מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר שלום רב ,שושה24/10/2009
אני בהריון בשבוע 11 אתמול ממדתי לחץ דם ודופק והדופק היה 105 בזמן מנוחה , האם זה סימן מדאיג ? ומה צריך לעשות ?
תןדה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלב זה, תעשי מעקב
ד``ר רוברט הפנר24/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך האם אני צריכה לקבוע
שושה24/10/2009תור לקרדיולוג? והא נתון הדופק שלי 105 במנוחה גרוע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Nonsustained ventricular tachycardiלנה23/10/2009
שלום רב
אני בת 30, בהריון ראשון, בריאה באופן כללי, משקל תקין, לא מעשנת.
יש לי שאלה בנוגע לתוצאות הולטר שעשיתי לאחרונה במהלך שבוע 30 להרייון
בתוצאות הבדיקה בין היתר צויין כי נצפה קטע של NSVT 10 קומפלקסים במהירות של 130 לדקה. בנוסף ל APB VPB מעטים (בסביבות 70 כל אחד)
ברקע יש לי MVP מולד עם דליפה בינונית.
הקרדיולוג שלי אומר שאין צורך בטיפול או התיחחסות מיוחדת בלידה, אבל אני בכל זאת חוששת.
השאלה שלי האם התופעה הזאת מסוכנת לי או לעובר?
האם זה יכול להשפיע במהלך הלידה (האם העומס על הלב בלידה יכול לעורר או להחמיר את הבעיה)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NSVT
ד``ר רוברט הפנר24/10/2009לנה,
במידה ותפקוד וגודל הלב בגדר הנורמה אז אין משמעות גדולה להפרעות הקצב שציינת. לא ציינת את זמן ה NSVT.
NSVT במהירות של כ 130 לדקה לא אמורים לסכן אותך, ואם לא מסכנים אותך אז גם לא את העובר.
לא חייב שיהיו הפרעות קצב במהלך הלידה, וגם אם כן אין בעיה להתמודד איתם.
כדאי שתחזרי על אקו לב בהמשך כדי להעריך שוב את מידת אי ספיקת המסתם שיכולה להחמיר בהמשך, בגלל עליה בנפח הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצות המסתם הפולמונאלימיכאל ס23/10/2009
שלום רב ,
אישתי בשבוע 21 להריון , בבדיקת סקירת מערכות נמצאו כל המערכות תקינות (מבחינה מבנית) אך נמצאה זרימה לא תקינה בעורק פולמונלי. הופננו לבדיקת אקו עוברית שבה אכן אושש הדבר ונאמר כי המסתםהפולמונלי מעובה מעט ויוצר זרימה מעט לא תקינה.
קרדיולוג הילדים שביצע את הבדיקה אמר שבמקרה כזה יכול הדבר לומר אחד משני הדברים הבאים:
א. בעיה קלה בזרימה הפולמונלית שעלולה להתגבר לאחר הלידה כאשר תחל נשימה דרך הריאות ואז במקרים קיצוניים ניתן להרחיב את המסתם באמצעות צינתור.
ב. לעיתים קיימות תסמונות שבהן בעיה קטנה במערכת אחת (במקרה שלנו הלב) יכולה להעיד על בעיות נוספות במערכות אחרות ולכן צריך לשקול ייעוץ גנטי ובדיקות כדוגמת מי שפיר.
להלן מספר נתונים מבדיקת האקו
בכל מיני סעיפים נכתב "נורמל" מלבד הסעיף הבא:cono-truncus שבו נכתב הדבר הבא:
doming of thickened pulmonic valve, mig 6 mmhg. annulus 3.5m normal av
conclusion: (s.d.s
mild pulmonary valve stenosis
suggest gentic consultation
f/u in 4-5 weeks
לגבי האפשרות הראשונה שמעתי נימה אופטימית מאד מהקרדיולוג כי הדבר לא נורא ואף ניתן במקרים קיצוניים ניתן לפיתרון בעזרת צינתור ואילו לגבי האפשרות השניה לא קיבלתי מידע כלל לגבי סוג הבעיות האפשריות ולגבי האפשרות שזה בכלל יכול להיות אשמח לקבל חוות דעת נוספת ומידע בעיקר לגבי האפשרות השניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרות מסתם
ד``ר רוברט הפנר23/10/2009מיכאל,
אתה צריך להתיעץ עם קרדיולוג ילדים. קרדיולוגית מבוגרים לא עוסקת בתחום שאתה הצגת. צר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - כאבים בחזה, בצד של הלב.מישהי23/10/2009
שלום.
אני בת 18, ובחודש האחרון אני מרגישה תכופות כאבים באזור הלב למשך כמה דקות, ולפעמים זה מלווה בסחרחורת קלה.
כרקע כללי, אני על גלולות כבר 8 חודשים בערך, ולפני הגלולות מעט היו המקרים שהרגשתי כאבים בחזה, אם בכלל.
שמעתי על מקרי מוות כתוצאה מקרישי דם אצל בנות שלקחו גלולות, ואני מתחילה לדאוג.
כעיקרון, עד כמה שאני יודעת, אין לי בעיה של קרישיות יתר וכך גם אין במשפחה.
לפני שהתחלתי לקחת גלולות עשיתי בדיקת דם שיצאה תקינה, אבל לא ביצעתי את בדיקת קרישיות יתר בדם כי הבנתי שזה מאוד יקר.
אשמח לייעוץ!
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, אפשר תגובה?
מישהי24/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יעץ לך רופא המשפחה?
ד``ר רוברט הפנר24/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מישהי24/10/2009לפני שאפנה לרופא, רציתי לשאול בפורום ולבדוק אם זה נושא רציני.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעוקת חזהשחף22/10/2009
שלום,
בן 34, בריא, מרבה לעשות ספורט, לא שמן, לא מעשן.
קרו לי שני מקרים (אחד אתמול ואחד לפני חצי שנה) של תעוקה די קשה במרכז בית החזה, הדבר נמשך כשעתיים, עם עליות וירידות וקרה בזמן מנוחה מוחלטת. לא היו שום תסמינים נוספים מלבד מעט כאב בלסת. אחרי הפעם הראשונה שהדבר קרה ביצעתי אקו לב וארגומטריה במאמץ והכל היה תקין.
אני מעט מודאג...לפנות לרופא המשפחה / לקרדיולוג / מיון ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רוברט הפנר23/10/2009שחף,
אני לא בטוח שמה שהרגשת זאת אכן תעוקת חזה.
רק על סמך מה שאתה כותב אני לא יכול להתרשם מרצינות התחושות שלך, לכן אני מציע שתבדק אצל קרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומה תוצאותיהם?רונן21/10/2009
ד.נ. ואולם, מה היו תוצאות המחקרים שציינת לגבי ההשפעה של שתיית יין על תחלואה קרדיו-וסקולרית, אליה התייחסתי בפנייתי הקודמת? רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והתוצאות......
ד``ר רוברט הפנר21/10/2009רונן
אתה מוזמן לחפש את המחקרים ולשתף את הפורום במסקנות.
אנו מצפים בכליון עיניים.
אל תמהר, אנו תולים בך תקוות רבות
בהצלחה
נ.ב.
למה בכל פניה יש לך שם אחר? אלי...רונן.....שמות לא נפוצים באמת, אולי נזהה אותך? אגב, איך נקראת בפניותיך בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג פעילות גופנית לאחר צנתור+תומכןפ.19/10/2009
שלום לך ד"ר,
האם יש מגבלה על סוגי פעילות גופנית לאחר אוטם שריר הלב (קל, כנראה), צנתור והתקנת תומכן?
אני בן 38. לפני יותר מחודש עברתי את הצנתור והתקנת התומכן בעורק העוקף. בסה"כ הייתי פעיל גופנית לפני האירוע (טניס שולחן, טניס וחדר כושר אחת לשבוע בערך).
בחודש הראשון אמרו לי רק ללכת וזה מה שעשיתי באופן יום יומי.
לפני שחזרתי לעבודתי המשרדית עברתי ארגומטריה לפני 10 ימים - "בדיקת מאמץ עם תרופות - מאמץ של METS 13 עד דופק 134 - ללא אריטמיה וללא עדות לאסכמיה."
באותו יום עברתי גם בדיקת אקו שהיתה תקינה.
במקביל התחלתי בפעילות של חדר כושר - בקרדיוסטייל.
שתי שאלות בבקשה:
האחת - האם אני יכול להתחיל לחזור לשחק טניס שולחן וטניס. האם יש בעייה עם סוג ספורט שכזה?
האם הלב נמצא במצב בו קשה לו להתמודד עם שיאים של פעילות גופנית? קצת ספרינטים להגיע לכדורים. הרי ע"פ הארגומטריה הצלחתי להגיע למדדים טובים, כך הבנתי.
בסה"כ אני מרגיש טוב עם פעילות גופנית ובמהלכה וע"פ הבדיקות, כך הבנתי, שריר הלב שנפגע, חזר לתפקוד מלא והשתקם.
השנייה - לא יודע אם זה קשור לשרב בימים האחרונים או אולי להיבטים פסיכולוגים או אולי עקב סיבות אחרות, יש לי לפעמים מצבים (ללא קשר למאמץ, אני יכול לשבת ליד המחשב או על הספה) בהם אני מרגיש שאני צריך לקחת נשימות עמוקות כי "חסר לי קצת אויר" (יש להדגיש כי זה לא דומה לתסמינים של האירוע בו הרגשתי קוצר נשימה מאד עמוק בזמן מאמץ יחד עם כאב חזק ביד שמאל.
בברכה ובתודה מראש,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אחרי אוטם וצנתור
ד``ר רוברט הפנר20/10/2009הפעילות הפיזית המומלצת היא פעילות ארובית.
אם תפקוד הלב תקין או כמעט תקין קרוב לוודאי שלא תהיה לך בעיה לעסוק בכל פעילות פיזית.
לגבי מה צריך לעשות ספציפית אליך, אתה צריך להתייעץ עם הקרדיולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורש הליקריץדשא19/10/2009
בכול מיני פירסומים באינטרנט מופיעה תרופה טבעית שפותחה ברמ"בם וש טוענים שהתרופה הזאת פותחת את עורקי הדם לתרופה קוראים קרדיו 10 זו תרופה שפותחה משורש הליקריץ העם זה נכון או עוד שמועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר את הפרסומים הנ"ל
ד``ר רוברט הפנר20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטרנטלי19/10/2009
שלום, שמי נטלי בת 20 , ביצעתי הולטר ל24 שעות
הדבר היחיד שהיה חיובי הוא pvcs שנראה לי די גבוה למרות שאני לא מבינה בזה
התוצאה הייתה 1627 בשעה 14:15
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר20/10/2009נטלי
תראי את הבדיקה לקרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבענת19/10/2009
אני בת 39 סובלת מפעימות מוקדמות לפני כחודש עשיתי אקו לב במאמץ והיה תקין לחלוטין בשבוע שעבר עשיתי אולטר ובבדיקה התברר שיש לי הפרעות קצב 299 פעימות ליממה. אני נורא פוחדת
האם זה מסוכן? בנוסף אני סובלת מדימומים בין ווסתיים היום עשיתי בדיקת דם לבדיקת ההורמונים האם יש קשר בין הפרעות הקצב לבין הורמונים לא מאוזנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב
ד``ר רוברט הפנר20/10/2009ענת,
לא נראה לי שישנה בעיה משמעותית, כדאי שתתיעצי עם קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין ותחלואת לבאלי18/10/2009
ד.נ. האם יש ממש בסיפורים לפיהם יין אדום מונע מחלות קרדיו-וסקולריות? זה הוכח במחקרים רציניים שפורסמו בספרות הרפואית/מדעית? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין
ד``ר רוברט הפנר20/10/2009אלי,
אלכוהול וספורט נבדקו מדעית באין ספור מחקרים ופרסומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטוגלובין גבוהמיטל15/10/2009
שלום, שמי מיטל.
אני אישה בסביבות גיל ה-55+ ואובחנתי לפני כשלוש שנים כאנמית.
בבדיקות שיגרתיות אצל רופא המשפחה נמצא שאני בעלת הפטוגלובין מוגבר.
ממה שהבנתי מי שיש לו הפטוגלובין נמוך בדר"כ אנמי. אצלי במצב הפוך.. גם הפטוגלובין מוגבר ומצד שני אני אנמית כבר שלוש שנים..
מה בדיוק זה אומר לגבי "הפטוגלובין מוגבר" ו- "אנמית" יחדיו מבחינה רפואית ופיזית?
אני קצת מבולבלת וחסרת מידע בעיניין.
אשמח לקבל תשובה טובה במהרה.
מיטל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באמת מבולבלת...
ד``ר רוברט הפנר16/10/2009מיטל,
התבלבלת בין המוגלובין והפטוגלובין.
אנמיה יש כשההמוגלובין נמוך.
לעומת זאת בסוג מסוים של אנמיה, כמו אנמיה המוליטית (הרס כדוריות אדומות), ההמוגלובין נמוך (כי יש אנמיה) אבל ההפטוגלובין גבוה. בסוג זה של אנמיה הרבה פעמים גם ה LDH גבוה (תבדקי בבדיקות הדם שלך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץיונית15/10/2009
ד"ר שלום
אני נוטלת קרדילוק 2.5כל בוקר בגלל דופק מואץ ללא כדור במנוחה 110-120 עם כדור 85
קורה לי שאני שוכחת לקחת לפני שאני יוצאת בבוקר ואני נזכרת שלא לקחתי רק מהסיבה שלקראת אחר הצהריים אני מרגישה שהדופק משתולל ממש ורק כשאני חוזרת מהעבודה אני לוקחת.
האם אני פיתחתי תלות בכדור שבלעדיו הדופק שלי מאבד שליטה?
והאם זה מסוכן להפסיק?
אני לא הייתי רוצה להיות תלותית בכדורים ואם יש דרך אחרת לטיפול?
תודה
אני בת 42
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מואץ
ד``ר רוברט הפנר16/10/2009יונית
...אז אל תקחי קרדילוק ותבררי למה הדופק גבוה במנוחה. קחי בחשבון שהפסקה פתאומית בקרדילוק יכולה לגרום לדופק מואץ למס' ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.
ד``ר רוברט הפנר16/10/2009אגב, מה יאמרו אלה שהראיה שלהם לקויה אבל רואים מצויין עם משקפיים? כדי לא לפתח "תלות" במשקפיים, ...ישארו עיברים?
ודווקא אצלך זו היא לא תלות אלא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת קרום הלבפלרמו14/10/2009
עד כמה אי מתן תרופה במיידי לדלקת קרום הלב יכולה לסכן את החולה
ואיזה השלכות יכולות להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת קרום הלב
ד``ר רוברט הפנר14/10/2009לדלקת קרום הלב אין טיפול תרופתי. הטיפול התרופתי מיועד לכאבים בלבד והוא נמשך כל עוד יש כאבים, לכן אין חשיבות לזמן התחלת ה"טיפול".
טיפול תרופתי נדרש במקרים הרבה פחות שכיחים כמו למשל נוזל בכמות גדולה מאוד סביב הלב או במיקרים המאוד נדירים של דלקת קרום הלב כתוצאה מזיהום חיידקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת קרום הלב
פלרמו15/10/2009רב תודות על תשובתך,
זה פשוט עובר מעצמו? מה הסיבוך שיכול להיות עם זה לא עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בחזה ובגבפלרמו14/10/2009
בן 71 כבר מעל 24 שעות עם לחצים בחזה וכאב בגבבאותו גובה של הלב
האקג תקין אין חום אין דופק מואץ ואין בעיית לחץ דם מה זה יכול להיות???
הכאב חזק ולא מרפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלך לחדר מיון ובהקדם !!!
ד``ר רוברט הפנר14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)