מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הגברת יעילות טיפול בטרוליסיטי בת 88אתי25/03/2021
שלום רב ד"ר איש שלום,
אמי בת 88 חולת סוכרת סוג 2 שנים רבות. בשנים האחרונות טופלה בהצלחה בג'נואט.
לאחרונה - כנראה כתוצאה מנטילת פוסיד - חלה אצלה הידרדרות בתפקודי הכליות ובעקבות זאת עברה לטרג'נטה. תחת טיפול זה עלו ערכי הסוכר בצום ל-400 ורופא המשפחה המליץ על מעבר לאינסולין.
מסיבות לוגיסטיות אני מנסה לדחות ככל האפשר מעבר לאינסולין או לתרופות ממשפחת GLP-1 שמחייבות הזרקה יומית. אמי מתגוררת לבדה, לא תוכל להזריק בעצמה, אינה יכולה להגיע מדי יום למרפאה והיא אינה זכאית לטיפולי בית של קופ"ח.
ביקשתי מהרופא לאפשר לאמי לנסות טרוליסיטי. אף על פי שהיא עומדת בקריטריונים, נדרש ממני מאמץ רב לשכנע אותו לרשום לה טיפול זה. 3 ימים אחרי זריקת טרוליסיטי 0.75 מ"ג ערכי הסוכר של אמי בירידה, אך עדיין גבוהים מאוד (כ-300 בצום).
שאלותיי:
1. האם ניתן להסיק מכך שהטרוליסיטי (לפחות במינון זה) אינו מתאים?
2. האם אפשר להגביר את יעילות הטרוליסיטי על ידי הוספת טיפול פומי שאינו מטפורמין?
מודה לך מאוד על תשובתך,
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאתי
ד''ר מאיה איש שלום26/03/2021בסוכרים שסביב 300-400 לרב יש צורך באנסולין לעיתים אפילו לתקופה קצרה עד שהלבלב יתאושש (אם לא מדובר בסוכרת נעורים של המבוגר). ההזרקה היא פשוטה ויש גם תמיכה של אחיות מחברות התרופות השונות לאנסולין בחינם. שמגיעות הביתה ומדריכות ללא עלות ועוקבות לאחר מכן טלפונית
אנסולין טרגלודק למשל מאפשר להזריק כל 8-40 שעות עדיף כל יום אבל אם לא מסתדר באותה השעה זה לא קריטי. וגם אם היא בטעות מפספסת יום אחד ולא עברו 40 שעות זה לא יפגע באזון.
הפחתת פחמימות גם חשובה. אבל בערכי סוכר שכאלו היתי נותנת אנסולין זריקה ביום אפילו זמנית. אפשר לשלב עם הטרוליסיטי אין בעיה בכך. (אם היא סובלת מתת משקל אז חשוב שתדעי שהטרוליסיטי עלולה להוריד אותה במשקל, בממוצע כ3 קג' ואז מתאימה פחות)
בברכת בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה ב TSH בת 36 לאחר לידהיעל25/03/2021
שלום! אני בת 36 ואני שבעה חודשים לאחר לידה. במהלך 2 ההריונות האחרונים ( מתוך ארבעה.)היה לי היפותירודיזם וטופלתי תרופתית במהלך ההריונות בלבד. בהריון האחרון טופלתי ביוטירוקס שלושה ימים בשבוע 100MCG וארבעה ימים 50MCG. לאחר הלידה היה מספר ימים שפספסתי לקחת ואז הפסקתי ליטול את התרופה ללא בדיקה. חודשיים לאחר הלידה 27/10: TSH- 0.46 כעת עשיתי בדיקות דם חוזרות(7 חודשים לאחר לידה). 21/3: TSH-12.13, T4-12.3 האם לדעתך יש צורך להתחיל בטיפול תרופתי? (הטווח במעבדה: TSH 0.4-4.2 ,T4- 11.5-22.7 ) תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום26/03/2021TSH מעל 10 מקובל להתחיל טיפול ..אבל יתכן שהיתה איזו דלקת חולפת בבלוטה שלא הרגשת ואז הTSH יכול להשתפר מעצמו
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל אם להמתין או להתחיל. תמיד אפשר לנסות להפסיק בהדרגה גם אם את מתחילה טפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית וטרום סוכרת תקינות ערכיםטלי24/03/2021
הסוכר בצום אצלי 103 והa1c 5.5. מה יותר משקף טרום סוכרת? כי הערך5.5 תקין וa1 ו103 גבוה. האם ככל שאעשה יותר פעילות גופנית זה משפר יותר את איזון רמת הסוכר ומוריד אותה יותר? למשל יד הבדל בין חצי שעה ליום ל45 דק ליום? האם פעילות יכולה לחולל שינוי רציני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטלי
ד''ר מאיה איש שלום26/03/2021פעילות גופנית ותזונה דלת פחמימות יכולות לחולל שנוי. אם הסוכר בצום היה מוגבר תמיד אז אולי מדובר בהפרעה מולדת (MODY 2) שלא מחייבת טפול מעבר לתזונה ופעילות גופנית סדירה
לעיתים ההמוגלובין המסוכרר לא אמין אך יתכן שבאמת הסוכר בעיקר מוגבר בצום ובמהלך היום הוא תקין
אפשר לשקול מדידות סוכר מהאצבע שעה לאחר האוכל או חבור למד סוכר רציף לתקופה קצרה בכדי לראות אך לא בטוחה שהללו הכרחיים כי הסוכר בצום מוגבר במידה קלה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
טלי28/03/2021איך מאבחנים את הסוכרת המולדת שהזכרתmody2 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לטלי
ד''ר מאיה איש שלום30/03/2021בבדיקת רצוף של גן הגלוקוקינז. בגלל שהסוכרת מולדת אם היה בעבר ערך תקין של סוכר בצום זה לא מתאים לסוג זה של סוכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוזמפיק סוכרת 2- עליה בהמוגלוביןרני23/03/2021
שלום ד"ר
בגלל עליית המוגלובין מסוכרר מרמה של 6.8 ל7.5 הומץ לי על ידי הרופא לקחת זריקת אוזמפיק (0.25) בשילוב תרופתי של שני כדרי גלוקומין -שאלתי היא מתחיה השפעת הזריקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרני
ד''ר מאיה איש שלום26/03/2021התגובה היא אישית אבל פעמים רבות רואים תגובה מהר
אני אישית מתחילה ב5 קליקים שזה בערך רבע מהמנון של 0.25 וכל שבוע מעלה ב 5קליקים וכן מונעת תופעות לואי של בחילות כאבי בטן או שלשולים. אך יש מטופלים שלא סובלים מתופעות לואי במנון של 0.25. המנון הסופי הוא 1 מג'.
כמובן שגם הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה כגון הליכה 150 דקות בשבוע ושעה בשבוע פעילות של תנגודת יתרמו לירידה ברמות הסוכר,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוה ללא סיבה בן 52אבי22/03/2021
שלום רב.
אני גבר בן 52.
עושה ספורט,אוכל בריא,שוקל 70ק"ג עם מודעות עצמית לכל מה שקשור לאורח חיים בריא.
המתוק היחיד שאני אוכל זה 2 קוביות שוקולד מריר בבוקר כל יום.
מאז שאני זוכר את עצמי מדד הסוכר אצלי בדם היה בין 93-100 ובדרכ כמעט תמיד בסביבות 95.
לפני חודש המדד יצא 110 וה-A1C יצא 5.4.
מן הסתם קצת הדאיגה אותי העליה במדד הסוכר ל-110 והיום לאחר חודש עשיתי שוב בדיקה חוזרת ושוב יצא בול 110.
השאלה שלי-קודם כל איך זה יכול להיות שהמדד פתאום קפץ ל-110 עם כל אורח החיים הבריא שלי?
שאלה שניה-מה אני אמור לעשות עם כרגע עם המצב הזה?
רופאת המשפחה שלי אומרת שכל עוד ה-A1C תקין(5.4)אין מה לעשות ואין לכך טיפול.האומנם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום26/03/2021קשה לי לתת יעוץ מקיף לנושא מבלי אנזמנזה מלאה ובדיקה גופנית.
אך האם אתם ישן בלילה? האם ישן לפחות 7 שעות? האם ישן ברצף? האם נוחר?
הפרעות שינה, שינה לא רציפה מעוט שינה או דום נשימה בשינה יכולים להביא לעלית הסוכר בצום
בנוסף מבינה שאתה לא מקבל תכשירים סטרואדלים כמשאף או ספריי לאף נכון? גם עשויים להעלות מעט את הסוכר בצום
בברכת בריאות
דר' מאיה איש שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוסף בשם ליקורץ מוריד סוכר וסוכר מסוכרראמיר22/03/2021
שלום לך קראתי רבות על צמח ליקורץ ויעילתו על ניקוי כלי דם עורכים מפלאק השומן והורדת רמות סוכר בדם כולל רמת סוכר מסוכרר.רציתי לברר אם יש לך מידע מחקרי בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאמיר
ד''ר מאיה איש שלום26/03/2021אני יודעת שהנושא במחקר ופרופ מיקי אבירם מהטכניון חוקר את הנושא. הבעיה עם ליקריץ שהוא יכול גם להעלות את לחץ הדם כך שצריך לצור נגזרת שלא תביא לבעיה זו
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר שהשתנו- האם הבדיקה תקינה?נאוה נוי22/03/2021
שלום רב, לפני שנה ערכי הסוכר שלי היו 114 ו a1c 5.8.
ירדתי במשקל 8 קילו ושיניתי תזונה ואני עושה פעילות ספורט כמו הליכה ותרגילי התעמלות. הערכים ירדו ל 104 ו 5.5 אני ממשעכה כמובן באותו תהליך . היתה לי סכרת הריונית גבולית לפני 20 שנה בהריון הראשון. השני היה תקין. מאז הערכים נעו סביב 110. וכאמור 5.8. בעקבות השינוי הגדול שעשיתי . ירדו המדדים.
ברצוני להמשיך ולהוריד. זה בסדר הבדיקה? הרופא שלי מאוד מרוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנאוה
ד``ר מאיה איש שלום26/03/2021בהחלט שיפור כל הכבוד לך !!! תמשיכי כך
חג שמח והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלומיד לטיפול בהיפוגונדיזם שניוני - מינון ותוצאותיון17/03/2021
שלום דוקטור,
אני נוטל מאז חודש נובמבר השנה קלומיד, מתחילת חודש 11 עד לאמצע חודש 12 נטלתי חצי כדור (25 מ"ג) כל יום למשך כ40 ימים ולאחר מכן הורדתי את המינון לחצי כדור 3 פעמים בשבוע.
בחודש 1/2021 עשיתי בדיקת דם והטסטוסטרון שלי היה מעל הנורמה 9 ng/ml (הנורמה נעה בין בערך 2 - 7.5 ng/ml).
חזרתי על הבדיקה שוב באותו החודש והתוצאה הייתה 12 ng/ml - התוצאות האלו התקבלו לאחר שכחודש כבר עד הבדיקות הייתי במינון הנמוך של חצי כדור 3 פעמים בשבוע.
בחודש 2/2021 חזרתי על בדיקת הטסטסוסטרון ושוב התקבלו תוצאות מעל הנורמה סביב ה12 ng/ml.
1. היתכן שהתוצאות הגבוהות האלה הן תולדה של המינון הגבוה שנטלתי בתחילת הטיפול?
2. מתי כדאי לי לחזור שוב על בדיקת הדם כדי לראות שהטסטוסטרון חוזר לנורמה/ מתי הוא הוא אמור לחזור לנורמה במינון המינימלי שאני נוטל כעת? בערך.
*אני נמצא במעקב אנדוקריני אך התור שלי בקופה הוא רק לקראת הקיץ** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות נוספות:
יון17/03/20213. האם כדאי לעשות את בדיקות הדם שלא ביום נטילת הכדור/ לפני נטילת הכדור? או שאין לכך השפעה? כדי שיהיה דיוק ברמות ההורמון במעבדה.
4.האם ישנה עדיפות למועד נטילת הכדור - בבוקר/ בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליון
ד''ר מאיה איש שלום18/03/2021במידה ורמת SHBG שלך תקינה ולא גבוהה ואז רמות הטסטוסטרון החופשי סביר שתקינות (ניתן גם לבדוק באופן ישיר bioavailable testosterone) במכון האנדוקריני בבית חולים איכילוב אז אולי אפשר להפסיק את הקלומיפן
בעקרון לתרופה יש זמן מחצית חיים ארוך של 5 ימים כך שלא אמורה לשנות שעת הנטילה וגם לא נטילה לפני/אחרי בדיקה
בברכת בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם ה Free Testosterone שלי היה גבוה מחוץ לנורמה בבדיקות
יון19/03/2021מה הכוונה דוקטור שאני יכול להפסיק עם הקלומיפן? ז"א שיתכן ונרפאתי מההיפוגונדיזם השניוני וזה היה אירוע זמני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליון
ד''ר מאיה איש שלום21/03/2021קשה לי לענות מבלי לדעת לעומק את הרקע שלך
אפשר לנסות לראות מה קורה או להפחית מנון מציעה להתיעץ עם הרופא שנתן לך את התרופה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת גרייבס ותוספי תזונה תהליכי איזוןעמית יעקובי16/03/2021
היי, לפני כשנה גילו לו את מחלת הגרייבס ואני עדיין בתהלכי איזון (נוטל כרגע מטמיזול 10 מ"ג) רציתי לדעת לגבי כמה תוספי תזונה שהייתי לוקח לפני המחלה בגלל האימונים שלי והאם כדי לי להמשיך לקחת אותם. אז אני מעוניין לדעת מה ההשפעה של כורכומין אבץ ומגנזים על המחלה והאם כדי להזהר מילטול את התוספים. תודה רבה :)
תגובה לעמית
ד''ר מאיה איש שלום16/03/2021ערב טוב
לא ידוע לי שיש בעיה עם נטילת התוספים שציינת
היתי נזהרת מתוסף יוד במנון גבוה במיוחד אבל התוספים שציינת לא בעיתים ככל הידוע לי
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטרסאונד בלוטת התריסאיציק15/03/2021
שלום רב,
אמא שלי, 66, חולת סכרת מאוזנת ביצעה בדיקת us שהדגימה:
בלוטת התריס מוגדלת, בשתי האונות נודולי איזואקואיי
נודול דומיננטי משמאל מ 34 " מ איזואקואי ע מרכיב נוזלי 2TIRADS
זרימת הד בבלוטת התריס אינה מוגברת .
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדי .
בלוטות רוק, פרוטיס ותת4לסתיות ללא פתולוגיה פוקאלית.
בבדיקת דם האחרונה נמצא tsh 0.26.
t4 17.3 תקין
t3 4.69 תקין
מה משקפות תוצאות אלו? כמה מדוייקת בדיקת האולטסאונד? האם יש צורך בהמשך בירור?
תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיציק
ד''ר מאיה איש שלום16/03/2021בדיקות המעבדה מצביעות על חשד לפעילות יתר תת קלינית של בלוטת התריס. יתכן שהקשרית היא הגורם לכך. אם לאמך יש מחלת לב או אוסטאופורוזיס ברקע אפשר לשקול לבצע מפוי טכנציום של בלוטת התריס לראות אם הקשרית היא הסיבה לכך. אפשרות נוספת היא לעקוב אחר תפקודי תריס ורק אם יש החמרה לבצע ברור וטיפול אפשרי. הקשרית שתארת בעלת מאפיינים שפירים אבל אם היא אינה "חמה" במפוי אז כדאי לשקול נקור אבחנתי שלה תחת סונר. רב הסכויים שמדובר בקשרית שפירה.
בברכת בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לתוצאות בדיקת us
איציק17/03/2021ד"ר המון המון תודה על עזרתך, תשובתך והזמן אותו את משקיעה בלעזור לנו.
בהמשך להתיחסותך למיפוי בלוטת התריס מדוע יש צורך להמשיך ולבדוק? מפני שבאולטרסאונד כתוב שהנודל הגדול ביותר הינו 34 מ"מ ולפי מה שקראתי בודקים רק מעל 1 ס"מ.
תודה תודה על התשובה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לתוצאות בדיקת us
איציק17/03/2021סליחה ראיתי עכשיו שזה 3.4 ס"מ
האם קיטלוג הנודל כשפיר יכול להוריד מעט מסף הדאגה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאיציק
ד''ר מאיה איש שלום19/03/2021בהחלט העובדה שתוארו מאפיינים סונוגרפים שפירים אפשר לדאוג פחות
ואם במפוי הקשר הזה יהיה חם אז הסכוי לממאירות הוא פחות מ1%.
גם אם הקשר הזה הוא קר הסכוי לממאירות 10-20% כלומר רב הסכויים שהוא שפיר. אם הוא קר אז יהיה כנראה כדאי לנקרו מפאת גודלו
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לתוצאות בדיקת us
איציק19/03/2021תודה רבה לך על התשובה והסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נבידו כל 3 חודשיםמייק13/03/2021
שלום. בן 47 מקבל נבידו כל שלושה חודשים זה 7 שנים. כל כמה זמן מומלץ לבצע ספירת דם?
תגובה למייק
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2021ערב טוב
מומלץ אחת לחצי שנה.
וגם מעקב PSA ומעקב אורולוגי ידני
בעקרון לפעמים נבידו מחזיק 4 חודשים ולפעמים גם ניתן להוריד את המנון ל750 מג'. כדאי לבדוק רמת טסטוסטרון בדם 3 חודשים אחרי ההזרקה וטרם הזרקת המנה הבאה וכך להחליט על המרווח האופטמלי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה רופא -אפילו פרטיא11/03/2021
שלום, יש לי מצב מתמשך של תת פעילות אך TSH נמוך, ששנים לא מגיע לאיזון. הוסיפו T3 אך כעת שוב גם T3 נמוך. הרופאים שטיפלו בי רוצים שוב להוריד יוטירוקס כדי ש TSH יעלה אך אני עם סימפטומים של תת פעילות ולא מעוניינת. אני זקוקה לרופא מומחה מאוד ועדיף שעוסק גם בתרופות טבעיות לתת פעילות- אולי זה יוכל לעזור לי. אנא המלצה לרופא כזה, גם פרטי אם צריך. מישהו שהוא גם רופא קונבנציונלי וגם עוסק או לפחות לא מתנגד לטיפול טבעי, כי קונבנציונלי בלבד לא עזר לי וכל מה שאכפת לרופאה זה TSH שאיננו בטווח, תוך התעלמות מכל השאר. ממש אודה לעזרה. תודה
תגובה לא
ד''ר מאיה איש שלום11/03/2021לא ידוע לי על תחליפים טבעיים שיעילותם ובטיחותם נבדקה לאורך זמן. בעקרון באמת האזון הוא לפי TSH אלא אם יש הפרעה הפופזרית (נדיר). צריך פשוט למצוא את השלוב האופטמלי שיגרום לך להרגיש טוב ולוודא שאין סיבות אחרות להרגשתך כמו חסר B12 ברזל קורטיזול וכו.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדוקס ה-HDL כולסטרול עלייהאודי10/03/2021
שלום ד'ר איש שלום
איך ניתן להעלותו? והאם בכלל צריך...?
(חוץ מניאצין ופעילות גופנית שלא תמיד מעלים משמעותית)
מקריאת מחקר אחד מסוים שקראתי הבנתי גם שתפקידיו עד עתה לא ברורים עד הסוף כמו גם שערכים גבוהים שלו אפילו יכולים להיות מזיקים! מוזר...
אמנם יחס טריגלצירידים HDL עדיין גורם מנבא חזק לסנדרום X אולם משמעותו הספציפית של הHDL (מלבד מחזור כולסטרול בכבד) לא עדיין לא ברורה
ועוד משהו לא ברור; הטיפול הפרמצבטי בעזרת סטטנים הוכח כמייצב רבדים טרשתיים בלתי יציבים מפחית כולסטרול LDL דרמטית מפחית עקא חמצונית ודלקת ומונע בשיעורים מרשימים ביותר התקף לב חוזר ותמותה.
ללא שום השפעה ניכרת על ערכי הHDL!!!
אשמח מאוד לדעתך כאנדרוקרינולגית בכירה
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאודי
ד''ר מאיה איש שלום10/03/2021בעקרון הLDL המחומצן שוקע בדופן העורק בתאי ה"קצף" ומעורב בתהליך הטרשתי. תפקיד הHDL לפנות כולסטרול מLDL. בהחלט בדיקת רמה של HDL בדם היא לא מדד מספיק טוב לאמוד את התפקוד שלו, כי יש פעמים בהם התפקוד שלו נפגע כמו בסוכרתיים. התהליך הטרשתי הוא דבר מורכב. כפי שציינת תרופות שמעלות HDL לא הצליחו להביא להפחתת תחלואה קרדיוסקולרית וזאת בנגוד לתרופות שמפחיתות LDL כגון סטטינים ומעכבי PCSK9 כגון רפטה ופרלואנט שכן מביאות להפחתת תחלואה ותמותה קרדיווסקולרית
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
אודי19/03/2021תודה רבה על תשובתך
זאת אכן היתה כוונתי בשאלה הנ'ל
כלומר HDL גבוה אינו ערובה לבריאות קרדיאלית כמו שליטה תרופתית בערכי הLDL
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאודי
ד''ר מאיה איש שלום21/03/2021HDL גבוה בהחלט נחשב גורם מגן
אבל הוא עשוי להיות לא מספיק במקרה שיש LDL גבוה וגורמי סכון נוספים כגון יתר לחץ דם, סוכרת, עשון וכו.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר לאחר צום אדם בריאדנה08/03/2021
שלום
אצל אדם בריא
מהן ערכי הסוכר בצום ?
ושעה אחרי האוכל?
האם שתיית מים משפיעה על הבדיקה?
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום08/03/2021סוכר בצום תקין עד 100. שעה אחרי האוכל אין ממש נורמה ככל הנראה עד 155.
שתית מים לא משפיעה על הבדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי התאמה בין סוכר בצום לa1cשירי07/03/2021
התקבלה אצלי תוצאה של סוכר בצום 75 וa1c 5.7. על מה מעידה אי ההתאמה ומה יותר אמין סוכר בצון או a1c? אני לא סובלת מאנמיה ומשום מחלת רקע.
תגובה לשירי
ד''ר מאיה איש שלום08/03/2021הסוכר בצום בהחלט מרמז שרמת הסוכר בדם תקינה לציין שגם המוגלובין A1C של 5.7% הוא בתחום התקין.
אם אין גורמי סכון נוספים לסוכרת כגון עודף משקל שחלות פוליצסטיות ספור משפחתי של סוכרת בקרוב משפחה מדרגה ראשונה פחות סביר שיש בעיה.
אפשר לשקול בצוע העמסת סוכר או חבור זמני למד סוכר רציף
לא חושבת שיש הכרח בהללו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)