מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב קטן באיזור הלבשימי ג07/05/2010
היי,
מידי פעם כשאני עושה ספורט אני חש לפעמים באיזשהו כאב קטן באיזור הלב.
אני לא יודע למה לייחס את הכאב הזה.
הכאב הזה נמשך כ-10 שניות והולך.
אני בן כ-26.
מה זה יכול להיות?
תודה מראש,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה כנראה כאב קטן באיזור הלב, כדאי
ד``ר רוברט הפנר08/05/2010שתספר לרופא המשפחה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קומודין בעקבות דימום במוחאירית07/05/2010
שלום,
סבא שלי נוטל קומודין בעקבות השתלת מסתם מלאכותי לפני כ 6 שנים.
לפני מספר ימים התחלק וקיבל מכה חזקה מאוד בראש שגרמה לדימום מוחי, כתוצאה מכך נאלץ לעבור בדחיפות ניתוח לניקוז הדם ואז התחילה הדילמה בגלל הקומודין. הנוירוכירורגים מתנגדים לדילול הדם והקרדיולוגים מתעקשים עליו ונוצר מצב קריטי. יומיים לאחר הניתוח הסכימו להחזיר את התרופה אך שוב התחיל דימום במוח ושוב נאלץ לעבור ניתוח.
האם אין פתרון אלטרנטיבי לדילול הדם או לשמירה על המסתם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד``ר רוברט הפנר08/05/2010אירית,
אני מבין שהמסתם מתכתי אחרת לא היה צורך בקומדין.
בעייה קשה, אם הדימום במוח חזר עם הקומדין אז הוא לא יכול לקבל קומדין, בטח לא בתקופה הקרובה. במידה והמסתם הוא אאורטלי הצורך בקומדין פחות קריטי, אבל אם המסתם המתכתי הוא בעמדה מיטרלית הבעיה באמת קשה.
זהו אחד המצבים הקשים ברפואה, צר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSיקי06/05/2010
שלום רב
האם FS% הוא מדד לאי ספיקת לב?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רוברט הפנר08/05/2010יקי
אתה וודאי מתכוון ל SF כלומר shortening fraction שבדומה ל EF שהוא ejection fraction הם מדדים לתפקוד הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה זמנית של נטילת אספיריןסילבי06/05/2010
לרופא שלום,
אני צריכה לעבור בדיקת דם סמוי בצואה בימים אלה.
הקרדיולוג שאני מטופלת אצלו מזה כ-10 שנים אוסר עלי להפסיק את נטילת האספירין למשך שישה ימים וטוען שזה לא נחוץ, שאפשר לעשות את הבדיקה עם נטילת אספירין.
לעומתו, רופאת המשפחה הותיקה שלי טוענת שעלי להפסיק ושאפילו פרופ' בנאי אומר שמי שהכולסטרול שלו מאוזן וגם הטריגליצרידים מאוזנים יכול אפילו להפסיק נטילת אספירין קבועה...
אני אובדת עיצות.
להפסיק או לא להפסיק? זו השאלה
לידיעתכם, בטופס המצורף לבדיקה יש סעיף ששואל אם משתמשים באספירין באופן קבוע, אבל גם ממליצים להפסיק נטילת התרופה למשך התקופה הנחוצה לצורך ביצועה.
בת 65 אחרי צנתור ב-2001 וצנתור נוסף ב-2009
מה דעתכם המלומדה?
ותודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אספירין
ד``ר רוברט הפנר08/05/2010סילבי,
בשנים האחרונות ישנה נטיה לרדת במתן האספירין, כטיפול "מניעתי". ישנה אף עבודה שפורסמה לאחרונה שבצורה השוואתית לא היה ייתרון כלשהו לקבוצה שטופלה באספירין. לכן אם הטיפול המניעתי האמיתי הוא רציני אפשר גם בלי אספירין (כנראה). אבל כל זה רק במקרה שהאספירין ניתן כטיפול מניעתי, כמו למשל רק בגלל גיל.
אותו דיון אינו נכון אם קיימת סכרת או ישנה מחלת לב איסכמית (הצרויות בעורקי הלב) מוכחת, כמו למשל בצנתור. אז, האספירין מומלץ ללא סייג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המלומדה,אז...
סילבי08/05/2010הבנתי מדבריך שלא להפסיק את נטילת האספירין בתקופת הבדיקה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה בחזהרויטל05/05/2010
היי,
שמי רויטל, בת 32.
ב-3 ימים האחרונים ישנה תופעה מוזרה החוזרת על עצמה- מעין שריפה / צריבה
בחזה צד שמאל -באותה הנקודה בכל פעם ולעתים עם הקרנה לגב.ממש חשה את אותה
השריפה כמעין יוצאת מן הגב.אשמח לדעת אם ישנו הסבר לתופעה לא נעימה זו..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה
ד``ר רוברט הפנר07/05/2010תפני לרופא משפחה להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 לילד עם מום בלבמירב05/05/2010
יש לי ילד בן שנתיים עם מום בלב ASD II (עקב תסמונת CHARGE ) סובל גם מ PDD . רציתי לשאול אם תוספת של אומגה 3 ,אומגה 6, שמן כבד דגים יכולים להזיק באיזו צורה ללב שלו.
השמנים הללו יכולים לעזור בהתקדמות תקשורתית ולכן אני מעוניינת להוסיף אותם לתזונת הילד אך חוששת שמה יפגע הלב. אשמח לקבל תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
ד``ר רוברט הפנר07/05/2010מירב,
ראשית את צריכה להתיעץ עם קרדיולוג ילדים.
לגבי האומגות למיניהם אין הוכחה מובהקת שהוא מועיל במחלות הלב, לא ידועים מינונים, ואין מספיק מחקרים. לעומת זאת הוא עלול להזיק כמו למשל בדימום יתר (ללא קשר למקרה שלך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אחרי מיפוי לבחגית05/05/2010
שלום רב,
כמה זמן צריך למנוע מגע בין ילדים לאדם שעבר בדיקת מיפוי לב בגלל הקרינה?
בעלי עבר בדיקה זו ואחרי כ-36 שעות נתן לילד בן ה-5 להניח עליו את הראש. עד שראיתי אותם והפרדתי בינהם עברו כ-15 דקות. הוא הקפיד לשתות הרבה ביום של הבדיקה ולמחרת. האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד``ר רוברט הפנר07/05/2010הדאגה היחידה היא שאת לא נותנת לבנך בן ה 5 להתקרב לאביו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטן וונטוליןמלי04/05/2010
עקב דופק מהיר במנוחה -90 וארוע שבו עלה הדופק ל160 (אמרו לי שזה סטרס) בו קבלתי איקאקורל וריד וקלונקס לנרגעה המליץ לי הרופא משפחה לקחת נרמיטן אחד ביום של 25 מ"ג .
הבעיה שלעיתים אני צריכה לקחת משאף ונטולין כי אני קצת אסמטית.
דבר נוסףנ ורמיטן עלול לגרום לקוצר נשימה או נשימה "קשה"מין תחושה שהנשימה "נתקעת"?
אמרו לי שנורמיטן עלול להזיק לריאות.
אודה על תשובה-מלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן וונטולין
ד``ר רוברט הפנר04/05/2010מלי,
כל מה שכתבת נכון למעט הקטע שהנורמיטן "מזיק" לראות.
הנושא פשוט, רק תתיעצי עם הרופא שמכיר אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץהמאם המאם04/05/2010
עשיתי בדיקות דם.ויצאו תקינות חוץ מהכרסטרול כללי "תותל" יצא 200.03 .
כידוע הטווח המקסימלי הוא 200 .
מה משמעות זה.ומה עלי לעשות בכדי להוריד את רמת הכולרסטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
ד``ר רוברט הפנר04/05/2010חסוי,
יש הרבה דרכים, אבל קודם צריך לפנות לקופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקג בעקבות התעלפויותד``ר רוברט הפנר04/05/2010
שלום רב!!!
בני בן 19 לאחרונה מספר מקרים של התעלפויות בדיקת טילט תקינה.
בדיקת אקג:
VENT RATE 56 BPM
PR INT 178 MS
QRS DUR 88 MS
QT/QTC INT 378/368 MS
P/QRS/T AXIS 40/79/55
RV5/SV1 AMP 1.645/0.990 MV
RV5+SV1 AMP 2.635 MV
1100 SINUS RHYTHM
1102 SINUS ARRHYTHMIA
4068 NONSPECIFIC TWAVE ABNORMALITY
9130 BORDERLINE ECG
לתשובתך אודה מראש יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג
ד``ר רוברט הפנר04/05/2010אס
אין ערך למס' שציינת, צריך לראות את האקג עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה התרגום של Dedicated Chest Roomרוית03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חדר חזה ייעודי
ד''ר ריקרדו תובר03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קומדיןאליעזר03/05/2010
אישתי בת 62 סובלת מלחץ דם , שומנים ,סוכרת הכל מאוזן.
היא סובלת מלחץ דם זה 15 שנה ולפני 4 שנים היה לה אירוע לבבי וכתוצאה מכך לוקחת קומדין. יש לציין שיש ויכוח בין הרופאים בבית החולים שרשמו לה קומדין ופרופ. קרדיולוג שטוען שלא היה אירוע לבבי - האם ניתן על סמך תוצאות בדיקה של אז לקבוע בוודאות שאכן היה לה אירוע כזה?
בביקור האחרון אצל קרדיולוג נתבקשה לעשות מיפוי לב על מנת בין היתר לברר אם היא צריכה להמשיך לקחת קומדין.
האם במידה ומפוי הלב תקין האם אפשרי שיופסק לה קומדין? האם זה בטוח שבעתיד לא יהיו תוצאות בלתי נעימות -קרישי דם או דימום
?האם יש תרופות אחרות לדילול דם שאין צורך בניטור קרישת דם ולא מחייב דיאטה מיוחדת כמו הגבלה בירקות בעלי עלים ירוקים?
תודה
אליעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד''ר ריקרדו תובר03/05/2010אליעזר שלום
מ מה שאתה כותב לא ברור מה קרה לאשתך,מה זה אירוע לב? אוטם,הפרעות קצב, ????
לכן אינני יכול להמליץ על משהו.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסת לב-השלמת מידע
אליעזר03/05/2010היא סבלה מהתקף לב וגם מפרפורי קצב הלב וכתוצאה מפרפורי קצב הלב נ רשם לה קומדין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטינים דור 3פוריה02/05/2010
מהם סטטינים דור 3? מה שמם הרפואי בארץ? האם קיים דור 4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור 3
ד``ר רוברט הפנר04/05/2010פוריה:
דור ראשון: Pravastatin
שני: Simvastatin; Lipitor
שלישי: Crestor קיים בארץ בכל הקופות
רביעי: אייפון, דור 4, בקרוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמת.חני02/05/2010
שלום רב, אני בת 41 ויודעת שנשאלו שאלות על פעימה מוקדמת אין ספור פעמים אך עדיין הייתי רוצה לדעת האם זה מסוכן. אני סובלת בשנים האחרונות מפעימות מוקדמות , יש לציין שיש ימים טובים יותר וטובים פחות. באקו לב נראתה צניחת מסתם מיטרלי קלה כל השאר היה תקין. בדיקת אקג והולטר 24 שעות תקינה. אני נוטלת דרלין 10 מג פעמיים ביום. הפעימה המוקדמת מטרידה אותי ומפחידה מאוד.
שאלתי היא האם פעימה זו מסוכנת או שעלי ללמוד לחיות עם זה? אודה על תשובתך. חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני והפעימה מוקדמת
ד''ר ריקרדו תובר03/05/2010חני שלום
אנני חושב שזו בעיה רצינית וכמו שאת אומרת צריך ללמוד לחיות עם זה.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצא בויאטנם וצריך חוות דעת..nir02/05/2010
שלום שמי ניר אני בן 22 בריא בדרך כלל..
לפני חודש וחצי נפלתי למים על הצלעות (צד שמאל ליד הלב) עשיתי צילום ולא היה שום סדק או שבר והרופא טען שזה ככל הנראה שריר תפוס..
חודש וחצי לאחר מכן הכאבים לא חלפו ונשארו דיי קבועים (כואב יותר בזמן הפעלת לחץ על האיזור או מאמץ יתר).
לפני כשבוע עשיתי אפצ'י ומאותו רגע הכאבים החריפו.. עשיתי עוד צילום וקיבלתי אותם תשובות לא תשובות.
מאז הכאב חד יותר ובכל שיעול, נשימה עמוקה או מאמץ יתר הכאבים חדים יותר..
מכיוון שאני נמצא במדינת עולם שלישית ובאמצע טיול קשה לטפל בכאב.
אשמח לקבל חוות דעת מקצועית לגבי מה שעלי לעשות.
תודה ניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קח אופטלגין ואל תעשה אפצ'י
ד``ר רוברט הפנר02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)