פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגנזיום
    אריק
    19/07/2010

האם לחולי לב מומלץ לקחת תוסף ( בכדור) של מגנזיום ?( גם אם הערכים של בדיקת קופ"ח הם בגדר הנורמה?)
    ואם כן מה הכמות המומלצת?

מקריאה של הנושא באתרים רפואיים כולל פרוטוקול מישיבת ועדת העבודה הרווחה והבריאות\
    ד"ר מיכאל שכטר קרדיולוג בכיר, מנהל היחידה למחקרים קליניים, שיבא

אומר :"אי לכך, פורסמו בשנה האחרונה הרבה מאוד עבודות שמראות שאנשים עם מגנזיום נמוך בדם, יש להם הרבה יותר אירועים מוחיים, מחלות לב, יש פי חמש התקפי לב אם רמת המגנזיום אצלם ירודה - וזה המצב בישראל, שהוא כמו בכל העולם. דהיינו, ניתן מגנזיום, מחלות לב ירדו,
    בהמשך אומר ה- ד"ר
    "אם הרמה בדם נמוכה מאוד, אין ספק שטוטאל המחסנים שלך נמוכים. אבל אם הרמה שמוצאים היא או תקינה או גבוהה, זה לא אומר כלום"

מוסיפה פרופ'

גוסטבה שטדנברג:

"בטווח הארוך, או להגדיל את הדיאטה - ויש לי הצעה לדיאטה, ‎700 מיליגרם הכי מעט בדיאטה של היום - ואם אם אי אפשר כי זה קשה לעשות כי יש דברים מיוחדים שהם עתירי מגנזיום, אז אפשר תוסף מזון, שהוא מינימום ‎250 מיליגרם לבן אדם בריא ביום, במשך טווח מאוד ארוך".

ב- האם תמיד צריכים לצרוך ביחד עם מגנזיום גם סידן ביחס 1:2 ע"מ שהספיגה תיהיה אופטימלית
    ג- האם לקיחת הסידן מפחיתה כמויות של ויטמינים( כמו ויטמין D למשל?

בתודה מראש
    אריק ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגנזיום

הוספת תגובה

• נענית בעבר לאותה שאלה

ד``ר רוברט הפנר
    21/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעד לרמת כולסטרול
    איתן
    18/07/2010

אני אחרי שני צינטורים ומקבל קרסטור 20 מג כולסטרול הרע הוא 110
    העלו לי את הקרסטור ל40 מג על מנת להגיע לרמה נמוכה יותר
    האם זה רצוי?

לקביעת תור
    סגירה
    יעד לרמת כולסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול

ד''ר ריקרדו תובר
    18/07/2010

איתן שלום

ללא ספק בחולי לב רצוי להגיע לרמת LDL 70 או פחות.

בהצלחה

ד"ר תובר ריקרדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רשרוש יכול להיעלם ולשוב?
    רותם
    18/07/2010

שלום רב,

נולדתי עם חור בין החדרים שהתאחה ובסופו של דבר הפך לרשרוש קל.
    לפני כמה שנים רופא המשפחה שלח אותי לעשות אקו לב בכדי לקבל אישור בריאות לחדר כושר.
    באקו לא מצאו אינדיקציה לכך שיש בעיה כלשהי וכתבו כך:
    LA+RA- NORMAL SIZE
    MV - NORMAL APPEARANCE AND MOTION
    NO CONGENITAL DEFECT DETECTED

כאשר הייתי מגיעה לטיפולי שיניים הייתי אמורה לקחת אנטיביוטיקה ומאחר וכבר אין לי רשרוש איני לוקחת אנטיביוטיקה לפני הטיפולים.
    ממש לפני כמה ימים כשהיה לי תור לשיננית והיא העלתה שוב את עניין האנטיביוטיקה תהיתי אם יכול להיות שכמו שהרשרוש נעלם הוא יכול לחזור?
    אם כן, האם זה מסוכן לא לקחת אנטיביוטיקה לפני טיפולים מעין אלו?
    מה אתם מציעים לעשות?

המון תודה,
    רותם

הוספת תגובה

• רשרוש

ד''ר ריקרדו תובר
    18/07/2010

רותם שלום

אין המלצה היום לקחת אנטיביוטיקה במצבך גם אם יש וא אין רשרוש.

בהצלחה
    ד"ר תובר ריקרדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה
    דפנה
    17/07/2010

אני בת 52, בריאה בד"כ. במשפחה היסטוריה של התקפי לב בגיל צעיר למדי (40+) .
    לאחרונה מרגישה רע (עייפות וחולשה כללית) אחרי ארוחות.
    אתמול אחרי ארוחת ערב שישי חשתי כאבים חזקים בחזה, מתחת לשד הימני עם הקרנה לגב. נשטפתי זיעה והתקשתי לנשום. הכאב חלף אחרי כחמש דקות אבל התחדש בדרך לבית החולים.
    בחדר מיון עשו לי בדיקות (לחץ דם, חום, א.ק.ג צילום חזה בדיקת דם ועוד אחת אחרי כחמש שעות). הכל יצא תקין. זה מרגיע אבל - אני תוהה מה פירוש הכאב הזה, האם הוא קשור לאוכל, ללב, ומה עלי לעשות אם הוא חוזר?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה

הוספת תגובה

• כאבים

ד``ר רוברט הפנר
    17/07/2010

דפנה,
    תלונותייך, ולאור גורמי הסיכון שלך, מצריכות בירור נוסף מעבר לבדיקת טרופונין בהפרש של 5 שעות. אין לי התנגדות שתפני למרפאתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטון+פלוויקס
    ס.קמחי
    16/07/2010

לפני חודש עברתי ארוע לב ושמו לי צנתר ועלי לקחת פלביקס במשך שנה מאחר ואני לוקחת גם לנטון לצרבת רופאת המשפחה אמרה לי לא לוקחים גם לנטון וגם פלביקס לעומת זאת הרופאים בבית החולים שללו זאת אני לא יודעת מה לעשות ושנית אם זה נכון שלא לוקחים את שתי התרופות יחד מדוע . אודה לתשובה מהירה . תודה
    -------------------------------------------------------------------- Mail - Get your free unlimited mail today

לקביעת תור
    סגירה
    לנטון+פלוויקס

הוספת תגובה

• את יכולה ליטול את שתיהן

ד``ר רוברט הפנר
    17/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אקג
    רינת
    16/07/2010

ד"ר שלום
    בת 43 הרופא ביצע לי א.ק.ג בגלל דופק מהיר 140 וחולשה כתוצאה מהקאות
    של יום לפני
    בתשובה נאמר גלי T שלילים ב- AVF V2 V3 V5 V6מה יכולה להיות
    הסיבה לשינויים ומה הם אומרים?
    האם לדעתך יש צורך בהמשך בירור?
    באקג קודמים שביצעתי היה שינוי רק בV2 V3 US ודופק מהיר
    בעברנעשה בירור ולא נמצא דבר חוץ מסינוס טכקרדיה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות אקג

הוספת תגובה

• אקג

ד``ר רוברט הפנר
    17/07/2010

רינת
    אני מציע לך שתראי את התרשימים לקרדיולוג, הוא יקבע מה משמעותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Q10
    אבי
    15/07/2010

שלום,אני לוקח סימבקור 10 מ"ג, האם יש צורך לקחת Q10, יש קרדיולוגים שממלצים לקחת וכאלה שלא?מדוע הדעות חלוקות?או שזה המצאה שנועדה להעשיר את חברות התרופות!כידוע את הסטטינים המציאו לפני הרבה שנים.ומה דעתךבנושא?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    Q10

הוספת תגובה

• ...כל התשובות נכונות...

ד``ר רוברט הפנר
    16/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה
    נפתלי
    14/07/2010

מפעם לפעם יש לי כאבים בחזה, כמו צרבת, מלווה בכאב בלסת ימנית תחתונה, למשך 15 דקות, במנוחה. בפעם האחרונה הייתה גם תחושת בחילה. האם אלה התקפי לב? אלו בדיקות צריך לעשות?
    בתודה
    נפתלי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה

הוספת תגובה

• בן כמה אתה?

ד``ר רוברט הפנר
    14/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיל שלי

נפתלי
    15/07/2010

אני בן 61

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי שתעשה צנתור

ד``ר רוברט הפנר
    16/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה

נפתלי
    18/07/2010

האם יש בדיקה מסוימת שצריך לעשות לפני שהולכים לצינתור?
    בתודה
    נפתלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה

ד``ר רוברט הפנר
    18/07/2010

נפתלי,
    לכאורה נראה שייתכן והתלונות שלך בגלל בעיה באחד מעורקי הלב, אבל זאת התרשמות אינטרנטית וכידוע לך היא לא מחליפה את ההתרשמות של רופא-פציינט פנים מול פנים.
    אין לי התנגדות שתפנה למרפאתי ליעוץ מקצועי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סובלת מסתימת עורקים ברגליים.

צביה שרפי
    06/08/2010

אני פנסיונרית בת 70 סובלת מעורקים ברגליים קשה לי מאד ללכת אני הולכת 5 מטר ונעצרת לנוח.
    בנוסף יש בעיות עם הריאות-וסינוס-כולסטרול הורדתי ע"י הכדור קריסטור-סכרת 136 משתדלת להוריד .
    מעשנת 52 שנים ניסיתי להפסיק ולא הצלחתי - מלפני 3 חודשים אני לוקחת את הכדור צ'ימפיקס -להפסקת עישון והוא עוזר לי להפסיק לעשן - פעם בחודש יש מעידה ליום-יומיים והסיגריות לא טעימות אני ממשיכה עם הצ'ימפיקסומקווה שאפסיק לגמרי לעשן!
    לאחרונה רופא כלי דם אמר לי שאם ההליכה שלי לא תשתפר אני אצטרך לעשות צינטור.
    האם אין טיפולים אחרים לפני הצינטור.
    לפני שנה עשיתי א.ק.ג ואמרו לי שהכל תקין -אין לי בעיות עם הלב!
    אבל הריאות כואבות לי לפעמיםוהרגליים מאד מאד.
    בבקשה תציעו לי מה לעשות - אני לא רוצה לעשות צינטור בשלב זה והאם הסתימת-עורקים ברגליים עלולה לפגוע לי גם בלב. .
    בתודה מראש צביה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוס ברדיקרדיה?
    אנונימית2
    13/07/2010

שלום רב,

במקומות שבהם אין אוויר טרי, כגון מגדלי משרדים אשר מאווררים באופן מלאכותי ונעדרי אוויר צח, אני נוטה לחוות כאבי ראש קשים מאד, סחרחורת, עילפון ולעיתים אף אובדן הכרה. ניסיתי לאתר בקדחתנות את המקור לתחושה זו, שכן כיום בשוק העבודה של היום, מרבית מקומות העבודה הם במשרדים משוללי אוויר צח וטרי מבחוץ.

לפני ארבע שנים התעלפתי, עברתי בדיקות וקיבלתי שורה של אבחונים. באבחון הלב נכתב "סינוס ברדיקרדיה". כל שאר הבדיקות יצאו תקינות. גיגלתי את המושג. גיליתי שמדובר בהפרעת קצב לב נמוך, והלב אינו מוביל די חמצן לרקמות ולתאים.

הקצב היה 49 פעימות לדקה.

האם תופעה זו יכולה להסביר את העובדה שבמקומות מחוסרי 'אוויר צח' אני חשה כאבי ראש איומים (אני חשה כאילו שתי מחיצות מוחצות את ראשי משני צידיו ומחיצה נוספת מלמעלה, אני חשה כאבי ראש איומים שקשה לי אפילו לתאר).

אני בת 36, אגב.

אציין עוד כי אני תמיד ה'משוגעת' היחידה שמבקשת שיפתחו חלונות במשרדים. כשעוד עבדתי במשרדים 'נורמליים' עם חלונות נפתחים, כל צוות המשרד עבד עם חלון סגור ורק במשרד שלי פתחתי חלון לרווחה.

כשאני נוסעת במכונית או מונית או אוטובוס, אני תמיד פותחת חלון לרווחה, ומסתבר שאני היחידה ולאחרים זה כלל לא מפריע.

האם יתכן שהיות והלב שלי מעביר פחות חמצן למוח ולתאים, אני נזקקת לכמות אוויר רבה יותר בכדי "להשלים את החסר"?

מהו 'סינוס ברדיקרדיה'? אני רוכבת על אופניים, לעיתים גם 12 ק"מ ברציפות. הולכת למרחקים ארוכים. רצה. איך יתכן שיש לי בעית לב? היא אובחנה כאמור לפני 4 שנים...

בנוסף, אני סובלת מסחרחורות קשות במעליות של מגדלים רבי קומות.

אשמח להסברים על התופעות מעבר למה שניסיתי ללמוד בכוחות עצמי

ומה כיווני הפתרון, אם קיים.

בתודה

אנונימית

לקביעת תור
    סגירה
    סינוס ברדיקרדיה?

הוספת תגובה

• לאנונימית2 (מה קרה לאנונימית1?)

ד``ר רוברט הפנר
    14/07/2010

אנונימית,
    סינוס 49 לדקה זהו קצב לב תקין לחלוטין במנוחה ולא הפרעת קצב.
    לכן המסקנה שלך שהלב מעביר פחות חמצן לתאים ולמוח אולי היא נכונה אבל לא בגלל דופק 49 לדקה.
    אני מקנא בך שאת מתגוררת בהרי שוויץ המושלגים עם האוויר הצח והטרי, כי כאן בת"א זיהום האוויר נוראי ורק במשרדים הממוזגים ניתן לנשום. (כך 99% מהאוכלוסיה)

אולי את סובלת מסוג של קלסטרופוביה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

אנונימית2
    14/07/2010

תודה על תשובתך

כתבה לכם כבר אנונימית, ולא רציתי שתבלבל ביני לבינה :) אז הוספתי 2

אני לא חושבת שיש לי קלסטרופוביה. עצם היות המקום סגור אינה מאיימת עלי בשום צורה, לו זה היה כך הפחד היה מופיע מהרגע הראשון שאני שם. אלו הם כאבי ראש קשים מאד, וסחרחורות קשות, שמתחילים מספר שעות, לעיתים כבר אחרי רבע שעה, במקום בלא די אוויר טרי/צח, ומתגברים ככל שאני שם, עד לתחושה שהיכו אותי בראש עם אבן כבדה וראשי נמחץ בין מחיצות.

אם קצב הלב שלי סביר, אלו גורמים נוספים יכולים להוביל לכך שבמקומות שבהם יש פחות חמצן מבחוץ, אני סובלת מכאבי ראש חריפים וסחרחורות?

כל המשרדים בהם עבדתי היו בת"א/ר"ג. והעדפתי את האוויר המזוהם של ת"א/ר"ג על פני חדר סגור בלא אוויר צח.

אמרו לי שזה יכול להיות עניין של המוגלובין שמוביל חמצן למוח ולתאים.

אם הלב שלי OK, אשמח ללמוד על כל כיוון שאליו אוכל לפנות בכדי לפתור את ה"ברוך" הזה (בכ"ז, שוק העבודה כיום עובר למגדלים בלי אוויר צח, כך שצריך לזרום עם ה"קידמה" האפוקלפטית הזו ולהתאים לשוק הזה, לא?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיוקרדיטיס
    מוטי
    13/07/2010

אני בן 33 בריא בד"כ.
    22.4.01 חשתי כאבים בחזה ופניתי לט.ר.מ
    שם גילו עליית טרופונין בדם הופניתי לבית חולים שם הטרופונין עלה עד לרמות של 1.5
    אושפזתי למנוחה 4 ימים
    ושוחחרתי הא.ק.ג. היה תקין, באקו היה שיבוש קל בתחילה שלא נמצא בבדיקה נוספת בבי"ח

בדיקות שערכתי כחודש לאחר מכן היו טובות גם הא.ק.ג. וגם האקו לב.
    גם שאר בדיקות הדם היו טובות .
    הקרדיולוג בקופ"ח אמר שהבראתי לגמרי והמיוקרדיטיס היתה קלה ללא כל השפעה וניתן לחזור לפעילות.

הבעיה שמאד אני מרגיש כל מיני תחושות בלב וגם כאבים בעיקר לאחר מאמץ מוגבר
    חוסר שינה, וכדומה, לעיתים אני חש חולשה גדולה ( שעוברת לאחר מנוחה ממושכת)
    אציין כי גם לאחר מאמץ לא הרגשתי תחושות של קוצר נשימה..
    הרופא בקופ"ח טוען שככל הנראה התחושה שלי מקורה פסיכולוגי ושחוויתי סוג של טראומה..
    משום מה לא נראה לי , חזרתי לפעילות ולא חששתי מכלום ולאחר מכן הרגשתי כאבים

יש מה לעשות??? משום מה אני חושש
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מיוקרדיטיס

הוספת תגובה

• מיוקרדיטיס

ד``ר רוברט הפנר
    14/07/2010

מוטי,
    יש מה לעשות, אבל התיאור שלך לא מספיק להמלצות ודאי לא דרך האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אקו דופלר
    יצחק
    13/07/2010

שלום ד"ר
    במסגרת בדיקות שיגרתיות (גיל 43), מאחר ובמשפחה אבי וסבי היו בעיות עם הלב, מה גם שאני עוסק בספורט באופן רציף כבר כמה שנים (רכיבה על אופניים - לא תחרותי)נשלחתי ע"י הרופא המשפחה לבצע בדיקות אקו-דופלר, להלן התוצאות:
    שורש האאורטה:35 מ"מ
    פרוזדור שמאלי: 39 מ"מ
    רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה: 33 מ"מ
    רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 54 מ"מ
    עובי המחיצה הבין-חדריות: 10 מ"מ
    עובי דופן אחורית: 10 מ"מ

המסתם המיטרלי: תקין
    המסתם האאורטלי: תקין
    המסתם המיטרלי : תקין
    מסתם פולמונרי: תקחן

הרופא המטפל אמר שאומנם התוצאות תקינות, אבל הגודל של החדרים נמצא בגבול העליון (הפחיד אותי קצת), וזה מראה שיש לחץ באזור הלב. ( לחץ הדם שלי במדידות שאני עושה מדי פעם הוא בממוצע 130/85)

רציתי לקבל את חוות דעתך לגבי ההערה של הרופא. מהם המינימום והמקסימום של הבדיקות?, והאם זה נובע מזה שאני עוסק בספורט?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אקו דופלר

הוספת תגובה

• אקו דופלר

ד``ר רוברט הפנר
    14/07/2010

יצחק,
    הבדיקה שלך תקינה. ההגדרות של הרופא שלך כפי שאתה ציינת, (ועל סמך מה שאתה רשמת בפורום), אין להן אחיזה במציאות.
    תמשיך בפעילות פיזית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריכוז מידע "מה עושים "לאחר ארוע לב
    רשף דובי
    12/07/2010

לפורום שלום
    לפני שבועיים היה לי התקף לב שבעקבותיו עברתי צינטור עם שני סטנדים (אני בן 58 )
    אני במקש לדעת האם ישנו ריכוז של כל הפעילות שעלי לעשות כגון זכויות איפה ואיך,מהו תהליך ההחלמה ,שיקום ?
    יש פרורי מידע אבל אין משהו מרוכז שניתן לפעול לפיו
    אשמח לקבל הכוונה בנושא
    תודה

הוספת תגובה

• מידע

ד``ר רוברט הפנר
    14/07/2010

דובי
    בהתאם למצבך הקרדיולוג ימליץ לך על ההמשך, מבחינה רפואית.
    את העינינים האחרים נראה לי שאתה לברר בסניפך, בביטוח לאומי וכו,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח אקו לב
    מאירה
    12/07/2010

אני מאו מוטרדת מתוצאת אקו ושט שנשלחתי אליה בעקבות בירור קרישיות שבו עשיתי אקו עם הזרקה והסתבר שיש לי חור בלב ואז שלחו אותי לבדיקה נוספת דרך הושט והלן התוצאה
    אודה לכם מאוד באם תעדכנו אותי מה פשר הממצאים ומה הדחיפות לטפל בהם מאחר ואני טסה בעוד שבוע לחופשה של חודש ימים
    חדר שמאלי בגודל והתכווצות גלובלית ואיזורית תקינה, תבנית המילוי תקינה, חדר ימין בגודל ותפקוד תקין, מבנה ותפקוד המסתמים תקין, אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי, ללא הגדלה של העליה
    השמאלית,הודגמה מלאות סמוך לשורש האאורטה קרוב למוצא העורק הקורונרי הימני והאנולוס הטריקוספידלי, באבחנה המבדלת שומן אפיקרדאלי או ארטיפיקט,
    מחיצה בין עליתית לא אנאוריזמטית, לא הודגם מעבר לפי דופלר צבע, ברוב ההזרקות הודגם מעבר מאוחר של בועיות מימין לשמאל (לאחר 6 פעימות) ממצא היכול להתאים לפיסטולה עורקית ורידית, בשתיים מהן הודגמה פתיחה מזערית של PFO ומעבר של מספר בועיות (לא עבר בצורה ברורה לMEDCON).
    אודה לכ מאוד על הסבר הממצאים של הפתיחה המזערית , וכן מה פרוש הודגמה מלאות, ופיסטולה עורקית
    תודה מקרב לב מאירה

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח אקו לב

הוספת תגובה

• אקו לב

ד``ר רוברט הפנר
    14/07/2010

מאירה,
    תוצאת האקו אינה מדאיגה, אבל כמו לשאר השואלים בפורום אענה גם לך. לא ניתן להפריד בין הבדיקה לבין הנבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על פי מה קובעים, מיפוי לב או א.ק.ג?
    ישראל
    12/07/2010

האם תוצאות מיפוי לב המעידות על תקינות הבדיקה ומנגד תוצאות א.ק.ג המעידות על צניחות מסוימות הם 2 בדיקות הסותרות אחת את השניה או שמא אחת שוללת את השניה ואם כן למי יש יותר חשיבות?

הוספת תגובה

• מיפוי לב

ד``ר רוברט הפנר
    14/07/2010

ישראל,
    מיפוי לב בדיקה אמינה יותר ממבחן מאמץ פשוט. אבל שתי הבדיקות הן בדיקות עקיפות להערכת זרימת הדם בעורקי הלב. לכן חשוב מאוד תלונות הנבדק וגורמי הסיכון שלו כשבאים להעריך בעיה קרדיאלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת אלקטרודה בקוצב
    יוסי
    11/07/2010

לאימי יש קוצב מזה 10 שנים(ב2009 הוחלף בעקבות סוללה)
    בביקורת שיגרתית התגלה כניראה אלקטרודה שבורה לכן הקוצב עובד ביו-פולאר ולא בבי-פולאר,הרופא אמר שצריך לחשוב יש 3 אופציות
    1. לעזוב ולא לגעת-מלחיץ כי היא תלויה בקוצב.
    2.להחדיר עוד אלקטרטדה במקום הבי פולאר באוטו ווריד.
    3.להעביר הקוצב לצד ימין ולהשתיל הכל מהתחלה.
    הערה-היא תלויה בקוצב

אנא המלצתך בדחיפות?

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת אלקטרודה בקוצב

הוספת תגובה

• הוספת אלקטרודה בקוצב

ד''ר ריקרדו תובר
    18/07/2010

יוסי שלום

לא ניתן לענות בפורוס הזה על שאילתך נא תפנה לקרדיולוג שלך.

בהצלחה

ד"ר תובר ריקרדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה