מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכוי להתקף לבעירית03/11/2009
שלום רב,
רציתי לשאול שאלה בדבר הסיכוי להתקף לב לאדם שלוקח מזה שנים רבות תרופות להורדת כולסטרול מהדור החדש (התרופה שמוציאה כולסטרול מהגוף ואחת ממשפחת הססטינים) ולחץ דם- אבל בשיגרה אוכל בצורה מאוד לךא בריאה- המון שומן, המון כולסטרול, המון בשר אדום,כמעט ללא סיבים, ללא ירקות ופירות- ללא ספורט בכלל..הבדיקות דם ומדדי לחץ דם עם התרופות- תקינות ולכן הוא מרשה לעצמו להמשיך באותו אורך חיים ונותן לתרופות לעשות את העבודה - האם זה בסדר? האם בהנחה שהוא ימשיך ליטול את התרופות ולנהל אורח חיים כל כך לא בריא- הוא עדיין נחשב אדם בריא וללא סיכוי גבוהה למחלות לב התקפי לב וכדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להתקף לב
ד``ר רוברט הפנר03/11/2009עירית
אנחנו לא עוסקים בנבואות. היה גרוע יותר אם היה מנהל אורח חיים כזה ללא תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב אחרי אוכלוי02/11/2009
שלום
בת 42, יש לי תופעות לאחר אוכל מסוג פחמימה כמו פסטות,לחם לבן חמאה וכו-תחושות חזקות של דפיקות לב,אירוע שנמשך מספר דקות וחולף עם שתיית הרבה מים קרים,חלב קר וכו. נוטלת אומפרדקס 20 מג X1 בבוקר עם הטבה גדולה,אך עדיין לפעמים סובלת.
עשיתי בדיקות לבביות כגון אק"ג גם במנוחה וגם בזמן אירוע-תקינות, האם צריכה יעוץ גסטרו? קרדיו? האם יכול ליהות קשור רק לאוכל?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב
ד``ר רוברט הפנר03/11/2009וי
לא מבין מה כוונה בדפיקות לב, מהירות? חזקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להחלפת מסתם ושפעת החזיריםרון02/11/2009
שלום,
האם אדם שעבר ניתוח להחלפת מסתם ואין לו מחלות הקשורות בכלי הדם או אחרות, נכלל בקבוצת הסיכון ומומלץ שיעשה חיסון נגד שפעת החזירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת חזירים
ד``ר רוברט הפנר03/11/2009החיסון מומלץ לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמילו ופקסטשובל01/11/2009
שלום רב, אני בת 42 מטופלת בפקסט ונורמילול 12.5 מ"ג. האם יש בעיה ליטול את שתי התרופות האלה? האם ניתן ליטול את שתיהן יחד? ומהי השעה העדיפה?
האם דופק 82 במנוחה הוא סביר?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד``ר רוברט הפנר03/11/2009לגבי מועדים , אוכל וכו עדיף לשאול בבית מרקחת. נורמיטן לוקחים בדר"כ בבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלימור01/11/2009
ד"ר שלום
אני בת 35 לפני כחצי שנה היתה לי מדידת לחץ דם גבוהה אצל הרופא ושוב אצל האחות אז הוחלט על הוטלר שבוצע לפני 5 חודשים שיצא תקין לחלוטין אפילו נמוך חוץ ממדידה ראשונה שהתבצעה אצל האחות והגיעה 162/106 עם דופק 122 השאר ממוצע 110/70 מאז אני עסוקה בזה ויש לי מכשיר בבית ומדי פעם אני מודדת כשאני לחוצה מזה המדידה הראשונה קצת גבוהה ואז זה מתאזן
היום בגלל שהיו לי כאבי ראש חזקים וכבדות בעניים ואופטלגין לא עזר הרבה הגעתי למוקד וכמובן לחץ דם אצל האחות 146/101 ודופק 107 הרופא אמר שזה נשמע מלחץ בכל אופן א.ק.ג תקין ובדיקות דם תקינות הגעתי הביתה ושוב מדדתי מדידה ראשונה 145/99 שניה 134/99 והבנתי שזה שוב גבוה אז אני לחוצה
האם זה לא מסוכן והאם יש טעם לעשות שוב הולטר עם עשיתי לפני 5 חודשים
ואשמח אם תתיחחס לבדיקות שבוצעו לא בצוםן WBC6.3 HGB 11.9 MCV 86 PLT 265 NEU 51% GLUC 110 UREA 19.8 CREATININE 0.8SODIUM 141 PATASSIUM 4.3
אשמח לדעתך בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד``ר רוברט הפנר03/11/2009לימור,
אפשר ללכת ולהתעסק עם זה קדימה ואחורה ועוד בדיקות ובסוף לא יוצאים מזה והשאלות נשארות אותן שאלות, יש או אין לחץ דם גבוה.
אני מבין שלחצי דם מעט גבוהים גם גורמים לך להרגיש לא טוב (כאבי ראש וכו...)
אני מציע להיות יותר "טכלס", קחי כדור פעם אחת ביום בבוקר כמו Triatce2.5 mg או Vasodip 10mg ונראה איך תרגישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקינזיה אפיקליתאבי30/10/2009
שלום,
עברתי אוטם קדמי לפני 11 שנה. לאחרונה הופניתי למיפוי לב אשר הראה בין השאר חשד
לדיסקינזיה אפיקלית.
אודה בגין מתן הסבר לממצא זה ובמה הוא שונה מהמונח אקינזיה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקינזיה
ד``ר רוברט הפנר31/10/2009אבי
אתה מתכוון לאקו ולא למיפוי.
באקינזיה הכוונה שאין בכלל התכווצות, בדיסקינזיה יש אבל לא תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקושרון30/10/2009
שלום,
אני בת 33, לפני כשבוע ביצעתי בדיקת אקו לב,לאחר שדיווחתי לרופא כי אני סובלת מקוצר נשימה במאמץ קל. להלן התוצאות שהתקבלו:
חדר שמאל בגודל תקין, התכווצותו טובה, גלובלית ואזורית. E.F משוערך כ- 60%. דפנות חדר שמאל בעובי תקין. שורש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין. פתיחה טובה של מסתם אאורטלי. פתיחה טובה של מסתם מיטרלי. העלה המיטרלי הקדמי מעובה מעט. לא נצפה MVP.
בדופלרר: מהירות זרימה אאורטלית תקינה. אי ספיקה מיטרלית קלה+, אי ספיקה טריקוספידלית קלה. לחץ ריאתי מחושב 28 מ"מ כספית+ RAP (תקין). תפקוד דיאסטולי תקין.
אשמח לקבל הסבר לתוצאות אלו. האם אני יכולה לבצע פעילות גופנית אירובית עם ממצאים אלו? האם יש סיבה לדאגה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד``ר רוברט הפנר31/10/2009שרון
האקו לב שלך תקין.
האמת שבגילך לעשות אקו לב בגלל קוצר נשימה זה דיי מיותר אלא אם כן נשמעת אוושה יוצאת דופן, וכנראה שאצלך לא נשמעה כזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דופק בהריון בין 90-110שושה30/10/2009
זה נורמלי? יש לי דופק של 90-108 במנוחה , אני בהריון בשבוע 12
ההיתי ביום ראשון אצל רופאת המשפחה היא בדקה עם סטטוסקופ ואקג הבדיקה היתה תקינה ,
בכל מקרה היא שלחה אותי לבירור בשבוע הבא לאקו לב והולטר.
האם יש לי מה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
ד``ר רוברט הפנר31/10/2009שושה
הלב מתאים את עצמו לפי הצרכים של הגוף שלך. כך למשל עם חום גבוה הדופק גבוה, כנ"ל עם אנמיה, בפעילות גופנית וכו וכו. לעומת זאת בלילה בשינה הדופק נמוך .
לכן הדופק שאת מציינת לא מצביע על בעיה בלב וללכת לחפש בעיה בלב בכל מיני בדיקות זה מיותר. ההגיון בלעשות הולטר זה בדיקה אוביקטיבית של הדופק ביום ובלילה.
בסיכומו של דבר הרופא נשים שלך בהתאם למצבך צריך לומר לך אם זה נורמלי או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת דקירות בחזה ובגבדרור29/10/2009
אני בן 37 סובל מזה שנה וחצי מCFS. כבר מספר חודשים אני חש בדקירות לא ממוקדות בחזה ובגב העליון. כמו כן יש לי מידי פעם כאב בכל היד השמאלית. נעשו לי מספר אקג רגילים והכל יצא תקין. יש לי בעיה ידועה במע העיכול, זאת יכולה להיות הסיבה? שאלתי היא האם עליי לעשות בירור נוסף יותר מעמיק לגבי הלב? או שהסימפטומים בכלל לא מעידים על כיוון זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
ד``ר רוברט הפנר29/10/2009דרור
דקירות כפי שאתה מתאר בדר"כ תלונה לא ספציפית. היתר זה התרשמות שצריכה להיות מול רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
דרור30/10/2009איני מסוגל לעבור ארגומטריה, איזה בדיקות לב עושים במצב כזה חוץ מאקג סטנדרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רוברט הפנר30/10/2009ישנן בדיקות שונות אבל השאלה היא אם בכלל אתה צריך ומה, לכן חשוב שתפגש עם קרדיולוג פנים מול פנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 32 כאבים קלים בחזהאליה28/10/2009
שלום אני בת 32 בריאה לחלוטין ביומיים האחרונים אני מרגישה מידי פעם כאבים קלים דוקרים בחזה , עלי להדגיש שבזמן האחרון הייתי במצב של מתח ונשימתי היתה לא קלה ..מה עלי לעשות והאם יש קשר לחרדה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייך לפנות לקופ"ח ולא לאינטרנט
ד``ר רוברט הפנר28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים קלים בחזה
ד''ר ריקרדו תובר28/10/2009אליה
שלום
מסכים עם ד"ר הפנר אבל אני חושב שק"ל מדובר על מתח או חרדה.
ב הצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיה מניאק
אודי28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףליאת26/10/2009
אני בת 43, משקל 92, גובה 1.57. מטופלת בנורמיטן. כל יום בשעות אחה"צ מרגישה את הדופק משתולל בעיקר אחרי הארוחה וזה נמשך עד שעות הערב. הרגשה נוראית. כאשר אני מודדת ארת הדופק הוא 85-90. האם זה מסוכן? מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן 12.5
ליאת26/10/2009הנורמיטן שאני נוטלת 12.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף ומסוכן
ד``ר רוברט הפנר26/10/2009ליאת,
לא הבנתי את שאלתך בעינין הדחוף והמסוכן, אבל נראה לי שאת צריכה לאכול פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
ליאת27/10/2009ראשית סליחה באמת שפניתי אלייך. שנית שאלתי היתה האם דופק במנוחה 85 עם טיפול של נורמיטן 12.5 מ"ג זה מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
ד``ר רוברט הפנר27/10/2009ליאת ,
לא רואה את הבעיה בדופק 85 עם או בלי נורמיטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהלירז26/10/2009
שלום רב
בת 28 לאחרונה אני סובלת מתופעה שאף מומחה (נוירולוג, נוירואופטמולוג, עניים ופסיכאטר) לא נותן לי תשובות. כ 4 חודשים שאני סובלת מתופעה של החשכת אור בעניים, זה לא קבוע זה בא והולך בכל מיני מקומות שונים, אני מרגישה כמו "דימר" כאילו שמישהו בא ומשחק עם הדימר של האור אצלי , האור נהיה מעומעם ופתאום חוזר לקדמותו. עשיתי EEG שיצא תקין בדיקות עיניים מקיפות , אפילו בדיקה פסיכיטארית בכדי לשלול "הזייה", אני לא הוזה ! זה קורה.
עד לפני כחצי שנה נטלתי ריטלין שאני יודעת שפוגעת בקצב הלב.
האם התופעה שהזכרתי מוכרת לך ?
אני מיואשת
מחפשת לבד תשובות
לירז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה
ד``ר רוברט הפנר26/10/2009לירז
לפי התאור שלך, הבעיה לא בלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדיןדניאל25/10/2009
שלום רב,
שמי דניאל בן 33.
אני לוקח קומדין יום יום (5 מ"ג) בעקבות קריש דם שנמצא בלב. (כ- 6 חודשים כבר)
ברקע קרדיומיופטיה היפטרופית.
בקרוב אני צריך לטוס לארה"ב.
האם טיסה ארוכה כזו(12 שעות) יכולה לגרום לבעיות בעקבות התרופות נוגדות הקרישה?
תודה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד``ר רוברט הפנר25/10/2009דניאל,
כל עוד אתה מאוזן מבחינת ה INR, לא צריכה להיות בעיה, לא על הקרקע, לא באוויר וגם לא בטיסות ארוכות (לגבי טיסות ארוכות אתה אפילו "מוגן" יותר כנגד הווצרות של קרישי דם בגפיים).
טיסה נעימה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוךתומר25/10/2009
שלום רב
אני בן 31 ולא מבצע פעילות גופנית (לא שמן)
לאחרונה בדקתי מספר פעמים דופק ולחץ דם
הדופק שלי נע באופן קבוע סביב 41-43 ואילו לחץ דם 116-122/77-80
האם דופק נמוך זה מעיד על בעיות לב? האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך
ד``ר רוברט הפנר25/10/2009תומר
כל עוד אתה מרגיש טוב לא רואה בכך בעיה.
אתה יכול לעשות אקג פשוט כדי להבטיח שאין בעיה במערכת ההולכה החשמלית בלב.
חוץ מזה...ככל שהדופק נמוך יותר החיים ארוכים יותר, אז תתעודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קואנזים q10איילת24/10/2009
דר שלום בעלי סובל ממחלת לב עבר 3 צינתורים בחודש וחצי האחרונים כולל סטנדים עם משחררי תרופה החל לקחת ליפיטור 80 מג מאז מתלונן על כאבי שרירים בלתי נסבלים הרוקח המליץ לי על קואנזים q10 רציתי לדעת האם באמת זה יכול לעזור והאם לא מזיק האם יש עוד אופציה לטיפול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10
ד``ר רוברט הפנר25/10/2009איילת
שלוש אפשרויות: 1-להקטין מינון ל 40 מג' 2-להחליף לתכשיר אחר ממשפחת הסטטינים 3-לנסות Q10, הוא לא מזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)