מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרדניזון והשפעה על קורטיזולמיכל15/04/2020
שלום,
כמה חודשים או שנים צריכים לעבור מקורס פרדניזון ראשון
על מנת שלנטילה בפעם השניה של קורס פרנידוזן זהה כבר לא תקרא קורס שני וזה יחשב קורס ראשון? הכוונה מבחינת הסיכוי לדיכוי אדרנלי והשפעה על הקורטיזול ובכלל.
אם זה כעבור 3 חודשים הבנתי שזה יהיה קורס פרדניזון שני , אבל תהיתי אחרי כמה זמן זה כבר לא ייחשב קורס שני.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום15/04/2020אינני יודעת נתונים מדויקים לגבי פרק זמן שאינו נחשב קורס שני מה שחשוב בכל קורס זה המנון של הטפול ומשכו
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטור איש שלוםרוחמה אופנר12/04/2020
אני חולה בסכרת כבר 16 בת 47. שנה ההיתי מאוזנת כמה שנים עים גלוקומין ובשנה האחרונה הסוכר בצום היה 170 בבוקר מטופלת באינסולין תחילה בנופרפיד 6 יחדות שלא הורידו את הסוכר ועכשיו לבמיר 12 יחידות בערב בכל זאת כמה אים סוכר גבוהה 200 בבוקר ומאז שלוקחת את הלבמיר כואב לי הראש האים זה תופעת הלוואי של הלבמיר ואים אני צריכה להחליף את האינסולין או כדורים המוגלובין מסוכרר 8 ליפני שהתחלתי אינסולין המוגלובין מסוכרר היה 6.7 האם האינסולין לא מתאים לי בתודה אשמח לתשובה. רוחמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרוחמה
ד''ר מאיה איש שלום13/04/2020צהרים טובים
אם הסוכרת היא סוג 2 אז יש היום טפולים חדשים שיכולים להתאים יותר מאנסולין כי הם לא מסכנים בעליה במשקל ונפילות סוכר. אם הסוכרת מסוג 1 אז יש היום אנסולינים טובים יותר מהלביר כי משפיעים למשך 24 שעות, לבמיר לרב לא מכסה 24 שעות.
אם את סובלת מעודף משקל כדאי להתיעץ אם אנאלוגים לGLP1 או מעכבי SGLT2 מתאימים לך
אם מדובר בסוכרת מסוג 1 אפשר לשפר את סוג האנסולין. אנסולין לרב לא גורם לכאב ראש
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור איש שלום
רוחמה אופנר13/04/2020תודה על התשובה המהירה יש לי סכרת 2 מההריון זה לא עבר ניסתי גראדינס וגם לא עשה לי טוב האם לנטוס אפשרי ולא מעלה במשקל כי אני סובלת מעודף משקל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרוחמה
ד''ר מאיה איש שלום13/04/2020מה לגבי תרופות בהזרקה חד שבועית כגון אוזמפיק/טרוליסיטי? האם ניסית מורידות יפה את הסוכר ומסייעות בירידה במשקל
כמו כן חשוב יעוץ דיאטנית לנסות לצמצם צריכת פחמימות וכן לבצע פעילות גופנית סדירה כגון הליכות 150 דקות בשבוע
בברכת בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור איש שלום
רוחמה אופנר13/04/2020כל הכבוד על ההענות המהירה תודה רבה לייק גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוצאות אלו נחשבות לסכרת הריון?דנה11/04/2020
אני יודעת שאם יש סכרת הריון, זה מגביר את הסיכוי לסכרת בעתיד גם לאם וגם לתינוק..
אני תוהה לעצמי אם אכן הייתה לי סכרת? או שהרופא רצה רק להיות זהיר..
התוצאות שהתקבלו בבדיקה של ה100
בצום 87,אחרי שעה 175,אחרי שעתיים 178
אחר י 3 שעות 132.זאת אומרת בדיקה אחת לא תקינה, שאר הבדיקות בגבול העליון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום13/04/2020אכן התוצאה אחרי שעתיים מעבר לנורמה. זה בהחלט שנוי במחלוקת אם להגדיר זאת כסוכרת. אך מציעה כן להתיעץ עם דיאטנית. ולהיות במעקב גניקולוגי/אנדוקריני. לא חושבת שאת צריכה להיות בחשש מהשלכות עתידיות לאור בדיקה גבולית לשקול השלמה של בדיקת המולוגבין A1C. בכל מקרה הקפדה על הרגלי חיים נכונים כגון פעילות גופנית סדירה הליכות 150 דקות בשבוע או פעילות ארובית אחרת ושעה פעילות של תנגודת וכן הפחתת צריכה של פחמימות מונעים הארעות סוכרת בעתיד במעל 50% (בהנחה שמדובר בסוג 2)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוצאות אלו נחשבות לסכרת הריון?
דנה13/04/2020ראשית תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי. ביצעתי את הבדיקה של A1c.. התוצאה 4.8..(בדיקה שבוצעה 3 חודשים אחרי הלידה). השאלה היא, מאחר ומחקרים מראים של אישה שהייתה עם סכרת הריון יש לה סיכוי לסכרת (50% יותר מכלל האוכלוסייה) ונתון מדאיג יותר היא שזה יגדיל סיכוי גם לתינוק, האם זה שהתוצאה שהתקבלה אחרי שעתיים היא גבולית ושאר התוצאות בגבול העליון. האם אני בקבוצת סיכון
זו?
במידה ותהיה תקופה שבה אני אגזים עם מתוקים(לא שזו התוכנית) האם זה יוביל בהכרח לסכרת בגלל התוצאות הנל? שואלת מאחר ואני חושבת 100 פעמים לפני שאוכלת עוגייה(טראומה מההריון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום15/04/2020הA1C שציינת תקין, בהנחה שהוא אמיתי, אם הסוכר בצום גם תקין אז כנראה הסכוי לסוכרת לא גדול לפי מדדים אלו. אין לי אפשרות מבלי לקבל אנמנזה מקיפה ולבדוק אותך לחוות דעה לגבי הסכון לסוכרת. אפשר פשוט לאכול פחמימות במידה. עוגיה אחת ולא 5...
להקפיד על פעילות גופנית סדירה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות בלוטת התריסנ10/04/2020
הי.
יש לי יתר פעילות בבלוטת התריס עוד לא קיבלתי את התוצאות הסופיות של המיפוי אך הרופאה אמרנ שזה כנראה גרייבס. יש לי מידי פעם התקפי חולשה מטורפים.. כאילו הידיים נפולות כאלה.. אני יכולה לעשות הכל רגיל אבל זה כאילו הידיים נהיות כבדות כאלה.. חולשה שתוקפת את כל הגוף. זה מלחיץ אותי נורא.. זה נורמאלי כשהבלוטה לא מאוזנת??
כמוכ אני מניחה שייתנו לי כדורים לאיזון. יש מה לדבר על לחכות שיעבור לבד או שתמיד צריך התערבות תרופתית?? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנ
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2020קשה לי להתיחס מבלי לבדוק אותך ולהתרשם קלינית. לרב בגרייבס בעיקר אם את סמפטומטית מקובל לטפל. אפשר גם לחשוב על תרופות מקבוצת חוסמי בטא לשפר את התסמינים שלך, בנוסף לטפול שאמור ל"האט" את פעילות בלוטת התריס
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור סכרת A1CSHANI10/04/2020
בוקר טוב ד"ר מיה מבירור מלפני חצי שנה A1C 6.2 מאז אני בודקת סוכר בבית (ללא דיאטה) בצום עד 80 שעה אחרי ארוחת בוקר/צהריים/ערב הכי הרבה 120 סוכר (כל הבדיקות שלי בצום תקינות) ברקע ניתוח קיצור קיבה אי ספיגה של ברזל
האם אני בהגדרת חולת סכרת? איזה בירור נוסף צריך לעשות? ולמה ה A1C יצא גבוה שהמדידות תקינות לגמרי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשני
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2020חסר ברזל יכול להביא לעליה בA1c שאינה אמיתית בהכרח.
אפשר לשקול להתחבר למד סוכר רציף באופן פרטי בכדי לוודא שאינך מפספסת עליות מאוחרות יותר ברמות הסוכר
אך כפי שתארת נשמע שרמות הסוכר תקינות
מועדים לשמחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון ביולוי הפוך ותוצאות קורטיזול בדםרעות09/04/2020
שלום,
השעון הביולוגי שלי הוא דיי הפוך. אני מתעוררת ב 12 ונרדמת לעיתים רק בחמש בבוקר. האם שעון ביולוגי הפוך כשלעצמו אמור לגרום לכך שבדיקת הקורטיזול ב 8 בבוקר תהיה לא אמינה אצלי כי הכי הרבה קורטיזול מופרש אצלי בשעה אחרת?
ובנושא אחר: האם עצם זה שישנתי רק שעה וחצי לפני הבדיקה יכול לגרום לבדיקה לא אמינה וולהעלאת הקורטיזול בגלל מחסור בשינה? פשוט יצא לי קורטיזול גבוה מעט מעל הנורמה בבדיקת הדם. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרעות
ד''ר מאיה איש שלום09/04/2020אכן חוסר שינה וסטרס אפילו מהדקירה לבדיקת הדם יכולים להביא לעליה ברמות הקורטיזול.
צריך לראות אם יש סיבה קלינית לחשוד בעודף קורטיזול.
בנוסף אם את מקבלת גלולות הן גם מעלות את הקורטיזול הכללי שנבדק בבדיקת הדם אך לא את הקורטיזול החופשי (שלא נבדק באופן שגרתי)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שימוש ב apidraדוד בראון08/04/2020
בעקבות ניתוח להסרת ציסטה בראש הלבלב-לפני 11 שנים נאלצתי להשתמש באינסולין ,ובהמשך גם ב tregludec .
לפני חודש וחצי (בעקבות שנים של ייעוץ במרפאות אנדו וסכרת ) כאשר נוכחתי כי למעשה אין התקדמות ובסה"כ זה עוד מאותו הדבר , הפסקתי את השימוש באפידרה כנסיון .
לאחר מספר ימים - עם תזונה מאוד קפדנית - ערכי הסוכר היו מצוינים , אפילו קצת נמוכים 80-100 בבוקר . וכך המשכתי בניסוי -תוך עדכון רופאת המשפחה.
אז למה אני פונה ?? הייתי מבקש לקבל טיפ לגבי סיכונים וכשלים אפשריים ואיך להימנע או לנטר את זה בזמן .
בתודה ואיחולי חג-שמח
דוד בראון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדוד בראון
ד''ר מאיה איש שלום08/04/2020צהרים טובים
נשמע אכן שאתה מאוזן אם אתה מקפיד לבדוק סוכר גם אחרי האוכל שם בעצם עלולות להיות עליות
השאלה כמה לבלב נותר, אם אתה על דיאטה דלה מאוד בפחמימות בגלל שהסירו חלק מהלבלב היתי שוקלת לרכוש מד קטונים מהאצבע (ניתן לרכוש פרטי מגפן מדיקל) רק ליתר בטחון כי במקרים של צום/מחלה/שתית אלכוהול ביתר/נתוח/התיבשות יתכן כן סכון מוגבר לחמצת קטוטית בנוכחות דיאטה דלת פחמימות. הסכון לכך קטן אך כדאי להיות מודעים
התסמינים של חמצת קטוטית הם חולשה בחילה הקאות כאבי בטן. במקרה כזה בדיקת קטונים בדם תתן מענה אם אכן זה קורה. ואז אם זה בשלב התחלתי הטפול הוא שתיה מרובה דווקא צריכת פחמימות והזרקה של אפידרה.
בברכת בריאות וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דוד בראון08/04/2020וואו איזו תשובת בזק , נהדר חיזקת את רוחי .
בכל זאת אחרי 10 שנים של הזרקות.
ת ו ד ה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנודתיות TSH בטרימסטר ראשוןטליה07/04/2020
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 9 בהריון (עובר אחד) ובבדיקת דם שעשיתי נמצאו ערכי TSH גבוהים - 8. נפגשתי עם אנדוקרינולוג שהמליץ על טיפול ביוטירוקס 100 פעם ביום. ביצעתי בדיקת דם נוספת 4 לאחר בדיקת הדם בה נמצאו ערכי ה-TSH הגבוהים ובבדיקה זו נמצאו ערכי TSH בגובה 4.33 בלבד כאשר ה-T3 וה-T4 תקינים. מאוד מתלבטת האם להתחיל את הטיפול ביוטירוקס או שמא אולי כדאי להיות במעקב שבועי/חודשי וכרגע לדחות את הטיפול ביוטירוקס. האם קיימת סכנה לעובר בשל התנודתיות בערכי ה-TSH?
תודה וחג שמח
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטליה
ד''ר מאיה איש שלום08/04/2020קשה לי ליעץ לך מבלי לראותך ולראות את הרקע. בכל מקרה נראה שהתועלת ממנון נמוך של איותירוקס ככל הנראה עולה על הנזק . יתכן שמנון של פחות מ100 ליום יספיק (למשל 400 עד500 בשבוע) שוב קשה לענות מבלי לדעת את משקלך.
לעובר יש בלוטת תריס פעילה רק בשבוע 18 אך שכדאי כן לנסות לשמור על ערכי TSH פחות מ2.5 עד אז שזו הנורמה בהריון
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ויטמיןd לחולי קורונהארז זאבי07/04/2020
שלום רב
ויטמין די ניתן לחיזוק העצמות.ידוע שבכמויות גדולות יותר של ויטמין d של אלפיים משפר את תיפקוד הבלוטות כולל אולי בלוטות לימפה לפי מה שקראתי עד רמה של10000 יחידות זה לא רמה טוקסית.
אולי כדאי לתת את זה לחולי קורונה שבלוטות הלימפה יעבדו חזק וככה מערכת החיסון תוכל להלחם יותר טוב בקורונה מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לארז זאבי
ד''ר מאיה איש שלום08/04/2020מיחסים הרבה סגולות לויטמין D אבל במחקרים התערבותיים לרב לא מצאו תועלת מעבר לעצם. אולי כי חלקם נעשו על מנונים נמוכים או באנשים ללא חסר. בכל מקרה 10000 יחידות ליום לאורך זמן כן יכול להביא לרמה מעבר לרצויה של ויטמין D, בנוסף באנשים עם הפרעה במשק הסידן יכול להביא לעליה ברמות סידן בדם
קשה לי להמליץ על משהו ללא הוכחות מוכחות שכן עשוי לגרום נזק
בכל מקרה למי שיש רמה לא מספקת ורמות סידן בדם תקינות אפשר בשקט לקחת 1000-3000 יחידות ליום. תלוי ברמת הויטמין D בדם.
חג שמח ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין d
ארז זאבי09/04/2020דר איש שלום
אבא שלי אחרי ניתוח של כריתת ערמונית ( פרוסטטה חלקית) לפני כמה שנים והוא אחרי כמה שנים התחיל לרוץ לשירותים בלילה כבר שנה מקבל ויטמין די 9800 יחידות כל יום והפסיק לרוץ בלילה לשירותים ורמת הקלציום שלו בדם תקינה לחלוטין בבדיקות דם לכן העלתי את הרעיון של מתן ויטמין די לחולי קורונה לשפר את תיפקוד בלוטות לימפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לארז זאבי
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2020מנון של 10000 יחידות ליום לאורך זמן כן יכול לגרום לרמה רעילה של ויטמןי D ולכן אני לא ממליצה עליו
בנוסף ההוכחות לגבי שפור תפקוד מערכת החסון שנויות במחלוקת במתן ויטמין D כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריסשני07/04/2020
שלום,
אני בת 37. לפני 13 שנים היתה לי תת פעילות של בלוטת התריס ברמה קלה. 6.5 בערך... טי 3 ו טי 4 תקינים. אז שקלתי 20 קילו יתר וקיבלתי יוטירס 100 מק"ג. איתו התוצאה ירדה מתחת ל 1.5 וגם לא לקחתי כל יום לעיתים.
רציתי בבקשה לברר: היום אני שוקלת 63 על 1.64. האם המשקל שירד אמור להשפיע על המינון?
והאם באופן עקרוני אין בעיה לקחת נאמר בראשון ואז רק ברביעי שוב? או שזה מסוכן?
תגובה לשני
ד''ר מאיה איש שלום08/04/2020המנון הוא שבועי כך שאפשר לא לקחת כל יום. המנון אכן תלוי משקל אז כדאי לבדוק TSH ולהתאים מנון בהתאם. בעקרון ערך היעד לרב בין 1-2
בברכת בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן לקורטיזוליעל05/04/2020
שלום,
אשמח לברר: קראתי כאן שכשלוקחים משאפים לאסתמה בדיקות הקורטיזול לא אמינות.
1. האם איסוף שתן 24 שעות כן נחשב אמין עם משאפים?
2. האם התוצאה עם משפאים של בדיקות הדם יכולה לתת תמנה על מגמה בכל זאת? אם נאמר הקורטיזול בה יצא בנורמה אך גבוה אז לא סביר שהוא נאמר נמוך?
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום05/04/2020אסוף שתן לקורטיזול נועד לאבחן עודף קורטיזול ולא חסר
בדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבוקר עוזרת לאבחן חוסר קורטיזול
ואם יש צורך נעזרים בהתאם לתוצאה במבחן נוסף לגרוי האדרנלים
עדיף כמובן לבצע ללא משאף באותו בוקר, לקחת אותו אחרי בדיקת הדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסגלי04/04/2020
שלום.
אני עם תת פעילות כבר שמונה שנים .
נוטלת אלטרוקסין באופן קבוע.
עובדת במעבדה שעכשיו נכנסה למערך בדיקות קורונה. האם אני נחשבת בקבוצת סיכון? האם יכולה לקחת חלק בעבודת המעבדה בתקופה זו?? אשמח לתשובה. תודה גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלי
ד''ר מאיה איש שלום05/04/2020אין מידע בנושא. אז קשה לי לענות לך
בכל מקרה מטופלים עם השימוטו עד כה לא דווחו בקבוצות הסכון אך לא בטוחה שהנושא נבדק
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריס וקורונהאור03/04/2020
שלום
רציתי לדעת האם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס מהווה מחלת רקע מבחינת אוכלוסיה בסיכון לסיבוכים ממחלת הקורונה? (כפי שנכתב שסכרת מעלה סיכון לסיבוכים מקורונה)
אני בת 42 ולוקחת כבר מספר שנים אלטרוקסין עקב תת פעילות של בלוטת התריס. האם אני נחשבת אוכלוסיה בסיכון?
תודה אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאור
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2020אין מידע בנושא אך כפי הנראה אין סכון מוגבר בחולים עם השימוטו
שוב לא נבדק אבל לא עלה בנתיים כקבוצת סכון
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בייצור הקורטיזול שעלולה להיות מסוכנתיעל03/04/2020
שלום,
אני אמורה לקחת קורס פרדניזון שני לאסתמה הפרש של חודשיים אחרי שהראשון לא עזר מספיק. אני חוששת שאולי הפעם הגוף ייצר פחות מידי קורטיזול או לא ייצר בכלל אחרי שאפסיק. האם במקרה כזה אם קורה, ישנם תסמינים שאמורים לקרות ואוכל לדעת?
בדיקות דם לקורטיזול נראה לי שבעייתיות כי אני לוקחת משאפים גם. כמו כן, סובלת מעייפות כרונית עקב הפרעת שינה כרונית אז האם בעצם אמורה להיות עייפות הרבה יותר קשה?
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2020התסמינים הם חולשה כללית כאבי פרקים
נכון בעיתי לבצע בדיקת קורטיזול תחת משאף אלא אם תבצע ורק אחרי הבדיקה תקחי את המשאף שמכיל סטרואידים של הבוקר
שוב אחרי קורס שני בדרכ זה לא שכיח
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי בן 34 חולשהמתן02/04/2020
שלום אני כבר שנה מרגיש מאד חלש. עייף. פעימות מוקדמות. חולשה נוראית עשיתי בדיקות דם לבלוטת התריס מה את יכולה להגיד לי על זה? תודה
FREE T4 12.17 PMOL/L
FREE T3 5.90 PMOL/L
TSH 4.89 µIU/mL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למתן
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2020איני יודעת באיזו מעבדה בצעת (של איזו קופה) לכל אחת נורמות קצת שונות על פניו נראה תקין. לשקול ברור נוסף לחולשה כגון ספירת דם מאגרי ברזל, B12 רמת קורטיזול בשמונה בבוקר
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)