני אקח את עצתך ואפצח בחיים החדשים,
ת ו ד ה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יורדת!!!!!
ג'וזפין28/04/2011אני אחרי שרוול לפני חודשיים בדיוק וכבר שבועיים לא יורדת אפילו גרם.
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל תקין - תגובה
שולה זק28/04/2011מחוגי המשקל לא מראים ירידה אבל אני משוכנעת שאת חשה שינוי בהיקפים.
הגוף שלנו הוא "מכונה" משומנת היטב ושומר על עצמו ומאזן את הירידה.
חשוב למדוד גם היקפים ולא רק מה המשקל מראה.
לא ציינת מה היה המשקל ההתחלתי וה- BMI וכמה ירדת עד כה.
בררכה,
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות אחרי שרוולשמוליק27/04/2011
אני 3 שבועות אחרי שרוול ירדתי עד עתה 16 ק''ג!!!!! אני מרגיש נפלא, יש לי תור לדיאטנית רק עוד שבועיים, ואני קצת מסתבך במה מותר לי או אסור לי כרגע, רציתי לשאול האם מותר לי כרוב חי או חסה חיה עם מיץ לימון וכן שאר ירקות, וכן מה עם פירות אשמח מאוד אם תעזרו לי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשאלות נפוצות תשובה של הילה
שולה זק27/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירקות אחרי שרוול - תגובה
הילה כהן28/04/2011עד 5 שבועות מהניתוח ללא ירקות חיים .רק מבושל,מקולף ובכמות קטנה - גזר ,דלעת ,תפ"א ,דלורית ,קישוא וסלק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בריאטרי באסותאגילה27/04/2011
בשלבי התלבטות לגבי בחירת בית חולים ומנתח לניתוח שרוול.
מתאימה לקריטריונים של הקופה הציבורית. מעדיפה באופן פרטי.
1. מה התנאים למבוטח כללית מושלם באסותא?
2.חוששת קצת לגבי ההשגחה לאחר הניתוח... האם בשעות הלילה נמצא רופא כירורג תורן למקרה של חו"ח סיבוכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציבורי/פרטי - תגובה
שולה זק27/04/2011גילה שלום
הרופאים המנתחים בבתי חולים ציבוריים, הם אותם הרופאים המנתחים גם במרכזים הרפואיים הפרטיים.
התנאים במרכזים הם יותר אישיים ועל גם ההשתתפות העצמית - השונה מקופה לקופה, ממרכז למרכז ומרופא לרופא. כמו כן במרכזים הפרטיים בדרך כלל התורים קצרים יותר. נתון לשיקולך אם את רוצה לשלם או לקבל את הניתוח חינם בבית חולים ציבורי.
ברור שיש השגחה רפואית - 24 שעות ביממה במרכזים הפרטיים.
יש מקרים של מטופלים המהווים סיכון רפואי ומראש המנתח מחליט לנתח בבית חולים ציבורי, על מנת להיות צמוד למטריה הרפואית בבית חולים ,
לגבי סוג הניתוח - הייתי מציעה לפנות להתיעצות למנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים. לקבל הסבר לגביהם ולפי הסטוריה הרפואית שלך, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, מחלות רקע (אם יש) להתאים יחד את הניתוח האפקטיבי והיעיל לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שולה, אך עדיין לא קיבלתי תשובה
גילה27/04/2011העיניין היחיד שמטריד אותי לגבי ניתוח בבית חולים פרטי הוא- אם חו"ח במהלך היממה לאחר הניתוח - וקורה סיבוך כלשהוא (דימום פנימי וכו'), שנכון שהסיכון נמוך אך קיים !!
האם יש רופא כירורג זמין במיידי הנמצא בביה"ח הפרטי , (הכוונה לשעות הלילה בהן אין בדר"כ ניתוחים) שיכול להתמודד עם המצב?
לגבי מה שכתבת שאם המטופל הוא בסיכון גבוה, ייתכן והרופא ימליץ על בית חולים ציבורי. אבל לדעתי, כל אדם הסובל מ"השמנה חולנית" (מעל 40 BMI) הינו בסיכון גבוה יותר לסיבוכים...
האם אכן יש מענה לסיבוכים אלה בכל שעות היממה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיגשי לאסותא ותבררי - תגובה
שולה זק27/04/2011אני מציעה למען הורדת "סף ההיסטריה" גשי לאסותא ותבררי עם הצוות הרפואי שם את כל השאלות המדאיגות אותך בתחום הטיפול הרפואי וההשגחה לאחר הניתוח. אני לא חושבת שהילה, עופר, אני או כל מטופל אחר ואף לא רופאי הפורום יכולים לתת לך תשובה כתובה לשאלותיך.
כפי שכתבתי לך - אסותא ושאר המרכזים הרפואיים הם בית חולים לכל דבר.
לגבי פרטים יותר מעמיקים תפני אליהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וההערה
גילה27/04/2011קודם כל תודה על תשובותייך המהירות.
שנית כל, רציתי רק להעיר, שלדעתי התעניינות מעמיקה בהשלכות אפשריות של הניתוח- כמו סיבוכים אפשריים וזמינות הטיפול בהם אינה קשורה כלל ל"היסטריה" כהגדרתך, אלא לרצון לגשת לניתוח בתחושה בטוחה לאחר בירור מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וההערה - תגובה
שולה זק27/04/2011קבלי התצלותי אם דברי הובנו שלא כראוי. לא היתה לי שום כוונה לפגוע.
אני בהחלט חושבת שיש ללמוד ולהבין לקראת מה הולכים.
אך, השאלות אותן את מעלה מעל גבי דפי הפורום מיועדות לשיחה ישירה עם המנתח או הרופא המטפל, או האדם המקצועי בבית חולים אסותא.
מקווה שמה שקשור , לנו למנותחים, נוכל לתת לך את מלוא המידע. ממליצה בחום לעיין בכל השאלות במדור "שאלות נפוצות" וכן לדפדף אחורה בדפי הפורום - תמצאי שם מידע שלא יסולע בפז .
כמו כן אם תעשי חיפוש על השם "מקס ברנר" בשנה האחרונה - תקבלי אינפורמציה על כל התחומים שהוא נבר וחקר....אגב קראנו לו "חפרן".
אז שיהיה לך בהצלחה ואת מוזמנת להתקשר אלי בכל עת ואשמח לעזור בכל דרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילה?אשמח אם עוד מישהו יודע את התשומיכל26/04/2011
היי הילה,
זאת מיכל ניפגשנו ביום חמישי (אחרי ששיגעתי אותך) שוב תודה,
שכחתי לשאול אותך וגם את ד"ר בגלייבטר,
בניתוח השרוול שאני אמורה לעבור, אני "זוכה" בזונדה ובקטטר?
כבר 4 ימים שהבטן מתכווצת לי מפחד רק מהמחשבה הזאת.....
וגם לא דיברנו כלל על פגישה עם הפסיכולוגית של המרפאה לפני הניתוח,
יש צורך בכך, לפי מה שניתקלתי בכל הפורומים יש צורך בפגישה כזאת.
אני נפגשת עם ד"ר ציפי העצני (אגב מסרתי לה ד"ש ממך,היא שמחה ושלחה חזרה)
בעוד שבוע לפגישה אחת, והאמת שאני קצת בלחץ מהניתוח, השאלה אם יש צורך בפגישת הכנה עם הפסיכולוגית במרפאה.והאם מותר לקחת רסקיו לפני הניתוח?
תודה,
ויום מקסים,
מיכל (;
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב עד שהילה תענה - תגובה
שולה זק27/04/2011מותר לך לקחת רסקיו לפני הניתוח. ואם את מרגישה צורך בליווי פסיכולוגי, גשי ותקבעי לך תור. הנושא הזה מאד אינדיבידואלי.
לגבי הזונדה והקטטר, גם מקס ירגיע אותך וגם עופר - בלי ה"חברים" האלה. אא, אם חלילה יש צורך בעת הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, שאלה....
מיכל27/04/2011היי שולה,
תודה על ההתייחסות (~;
לא ממש הבנתי לגבי הזודנה והקטטר, לא תמיד שמים אותם? רק אם יש צורך?
ומה באמת גורם למנתח לשים אותם בסופו של דבר?
תודה ויום מקסים....(;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
אפרת עוזיאל27/04/2011היי אני עברתי את הניתוח לפני שישה חודשים ולי לא שמו לא קטטר ולא זונדה אין לך מה לחשוש
שיהייה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, שאלה.... - תגובה
שולה זק27/04/2011זה כבר שיקול רפואי אותו את צריכה לברר עם המנתח.
חוץ מזה - לא הבנתי את הלחץ מהזונדה והקטטר? היה ושמים - גם מוציאים. לא שמעתי כאן על אנשים שיצאו מהניתוח עם הזונדה והקטטר לימים שלמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסירי דאגה מלבך
עופר27/04/2011מיכל שלום,
שמי עופר ואני עברתי ניתוח אצל ד"ר בגלייבטר וד"ר רונית גרינבאום. ראשית את צריכה להבין שאת בידיים הכי טובות שיש. הצוות מדהים והמנתחים מעולים.
בקשר לשאלתך, לי השאירו את הקטטר כ 24 שעות לאחר הניתוח, זה החלטה של המנתח , זונדה לא היתה לי כשיצאתי מחדר הניתוח.
כתבתי בכותרת הסירי דאגה מלבך מהסיבה הפשוטה שזה ממש אבל ממש פרט שולי בכל העניין, נכון, קצת לא נעים אבל אין סיבה לדאגה.
תלכי עם ראש שקט, את בידיים טובות.
אם יש לך שאלות את מוזמנת לפנות אלי בטלפון דרך שולה.
בהצלחה,
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי לא שמו קטטר
ליאתול27/04/2011אפילו שהתחננתי כי אני לא מסוגלת לעשות "צרכים" בסיר!!!
בסוף הקימו אותי לשרותים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה?אשמח אם עוד מישהו יודע את התשו - תגובה
הילה כהן28/04/2011הי מיכל , סליחה על העיכוב עם התשובה
א. אם אין סיבוך או נסיבות מיוחדות את לא זוכה לקטטר או זונדה
ב. אפשר לקחת רסקיו לפני
ג. לא חושבת שיש צורך בפגישה עם הפסיכולוגית שלנו - תמשיכי עם ציפי , אם את מרגישה צורך תוכלי לגשת אליה לפגישה לפני הניתוח ,לשיקולך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לכולכם....
מיכל01/05/2011תודה רבה רבה,
הרגעתם אותי,
אני הולכת בלב שלם לניתוח, יחד עם הפחד שלי , הוא חלק ממני (;
מחכה כבר להיות אחרי......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות...טלי26/04/2011
מנותחי שרוול ותיקים וחדשים שלום, שמי טלי ואני נותחתי ניתוח שרוול לפני כ-חמישה שבועות, ב-15.3, עד עכשיו ירידה של 13 ק"ג, בתחילה כמויות אוכל היו מזעריות מעדן שמתפרס על יום שלם (אוכלת בתשלומים), בשבוע האחרון הבחנתי כי ישנה עליה משמעותית בכמויות האוכל לדוגמא: בארוחה הצלחתי לאכול קציצת קבב ביתית וחצי שיפוד פרגית ללא שום תוספת האם זה נורמלי? או שיש סיבה לדאגה, והקיבה מתרחבת?
עלי לציין שאני מקפידה להכניס ירקות חלבונים (דג, עוף, בשר) וכמובן פחמימה, כמו כן מקפידה לאכול כל 3 שעות דוגמא לתפריט יומי: כוס נס קפה בבוקר עם חלב דל שומן+סוכרזית, ארוחת בוקר- מעדן 1.5%, ארוחת צהרים-סלט+טונה+פתית, ביניים- פרי, ערב- פתית עם קוטג' וירקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
אפרת עוזיאל26/04/2011קודם כל ברוכה הבאה
לא ניראה לי שיש סיבה לדאגה
רשמת את התפריט שלך וניראה שאת אוכלת בסדר גמור
אני מניחה שאת הקציצה שאכלת והפרגית לא אכלת בבת אחת אלה אם הפסקות בין ביס לביס נכון?
ככה שזה בסדר גמור תחשבי שבמצב רגיל ללא השרוול היינו תוקעות גם סטייק וצלעות כבש וכנפיים וכל זה עם פיתה וסלטים כמובן נכון?
אז זה רק מוכיח לך שהקיבה שלך קטנה והיא בסדר גמור מה שחשוב שתיהיי קשובה לקיבה שלך וכשהיא שבעה תדעי לעצור.
שיהייה בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי-מה שאכלת בשבועיים הראשונים זה
מקס ברנר26/04/2011תפריט לתינוק,עוד לפני ברית המילה.אילו היית ממשיכה לצרוך כמויות כאלה לאורך זמן היית בסיכון גדול !הכמויות גדלות בהדרגה,ועדיין יהיו בערך חמישית ממה שאכלת בעבר,או רבע ממה שאוכל בן זוגך הרזה.
אם תעשי חשבון תגלי שקרוב לוודאי שגם היום את אוכלת בערך 700-800 קלוריות ליום-בערך חצי מחילוף החומרים הבסיסי שלך (אם תקפידי לא לזוז ולא למצמץ )התפריט שלך בסדר גמור.
לנשום עמוק ולהסתכל שנה קדימה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחות ממש מאוזנות- תגובה
שולה זק26/04/2011אני חושבת טלי שאת אוכלת יפה מאוד. ארוחות טובות וכמויות סבירות. תפסיקי להיות בלחץ. מותר לך לאכול ואף רצוי. תקפידי גם לשתות ולשלב פעילות גופנית ואת בדרך הנכונה
בהצלחה בהמשך ואנחנו כאן איתך
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשולה היקרהאפרת עוזיאל26/04/2011
יש לי רעיון : יולי זה מאוד רחוק למה שלא ניפגש לפני?
ניתארגן כל אחד יביא משהו ונעשה על האש אצלי על הגג מה את אומרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעיון בריון- תגובה
שולה זק26/04/2011נדבר על זה מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרו על האש?
עופר27/04/2011קניתם אותי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעופר
אפרת עוזיאל27/04/2011כן על האש מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה נמצא הגג?
רותי27/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותי
אפרת עוזיאל27/04/2011הגג נימצא בפתח תקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייי.... את גרה לידי...?
עפרה27/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעפרה
אפרת עוזיאל28/04/2011איפה את גרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת...
עפרה28/04/2011צומת סירקין -הדר גנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעפרה
אפרת עוזיאל28/04/2011את גרל לא רחוק ממני אני במרכז העיר בואי ניפגש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת
עפרה28/04/2011בכייף... אני בפייס ofra buhadana... להשתמע... להתראות... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגיע עד הגג
רותי28/04/2011לתת כבוד לאם המושבות ונשיר:
" בבקר לח בשנת תרל"ח..."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותי
אפרת עוזיאל28/04/2011חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ענק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל האש
עופר28/04/2011אני אף פעם לא אומר לא לבשר :)
תודיעי לי מתי לבוא ומה להביא .
סוף שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני לא מהסרבניות - תגובה
שולה זק28/04/2011אוכל תמיד מדבר אלי בכל השפות חחחחחחחחחחחחחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעופר
אפרת עוזיאל28/04/2011מתי שרק תירצו תגידו יום ותאריך שנוח לכם וקדימה נזיז עיניינים
נגיד לכל אחד להביא משהו ויכול להיות אחלה ערב ..........
אני אופה גבטות סוף הדרך ואני יכין סלטים וקדימה....
מבחינתי כבר שבוע הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדמנות להיפרד מצנובר
שולה זק28/04/2011את מזמינה לערב או לשבוע???? שכחת שכולם אוכלים כמו ציפור!!!!!
נחכה שיתחמם מעט ונגיע לחגיגת אוכל.
נתאם עם צנובר (דוד) וכך נוכל להיפרד ממנו לפני נסיעתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כבר תאריך, בעצם שני תאריכים...
צנובר29/04/2011ולא מעט ארועים והתרגשויות.
יש לי כבר כרטיס טיסה ל-4.7.2011 שזה בערך עוד חודשיים, אבל עוד קודם לכן, בדיוק היום בעוד חודש ב-29.5.2011 אני עוזב את תל אביב, ועובר לבית החדש שרק סיימנו לבנות, ואשר יעמוד כמעט ריק כ-3 שנים.
בהתחלה חשבתי להזמין אתכם לפרידה בביתי החדש, אבל הוא באמת רחוק (ליד נהריה).
אז כנראה שנפרד בפתח תקוה ותסתפקו בתמונה של ביתי החדש, שמביאה רק חלקיק מיופיו האמיתי של הבית, וכלום לא מהנוף המרהיב הנשקף ממרפסתו...
כבר לא יכול לחכות לפגוש את כולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפגשאפרת עוזיאל26/04/2011
היי חברים מתי מארגנים מפגש של הפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתחילת יולי- תגובה
שולה זק26/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה
אפרת עוזיאל26/04/2011למה רק ביולי ולא לפני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי תאריך לניתוחavivit5926/04/2011
29/05/11
הבוקר היו פרפרים לקראת הועדה
עכשיו מתחילה לספור לאחור................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשעה טובה אנחנו איתך - תגובה
שולה זק26/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ...
פדא26/04/2011ממתי את ממתינה לתור ? ואיזו בית חולים עוברת הניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
avivit5926/04/2011לפני חודשיים התחלתי בכל התהליך
קבעתי תור במלב"י שלקח חודשיים.
הבוקר סוף סוף הגיע התאריך המיועד
ולאחר שעברתי את הועדה קיבלתי תאריך לניתוח ל 29/05/11
הניתוח יתקיים באסותא.
שיגיע כבר......:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה ..
פדא27/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתחוי אותי! מתי לסגור???אורלי סימון26/04/2011
אז תודה למשיבות, אכן הטבעת שנססתמה, עברה טיפול בחדר מיון, הוציאו לי 3 CC של נוזלים מהטבעת וכעת אני סגורה על 5 CC אלא שאני חשה פתוחה לחלוטין, כל האוכל עובר לי ואני רועדת שמא אעלה הכל חזרה.
מתי אני יכולה לשוב ולסגור את הטבעת? והאם אוכל בבת אחת להוסיף עד הסגירה המקסימלית שלי, או שעלי לחכות זמן מה אחרי ההסתבכות שעברתי?
תודה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך להפנות השאלות למרפאה - תגובה
שולה זק26/04/2011אורלי יקירתי,
אנחנו לא רופאים ולא מרפאים ובטח לא מרפאים וירטואליים.
עליו לשאול את הרופא מתי עליך לסגור את הטבעת, כמה ומתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת ניתוח שרוול - חדשה בפורוםעדי26/04/2011
אני בת 47 עם סוכרת ונלווים אחרים ו BMI 36 התחלתי את הליך הבדיקות לפני ניתוח שרוול. עדיין לא פגשתי את הרופא שינתח אותי (בשבוע הבא) בנתיים משוטטת ברחבי האינטרנט ולמרות שהנו מפיג חלק מהחששות והפחדים עדיין קיים פחד מהלא נודע. אני אם יחידנית לילדה בת 4 וחוששת שלא אוכל לתפקד עם חזרתי מבית החולים ולטפל בה. (משפחתי גרה רחוק ממקום מגורי). למרות שילדתי בקיסרי והתאוששתי די מהר . (מהלילה הראשון לבד עם תינוקת, לא היה לי זמן להתפנק). עד כמה קשה התפקוד לאחר הניתוח ועד כמה מגביל? אשמח לשמוע על דרך ההתאוששות לשכם למרות שזה אינדוידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפני לרחלי ב. - חדשה בפורום - תגובה
שולה זק26/04/2011היא מנותחת טריה עם תינוקות בבית ותוכל לעזור לך.
עדי, אל חשש - את תחזרי מהר לתפקוד ותהיי קלילה, בריאה ומאושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי היקרה,
רחלי ב26/04/2011אני עברתי ניתוח שרוול לפני שבועיים ואני עם ילדה בת שנתיים וחצי ותינוק בן 4 חודשים (תכף 5...)
מצבך שונה משלי אחר ובעלי היה וגם גיסתי הקטנה (בת 20) היו עם הילדים בזמן האישפוז. על כן את ראשית צריכה למצוא סידור לילדה לזמן האישפוז. אני הייתי מאושפזת משלישי עד שישי שחזרתי הביתה. כשחזרתי לא הייתי לגמרי במיטבי אבל מהר מאוד חזרתי לשגרה מאחר והילדים היו זקוקים לי. לא יכולתי להרים את בתי כמובן בגלל התפרים ולא בגלל שאסור להרים דברים כבדים. גם את בני התינוק לא הרמתי מאותה סיבה. אבל- ברגע שהורידו לי את התפרים, שבוע אחרי הניתוח חזרתי לתפקד באופן מלא. היו אני כבר לא זוכרת שנותחתי... (מזל שהצלקות בבטן מזכירות לי. אה, וגם הקיבה הקטנה).
בתך ילדה גדולה ואני בטוחה שהיא תבין אם תסבירי לה שאמא לא יכולה לעשות כך ואחרת והיא תסתדר. אני ממליצה בחום לנסות ולגייס תמיכה לפחות מאדם אחד, אפילו חברה או שכנה לימים הראשונים אחרי החזרה הביתה. אני כבר שטפתי כלים, טאטאתי, עשיתי כביסה (היו ערמות כשחזרתי)
ושוב, עלייך לזכור שזה אינדיבידואלי, גם ההחלמה וגם ימי האשפוז.
שיהיה בהצלחה ואני כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי היקרה
רוזי28/04/2011ברוכה הבאה אלינו ההתאוששת בבית חולים יום א של הניתוח יום ב את על הרגליים יום ג את מטיילתתתתתתתתתתת בחוץץץץץץץץץץ בקטנה מתאוששים מהר יום טוב יותר קל מקיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)