מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- MF וקרישותסיון20/08/2012
שלום רב, אני בת עשרים , הייתי חולה בMF עברתי טיפולים וסיימתי לפני כחצי שנה.
יש לי עבר במשפחה של קרישות דם וביקשתי לעשות בדיק לפני לקיחת גלולות.
יש לי כל מיני חריגות בנורמה, אבל כרגע אני לא יכולה לצרף את הקובץ.
רק שאלה אחת, האם יש קשר בין קרישות דם לMF (MYCSIS FUNGOIDES)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MF וקרישות - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ21/08/2012לא ידוע לי על קשר ישיר בין מיקוזיס פונגוידס לבין הפרעות בקרישה ביחוד עם ספור משפחתי שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לאשה בת 77דוד17/08/2012
שלום רב אימי בת 77 , בדיקות הדם שלה לא נראות תקינות מזה כשנה לאט לאט יורד לה ההמוגלובין מ 12.3 ויותר, לפני שבוע 11.4 והשבוע 11. יתר התשובות : טרנספרין 177, rbc 3.43 ה hct=33.8' ה lym = 15.5' ה mcv= 98.5' ה mch=32.1' ה wbc= 5.1' הפריטין 64, ברזל 70, ח. פולית 30.8 וכן הb 12 תקין. מה דעתכם על הבדיקות , הרופא שלח אותה לu/s של הבטן והטחול, וכן להמטולוג והזכיר איזה סינדרום שיכול אולי להתאים, מה זה יכול להיות. האם לתרופות יש קשר לירידה כמו אלטרוקסין
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לאשה בת 77 - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ21/08/2012מה עם ספירת הטרומבוציטים? אפשר לעשות אולטראסאונד של הבטן לא נראה לי קשר לאלטירוקסין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובד עצות ומבוהל מהסימפטומיםאייל17/08/2012
בן 28,יש לי כחצי שנה צמרמורות בגוף ובראש, מתגברות במתן שתן או ישיבה בשירותים או במהלך התרגשות כלשהי.יש רגישות יותר מבשנים קודמות לקור ולחום
בשבועות האחרונים עייפות וחולשה לא מוסברת בחלק מהימים בשבוע,לא קבוע(אולי כדורים לחרדה שלקחתי פה ושם אבל זה היה בימים שאחרי)
יש לי כבר שנים גוש ליחה בגרון שלא מוצאים סיבה,לפעמים קוצר נשימה,קושי בדיבור ממושך
בשנה האחרונה גם היה לי קשה לעסוק בספורט כי משהו עוצר אותי,מאין תחושת כבדות למרות שספורט מתון הצלחתי לעשות לעיתים
בשבועיים האחרונים יש לי בעיה שיוצא דם מהחניכיים ואני לא מצליח עדיין לטפל בזה,למרות הקפדה,וטיפול אצל רופא שיניים, ניסיתי כבר את כל התכשירים ורופא אחד אמר לי שאקח אנטיביוטיקה. גם אחרי צחצוח וגם כשקם בבוקר יש דם
מבדיקת דם שעשיתי לפני חודשיים וחצי רק הלימפוציסיטיס היו גבוהים. וגם בשתן הלויקוסיטיס היו גבוהים
איך היית מתרשם ממקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובד עצות ומבוהל מהסימפטומים - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ21/08/2012רצוי להתייעץ עם רופא פנימי לא באמצעות המחשב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער חזקה. יש קשר ללוקמיה?עינב16/08/2012
שלום רופאים יקרים,
בת 45. עברתי השתלת מח עצם לפני שנתיים עקב לוקמיה AML שלאחריה הופסק המחזור והתחילו תופעות גיל המעבר.
מאז אני מרגישה שהשיער מידלל והולך בקצב מסחרר. אני מאוד מדוכאת מכך כי ממש רואים לי את הקרקפת והשיער דליל ביותר וזה הולך ומחמיר עם הזמן.
אני לוקחת אויאנה מדי יום וזה עוזר לי להפחתת גלי החום, אך מה עם השיער?
האם יש קשר בין הלוקמיה והכימותרפיות וההשתלה, לדילול השיער? או שזה בעקבות הפסקת המחזור ותופעות גיל המעבר?
ומה ניתן לעשות בכדי לעצור את הנשירה החזקה? (אני רואה שערות גם על הכרית, וכמובן גם כשמסתרקת וחופפת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער חזקה. יש קשר ללוקמיה? - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ21/08/2012יש קשר בין הטיפול שקבלת לבין נשירת שער רצוי להתייעץ עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהמיכל16/08/2012
לאבי (בן 78) יש תוצאת בדיקה שמראה על אנמיה:
כ. דם אדומות: 4.41 , המוגלובין: 12.8,
HCT 40.1,
תקין MCH,
מעט נמוך MCHC,
פריטין נמוך מאד (11), טרנספרין גבוה (385)
MCV ובי 12 - תקינים. שאר מדדים של ספירה: תקינים
הרופא טען שבשנתיים האחרונות מדדי האנמיה במגמת ירידה איטית ולכן שלח אותו לגסטרו כדי לשלול אפשרות של דימום סמוי במע' העיכול והוא הופנה ראשית לבדיקת קולונוסקופיה.
מבחינה פזיולוגית: אבי חש עייפות קלה בזמן האחרון אך לא קיצונית, אין חיוורון משמעותי או קוצר נשימה.
ראשית, האם יש מניעה שיקח כבר מעכשיו ברזל, גם לפני ביצוע הבדיקה. שנית -
האם יתכן שסוכר גבוה בדם במצב בינוני (124 בצום כשכבר נוטל מטפורמין) והמוגלובין מסוכרר גבוה (7.2) יכולים לשבש ספיגה של ברזל וחיבור יעיל של המינרל להמוגלובין.
או שפשוט יתכן שבגיל מבוגר ישנו שיבוש בספיגה של ברזל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ16/08/2012אכן רמת הפריטין נמוכה אך כל יתר הבדיקות לא מצביעות על חוסר כדוריות אדומות או על חוסר ברזל מה רמת הברזל? האם נבדקה? אין קשר בין ספיגת ברזל וסכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה
מיכל16/08/2012הרופא לא נתן הפניה לברזל אלא טען שברגע שהפריטין נמוך זה אומר שרמת הברזל בגוף נמוכה. אני עוסקת באחד מתחומי התזונה ויצא לי לראות מספר בדיקות שבהן רמת הברזל בדם תקינה ואפילו גבוהה ועדיין יש חוסר בהמוגלובין, כלומר שמשהו בהיקשרות הברזל לא תקין. האם לבקש בכל זאת מהרופא לבצע בדיקת IRON?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דם וגנטיקהמור14/08/2012
שלום,
לי ולבן זוגי יש בעיה בקרישת הדם. אצלי יש מחסור בגורמי הקרישה (חוסר בפקטור 7) ולבן זוגי יש יתר קרישת דם, (הוא נוטל קומדין באופן קבוע) .
אני יודעת ששני הגורמים האלו הם גנטיים ורציתי לדעת האם השילוב של השניים מסוכן (מבחינת הריון והעובר) או שדווקא להפך? הוא יכול ליצור מצב מתוקן של קרישה נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם וגנטיקה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ14/08/2012צריף לברר מה ההפרעה אצל בן הזוג אני מציע להתייעץ עם מומחה בקרישת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישת דם וגנטיקה - תגובה
פרופ` אלן ברבי14/08/2012מחסור בחוסר פקטור 7 יכול לעבור גנטית, אך אם החוסר חלקי יש פחות סיכון.
בקשר לבן זוג לא ידוע על איזה פגם מדובר מולד או נרכש. צריך לשאול לרופא שרושם הקומדין. בנוגע למצב הילוד אין לי תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Eosinophils גבוה מהנורמה ליביויקטוריה14/08/2012
שלום, בני בן 8 סובל מכאבי בטן חזקים מדי יום, עשינו בדיקות: שתן, צואה וספירת דם, התוצאות יצאו תקינות חוץ מ- Eosinophils יצא 9.2%. Neutrophils %-37.9 ברצוני לדעת מה התוצאות אומרות ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Eosinophils גבוה מהנורמה ליבי - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ14/08/2012יכול להיות כי קיימת רגישות יתר למזון מסויים ורצוי להתייעץ עם רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם
יעל14/09/2012שלום רב, אני בת 35 מזה כשלושה שבועות יש לי גירודים בעור בעיקר בשעות הערב . לאחרונה שמתי לב גם לשטפי דם הבאים והולכים במקומות הגירוד. בדיקת הדם- תקינה, למעט Eosinophils % - 8.8 ונויטרופילים - 7.2 . טרומוציטים- 215. הייתי אצל רופא עור לפני כשבועיים שהתרשם מאלרגיה ונתן כדור בשעת הערב - telfast וקרם צטומג למריחה. תפקודי הקרישה תקינים (inr 0.96). עד כה ללא הטבה. אני מאד לחוצה מהתופעות הנ"ל ובמיוחד בגלל שטפי הדם. תודה על ההתייחסות ושנה טובה ובריאה, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ16/09/2012הבעיה היא האלרגיה ולא להפרעות בקרישה כדאי לחזור לרופא העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ארוכה וקרשתיות יתריעל13/08/2012
שלום רב. אני מאובחנת עקב סיפור משפחתי כהטרוזיגוטית לפקטור 5. בת 45,עם 3 הריונות תקינים בעברי.בסתיו הקרוב אני צפויה לנסוע לראשונה בחיי לארה"ב כאשר משך הטיסה הינו 12 שעות. האם פיצול הטיסה לשתיים (5 שעות ו7 שעות) באמצעות נחיתת ביניים של 24 שעות מומלץ? האם טיסות קצרות יותר אך בהפרש של יממה עשויות להוריד את הסיכון הכרוך ביצירת קריש דם?לחוות דעתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ארוכה וקרשתיות יתר - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ14/08/2012במידה ומדובר בממצא מעבדתי בלבד לא צריכה להיות בעיה בזמן הטיסה רצוי ללכת מספר פעמים במשך הטיסה לאורך המטוס על מנת לזרז את זרימת הדם נסיעה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפאין- ברומליןאסתר10/08/2012
סרטן שחלות לאחר כימותרפיה
מקבלת קלקסן 100
מה דעתך על אכילת פפאיה מכיל פפאין אנזים בעל פעילות קרישה ?
או אננס שמכיל ברומלין עים פעילות מדללת דם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפאין- ברומלין - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/08/2012בודאי לא מזיק!! למפיה תכונות של מנטרלי עקה חמצונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ב b12רחל שקדי10/08/2012
בדיקת הדם שלי מראה עודף ב-b12 :
1782 pg/ml
haemoglobin:
10.6gm/dl
M.C.V:
76 CUMM/CELL
M.CH
19 pg/rbc
mchc
25%
מצד אחד יש לי חוסר דם ומצד שני עודף של b12.
הודה לכם לקבל חוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף ב b12 - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/08/2012כדאי לבדוק ברזל פריטין וחומצה פולית לפני מתן תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר תוצאות חריגותגלית08/08/2012
שלום, אני בטיפולי פוריות. עברתי בדיקת קרישיות יתר ובינתיים הגיעו חלק מהתוצאות, ביניהן 2 חריגות: בטא 2 גליקופרוטאין 1 gg יצא 8.3 (נורמה 0-5), ובטא 2 גליקופרוטאין 1 gm יצא 5.5 (נורמה 0-5). מה התוצאות הנ"ל מעידות? כמו כן את הבדיקות ביצעתי 5 ימים לאחר ניתוח גניקולוגי קצר שעברתי, האם יש לכך השפעה על תוצאות הבדיקות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר תוצאות חריגות - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/08/2012אין השפעה של הניתוח. יש עדות לנוגדנים נגד מנגנון הקרישה .
צריך לחזור לרופא שביקש את הבדיקות להשלמת הבירור והנחיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה
גלית08/08/2012תודה על תשובתך. האם תוצאות בדיקות אלו בלבד יכולות להעיד על בעיה בתהליך השרשת עובר ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוךע07/08/2012
שלום רב,
בת 35. בבדיקת דם נמצא-
iron - 57
HB - 12.1
MCHC - 32.2
B12 - 615
Ferritin - 16
אני סובלת מעייפות ונשירת שיער.
האם כדאי לקחת ברזל? איזה סוג וכמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין נמוך - תגובה
פרופ` אלן ברבי07/08/2012בסך הכל רמת המוגלובין סבירה. יש עדות לחוסר ברזל . אפשר לשפר המצב בלקיחת כדורי ברזל מסוג פולקס או פריפול 1 ליום לפני אוכל עם כוס מיץ במשך חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון בהריון ופקטור 5 ליידןאלינור8107/08/2012
שלום
אני בת 31,הריון ראשון שבוע 5 לאחר איקקלומין+אוביטרל+הזרעה.
אני סובלת מהשמנת יתר ונשאית לפקטור 5 ליידן הטרוזיגוטי.
ללא DVT PE או הפלות בעבר.הקרישיות יתר נבדקה לפני התחלת גלולות עקב אב שעבר אירוע מוחי לפני גיל 50. כמובן שלא נטלתי גלולות מאז הגילוי.
עקב שלב לוטאלי קצר אני משתמשת בפרוגסטרון וגינאלי מההזרעה ואמשיך לפחות עד שבוע 8-10.
האם כדאי לי לקחת קלקסן בזמן השימוש בפרוגסטרון ואם כן במינון 40 מ"ג פעמים ביום או פעם ביום?
הא כדאי לי לקחת כל ההריון או רק לאחר הלידה ?
תודה וסליחה על המלל הרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון בהריון ופקטור 5 ליידן - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ07/08/2012נא להתייעץ עם מומחה לקרישה גם לגבי המשך הטיפול בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת d dimerאלמוני05/08/2012
שלום רב ד"ר,
לפני שנה זוהה אצליdvt ברגל שמאל,טופלתי בקומדין ושאר בדיקות...
תודה לאל אני מאחורי המקרה והכל תקין.
רציתי לדעת האם עליי לבצע בדיקת d dimer אחת לחצי שנה?אחת לשנה?
מה אתה מייעץ לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת d dimer - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ05/08/2012האם מצאו סיבה ל-dvt בבדיקות הקרישה?? למה דוקא בדיקת di dimer?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצאו את הסיבה
אלמוני06/08/2012מה שזכור לי היה בעיקר חשוב לרופאה לדעת מה מצב ה d dimer
לכן אני רוצה להתייעץ האם עליי לעקוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגפרןורד03/08/2012
אבי ,חולה סרטן ערמונית גרורתי שהתפשט לכבד .
האם אפשר לקחת מגפרן,אם יש ירידה של טרומבוציטים 20.000,
אבא לוקח מיגייס להגברת התאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגפרן - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/08/2012לא מכיר התרופה . לכתוב בלטינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)