מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק נמוךנורה צ'רקס10/10/2015
בת 61 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס - מאוזנת בעזרת תרופות.
דופק במנוחה יהיה 50 לאחרונה ירד ל40-45 .עושה ספורט באופן אימטנסיבי 4 פעמים בשבוע ספיננג שעה ועוד מתאמנת בעזרת מכשירים בחד כושר.
הסטוריה משפחתית:אבא עבר צינטור בגיל 59 ואמא נתוח מעקפים בגיל 65
נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לביצוע אקו לב ולהלן התוצאות: חדר שמאלי בגודל והתכווצות גלובלית ואיזורית תקינה, ספטום היפרטרופי, חדר ימין תקין, תבנית המילוי
מתאימה להפרעה ברלקסציה, דלף מינימלי של מסתם מיטרלי וטריקספידלי, אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי,
הגדלה קלה של העליה השמאלית.
תוצאות ההולטר:SINUS RHYTHM . RATE 40-94 BPM. ( AVG 57 BPM)
APB'S FEW
האם יש צורך בטיפול כלשהוא?
תודה
נורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/10/2015אין בעיה רפואית בנתונים שכתבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלימור10/10/2015
ד"ר שלום
אני בת 42 נטלת קרדילוק 2.5 מג עקב יתר לחץ דם
עפ מדידות לחץ דם ביתיות אני שמה לב שבבוקר לפני הכדורים הלחץ דם בממוצע
125/85 ואז אחרי הכדורים בצהריים הלחץ דם לפעמים 110/70 ואז בערב הוא שוב עולה ל 130/85 ולפעמים ל 140/90
אני לא מתייחסת למדידה הראשונה שבדרך כלל מאוד גבוהה מגיעה ל 160 אני מתייחסת לממוצע בן 2 הנוספים.
הכוונה היא שאם שואלים אותח מה הלחץ דם שלך אני לא יודעת לענות. ומלחיץ אותי אם זה נחשב לא מאוזן ולא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/10/2015את מאוזנת וכששואלים אותך את מציינת מה שכתבת כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים חריגים בבדיקת מאמץאור09/10/2015
שלום רב,
בדיקת מאמץ לבני בן ה-10, התקשה לסיים את הבדיקה והתלונן על חולשה וכאב קל בחזה. ממצאי הבדיקה הדגימו: "בשיא המאמץ נצפו עליות ST עד 2 מ"מ בלידים הפרקורדיאליים שחלפו כמה דקות לאחר חלוף הכאב. הרופא הפנה אותנו לחדר מיון בחשד לאנומליה קורונרית. אודה להתייחסותך למשמעות הממצאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים חריגים בבדיקת מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/10/2015הכוונה למום באנטומיה של עורקי הלב שגורם להפרעה באספקת הדם ללב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטמקסארתור07/10/2015
שלום
אני נוטל תרופה הזאת ( ריטמקס ) כבר שנה ונגמרו לי כדורים - ביקשתי מרשם וחיפשתי בבית מרקחת - מסתבר שכבר לא מוכרים תרופה הזאת
יש משהו במקום זה נגד הפרעות קצב לב?
תודה מראש
ארתור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטמקס - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/10/2015אבל יש פרופקס. ויש גם תרופה אחרת לא פחות טובה. תתיעץ עם הקרדיולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לגבי בדיקת אק"ג מצורפת תמונהעמית06/10/2015
שלום, ביצעתי היום בדיקת אק"ג לאחר שחשתי כאבים בחזה שהקרינו לגב, האח בקופת החולים ביצע לי בדיקה ושלח אותה לפיענוח ולאחר מכן הם ביקשו שאבצע עוד בדיקה אחת..בסיכום הפענוח היה רשום שיש לי גל T הפוך בLIII
כמובן שפניתי לרופא המשפחה שנתן לי הפנייה לקרדיולוג כדי שגם אני וגם הוא נהיה שקטים, אך עד שאגיע לקרדיולוג רציתי לקבל חוות דעת. יש לציין שאני עוסק בפעילות פיזית כמעט יום יומית במסגרת העבודה שלי בהובלות/סבלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לגבי בדיקת אק"ג מצורפת תמונה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/10/2015חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האחבה של שורש האוארטהד``ר רוברט הפנר06/10/2015
אני בן 46 וביצעתי אקו לב.
בתוצאות אקו לב נרשמו התוצאות:
שורש האאורטה 39מ"מ
אאורטה עולה 36 מ"מ
פרוזדור שמאלי (D-2 ) 46 מ"מ
שטח פרוזדור שמאלי 20
קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה 27 מ"מ
קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 50 מ"מ
עובי מחיצה בין חדרית-פרוקסימלי: 13
עובי מחיצה בין חדרית: 14
עובי דופן אחורית: 11
הבנתי שיש האחבה של שורש האוארטה והאאורטה העולה והגדלת עליה שמאלית, התעבות המחיצה הבין חדרית.
כל השאר תקין.
מה המשמעות של הממצאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/10/2015המשמעות היא בעיקר שאתה צריך להיות במעקב אצל קרדיולוג.
הנתונים אינם מדאיגים כעת אבל שוב, תפנה לקרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת הולטרמלי06/10/2015
אשמח לעזרה
תשובת הולטר לב (היתה תקלה והמכשיר הקליט 15 שעות בלבד)
אשמח לעזרה , האם אני בבעיה ? עברתי לפני 4 שנים אבלציה בגלל רפרוף פרוזדורים ,מקבלת קרדילוק 3.75 וקרטייה
זו התשובה
הערות/סיכום: קצב סינוס ברדיקרדיה.הקלטה חלקית נבדקת נשלחה לבדיקה חוזרת. APBS: לא שכיחים 0.48% מכלל הפעימות. VPBS: שכיחים בממוצע 74 לשעה מתוכם 18 קטעי ביגימיניה עד 8 שניות-4 מחזורים. הפרעות הולכה : פאוזה בודדת בת 2 שניות להמשך מעקב הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/10/2015לא בבעיה אבל תראי את התוצאה המלאה לקרדיולוג שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סטטיניםמוטים05/10/2015
שאלה עקרונית: האם ניתן ליטול סטטינים באופן לא קבוע, פעם בשבוע או רק לאחר ארוחה דשנה, מדובר על אדם עם פרופיל שומנים תקין, הנוטל קרסטור 10 מ ג לאחר ניתוח מעקפים לפני 10 שנים הרוצה להימנע מסטטינים בשל תופעות הלואי ( כאבי שרירים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת סטטינים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/10/2015הטיפול בסטטינים הוכח במינון יום יומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אקושקד04/10/2015
שלום רב,
בבדיקת אקו שעשיתי (בעקבות פעימות מוקדמות ושימוש ממושך בתרופה העלולה לפגוע בפעילות המסתמים) קיבלתי את התוצאות הבאות:
Left atrium - 45 mm (הנורמה היא 19-40)
Right ventricle - 37 mm (הנורמה היא 5-30)
(שאר התוצאות בתחום הנורמה)
מסתם מיטרלי: עלים מעט מעובים, אי ספיקה מינימלית
מסתם אאורטלי: תקין
מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה מינימלית
מסתם פולמונרי: אי ספיקה מינימלית
בסיכום תוצאות הבדיקה היה כתוב גם:
MILD LEFT ATRIAL DILATATION
TRACE TRICUSPID REGURGITATION, TIG - 26 MMHG
אשמח להסבר תוצאות הבדיקה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אקו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/10/2015חדר ימין ועליה שמאלית מוגדלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון בעיית לבשיראל04/10/2015
שלום,
אני מעט אובדת עצות ואודה לכל עזרה והכוונה.
חבר שלי בן 26 סובל מזה כשנה מדפיקות לב פתאומיות חזקות מאד (אני קצת אגזים אבל זה נראה כאילו בית החזה שלו עומד להתפוצץ בכל פעם שזה קורה).
זה קורה בעיקר כשהוא עייף, למשל אם הוא מתעורר באמצע הלילה משינה או בשעות מאוחרות. הדבר חוזר על עצמו יום יום.
הוא ביצע בדיקת מאמץ שבה לא נראתה בעיה (למרות שהדופק שלו הגיע כמעט לערך של דופק מאקסימלי).
הוא לא מבצע פעילות גופנית, אך מקפיד על תזונה בריאה, רזה ובעל משקל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בעיית לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/10/2015לא מספיק לכתוב דפיקות לב...
מציע שיתיעץ עם קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבקסוןיהודה29/09/2015
שלום.תודה על התשובה.יש לי בבקשה עוד שאלה.אני לוקח כל ערב סימבקסון 40 מג.אני מאוד מקפיד לקחת כל ערב.לצערי הרב אני לא מצליח בשעה קבועה בערב לקחת את הכדור.האם זה פוגע בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבקסון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/09/2015לא. עדיף לפני שינה. עיקר המטבוליזם של הכולסטרול בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבקסוןיהודה29/09/2015
שלום אני בן 36 לוקח כל ערב 40 מג כדור סימבקסון להורדת כולסטרול.האם כדור זה מוריד גם ערכים של טרגלצרידים?אני מקפיד כל ערב לקחת את הכדור אבל לצערי אני לא מקפיד על שעה קבועה בערב.האם זה פוגע בטיפול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבקסון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/09/2015לא מפחית טריגליצרידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום לב במבוגריהודית26/09/2015
אני בת 22.5 ולפני כמה חודשים מצאו אצלי PDA. ההמלצה שקיבלתי היא לבצע סגירה שלו בצנתור.
דבר שמאוד מלחיץ אותי והעלה אצלי שאלות רבות:
1. האם בכל מצב שמגלים PDA ההמלצה היא לסגור? או שבמידה וזה מאוד קטן, מעדיפים שלא? (אני שואלת מכיוון שבהתחלה שמצאו לי את זה אמרו לי שלא עושים עם זה כלום, רק אולי אנטיביוטיקה בטיפולי שיניים ובגלל זה שלחו אותי למכון למומי לב במבוגר. שם עשו לי שוב אקו לב ואז המליצו לסגור.)
2. מה הסכנות בביצוע פעולה שכזו? (במהלך הפעולה ואחריה)
3. הבנתי שזה נעשה בהרדמה מקומית - מה ארגיש במהלך הצנתור?
4. מה ההשלכות של זה לטווח ארוך? מדובר בזה שאני אחיה עם משהו זר בגוף שלי כל החיים?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מום לב במבוגר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/09/2015מציע שתתיעצי עם מומחה למומי לב במבוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- inrרענן25/09/2015
שלום רב ,
חולה עם פרפור עליות אטריאל פיברלישין מקבל קומדין קבוע ,
לאחרונה נעשו לו inr והתוצאה 1.200 .
מהו ערך התקין לחולה זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר inr - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/09/2015הרמה הטיפולית בפרפור צריכה להיות בין 2 ל 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות על חדריות מוקדמותאריק21/09/2015
שלום,
ביצעתי בדיקת מאמץ שיצאה תקינה עם ממצאי כושר טובים.
נכתב לי כי בהתאוששות היו פעימות על חדריות מוקדמות (בהתאוששות בלבד)
מה המשמעות של ממצא זה? האם צריך המשך בירור כלשהו?
בכל בדיקות המאמץ שעשיתי בעבר לא נאמר לי ממצא כזה. האם סביר שפעימות מוקדמות אלו לא היו בעבר? אם זו תופעה חדשה האם היא יכולה גם להעלם?
ד.א - אני בן 46 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות על חדריות מוקדמות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/09/2015חסר משמעות ככל הנראה. אבל כדאי שקרדיולוג יראה את הבדיקה עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת
אריק22/09/2015האם תופעה זו יכולה להחמיר או ל"העלם" ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/09/2015גם וגם. תעשה אקו לב. אם תקין זה באמת חסר משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)