מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכר מוגבר רק בצוםמירב26/05/2021
כבר פעמיים בהפרש,של בדיקות דם שנעשו בהפרש,של שנה שהסוכר בצום אצלי טיפה מעל 100 פעם אחת 104פעם שנייה 106..לפני כן מעולם לא מדדתי ...a1c תקין 5.5.אני לא אנמית וכל שאר הבדיקות תקינות ןמבצעת פעילות גופנית מדי יום. אני רוצה לציין שבלילה לפני הבדיקה כמעט לא ישנתי קמתי מרוב מתח כל שעה התעוררתי וגם בבדיקה עצמה הייתי בלחץ.וככעה גם פעם קודמת.האם זה יכול לעלות את הסוכר בצום? מה את.מציעה לעשות כדי לדעת אם אני באמת בסיכון לסוכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למירב
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2021סטרס בהחלט מעלה רמות סוכר
אם יש עודף משקל, ספור משפחתי של סוכרת מסוג 2 בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, הסטוריה של סוכרת הריון בעבר, שחלות פוליצסטיות אורח חיים יושבני הללו מעלים את הסכון לסוכרת
אפשר לשקול חבור למד סוכר רציף אם יש לך גורמי סכון לסוכרת
ואם לא היתי מקפידה על פעילות גופנית סדירה (150 דקות בשבוע פעילות ארובית שעה בשבוע פעילות של תנגודת) ומצמצת צריכת פחמימות הללו יעילים במניעת התפתחות סוכרת במעל 50% מהמקרים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיצה דחופה לגבי ערכים בדםיפה25/05/2021
כל בוקר בצום ערכים בין 110-118..במשך כל היום לאחר ארוחה בין 105-110 ..לא אוכלת פחמימות ולא סוכרים..ירדתי במשקל 8 קג..ממשיכה לרדת ולשמור..לא מצליחה להבין איך בבוקר גבוה וכל היום תקין..שרתי על תסמונת השחר..אבל..האם הגוף שבמשך היום עובד ומפרק את האוכל מדוע בבוקר זה עדיין גבוה...האם זה מעיד על סכרת? מה לעשות..לגבי בדיקת a1c יכולה רק עוד חודש לעשות..אני מאוד מבולבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפה
ד``ר מאיה איש שלום25/05/2021אם יש עודף משקל ויש לך דום נשימה בשינה (הרמז לכך נחירות, מתעוררת עיפה, עייפות במהלך היום) אז זה יכול להסביר את העליה ברמות הסוכר בבוקר או באמת תסמונת השחר, אפשרות נוספת שאת אוכלת פחמימה בערב מאוחר שמעלה אותך. תנסי אולי לבצע הליכה בערב לראות אם תהיה השפעה על הסוכר בבוקר
ולא להפריז בצריכת פחמימות בערב, אפילו שבולת שועל שנחשבת "בריאה" יכולה להביא לעליה משמעותית ברמות הסוכר
אפשר לשקול חבור למד סוכר רציף לראות מה יכול להשפיע לטובה על הסוכר בבוקר ..
בכל מקרה ישנן תרופות יעילות שמסיעות בהורדה במשקל, מורידות סוכר מגנות על כלי הדם והכליות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם של בלוטת התריסגאיה24/05/2021
שלום, אני בת 20. בבדיקת תפקודי בלוטת התריס שערכתי נמצאו הערכים הבאים
Tsh 2.2
Free t3- 3
Free t4- 10.8
כלומר tsh תקין וt3 t4 ממש בגבול התחתון.
אציין שעקב בעיות בלב שהתגלו ממש לאחרונה, אני נוטלת פרופרנולול (פרולול- דרלין) באופן קבוע מזה כשבועיים, בבוקר בדיקת הדם של בלוטת התריס נטלתי 30 מ"ג פרולול.
כמו כן אומר כי לפני כשבוע עברתי בדיקת CT שאינה קשורה לבלוטת התריס, אך הייתה כרוכה בהזרקת יוד כחומר ניגוד לזרוע.
שאלתי היא האם התוצאות תקינות לכשעצמן?
וכן האם יש השפעה לפרולול ולCT על התוצאות? ייתכן שהתוצאות אינן מדויקות/ שגויות עקב כך? ידוע לי שלפרולול יש השפעה על תפקודי בלוטת התריס, וכך גם לCT ולכן אני מעט מודאגת.
אשמח למענה, תודה, גאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגאיה
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2021בהחלט יתכן שיש השפעה של היוד, וגם של הפרולול למרות שהוא במנון נמוך
ממליצה לחזור על הבדיקה בעוד חודש חודשיים אלא אם יש תסמינים שמחשידים לתת פעילות של בלוטת התריס כגון עייפות, עליה במשקל, אי סבילותלקור, עצירות ונשירת שיער.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר עריכת בדיקות בלוטת התריסיפית24/05/2021
שלום רב
אני צריכה לעשות שתי בדיקות
1.מיפוי בלוטת התריס
2.דיקור מחט של בלוטת התריס
באיזה סדר צריך לבצע את הבדיקות? איזה בדיקה לעשות קודם ואיזה לאחר מכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליפית
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2021עדיף לבצע קודם כל את המפוי (בעיקר אם מדובר במפוי טכנציום)
ולאחר מכן את הנקור ואז אפשר להמנע מנקור של קשרים חמים.
אני מניחה שהTSH שלך נמוך? אם לא אז אני לא בטוחה שיש סיבה לבצע מפוי..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לסכרת טייפ 1 בת 37מיכל24/05/2021
האם הבדיקה שלילית ? בת 37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2021בהחלט שלילית האם נבדק גם ANTI GAD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGad
מיכל26/05/2021אכן נבדק גם אנטי gad שלילי גם הוא.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2021יופי משמח לשמוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לשאלתו של נחוםדנה צרפתי24/05/2021
לגבי כמות זה תלוי בגיל, נשים תלוי אם בהריון או לא, אבל בגדול מומלץ בין 200 )אצל ילדים( עד ל 1200 (אצל מבוגרים), סידן חשוב מאוד למערך העצמות והשרירים, כמובן שהסידן שמגיע ממקור טבעי הוא דל ורובו בכלל לא נספג, לכן חשוב להוסיף סידן אמורפי כתוסף, אני לדוגמא משתמשת בקפסולות וילדיי באבקת דאנסטי קידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן על צורותיו
אודי24/05/2021שנלקח ללא יחס מתאים של מגנזיום ויטמין D ו"שוטר התנועה" של הסידן שמורה לו לשקוע אך ורק בעצמות הרי הוא ויטמין K2 בצורתו הטבעית MK7
ישקע וייערם ברקמות הרכות בואכה הסתיידות העורקים ומחלות לב וכלי דם
למותר; סידן הוא גם אלקטרוליט חיוני לתקשורת בין עצבית התכווצות והרפיית השרירים ועוד אך זה לא מענייננו כאן
מקורות מעולים לסידן
עלים ירוקים כהים
טחינה
סרדינים על עצמותיהם
חלב עתיר בסידן אך מזון שיש איתו לא מעט בעיות ולכן עדיף לכלל האוכלוסיה להימנע למרות הצהרת ארגוני הבריאות העולמיים שכאן לצער הלב הם טועים וכנראה שלא מדעת
שהרי יושבים שם אנשים סופר איכותיים שבריאות הציבור בראש מעייניהם
אבל אין איש או ארגון מושלם...
בריאות לכולנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת בדיקת גירוי ע"י סינקטןדוד24/05/2021
לד"ר שלום. רציתי לדעת אם תוצאת בדיקת גירוי ע"י סינקטן היא תקינה או שאפשר לצפות לתגובה טובה יותר של בלוטת האדרנל.
(ברקע: בן 58, השימוטו, מטופל באלטרוקסין, מאוזן מבחינת TSH.)
התוצאות:
קורטיזול בזמן אפס: 449
קורטיזול ב 30 דקות: 733
ACTH: 31.6
(מינון הסינקטן: 250mcg)
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדוד
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2021התגובה תקינה אם רוצים בדיקה רגישה יותר מבצעים 1 מקג'.
אבל התגובה תקינה במבחן של 250 מקג'.
באילו יחידות נמדד ACTH?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי יחידות מדידה של ACTH
דוד26/05/2021תודה על התשובה. יחידות ה ACTH הן pg/ml.
(יחידות הקורטיזול הן: nmol/l ואם רוצים לקבל ב mcg/dl יש להכפיל ב 0.036). תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדוד
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2021לגבי הקורטיזול תודה היחידות היו ברורות תודה.
לגבי ACTH נשמע שהוא בנורמה
כך שהבדיקה תקינה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת משקל ותת פעילות בלוטת תריסטלי23/05/2021
הtsh אצלי 5.5 t4 כמעט 20. אני שוקלת קצת פחות ממשקל תקין בהתאם לגובהי . האם להיות במשקל קצת נמוך מהמשקל התקין יכול לגרום לתת פעילות?
תגובה לטלי
ד''ר מאיה איש שלום23/05/2021מהן הנורמות של FT4 במעבדה בה בצעת?
לא ידוע לי על קשר בין תת משקל (אם הוא לא קצוני BMI מתחת ל18) לעליה בTSH. ירידה חדה במשקל יכולה להביא לעליה זמנית בTSH ..
בכל מקרה נשמע שהFT4 על הצד העליון של הנורמה, לכן רציתי לדעת מה הנורמה במעבדה בה בצעת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורמה במעבדה
טלי24/05/2021הנורמה הייתה עד 20 והt4 היה 19 משהו..זה לא קצת לא תואם את tsh 5.5? ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לטלי
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2021אם הTSH גבוה זה יכול להעיד על תת פעילות של בלוטת התריס ואז הFT4 אמור להיות נמוך (ההורמון שמיצרת הבלוטה). בכל מקרה הTSH גבולי והוא למעקב. הFT4 היחסית גבוה לא מתאים לתת פעילות של בלוטת התריס. בכל מקרה בשלב זה היתי שוקלת מעקב
אם יש תסמינים שמחשידים לפעילות יתר כגון דפיקות לב, ירידה במשקל הזעה אי סבולת לחום היתי שוקלת בדיקה גם של FT3. כי אז יכולה להיות פעילות יתר ממקור מרכזי זה מאוד מאוד נדיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה ו- T-4 תקין בת 58דינה23/05/2021
שלום דוקטור!
אני בת 58.ברקע יתר לחץ דם.
1.לפני כ-4 שנים במקרה התגלה באם אר אי ממצא על היפופיזה.נעשה בירור מורחב כולל בדיקות והבדיקות היו תקינות.
2. בפברואר 2019 נעשה בירור חוזר כולל אם אר אי ובדיקות הורמונליות מורחבות והבדיקות היו תקינות והאדנומה לא גדלה.
3. ב10.2019 בדיקת TSH-5.43. אך T-4 14.3.
4. ב-8.2020- בדיקת TSH- 5.73 ,אך T-4 15.2
5. היום בדיקת TSH-8.85 ,אך T-4-14.7.
רציתי לשאול:
1. האם הקפיצה ב-TSH עלולה להיות קשורה להיפופיזה.אם כן,האם יש צורך בבירור נרחב.אם כן,אילו בדיקות עליי לבצע?
2. האם תת פעילות בלוטת תריס עלולה להיות קשורה למנופאוזה?
תודה.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום24/05/2021לא ציינת מה גודל הממצא בהיפופיזה (רואים ממצא מקרי בהיפופיזה ב10-20% מהמקרים שמבצעים MRI) כך שזה לא נדיר. לא נשמע שיש קשר לתפוקדי התריס שציינת. כל עוד הTSH מתחת ל10 אין הכרח לטפל אלא אם הריון על הפרק מניחה שלא.
לממצא ההיפופזרי מבצעים הערכה של כל הורמוני ההפופיזה מניחה שבצעו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה הקודמת
דינה24/05/2021בוקר טוב,דוקטור!
תודה על תשובותיך המעודדות.
הממצא על ההיפופיזה היה בגודל 0.5 ס"מ בזמן הגילוי.15 חודשים מאחר מכך הממצא לא גדל.
האם יש טעם פעם בשנה לעשות הערכה הורמונלית?אם כן פעם בכמה זמן?ואילו בדיקות?
ותוך כמה זמן יש לעשות את ההערכה של tsh?
תודה ענקית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2021צריך לראות באיזה גדול מדובר, בכל מקרה אם לא גדל ואין שנוי קליני אצלך מספיקה כנראה הערכה הראשונית שבצעת אם היתה מלאה וכללה גם פרולקטין GH IGF1 קורטיזול. LH FSH אסטרדיול
וכן בנפרד מבחן דקסמטזון 1 מג'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לסוכרת לחולי לב וכליותנחמן23/05/2021
שלום רב!אני בן 60,חולה סוכרת.מטופל על ידי ג'נואט 50/1000.הסוכר שלי סביב 130-140.
בבדיקת אולטראסאונד כליות האחרונה נצפתה ירידה קלה בעובי של פרנכימה.בנוסף לכך אני עברתי 3 צנטורי לב(פגיעה בכלי דם קטנים).
לאחרונה שמעתי שיש תרופה שמגנה על הלב ועל הכליות.האם במקרה שלי יש טעם לנסות את התרופה הזאת?
ברקע יש עוד מחלות רבות:AS,סרקואידוזיס ברמיסיה,אבנים בכליות.אני סובל מעודף משקל,למרות שמשתדל לשמור על הדיאטה.
בתודה מראש,
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנחמן
ד''ר מאיה איש שלום24/05/2021בהחלט כדאי לשקול שנוי תרופתי. להוסיף מעכבי SGLT2 ואולי גם אנאלוגים לGLP1 (ואז להפסיק את הגנואט ולעבור לגלוקופאג')
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסבתא שלי. להורמון גדילהנחום22/05/2021
שלום סבתא שלי בת 82 מטר 1.58 סובלת מכאבים גב קשים האם מתן הורמון גדילה יכול לעזור לכאבי גב?
תגובה לנחום
ד''ר מאיה איש שלום23/05/2021לא שידוע לי
כדאי לבצע צילום לפחות לבדוק אם היו שברים שלא היתה מודעת להם או שמדובר בשנויים נוונים ואז כדאי לפנות ליעוץ של אורתופד
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורטאו ואביניטי חשש משבר והבטחת טיפוליונה21/05/2021
שלום רב,
חולת אוסטיאופורוזיס.
האם בשל הריבאונד שצפוי לאחר טיפול באביניטי יש הגיון בטיפול באביניטי ומיד עם סיומו התחלת טיפול בפורטאו?
חוששת מאוד משבר וחותרת להבטחה מירבית שזה לא יקרה ולא רוצה להיות תלויה בתנאים של קופת החולים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליונה
ד''ר מאיה איש שלום22/05/2021כדי למנוע את הREBOUND צריך פשוט מיד לטפל בטיפול שמונע פרוק עצם אקלסטה/פרוליה/טיפול פומי בבספוספונטים וזה ימנע את הרבאונד. פשוט לא להשאר ללא טפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה טכנית בנוגע ל-bioavailable testosteroneנדב21/05/2021
היי דר' מאיה,
בהמשך לשרשור הקודם, מקריאה באינטרנט אני רואה ש-bioavailable testosterone הוא למעשה תוצאה של חישוב שמשקלל את הטסטוסטרון טוטאל, SHBG ואלבומין.
ישנם מחשבונים באינטרנט שמחשבים כמה ה-bioavailable testosterone.
פשוט לגגל bioavailable testosterone calculator.
האם מבחינתך ניתן פשוט להוסיף לבדיקת הטסטוסטרון וה-SHBG בקופה בדיקת של אלבומין ולהעזר באחד המחשבונים הללו ולחסוך נסיעה מיוחדת לאיכילוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנדב
ד''ר מאיה איש שלום22/05/2021באיכילוב זו בדיקה ישירה ולא חישוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת טיפול חדש האם כדאישרון21/05/2021
שלום,
בת 48 מטופלת בגלוקומין 3 ביום המוגלובין a1c 6.3 משקל עודף אך שומרת ועושה ספורט.
הרופאה הציעה לי לחשוב על הוספת זריקה שבועית בשם אוזימפיק או כדור בשם ג'יאדריאנס טוענת שזה יכול לעזור ברידה במשקל וטוב יותר מגלוקומין לטווה הארוך האם צודקת? כדאי לנסות ולשנות..ומה האשר להיפו או תופעות לוואי שונות.תודה שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
ד``ר מאיה איש שלום21/05/2021מסכימה עם רופאתך
אם יש עודף משקל משמעותי יש עדיפות לאוזמפיק כי גרדיאנס יוריד במשקל 2-4 קג' אך היתרון שלו זה הגנה על הכליות והלב. תופעות הלואי מעלה סכון לפטרת וגנלית במי שיש לה נטיה, ואולי עליה בנטיה לדלקות בדרכי השתן.
אוזמפיק מורידה בממוצע במשקל 6-7 קג'. תנרמל כנראה את ערכי הסוכר מגנה על הלב והכליות. בעקרון ירידה במשקל של 15% גורמת לרמיסיה של הסוכרת.
חשוב כמובן לצמצם פחמימות בתזונה ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזנפיק
שרון22/05/2021תודה על תשובתך המהירה,
באם אני מחליפה לסריקה השבועית,האם זה מוריד את הכדורים או הכל ביחד? כמו כן האם הזריקה גורמת להיפו תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשרון
ד``ר מאיה איש שלום23/05/2021אפשר לותר על מטפורמין אם את מתחילה אוזמפיק. למרות שהמטפורמין מעצים את ההשפעה של האוזמפיק. הזריקה לא גורמת להיפולגקמיה. ההורדה של רמות הסוכר תלויה ברמת הסוכר כך שאם הסוכר לא גבוה לא תהיה הגברה של פעילות תאי הבטא בהפרשת אינסולין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון
שרון24/05/2021האם המינון משתנה מהזרקה להזרקה ?
קראתי על הזריקה ואכן ניראה לי שאקח אותה .
אם התחלתי הזריקה ולא מתאים לי אחריי תקופה ניתן ליזור לגלוקמין בלי בעיה? תודה לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשרון
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2021כן המנון עולה מהזרקה להזרקה. אם עושים זאת בשיטת הקליקים ואם בשיטה הפורמלית המנון עולה אחת לחודש. עד שמגיעים ל1 מג'.
בהחלט אפשר להפסיק ולחזור לגלוקומין אך תצפי שתהיה עליה במשקל, לא מעבר למה שהתחלת אך בהחלט חלק ניכר ממה שתורידי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזמפיק
שרון02/06/2021שוב שלום,
אז..היום הרופאה נתנה לי מרשם לאוזמפיק 0.25 ואמרה שכל חודש מעלים ,בנוסף ציינה שאמשיך לקחת את הגלוקמין 3 פעמים ביום,לפי הבנתי אין צורך גם בזריקה וגם בכדורים ,מפחדת לקחת את שניהם ושהסוכר ירד יותר מידיי ,מה נכון? תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשרון
ד''ר מאיה איש שלום02/06/2021שתי התרופות לא מעלות את הסכון לנפילות סוכר, ודווקא גלוקופאג' מעצים את השפעת האוזמפיק מבחינת ירידה במשקל
כך שלא בטוחה שהיתי מפסיקה אפשר אולי לרדת לכדור אחד או שניים ליום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה במשקל
שרון02/06/2021אז בעצם אני מבינה שעקב כך שאני עם עודף משקל bmi 34 אז הזריקה אמורה לעזור לי בהורדת משקל ובנוסף באיזון הסכרת ,כמו כן להבנתי במידה וזה פחות מתאים לי מבחינת תופעות לוואי יכולה להפסיד מידית ולהמשיך כרגיל בכדורים ,האם הבנתי נכון?
תגובה לשרון
ד''ר מאיה איש שלום03/06/2021כל מה שאמרת נכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם מאמץ גופני וסוכררינת20/05/2021
שאל את הרופאחנות האפליקציות של גוגלחנות אפליקציות של אפלהתקן אפליקציהנגישות
דף הביתפורומיםמגזיןחפש רופאחפש מרפאהמחשבונים
+חיפוש מהיר
יש שאלה?שאל שאלהפורום סוכרת
אודות הפורוםאודות פורום סוכרתפורום סוכרת מנוהל ע"י ד"ר לדיסלב סלזק, מומחה ברפואה פנימית עם מומחיות על בסוכרת, ביתר לחץ דם ומחלות כליות (נפרולוגיה). בעבר שימש כמנהל המחלקה לסוכרת במרכז הרפואי לין בחיפה, וכמנהל יחידת המחקרים בתחום הסוכרת בשרותי בריאות כללית במחוז חיפה וגליל מערבי. כיום משמש ד"ר סלזק כיועץ סוכרת במכון לס...קרא עוד...
מנהלי פורום סוכרת
ד"ר לדיסלב סלזק
ד"ר לדיסלב סלזק
רפואה פנימית, סוכרת, לחץ דם, מחלות כליות
ד"ר לדיסלב סלזק הינו מומחה ברפואה פנימית ויועץ לסוכרת, יתר לחץ דם ומחלות כליות (נפרולוגיה). את לימודי הרפואה עשה בעיר קושיצה שבצ'כוסלובקיה, ואת המומחיות בעיר הבירה של סלובקיה, ברטיסלבה, ולאחר מכן גם ב...
שאלה חדשהלדף כל הפורומים
כותרת
מאת
תאריך
הרגשת חולי אחרי מאמץ פיזי וסוכר
רינת
20/05
16:07
שלום!
אני בת 29,סוכר בסדר חוץ מתקופה שלקחתי גלולות ואז זה היה בעייתי,גבוה וגם נמוך.
בחודשים האחרונים אחרי מאמץ פיזי,גם מתון, אני נהיית ממש חולה:סחרחורת,חולשה קיצונית,בחילות,"כאב ראש סינוסי" או לפחות מרגיש קרוב לזה,תחושת ערפול ובעיות זיכרון,הרגשה של לחץ/חרדה/עצבנות. זה מתחיל אחרי שאני מסיימת פעילות ולא באמצע,וזה גם לא משנה אם זה פעילות של חצי שעה או 4 שעות,פשוט ברגע שאני מסיימת זה "בום". כל זה באופן קיצוני שאני לא יכולה לזוז מהמיטה אחרי כל פעילות גופנית למשך שעות ממש. הרופא בדק הומוגלובין מסוכרר (5) ואינסולין בצום(4),במד שאני בדקתי אחרי פעילות זה בסביבות 90-100 ולא עולה הרבה זאת אומרת זה גם נשאר 90-100 אחרי ארוחות או עולה קצת ויורד חזרה תוך זמן קצר. הרופא לא חשב שזה בעיה ואני כבר לא יודעת מה עוד לעשות.
יש לציין שבחודשים האחרונים גם הייתי צריכה להפסיק לעשן כיוון שנהייתי חולה באופן דומה אחרי עישון.
האם יש מקום לבדיקות נוספות? זה ממש עוצר לי את החיים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה-שאלה מתוקנת פה
רינת20/05/2021שלום!
אני בת 29,סוכר בסדר חוץ מתקופה שלקחתי גלולות ואז זה היה בעייתי,גבוה וגם נמוך.
בחודשים האחרונים אחרי מאמץ פיזי,גם מתון, אני נהיית ממש חולה:סחרחורת,חולשה קיצונית,בחילות,"כאב ראש סינוסי" או לפחות מרגיש קרוב לזה,תחושת ערפול ובעיות זיכרון,הרגשה של לחץ/חרדה/עצבנות. זה מתחיל אחרי שאני מסיימת פעילות ולא באמצע,וזה גם לא משנה אם זה פעילות של חצי שעה או 4 שעות,פשוט ברגע שאני מסיימת זה "בום". כל זה באופן קיצוני שאני לא יכולה לזוז מהמיטה אחרי כל פעילות גופנית למשך שעות ממש. הרופא בדק הומוגלובין מסוכרר (5) ואינסולין בצום(4),במד שאני בדקתי אחרי פעילות זה בסביבות 90-100 ולא עולה הרבה זאת אומרת זה גם נשאר 90-100 אחרי ארוחות או עולה קצת ויורד חזרה תוך זמן קצר. הרופא לא חשב שזה בעיה ואני כבר לא יודעת מה עוד לעשות.
יש לציין שבחודשים האחרונים גם הייתי צריכה להפסיק לעשן כיוון שנהייתי חולה באופן דומה אחרי עישון.
האם יש מקום לבדיקות נוספות? זה ממש עוצר לי את החיים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרינת
ד''ר מאיה איש שלום21/05/2021המוגלובין מסוכרר של 5 הוא תקין. גם רמות הסוכר שאת מציינת לא מסבירות את מה שאת מרגישה. בעקרון ירידה סוכר משמעותית היא מתחת ל70 אפילו מתחת ל55. אפשר לשקול חבור למד סוכר רציף לראות אם יש קשר לסוכר. יתכן שזה קשור לשנויי לחץ דם או לחסר בקורטיזול עוד אופציה מגרנה שמתעוררת בעקבות פעילות גופנית.
היתי מנסה לבדוק לחץ דם בזמן ארוע שכזה.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-המשך
רינת24/05/2021תודה רבה דוקטור!
בימים האחרונים בדקתי לחץ דם כשזה קורה והיה לי בין 80/30 ל100/50 אבל רוב הפעמים עולה אחרי שאני קמה ומסתובבת.
הרופא משפחה אמר לי שאין בעיה לשלוח אותי לבדיקה של הקורטיזול אבל זה בדיקת דם בבוקר,לא כשאני אחרי מאמץ פיזי. אני דווקא מרגישה הכי טוב בבוקר. זה יהיה מספיק כדי לראות אם יש בעיה אם בודקים רק בבוקר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרינת
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2021כן קורטיזול בשמונה בבוקר יתן מידע אז כדאי להוסיף גם בדיקת רנין ואלקטרוליטים לאור שנוי בלחץ דם שציינת.
לאור ירידות לחץ הדם שאת מתארת היתי שוקלת הולטר לחץ דם (ודווקא מבצעת פעילות גופנית באותו יום)
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)