מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אקו לבדנה25/06/2015
שלום בת 31 בריאה. 96 ק"ג
אני כ 3 חודשים אחרי לידה ראשונה, לידה רגילה ותקינה.
כמה ימים אחרי הלידה חשתי ברע , כמו קוצר או כובד בנשימה.
טופלתי בברזל.
הקוצר המשיך להופיע לי, עדיין.
רופאת משפחה שלחה אותי לאקו לב. התשובות תקינות מלבד: אני מצטטת:
"בבדיקת דופלר: אי ספיקה טריקוספידאלית במידה מינימלית."
מה זה אומר? אני מעולם לא סבלתי מזה, רק אחרי הלידה.
אני בלחץ היסטרי.
אנא תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/06/2015כך צריך להיות. זה תקין. תרגעי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראדיר24/06/2015
שלום , בירור קטן,
לחולה שמחוברת לחמצן קבוע דרך טריאוסטום, לפעמים מצטברים הפרשות בדרכי נשמה , עלינו לשאוב את ההפרשות deep suction , כאשר עושים הרבה סקשנים זה מגרה את עצב הוואגוס שהוא פאראסימפטטי ואז יש ירידת לחץ דם + ירידה בדופק וזה גורם לעילפון . מצב זה מסתדר לבד תוך דקות ספורות , אם לא הסתדר נותנים אטרופין כדי לבטל את השפעת עצב הוואגוס על הלב ? האם זה נכטן ???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון
ד``ר רוברט הפנר24/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
אדיר24/06/2015תודה על התגובה , האם באפשרותך להסביר מה הנכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לבגל24/06/2015
שלום רב,
ערכתי אקו לב לטובת חברת ביטוח וקיבלתי התוצאות הבאות:
חדר שמאלי אינו מוגדל; תפקודו הגלובאלי והאזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך כ- % 55
עליה שמאלית אינה מוגדלת.
חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים.
עיבוי עלי המסתם המיטראלי, בלא צניחה. הודגמה אי ספיקה מיטראלית וטריקטספידלית
מזערית עם מפל לחצים בן 26 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאם ללחץ ריאתי מוערך של
כ- 32 ממ"כ.
הפריקארד אינו מעובה. ללא תפליט פריקרדיאלי.
שורש הוותין והוותין העולה ברוחב תקין.
אשמח לשמוע מה המשמעות של התוצאה.
(יש לציין שאני מתעמלת הרבה)
בתודה מראש
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/06/2015בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלב והקיבה - יש קשר?רוני24/06/2015
שלום אני בת 31 ללא מחלות.
אני לחוצה כי שמתי לב שלפני מחזור (זה קרה לי רק פעמיים בהפרש של מספר שנים) אני מרגישה לא טוב, מרגישה ממש חומצה בגרון ואני אפילו מקיאה אותה, הדופק שלי במנוחה מטפס ל-160 ואני מתחילה להזיע ולהרגיש שהפנים שורפות לי...ורק אחרי שלוקחת תרופות נגד גזים וצרבת..כל הסיפור הזה נרגע ולמחרת אני מקבלת מחזור וכל הגוף חוזר למצב רגיעה...עשיתי בעבר אק"ג המון פעמים ואפילו אקו-לב..ולא גילו כלום. האם יש קשר בין שינויים הורמונאליים לקיבה ולתפקוד הלב? האם כשזה קורה לי זה מסכן אותי? אני מאוד חוששת ממקרים נוספים וזה מרגיש לי כמו התקף לב ושאני עומדת למות באותו רגע. ארצה לציין שזה קרה לי בעב גםר בעת שהלכתי לתומי ולא לפני מחזור וגם אז הקיבה שלי לא הייתה רגועה והלב פשוט פעם סתם ככה חזק ונרגע לאחר כמה שניות.. אשמח להכוונה כלשהי מה לעשות בעתיד..תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר רוברט הפנר24/06/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_משפחה' id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשכיבה על צד שמאלדנה22/06/2015
שלום רב.
בת 30.
בהריון שבוע 12.
הל"ד הרגיל שלי 90/50.
והדופק הנורמלי שלי באמצע היום 60.
נוטלת יוטירוקס באופן קבוע. תת פעילות.
מתחילת ההריון יש לי תופעה מוזרה וקצת מדאיגה.
בשכיבה על צד שמאל הדופק עולה בצורה חדה למעל 100 והוא חזק אני מרגישה אותו בגרון..
ובהדרגה בזמן השכיבה, מתחיל לי כאב בחזה (כמו לחץ חזק על המקום) שהולך ומתגבר עד שאני מתיישבת או הופכת צד.
במילים אחרות, לא יכולה לשכב בכלל על צד שמאל.
במידה ובמהלך הלילה אני מתהפכת לצד שמאל תוך כדי שינה, אני מתעוררת מהכאב בחזה עם דופק מהיר כשכולי מזיעה.
שאלתי, האם זה דבר שצריך לבדוק או שזה נובע כתוצאה מהגדלת נפח הדם בהריון?
בכל זאת הריון ארוך עוד לפני והתנוחה המומלצת היא דווקא שכיבה על צד שמאל...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשכיבה על צד שמאל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/06/2015אם לא מרגישה טוב צריכה להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקינזיה ב lvpwשיר21/06/2015
רציתי לדעת מה זה בעצם דיסקינזיס ב LVPW , מהם התסמינים , ומה גורם לכך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסקינזיה ב lvpw - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/06/2015התכווצות לא תקינה של הדופן האחורי של חדר שמאל לרוב עקב אוטם שריר הלב האחורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר וחזק בתקופת לחץמיכל18/06/2015
שלום. בת 30, בריאה בדרך כלל. חווה בתקופה האחרונה משבר נפשי ובנוסף תקופת לחץ באוניברסיטה. לאחרונה הדופק שלי מאד מהיר, מגיע לפעמים ל 90 במנוחה ויש לי מעין "גלים" במהלך היום שאני פתאום ממש מרגישה את הלב פועם מהר וחזק. אציין גם שלחץ הדם שלי לא יציב ולעיתים בימים מאד לחוצים לחץ הדם שלי עולה ואז אני לוקחת כדור. בבירורים בניסיון למצוא את הגורם ללחץ הדם (בדיקות דם, לב, כליות וכו) נמצאתי בריאה לחלוטין והיות והוא מופיע בימים קשים ולחוצים אני מקשרת אותו למצבי הנפשי, אבל עניין הדופק המהיר הוא תופעה חדשה. שאלתי היא האם זה מסוכן? האם כדאי ללכת לבירור אצל רופא? האם יש דרך להוריד אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
מיכל18/06/2015כוונתי כמובן האם יש דרך להוריד את הדופק לא את לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/06/2015דופק 90 במצב של מתח נפשי אינו גבוה.
מתח נפשי מעלה דופק ולחץ דם והטיפול במתח הנפשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותגילת18/06/2015
שלום רב,
בת 45. מגיל 40 סובלת מדופק מהיר שאובחן כסינוס טריכרדיה וגם מפעימות מוקדמות.
אובחנו בכל ההולטרים שעשיתי פעימות מוקדמות בעיקר חדריות (300 ביממה - בעיקר בודדות אך גם בזוגות ). לפני כשנה וחצי אירוע של SVT (דופק 127) וכעבור מס' חודשים אירוע של VT קצר שכלל 7 פעימות מוקדמות עם דופק 127. בכל בדיקות האקו לב - הכל תקין. האקו האחרון בוצע לפני חודש. תקין.
בהוראת הרופא מטופלת בנורמלול במינון של 25 מ"ג פעמיים ביום (וסובלת מלחץ דם נמוך בבסיסו שיורד עוד בהשפעת הנורמלול).
עליי לציין כי למרות הנורמלול, אני עדיין מרגישה פעימות מוקדמות (יש ימים בהם יש פחות ויש ימים בהם יש יותר) - גם במנוחה וגם במאמץ.
לפעמים מרגישה אותם ברצף ( ואז זה מלחיץ יותר כי ברצף ישנה תחושה של העדר דופק).
השאלות שלי:
1. האם יתכן כי רצף של פעימות מוקדמות מעיד על בעיה? או שזה ייתכן במצב של פעימותנ מוקדמות.
(כאמור אקו תקין)
2. האם כדאי להחליף נורמלול בתרופה אחרת (בהתייעצות עם הרופא המטפל).
3.צפויה לטוס - האם יש הוראות מיוחדות? האם זה מסוכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/06/2015מציע שתעשי אקו לב במאמץ. ואם הבדיקה תקינה יש אפשרות לטיפול תרופתי אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לכריתת ציסטה לחולת לב קשהרותי16/06/2015
שלום רב,
אחותי בת קרוב ל-68, סובלת ממחלת לב (מטופלת תרופתית), הקרדיולוג שלה קבע כי ליבה מתפקד רק בכ-40% - למותר לציין כי היא סובלת גם מבקע סרעפתי גדול ומידי פעם מקבלת טיפולי ברזל לווריד עקב דמם פנימי שלא מצליחים לאתר את מקורו;
לאחרונה, עקב נפיחות גדולה ולא סבירה בבטן העליונה, נערכו לה מספר בדיקות ובבדיקה גניקולוגית אובחנה אצלה ציסטה גדולה מאד כ-20 ס"מ שלדברי הרופאה הבודקת, הציסטה
לא נראית כסרטנית;
ברצוני להדגיש כי אימנו ז"ל סבלה מציסטה סרטנית ברחם, נותחה, טופלה בכימותרפיה והחלימה בזמנו;
גם אני סבלתי מציסטות מסוג אחר (אנדומיטריוזיס) - כך שניתן להבין שציסטות במשפחתנו
עוברות בגנים;
הומלץ לאחותי לעבור ניתוח לכריתת הציסטה, אך הרופא המרדים וכמו כן רופאים נוספים,
טוענים כי עקב מצב ליבה ותיפקודו הירוד - לא ניתן לבצע הרדמה ולנתח, מאחר שהניתוח
עלול להתארך במידה שיגלו חלילה גרורות סרטניות, ולכן הרופאים אמרו לה שהיא צריכה לחיות עם זה, אך הזהירו כי הציסטה עלולה להתפוצץ.
אני מבקשת תשובה מהירה ככל האפשר - האם ניתן בכל זאת לבצע פעולה כלשהיא כדי למגר את הציסטה שעלולה לסכן את חייה, הציסטה ממשיכה לתפוח ואחותי כבר מוגבלת ביכולת להתכופף ולבצע פעולות פשוטות ויומיומיות. מודה מראש להתייחסותכם, רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לכריתת ציסטה לחולת לב קשה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/06/2015מה שאת כותבת הזוי. או שיש דברים נוספים שאינך מציינת. אם ישנה סכנת חיים באשה צעירה בת 68 מנתחים בכל מקרה. מה כוונת 40%. מקטע פליטה? EF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל-כריתת ציסטה לחולת לב
רותי21/06/2015דר' שלום רב ותודה על תשובתך,
אני בודקת עם אחותי את הפרטים שביקשת לדעת ואחזור עם פרטים מדוייקים יותר
לגבי ההגדרה/ התחום של 40% תיפקוד של הלב.
מודה לך מקרב לב,
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות הליכה לאחר ניתוח מעקפיםalm15/06/2015
בן 67 לפני 4 שנים ניתוח מעקפים עקב סתימות עורקים ללב מרגיש טוב ומידי יום הולך כ8 קמ בשעה ורבע אני מבקש לשאול באם מומלץ להמשיך כך או ללכת פחות ולא כל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות הליכה לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/06/2015יכול להמשיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא בלוקרדוד14/06/2015
שלום דוקטור :-) רציתי לדעת האם בטא בלוקר (פרופרנולול) יכול לגרום אפילו אם נדיר לדום לב? ואני אסביר. אם אני בחור צעיר בתחילת שנות העשרים והרופא נתן לי פרופרנולול בין 20-40 מ״ג על מנת להוריד סימפטומים גופניים של חרדה כמו למשל לפני נאום הרי עד האירוע המלחיץ שמעלה לי מן הסתם את לחץ הדם בגלל הפחד הלחץ דם שלי רגיל והפעילות לב לדקה שלי הם בטווח הנורמה אז אני מתאר לעצמי שהבטא בלוקר עלול להוריד לי את לחץ הדם והפעימות לב מתחת לנורמה מה שקוראים אותו לחץ דם נמוך עכשיו האם הבטא בלוקר יכול להוריד את לחץ הדם מתחת לנורמה עד רמה מסוכנת כמו למשל שהלב קורס פתאום ? האם יש לי חשש מוצדק לפחד מפני תרחיש כזה?והאם ניתן בדרך כלשהי לנטרל את השפעת הבטא בלוקר מהגוף בזמן שהתרופה עוד פועלת בגוף אם האדם מרגיש תופעות לוואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא בלוקר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/06/2015להתרגשות מספיק 10-20 מג חצי שעה - שעה לפני ואם אתה בחור בריא לא יקרה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר ל"ד ריאתינינה13/06/2015
שלום,
אני פונה בקשר לאמי, בת 60, שסובלת מיתר לחץ דם ותת פעילות של בלוטת התריס ומטופלת במס' כדורים. לפני מס' ימים אמי עברה בדיקת מעקב אקו לב. תוצאות הבדיקה הן כי התפקוד הסיסטולי תקין, הפרעות מסתמיות קלות (חומרת אי ספיקת מסתם מיטרלי: בינונית, חומרת אי מסתם טריקוספידלי: קלה-בינונית) ולחץ ריאתי מעט מוגבר מוערך בכ- 45 ממ"כ. רציתי לדעת האם יש צורך בשלב זה בטיפול תרופתי נוסף לכדורים לטיפול ביתר ל"ד שאמי נוטלת כעת - טריטייס 5/25 mg ונורמיטן 50 mg.
תודה מראש,
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר ל"ד ריאתי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/06/2015הטיפול לא נקבע רק ע״ס האקו אלא מצבו של הנבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר ל"ד ריאתי
נינה13/06/2015יש פרטים נוספים שאפשר לכתוב לך כדי לקבל תשובה?
ואשמח לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקה?
תודה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר ל"ד ריאתי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/06/2015את יכולה לפנות למרפאתי. ושוב, לבדיקה אין משמעות מבלי להכיר את הנבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI ראש לגבר עם קוצב לבתמי411/06/2015
שלום,
אבי ערך CT ראש ונמסר ע"י הנוירולוג שזה kt מספיק וצריך לעשות MRI ראש. יש לו גם קוצב לב.
האם זה אפשרי לערוך MRI במצב כזה?
מה עושים כדי שזה לא יפגע בקוצב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI ראש לגבר עם קוצב לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/06/2015צריך לברר איזה סוג קוצב הושתל. מתאים או לא ל MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Svt חוזר אחרי אבלציהליאת10/06/2015
לפני כשנה גילינו שבעלי סובל מהפרעת svt והוא חווה 4 התקפי הפרעת קצב שטופלו במיון עם הזרקת חומר ואחרי כמה שעות שוחרר. אחרי המלצות החלטנו לעבור צריבה אבלציה, שהבנו שיש לזה 95% הצלחה. לפי הרופאה ההליך עבר בהצלחה, אולם חודש אחרי שוב הייתה הפרעת קצב, הסבירו לו שהוא מה5% שאצלם זה חוזר ושכדאי לעבור בשנית אבלציה. השאלה שלי, האם יתכן שיש סיבה אחרת שהאבלציה לא הצליחה? אולי משהו שיפספסו וזה לא svt? האם הסיכויים גברים להיפטר מזה עכשיו בטיפול שני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Svt חוזר אחרי אבלציה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/06/2015לא סביר שטעו באבחנה. כמו שכתבת זה לא 100%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך לבדוק?חני10/06/2015
במהל ההריון הייתי מאושפזת מספר רב של פעמים בשל קפיצות בלחצי הדם ובשל סינוס טכיקארדיה (הדופק היה ברגיל בין 100 ל-120, והיה קופץ בשכיבה ל-140 בלי סיבה נראית לעין, ויורד בחזרה אחרי חצי שעה שעה).
לאחר שילדתי בזירוז בשל עליית לחצי הדם בשבוע 37, קיבלתי טרנדט 100 במשך חודש עד אשר לחצי הדם התאזנו.
כרגע אני חודשיים אחרי לידה, במעקב נפרולוג ועם לחצי דם שעל פניו נראים תקינים (לרוב באזור 120/75), אולם כאשר אני מודדת לחץ דם שמתי לב שהדופק שלי עדין יחסית גבוהה - 90-100 במנוחה.
האם זה תקין? האם זה דורש בירור נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים
חני10/06/2015שכחתי לציין, אני בת 29, זה הריון שני עם זרוז מסיבות דומות, לא סובלת מעודף משקל, ולםני שני ההריונות הייתי בכושר לא רע (ריצות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/06/2015לא רואה בזה בעיה חודשיים אחרי לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)