מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אקו לביהודית30/09/2009
שלום רב,
לבעלי שהוא בן 58 נעשתה בדיקת אקו להלן התוצאות:
שורש האוארטה - 27 מ"מ
פרוזדור שמאל M-MODE - 32 מ"מ
שטח פרוזדור שמאל V-C - 16 מ"מ
רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 27 מ"מ
רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה - 49 מ"מ
עובי מחיצה הבין חדריות - 10 מ"מ
עובי דופן אחרוית - 10 מ"מ
המסתם המטרלי MIN TO MILD MD
המסתם האאורטלי - תקין
פתיחת המסתם האאורטלי - 22 מ"מ
מסתם טריקוספידלי 31 מ"מ MID TO MILD TR
LVEF = 65%
חדר שמאלי בגודל תקין שורש האאורטה העולה ברוחב תקין. מסתמים מיטראלי וטרקוספידלי דולפים במידה מינימאלית עד קלה. תפקוד תקין של חדר ימין ללא עדות ליתר לחץ ריאתי מוגבר. אין עדות ל- SOL או לנוזל פריקדיאלי.
שאלותי:
מה הכוונה שישנה דליפת מסתמים? האם יש טיפול תרופתי כבר עכשיו בכדי למנוע דליפה יותר גדולה? האם רמת ה- LVEF שהיא % 65 לגיל 58, מספקת?
תודה מראש, שנה טובה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה בגדר הנורמה
ד``ר רוברט הפנר30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכתף השמאליתגלי29/09/2009
ערב טוב,
אני עוד מעט בת 26 ולפני יומיים התחיל להופיע אצלי כאב(כמו לחיצה) בכתף השמאלית.
הכאב לא חזק אבל הוא בא והולך וגורם לתחושה של אי נוחות.
האם יש סיכוי שזה קשור ללב?האם זו יכולה להיות דלקת?אני מאוד מוטרדת מהאפשרות שאולי זה מהלב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף
ד``ר רוברט הפנר29/09/2009גלי
בחורה בגילך עם כאב נקודתי בכתף, ובמידה שאת בחורה בריאה, הסבירות שמדובר בגורם קרדיאלי שואפת ל "0". יותר סביר שזה...כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין..
גלי30/09/2009תודה ד"ר על תשובתך המהירה אבל שכחתי לציין משהו שקרה לי לפני 4 שנים בערך ובגלל זה אני חוששת.
זה קרה ערב אחד,הייתי מאוד לחוצה והרגשתי שעוד שניה אני מתפוצצת מרוב פחד ואז התחילו לי הרבה צרבות קטנות אחת אחרי השניה ויחד עם זאת גם כאב/עיקצוצים בחלק הפנימי של יד שמאל.
זה נמשך מעט זמן ואז עבר והרגשתי טוב.לא נבדקתי כי לא חשבתי שצריך.
עכשיו שאני יודעת שאלו יכולים להיות גם סימנים של התקף לב אני בחרדות איומות ובגלל זה אני מוטרדת מהכאב בכתף כי אולי יש קשר בין הדברים??..
האם יכול להיות מצב שאנשים עוברים 'התקפי לב קטנים' ובכלל לא מודעים לכך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
ד``ר רוברט הפנר30/09/2009גלי,
תרדי מזה, כלום לא מתאים לבעיה בלב גם לא מלפני 4 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
גלי30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
גלי30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשישות כרונית ודופק בשינהדרור29/09/2009
אני בן 37 סובל כשנה וחצי מתשישות כרונית. נבדקתי מספר פעמים אקג, אקו לב ולחץ דם והכל יצא תקין. לאחרונה שמתי לב שכשאני מתעורר משינה איני חש כלל דופק ביד (בעיקר ימין). הדופק מורגש חזרה רק אחרי 2-3 דק.
האם זה מצביע על בעיה מסוימת?
ואם לא אז למה בשינה הדופק ככ נחלש עד כדי חוסר יכולת לחוש אותו?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשישות
ד``ר רוברט הפנר29/09/2009דרור
ככל הנראה לחץ הדם שלך בבוקר יותר נמוך לכן אתה לא מצליח למשש את הדופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה תקין או לפנות לבירור?
דרור29/09/2009לא הבנתי אם עליי לפנות לבירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה רוצה לישון בלילה בקופ"ח?
ד``ר רוברט הפנר29/09/2009לא רואה בעיה עם זה, אבל מכיוון שאני לא מכיר ולא בדקתי אותך, מחובתך להתיעץ אם זה מטריד אותך, גם עם רופא המשפחה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא משפחה
דרור29/09/2009אני מוגדר כסובל מתשישות כרונית אחרי מחלת הנשיקה... סהכ לפני זה הייתי ספורטאי בריא לחלוטין ועברתי בדיקת ארגומטריה + אקו לפני שנה וחצי שהיו מצוינים וכל בדיקות האקג ולחץ הדם כשאני ער תקינים.
רופא המשפחה שלי לא יעזור יותר ממך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לדילול דם -ASAאופיר27/09/2009
קראתי פרסומת על הדור החדש של תרופות לדילול דם, והיה כתוב שם שבאופן גורף מומלץ לכל מי שמעל גיל 45 ליטול ASA באופן קבוע.
האם זה נכון? האם מומלץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא נכון ו...מי מאמין לפרסומות?
ד``ר רוברט הפנר28/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפיםלוי משה26/09/2009
עברתי ב 30/07/1999 ניתוח מעקף אחד, CABG+1 LAD TO LSMA
נאמר לי כי לאחר 10 שנים צריך לבצע בדיקות לבדיקת אם לא נחסם.
אנה, בבקשה איזה בדיקות הכי אמינות (אפילו פולשניות) בכדי שאהיה רגוע. שהעורק המושתל לא בחסימה. בדיקה אמינה.
אני אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים
ד''ר ריקרדו תובר26/09/2009לוי משה שלום
חולה לב צריך להיות במעקב אצל קרדיולוג בנוסף לרופא משפחה,אבל ק"ל השתל עורקי פתוח גם אחרי 10 שנים במיוחד הסוג שהושתל אצלך אז תרגע.
מומלץ בכול זאת לגשת לקרדיולוג שלך.
בהצלחה וצום קל
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לבששון23/09/2009
אישתי מושתלת קוצב מזה שנה וחצי, לאחרונה היא מרגישה דפיקות לב חזקות כמו כן מתעוררת בלילה מחנק ויובש עז , בזמן הליכה כשהיא נעצרת אזי הדפיקות מתחזקות עד לסחרחורת פתאומית, האים יש קשר לקוצב או לפעילותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב לב
ד''ר ריקרדו תובר23/09/2009ששון שלום
רצוי להבדק במרפאת קוצבים.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת מאמץחנן22/09/2009
שלום.
רציתי לשאול מדוע בבדיקת ארגומטריה מתחילים במאמץ במשטח ישר ולא מתחילים במאמץ כאשר המשטח בשיפוע .
האם יש סכנה בלבצע ישר בשיפוע ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנינה מאמץ
ד''ר ריקרדו תובר23/09/2009פנינה
תשובה נכונה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VPBSשגית22/09/2009
שלום
בעלי בן 34 ועשה בדיקות תקופתיות במסגרת העבודה
במבחן המאמץ נראה הVPBS+ שינויים STT חשודים לאיסכמיה
בבדיקות המעבדה כולסטרול 206
LDL 147
HDL 35
מה עלינו לעשות ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגית
ד''ר ריקרדו תובר23/09/2009שגית שלום
רצוי מאוד במקרה שלך להבדק אצל קרדיולוג ולהחליט מה לעשות.
אינני יכול להמליץ בפורום מה נכון לעשות.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב,הולטר,ארגומטריההאופטימי22/09/2009
שלום אני בן 37 עד לפני 8 חודשים בריא,בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים בחזה,ועברתי בירור לבבי מקיף(ארגומטריה,אקו לב במאמץ,הולטר) כולם יצאו תקינים,לעומת זאת הכולסטרול הטוב שלי מאוד נמוך ועוד על 21 לאחרונה הכאבים החמירו לפעמים חסר לי אויר,ביום שישי האחרון תוך כדי שיחת טלפון הרגשתי שאין לי אויר,זה מלווה הכאבים בגב,וכאבים ביד ,לפעמים באשכים,ולפעמים כאבים קלים בלסת,האם יש צורך לעבור את כל הבירור לבבי מחדש או שאם עשיתי לפני 8 חודשים בירור אני יכול להיות רגוע שזה לא ממקור לבבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשה צנתור, בהצלחה!
ד``ר רוברט הפנר22/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בחזהאורין21/09/2009
שלום,
אני גבר בן 28 בד"כ בריא, יש הסטוריה של מחלות לב במשפחה מצד אימי (סבתי נפתרה מהתקף לב לאימי בעיות לב, לכמה מדודותיי וכו').
לפני מס' ימים התחלתי לחוש לחצים בצד שמאל בחלק הימיני של הלב, חשבתי שיעבור אז לא בדקתי, היום החלטתי לבדוק משום שלא ראיתי שיפור משמעותי, הלכתי לבדיקת אקג ונמצא כי החלק אשר אחראי על הפולס החשמלי בחלקו הימיני של הלב, מזרים יותר חשמל ממה שהוא אמור... או לפחות יותר מהחלק התאום בצד השמאלי.
הרופאה הפנתה אותי לאקו לב, נתנה לי כדורי מוסקול ובדיקות דם.
הכאבים אינם פוסקים, האם לעשות פעולות נוספות? איך ניתן להרגיע את הכאבים?
חשוב לציין כי לעיתים כאשר אני שוכב במיטה אני חש את הלב דופק ממש חזק, לעיתים אף כשאני קם בבוקר (אני יודע שאז הוא אמור להיות הכי רגוע...).
אני ממש חושש, לתגובתך אודה.
אורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים בחזה
ד''ר ריקרדו תובר23/09/2009אורין שלום
בן 28 עם גורמי סיכון כמוך צריך להבדק י"ע מבחן מאמץ בנוסף לאקו לב.
עם התוצאות לגשת לרופא משפחה או קרדיולוג
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מורגש באופן מוגזםאורון21/09/2009
ד"ר שלום
אני פונה אליך לגבי תופעה שאני מניח כי היא לא מסוכנת אך מטרידה את מנוחתי למרות זאת. יש לי תחושה כי הדופק שלי חזק במיוחד (לא מהיר) ואני מרגיש אותו בכל רגע נתון כמעט, במיוחד לפני השינה, עד כדי כך שאיני יכול להירדם על הבטן משום שהדופק ממש מקפיץ לי את כל הגוף. התופעה מאלצת אותי להרגיש את הדופק שלי כל הזמן כמעט וזה משגע אותי!
האם יש לכך סיבה מיוחדת? זה יכול להיות קשור למבנה גוף רזה?
אני בן 30 ובריא באופן כללי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד''ר ריקרדו תובר23/09/2009אורון
התופעה היא מטרידה אותך אבל לא מסוכנת וק"ל קשורה למבנה גוף שלך.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ניתוחי לב פרופ' עוז שפיראאהוד20/09/2009
נדהמתי לקרוא בהארץ מיום 30.8.2009 את הכתבה העוסקת בתוצאות הטובות לכאורה של ניתוחי הלב המבוצעים במחלקה לניתוחי לב בהדסה בהנהלת פרופסור עוז שפירא.
פרופסור עוז שפירא מתפאר בנתונים שנאספו על ידו ורצה להכניס אותם למאגר ה STS שהוא בסיס נתונים מאוד מסודר. פרופסור עוז שפירא שכח מן הסתם לציין שמי שאסף את הנתונים הנאגרים במחלקתו הוא פרופסור שפירא עצמו ורופאי מחלקתו. אין מדובר באיזה גוף בקורת ניטראלי לחלוטין כפי שמקובל במערכות שאוספות נתונים בצורה אמיתית וכפי שנעשה גם בעבר בארץ לפני שנים רבות. את הנתונים הטובים כביכול אספו עוז שפירא ואנשיו על עצמם. והדבר זהה בדיוק למבקר שמבקר את עצמו, לשופט ששופט את עצמו ולנחתום שמעיד על עיסתו. הנתונים נרשמים אמנם על טפסים שהורדו ממאגרי ה STS אך אינם נבדקים ע''י גוף חסר אינטרס!!!
האם אין מצב שחולה שעבר ניתוח וחלילה נפטר ירשם בבסיס הנתונים כאחד שנמצא בין החיים?! יש גם יש!!! ולו גם בטעות, כי מי בודק?!
לצורך הגדרה של העדר תמותה לאחר ניתוח לב דורש כל בסיס נתונים השרדות של 30 יום לפחות לאחר הניתוח. האם אין מצב שחולה שנותח בהצלחה במחלקתו של פרופסור עוז שפירא, יצא לביתו או למרכז החלמה לאחר שבוע ומצא את מותו שבועיים אחר כך מחוץ לבית החולים לפני שעברו 30 יום בשל הפרעת קצב הלב למשל שהיא מאורע לגמרי לא נדיר לצערנו, או סיבוך אחר לדאבוננו כשפרופסור שפירא ואנשיו בכלל אינם יודעים שהאירוע קרה? האם אין מצב שדבר כזה יקרה?! יש גם יש, אבל חולה כזה יש סיכוי גדול מאוד שירשם כנמצא בין החיים בבסיס הנתונים של המחלקה למרות שאינו כזה ולא בשל הרצון של המחלקה לשקר חלילה, סתם כי אין להם דווח על מה שקרה עם החולה לאחר שעזב את המחלקה.
אז אם יש טעות אחת בחודש, הרי שמדובר ב 12 טעויות שנתיות, ובמחלקה בוצעו 312 ניתוחים בשנה, מן הסתם חישוב פשוט יראה ש % התמותה האמיתי הוא 5.2% ולא 2.2% ובזה כבר אין מה להתפאר רבותי!!!
הכיצד משיגים תוצאות "טובות" כאלה? פרופסור עוז שפירא מדווח שבמחלקתו בוצעו 145 ניתוחי מעקפים בשנת 2008. במחלקה לניתוחי לב בהדסה יש 5 מנתחים לפחות שעוסקים בתחום ולא דיברנו על מתמחים שחלק מהניתוחים נעשו מן הסתם על ידם. חשבון לא מסובך יביא למסקנה שכל מנתח ביצע בממוצע 29 ניתוחי מעקפים בשנת 2008. אין זה סוד, מי שמתמצא במקצוע זה יודע היטב שכירורג לב צריך לבצע 100 ניתוחי מעקפים לשנה כדי לשמור על רמה סבירה. אלו המלצות חד משמעיות למינימום שזה אומר שני ניתוחים בשבוע לערך, אז האם מי שאינו מבצע 30 פרוצדורות בשנה שהוא פחות משליש מהמספר המינימלי המומלץ לשמירת רמה יכול להגיע לתוצאות "מזהירות" כאלה?! תאמינו לי זה לא קורה בשום מקום בעולם, גם לא בארץ הקודש ואפילו לא בירושלים מרכז העולם!!!
חשבו טוב לפני שאתם מאמינים לכל מה שכותבים!!!
חבל שהעיתון שהוא כלי כל כך חשוב מצא עצמו נופל ברשת הזו!!!
מה דעתכם? למה לא תביאו זאת לתהודה רחבה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר רוברט הפנר20/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=191 id=link]ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לניתוח לב פתוחאלי19/09/2009
שלום,
חמי, בן 77, עבר השבוע צנתור. עוד קודם לכן נאמר לו כי המסתם המטראלי השמאלי שלו אינו תקין במאת האחוזים. במהלך הצנתור לא נעשתה ההרחבה משום שהיה חשש כי היא תזיק לאותו מסתם.חשוב לציין כי ההצרה בעורק המוביל דם ללב היא בסדר גודל של 60- 70 אחוזים. במהלך הבדיקה התגלה כי החלק הפגוע במסתם הוא קרע בכמה מיתרים המחברים את המסתם.
הוצע לו לבצע ניתוח לב פתוח ובמהלכו לתקן על ידי תפירה את המסתם וגם לבצע את ההרחבה, זאת משום שמצב בריאותו הכללי טוב וכן שריר הלב שלו חזק.
רציתי לדעת מהם ההבדלים בין תיקון בתפירה כפי שהוצע לבין החלפה של המסתם? מבחינת סיכונים, מבחינת משך החלמה, וכו'.
תודה מראש ושנה טובה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון או החלפה
ד``ר רוברט הפנר19/09/2009אלי
שאלתך במקום ונכונה מאוד.
מבחינת הלב עדיף תיקון. תיקון שומר על תפקוד הלב. הבעיה עם התיקונים שלעתים, אם המנתח לא בעל נסיון רב בתחום, אינם מחזיקים מעמד ואז יש צורך בניתוח חוזר והחלפת המסתם.
אין הבדל בשיקום, סיכונים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MVPאורי18/09/2009
שלום, אני מאובחן בכך שיש לי תופעת MVP. בטיפולי השיניים האחרונים שעברתי (לפני מספר שנים), התבקשתי לקחת אנטיביוטיקה לפני ואחרי כל טיפול.
אני עומד לעבור טיפול שיניים הכולל הרמת סינוסים והשתלות. לדברי הרופא המטפל, לפי הדעה הרווחת היום בין הרופאים, אין צורך לקחת אנטיביוטיקה.
אני בד"כ בריא ואין לי כל בעיה רפואית, אשמח לקבל חוות דעת בנושא.
תודה, וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון, לא צריך אנטיביוטיקה
ד``ר רוברט הפנר19/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטה מורחבת ואירוע מוחילופו18/09/2009
שלום אני בן 38 ולפני כ4 חודשים גילו אצלי בבדיקת אקו שהאורטה מורחבת 4.2
לפני חודשיים היה לי אירוע לב סינדרום APLA אני לוקח קומדין ונמצע במעקב
עשו לי בב"ח בדיקת דופלר והאורטה היתה 3.9 והלב סדיר
בזמן האחרון לאחר מעמץ באליכה[היה לי גם שבר בעקב שנה שעברה] אני מרגיש צריבה קלה באף ואני מתאייף כולל דפיקות לב
אני גם קצת לחוץ בגלל האירוע
רציתי לדעת אם אתה חושב שזה קשור לאורטה
תודה וחג שמח
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קשור לאאורטה קרוב לודאי
ד``ר רוברט הפנר18/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)