פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאות pet ct אחרי טיפול בסרטן פפילרי
    גלי
    29/04/2021

שלום, אני אחרי כריתה וטיפול ביוד עקב פפילרי באונה שמאל ובלימפות, נצפתה קליטה במיפוי באונה שמאלית. בבדיקת pet ct נשאר מוקד בצוואר במיטת הבלוטה משמאל שעוצמתו. 3.4 suv, רציתי להבין איזו עצמה זו ומה ניתן להסיק ממנה על אופי הגידול (מתון, אלים) . כמו כן האם לפי תוצאות המיפוי ניתן להסיק בוודאות שהגידול קולט יוד? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לגלי

ד''ר מאיה איש שלום
    30/04/2021

יהיה קשה לענות מבלי לראות את התמונה המלאה. כולל פתולוגיה פענוחים והדמיות עצמן.
    צריך לראות גם אם הקליטה בPET ובמפוי חופפות מבחינת מיקום. בכל מקרה נשמע שאם יש משהו הוא מקומי. קשה להסיק ממה שציינת אם יש מחלה או אין. שוב יש לראות את ההדמיות והרקע הקליני.
    ממליצה להמשיך מעקב אנדוקריני.
    ומחלה מקומית צוארית קטנה אם סוג הגדול לא מאוד אגרסיבי לרב אינה מסכנת חיים.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי סוגי שמנים- שמני זרעים
    רחמים
    28/04/2021

שלום דוקטור בשנים האחרונות מרבים לדבר בגנות "שמני זרעים" חמניות סויה כותנה... משום שהם עוברים הרתחה גבוהה לשם זיקוק הלבנה והצללה מה שהופך אותם ללא בריאים
    האם הדברים האלה מוכחים מדעית ובאמת השמנים הנ'ל נורא לא בריאים לבישול ולמאכל? ומגבירים סיכון לסוכרת?
    אודה למענה מפורט

הוספת תגובה

• תגובה לרחמים

ד``ר מאיה איש שלום
    28/04/2021

לגבי הנזק משמנים אלו שנוי במחלוקת. מה שכן ידוע הוא ששמן זית, אגוזי מלך הם שמנים בריאים שמפחיתים ככל הנראה את הסכון למחלות לב וכלי דם וסוכרת.
    פעילות גופנית סדירה גם מאוד חשובה למניעת הללו
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

רחמים
    28/04/2021

והאם השמני זרעים קנולה סויה כותנה וכו יהיו טובים יותר לצריכה ולבישול מאשר שומנים רוויים כגון חמאה הקוקוס וכדו?
    המון המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרחמים

ד''ר מאיה איש שלום
    30/04/2021

אתה צודק, ככל הנראה שמנים רווים פחות רצויים אך הכל במידה.
    כאמור שמן חד בלתי רווי כגון שמן זית שומשום אגוזים ואבוקדו הוא ככל הנראה הבריא ביותר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת תור ייעוץ- איך עושים זאת
    נדב
    28/04/2021

שלום,

אודה לתשובה לשאלתי בנוגע לאיך אפשר לקבוע אלייך תור לייעוץ?

תודה

הוספת תגובה

• תגובה לנדב

ד''ר מאיה איש שלום
    28/04/2021

אני עובדת במאוחדת במודיעין או במרפאת DMC בצפון תל אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך מרפאת אנדוקרינולוגיה באיכילוב גם אפשרי?

נדב
    28/04/2021

בנוסף תודה על תשובותייך עד ואני מתנצל אם הכבדתי, המצב שלי פשוט גרוע מאוד ואני אובד עצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנדב

ד''ר מאיה איש שלום
    30/04/2021

אפשרי בהחלט יש שם רופאים מעולים. אני פשוט כרגע בחל"ת משם עד אוקטובר לפחות.
    אבל אני בהחלט חושבת שתוכל לקבל שם מענה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעב תמידי לאחר הוספת אינסולין
    בת7
    27/04/2021

מה שלומכם?
    עד לפני חודשיים השתמשתי רק באקטרפיד. הHA1C שלי היה 5.8 - שזה קצת גבוה אבל סביר. מידי פעם אחרי ארוחות גדולות היו לי עליות ולאקטרפיד לקח זמן להשפיע ולכן לפני כחודשיים הרופאה רשמה לי נובורפיד. מאז שהתחלתי את השימוש בנובורפיד אני לא מפסיקה לאכול. כל הזמן רעבה. בחודשיים האלו כבר עליתי 3 קילו - אני מודעת לזה שאני אוכלת יותר ממה שאני צריכה. אבל פשוט לא מצליחה להפסיק. זה כאילו אין לי שליטה בעצמי מאז שהתחלתי על האינסולין החדש. האם זו בעיה מוכרת? האם יש לזה פתרון?
    אני מעדיפה לחזור לאינסולין הישן ולהקפיד יותר על הארוחות מאשר להשתמש באינסולין שאמנם משפיע מהר - אבל לתחושתי גורם לי לאכול יותר ולהזדקק אליו יותר.
    אם קודם הייתי יחסית מקפידה על כמות הפחמימות (גם לארוחה וגם באופן יומיומי) - עכשיו אני כל היום מחפשת מתוקים ולא מצליחה לעצור את עצמי 😶 מה שגורם לי להזריק אפילו יותר ולהיות רעבה יותר וכו'.

אני יודעת שזה נשמע כאילו אני מאשימה את האינסולין באכילת יתר. אבל מעולם לא הייתה לי בעיה כזו לפני. אני אוהבת לאכול - אבל לא בצורה שכל היום אני מחפשת מתוקים ונשנושים.

כל עצה ועזרה תתקבל בברכה

הוספת תגובה

• אהלן בת7

אודי
    27/04/2021

כל הכבוד על הכנות!

עד לתשובת ד'ר איש שלום אכתוב משהו ברשותך

כל אדם שמזריק אינסולין (כולל מפתחי גוף שהרי אינסולין הינו הורמון אנבולי) מדווח על תשוקה חסרת מעצורים לפחמימות זמינות ומתוקים
    כמו כן עלייה משמעותית במשקל וקושי ניכר להפחיתו הואיל ואינסולין הינו הורמון איחסון ולכן בולם את שריפת השומן

חלילה לי מלהעיז על המלצה פרמקולוגית שכן איני מוסמך לכך ברם אתן לך טיפים מועילים ממש
    (מבטיח!)

לפני כל ארוחה תאכלי סלט גדול שייתפוס נפח גדול בבטנך וייתן תחושת מלאות לפני המנה העיקרית

תשתדלי להיות עסוקה...
    שכן ראש עמוס פחות נוטה להרהר באוכל...

פעילות גופנית תכניס אותך ל"לקטע" רציני של אחריות וממילא תקפידי יותר על צורת הצריכה שלך

אל תגניסי אויבים הביתה שכן אם הם בהישג יד בסוף מישהו יזלול אותם...

יש טיפולים תרופתיים מדכאי תיאבון ואפילו מעוררי בחילה... כלומר סלידה מסוימת מן האוכל
    ד'ר איש שלום ודאי תציע
    (כדאי לעשות הערכה תרופות מחודשת שכן אינסולין יכול במינונים גבוהים משמין והשמנה בעצמה היא גורם סיכון משמעותי ביותר למחלות קרדיווסקולריות)

נ.ב
    לא ציינת בת כמה את
    והאם סוכרת טייפ 1 או טייפ 2
    חיוני להשלים את הפרטים הללו להשלמת התמונה לפני מענה מקצועי של ד'ר מאיה)

בריאות!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאודי

בת7
    27/04/2021

תודה רבה על המענה! אני אשתדל ליישם את העצות שלך. חלק מהם אני מנסה כבר עכשיו. לגמרי צודק לגבי האויבים בבית. אני סוכרתית מטופלת באינסולין לאחר כריתת לבלב חלקית עקב היפראינסולימניה, ככה שזה לא ממש טייפ 1 אבל דומה. אני כבר יותר מעשור עם אינסולין וזו הפעם הראשונה שיש לי כזו תגובה.
    נמתין גם לתגובה של הדוקטור 🙂 אולי באמת הפתרון יהיה לחזור לייעוץ במרפאות סוכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לבת7

ד''ר מאיה איש שלום
    27/04/2021

ערב טוב
    אם לא היה גידול ברקע (היפאינסולנמיה) אלא היפרפלסיה אפשר באמת לשקול אנאלוג לGLP1 שבמנון נמוך ובמתן הדרגתי לא גורם לבחילה אלא מדכא תאבון. אם את בתת משקל זה לא רלונטי. אם יש עדין תפקוד לבלבי אפשר לחשוב על מעכבי DPP4. כתרופה שמפחיתה את הצורך באנסולין.
    בדומה להמלצתו של אודי, אני ממליצה להפחית צריכה של פחמימות ולחזור לתזונה הקודמת חלבונים ושומן מסייעים בתחושת שובע בנגוד לפחמימות שמביאות לתחושת רעב. הנובורפיד דווקא אמור לשפר את האזון כי עובד יותר מהר ומשפיע לזמן קצת יותר וכך מפחית את הסכון לעליות סוכר ולהיפוגקלמיות בעקבות השפעה ממושכת של האינסולין (בהשואה לאקטרפיד).
    כמובן שאם מזריקים יותר מעלים את הסיכון להפוגלקמיות ולעליה במשקל.
    האם את מקבלת אינסולין בזלי (ארוך טווח) גם שם אולי אפשר לשפר את האנסולין שאת מקבלת להביא לתגובה ממושכת ואחידה יותר במהלך היממה
    מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3 ותת פעילות בלוטת התריס
    טלי
    25/04/2021

האם נטילת תוסף אומגה 3 יכול להשפיע על בלוטת התריס ולשבש טיפול באלטרוקסין?

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

ד''ר מאיה איש שלום
    25/04/2021

אינני מכירה קשר. אך מומלץ ליטול אותם בנפרד (מבחינת הזמן לפחות שעה הפרש).
    את האלטרוקסין חשוב לקחת בבוקר בצום חצי שעה לפני אוכל/קפה או תה או כדורים אחרים או תוספים עם מים בלבד
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגסטרון והידרוקסי פרוגסטרון בת 2
    מור
    23/04/2021

שלום
    אני בת 23, מחזורים סדירים. משקל תקין ובריאה בדכ. ברקע שחלות פוליצסטיות במראה אולטרסאונד+מעט שיעור יתר.(במקומות הורמונליים כמו סנטר).
    ביצעתי בדיקות פרופיל הורמונלי ביום ה5 למחזור, כל הערכים תקינים ולא ממש מעידים על התסמונת עצמה.
    אבל יצאו לי 2 ערכים מעט חריגים (או שלא)- הפרוגסטרון יצא 3.6 שלפי הבנתי אמור להיות קטן מ2 בזמן מחזור
    והידרוקסי פרוגסטרון יצא 3.2 שראיתי שזה טיפה גבוה גם.
    השאלה שלי היא האם החריגות מעידות על משהו? ואם כן, האם זה חריגות שנובעות מהשחלות הפוליצסטיות או שיש מקום לברר על הפרעה אחרת בבלוטת יותרת הכליה שבגללה אולי גם יש את השיעור ? אציין שגם סובלת מאקנה ומטופלת כעת ברואקוטן.

הוספת תגובה

• תגובה למור

ד''ר מאיה איש שלום
    24/04/2021

את צודקת כדאי לשקול מבחן סנקטן 250 קג' טסט דינמי של שעה שמטרתו לשלול הפרעה ביותרת הכליה שמביאה להפרעות ההורמונליות שציינת וגם ההתסמנות הקלינית
    יש לבצע את הטסט ביום 2-5 למחזור והוא מבוצע באשפוז יום אנדוקריני או מרפאות יעודיות בקופה
    האם בדקו גם רמת טסטוסטרון אדרוסטנדיון וDHEAS?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מור
    24/04/2021

תודה רבה ד״ר מאיה!
    כן, כל מה שציינת נבדק ויצא תקין. אקבע תור ואבדוק 🤗
    האם ניתן לבצע את הבדיקה תוך כדי נטילת גלולות או עדיף שלא?(כרגע לא על גלולות ואמורה להתחיל לפ יהמלצת רופאת נשים)
    והאם המראה של השחלות הפוליצסטיות יכול לנבוע גם הוא מהבעיה בבלוטת האדרנל? ואז כביכול אין בכלל תסמונת שחלות פוליצסטיות אלא אבחנה אחרת שמביאה בנוסף גם למראה האולטרסאונד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למור

ד''ר מאיה איש שלום
    27/04/2021

בעיתי לבצע על גלולות עדיף ללא..
    יש לבצע ביום 2-5 למחזור
    וכן ההפרעה הזאת בבלוטת האדרנל יכולה להביא באופן משני לשחלות פולצסטיות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת , האם מאוזנת- בת 48
    שרון
    23/04/2021

שלום, בת 48 סוכרתית 11 שנה מטופלת בגלוקומין 3 ביום.
    בבדיקות האחרונות a1c 6.7 לעומת תמיד שהיה 6.2 ,בבוקר בצום 130.
    האם יש צורך להוסיף או להחליף תרופה ?
    התחלתי דיאטה ומקווה לטוב תודה שרון.

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת , האם מאוזנת- בת 48

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

ד''ר מאיה איש שלום
    24/04/2021

שנוי תזונתי ופעילות גופנית סדירה (כגון 150 דקות של פעילות ארובית - הליכה למשל ושעה בשבוע פעילות של תנגודת) יתרמו לירידה ברמות הסוכר
    קיימים היום טפולים לסוכרת שמעבר להורדת רמות הסוכר מסייעים בהורדת משקל, לחץ דם משפרים פרופיל שומנים מגינים על הלב וכלי הדם וכן על הכליות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• A1C + פעילות גופנית ואוכל בת 67
    מתעניין
    22/04/2021

שלום, מדובר באישה בת 67, אשר במשך כמה שנים יש לה קדם - סכרת. לפני כמה חודשים ההמוגלובין AC עלה ל 6.3, בהדרגה. היא התחילה לבצע יותר הליכות, עם שמירה על תזונה מופחתת פחממות "רעות". הערך ירד אל מתחת ל 5.7. כיום, אחרי כמה חודשים של פעילות פיזית נמוכה יותר, הערך חזר ל 6.3. סוכר בצום כל הזמן פחות מ 100.
    האם הגיע הזמן לקחת תרופות? האם לפעילות גופנית יש יותר חשיבות מהמנעות מאכילת מתוקים?

בנוסף, תרופות להורדת כולסטרול ולחץ דם. משקל עודף של כמה ק"ג.
    יש סיפור משפחתי של סכרת, לקראת גילאי 70, כך שיש כאן גם גורם תורשתי חזק.
    תודה.

הוספת תגובה

• תגובה למתעניין

ד''ר מאיה איש שלום
    23/04/2021

הן לתזונה והן לפעילות גופנית יש חשיבות בהפחתת רמות הסוכר. מבחינת פעילות גופנית שילוב של ארובי כגון הליכה ותנגודת (משקולות קלות) הוא האדאלי.
    בעקרון בטרום סוכרת אין התויה חד משמעית לטיפול תרופתי, אך אם טרום הסוכרת היא על רקע עודף משקל ניתן לשקול תרופות שמסייעות בהפחתת משקל וסוכר
    לאור ההצלחה שהיתה לשנוי הרגלי החיים אולי לעודד אותה לשוב לפעילות גופנית
    מבחינת התזונה אפשר לשקול חיבור חד פעמי למד סוכר רציף בכדי לראות את התגובה הגלקמית למזונות שונים
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יוגורט ביו 3% מותר למי שיש לו ערך סוכר חריג?
    רויטל
    22/04/2021

שלום רב,
    אני אוכלת כל ערב גביע יוגורט ביו 3% (200 גרם) ראיתי שעל הגביע כתוב שהוא מכיל 2.5 כפיות סוכר שמקורו בחלב וברכיביו . יש לי ערך קצת חריג מטווח הנורמה של סוכר (אני לא אוכלת ממתקים ולא לוקחת כדורים), האם גם אסור לי יוגורט ביו ?.
    מודה למפרע על תשובתך.
    רויטל

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

ד''ר מאיה איש שלום
    22/04/2021

אפשר גם למצוא יוגורט טבעי שיש בו פחות כפיות סוכר.
    אבל סהכ זו לא כמות גדולה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע קטן ביבור הציפורן לבוהן בכף רגל
    אודליה
    22/04/2021

שלום. לפני מספר ימים גילית פצע ממש קטן בחיבור של הציפורן לבוהן בכף הרגל, והיום אני רואה סימן שמתחיל עוד אחד באצבע ליד הבוהן, בכף הרגל. הפצע כואב, אדום, אך לא מדמם. בדיקת סוכרת שלי בחודש מרץ השנה היתה 104, לפני כן בגבולות 110 120, ובאחת הפעמים הקודמות גם 145, . אני שנים נמנעת מסוכר, ו בלי כדורים .רופא משפחה אמר לשים יותר לב ולא מצריך טיפול. האם בגלל הפצעים שגילית בחיבור בין הציפורן לאצבע, נובע מערך גבוה של סוכרת? אני אחזור על הבדיקה. בינתיים מרחתי משחה נגד זיהום. מה לעשות ? אין לי נימול בכף רגל ואין לי תופעות אחרות .
    בתודה,
    אודליה ( בת 84 בריאה ).

הוספת תגובה

• המשך- הפצע הקטן הוא בבסיס של הציפורן שמתחבר לבוהן

אודליה
    22/04/2021

רציתי להוסיף שהפצע הקטן הוא בבסיס הרחב של הציפורן במיקום שבו הציפורן צומחת ומתחברת לבוהן בכף הרגל. המקום כואב רק כשנוגעים בו . אציין שאני מסתובבת בגינה של הבית ,בסנדלים ...האם אחות של קופ"ח יכולה לאבחן אם זה קשור לסוכרת? או עלי לגשת לרופא? לפני חצי שנה ערך הסוכרת בבדיקה, היה 104.
    אילנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע

מאיר
    22/04/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיר,, לא מופיעה שום תשובה . רק השם שלך מופיע.

אודליה
    23/04/2021

שלום מאיר, לא כתוב כלום בתגובה שלך, מלבד השם שלך.
    אם כתבת משהו, אצא כתוב שוב. בינתיים אני מחכה , לתשובה של מנהלת הפורום.
    בברכה,
    אודליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע

מאיר
    23/04/2021

כדאי לפנות לרופא עור. אם מדובר ברגל סוכרתית לאורתופד מומחה ברגל סוכרתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיר, קיבלתי את תשובתך ומודה לך מאד.

אודליה
    23/04/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפיפות העצם בדיקה- בן 76
    רפי
    20/04/2021

שלום
    אני בן 76 תוצאות הבדיקה, עמוד שדרה תקין,
    ירך t score -1.7
    האם אני צריך לדאוג?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צפיפות העצם בדיקה- בן 76

הוספת תגובה

• תגובה לרפי

ד''ר מאיה איש שלום
    20/04/2021

אין מקום לדאגה אבל כן אולי כדאי לשקול טפול תרופתי בשל הירידה בצפיפות העצם זה תלוי בגורמי סכון נוספים שיש לך לשברים
    ממליצה להתיעץ עם אנדוקרינולוג
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד בגוף - נפילת סוכר? קדם סוכרתית
    ר.ס
    18/04/2021

אני קדם סוכרתית ללא תרופות.קורה שכתוצאה מאי אכילה בזמן הגוף מתחיל לרעוד האם זו תופעה שקשורה לנפילת סוכר? או בעיה אחרת בגוף

הוספת תגובה

• תגובה לר.ס

ד''ר מאיה איש שלום
    19/04/2021

את יכולה לבקש מד סוכר מהקופה ופשוט לבדוק בזמן ארוע
    אם הסוכר מתחת ל70 זו רמה נמוכה, מתחת ל55 רמה נמוכה מבחינה משמעותית יותר שמחייבת ברור
    אם הארועים מתרחשים אחרי אכילת פחמימות פשוטות לפעמים הלבלב מפצה על העליה ההתחלתית ברמות הסוכר מפריש אנסולין ביתר ואז יש נפילת סוכר מאוחרת וכדאי פשוט להפחית צריכה של פחמימות פשוטות במקרה כזה
    בכל מקרה כדאי קודם כל לבדוק אם בכלל מדובר בנפילת סוכר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת מיפוי בוטת התריס
    איציק
    18/04/2021

שלום רב ותודה רבה,
    לאחר בדיקת אולטרסאונד צווארי הופנתה אמא שלי למיפוי עם חומר ניגוד בבלוטת התריס ואלו הממצאים:
    בלוטה מעט מוגדלת, במיקום תקין עם קליטה לא הומוגנית ואיזורים של יתר ותת קליטה בשתי האונות.
    קיימת קליטה מוגברת באספקט ליטרלי של האונה השמאלית ובאיזור האיסטמוס- כנראה קשריות חמות דומיננטיות.
    קיימת ירידה בקליטה בבלוטת הרוק תת לסתית מימין.

אודה להסברך מה הפענוח אומר? ומה הטיפול הנהוג במקרה זה?

הוספת תגובה

• תגובה לאיציק

ד''ר מאיה איש שלום
    19/04/2021

לא ראיתי תשובת אולטרהסאונד אך בהתאם לתשובת המפוי אני מניחה שלאמך יש קשרים בבלוטת התריס חלקם מתפקדים ביתר ולכן הם "חמים" וחלקם לא מתפקדים "קרים".
    אם יש פעילות יתר של בלוטת התריס אפשר לשקול טיפול ביוד רדיואקטיבי במצב כזה או טפול תרופתי
    כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג/ית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקפטיזול בהריון
    נוני
    18/04/2021

שלום ד"ר.
    אני מאובחנת בגרייבס כבר 15 שנה כרגע מאוזנת .
    לפני שבוע וחצי גיליתי שאני בהריון אני נוטלת חצי כדור מרקפטיזול פעם ביום וגם ויטמין די.
    יש לי תור רק בעוד חודשיים לרופאה אנדוקרינולוגיה.
    רציתי לדעת האם יכול לגרום נזק לעובר על ידי לקיחת הכדור בתחילת ההריון??
    אני יודעת שברגע שרוצים להכנס להריון משנים כדור בעבר הרופאה שינתה לי תוצאות הבדיקות של הכבד לא היו תקינות וחזרתי ומרקפטיזול.
    בתודה מראש נוני.

לקביעת תור
    סגירה
    מרקפטיזול בהריון

הוספת תגובה

• תגובה לנוני

ד''ר מאיה איש שלום
    19/04/2021

בהריון בטרימסטר ראשון יש בהחלט העדפה לPTU בגלל סכון נמוך יותר למומים (שנדיר ב-2 התרופות). אך אם היתה הפרעה משמעותית באנזימי כבד בעבר תחת PTU אז בעיתי לשנות ואז כנראה יהיה כדאי להשאר עם מרקפטיזול ולנסות לתת את המנון המנמלי הדרוש אם בכלל.
    מציעה לנסות להקדים את התור לרופאה המטפלת כי בהריון השאיפה לערכי FT4 FT3 בגבול העליון של הנורמה ויתכן שיהיה ניתן להפחית מנון
    בנוסף בהריון בטרימסטר שני שלישי פעמים רבות יש רגיעה של מחלת הגרייבס ולעיתים ניתן להפסיק טפול או להפחית עוד את המנון
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק להרזיה בלבד- עלייה במינון
    הדס מרדו
    17/04/2021

שלום וברכה. אם את בת להורים רופאים כמו שאני חושבת אז את בטח מקסימה כמוהם ואולי משודרגת יותר😆
    שאלתי:אני מזריקה אוזמפיק 1 מג .התחלתי ביום ששי 0.25 לא מרגישה כלום כלום כלום .האם אני יכולה לעלות מינון על דעת עצמי .אני מבינה שזה מינון ממש מנימלי והוא נועד בעצם רק להסתגלות הגוף..או שאולי זה כי אני בעודף משקל גבוה מעל 40bmi
    מה דעתך ?

הוספת תגובה

• תגובה להדס

ד''ר מאיה איש שלום
    17/04/2021

תודה על הפרגון. אכן נחשת נכון לגבי ההורים
    לוקח כ-3 שבועות עד שרמת התרופה עולה ומגיעה לסטטוס קוו, בגלל זמן מחצית החיים הארוך (שבוע).
    אני חושבת שלפחות ב-3 זריקות הראשונות לא כדאי להעלות..
    אם אחרי 3 שבועות לא תרגישי כלום אז כדאי לשקול להעלות קודם (לא אחרי 4 שבועות) אני אישית דוגלת בשיטה של הזרקה בקליקים מתחילה אפילו בפחות (5 קליקים) וכל שבוע מעלה ב5 קליקים כאשר 19 קליקים זה 0.25 מג' 37 קליקים זה 0.5 ו74 קליקים זה 1 מג'.
    במזרק של 0.25 יש 8 מנות כך שאם את עולה ישר ל0.5 את יכולה אחרי 4 הזרקות פשוט להזריק פעמיים 0.25 (אחת אחרי השניה באופן עוקב) ויהיו לך עוד 2 מנות של 0.5 מג'. (0.25 פעמיים).
    חשוב לוודא שטכניקת ההזרקה נכונה יש שרות אחיות ללא עלות של החברה אולי כדאי שתצרי איתן קשר 1700504122
    כמובן שחשוב גם ליווי של דיאטנית ופעילות גופנית סדירה (בעיקר תנגודת) שעוזרים מאוד בתהליך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה