מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק מינימלי 34 בהולטריוסף03/11/2015
שלום ד'ר
עברתי השבוע הולטר לב כמעקב ובמיוחד עקב תחושת דופק לא סדיר
מזה כמה שנים שאני מרגיש פעימות מוקדמות,
בתחילת שנה היה לי רפרוף פרוזדורים, שנקבע שקרה עקב רמת אשלגן,3.2
מאז אני עם טומבקור 50* 2 ליום וקרדילוק חצי כדור מ1.25 מינוך כזה עקב ברדיקרדיה טבעית שיש לי
בהולטר הקודם הדופק המינימלי לפנות בוקר היה 39
ההולטר הקודם בוצע לפני שנה,
בהולטר הנוכחי, ב7 בבוקר נרשם דופק של מינימום 34
המקסימלי היה 84 והממוצע 55 סינוס
שאלתי, האם דופק מינימלי 34, מגיע לגבול המסוכן? האם ערך כזה יכול להוביל לדום לב?
האם צריך להיתיחס לזה , או שזה עדיין תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מינימלי 34 בהולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/11/2015לא ניתן לענות לשאלתך. דופק 34 אצל אחד אינו דומה לאחר. באופן כללי אבל זה נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מקדומים לאליקוויס 2.5ד``ר רוברט הפנר02/11/2015
היי ד"ר
אבא שלי בן 72 מקבל קומדין ופאלביקס
בעקבות דמום ראש ( וכנראה ספיגה מלאה כבר ) הרופאה הציעה
לעבור מקומדין לאליקוויס 2.5 פעמיים ביום
אבל הקרדיולוג טוען שלא ניסו את האליקוויז על מומי לב ואבא שלי בעבר
היה לו מומ ASD וסגרו לו ,כעת אין דלף
יש גם בעיה מסויימת באיזון רמות קומדין ,
עבר צינטור לפני 3 חודשים , סטנד שלישי באותו מקום
עב רמס צינטורים בעבר
לאחרונה החמרה וסובל מאי ספיקת לב עם נוזלים בריאה רגליים וקצת סביב לב,
מטופל אינטנסיבית באישפוז יום עם עירוי פעם בכמה ימים ובבית פוסיד 80 מ"ג.
קריאטנין 1.39 עלה קצת , GFR 50
כעת יציב אך בבית מקבל קומדין 10 מ"ג ביום + קלקסן 40 , ופלאביקס
כי INR 1.4 עולה ב 3 שבועות האחרונים באיטיות והקרדיולוג ביקש להגביר.
אודה לתשובה בנוגע לאליקוויזס או תרופה אחרת , תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/11/2015ASD אינו מום ששולל שימוש באליקויס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוה במהלך יחסי מיןעומר31/10/2015
בן 40. אתמול אחרי ארוחה כבדה וקצת אלכוהול קיימתי יחסי מין כשלפתע הדופק שלי קפץ לגבהים שטרם הכרתי והרגשתי סחרחורת. הפסקתי מיד ואחרי כמה דקות הדופק חזר לעצמו. הסיטואציה היתה די מפחידה.אני פעיל ספורטיבית ולפני מספר שבועות עברתי בדיקת מאמץ (לאישור פעילות ספורטיבית תחרותית) שהיתה תקינה. התופעה מוכרת? מה עלי לעשות? האם יש קשר לארוחה הכבדה/אלכוהול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק גבוה במהלך יחסי מין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/10/2015שנה הרגלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת מיפוי לב.ענת27/10/2015
בעלי בן 64 לפני כמה שנים צונתר סובל מהשמנת יתר. לאחרונה, מרגיש שמתקשה בהליכה ובעיקר בעלייה במדרגות, ממש אין לו אויר. כך היה לו בעבר, ועשה צינתור והרגיש קצת יותר טוב. הפעם הרופא ביקש שיעשה מיפוי ואכתוב את התוצאה ואודה על תגובתך בהקדם:
סכום: הודגמו פגמי מילוי קבועים בדופן תחתונה מתאים לארטיפקט על רקע בטן שמנה.
הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה.
ללא עדות לאיסכמיה לאחר מאמץ בינוני ובדופק מטרה.
הוא עשה לפני כמה שנים קיצור קיבה עדיין עודף משקל, סכרת 2.
תפקודי ריאות - תקין. לפי הנ"ל מדוע מתקשה בהליכה ובעיקר אין לו אויר כשעולה מדרגות? האם בכל זאת יצטרך צינתור נוסף??
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת מיפוי לב. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/10/2015הוא מתקשה בהליכה קודם כל בגלל שהוא שמן ואין לו כושר. סיבות נוספות, לחץ דם לא מאוזן? גם בעבר כנראה לא היה ספורטאי דגול....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התופעה מסוכנת ומה ניתן לעשות?מישהי26/10/2015
שלום,
בת 26,בריאה.לא מעשנת,לא נוטלת גלולות.מזה זמן רב (5 שנים) סובלת מדופק מהיר מאוד ותחושת קושי לנשום כאשר אני עולה במדרגות או הולכת מעט מהר יותר מקצב הליכה איטי.בדיקות דם תקינות ,הולטר לחץ דם מלפני 4 או 5 שנים תקין, עשיתי הולטר לב שיצא תקין,אקו לב שיצא תקין ואקו לב במאמץ (לפני 3 שנים) שיצא תקין למעט לחץ דם גבוה במנוחה(145/96). הרופא אמר שככל הנראה זה מלחץ. הדופק המהיר מאוד בכל מאמץ קטן+תחושת הקושי בנשימה מפריעה לי מאוד מאוד בחיי היומיום ומפחידה מאוד. אני ממש מרגישה שאני הולכת להתעלף או למות במצבים בהם הדופק מאוד מהיר. רופא אחר אמר שיש תופעה כזאת אצל נשים צעירות עד גיל 30 בערך.מה לדעתך הבעיה ומה ניתן לעשות עוד שלא עשיתי?המצב בלתי נסבל!! האם זה לא מסוכן שאני ממשיכה (בסבל רב!) לעשות פעילויות עם דופק כל כך גבוה ותחושת קוצר נשימה ותחושה כללית רעה???האם יכול להיות מצב בו אני אתעלף מהדופק המהיר? הקרדיולוגים אומרים שהם לא רואים בעיה בלב ובזה זה נגמר. אבל הסבל ממשיך!!. האם זה מסוכן שאני אמשיך לעשות פעילויות יומיומיות רגילות עם דופק כל כך גבוה? אני יכולה להתעלף/למות?
ד"וח אקו לב מאמץ:
ממצאים עקריים באקו מנוחה:
חדר שמאל בגודל תקין (37/23 מ"מ).אין עדות להיפרטרופיה (8/8 מ"מ).התכווצותו הגלובלית והאזורית בטווח הנורמה.גודל ותפקוד תקין של חדר ימין.מבנה ותפקוד המסתמים תקין. תפליט פריקרדיאלי מינימלי. ללא עדות לקוארקטציה של האורטה בדופלר.
מהלך הבדיקה:
דופק מנוחה-114 שיא מאמץ-175 (89%)
לחץ דם(מ"מכ)מנוחה-145/96 שיא מאמץ-166/89
הנבדק ביצע מאמץ מדורג על מסילה לפי פרוטוקול ע"ש: BRUCE
המאמץ הופסק אחרי: 10 דקות,בעומס של 12.8 METS
עקב:עייפות
תוצאות: דיווחה על קוצר נשימה מתחילת המאמץ (ללא סימנים של דיספניאה של ממש).סטורציה באויר חדר בשיא הדופק 98-99% ל.ד גבוה במנוחה (יתכן מרכיב התרגשות)
שינויים בא.ק.ג מאמץ: לא נראו שינויים איסכמיים.ללא אריתמיות במהלך הבדיקה.
סכום אקו לב במאמץ: במאמץ בעומס גבוה ובדופק תת מירבי מראה שיפור גלובלי ואזורי בהתכווצות חדר שמאל. אין סיגנל TR בגמר המאמץ למדידת הלחץ הריאתי. המאמץ לווה בקוצר נשימה (ללא רושם קליני לדיספניאה אובייקטיבית וללא עדות לדהסטורציה).ללא שינויים איסכמיים נלווים באק"ג.לסיכום,תגובה קונטרקטילית טובה של חדר שמאל למאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התופעה מסוכנת ומה ניתן לעשות? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/10/2015בעיה שנמשכת כל כך הרבה זמן לא תפתר באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם 5 סטנטים בלב נחשב הרבה?שמעון24/10/2015
אבקש לדעת לכמה מצונתרים בישראל יש 5סטנטים בלב?אם למישהו יש את הנתונים לכמה חולים מצונטרים יש 4סטנטים בלב בישראל,וכן הלאה,3 סטנטים,2סטנטים.אשמח אם תפנו אותי למקור של הנתונים ככל שהוא קיים.משרד הבריאות?האגודה למניעת מחלות לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם 5 סטנטים בלב נחשב הרבה? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/10/2015תפנה אליהם ותשתף אותנו בממצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ טרום בדיקה פולשניתדורין שלום24/10/2015
שלום רב,
אימי בת 72 מקבלת קסרלטו יותר משנה בשל פרפור פרוזדורים ואספירין אחת ליומיים. ביום ג 27.10 עליה לעבור בדיקה אורולוגית פולשנית ציסטוסקופיה. בהכנות לבדיקה נאמר להפסיק אספירין. בהתייעצות רופא המשפחה לא היתה החלטה חד משמעית בעניין הפסקת קסרלטו למספר ימים. נעשה נסיון להשיג את הקרדיולוג ואין מענה.
האם יש מקום להפסיק קסרלטו יומיים עד 3 לפני הבדיקה או לחילופין להמשיך כרגיל למעט האספירין.
אודה על תשובה בהקדם
דורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ טרום בדיקה פולשנית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/10/2015בפעולות עם סיכון לדמם משמעותי ההנחיה היא לקחת את הקסרלטו האחרון 48 שעות לפני הפעולה
בפעולות אחרות (ביניהן לדעתי גם ציסטוסקופיה, אצל אשה במיוחד) מספיקות 24 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, 2 שאלותאוהד24/10/2015
1. מה יותר מסוכן לגוף - לשתות אלכוהול פעמיים-שלוש בשבוע, או לאכול אוכל לא בריא בלי לעשות ספורט? (אוכל בחוץ, מטוגנים, מתוקים וכו').
ברור לי ששניהם מסוכנים לגוף, אבל רק רציתי לדעת מה יותר מסוכן מביניהם ומה יכול לגרום יותר נזק לטווח הארוך.
2. אני בן 26, לא אוכל בריא (הרבה מטוגנים, אוכל בחוץ, מתוקים, בלי פירות, הרבה דברים משמינים, לא אוכל מסודר וכו') , ואני לא עושה ספורט בכלל.
עשיתי לפני שבוע בדיקות דם והכל תקין. אני שוקל 60 קילו.
השאלה שלי- יכול להיות בגלל כל האוכל שאני אוכל שיש לי נזק בגוף שכרגע לא רואים בבדיקות דם וזה יבוא לידי ביטוח רק בעוד כמה שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, 2 שאלות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/10/2015יכול להיות. דווח לנו עוד איזה 15-20 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבשירה20/10/2015
הי אני קצת לחוצה, עשיתי בדיקת אקו לב בערבות דופק גבוה בריצה. בדיקת מאמץ היתה תקינה והרופאה אמרה שזה בסדר שאני מגיעה לדופק גבוה. אבל בדיקות האקו לב קצת מדאיגות אותי. מה דעתך? חדר שמאל בגודל תקין. דפנותיו בעובי תקין. התכווצותו הגלובלית תקינה LVEF מוערך ב60% . חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. עליות בגודל תקין. האאורטה העולה אינה מורחבת. שורש האאורטה אינו מורחב. קשת האאורטה ברוחב תקין. מסתם מיטרלי עם עלים מעובים. אי ספיקה מיטרלית בדרגה עד בינונית. השטחת גל סיסטולי בדופלר זרימה דרך המסתם מחושב 0.13 סמ"ר. מסתם אאורטלי תלת עלי תקין. ERO .' המיטרלי. ונה קונטרקטרה 4 ממ סיגנל לא מלא של דופלר. וריד נבוב תחתון בקוטר תקין .RAP + אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה קלה. לחץ ריאתי סיסטולי 19 ממ"כ בקוטר תקין. לא נראה תפליט פריקרדיאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/10/2015את רק צריכה להיות במעקב אצל קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב במצב מנוחהיפעת18/10/2015
ד"ר שלום רב
אשמח לעזרתך המלומדת בנושא חשוב מאוד עבורי.
בעלי החל לאחרונה לחוש בדפיקות לב מהירות מאוד במצב מנוחה.
אציין שהוא בן 36 , לא מעשן, לא שותה ובחור בד"כ בריא תודה לאל.
הנושא מטריד את מנוחתי מאוד והדאגה לו רבה מנשוא.
שתי שאלות ברשותך:
1. מה זה אומר? האם כדאי להיבדק? ואם כן אצל איזה רופא? קרדיולוג?
מאחר ואנו יחסית צעירים אינני מבינה כל כך בנושא זה ולאיזה סוג רופא עליי לגשת.
2. מה ההבדל בין א.ק.ג לבין אקו לב - ומה מתאים במקרה שלנו?
המון תודה על עזרתך
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב במצב מנוחה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/10/2015מציע שיפנה לקרדיולוג. קרדיולוג אחרי שיבדוק אותו ויתרשם יחליט על אופן המשך הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליפטציות בלילהדביר16/10/2015
אני בן 31 ויש לי תופעה שנמשכת כבר כמה שנים , כל לילה שאני הולך לישון יש לי דפיקות לב או פלפטציות גם בישיבה ממושכת זה קורה .הפלפטציות האלה מפריעות לי להירדם בלילה , אציין שאין לי עוד תסמינים אחרים . ולפעמים אני נשאר ער כל הלילה בגלל זה .
רק שאני עושה הליכה של 40 דקות או ריצה זה עובר , לפעמים אני מת להירדם אבל גורר את עצמי החוצה כי אני לא מצליח להירדם . לפעמים זה לא עוזר אני שוכב במיטה עם הדפיקות האלה ואז אני שוב חוזר להליכה או ריצה ובד"כ זה עובר . אבל היו לי מקרים גם שהייתי חוזר על זה 3 פעמים עד שהייתי שוכב על המיטה והלב היה רגוע והשעה כבר הייתה ארבע בבוקר .
התופעה התחילה לפני כמה שנים והלכתי לרופא הוא דחה אותי בטענה שיש לי חרדות , שאני יעשה מדיטציה שאני בדיכאון ואין קשר לספורט או לאיזה בעיה שיש לי בלב , אני צעיר ובריא וכו .
לאחרונה התופעה החמירה ואני נחוש לטפל בה , אציין שהייתי ספורטאי מגיל 10 באגרוף , והיום אני מתאמן 5-6 פעמים בשבוע אירובי ומכון כושר , אני אוהב ספורט .
אין לי בעיה בזמן מאמץ וגם עברתי בדיקות אקג במאמץ והכל תקין .
בגלל שהתופעה החמירה לאחרונה קראתי על זה רבות באינטרנט וניסיתי המון דברים , מדיטציה(אני עושה על בסיס קבוע ) , הימנעות מקפה , צריכה של אשלגן ומגנזיום , תרגילי נשימות , שיעול .
אבל כלום לא עוזר פרט להליכה או ריצה בלילה לפני שינה . גם אחרי אימון שאני מת מעייפות אני הולך למיטה ובום עדיין יש לי את זה , אציין שביום שאני לא מתאמן התופעה חמורה הרבה יותר .
ממה שקראתי באינטרנט עליתי על 2 סיבות שיכולות לגרום לזה :
1. יש דבר שנקרא לב של ספורטאי , הכוונה שהלב שלי עבר שינוי מבני בעכבות המאמצים שהוא חווה .כתוצאה המבנה של המסדרונות או החדרים שבלב השתנו והלב לא מצליח לשמר את הגל סינוס החשמלי הרגיל ולכן מידיי פעם משתולל כדי לשמר אותו . וכנראה שבלילה לפני שינה זה הקושי שלו לשמור על זה והוא צריך איזה "ניעור" להחזיר את הסינוס .
2. הייתה תקופה לפני כמה שנים שהייתי מזיע המון באימונים והתחלתי לשתות מים עם מלח מאז אני שותה מים עם מלח כשאני מתאמן על בסיס קבוע . לפני כמה חודשים בדקתי את לחץ הדם והוא היה 140 על 70 , נבהלתי חשבתי שזה מהמלח והפחתתי כמויות , ואכן אחרי שהורדתי כמויות לחץ הדם חזר לנורמה והיום אני מווסת כמויות ומודד לחץ דם על בסיס יומי , היום לחץ הדם שלי נע בין 125-110 , 70-80 , הדופק שלי בד"כ קצת פחות מ60 .
אציין שבלילה שיש לי את הפלפטציות אני בודק תוך כדי לחץ דם ודפיקות לב והכל תקין כלומר מדובר בפעילות החשמלית של הלב .
אשמח לשמוע מה דעתכם על התופעה , ומה אני יכול לעשות , כמובן שאני יפנה לקרדיולוג שוב ולא אתן לא לנפנף אותי , אבל השאלה מה הוא יכול להציע לי , אני לא מוכן לצרוך תרופות כל החיים . מה הפתרונות שיש לדבר הזה , זה פוגע לי באיכות החיים בצורה חמורה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליפטציות בלילה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/10/2015מציע שתעשה בדיקה פשוטה שנקראת הולטר ואז תראה אם ישנן הפרעות בקצב הלב ומאיזה סוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבדוק דום נשימה נחירות בשינה
אתי25/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייאבי13/10/2015
היי האם דופק נמוך של 48 בזמן שינה לאדם בן 31 בריא בכללי שלא עוסק בספורט האם זה תקין?במשך היום במנוחה הדופק 80בערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/10/2015תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה זה נובע?דנה12/10/2015
שלום רב, אני בת 20,
ובחצי שנה האחרונה אני חשה כאילו הלב שלי ״מתהפך״ אף קשה לי לתאר/ להגדיר את זה. ממה זה יכול להיגרם? האם זה עלול להיות מסוכן?(הרי זה כחצי שנה אפילו מעל ככה, מידי פעם פעם ביום יומיים זה קורה).
יש לי סוכרת נעורים(לא מאוזנת), תת פעילות בלוטת התריס. ביצעתי בדיקות דם לפני כשבועיים ובהם הקורטיזול היה גבוהה בהרבה מהנורמה. (1173), האם ייתכן שזה קורה גם מסטרס? מחוסר בוויטמינים כלשהם?(יש לי חוסר בברזל וחוסר ויטמין די אם ישנו קשר).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה זה נובע? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/10/2015איך אני אמור לנחש משהו שאת לא מצליחה לתאר. מציע שתפני לקרדיולוג ע״י שאלות נוספות מצידו ייתכן ותעלו על הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה כלשהיא בדופקיעקב12/10/2015
בן 56 אני סובל מזה כמה שנים מפעימות מוקדמות שבאות במין מחזורים, יש תקופות שזה מופיע, ויכול להיות אחר כך כמה זמן של הפסקה
בתחילת השנה עברתי מצב של ריפרוף פרוזדורים על רקע של אשלגן,3.2
זה מטופל בקרדילוק 1.25 וטמבוקור 100 ליום
לאחרונה יש לי ימים של ריבוי פעימות, אין לי מושג אם יש קשר לכן אני שואל, כי בשבועות האחרונים הצבתי בחדר שלי שולחן עץ, מעץ אורן, ויש לו ריח ספציפי דיי מורגש, שאת זה אני נושם
האם זה קשור לריבוי הפעימות לאחרונה? האם ריח העץ הזה יכול להיות טריגר? יכול להיות הגורם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה כלשהיא בדופק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/10/2015תעשה חיפוש בגוגל: פעימות מוקדמות ועץ אורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לבדיקת אקו לבעמית12/10/2015
שלום לפני שנה ביצעתי בדיקת אקו לב ושם היה רשום
שהאאורטה העולה היא 26 מ"מ ושורש האאורטה הוא 28 ס"מ.
בבדיקה שערכתי לפני כשלושה חודשים רשום שהאאורטה העולה היא 31 ס"מ
ושורש האאורטה הוא 30 ס"מ ..
הייתי אצל קרדיולוג והוא אמר שהנתונים משתנים כי הבדיקה היא אינדיבידואלית ושכל טנאי מפענח את הבדיקה אחרת כי זה אולטרסאונד.
השאלה שלי היא האם באמת אין לי מה לדאוג?
ההתרחבות הזאת די מדאיגה אותי, מצד אחד קרדיולוג אומר לי שאין לי מה לדאוג כי זה בסדר אך מצד שני עדיין ישנם מחשבות שאולי משהו לא תקין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין שגילי הוא כמעט 25
עמית12/10/2015ובשנה האחרונה עבדתי בהובלות , עבודה פיזית קשה של הרמת משקל כבד,
האם יש אפשרות שהאאורטה התרחבה בגלל העבודה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)