מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- etopanארנון23/06/2008
כתוצאה מכאבים חזקים בגב תחתון אני מטופל etopan xl במקביל אני נמצא במעקב במחלקה המטולוגית כתוצאה מהמוגלובין נמוך (11.6).
שאלתי,
האם יכולה להיות השפעה על יצור ההמוגלובין מטיפול של 10 ימים ב etopan.
ממתין לתשובה,בתודה.
ארנון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר etopan
ד''ר אינה צורן-רוזנטל29/06/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- , בדיקות דםלאה לוי22/06/2008
בבדיקה שגרתית תוצאות הבדיקה היו pltנמוך כ120 mpv גבוה got gpt קצת גבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר אינה צורן-רוזנטל29/06/2008רצוי לחזור על הבדיקות עוד חודש, ולהבדק ע"י מומחים מתאיים במידה והשינויים ממשיכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה CTP לשעבר.רועי22/06/2008
שלום, שמי רועי לפני כ-13 שנה עברתי ניתוח לכריתת תחול לאחר שהייתי חולה ב- CTP, מאותה תקופה מערכת החיסונים שלי מאוד פגיעה ואני רגיש ביותר למחלות ולוירוסים בעיקר בתקופת החורף, כיום אני משרת בצ"ל למרות מחלתי בעבר (פרופיל 45- רפואי), הבעיה היא שאני מבצע שמירות בבסיס ובכל פעם שאני שומר בעיר בתקופת החורף מיד לאחר מכן אני חולה, רציתי לדעת האם באמת יש לזה קשר למחלה שהייתה לי והאם אני יכול ע"פ הסתמכות רפואית לבקש פטור מהשמירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, התכוונתי ל- ITP
רועי22/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה ITP לשעבר
ד''ר אינה צורן-רוזנטל29/06/2008לאחר כריתת טחול ישיותר נטיה לזיהומים חיידקיים ולא וירליים. אם אינך מקבל כל טיפול תרופתי לא נראה כי יש קרש ל"התקררויות" בחורף. אך עדיף להבדק בצורה מסודרת אצל רופא פנימי ולפני בקשת פטור משמירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת יתרחסוי20/06/2008
שלום רב,
עברתי הפלה בחודש 7 וביצעתי בדיקת דם לקרישת יתר.
נמצא MTHFR C677Tהומוזיגוט. וכל השאר תקין, כולל רמת ההומוציסטין בדם.
בבדיקת PM לעובר נמצא שהסיבה היתה קריש דם בשליה.
מה זה אומר לגבי ההריון הבא? האם אני יצטרך לקחת טיפול כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת יתר
ד''ר אינה צורן-רוזנטל29/06/2008אין תמימות דעים לגבי טיב הטיפול במקרה זה, יש להועץ בגניקולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמיכל19/06/2008
שלום, שמי מיכל ואני בת 30 בעבר היה לי מחסור בפקטור . 11בדיקות דם שעשיתי עכשיו חזרו כאשר הערכים הבאים גבוהים:
aptt-sec-42.6
apt 36.2
רציתי לדעת מה זה אומר? האם יש קשר בין הדברים? האם עלי לעשות משהו מיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר אינה צורן-רוזנטל22/06/2008חסר פקטור 11 מסביר את השינוי בתוצאות בדיקות קרישה, האם יש לעשות משהו זה תלוי ברמת פקטור 11, נטיה לדמם ופרוצדורות חודרניות, בכל מקרה יש לקבל יעוץ מסודר של המטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת-קרישה בהריון?שירי19/06/2008
שלום,
אני בשבוע 28 להריוני השני.
בימים האחרונים היו לי שני מקרים של דימום מהאף ומקרה נוסף של דימום מהשפה, ללא כל טריגר חיצוני. בנוסף, יש ליעדיין סימנים של המטומה בעקבות בדיקת דם שעברתי כבר לפני שבועיים וחצי.
האם ייתכן שיש הפרעה בקרישת הדם? האם ישנן בדיקות שניתן לעשות במהלך ההריון?
עלי לציין שאותן בידקות דם שגרתיות שערכתי לפני שבועיים וחצי היו תקינות, למעט רמות נמוכות של ברזל (המוגלובין 9.4, פריטין 13, המטוקריט 28.4).
אני חוששת בעיקר מדימום שעלול להתפתח בלידה.
תודה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת קרישיות בהריון
ד''ר אינה צורן-רוזנטל22/06/2008שכיח לראות דימומים מריריות בהריון לעור עליה בנפח הדם, אולם על מנת לשלול כל ספק יש לבדוק ספירת טסיות ותיפקודי קרישה בסיסיים ולפי התוצאות להלחיט על המשך בירור וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
שירי23/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין מעט נמוךשרון19/06/2008
שלום!
בבדיקות דם שביצעתי אתמול נמצא כי ההמוגלובין שלי הוא 11.9 (נורמה 12) וה- RBC 4.13 (נורמה 4.2). כל שאר הספירה והכמיה תקינות. כולל ברזל (IRON, לא נבדק פריטין) ו- B12
יש סיבה לדאגה?
משיטוט און ליין עולה החשש לסרטן מח עצם או דרכי עיכול....
הגעתי לבדיקה בעקבות כאבים בבטן עליונה, אני סובלת מרפלוקס. בבדיקת גסרוסקופיה לפני שנה הכל תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין מעט נמוך
ד''ר אשר וינדר19/06/2008רמת ההמוגלובין שלך לכשלעצמה לא מדאיגה. במיוחד בנשים צעירות המדממות מידי חודש ערכי ההמוגלובין נמצאים נמוך מהנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישות יתר וגלולותלין19/06/2008
שלום
הנני סובלת מקרישות יתר ועל כן נאסר עלי ליטול גלולות,
שאלתי היא : האם גלולות שנוטלים בזמן הנקה שאינם מכילים פרוגסטרון מותרים למי שסובלת מקרישות ויכולים לשמש כאמצעי מניעה קבוע ?
יום טוב!
לין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר וגלולות
ד''ר אינה צורן-רוזנטל19/06/2008המרכיב העיקרי בגלולות שמגביר את הקרישיות יתר הוא דווקא אסטרוגן. בכל מקרה אין לטול גלולות למניעת הריון בנוכחות קרישיות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאחר הפלותמאירה18/06/2008
אני אחרי 3 הפלות בשבוע 5-6. להלן תוצאות בדיקות הדם שעברתי:
LAC SCREEN MIX 39.1 SEC
LAC CONF.MIX 34 SEC
LAC MIX RATIO 1.15 RATIO
התוצאה התקבלה לאחר תוספת פלזמה תקינה
fsl (seconds 35.8 sec
FSL RATIO 1.09
INR 1.04 RATIO
PTT 29.5 SEC
PT % 93%
PT SECONDS 11 SEC
ANTITHROBIN 110%
NORMAL RANGE 75-122% ACTIVITY
PROTEIN C 121.3%
NORMAL RANGE 69.1-134.1%
APCR 2.32 RATIO
NORMAL RANGE 2.18-3.38
FREE PROTEIN S 67.1%
ANTIPHOS . IGG 1.1
ANTIPHOS . IGA 2.84
ANTIPHOS . IGM 6.68
LAC SCREENING 46.4 SEC
LAC CONF. 32.8 SEC
NORMAL RANGE 30-38 SEC
LA RATIO DRVVT 1.41
HOMOCYSTEINE 8.25
האם הבדיקות האלו מספיקות על מנת לדעת אם יש בעייתיות וזו הסיבה להפלות החוזרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקותץ אחרי הפלות
ד''ר אינה צורן-רוזנטל19/06/2008חסר בדיקת מוטציה לפרוטרומבין ויש לחזור על רמת חלבון S
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- itp chronicניני18/06/2008
שלום רב,
בתי מאובחנת כחולה ב ITP מגיל 10, כיום בת 20 ,לאחר כריתת טחול כ- 4 חודשים,עדיין בנדנדה מאוד גדולה של plt.פעם הספירה 200000 ופעם 17-20000,הייתה כבר ספירה של 1,000,000 ושבועיים לאחר מכן 17000,כאשר הספירות נמוכות מטופלת בפרדניזון 50מ"ג לטווחים קצרים של ימים מספר עד שבוע ומגיבה יפה לפרדניזון,הבעייה שאינה מתייצבת מבחינת טסיות. אבקש לקבל חוות דעת בעניין,ואם אפשר המלצה לרופא מומחה בתחום זה.
תודה רבה
ניני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP
ד''ר אשר וינדר19/06/2008אחרי כריתת טחול יש פעמים רבות עלייה דרסטית בספירת הטסיות. אחרי תקופה חלה ירידה. יש בעייה בספירה של המכשירים האוטומטים במיוחד לאחר כריתה של הטחול, ולכן חשוב לקבוע צורך בטיפול רק לאחר ספירת הטסיות במיקרוסקופ. אין בארץ המטולוג העוסק רק ב- ITP. אבל, תוכלי לפנות אלי או להמטולוג אחר העוסק בקרישה כדי לקבל יעוץ מעמיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגות בבדיקות השתןסנדי18/06/2008
שלום,
להלן בדיקות השתן שלי.
אינני בהריון.
מה לדעתך הסיבה ללויקויציטים כה גבוהים בשתן?
מה לגבי שאר החריגות?
תודה רבה!
SG 1.00 SG
LEUCOCYTES UR. 250.00 LEUK.\UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 6.00
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES 0.10 MG/DL
HB 0.03 MG \DL = 10 ERYT\UL תוצאה של
SEDIMENT RBC 3.00 HPF
SEDIMENT WBC 9.00 HPF
SEDIMENT SQEP + HPF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר אינה צורן-רוזנטל19/06/2008נראה כי הבדיקה לא נלקחה נכון, אך יש לבחון את הבדיקה בהקשר קליני, יש לפנות לרופא משפחה עפ התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישה בהריוןמיכל18/06/2008
שלום,
זהו ההריון השני שלי. אני בשבוע 7 ומספר הטרומבוציטים שלי בבדיקת הדם האחרונה טרם ההריון עמד על 100. בהריון הקודם שלי ירד מספר הטסיות ל-60 ולא הצליח לעלות על אף טיפול בסטרואידים.
כיצד ניתן לטפל במהלך ההריון, כאשר כבר בתחילתו מספר הטסיות נמוך?
נקבע לי תור להמטולוג רק בעוד חודש מהיום. האם אין זה זמן רב מידי להמתין לבירור המטולוגי?
האם עליי לדאוג באשר להריון בשל המצב ההמטולוגי?
אודה על תשובתך,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בטסיות בהריון
ד''ר אינה צורן-רוזנטל19/06/2008ירידה של טסיות בהריון תופעה ידועה, ספירת טסיות מעל 30000 גם לא מחייבת טיפול בודאי לא 100000. בהחלט יש מקום למעקב צמוד אחר הספירה אך בשלב זה אין צורך בטיפול ואין סכנה להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית17/06/2008
שלום רב,
אני בת 31 ו-4 חודשים אחרי לידה.
בשבועות הראשונים להריון נתקלתי בתופעה של הבזקים בעיניים ונימול בצד ימין של היד והפנים,לאחר שהמקרה קרה שוב בשנית והיה גם מלווה בתחושת עילפון ,פניתי למיון,שם ביצעו מס' בדיקות כלליות -כולל עינים נוירולוג אך לא יצא מזה הרבה.פניתי להמטולוג מומחה אשר נתן לי לבצע מספר בדיקות שרובן יצאו תקינות למעט ANTITHROMBIN -III שיצא 74% , PROST-S יצא 46.4
ו-LAC-RVVT שיצא קטן מ-1.2 עם תוצאה של 1.33 .
בסוף ההריון (בשבוע 35 )שוב נתקלתי בתופעות של הנימול בחלק הימני והבזקים.
וגם לפני שבוע שוב נתקלתי בתופעות אלו.
יש לציין כי ביצעתי שוב את הבדיקות והפעם ייצאו תקינות חוץ מבדיקת ה-,LAC RVVT שיצאה עם תוצאה של 1.27 .
למי עלי לפנות על מנת לברר את התופעה המדאיגה?
מה זה אומר שהתוצאה חיובית?
אודה על תשובה מהירה
תודה רבה
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקים בעיניים בהריון
ד''ר אשר וינדר18/06/2008הדבר החשוב ביותר הוא הערכה קלינית נוירולוגית. צריך לנסות ולקבוע האם יש חשד סביר לארועים מוחיים ואולי למיגרנה או דבר אחר. בעקבות הערכה זו יש לקבוע באם יש צורך בטיפול באספירין. רק אח"כ יש מקום לבחון את בדיקות המעבדה. קרוב לוודאי שתוצאות הבדיקות הן ללא משמעות קלינית, אבל כדי לקבוע זאת צריך לראות שבאמת נעשו הבדיקות המתאימות. ממליץ לפנות להמטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן888817/06/2008
האם נהוג בשליש השלישי של ההריון להעלות את כמות הקלקסן מ 40 ל 60?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן בהריון
ד''ר אשר וינדר18/06/2008צריך לדעת מה הסיבה לטיפול בקלקסן. באופן עקרוני לא מקובל להעלות מינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה בפיענוח תשובת בדיקת הדםארי17/06/2008
אני בת 25 , עשיתי בדיקת דם אתמאל בגלל כאבי ראש , והנה החריגות מהנורמה , אבקש ממך קצת ... תודה והמשך יום נעים
Wbc = 11.3 (4.00-10.80)
Hgb = 9.48 (11.70-15.70)
Hct = 30.38 (34.90-46.90)
Mcv = 74.66 (80.80-10.00)
Mch = 23.2 (26.0-32.0)
Mchc = 31.2 (32.0-36.0)
Rdw = 19.90 (10.90-15.70)
Plt = 557 (130-440)
Pct = 0.53 (0.15-0.32)
Hypochromia = +1
Anisocytosis = +1
Osmolality (calc.) = 302 (275-295)
Glucose = 63 (70-110)
Sodium = 130 (136-148)
Potassium = 3.1 (3.5-5.2)
Urea = 55 (15-45)
Amylase = 105 (20-90)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בפיענוח תשובת בדיקת הדם
ד''ר אשר וינדר18/06/2008ישנן מספר חריגות שבהחלט יש להתיחס אליהם. ממליץ לפנות לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)