מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימוני כוח, תזונה והשפעה על הלבמ14/01/2016
שלום ד"ר. בן 24, בריא. האם לאימוני כוח כמו משקולות, שכיבות סמיכה, כפיפות בטן בעצימות בינונית- גבוהה יש השפעה מטיבה על שריר הלב וכלי הדם? ואילו מאכלים הכי טובים לשמירה על בריאות הלב? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני כוח, תזונה והשפעה על הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/01/2016אורח חיים בריא מיטיב עם הלב וכלי הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןישראל14/01/2016
שלום
1. האם נכון שהגורם להתקפי לב/אוטם זה לא הצרות העורק אלא קרע ברובד הטרשתי של העורק שכתוצאה מכך נוצר תהליך של קרישת שם, והקריש דם הוא זה שחוסם את מעבר הדם וגורם לאוטם?
2. א"כ הסיכון להתקף לב קיים בלי קשר לדרגת ההצרות, וגם כאלו שבבדיקות כמו אקו במאמץ יוצא תקין, הם בעצם באתה דרגת סיכון כמו כאלו שסובלים מרמת הצרות קשה ואיסכמיה?
3. האם בכדי למנוע את הסכנה של התפתחות קריש דם במקרה של קרע ברובד הטרשתי ובעצם למנוע את התקף הלב התרופה אספירין מספיקה?
והאם מינון מינמלי של 75 מ"ג יעיל לזה? מה בעצם ההבדל בין המינונים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/01/2016הכל נכון אבל אם המסקנה שלך שכולם צריכים ליטול אספירין אז זה לא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
ישראל15/01/2016שלום
אכן, שכחתי לציין בשאלתי שאין הכוונה להמלצה טיפולית לכל אדם, אלא יותר ברמת התיאוריה והדיון.
מה שכן, אני ממילא נוטל אספירין במינון של 75 מ"ג (בהמלצת הנוירולוגית בגלל איזה חשד שהיה לה עקב חולשה ביד, וכן קרדיוליפין חיובי בבדיקת דם)
כך שלגביי באופן אישי השאלה כן רלוונטית, האם העובדה שאני נוטל אספירין 75 מ"ג מונעת את האפשרות של יצירת קריש דם במקרה של קרע ברובד הטרשתי חלילה?
כי כמו שאני מבין גם מהרופא, הצרויות של העורקים גורמים לסבל/כאב/הגבלה בפעילות, אבל לא להתקף לב, וההתקף לב נגרם בגלל הקריש ובלי קשר לרמת ההצרות של העורק לפני הקרע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/01/2016האספירין מקטין סיכון להווצרות קריש דם אבל החשיבות היא במניעת הרובד הטרשתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלקוויס ודם גלוי בשתןג.13/01/2016
ערב טוב
בן 78 שנים. לפני חצי שנה עברתי TAVI להחלפת מסתם אורטאלי.
מחלות ברקע: לפני כשנה וחצי מיקרו-המטוריה, סונר בטן ושלפוחית שתן תקינה .פרפור עליות, מטופל קבוע בקרדילוק.ללא סוכרת.
תרופות: עד לפני חצי שנה קומדין, ומזה כחודשיים אלקוויס.
מלפני יומיים ,דם גלוי בשתן , מעת לעת, אחרי מספר השתנות חוזר להיות צלול.
1. האם יתכן קשר לאלקוויס ?
2. איך אני מכסה את עצמי מבחינת מדלל דם אחר עד מועד הבירור האורולוגי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלקוויס ודם גלוי בשתן - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/01/2016מבין כל המדללים הסיכון הכי נמוך לדימום הוא אליקויס.
אם אתה מדמם הרבה תצטרך להפסיק אותו ולעבור את הבירור האורולוגי כמה שיותר מהר.
אם הדימום רב כדאי שתתאשפז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ומחלות לבעמית13/01/2016
האם הפרעות חרדה וחרדה כללית אצל אנשים הסובלים ממנה אשר מטופלים עם פסיכיאטר וכדורים נמצאים בסיכון גבוהה לחלות במחלות לב ולחלופין נזק ומוות פתאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ומחלות לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/01/2016חרדה אינה גורם סיכון בדר״כ למחלת לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטרלבציפי13/01/2016
בת 58. הופניתי להולטר לב בגלל תלונה של הרגשת דפיקות לב. ארגומטריה ואקו תקינים. שמו לי הולטר לב ואחרי שעתיים התחלתי להרגיש כאבי גרון נזלת מעט התעטשות ושיעול וחולשה ולא היה לי חום (בדרך כלל איני מפתחת חום במחלות).האמת , לא הרגשתי יותר דפיקות לב, ממה שאני מרגישה שלאור זה הופניתי .בלילה היה קשה לי להרדם וקמתי לשרותים כמה פעמים ובין לבין נרדמתי .שאלתי היא, האם זה שהייתי חולה כפי שתארתי ועשיתי הולטר באותו זמן ,יכול להשפיע על תוצאות הולטר לב?תודה ענקית על הסבלנות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטרלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/01/2016ההולטר מראה את הדופק ביום הבדיקה. הרגשת טוב או לא, חולה או לא זה לא רלוונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה לא עמוקהשוקי12/01/2016
שלום
אני בן 42 בריא נוטל קרסטור 10 יום כן יום לא למניעה עקב כולסטרול תורשתי.
אני סובל כבר כחודש ממצב שאני מידיפעם לוקח נשימה עמוקה ומרגיש שהיא לא עד הסוף. אני מתאמן במכון כושר בעצימות בנינות וגם כאשר אני מבצע הליכה אין שינוי לא לטובה ולא לרעה. עשיתי הליכה של חצי שעה בחדר כושר עם מד סטוריה ושיפוע דרגה 2 סטוריה 99 98 ללא קוצר נשימה רק אותה בעיה שתיארתי. האם יכול להיות שיש בעיה לבבית ? קרתי שזה יכול להיות מלחץ. אך אני לא בלחץ ואפילו לקחתי כדור הרגעה כמה ימים ללא הועיל
מה דעתך. תודה 2478* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה לא עמוקה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/01/2016לא רואה קשר ללב. בכל מקרה מציע שתבדק אצל רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת איקאקורשלמה10/01/2016
שלום ד"ר הפנר !
שאלתי היא לאחר המלצתך לעבור לתרופת איקאקור, האם ניתן להעלות את המינון
יותר מ-40 מ"ג מאחר והדופק עלה מ-60 פעימות ל-70 פעימות בדקה והוא נשמע
עוד בעוצמה בעיקר בלילות ?
בברכה, שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת איקאקור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/01/2016הכל ניתן, בתאום עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב דחוףדניאל09/01/2016
היי דוקטור!האם בגלל היותי קצת בסטרס במהלך בדיקת אקו לב(כי בלחץ הלב מזרים יותר דם) יכול לשבש את התוצאות או לתת תשובה לא אמינה של האקו לב מהבחינה של הספיקה הלבבית?תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב דחוף - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/01/2016לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לטוס למקומות קרים מאד שנה אחרי התקף לב?מיכל06/01/2016
בעלי שנה לאחר התקף לב, vf ודפיברילטור. עכשיו מרגיש טוב עם EF=55..
האם טיול באיזורי אקלים קרים מאד כמו לפלנד מהווה סיכון, שנה לאחר ההתקף?
ואם נוסעים- על איזה אמצעי זהירות צריך להקפיד, מעבר ללבוש תואם אקלים?
האם שמירה קפדנית על לבוש וחום גוף תמנע בעיות לבביות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לטוס למקומות קרים מאד שנה אחרי התקף לב? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/01/2016אני מניח שהנושא בכללי אינו חשוב אלא במה שקשור לבעלך. ולכן ממליץ להתיעץ עם הקרדיולוג שמכיר אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לבלילי06/01/2016
בת 56. בריאה פרט להשימוטו מטופלת ביוטירוקס ומאוזנתאיני סובלת מלחץ דם בדרך כלל זה בסביבות 125-130/80. יש שלי MVP קל גבולי+MR קל.שלא משתנה מ1997 שנה שבה גילו לי את זה .לחץ ריאתי 45 באקו האחרון.אני מתלוננת על הרגשה של דפיקות לב מואצות .אני מרגישה את דפיקות הלב שלי .לא תמיד אני יכולה לשייך את זה למצב מסויים, אולי אחרי ארוחה כבדה ומאמץ פיסי קשה והתרגשות יתר .הארגומטריה תקינה פרט להערה של כושר נמוך(למרות שאני עושה הליכות םעמיים שלוש בשבועלא בקצב מהיר כיוון שאני מתעייפת. ) הרופאה הקרדיולוגית שלחה אותי לבדיקת הולטר לב 24 שעות , כדי לשקול מתן חוסמי ביתא .רציתי לשאול באיזה מקרה אקבל חוסמי ביתא בהתאם לתוצאת הולטר לב ? אלו תרופות אלו?האם זה עוזר ומהן תופעות הלוואי של חוסמי הביתא?המון תודה על הסבלנות והעזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/01/2016ממליץ שתמשיכי להתיעץ עם הקרדיולוגית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה דיאסטוליתורד06/01/2016
שלום, ב-3 מבחני אקו רצופים במהלך 4 השנים האחרונות נקבע Dyastolic disfundtion דרגה 2. קיבלתי לוסרדקס 5- מ"ג, אבל בעקבות סחרחורות אני נוטלת רק מחצית המינון (ניתן לחצות). האם ההפרעה הזו מעידה על אי ספיקה? יש משהו שאני צריכה לעשות? אני בת 68.5, ברקע COPD ברמה בינונית עם אמפיזמה (10 שנים ללא סיגריות), איסכמיה של כלי הדם הקטנים במוח, ועוד מצבים כרוניים לא רלוונטיים. אשמח לקבל תשובה מושכלת. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה דיאסטולית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/01/2016ההפרעה מעידה על הפרעה דיאסטולית בהתכווצות הלב. אי ספיקת לב זאת העגכה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטינים - איך הם עושים זאת?ורד06/01/2016
לאחר 18 שנה של טיפול מוצלח בכולסטרול, החליפו לי סימבקור ב-סטאטור. התוצאה - LDL צנח פלאים לרמה של 72.8. לפני כן לא היה מאוד גבוה, אלא בתחום הערכים של מעבדת קופת החולים שבה אני חברה.
שאלתי: מה בעצם הסטטינים עושים שם? ממיסים את הפלאק? מרחיבים את כלי הדם? אני ממש ממש סקרנית. תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים - איך הם עושים זאת? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/01/2016יפה ששואלת אחרי 18 שנה. הטיפול בסטטינים מאיט את התהליך הטרשתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת א.ק.גיצחק03/01/2016
בבדיקת א.ק.ג שגרתית התקבלה התוצאה הבאה:
*LHAB
קצב לב -סינוס
פעימות לדקה -53
אודה על הסבר משמעות התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת א.ק.ג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/01/2016ציר שמאלי. אם אתה איש בריא אין לכך משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במעטפת אחרי ניתוח לבאדי02/01/2016
בן 39 לפני 6 שבועות עברתי תיקון מסתם מיטראלי מהצד שעל פניו עבר בהצלחה תרופות עדכניות :
אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום (חצי שעה לפני ארוחה קומדין 5 מ"ג - מאוזן
קוליחין( 0.5 פעמיים ביום בעקבות דלקת התחלתי לפני 5 ימים
קרדילוק 1.25מ"ג התחלתי אתמול קודם היה נורמלול שלא חשתי טוב ממנו שהיה 12.5מ"ג פעמיים ביום
מגנוקס תוסף מגנזיום בערב
שאלה : מותר לי ליטול תוסף ויטמינים בשם רוטסנ לשיער בתקופה זו ?
לפני כשבועיים הופיעו לי צרבות קשות בבדיקת אא"ג בדיקת אפ או צוין שיתכן מקור וויראלי והמליץ מעקב חשד לגסריטיס ואמור לעבור בעוד כחודש גסטרוסקופיה. לפני כשבוע כאבים חזקים בחזה שמאל הופניתי למיון - נמצא סי אר פי 43 וטרופונין שלילי אקג לא תקין היפוכי וי 5 טי וי 4 כמו כן עליה 1 ממ ליד 2 צניחות פי אר בלידים לטראלים עליות אס טי בלידים פקטוראלים ספירה 11 אלף ליקויציטים עם סטיה שמאלה ניטרופיליה 81 אחוז ללא סטיה שמאלה באקו לב ליד המיטה ( אקו רשמי רק עוד יומיים) הראה תפקוד ירוד של חדר שמאל ( ידוע מלפני הניתוח על אי אף 40) ונצפה מעט נוזל מסביב ללב קבלתי כולחיצין 0.5 פעמיים ביום)שאלותי : אם 6 שבועות אחרי ניתוח נצא שאין שיפור בלב אין סיכוי ללב להשתפר או שזה בדלל הדלקת שלאחרי שתטופל יתכן השיפור המיוחל ?- יש פי פי אס יש פריקדרדיטיס- גם בדלקת צויין שזה כנראה משהו ויראלי האם הדלקת והצרבות מאותו מקור ויראלי ? יש צורך לזהותאותו מקור לא ניתנה אנטיביוטיקה ולא הייתי ממש חולה כן הכתפיים והצוואר היו תפוסים ולא חשתי בטוב . יש לציין שהייתי מאומץ פיזית בחודש הראשון ותחת לחצים בשל מצב אימי המבוגרת ומעתה אנוח - המנתח רמז שיתכן שבעוד מס שנים אעבור שוב אך דרך צינתור אם המצב לא ישתפר - האם זה אומר שהמסתם הקיים אינו תקין ? אודה על תשובה מהירה אני מטבע הדברים מאד מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במעטפת אחרי ניתוח לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/01/2016שאלתך מבולבלת.
תתרכז בשאלה עיקרית בשלוש שורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי ספקט ומיפוי מוגהיהודה01/01/2016
שלום
מה ההבדל בין 2 הבדיקות?
הן מבחינת ההתוויות והן מבחינת הפרוצדורה עצמה ורמות הקרינה
במיפויי לב יש 2 חומרים שעושים בהם שימוש, תליום וטכנציום.
אני מבין שטכנציום הרבה פחות מסוכן מבחינת קרינה, אז למה לא עושים בו שימוש כברירת מחדל?
זה משהו שהנבדק יכול לבקש מהצוות?
מה הסיבה שלפני מיפוי צריך 24 שעות ללא קפאין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי ספקט ומיפוי מוגה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/01/2016רוב המיפויים המתבצעים הינם ספקט ולא מוגה
בדיקה עם טכנציום עדיפה טליום
דיפירידמול, שזהו חומר שמשתמשים לעתים במיפוי, מתבטל עם שתית קפאין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)