מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישיות יתרלימור09/05/2008
שלום ד"ר
יש לי קרישיות יתר (הטרוזיגוט לליידן 5 והטרוזיגוט לפרוטרומבין) היו לי שני ארועים בורידים השטחיים ברגליים , מטופלת בקומדין.
שאלתי היא לגבי אימי:
בעקבות הירדמות רגל שמאל היא נשלחה לברור קרישיות יתר, הבדיקה העלתה שהיא הטרוזיגוט לפרוטרומבין. האם יש קשר בין היותה הטרוזיגוט לפרוטרומבין להרדמות הרגל?
האם יש צורך בטיפול? היא טסה בקרוב לארה"ב, האם היא זקוקה לטיפול כלשהו לפני הטיסה?
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
לימור17/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישיות יתר
ד''ר אשר וינדר19/05/2008קרוב לוודאי שאין קשר בין הממצא לבין התחושה של רדימות. בעניין טיסה ארוכה-ממליץ להקפיד על התנהגות מתאימה ונכונה של שתייה מרובה, אי שתיית אלכוהול ולהסתובב כל כשעתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נדרש בירור המוטולוגי ?דן08/05/2008
שלום ד"ר
אנסה לכתוב את השתלשלות העניינים, ואודה לך על התייחסותך.
בן 33 ללא מחלות רקע.
לפני כ 10 חודשים זו היתה הפעם הראשונה שהלכתי לנוירולוג, וזה היה לאחר תקופה של כאבי ראש ממושכים, וכן עקב כך שקרה לי יותר מפעם אחת שהרגשתי חולשה ומעט חוסר שליטה ביד שמאל לזמן קצר.
הביקור לא היה בסמיכות לאירועים של החולשה, לא היתה לי מודעות גדולה לעניין החולשה, והסיבה העיקרית שבגללה פניתי לנוירולוגית זה בגלל כאבי הראש.
בבדיקה נוירולוגית : חולשה מינמלית בכף יד שמאל BAB חיובי משמאל.
ונשלחתי לבדיקת סיטי מח בלי ועם חומר ניגוד, וכן דופלר עורקי צוואר במסגרת קופ"ח, וכן בדיקות דם כלליות.
בדיקת הסיטי היתה תקינה, וכן עורקי הצוואר, ובדיקות דם כלליות תקינות.
קיבלתי הפניה לבצע תפקודי קרישת דם, והתגלה קרדיוליפין חיובי (שאומת גם בבדיקות חוזרות), והנוירולוגית המליצה לי לקחת אספירין במינון של 100 מ"ג. וכן אלטרולט לכאב הראש.
בביקור חוזר לאחר 3 חודשים, אין חולשה, יש ארפלקסיה, אין הפרעות תחושה.
ושוב ההמלצה היא להמשיך את אותו טיפול.
רציתי לשאול כמה שאלות :
1. מה הכוונה ב BAB חיובי משמאל ? ובארפלקסיה ?
2. אולי זה ניסיון להתעלם קצת מהמציאות, אבל אני חושש שהיו לי גם תחושות של הירדמות קלה בצד שמאל בפנים (מה שלא אמרתי לרופאה) , האם זה משנה לצורך העניין ?
3. האם בכל מקרה של קרדיוליפין חיובי יש המלצה לנטילת אספירין, גם אם זה בגיל צעיר יחסית ? או שאולי היתה לי סיבה נוספת להמלצה הזו ?
4. לא שאלתי את הרופאה מה היה, אלא הסתפקתי בזה שהסיטי היה תקין, האם אפשר לדעת בוודאות שלא היה אירוע מוחי חולף ? האם זה משנה לעתיד ?
5 . האם יש מקום בבירור נוסף לאור הנתונים דלעיל ?
אודה לך מאוד אם תאיר את עיני בקשר לזה.
תודה מראש גם על הסבלנות.
דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לך על התייחסותך לשאלתי
דן16/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאחר ודילגת עלי פעמיים
נעם19/05/2008נותר לי רק לתהות מה יכולה להיות הסיבה לכך, או שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים נוירולוגים ואנטי קרדיוליפין
ד''ר אשר וינדר20/05/2008הדבר החשוב ביותר הוא לנסות לקבוע אבחנה מה היה לך. האם הסימנים הנוירולוגים היו משמעותיים. על כך תצטרך להתייעץ עם נוירולוג. קיום CT תקין לא שולל שהיתה בעייה נוירולוגית. לעיתים יש צורך באמצעי הדמייה נוספים. לגבי הקרדיוליפין - צריך לדעת מה זה חיובי. ערך שחורג מהנורמה עדיין לא מצביעה על בעייה אמיתית.
מתנצל על תשובתי המאוחרת. לא ראיתי את שאלתך עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר וינדר
נעם20/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני לדעת מה ההשלכות של קרישת דם?איילת06/05/2008
שלום
3 ימים של קוצר נשימה בעקבות היצטננות הביאו אותי להפתעתי למיון לשם כמה בדיקות
ולאחר שלקחו לי בדיקות דם היתגלתה לי בעיית קרישת הדם
לאור העבודה שאני בחורה בגיל 28 מעשנת קופסא ל-3 ימים ועדין לא עברתי הריונות(בדרכ בריאה)
רציתי לדעת מה ההשלכות ומה זה אומר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם
ד''ר אשר וינדר07/05/2008הייתי שמח לענות לך אך לשם כך אני מצריך לדעת איזו הפרעה בקרישת הדם נמצאה אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PT-INRשרית06/05/2008
הבת שלי בת 15
היום היא עשתה בדיקות דם והתשובה היית
PT-INR 1.37
HCT 33.1
RBC 3.85
האם זה תקין ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PT-INR
ד''ר אשר וינדר07/05/2008ערכי PT INR קצת חורגים. כדאי לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד דםרוית06/05/2008
אימי ערכה מספר פעמים בדיקות דם בחודשיים האחרונים ונראה שהיא מאבדת דם ולא יודעים מהיכן, היא עשתה את הבדיקה של המעי הגס וזה בסדר, רק בשבוע האחרון היא איבדה גרם אחד, רמת ההמוגלובין נמוכה, אולם רמת הברזל תקינה ביותר, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד דם
ד''ר אשר וינדר07/05/2008צריך לבצע ברור מלא ומקיף של מערכת העיכול. המעי הגס הוא רק חלק מהמערכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר וינדררותי חן06/05/2008
כתבתי לך לפני שבועיים בנושה של אנטי קרדיוליפין IGM 37 - ו-IGG 15 יש לי שחלות פוליציסטיות קלות אני מטופלת בהפריית מבחנה, החודש עברתי הפרייה וקיבלתי אספירין בגלל האנטי קרדיוליפין, במהלך הימים היתה לי נפיחות בגוף שזה טבעי וכאבי בטן נסבלים, היום הנפיחות ירדה מעט, והשאלה שלי היא האם יש סיכוי להיקלט לאחר תגובות אלו או שירידת נפיחות מראה משהו לקראת מחזור, או שאין קשר לקליטה אגב הפעם הוחדרו 3 עוברים. הייתי מאד מבקשת תשובה בדחיפות אני אמורה לדעת תוצאות ביום ראשון.
תודה מקרב לב.
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי קרדיוליפין
ד''ר אשר וינדר07/05/2008אני לא מוצא קשר בין רמות האנטיקרדיוליפין לבין הנפיחות או הסיכוי להקלטות ההריון. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לצורך ניתוח אף!חופית05/05/2008
היי אני בת 17 וקצת ועוד כשבוע אני עוברת ניתוח אף ...
עשיתי כל מיני בדיקות ליפני וקיבלתי את התוצאות.. יש לציין שאני אנמית ...
קיבלתי תוצאה של בדיקת PT-INR והתוצאה הייתה 1.1 האם זה תקין?
היה לי מינוס כזה בטבלה.. האם אפשר לנתח במצב כזה ?
הם הוסיפו לי עוד הערה בצד ייחוס לקומודין .. מזה אומר ?
הכי חשוב לי לדעת האם אוכל להיתנתח בכזה מצב..??
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PT-INR
ד''ר אשר וינדר06/05/2008ערך INR של 1.1 הוא תקין. מבחינה זו אין מניעה לביצוע הניתוח. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pltנורית05/05/2008
בבדיקות הדם שלי -plt בין 50000-70000 ,כבר כמה שנים, בבדיקה אחרונה צויין ש"נראו תרומבוציטים גדולים", כמו כן אני מאובחנת בתסמונת קרסט(סקרלורדרמה מוגבלת...)
לאחרונה חוויתי 2 "ארועים" של ריצודים בעיניים .
האם יכול להיות קשר בין הטסיות הנמוכות ו /או המוגדלות לתופעת הריצוד?
תודה, נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר plt
ד''ר אשר וינדר06/05/2008הערך הנוך של ספירת טסיות יכול להיות קשור ל- CREST ויכול להיות קשור לריצודי עיניים. אני ממליץ לפנות לראומטולוג שעוקב אחריו להתיעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילומהאלעד04/05/2008
שלום!
האם מילומה מסוג IgM זה מיאלומה נפוצה multipl myeloma או זה מחלה אחרת? האם מטפלים בטלידומיד? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילומה מסוג IgM
ד''ר אשר וינדר05/05/2008מיאלומה מסוג IGM היא לא שכיחה. בדרך כלל חלבון מסוג זה מצביע על מחלה אחרת. במידה וזה בכל זאת מיאלומה, הטיפול הוא כמו במיאלומה "רגילה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהמיכל04/05/2008
אני בשבוע 30 להריון, ביצעתי מסק ספירות דם במהלך ההריון שהיו תקינות לחלוטין.
היום ביצעתי ספירת דם שהצביעה על אנאמיה קלה ואני מטפלת בזה על ידי כדורי ברזל.
מה שמטריד אותי שהיתה פתאום כותרת שבה היה כתוב - המטולוגיה - coulter remarks דיפרנציאל אומת מיקרוסקופית.
אני מוטרדת ולא מבינה מה זה אומר....יש לי תור לרופא רק בעוד 10 ימים.
אודה לך אם תוכל להסביר לי.
כמו כן אציין שרמת הטסיות שלי תקינה לחלוטין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם
ד''ר אשר וינדר05/05/2008הבדיקה של ספירת דם נעשית על ידי מכשיר אוטומטי. לעיתים הדם עובר הליך נוסף של בדיקה מיקרוסקופית על ידי לבורנט. מה שמצויין בבדיקה שלך שספירת תאי הדם הלבנים אומתה על ידי בדיקה מיקרוסקופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITPעדי02/05/2008
שלום דוקטור,
בתי בת השנתיים וחצי אובחנה לפני כחודשיים כחולת ITP. היא קיבלה טיפול של IVIG, בעקבותו הטסיות עלו מ12,000 ל124,000,שבוע לאחר מכן ל319,000 ואז החלו לרדת שוב ולאחר שלושה שבועות ממתן הטיפול, היו לה 17,000 טסיות והיא קיבלה טיפול נוסף של IVIG. כיום, כשבועיים לאחר הטיפול השני יש לה 443,000 טסיות. יש לציין שהITP התגלה אצלה 8 ימים לאחר ניתוח של כריתת שקדים ואדנואידים בו היא מאוד דיממה. (מספר הטסיות טרם הניתוח היה תקין). בנוסף, היא הצליחה להתעורר מההרדמה כ-12 שעות לאחר הניתוח. האם אפשרי שה ITP הוא תופעת לוואי של ההרדמה שקיבלה? האם עלי להמנע בניתוחים הבאים (אם תצטרך) משימוש באותם חומרי הרדמה?
ושאלה נוספת, האם תוספי תזונה המכילים fucoidan יכולים להאיץ את ההחלמה?
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP
שירלי04/05/2008האם המחלה מלווה בהמטומות מרובות? באילו אזורים בעיקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהITP המשך
עדי04/05/2008שלום דוקטור,
בהמשך לשאלותיי מלפני יומיים, כיום ביצענו לבתי ספירת דם נוספת ומספר הטסיות ירד בשבוע אחד מ-443,000 ל-206,000. על מה מעידים ההפרשים הגדולים בכמות הטסיות בזמן כה קצר וכיצד הם משפיעים על ההרגשה הכללית?בתי הפוכה לגמרי, היא מאוד עייפה ומבחינה תחושתית כל מגע מפריע לה - דבר שלא היה קודם.
אודה להתייחסותך,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהITP בילדה
ד''ר אשר וינדר05/05/2008הנסיון שלי ב- ITP של ילדים הוא מוגבל, כי אני מטפל במבוגרים ומחלת ITP יכולה להיות שונה בין מבוגים לבין ילדים. בילדים המחלה בדרך כלל חולפת, אם כי זה יכול להמשך חודשים עד החלמה מלאה. אני ממליץ לפנות ליעוץ מקיף של המטולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליציטמיה משנית?!אמא מודאגת02/05/2008
בני בן 23 אובחן כחולה בפוליצטמיה משנית בעקבות בדיקות דם בין RBC בין 5.87 ל6.13 המוגלובין בין 17.5 ל18.4 המטוקריט בין 49.6 ל59.6 PLATEST בין 128 ל142 MPV בין 12.2 ל12.3 אלה הממצאים החריגים בין שתי בדיקות דם . בין הבדיקות בוצעו שני הקזות דם.
בוצעה בדיקת אולטרהסאונד בטן שיצאה תקינה בוצעה בידקה JUANUS KINASE 2- JAK2-MUT שלא זוהתה מוטציה בבדיקה האחרונה אצל ההמטולוג הוא ביקש ממנו לעשות בדיקת מח עצם
יש לציין שאחי בעל אותם מדדים וגם אצלו לא נמצאה מוטציה הוא לא נתבקש לעבור בדיקת מח עצם והוא בן 50
למה דרושה בדיקת מח העצם? והאם יש בה סיכונים? מה משמעות פוליצטימיה משנית? ואם לא זוהתה המוטציה למה להמשיך בבדיקות הרי הערכים חריגים במעט
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליציטמיה משנית?!
ד''ר אשר וינדר05/05/2008באנשים צעירים לא נדיר לראות ערכים מוגברים של תאי דם אדומים. אני לא יודע מה היו שיקולי הרופא שהמליץ על בדיקת מוח עצם. אני ממליץ לפנות ליעוץ המטולוגי מקיף נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הדםCH69401/05/2008
הנה תוצאות בדיקות הדם החריגות מהנורמה , האם יש איזהשהי בעיה בתשובה ? תודה והמשך יום נפלא .
(70-100 ) GLUCOSE=63
CREATININE = 0.41 ( 0.51-0.95 )
(80-100 ) PO2 = 119.0
(96-97% ) O2 SATURATUON = 98.8
(15-20%) TOTAL OXYGEN CONTENT = 11
( 11.5-16) TOTAL HEMOGLOBEN = 8.2
(34-47) HCT-OXIMETRY = 25
(3.5-5) POTASSIUM=3.3
( 98-107) CHORIDE=115
(1.12-1.32) CALCIUM IONIZED = 0.96
RBC=3.82 (4.2-5.4)
Hb=8.6 (12-16)
Hct=30.0 (37-47)
Plt=414 (130-400)
Wbc=4.720 (4.8-10.8)
Mcv=75.8 (80-94)
Mch=22.2 (23-31)
Mchc=28.8 (33-37)
Rdw=16.2 (11.5-14.5)
Micro % = 8.8 (0.0-2.5%)
Hypo%= 52.6 (0.0-4.0)
Aniso-f = +
Var-f* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הדם
ד''ר אשר וינדר05/05/2008אני בטוח שחריגות מהנורמה יכולות להיות מזוהות על ידי כל מי שיסתכל בבדיקה. אם יש לך שאלה שדורשת מומחיות שלי אשמח לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לברור טרומבופיליהשיר29/04/2008
ד"ר שלום,
אני בת 35 שלושת הלידות שלי היו בשבוע 35 כאשר נולדו במשקלים של 2 קילו - 2.400 קילו. הגניקולוג שלי שלח אותי לבדיקות ברור טרומבופילה לפני מתן גלולות למניעת הריון כדי לשלול שהלידות המוקדמות לא נבעו מקרישיות יתר.
1. האם יש קשר בין קרישיות יתר ללידות מוקדמות?
2. רשימת הבדיקות שביקש הרופא: protein c+s , antithrombin 3, apcr,
lupus anticoagulant, anticardiolipin ugg+igm
pcr-prothrombin,pcr-mthfr, pcr-factor v leiden,
clotting factor 2, homocystein, clotting factor 9+11
factor 8 chromogenic
האם אלו הבדיקות שיש לעשות לשם ברור קרישיות יתר? האם ניתן לותר על הבדיקות של ה-pcr שאינן כלולות בסל והן יקרות באופן פרטי?
3. הרופא ציין שרק אם אינני מעוניינת לקחת גלולות אינני צריכה לבצע את הבדיקות הנ"ל האם ניתן בכל זאת להשתמש בגלולות ללא הברור הנ"ל (אין לנו במשפחה מישהו בעל קרשיות יתר )?
4. האם בכל מקרה לבצע את הבדיקות כולל ה-pcr לאור הלידות המוקדמות והמשקלים הנמוכים של הנולדים?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לברור טרומבופיליה
ד''ר אשר וינדר01/05/2008שלום
במידה ולפי דעת הגינוקולוג אחת מהלידות שלך מתאימה להפרעה חמורה בתפתחות (דגש על חמורה) יש מקום לבצע ברור מלא של קרישיות, כי יש סבירות לקשר בין התופעות. דווקא בדיקות PCR הן חשובות יותר מהבדיקות האחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופותאהההההההההההה28/04/2008
ערב טוב ,
עשיתי היום בדיקת דם בגלל כאבי בטן , כאבי ראש , סחרחורת, אי שיווי משקל , 5-6 הקאות דמית , ...
והתשובה באינטרנט " הלא בטווח" היא כך :
אשמח לקבל הספר קל לחריגות אלה , בבקשה ... , וגם כן האם ייתכן שאני מדממת מפנים "מהקיבה" ?
הערה קטנה : בהתחלה אני בת 25 , בצעתי לפני שבוע בדיקת גסטרוסקופיה שהדגימה מס' כיבים בקיבה ובתריסריון והיה כתוב גם כן שהקיבה מדממת באופן סבונטאלי . האם יש קשר לזה ? מה עושים במצב כזה ? בדיקות דם לפני חודש היו תקינות לגמרי , הכל היה בטווח , ובמיוחד ה-HB=14.2 שזה משמדאיג אותי .
את האמת חשבתי ללכת למיון בבוקר אבל הם הפחידו אותי "בזונדה" שאני לא מסוגלת לפחות לחשוב על זה , ולכן עשיתי את הבדיקות האלה , יש לי תור לרופא גסטרו לעוד שבוע , האם כדאי לחכות לתור או ללכת למין , ואם הולכת למיון האם כן מכניסים לי זונדה ?!!!
(70-100 ) GLUCOSE=63
CREATININE = 0.41 ( 0.51-0.95 )
(80-100 ) PO2 = 119.0
(96-97% ) O2 SATURATUON = 98.8
(15-20%) TOTAL OXYGEN CONTENT = 11
( 11.5-16) TOTAL HEMOGLOBEN = 8.2
(34-47) HCT-OXIMETRY = 25
(3.5-5) POTASSIUM=3.3
( 98-107) CHORIDE=115
(1.12-1.32) CALCIUM IONIZED = 0.96
RBC=3.82 (4.2-5.4)
Hb=8.6 (12-16)
Hct=30.0 (37-47)
Plt=414 (130-400)
Wbc=4.720 (4.8-10.8)
Mcv=75.8 (80-94)
Mch=22.2 (23-31)
Mchc=28.8 (33-37)
Rdw=16.2 (11.5-14.5)
Micro % = 8.8 (0.0-2.5%)
Hypo%= 52.6 (0.0-4.0)
Aniso-f = +
Var-f = +* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה דמית
ד''ר אשר וינדר01/05/2008ממליץ לפנות לעזרה רפואית כגון חדר מיון בהקדם בגלל קיום הקראה דמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)