מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפיקסבןליאת31/08/2015
שלום רב,
אבי טופל במשך הרבה שנים בקומדין עקב פרפור פרוזדורים.
לפני חודש אושפז ובבי"ח הוחלף הטיפול לאפיקסבן.
בביח נאמר לנו שהתרופה בסל ואילו בקופ"ח נאמר שאינה בסל.
האם מומלץ להמשיך ליטול תרופה זו או לחזור לקומדין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיקסבן - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/09/2015התרופה בסל באינדיקציות ובכל מקרה יש הנחות עם הביטוחים המשלימים. זה עדיף על קומדין גם מבחינת היעילות המניעתית של קרישי דם וגם מבחינת הסיכון לדמם, במיוחד במוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Anginaיגאל31/08/2015
שלום דוקטור! ברקע סיליקוזיס ריאות והפרעה נשימתית קשה (FEV1 - 39%). במבחן הליכה של 6 דקות סטורציה יורדת מ-96% ל-79%. כאבים לוחצים בחזה בזמן הליכה כ-50 מטר, כאבים ביד שמאל עד לזרת.
עברתי מיפוי לב במאמץ. "סיכום: המיפוי תקין. אין עדות לאיסכמיה במאץ. אין עדות לאוטם ישן. הסבירות למחלה כלילית חסימתית נמוכה."
יחד עם זאת, באותה הבדיקה - "צניחות ST אופקיות 1-2 שהופיעו בדקה 2.50 בחיבורים V6-V4". א.ק.ג. במנוחה תקינה.
האם ניתן, באפן טיורטי, להבחין ב-Angina? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Angina - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/09/2015אנגינה זאת הגדרה קלינית של כאב בחזה בגלל חוסר אספקת דם לשריר הלב.
אתה (הרופאים שלך) צריכים לשקול צנתור כלילי לאור התלונות שלך וצניחות ה ST בארגומטריה אפילו שהמיפוי תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימןת מוקדמותאור31/08/2015
אני בן 40 בריא מבצע פעילות גופנית
אני סובל מידי פעם מהיתפרצות של פעימות מוקדמות אני לא מקבל טיפול היות וזה קורה וחןלף ברור תקין
שמתי לב שאם יש לי סוג של וירוס או צינון מופיעות לי הפעימות
האם יש קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימןת מוקדמות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/09/2015יכול להיות קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה לא מובנת באזור הלבניב30/08/2015
אני בן 27 ובכמה הימים האחרונים אני מרגיש תחושה שמופיעה בהבזקים (רוב הזמן היא לא קיימת אבל מופיעה לפרקים שנמשכים כמה שניות) שמורגשת כמו "ואקום" ממש באזור שבו הלב נמצא.
זה ישמע קצת מצחיק אבל בשביל האינטואיציה - כמו שיש תחושה של בחילה - אבל הבחילה מורגשת רק באזור הספיציפי הזה. כאילו בחילה של האזור ההוא מעל הבטן בלבד (ולא בחילה שלי).
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה - במהלך היום התדירות
ניב30/08/2015במהלך היום התדירות עלתה מאוד עד לאפילו פעם בחצי דקה-דקה(!) בשעות אחה"צ כשבפעמים שבהם הצלחתי לתפוס את זה כשהיד קרובה לחזה הרגשתי באמת שינויים בקצב הדופק בכל פעם שזה קרה.
האם יש סיכון שזו הפרעת קצב שעלולה להוות סיכון בטווח הקרוב/רחוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד נוסף לתיאור - כמו שכאשר
ניב31/08/2015מיובשים ויש תחושה של סחרחורת בראש כשקמים מהספה אז הרגשתי בדיוק את אןתה תחושה רק הפעם ממוקדת בלב בלבד ובשינוי קצב הדופק בבת אחת בכל פעם שזה קרה.
1. מה דעתכם?
2. האם התייבשות ו/או תנועות לא נכונות שאני עושה עם הגוף יכולים לעודד את האריתמיה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד נוסף לתיאור - כמו שכאשר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/09/2015אני מציע שתתחיל בירור אצל רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל רופא המשפחה והוא אומר
ניב01/09/2015שאין צורך לעשות כלום בגלל שבשנה שעברה כבר עשו לי הולטר ומוניטור... אבל השנה זה מורגש אחרת (כאמור התחיל לפני כמה ימים ולפני זה הכל היה תקין לגמרי) אבל בכמה ימים האלה זה היה תדיר יותר מאשר בשנים קודמות ולפני יומיים זה היה ממש בתדירות של כל דקה וזה אף פעם לא זכור לי. מה זה אומר ומה כדאי לי לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשל עכשיו שכבתי לישון והדופק
ניב01/09/2015היה במעין מקטעים של ' ' ' ' (נורמלי) ואז פתאום 4 ממש מהירים '''' ואז שוב איטיים ובנוסף באותו הזמן הבטן מרגישה מאוד לא רגועה אולי כי אכלתי הרבה בשעות האחרונות...
שאלה שלישית - האם זה יכול להיות קשור לעובדה שבשבוע האחרון מערכת העיכול איטית ומשגעת אותי והבטן לא רגועה ואין בשום שלב התרוקניות מלאות (בשירותים)?
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להבין מה קורה כאן ואם תתייחסו לשלושת השאלות.
שוב תודה.
כאמור בהודעה למעלה הייתי אצל רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשל עכשיו שכבתי לישון והדופק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/09/2015ניב. זה פורום אינטרנט לא קופ״ח. הפתרון לבעייתך אינו כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויי לחץ דם מוזריםאברהם27/08/2015
בן 75. יש לי מספר שנים קוצב לב בגלל פרפורי חדרים. ברקע לימפומה פוליקולר וסרטן הערמונית. אתמול עברתי ברונכוסקופיה לשם בירור הצללות בראות.
יש תופעה בלחץ הדם שלי שקשה לי להסביר. דוגמא:
יושב בכורסא מודד לחץ דם: הערכים- 130/70.
קם והולך - לחץ הדם יורד ל: 88/60.
האם זוהי תופעה מוכרת ומהו הסברה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי לחץ דם מוזרים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/08/2015אתה לא מודד נכון. אתה מודד לחץ דם בהליכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקו לב והולטרפרל24/08/2015
שלום, אני בת 55 . בערך כ-3 שבועות היה לי שיעול וקושי בנשימה.
קיבלתי רוליד 150 שעשה לי בעיה בקיבה והפסקתי. ומאז מעט קשה לי לקחת נשימות עמוקות. מרגישה כמו חסימה באזור הסרעפת.
עשיתי בדיקת אקו והולטר. ולהלן התוצאות
שלום בבדיקת אקו התוצאות:
חדר שמאלי(גודל)-תקין בגודלו דופנותיו תקינים בעובים.
חדר שמאלי (תפקוד)-תפקוד גלובלי סיסטלי תקין
EF-60%
תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל תקין
פרוזדור שמאלי-תקין בגודלו
פרוזדור ימני-תקין בגודלו
חדר ימני-תקין בגודלו ותפקודו
המחיצה הבין פרוזדורית-שלמה
האאורטה- שורש האוארטה תקין ברוחבו.האארטה העולה תקינה ברוחבה קשת
האאורטה תקינה ברוחבה.
מסתם המיטרלי-מבנה ופתיחה תקינים
מסתם האאורטלי-מבנה ופתיחה תקינים
הפירקארד-אין עדות לנוזל פריקרדיאלי .IVC תקין
בדופלר- אי ספיקה מיטרלית מזערית חסרת :
המודינמית.
אי ספיקה האאורטלית במידה קלה.
אי ספיקה טריקוספידאלית במידה קלה.
לחץ במחזור הריאתי מוגבר במידה קלה.
בדיקת הולטר:
הפרעות קצב חדריות VPC'S-לא ניצפו
הפרעות קצב על חדריות APC'S-נצפו סה"כ 15 APC'S בודדים במשך הבדיקה.
הפרעות הולכה-לא ניצפו
שינויים משמעותיים בקטע ST-לא נצפו
תודה פרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתכם לבדיקת אקו והולטר
פרל25/08/2015שלום,
אשמח לקבל תשובה לבדיקה ששלחתי ב-24/8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי בדיקות תקינות
ד``ר רוברט הפנר28/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי עשיית קעקוע ורמת INRינון24/08/2015
היי אני מעוניין לעשות קעקוע די דק בשורש כף היד.
בעקבות ההיסטוריה הלבבית רמת הINR שלי צריכה להיות על 2.5 ,
האם בהתחשב בכך ניתן לעשות קעקוע מבלי שום בעיה או שעלולה להתעורר בעיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי עשיית קעקוע ורמת INR - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/08/2015עלולה להתעורר בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכוונה בהורדה בהדרגה?פרופ` דוד רוט23/08/2015
אני בת 41 נטלתי 3.75 קרדילוק והורדתי ל 2.5 ואחרי כמה זמן הורדתי ל 1.25 עכשיו אני רוצה להוריד לגמרי אני לוקחת משהו טבעי ובלחץ דם תקין לחלוטין מתחת ל 120 על 80 . 1.25 אני לוקחת כבר 4 שנים השאלה איך מורידים את זה אמרו בהדרגה אבל מה הכוונה??
אשמח לקבל מענה. הרופא שלי בחופשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת קרדילוק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/08/2015אין זמן מתאים יותר להפסיק קרדילוק של 4 שנים מאשר כשרופא המשפחה בחופשה. הללויה...!!! תפתיעי אותו !!! איזה אומץ !
1.25 את יכולה להפסיק בבת אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת קרדיךוק
לימור24/08/2015רוצה לציין שלפני חצי שנה הורדתי קרדילוק מ 3.75 ל 2.5 ולפני 10 ימים מ 2.5 ל 1.25 בפעם האחת.
זה עדיין בסדר.
הרופא כמובן יודע מזה רק לא אמר לי איך עושים את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת קרדיךוק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/08/2015זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האצת דופקצביקה23/08/2015
שלום, אני בן 56, בריא ומנהל אורח חיים ספורטיבי (רץ פעמיים בשבוע 5-7 ק"מ ורוכב אופניים בסופי שבוע ), בשנים האחרונות אני חווה תופעה שבערך פעמיים שלוש בשנה, במהלך הפעילות גופנית ללא קשר לגודל המאמץ ישנה האצה של הדופק ( לכ 150/165 פעימות לדקה ) גם כשאני מפסיק את הפעילות, והתופעה נמשכת בין 2 ד' לעשר ד', שלאחריהן הדופק נרגע והכל חוזר למקומו בשלום, לפני כשנה ( לאחר מקרה נוסף ) ערכתי בדיקות מאמץ במכון מור ( כולל אקג ) ובפגישה עם קרדיולוג הוא הבהיר לי שהבדיקות במאמץ מושלמות, מצבי הגופני ורישום הלב הרבה מעל הממוצע, ושאין לי צורך לדאוג מהתופעה ושאני יכול להמשיך כרגיל בפעילות ( בתוספת המלצה לקחת על בסיס קבוע מגנזיום ), דעתכם המלומדת ?
תודה מראש
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האצת דופק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/08/2015דעתנו שתמשיך אורח חיים בריא. גוד לאק !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
צביקה23/08/2015תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לברותי20/08/2015
מבקשת עזרה בפיענוח הולטר לב. בעלי גבר בן 73 בכושר מצוין אקו לב תקין וארגן טריה תקינה לחלוטין. לחץ דם גבוה מאוזן. עשה החור כיון שאחרי מאמץ באימון עלה לו הדופק.
תוצאות: הולטר 48 שעות.
קצב בסיסי סינוס עם קטעי סינוס אריטמיה.
מהירות מינימלית :42 לדקה. מכסימלית: 171 ממוצעת: 64.
הפרעות חדריות pvc's בכמות מרובה. 1641 בהקלטה. 38 צמדים. Nsvt3 פעימות.
הפרעות קצב על חדריות בכמות לא משמעותית.
צרורות / קטעים של טכיקרדיה אטריאלית svt עד מהירות 168 לדקה.
הפרעות הולכה : 5פאוזות קצרות.
אין שינויים משמעותיים בקטע: st* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/08/2015הבדיקה לא תקינה אבל לא נוראה אם הוא מרגיש מצויין והאקו וארגומטריה תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רותי23/08/2015תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות מצורף קובץ יותר ברורחסן20/08/2015
שלום ד"ר
אני מצרף לך את בדיקת ההולטר שלמרות שעברו 9 שנים עליה אבל אני חש את אותם הפעימות עד עכשיו עשיתי לפני חודש וחצי אקו לב שיצא תקין לחלוטין
חשוב לציין שחשתי בזמן ההולטר את הפעימות האלה
האם הפעימות האלה פרוזדוריות או חדריות ואם מביעות סיכון בעתיד למחלת לב ?
אני מטופל אצל פסיכיאטר לחרדה ולוקח יום כן ויום לא כדור שנקרא רימוטיב והפעימות האלה כמעט ונעלמו בזמן נטילת התרופה
אני חרד מאוד לא ישן כמעט מרוב מחשבות האם זה נובע מחרדה הפעימות האלה
אודה לתשומת לבך ולתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות מצורף קובץ יותר ברור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/08/2015אתה חרד מאוד ולכן אתה מטופל אצל פסיכיאטר. ההולטר תקין ואם באותו יום הרגשת בעייה בדופק אז כנראה שזה נדמה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימה מוקדמת
חסן22/08/2015בהקשר לתשובתך האם זה אומר שאין לי הפרעות בקצב הלב??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימה מוקדמת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/08/2015זה אומר שביום ההולטר לא היו הפרעות קצב. ואולי חלק ממה שאתה מפרש כהפרעות קצב לא הפרעות קצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסן23/08/2015ד"ר תודה רבא לך אני מודה לך המון ומאכל לך המון בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטושיקי20/08/2015
אני סובל מאי ספיקה דיאסטולית .
לחץ דם תקין .
לאחרונה סובל קצת מטשטוש .
האם יתכן שזה נובע ממחלת הלב שלי ?
שלום ישרא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתיב שלך טשטש גם אותי
ד``ר רוברט הפנר22/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור כלליסנדי19/08/2015
שלום רב;
אני בת 30, לא מעשנת, בריאה בדרך כלל, נוטלת גלולות למניעת הריון מזה 6 חודשים.
לפני שבועיים פניתי לרופא משפחה עם תלונה של הרגשת עקצוצים בחזה שמקרין אחרי כמה שניות לגב ועובר. לעיתים זה היה מלווה בקוצר נשימה קל, לר ממש קוצר אלא יותר קושי בלנשום עמוק ״ולמשוך את הנשימה עד הסוף״..
הופניתי לביצוע אקג וזה יצא תקין.
קיבלתי הפניות לבדיקות דם כלליות; ספירה תקינה, סוכר תקין, תפקוד בלוטת התריס תקין, שתן תקין. הבעיה היתה הכולסטרול הכללי : ההמלצה היא קטן מ 200 ולי יש 219. והכולסטרול הרע שמומלץ להיות עד 130 ואצלי זה 141.
ו alt של הכבד שיצא לי 39.
איני אוכלת ממש שומני (ביצים וגבינות צהובות התבקשתי להימנע מהן עד מועד הפניתי לדיאטנית) ואקו לב במאמץ לשבוע הקרוב.
דוקטור אני דואגת, האם יש מצב שלאור הנתונים האלה יש לי כבר סתימות כלשהן גם אם הן קטנות?
האם אקו לב במאמץ הוא זה שיתן את התמונה המלאה?
קצת דואגת. ואם האקו לב במאמץ יצא גבולי ישלחו אותי לבירור דרך צינטור?
תודה רבה.
״אציין קיימת בעית לב תורשתית משפחתית (אך הם היו מעשנים לא יודעת אם זה בכל זאת קשור). תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה: לא סובלת מעודף משקל.
סנדי19/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנינה16/08/2015
שלום.
רקע:בת 83.עם פרפור פרזדורים כרוני,לאחר מס' אירועים מוחיים(האחרון בשנת 2013 ),באקו לב-לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה בינונית,וריד נבוב תחתון-עם תמט נשימתי לא משמעותי.מסתם מיטרלי-דלף בינוני.מסתם טריקוספידאלי-דלף קל-בינוני,מסתם ראתי תקין.
בבדיקת דם-רמת סידן 10.63.
בגלל דיספאגיה לנוזלים -משתמשת בג'לטין כשתי סקיות (28 גר') ל2 ליטר נוזלים ביום כחודש ימים.
תרופות-קרדילוק1.25.
קונטרולוק 20,
פלביקס
אומגה 3.
ויטמין בי.
ביומיים האחרונים שמתי לב שבזמן האוכל (בלבד) יש לי כאבים באיזור החזה והבטן העליונה.
שאלה-האם הכאבים הללו יכולים להיות סימן לבעיה לבבית?לדוגמה-לאוטם שריר הלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/08/2015טניה שלום. זה פורום אינטרנט. הציפיות שלך לאיבחון מוגזמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לב צריך עזרהלירן16/08/2015
אהלן אני לירן בן 16.9 עשיתי אקו לב לצבא הם ביקשו
קיבלתי תוצאות מהאקו לב שעשיתי ולאחר ששלחתי להם את התוצאות הם זימנו אותי לועדה רפואית מיוחדת ששם ישבו שתי פרופסורים ויחליטו אם אני כשיר לשרת ועם איזה פרופיל
הכול תקין חוץ משיש לי מום מולד בלב שלא מפריע לכלום! אני רץ מתאמן והכול רגיל!
מתאמן בכושר קרבי יוצא לטיולים והכול ולא מבין למה שהם ימנעו ממני לשרת בתפקיד קרבי [פרופיל 97]
חשוב לציין אין לי עבר של ניתוחים מחלות וכו אני בריא לגמרי!
התוצאות: מצורף תמונה
אשמח לקבל עזרה בבקשה אני מאוד חושש לגבי הועדה הזאת. כל שאר התוצאות הם נורמליות.
אשמח לדעת מה זה המום הזה והאם זה מפריע לי לקבל פרופיל 97
תודה מראש!
לירן.
מצורף תמונה של התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו לב צריך עזרה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/08/2015מבחינה רפואית אין לך בעיה. הממצא הנ״ל מצריך מעקב בלבד כמו אקו לב בעוד שנה. רפואית אתה אינך מוגבל מבחינה פיזית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתך האישית
לירן20/08/2015האם לדעתך יהיה לי פרופיל 97 ? במידה ואלו הם הבעיות הרפואיות היחידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)