מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עומס על הלבדורון26/01/2016
שלום
האם לעומס על הלב יש השלכות לטווח הארוך על תפקוד ובריאות הלב?
אדם שיש לו דופק 60 במנוחה הלב שלו יתפקד יותר טוב בגיל מבוגר מאשר מי שיש לו דופק 100 במנוחה? מבחינת פוטנציאל של הלב הוא יאריך ימים יותר?
הדבר נכון הן לגבי הבדלים בדופק במנוחה, וכן לגבי אנשים שעובדים בעבודה מאומצת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומס על הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/01/2016אתה צודק. מציע שתשב כל היום במנוחה בבית וללכת כמה שפחות כדי שלא תעמיס גם על המפרקים.
לדעתי הנושא לא נבדק מספיק לעומק.
תעשה מה שהמלצתי לך ונראה איך תהיה בעוד....שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בסנטר ובחזה
לימור27/01/2016תודה רבה.....כבר התחלתי בבדיקות רפואיות (א.ק.ג, ארגומטריה ואקו לב)
מקווה לטוב.
יום טוב וישר כוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתסופי25/01/2016
שלום רב בעלי ביצע בדיקת מיפוי לב עקב אוטם שעבר לפני כחצי שנה ובעקבות זה עבר צינתור בבדיקה של מיפוי הלב כתוב כך אוטם בחומרה משמעותית ובגודל קטן בדופן אפיקלי אין עדות לאיסכימיה מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/01/2016זה אומר שעבר אוטם כפי שכתבת ואין סבל של הלב במאמץ כתוצאה מאספקת דם לא תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק copdיוסף25/01/2016
שלום, אני חולה סרטן ריאה ו copd.
לאחרונה אובחנתי כסובל מהפרעות קצב לב דבר המחייב תרופות קבוע.
הומלץ לי על קרדילוק 4 מג בחלוקת המינון לבוקר ערב. קראתי שקרדילוק מתאים בעיקר לאנשים בעלי כושר גופני טוב ולא מתאים לחולי copd.
האם אכן כך???
אשמח לדעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק copd - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/01/2016אולי כוונתך לא לקרדילוק כי הוא לא קיים במינון הנ״ל.
אין בעיה בנטילת קרדילוק אם מדובר ב copd ולא אסטמה. לגבי ״בעלי כושר...״, שטויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לבאח מוסמך23/01/2016
שלום רב.
תשובה של הולטר לב דינמיקה בגלי T מה זה אומר? והאם עליי להיות מודאגת?
אני בחורה בת 22,חודש לאחר ניתוח כריתת שקדים. ותופעה של דופק מהיר שהחלה להופיע מספר ימים לאחר הניתוח הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/01/2016את לא צריכה להיות מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך לעשות דבר?
אח מוסמך23/01/2016לפנות עם טופס התשובה לרופא המשפחה? קרדיולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך לעשות דבר? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/01/2016צריך לחזור למי שהפנה אותך לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורקי הלבישראל22/01/2016
שלום
כשמבצעים עיסויים לאדם עם אוטם בלב, איך עוזרים העיסויים אם העורק בעצם סתום? האם העיסוי מועיל גם לעורק החסום או רק לעורקים שנשארו פתוחים?
בזמן ביצוע צנתור בלב, בין אם צנתור דחוף או שלא, הכלים עצמם תופסים את נפח כלי הדם, זה לא פוגע בלב אם מדובר בצנתור מורכב וממושך (בפרט בצנתורים של החלפת מסתמים)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורקי הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/01/2016העיסויים ע״י שינויים בלחצים בבית החזה מזרימים דם לרקמות. אין קשר לעורקי הלב.
הניפוחים בתוך העורק לשניות ספורות ואינם גורמים לנזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי מומלץ זה להוריד כולסטרול גבוהה
שימרית23/01/2016הטיפול הכי מומלץ הוא
הטיפול המניעתי והוא פשוט
להוריד את רמות הכולסטרול הגבוהה
בדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתופן 400Gmzo22/01/2016
שלום בן 60 ב2010 עברתי צינתור אבחוני ושמו לי 2 סטנדים לפני שנה וחצי עברתן מיפוי לב תקין אני חולה בראומטית ארטריטס האם אני יכול להעזר בכדור אתופן 400 פעם או פעמים בשבוע לא מחייב יכול להיות גם פעם בשבועיים דרך אגב ldl שלי 150 ועדיין מעשן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתופן 400 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/01/2016ממש לא תקין שה LDL 150 ועדיין מעשן.
אטופן - כמה שפחות ולפחות 6 שעות אחרי נטילת האספירין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורק - חסימהליאת21/01/2016
הי יש לי שאלה להבהרה - חסימה בעורק circumflex, משמעה אוטם צידי, תחתון או אחורי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורק - חסימה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/01/2016בעיקר אחורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי אי ספיקת לבדני21/01/2016
אני מטופל בפוסיד ,אלדוספירון קסרלטו
אני בן 75 מרגיש טוב
ראיתי בטלביזיה שאי ספיקת לב מתקדמת עם הזמן
ואמרו גם שיש כדור שעוצר את המצב ,
מהו שמו של הכדור ,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי אי ספיקת לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/01/2016Entresto
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותיהודה20/01/2016
שלום דוקטור,
אני בן 36 לוקח כדור סימבקסון מדיי ערב של 20 מ"ג
להלן תוצאות דם שעשיתי אתמול.
כולסטרול כללי - 153
כולסטרול LDL 70.5
כולסטרול HDL -40
טרגלצירידם - 210
סוכר - 96
האם בדיקות אלה תקינות?
ואשמח לתשובה בנשוא של בדירה של ALT GPT
התוצאה יצאה 39. והרף הוא 0-37
מזה הבדיקה הזאת? והאם זה תקין? רק בדיקה זאת יצאה מעבר לגרף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/01/2016כולסטרול מצויין ל Tg שמור על תזונה נכונה ופעילות פיזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בחזהגוני18/01/2016
מדי כמה חודשים בעת מנוחה או פעילות רגילה אני חשה לפתע דקירה בחזה אשר מקשה עליי ומעצמת כשאני נושמת עמוק. כעבור כמה דקות/ שניות היא חולפת.
רופא המשפחה שלי אמר לי שאין מה להיבהל ומדובר בתגובה שנובעת ממיקרוטראומה של שרירי החזה.
האם זה נכון? אשמח אם תוכלו מעט להרחיב על התופעה ולהסיר חחש מליבי!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/01/2016לא מוכר לי מושג המיקרוטראומה של שרירי החזה. אבל אם זה מה שהרופא שלך איבחן קשה לי לחלוק עליו.
תופעת הדקירות בחזה שכיחה והיא לרוב אינה קשורה ללב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גוני19/01/2016הוא לא ממש איבחן - הוא פשוט אמר שזה מה שנשמע לו מהסיפור שלי. לא הקשיב ללב וכו'.
זכור לי שאמר שזה מגיע בדיליי לפעמים אחרי פעילות של שרירי החזה או עמוד השדרה.
אם התופעה מוכרת לך - אשמח אם תספר עליה מאחר ואני לא מצליחה למצוא עליה מידע
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/01/2016אינך מצליחה למצוא מידע כי אין כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת דופק לב באוזן שמאלמאיה18/01/2016
שלום
אני בת 31 בהריון שבוע 17 ב"ה עם תאומים לאחר שנתיים ivf.
בימים האחרונים, אני מרגישה תחושת דופק לב באוזן שמאל כשאני עושה פעילות יחסית פשוטה
כמו לעלות כמה מדרגות או ללכת מהר לאחר ישיבה ממושכת.. וזה עובר רק אחרי שאני ממש יושבת ונחה.
אף פעם זה לא קרה לי בעבר ולא ידוע לי על בעיות לב שיש לי
האם זה קורה בהריון?
האם יש חשש לבעיה בלב? יש מה לעשות בנידון?
זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת דופק לב באוזן שמאל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/01/2016תחושת דופק באוזן שמאל אינה אופיינית להריון.
מציע שתתיעצי עם רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקג ואפשרות לבעיות קצבד``ר רוברט הפנר17/01/2016
שלום רב, אני מעט חוששת.
עשיתי בדיקת אקג למען טופס ירוק . אני בת 20, סוכרתית (טייפ 1) .
ולאחר האקג הרופאה רשמה - בעיות קצב לשיקולכם.
אצרף את האקג ואשמח אם תבדקו אם זה בסדר/ לאו.
תודה מראש.
ד״א האחות בעת הבדיקה עשתה בדיקת ל״ד /
82/66, (122 דופק)
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח אקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/01/2016צילום לא מספיק ברור
נראה בסדר עם מעט אי סדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחיצות בדיקת דם של הומוציסטאיןדוד16/01/2016
שלום רב
אני בן 49, וברצוני לדעת האם ישנה חשיבות מניעתית ואפקטיבית לבריאות הלב בבדיקה זו, ואם כן מה ניתן לעשות אם יוצא בה רמה גבוהה בדם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחיצות בדיקת דם של הומוציסטאין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/01/2016בדיקת הומוציסטאין חסרת ערך בתחום רפואת הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה שגרתית הפרעת קצב לבדנה15/01/2016
כל כמה זמן רצוי שאדם בריא יעשה בדיקת הפרעת קצב לב בקופ"ח? האם צריך בדיקה שגרתית לאנשים בריאים כפי שעושים בדיקות דם שגרתיות, לחץ דם, ויטמינים וכו' לאנשים בריאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה שגרתית הפרעת קצב לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/01/2016אין כל כמה זמן. עושים לפי צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקו לבלי14/01/2016
שלום ד״ר,
בת 26 בריאה בדכ.
בעקבות דופק מואץ הופנתי לבדיקת אקו לב.
תוצאות הבדיקה החריגות היו:
קוטר החדר שמאלי בזמן סיסטולה20 (נורמלי 23-40)
שטח הפרוזדור השמאלי 12 (נורמלי 16-18)
מסתם טריקוספידלי:
דופלר צבעוני- מינמלית
דלף מיטרלי קל דלף טריקוספידלי מינמלי.
אשמח לתשובה האם זה תקין?
חשוב לי לציין שלפני כ3 שנים עשיתי אקו והוא היה לגמרי תקין בלי שום הערות.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/01/2016נראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)