מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקובת16/08/2015
שלום אני בת 60 לפני מספר חודשים הייתה לי סחרחורת שלחו אותי לעשות בדיקות שונות
ערכתי בדיקת אקו והתוצאות הדאיגו אותי הייתי רוצה לדעת יותר ומה זה אומר
תוצאות הבדיקה הם:
normal lv and rv size and fx-systolic and diastolic mildly thick mitral valve mininal mvp mild+mr mild ar. trival tr. no pht
כתוב בעברית שהמסתם המיטרלי מעובה ושורש האאורטה הוא 28 ממ" כשהערך הנורמלי הוא 37 ממ.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/08/2015בגדר הנורמה לגילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיאצותקובי15/08/2015
שלום , אני כרגע בדרום אפריקה כבר שלוש שנים
אני מקבל נורמיטן 50 כבר עשר שנים , אני בן 37 , אני מקבל את הכדור בגלל פעימות
מוקדמות מהפרוזדורים וגם מהחדרים , ודופק מהיר , עליתי פה במשקל משמעותי אני שוקל 135 , העלו לי את המינון ל 100 מיל אטונולול , ועדיין יש לי קצב מהיר במנוחה 100 לדקה , אין לי כסף ללכת לרופא פה כרגע . אני לא יודע עם יש תשובה לתת לדבר כזה , בכל זאת תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיאצות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/08/2015אם תרד במשקל ירד לך הדופק וגם לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
קובי15/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRP גבוה ובדיקת אקגאני14/08/2015
שלום,
עשיתי בדיקות דם עקב חולשה וכאבים בגוף ולחץ בחזה.
הCRP שלי עומד על 0.92(הערך העליון המותר הבנתי הוא 0.5)
והבדיקת אקג שלי יצאה תקינה(היה משהו עם T בתחילת הבדיקה אבל הרופא משפחה אמר שזה בסדר אם מופיע בהתחלה)
האם אני יכול להיות רגוע שהCRP לא מעיד על בעיה לבבית?
כי אחרת האקג לא היה תקין?
(יוצא מהנחה מוקדמת שערך גבוה בCRP עלול להעיד על בעיה לבבית)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP גבוה ובדיקת אקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/08/2015אני, כלומר אתה, (שם מקורי מאוד) .....מה הקשר? מציע שתתיעץ עם רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לבמיכל12/08/2015
שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין פאוזה ל dropped beat? בסיכום של ההולטר שביצעתי נרשם הפרעת הולכה: פאוזה קצרה בודדת. ואילו בתוך התרשימים היה רשום שזה dropped beat. האם זה אותו דבר? שאלה נוספת האם כשמתרחשת תופעה של dropped beat אני יכולה להרגיש את החסרת הפעימה הזו? כי לפעמים אני חשה בהחסרת פעימה כאילו הלב שלי נופל / מפסיק לפעום? לפעמים אני שמה את היד על היד השנייה כדי לחוש את הדופק ואני מבחינה כי הייתה חסרה פעימה. האם זו הרגשה של dropped beat או שמה מדובר בפעימה מוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוסי הפכת למיכל?
ד``ר רוברט הפנר12/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו אותה מיכל ששאלה שאלה מהתאריך 5.8
מיכל12/08/2015אתה כנראה מתבלבל. אולי אותו יוסי שאל שאלה דומה. אבל זה בהחלט בחורה ששואלת. אותה מיכל מהשאלה בתאריך 5.8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו אותה מיכל ששאלה שאלה מהתאריך 5.8 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/08/2015סליחה, טעות שלי...
ולשאלתך, פאוזה ו dropped beat, שתי תופעות נפרדות אבל יכולות לגרום לאותה תחושה.
בפעימה מוקדמת לרוב מרגישים פעימה מוקדמת ואח״כ מרווח זמן יותר ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי התחושה?
מיכל12/08/2015איזה תחושה מרגישים כאשר מדובר ב dropped beat?
בתרשימים של ההולטר נכתב שנמצא dropped beat בודדת. הקרדיולג שאצלו הייתי אתמול טען שזה dropped beat כתוצאה מסינוס אריתמיה. האם זה משהו מסוכן?
אני לחוצה לגבי העניין הזה . כי אני לא יודעת לתאר מה בדיוק אני מרגישה לפעמים. אני מרגישה כאילו הלב נופל כאילו הוא מתהפך, אפילו כמו הרגשה של בהלה. האם זה תחושה שמתאימה ל dropped beat או לפעימה מוקדמת?
מה גם שלעיתים אני יכולה לחוש בדופק שלי ביד שיש רווח גדול יותר בין פעימה אחת לבאה אחריה. כמו דילוג על פעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוסורבד מונוניטראטיוסי11/08/2015
שלום רב ,
חולה שניזון דרך זונדה , אמור לקבל תרופה בשם איסוסורבד נונוניטראט עקב תעוקת חזה , החולה במצב של קומה ,
ידוע לי כי אסור לרסק איסוסורבד מונוניטראט , הרופא טען כי יש כדור מקביל לאיסוסורבד מונוניטראט ונקרא מונוקורד ?
הדם הדבר נכון ,? מותר לרסק מונוקורד ולתת דרך זונדה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוסורבד מונוניטראט - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/08/2015חולה בקומה אין לו תעוקת חזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות
אמיר11/08/2015סליחה טעיתי , זה לא קומה . אלא אירועי מוח חוזרים וכתוצה מזה החולה ממש מרותק למיטה ו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/08/2015אין לי תשובה בשבילך. צריך להתיעץ עם רוקח או לקרוא בעלון התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבסם10/08/2015
שלום
אשמח לעזרה בפענוח אקו לב:
"חדר שמאל בגודל תקין. תפקודו הגלובלי מופחת במידה עד בינונית באופן דיפוזי (מוערך סביב 40% לפי MONOPLANE SIMPSON מחושב 36%) מה זה אומר? (אני בת 35)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/08/2015זה אומר שתפקוד הלב שלך לא בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהמירי10/08/2015
שלום שמי מירי,
אני בת 28 +2. לידה אחורנה לפני 11 חודשים.
בזמן האחרון התחלתי לחוש בכאבים בחזה. לרוב זה לחץ/ צריבה בצד ימין או במרכז החזה ואני מרגישה הקלה לאחר שחרור גזים.
לפני כשבועיים היה לי כאב חד ופתאומי בחזה בצד שמאל שהקרין לזרוע שמאל. התפניתי לבית חולים עשו אקו לב והכל היה תקין. הכאב חלף לאחר שעתיים שלוש וקישרו ככל הנראה לגלולות שהתחלתי לקחת שלושה ימים קודם. אמרו לי להפסיק ליטול אותם ומאז הכאב הזה לא חזר.
האם יש קשר בין הכאבים השונים?
האם יש סיבה לדאגה לכאב שמופיע בזמן האחרון בצד ימים ובמרכז החזה? האם הכאב באמת יכול להיות קשור לגזים?
קצת אובדת עצות ולא יודעת מה לעשותולמי לפנות ומודאגת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/08/2015אובדת עצות אבל הפתרון לא באינטרנט. האינטרנט לא יכול לבוא במקום מפגש עם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עילפוןאריה08/08/2015
שלום רב,
בן זוגי בן 34 בריא בד"כ ולא מעשן. לפני מס' ימים קם משינה באמצע הלילה עקב שלשול (מדובר בפעם אחת ששילשל) ובדרכו לשירותים התעלף והתעורר לאחר מספר שניות כתוצאה מההתעלפות נפתח לו הסנטר והוא עבר תפרים. כל האירוע קרה בעת שירות מילואים.ביום ההתעלפות התאמץ הרבה בעבודות בשטח ובחום הרב שהיה.
הוא נלקח לבית חולים ושם נעשו לו בדיקות דם ואק"ג וניתנו לו נוזלים. בבדיקות הדם נכתב ללא ליקויציטים אלא ניטרופיליה. לציין שערך הניטרופילים אצלו היה 73 כשהטווח העליון הוא 69 (עפ"י הערכים בבדיקות). ההבחנה הייתה סינקופה ניתן לו אשלגן והומלץ במכתב שחרור לבדוק אשלגן בהמשך שוב. יחד עם זאת, ציינו בפניו שהבדיקות תקינות. כרגע מרגיש טוב. כירוג פלסטי שאצלו ביקר בנוגע לחתך בסנטר המליץ לו לעשות שוב בדיקות דם להשלים בדיקות ולבקש הולטר לב. במשפחתו אין שום רקע של בעיות לב. הדבר מעט הלחיץ אותי ומכאן השאלות. שאלתי היא מה זה ניטרופיליה? והאם הערך שנבדק תקין? שנית, האם יש צורך בבירור נוסף או חזרה על הבדיקות? בנוסף, מה יכולה להיות הסיבה לחוסר באשלגן? האם חוסר באשלגן יכול לנבוע מבעיה בלב?? רמת האשלגן אצלו היתה 3.2 אם זכרוני לא מטעני.
אשמח אם תוכל להשיב לכל שאלותי ולהפיג מעט את חששותיי.סליחה על אורך ההודעה. המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עילפון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/08/2015מסקנה: גם אם בריאים לא טוב לשלשל באמצע הלילה ביום חם במילואים. וזהו!
הנויטרופיליה בגלל הסטרס וכנ״ל האשלגן הנמוך.
היה ונשאר בריא אינו נזקק לשום בירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבאבי07/08/2015
היי אני בן 29 בריא האם זה בסדר לעשות בדיקת אקו לב בזמן טיפול אנטיביוטי של פן רפא 500ויקיי?האם זה לא יפריע לתוצאות הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/08/2015עדיף שתבריא ותעשה את האקו אח״כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח אקו לב במאמץתומר06/08/2015
שלום,
אני בן 30, בריא בד"כ ואינני לוקח תרופות, עושה ספורט בצורה קבועה (3 פעמים בשבוע בדרך כלל שעתיים כל פעם) אך מעשן, רזה 1.80 ושוקל 75 קילו.
בעקבות בדיקת אגומטרית אשר זיהו t הפוך הופנתי לבדיקה של אקו לב במאמץ.
הממצאים שהתקבלו באקו לב במאמץ הינם:
חדר שמאלי תקין בגודלו, דופנותיו תקינים בעוביים,
התכווצות תקינה של כל הסגמנטים, EF=60%, תפקוד מסתמי תקין.
במאמץ: היפרקינזיה של כל הסגמנטים שהודגמו באקו מיד בסיום המאמץ
מסקנות: תגובה קלינית ללא איסכמיה, תרשום אקג חשוד לקיום איסכמיה, באקו לב לא גילו עדות לאיסכמיה, ממולץ לעשות הולטר לב, ממולץ מעקב אצל קרדיולוג.
ששאלתי את הרופא האם מותר לי לעשות ספורט הוא אמר שהספורט עשה אותי כמעט חצי נכה..
רציתי להבין את פשר התוצאות, והאם יש סיבה לדאגה? חייב לציין שאני ממש לחוץ
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח אקו לב במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/08/2015אני לא יודע למה הרופא ענה לך כמו שענה. אולי מסתתר משהו שאתה לא כותב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
תומר08/08/2015תודה רבה על התייחסות,
הוא ציין שבהתאוששות נצפה SVT
כמו כן אקג במנוחה גלי T שליליים L2 L3
AVF V3-V6.
מה הפרוש? האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עילפוןד.05/08/2015
בוצע א.ק.ג ביגלל ארועים חוזרים של עילפון. נמצא בא.ק.ג קצב סינוס סדיר תקין למעט icrbbb. מה זה icrbbb?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עילפון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/08/2015זה לא סיבה לעלפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לבמיכל05/08/2015
שלום אני בחורה בת 31. במהלך חצי שנה האחרונה אני חשה בהתקפי דופק מהיר. כמו כן לעיתים אני מרגישה את פעימות הלב שלי גם כשהן לא מהירות. עשיתי הולטר לב לפני חודש ואלו התוצאות: סה"כ שעות הקלטה 19:52 שעות. הקצב הבסיסי: סינוס וסינוס אריטמיה. מהירות מינימלית 59. מהירות מקסימלית 160. מהירות ממוצעת 87. הפרעות חדריות pvc's אין. הפרעות קצב על חדריות apc's בכמות של 2 בהקלטה. הפרעות הולכה: פאוזה קצרה בודדת. שינויים משמעותיים בקטע st: אין. מה הממצאים אומרים? מה הכוונה פאוזה קצרה בודדת? אני קצת לחוצה מהתוצאות הללו. אציין שביצעתי אקו לב שיצא תקין. אודה לתשובה אני ממש בלחץ מהעניין, תור לקרדיולוג יש לי רק בעוד חודש וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/08/2015הבדיקה תקינה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קצרה
מיכל05/08/2015תודה רבה על המענה. מה הכוונה הפרעת הולכה: בפאוזה קצרה בודדת? זה לא מעיד על משהו מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קצרה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/08/2015חסר כל משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהג04/08/2015
שלום,
האם וירוס הגורם לבחילה וסחרחורת עלול לגרום להאטה בדופק אצל קשישים, אם לא היו הקאות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/08/2015אצל קשישים לזיהומים מתלווים הרבה פעמים בעיות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NOACג03/08/2015
שלום,
איך ניתן לדעת שמינון של תרופה NOAC אינה גבוהה או נמוכה מדי עבור אדם ספציפי, עם כל מחלות הרקע שלו וההשלכות הנובעות מכך, כל עוד אין בדיקת דם בדומה לקומדין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NOAC - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/08/2015לא ניתן. כולם מקבלים מינון קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת teeגילת03/08/2015
שלום
בעלי בן 37, נולד ככל הנראה עם חור בלב אבל מעולם לא היה מוגבל מאיזשהיא בחינה בגלל זה ואף עסק בספורט כל. החיים והוא באופן כללי בריא.
לאחרונה היה בבדיקה שגרתית וציין בפני הרופא שהיה לו חור בלב כשהיה קטן ונשלח לא קו לב שם לא מצאו שום דבר אבל הרופא אמר שיש קול מסויים שלא ברור מהיכן הוא מגיע ולא נראה שהוא מהחור ושלח אותו לבדיקת tee
יצויין שאנחנו גרים בארצות הברית
השאלה והאם יש בדיקה חלופית פחות פולשנית ?? האם זו בדיקה פשוטה שכדאי לנו לעשות או להתייעץ עם קרדיולוג נוסף כ לבעלי אין שום תלונות וזה התפתח סתם כי הוא ציין את זה בפני רופא חדש וכאן בארצות הברית ״ אוהבים״ לעשות בדיקות, אמנם יש לנו ביטוח שיכסה כנראה הכל אבל עדיין לא רוצים לעשות בדיקות פולשניות אם הן מיותרות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת tee - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/08/2015אם הוא בריא ומרגיש טוב והאקו תקין אין הצדקה ל TEE רק כי הרופא ״שמע״ משהו. המומים היו מתגלים באקו הרגיל. לפעמים יש התוויה לחיפוש PFO כמו אחרי ארוע מוחי אז עושים TEE. אין התוויה ללכת ל TEE רק כי משהו כתב פעם PFO. יתר המומים מתגלים מצויין באקו הרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)