מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת איסוף קורטיזול בשתן והשפעה על תוצאותמירית27/08/2020
שלום ד"ר,
ציינת שגם בבדיקת איסוף שתן משאפים לאסתמה שמכילים סטרואידים עלולים להשפיע על הבדיקה.
אשמח לברר: האם הם בפועל מעלים את התוצאה או בפועל מורידים אותה? והאם גם בבדיקות רוק התוצאה לא אמינה?
והאם גלולות נגד הריון יכולות לשמש כטיפול לקורטיזול נמוך, ובאמת להעלות קורטיזול?
או שהן לא באמת מעלות קורטיזול בפועל ורק גורמות לבדיקות לא להיות אמנות בלי שום עלייה בקורטיזול לעומת המצב בלי הגלולות?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למירית
ד''ר מאיה איש שלום27/08/2020ערב טוב
לגבי המשאפים זה תלוי בסוג המשאף ונגזרת הסטרואיד שיש בו.
אין על כך מספיק מידע ככל הידוע לי
גלולות מעלות את החלבון שקושר את הקורטיזול אך רמת הקורטיזול החופשית נשארת ללא שנוי כך שבפועל פעילות הקורטיזול לא משתנה (כפי שנקבע לפי רמות הקורטיזול החופשי הזמין לפעילות)
אם יש חסר בקורטיזול נותנים נגזרת שלו בכדור (פרדינזון/הדרוקורטיזון וכו)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת dhea נמוכה על מה היא מעידה?רון26/08/2020
שלום רב,
אמא שלי בת 66 עם סכרת סוג 2 מאוזנת ולחץ דם מאוזן.
לאחרונה נמצאו שתי אדנומות באדרנל הימני 2 ס"מ ובאדרנל השמאלי 0.8 ממ.
לאור כך עשתה איסוף שתן שהדגים קורטיזול 0.91
יחסדל אלדוסטרון לרנין 1.5.
נשלחה למבחן דיכוי דקסאמתוזון נמוך הערך שהתקבל 62.
כעת ביצעה בדיקת dhea והתקבלה תוצאה נמוכה מהנורמה 0.42.
על מה הדבר מעיד? מה בדיקת הdhea בודקת?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרון
ד''ר מאיה איש שלום26/08/2020מבחן הדקסמטזון הוא גבולי אך בתחום האפור, לא ברור לי תוצאות האסוף שתן תוכל לבדוק שכתבת נכון .
האם הDHEAS נלקח לאחר הדקסמטזון? כי זה יכול להסביר את התוצאה הנמוכה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת dhea
רון27/08/2020שלום ד"ר,
תודה רבה על תשובתך, כתמיד המהירה והיעילה.
מדובר בבדיקת קוטיזול free בדיקה מספר 2536 אשר התוצאה שלה הינה 91.2, אכן רשמתי בשאלה הראשונה לא נכון.
בדיקת ה dhea לא נעשתה לאחר קבלת דקסאמתוזון. מה יכולה להיות הסיבה לתוצאה הנמוכה 0.42?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרון
ד''ר מאיה איש שלום27/08/2020מה הנורמה של הקורטיזול בשתן ויחידות המדידה? כי הנורמה לפי מעבדה ויחידות מדידה
לגבי DHEA הרמה יורדת עם הגיל
דווקא רמה גבוהה מדאיגה מחשש לממאירות באדרנל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצמות הרגליים ותחושה של שריפהנחום25/08/2020
שלום, כשאני עושה הליכות העצמות שורפות לי וכואבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנחום
ד''ר מאיה איש שלום25/08/2020מציעה לפנות לרופא המשפחה . שיבדוק את שורש הבעיה אם כאב ממקור גרמי/עצבי שרירי וישקול אם יש צורך בברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן לקורטיזול 24 שעות והשפעת משאפיםמירית24/08/2020
שלום ד"ר,
ראיתי שציינת שבדיקות קורטיזול אינן אמינות כשלוקחים משאפים עם סטרואידים לאסתמה, ולא סינקטן שגם מושפע.
האם איסוף שתן גם כן מושפע ממשאפים?
אני סובלת מעייפות לא קלה כמה שנים, והכל ממש נשלל...
בבדיקות הדם הקורטיזול בנורמה אך קרוב לטווח התחתון. חשבתי שזה אומר שזה בטוח תקין, וגם סינקטין... אך תהיתי בעצם עד כמה המשאפים יכולים להעלות את הערכים? יש על זה מידע כלשהו ובדקו את זה? או שזה לא ידוע בכמה המשאפים יכולים להעלות את המספרים בבדיקות האלו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למירית
ד''ר מאיה איש שלום25/08/2020בעקרון אסוף שתן לקורטיזול גם עלול להיות מושפע מהמשאפים בכל מקרה הוא לא מאבחן חסר הפרשת קורטיזול אלא נועד לאבחן עודף הפרשה..
תרגישי טוב
אפשר לשקול נסיון טיפולי קליני אם הערכים גבוליים, אם לא חבל להחשף לסטרואידים שלא לצורך מכוון שיש להם תופעות לואי כגון העלאת משקל, העלאת לחץ דם העלאת רמות סוכר וכו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הורמון גדילה נמוך מנורמהנחום24/08/2020
עשיתי בדיקה חוזרת ויצא 0.05
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה תוצאות
נחום24/08/2020שלום ערכים הם 0.1/3.0
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קורטיזול האם הערך תקין?ניב נחום24/08/2020
213.0 nmol/L האם התוצאה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לניב
ד''ר מאיה איש שלום24/08/2020תלוי באיזו שעה נלקח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנלקח בשעת הבוקר
ניב נחום25/08/2020טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לניב נחום
ד''ר מאיה איש שלום25/08/2020השאלה באיזו שעה משעות הבוקר. כי רמת הקורטיזול מתחילה לרדת אחרי שמונה בבוקר. הרמה יצאה גבולית לשמונה בבוקר אך אם נלקחה מאוחר יותר יתכן ותקינה. מציעה לפנות לרופא המטפל להמשך מעקב יעוץ לפי תמונה קלינית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנלקח בשעה 9
נחום25/08/2020בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנחום
ד''ר מאיה איש שלום26/08/2020אז כנראה תואם את השעה. צריך להתרשם קלינית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לקורטיול
נחום05/09/2020לא הבנתי שאלתי אם תקין
תגובה לנחום
ד''ר מאיה איש שלום07/09/2020קשה לומר בגלל שלא נלקח בשעה 0800 בבוקר צריך להתרשם קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת ג'אנק פוד במצב טרום סוכרתשאול23/08/2020
יש בעיה אם אני בטרום סוכרת לאכול ג'אנק פוד? (פלאפל לבד/שניצל וכאלה) וגם עוגות/ עוגיות בלי סוכר?
תגובה לשאול
ד''ר מאיה איש שלום24/08/2020עדיף לצמצם כי צריכה של מזונות אלו יכולה לתרום לעליה ברמות הסוכר, הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה יכולים לסייע במניעת הופעה של סוכרת במעל 50% מהמקרים
עדיף לבצע גם פעילות ארובית 150 דקות בשבוע לפחות ושעה בשבוע פעילות של תנגודת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן סינקטן מחויב להיות בצום של 12 שעות?שירי23/08/2020
סליחה ד"ר על ריבוי השאלות ותודה רבה. בסוף נתנו לי תור למבחן סינקטן. ברשת בהנחיות של בלינסון קראתי שאין צורך בצום, אך אני במכבי והאחות שקבעה את התור אמרה לי שאני צריכה להיות 12 שעות בצום.
האם באמת חובה צום? אני שואלת כי יש לי תנגודת לאינסולין וחוששת שהבדיקה גם תוריד את הסוכר, כי לעיתים יש לי היפוגליקמיה, במיוחד אם אני לא אוכלת מעל ל-3 שעות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשירי
ד''ר מאיה איש שלום24/08/2020אין הכרח בצום אפשר ליתר בטחון 6-8 שעות צום אין צורך ביותר רק צום של לילה
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי על דיכוי אדרנלישירי21/08/2020
לאחר 2 קורסי פרדניוזן שלקחתי לאסתמה, שבוע לאחר סיים ה 2.5 מ"ג פרדניזון עשיתי בדיקת קורטיזול שיצאה 263.
הערכים בנורמה אך מתקרבים לרף התחתון. אני כבר לא לוקחת גלולות שמשפיעות על הערכים (4 חודשים בלי) אך אני לוקחת משאף סימביקורט 160 8 שאיפות ליום. אשמח לברר: עד כמה משאפי האסתמה במינון כזה יכולים להעלות את הערכים, ועד כמה אני יכולה להתייחס לתוצאה כאמינה יחסית ולא לחשוש שיש לי דיכוי אדנרלי?
ואם עוברים עוד ימים ואני רואה שלחץ הדם תקין.... המלחים שעשיתי אתמות בבדיקות הדם תקינים... סוכר 72... חום הגוף תקין.. והעייפות היא רגילה(יש אנמיה). אז למעשה אפשר להיות רגועים ואין צורך ללכת לעשות את מבחן סנקטן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשירי
ד''ר מאיה איש שלום24/08/2020מבחן הסנקטן יסייע לראות אם את זקוקה לפרדניזון בזמן מחלה
גם הוא עשוי להיות משובש מהסימביקורט
הנושא נופל בתחום האפור וקשה לענות מבלי להתרשם קלינית לעומק ולהתעמק בהסטוריה הרפואית שלך
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני
על פניו כרגע אין סיבה לדאגה אך אם בזמן מחלת חום את חשה חולשה או עייפות קשה הייתי נוטלת 15 מג' פרדניזון ליתר בטחון
בימי המחלה המשמעותיים ואז מפסיקה
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורטיזול בבוקר האם הערכים בעייתים?שירי21/08/2020
שלום,
בכל בדיקות הדם בשנים האחרונות של קורטיזול הקורטיזול שלי היה 760 בערך, (יש שחלות פוליציסטיות) וזה היה עם גלולות נגד הריון ומשאפים לאסתמה. הפסקתי עם הגלולות, ולקחתי 2 קורסי פרדניזון לאסתמה בהפרש של חצי שנה. 40 מ"ג ל 10 ימים ואז כל שבוע ירידה של 10 מ"ג ועוד שבוע 5 מ"ג ועוד שבוע 2.5 מ"ג.
קיבלתי לעשות בדיקת דם כעבור שבוע מסיום ה 2.5 מ"ג לראות שאין דיכוי אדרנלי ויצא לי הפעם 263. זה בלי גלולות, אך עם משאף סימביקורט 160 8 שאיפות ביום, וזה בוצע ב 7 ועשרה בבוקר כי הזמנתי בדיקות עד הבית והאח החליט להקדים.
לחץ הדם תקין, אין חום ואני מרגישה את העייפות הרגילה שלי, לא משהו חריג(יש אנמיה ושינה לא איכותית).בת 38
האם הירידה הגדולה הזאת ל 263 מ760 כן עלולה להחשיד לדיכוי אדנרלי? הבנתי שבדיקות הדם לא לגמרי אמינות עם משאפים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשירי
ד''ר מאיה איש שלום21/08/2020הבדיקה הקודמת היא יחסית גבוהה בשל נטילת גלולות שמעלות חלבון שקושר את הקורטיזול ולכן את רמת הקורטיזול הכללי שנמדדת אך לא החופשי
כעת הרמה בנורמה אך אם יש חשש קליני לדכוי אדרנלי כדאי לשקול בצוע מבחן סנקטן 1 מקג'. שבודק את תגובת האדרנלים לסנקטן 1 מקג'.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ספריי סטרואידי עלול לשבש תוצאות בדיקת דם?שלי20/08/2020
עקב בעיה באוזן אני משתמשת בספריי סטרואידי מקומי לאף אבמיס כבר כמעט חודשיים כיום בערך 3 פעמים בשבוע ובהתחלה יותר ואמורה להשתמש עוד כחודש וחצי . אני רוצה לבצע מעקב של סוכר בצום ותפקוד בלוטת המגן שיצאו פעם קודמת גבוליים.האם התרסיס הסטרואידי עלול לשבש תוצאות של בדיקות כאלו?
תגובה לשלי
ד''ר מאיה איש שלום21/08/2020לא אמור לשבש.
כי החשיפה הססטמית נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר של 70 עם תנגודת לאינסוליןרעות20/08/2020
שלום ד"ר,
יש לי תנגודת לאינסולין שמטופלת שנים עם גלוקומין. הסוכר תמיד בנורמה, אך לראושנה יצא לי סוכר לאחר צום של 10 שעות 70 כאשר מ 70 זה הנורמה. האם זה אומר שאם הייתי עושה את בדיקת הדם שעתיים אחרי כעבור 12 שעות הגיוני שהיתה יוצאת לי תוצאה לא תקינה וזה היה נחשב היפוגליקמיה?
יש לציין שאני לא מנטרת את הסוכר. האם עדיף להתחיל לנטר אותו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרעות
ד''ר מאיה איש שלום21/08/2020דווקא בצום מתמשך יש לרב עליה ברמות הסוכר
הרמה שציינת תקינה
אבל אולי אין הכרח בגלוקמין שאת נוטלת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בערכי ויטמין די למרות נטילת תוסף בקביעותמאיה20/08/2020
שלום,
אני בת 38. שנים הויטמין די שלי יחסית נמוך,
אך לרוב מעל 20. לפני שנה יצא לי 22 והפעם לשם שינוי באמת התמדתי כל יום ולקחת 20 טיפות של 200 יחב"ל ויטמין d3 בכוס מים עם אוכל(שומני). היום קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם והויטמין די ירד ל 15.
האם זה עלול להעיד על בעיה או מחלה כלשהי מלבד בעיות ספיגה? והאם יש קשר לדלדול עצם?
כי יש לי התחלה של דלדול עצם עקב סטרואידים.
אני גם לוקחת נקסיום שהבנתי שלחלק מהויטמינים מפריע לספיגה.
תגובה למאיה
ד''ר מאיה איש שלום21/08/2020את אכן צורכת מנון גבוה של ויטמין D שלא תואם את הרמה שציינת בדם. האם יש צליאק? הפרעת ספיגה אחרת?
בכל מקרה מציעה לקחת ישירות לפה ולא בכוס כי אז חלק נאבד על הדפנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת השימוטו אצל טבעונית מה התפריט המומלץ?אורלב ליאורה20/08/2020
היי, הייתי סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס, ולאחרונה היא התהפכה , הבנתי שזה נקרא שימוטו, אני טבעונית , בחודש האחרון הפסקתי לאכול ולשתות ממוצרי סויה,צריכה עזרה בתפריט המומלץ
תגובה לליאורה
ד''ר מאיה איש שלום21/08/2020האם יש פעילות יתר כעת? או תת פעילות. בכל מקרה בשני המקרים אין מניעה משום מזון. במקרה של פעילות יתר כדאי להמנע מתוספי יוד בצורה לא מבוקרת. פרט לכך אין מניעה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ברמת הסוכור וסיבות אפשריותדינה19/08/2020
שלום,דוקטור !
עשיתי בדיקות שגרתיות בשל המעקב על כבד שומני.ספירת דם,CRP,תפקודי כבד תקינים לחלוטין.אבל רמת הגולוקס ירדה ל-57(תמיד סביב 85),רמת המוגלובין AC1(תמיד סביב 4.8).עד כמה הערך חריג?האם הירידה עלולה להיות קשורה לאדנומה קטנה בהיפופיזה?לפני שנתיים נאמר לי שאין צורך להיות במעקב בשל היפופיזה,כי הממצא לא גדל ובדיקות הורמונליות היו תקינות.
האם הירידה בסוכר עלולה להיות קשורה לאירוע שקרה יום לפני הבדיקה בו היו לי כאבי בטן ושלשולים?
בתודה מראש ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום21/08/2020אם יש ארועים של תסמינים של ירידת סוכר כגון רעב רעד הזעה אז כדאי לשקול ברור נוסף. יתכן שדגימת הדם עמדה מספר שעות לפני שהגיעה למעבדה והסוכר נצרך ע"י התאים במבחנה וירד באופן לא אמיתי. כלומר לא משקף את הרמה בדם.
צריך להתרשם קלינית מצורך בברור נוסף .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)