מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי החלפת מסתם אורטלי לביולוגיעדי17/08/2009
היום בבוקר עברתי טיפול שיניים
ולקחתי שעה קודם 2 גרם מוקסיפן פורטה השאלה האם לקחת גם במשך היום עוד מוקסיפן? רופא השיניים אמר שיש שלוקחים ויש שלא השאלה היא מה לעשות?יש לציין שאני 5 חודשים אחרי החלפת מסתם אורטלי לביולוגי
כמו כן משהו מוזר שלא יודעת אם קשור לזריקה של הטיפול(נתנו לי זריקה ללא אדרנלין)
כשעתיים אחרי הטיפול לפתע התחילו לי כאבים בכתף שמאל בעורף שמאל ובראש
כאבים שנמשכו כ5 דקות וחלפו
שידרתי אקג לשחל והכל הייה תקין
כמו כן עשיתי אקו לפני שבוע והייה תקין
האם זה קשור ללב? האם צריך לעשות משהו או לא להתייחס
יש לי שבוע הבא שוב טיפול שיניים
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם אורטלי לביולוגי
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009עדי שלום
מצב לאחר החלפת מסתם דורש טיפול שעה לפני טיפול שיניים .
בקשר לכאבים בכתף שמאל בעורף שמאל ובראש
כאבים שנמשכו כ5 דקות וחלפו לא קשורים ק"ל ללב.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MVPשירן-שם בדוי17/08/2009
שלום,
אני בת 26 ויש לי MVP (עלה מיסטרלי שמאלי)
אני סובלת ממיגרנות ורציתי לדעת אם יש קשר בין הדברים.
בנוסף, יש לי לפעמים כאבים בחזה במאמץ ובמנוחה ורציתי לדעת אם אני מוגבלת בפעילות ספורטיבית בעקבות כך?
אני רוצה נורא להתחיל ללכת לחדר כושר, לא עשיתי כושר כבר מהתיכון בגלל כאבים אלו שהפריעו לי ורק לפני הצבא גילו שיש לי MVP בגלל שהתעלפתי בגלל מיגרנה.
האם אני צריכה ללכת לעשות בדיקות כל כמה זמן כי מאז שאובחנה הבעיה הייתי פעם אחת אצל רופא והוא טען שכאבים בחזה יהיו לי ואין מה לעשות עם זה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן-שם בדוי
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009שירן-שם בדוי שלום
אין קשר בין MVP ו מיגרנות
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות שלא נענו
שירן-שם בדוי20/08/2009תודה על התגובה אך לא ענית על שאלותיי הנוספות.
האם יש הגבלה בפעילות גופנית? חדר כושר? ריצות וכדו'?
האם אני צריכה לעבור מעקב אחר הMVP?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקתCK- CREATINE KINASEמילי16/08/2009
שלום רב
אני בת 51
בבדיקת דם שנערכה ביום חמישי האחרון
נמצא הערך הנ"ל על 314.
הוצאתי את התוצאות כרגע מהאתר
ואני בלחץ.
תודה על התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילי
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009מילי שלום
חבל לחיות בלחץ
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבמור16/08/2009
שלום רב.
תוצאות אקו לב:
אאורטה עולה: 27 מ"מ
שורש האאורטה: 27 מ"מ
פרוזדור שמאלי: 36 מ"מ
רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה: 29 מ"מ
רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 49 מ"מ
עובי המחיצה הבין חדריות: 10 מ"מ
עובי דופן אחורית: 10 מ"מ
המסתם המיטרלי: תקין אנטומית
המסתם האאורטלי: תקין אנטומית
סיכום: בדיקת אקו-דופלר הראתה:
חדר שמאלי בגודל תרין, התכווצותו טובה, LVEF מוערך כ60%
עליה שמאלית בגודל תקין
מסתמים תקינים אנטומית
חללים ימניים תקינים, IVC תקינה
דופלר:
mild (+) mitral regurgitatuon
trivial tricuspid regurgitation ללא מפל משמעותי (13ממ"כ)
מה המשמעות הקלינית של הדליפה?
אני מתעמלת הרבה בדופק גבוה. (אינטרוולים), האם אני צריכה לשנות משהו?
האם ניתן לטיפול?
תודה
מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009מור
אין משמעות הקלינית ל הדליפה
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד לקוי של מסתם אורטלי בן 86ארי לוין15/08/2009
שלום רב
אבי בן 86, לוקה בליקוי במסתם האורטלי וסובל מסימפתומים כמו עייפות, וחולשה כללית במיטה ובהליכה. יש לו ימים טובים יותר וימים קשים יותר.
הרופא קרדיולוג הציע לנתחו בניתוח לב פתוח, אך הוא פוחד מזה. אשמח לקבל עצות מעשיות איך לעזור לו להתמודד עם התיפקוד הלקוי הנל.
יש לציין שהוא גר בבואנוס איירס וחוץ מהבעייה הזאת הוא בריא בדרך כלל.
תודה רבה.
ארי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם אורטלי
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009ארי לוין שלום
לא קל להמליץ לחולה בן 86 ניתוח החלפת מסתם ,צריך לשקול כמה וכמה דברים,לכן קשה מאוד לעזור לאביך מכאן יותר מהקרדיולוג שלו.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם אורטלי תלת עלידליה15/08/2009
שלום ד"ר.
עשיתי בדיקת אקוקרדיוגרפית ובאחת מן התוצאות כתוב לי כי "מסתם אורטלי תלת עלי. - הסתיידות בקומיסורה שבין העלה השמאלי ל- non coronary "
אשמח לדעת מה זה אומר בהקדם האפשרי, זה מכניס אותי ללחץ.
אשמח מאוד לתשובה מהירה תודה. גליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליה
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009גליה שלום
אשמח לדעת למה את בלחץ מכוון שהממצאים באקו לב בגדר הנורמה
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם\דופקיעל15/08/2009
בבדיקה שעשיתי לפני כמה ימים לחץ הדם שלי היה 100/60 והדופק שלי 89.עד לפני כמה זמן הדופק שלי היה תמיד בסביבות ה70 אבל בשנה האחרונה פחות או יותר הדופק שלי במגמת עלייה ולחץ הדם שלי במגנת ירידה.השאלה שלי היא-האם הערכים האלה נורמליים לגילי (19)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם\דופק
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009תשובתי היא כן!
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
יעל22/08/2009טוב לדעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסמי בטא לאחר אוטם וברדיקרדיהבר15/08/2009
שלום,
סבי בן 80. עבר אוטם בשריר הלב לפני שנתיים וחצי ולאחריו - ניתוח מעקפים והחלפת מסתם אאורטלי. נוטל קרדילוק לאיזון ל"ד. ל"ד אכן מאוזן (סיסטולי סביב 130) אך סובל מברדיקרדיה - מגיע עד 47 פעימות בדקה בערות.
האם במצבו, לאחר אוטם וניתווח, יש הכרח בנטילת חוסם בטא?
האם זו יכולה להיות הסיבה לברדיקרדיה?
לתשובתכם אודה,
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וברדיקרדיה
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009בר שלום
ק"ל CARDILOC היא הסיבה ל דופק נמוך אבל לפני שינוים נא לפנות ל קרדיולוג שלו.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת הולטר לבדניאל14/08/2009
שלום רב,
אני בן 20 וסובל תקופה ארוכה מדופק מהיר מסיבה לא ברורה. להלן תשובת הולטר לב ואשמח לדעת אם הכל תקין:
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 50
מהירות מקסימאילית: 145
מהירות ממוצעת: 72
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 2 VPC'S במשך הבדיקה.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפה APC בודד . נצפו קטעים ספורים של ATRIAL RHYTHM (עמ' 10 ).
הפרעות הולכה: לא נצפו.
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לב
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009דניאל
תשובת הולטר בגדר הנורמה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטרשירן14/08/2009
ד"ר שלום
בבדיקת הולטר 24 שעות שביצעתי תחת טיפול תרופתי של נורמלול בגלל דופק מואץ
קיבלתי את התשובה
קצב סינוס 50-141 ממוצע 83
bradycardia:8 longest 4 beats at +04:17
slowest 41 bpm at +04:17
האם זה תקין?
הקצב המהיר היה בבוקר בשעה 6:30
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונית
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009יונית
הולטר בגדר הנורמה
ד"ר תוב רריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן מאמץמאיר13/08/2009
מבחו מאמץ מ11/8/09
גיל 55 % 90 מדופק מירבי(דופק טוב מקסימלי)149 לדקה נמשך 11.2 דקות
שלב סופי 13.4 mets.
הופסק עקב השגת קצב מטרה.
קצב לב 86 מנוחה מאמץ 171
לחץ דם 120/80 205/85
סיכום:כושר טוב , שלילי קלנית ואלקטרו.
יש לציין שמיד עם סיום המאמץ הופיע c0mplexs asymptomatic shrt vt-3 בקצב 285 לדקה.
מה זה אומר - התור שלי רק באוקטובר .
תודה מראש
מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפרוספן
מאיר14/08/2009לא צינתי דבר נוסף שערב לפני מבחן המאמץ קיבלתי 2 זריקות DIPROSPAN 2CC AMP CE בכפות ידיים עקב דלקת,
האם זה יכול להשפיע.
תודה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפרוספן
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009מאיר
מומלץ לגשת לקרדיולוג עם התשובה
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותאילן12/08/2009
אני בן 48 . בצעתי מס' בדיקות לאחר עילפון בשל מאמץ . בבדיקות בבי"ח כשעה לאחר העילפון לא נמצאו ממצאים כלשהם מלבד המלצה לביצוע בדיקות נוספות.
בבדיקת ההולטר ניצפו' מינ' 49, מקס' 174 וממוצ' 80 , 1 VPC'S ו- 5 APC'S. . הפרעות הולכה לא נצפו , שינויים משמעותיים ב- ST - ניצפו גלי T הפוכים. יש לציין שסוף הבדיקה כלל פעילות גופנית מואצת (נסיעה באופניים לא במישור) . לציין שהשינויים כפי שראיתי בתרשמים היו בזמן פעילות (הליכה רגילה) ובעיקר כמובן בפעילות הגופנית.
בבדיקת האקו-לב עלו התוצאות החריגות הבאות (אם נדרש פירוט אעביר ) בחדר שמאל הספקטום מעובה בנידה מועטה ובדופלר אי-ספיקה מיטרלית מזערית חסרת משמעות המודינמית. בפיראקרד אין עדות לנוזל פריקרדיאלי, IVC תקין.
כלהשאר תואר כתקין.
בבדיקת הארגומטריה מופיע בסיכום : לפני : דו' 85 לחץ 130:80 . שיא ד' 160 לח' 205:60. קצב מירבי 173. בסיג=כום : נמוך לבינוני . לא נצפו שינויים משמעותיים במקטע ST במאמץ שבוצע. סבירות נמוכה לאיסכמיה במאמץ שבוצע.
אודה לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילן
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009אילן
הבדיקות בגדר הנורמה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- swirlingעירן10/08/2009
שלום.
בבדיקת אקו לב קיבלתי תוצאה של :swirling קל בפרוזדור ימני.
(אני גבר בן 61 שנתיים אחרי ניתוח תיקון מסתם).
בתודה
עירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירן
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009עירן
מומלץ לגשת לרופא קרדיולוג שלך .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ארגומטריהשוקי10/08/2009
בן 30, עוסק בספורט מדי פעם. בעקבות כאב בחזה שהופיע במאמץ עשיתי בדיקת ארגומטריה
התוצאות: סינוס טכיקרדיה, שינויי ST/T בלתי ספיציפיים וצניחות מסוג upslope בחיבורים v3-v5
מה המשמעות של התוצאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ארגומטריה
ד''ר ריקרדו תובר19/08/2009שוקי שלום
ק"ל בדיקת מאמץ תקינה אבל ליתר ביטחון רצוי לגשת עם התשובה לרופא שלך
בהצלחה
ד"ר ריקרדו תובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.אסף09/08/2009
הי חברים. אני אסף בן 16 מאזור המרכז. ויש לי בעיה בלב שאני לא ממש יודע להסביר מה היא.. אני רק יודע שיש לי בעיה באחד המעברים בלב. שהוא מדי צר. אני כתוצאה מזה יש לי לחץ ד ם גבוה ואני לקחתי תרופה שנקראת "נורמיטן" וכיום אני לוקח תפרפוה שנרקראת ,"לופרסור 95" כל חצי שנה אני נוסע למרכז רפואי כל שהוא ואני עושה אקו לב לראות שאני בסדר. ופעם בשנה אני עושה בדיקה נוספת עם מכשיר שנקרא ,"הולטר" שאלה שלי היא ככה. א) האם אני יכול לחיות עם בעיה כזו חיים ארוכים ומלאים???? ב) האם זה ישפיע על החיים האישים שלי בעתיד??? ג) האם בצבא יורידו לי פרופיל על זה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה דחופה מאוד !!!
ד``ר רוברט הפנר09/08/2009אסף,
העתיד יגיד. לגבי הצבא, הם כבר יגידו לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)