מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ודקירות בחזה לבעלת עודף משקל!חנה13/04/2016
שלום, שמי חני בת 33. בחודש האחרון אני חשה דקירות חדות וחזקות בצד שמאל בחלק העליון של הגוף-בלב. זה קורה ל-7 שניות. בערך 6 פעמים בשבוע. אני שוקלת 127 ק"ג. אני נורא בלחץ בתקופה הזאת. מה עליי לעשות בקשר לכאבים אלו ומה זה יכול להיות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ודקירות בחזה לבעלת עודף משקל! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/04/2016תלכי תחילה לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול רע ו לחץ דם גבוה 00000000000000000000000000לימור08/04/2016
ד"ר שלום
אני בת 42 עם יתר לחץ דם מטופלת בנורמיטן 25 מ"ג פעמיים ביום עדיין לחץ הדם לא ממש מאוזן בממוצע הוא 135/85ביצעתי בדיקות דם
סוכר 85
שומנים בדם 137
כולסטרול טוב 55
כולסטרול כללי 219
Non-HDL Cholesterol 164
LDL-Cholesterol
137.8 mg/dl
האם הבדיקות האלה תקינות? האם מגדיל סיכון בגלל לחץ דם?
ם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול רע ו לחץ דם גבוה 00000000000000000000000000 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/04/2016בדיקות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה של פעימות מוקדמות- מסוכנת או לא?אורח04/04/2016
שלום,
אני סובל מתופעה של פעימות מוקדמות מזה כשנתיים. לפני שנה עשיתי בדיקת אקג שיצאה תקינה (בזמן הבדיקה לא היו פעימות מוקדמות) והלכתי לבדיקה אצל קרדיולוג שאמר שהוא לא רואה שום בעיה וניתן להתעלם מהתופעה. אציין שהוא לא שלח אותי לבדיקות נוספות כמו הולטר. שאלתי היא האם הקרדיולוג יכול היה לקבוע על סמך בדיקה פיזית בלבד שהכל תקין? והאם יש להמשיך להתעלם מהתופעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה של פעימות מוקדמות- מסוכנת או לא? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/04/2016אם זה מפריע לך צריך לברר באיזה סוג של פעימות מוקדמות מדובר, מה מקורן, ואם הכמות גדולה וכאמור מפריע לך, אפשר לטפל בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, אשמח לקבל תשובות לשאלות ששאלתי
אורח06/04/2016האם התועפה מסוכנת והאם קרדיולוג יכול לקבוע לפי בדיקת אקג (שבמהלכה לא היו פעימות מוקדמות) ובדיקה פיזית בלבד שהכל תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, אשמח לקבל תשובות לשאלות ששאלתי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/04/2016אם אין פעימות מוקדמות באקג המשמעות שבזמן שעשו אקג לא היו.
בדיקה תקינה אינה שוללת קיום פעימות מוקדמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב תוצאות פענוח בדיקה באינטרנטאני04/04/2016
שלום, ביצעתי אקו לב ואלו התוצאות, זה קצת מלחיץ אותי..אני בת 25. מה המשמעות של התוצאות??? צריך לחזור לרופא קרדיו? (אקג ובדיקת מאמץ תקינות) :
מסתמים:
מסתם מיטרלי: אי ספיקה קלה
מסתם אאורטלי: אי ספיקה מינימלית
מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה קלה
מסתם פולמונרי: אי ספיקה מינימלית
סיכום:
NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
MILD MITRAL REGURGITATION
MILD TRICUSPID REGURGITATION, TIG - 0/ MMHG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב תוצאות .................................. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/04/2016מעקב בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני04/04/2016ועל מה זה משפיע? כי אני סובלת בשנה האחרונה משלל תסמינים ועברתי המון רופאי גסטרו, ריאות, ראומטלוגיה, אנדוקרינולוגיה...ולא מצאו משהו ספציפי. האם הכל יכול להיות קשור לממצאים האלו בלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/04/2016איזה ״ממצאים״?
הבדיקה בסדר גמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בסדר גמור?
אני04/04/2016איך הבדיקה בסדר גמור??? כתוב "אי ספיקה" בכל החלקים ו"רגורגיגטציה" (באנגלית)....
זה תקין?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בסדר גמור? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/04/2016אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה
אני05/04/2016אני לא מצליחה להבין - בגוגל מצבי "אי ספיקה" ו"רגורגיטציה" ממש לא מתארים כדברים טובים וההפך המוחלט...כבעיות בלב!
אז...כיצד הבדיקה שלי תקינה?
מבולבלת ממש אשמח להסברך מה אני מפספסת פה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/04/2016את צודקת. תתיעצי עם גוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הזילזול???
אני07/04/2016למה הזילזול? בדיוק בגלל שאתה הרופא אני שואלת אותך.
ובדיוק בשביל זה נועד הפורום, לברר אי הבנות שלנו מהידע היחסי שבידנו...ולא בשביל לקבל את "האבחנה של גוגל". אלא באמת ובתמים להבין וללמוד! מבחינתי זה כמו שיהיה כתוב בפענוח "הלב חולה" ואתה תקרא ותגיד לי "כתוב שהוא בריא" .. אז רק להבין!!! ממש אשמח אם תואיל בטובך להסביר לי
אי ספיקה זה מצב טוב? רגורגיטציהזה טוב? להבין ולדעת.. 7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני בדיקת רמות שומנים בדםיואב04/04/2016
שלום
1.מה הסיבה שצריך צום לפני בדיקת רמות שומנים בדם?
הרי המצב "הטבעי" שלנו הוא שאנחנו לאורך היום לא בצום, ממילא רמות השומנים גבוהות כל הזמן, אז המצב הרגיל אמור לשקף אובייקטיבית את המצב יותר מאשר בצום, לא כך?
2. מקובל שלפני בדיקת שומנים יש צורך בצום של 12 שעות, ולגלוקוז 8.
בתיאוריה, אם אדם יצום יותר מ 12 שעות לפני הבדיקה, רמות השומנים יהיו עוד יותר נמוכות? (כנ"ל לגבי הסוכר)
3. בבדיקות לרמת הסוכר יש גם אפשרות לבדוק רמה ממוצעת של 3 חודשים אחרונים, לרמות שומנים אין בדיקה שכזו. אז בדיקה אקראית משקפת רק נכון להיום? כלומר יכול להיות שאדם עושה דיאטת שומנים שבוע שבועיים לפני הבדיקה והתוצאה תהיה סבירה, אף שלפני הדיאטה הוא אכל שומנים רבים במשך חודשים?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום לפני בדיקת רמות שומנים בדם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/04/2016הצום מביא לרמה היציבה. ה steady state
באותה מידה אתה לא בודק רמת סוכר מיד אחרי אכילת עוגה.
הסוכר היציב הממוצע ביום הוא לא אחרי צום יממה ולא אחרי העמסת סוכר. כנ״ל לגבי שומנים וכולסטרול אם כי לדעתי הצום של 12 שעות מזמן בוטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוי למי? שח"ל נטלי או חברת שרותי רפואי לחולי לב אחר?יעקב03/04/2016
איזו חברת שרותים לחולי לב המומלצת ביותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוי למי? שח"ל נטלי או חברת שרותי רפואי לחולי לב אחר? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/04/2016זאת שנותנת את מיטב השירותים במחיר האטרקטיבי ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת עובי הרובד תחת טיפול באזטרוליצחק31/03/2016
שלום שוב
במידה ויש בעיה להכנס לקישור שצירפתי העתקתי משם את הקטעים הרלוונטים אליהם היתכוונתי בשאלותיי
ואלו הקטעים-
מאת: רן קורנובסקי,
מנהל המערך הקרדיולוגי ומכון הצנתורים-מרכז רפואי רבין, בתי החולים בילינסון והשרון-פתח תקוה. יו׳ר החוג לקרדיולוגיה התערבותית באיגוד הקרדיולוגי
בפעם השנייה בתוך שנה תרופה חדשה שנועדה להתערב במנגנון הייצור של הכולסטרול ופינויו מהדם אינה עונה על הציפיות. אבל האכזבה הגדולה באמת טמונה בכך שיצרניות התרופה לא טרחו לדווח על כך לציבור במשך יותר משנה
המאבק בכולסטרול ממשיך לעשות כותרות. רק לפני שבועות מעטים פירסם האיגוד האירופי לקרדיולוגיה הנחיות חדשות, שלפיהן יש לשאוף להורדת רמת הכולסטרול בדם לערכים נמוכים בהרבה מאלה שנחשבו לתקינים זה זמן רב. עכשיו מתברר, כי לפחות אחת התרופות החדישות להורדת רמת הכולסטרול ולמניעת טרשת עורקים כנראה אינה יעילה כפי שקיוו מפתחיה.
מסקנה זו עולה ממחקר המכונה ENHANCE, שבוצע בארצות הברית. מחקר התברר כי ויטורין - המשלב סימוביל ואיזיטרול - היה יעיל מעט פחות במניעת טרשת מסימוביל לבדו, זאת אף שגרם לירידה חדה יותר ברמת הכולסטרול בדם. במחקר נמדד עובי השכבה הפנימית של דופן העורק באמצעות סונאר. החוקרים מצאו, כי בקבוצה שטופלה בסימוביל השתנה עובי דופן העורק ב-0.006 מילימטר בערך, ואילו בקבוצה שטופלה בוויטורין השינוי שנמדד היה 0.011 מילימטר. המשמעות ברורה: בחולים שטופלו בוויטורין, הרובד הטרשתי שהתפתח בדופן העורק היה כמעט כפול בהשוואה לחולים שקיבלו סימוביל. ממדי ההתקדמות של הטרשת בשתי הקבוצות היו מתונים למדי.
השאלה מדוע זה קורה? האם יודעים כבר את הסיבה להכפלת הרובד תחת אזטרול?
יש תחליף לאזטרול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת עובי הרובד תחת טיפול באזטרול - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/04/2016פרופ קורנובסקי תרגם לעברית
אכן מחקר שהפתיע. מחקר ישן. כדאי שתקרא את improve it זה המחקר האחרון עם אזטרול.
לאורך כל השנים נושא האזטרול היה שנוי במחלוקת.
ההמלצות המקובלות כיום מתבססות על סטטין ורק אח״כ במידה ויעד הכולסטרול לא הושג להוסיף אזטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות להבהוב בבדיקת לחץ דם במכשיר הביתידפנה31/03/2016
שלום רב .
במכשיר הלחץ דם שבביתנו (m3 אומרון ) יש סמן בצורת לב המציין פעימות לא סדירות במידה שהוא מהבהב בגמר ביצוע הבדיקה.
מה המשמעות להבהוב , האם אפשר ליחס לו אמינות ואינדיקציה למשהו לא תקין בלב
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות להבהוב בבדיקת לחץ דם במכשיר הביתי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/03/2016יש לך ציפיות מעט מוגזמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך אינה מובנת
דפנה31/03/2016צר לי שלא הבנתי את תשובתך. האם כוונתך הייתה שיש לי ציפיות מוגזמות מהאלמנט הקיים במכשיר. המקרה הוא שאשתי לא חשה בטוב מדדה את לחץ הדם והאלמנט שציינתי שזה תפקידו במכשיר המשיך להבהב.
לכן פניתי אליך בשאלה .
אודה לך באם בכל זאת תוכל להתייחס לשאלתי.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך אינה מובנת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/04/2016זה לא רפואה. זה עינין טכני של המכשיר הספציפי שיש לך. כנראה שההיבהוב מסמל אולי איזה אי סדירות בדופק. תקרא בדף הוראות המכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לבדיקת עובי רובד טרשתי בעורקיצחק31/03/2016
שלום
אני בן 62 יש לי MVP והיצרות 25 אחוז בעורק הקרוטיס
שמעתי על בדיקת CIMT
היכן מבצעים אותה? יש אומדן בקשר לעלות? זה מכוסה על ידי קופות החולים? מי צריך להפנות לבדיקה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לבדיקת עובי רובד טרשתי בעורק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/03/2016לך יש הצרות אין לך מה לבדוק ב CIMT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לב שעשיתי -אשמח לניתוח התוצאותאבי31/03/2016
היי, אני בן 30 עם קלאבינג בידיים מגיל 19 בערך.
נשלחתי לעשות בדיקת תפקודי ריאות שיצאה תקינה ובנוסף בדיקת אקו לב
מטרת הבדיקה: תפקוד חדר שמאל.
אשמח בבקשה לניתוח התוצאות המצורפות
גודל: גודל והתכווצות תקינים
התכווצות אזורית: ללא הפרעה אזורית בהתכווצות
היפרטרופיה: ללא היפרטרופיה
עליה שמאלית: תקינה
חדר ימין: גודל והתכווצות תקינים
עליה ימנית: תקינה
מסתם מיטרלי: אי ספיקה טריויאלית
מסתם אאורטלי: תקין
מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה טריויאלית
הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות TR- הינו 23 + RAP
אאורטה: האאורטה העולה אינה מורחבת
קרום הלב: לא נראה נוזל פריקרדיאלי
IVC לא מורחב עם תמט נשימתי תקין
אבחנות סיכום:
GOOV LV FUNCTION
No hemodynamically significant valvular lesion was found
תודה על העזרה
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו לב שעשיתי -אשמח לניתוח התוצאות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/03/2016להלן הניתוח: תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באטופן 500 לכאבים לאחר נתוח לב פתוחתמר30/03/2016
שלום
לפני 3 שנים עברתי ניתוח לב פתוח החלפת מסתם אורטלי אני סובל מכאבים בכתב זמן ממושך
שאלתי האם אני יכול להשתמש בכדור זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באטופן 500 לכאבים לאחר נתוח לב פתוח - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/03/2016אתה צריך לשאול את הרופא.
באופן כללי הניתוח לא קשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה בהליכה במאמץ קל, לאחר התקף לבנאוה28/03/2016
שלום רב.
אני 3 חודשים אחרי התקף לב .חסימה בעורק ימני תחתון. . וצנתור עם סטנט.
מאז נמצאת בשיקום לב. עושה הליכות. ולאמור ולאחרונה חווה קושי בנשימה בהליכה בעליה.
באקו- נאמר לי כי הלב שמור וכי ניפגע מעט מאד.
מה הסיבה האפשרית לדעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה בהליכה במאמץ קל, לאחר התקף לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/03/2016את הולכת לשיקום לב. המעקב דיי צמוד במסגרת השיקום. מציע שתתיעצי עם הרופאים במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדורים וזריקת אפידורלריקי28/03/2016
שלום,
אני בת 70 . סובלת מספר שנים מפרפור פרוזדורים התקפי.(בערך אחת לחודש) מטופלת בטמבוקור קרדילוק קומדין ווזודיפ נגד לחץ דם. בגלל כאבי גב תחתון המליץ לי הרופא על אפידורל בגב . האם מותר לי לקבל את הזריקה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורים וזריקת אפידורל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/03/2016את שואלת בהקשר של הפרפור? זה לא בעיה. תצטרכי להפסיק קומדין לפני ההזרקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר ותרופה נגד אלרגיהנחמן27/03/2016
שלום רב!
אני בת 53.לפני כ-6 שנים סבלתי מאירועים בהם הרגשתי במשך 10-20 שניות התכווצויות מהירות מאוד של הלב,כאילו הצפרדע קופצת לי בתוך החזה.בבדיקות הלב לא נמצא כלום.הומלץ לי לעשות לי בדיקה עם האלקטרודות,אך לא הסכמתי.האירועים נמשכו כמספר חודשים ופסקו.
לאחרונה התחלתי לסבול מהתקפי אנגיודמה אידיופאטית והתחלתי לקבל כדורי אריוס .ואז ההתקפים שהיו לפני מספר שנים חזרו.רק עכשיו זה מתחיל מן הספאזם באיזור הגרון,אחר כך התחושה בחזה אותה תיארתי כבר ואז מתחילים הכאבים בחזה.כל האירוע לוקח עד חצי דקה.בתום האירוע,כשאני בודקת את הדופק,הוא תקין לחלוטין.
האם ,לדעתך,התרופה עלולה לגרום לאירועים הללו או שמדובר בצירוף מקרים?
פניתי לרופא המשפחה בשאלה,האם כדאי להפסיק את הטיפול בשל האירועים הללו והוא בנתיים השאיר לי את הטיפול.כל יוםיש לי אירוע כזה מה תמליץ לעשות?
בתודה.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר ותרופה נגד אלרגיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/03/2016מציע שתפגשי עם קרדיולוג.
אני לא יודע איזה הפרעות קצב היו לפני שנים, אם בכלל.
מה שאת מתארת לא ברור ולא מספיקות כמה שורות באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מעט מהיר עקב נטילת תרופותערן26/03/2016
אני בן 37, נוטל נוגדי דיכאון שמעלים את הדופק. במנוחה הדופק בין 85—95. לחץ דם ואקג תקינים. עושה פעילות גופנית.
האם יש צורך להוריד את הדופק עם חסמי בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מעט מהיר עקב נטילת תרופות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/03/2016תעשה הולטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)