מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות קרישות דם לאחר 2 הפלותשרה05/06/2008
היו לי שתי הפלות אחת טיבעית בשבוע 6 ובשניה עברתי גרידה בשבוע 8 מאחר ולא היה דופק
נשלחתי לעשות בדיקות דם לקרישות דם להלן התוצאות (לא תקינות)
U/ml 3.70 A.B2 GLYCOPROTEI IgG
U/ml 66.00 A.B2 GLYCOPROTEI IgM
ובבדיקה שנעשה שבועיים לפני הבדיקה הנ,ל התוצאות היו:
U/ml 68.00 A.B2 GLYCOPROTEI IgM
U/ml 5.10 A.B2 GLYCOPROTEI IgG
אשמח לדעת האם יש צורך בטיפול לפני/במהלך הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישות דם לאחר 2 הפלות
ד''ר אשר וינדר11/06/2008בדיקות מעבדה בעיתיות. מציע לפנות להערכנ מעמיקה אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה. בינתיים, לא להרות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספלנומגליהמ ס04/06/2008
התגלה אצלי טחול מוגדל מה המשמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספלנומגליה
ד''ר אשר וינדר05/06/2008קשה לענות באופן חד משמעי כי חשוב לדעת כמה הטחול מוגדל, למה הטחול מוגדל ולמה ההגדלה גורמת. ממליץ לעבור ברור מלא אצל המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי אדומים מגרדים בגוףדנה04/06/2008
לפני כשבועיים התחלתי להתגרד בגוף לאחר מספר ימים יצאו פלי פםצעים אדומים . ניגשתי לרופאת עור והיא נתנה לי מישחה. אתמול הבחנתי כי בגופי סימנים כחולים רבים רופאת העור לא מקבלת עד אחרי החג. האם יש צורך לגשת למיון האם הדבר מחייב בדיקה מידית ? אודה לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים כחולים
ד''ר אשר וינדר05/06/2008כן, אני ממליץ להיבדק בדחיפות. סימנים כחולים יכולים להצביע על דימום לעור ובאם יש סימנים מרובים כאלה כדאי להבדק בדחיפות על ידי רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן888804/06/2008
האם קיים קשר בין לקיחת קלקסן להתקצרות צוואר הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
ד''ר אשר וינדר04/06/2008לא מכיר כל קשר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת יוד לבעלי G6PDאיתן03/06/2008
שלום,
האם מותר להזריק יוד לצורך בדיקת CT עבור מי שיש לו G6PD ?
תודה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת יוד לבעלי G6PD
ד''ר אשר וינדר04/06/2008יוד לא מוכר כגורם להפרעה בקרב חסרי G6PD.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת ניתוח??שושי03/06/2008
שלום רב
אני בת 31 לקראת ניתוח פרוטיס גידול שפיר
יש לנו במשפחה בעיות של קרשיות יתר אני לאחר בירור הומוזיגוטית ל MTHFR ונמצאו רמות מוגברות של פקטור 11 לוקחת חומצה פולית לכל החיים זאת ההמלצה הבירור האחרון שעשיתי היה 9/3/2003
אחותי נמצא DVT מטופלת בקומדין בקביעות ויש לה גם פקטור 5
סבתא שלי היתה לה טרומבוזה קשה ברגל
אמא שלי נמצא גם בעיית קרשיות לוקחת אספרין קבוע
אני אחרי שתי לידות רגילות במהלך הריון ראשון טופלתי באספרין ןלקראת הלידה הפסקתי
בהריון השני לא השתמשתי באספרין אבל אחרי הלידה נתנו לי זריקות קלקלסן לבטן למשך כמה חודשים זאת לאחר התיעצות עם המטולוג
אני מטופלת גם בקובטרים כדור לשבוע כי יש לי בעיית פרולקטין גבוה החשב אני מאוזנת ומטופלת באופן קבוע אצל אנקרינולוגיה
האם יש טיפול כל שהוא שאני צריכה לעבור? כדורים לקחת? לפני הניתוח
ואחרי הניתוח ?
במהלך הניתוח?
המלצותך יעזרו מאד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת ניתוח??
ד''ר אשר וינדר04/06/2008הכל תלוי במידת הסיכון של הניתוח מבחינת קרישה. באם מדובר בניתול ארוך בהרדמה כללית ושאחריו יש מספר ימי אישפוז - יש סיכון גבוה. באם מדובר בניתוח קצר שאחרי 1-2 ימים יוצאים הביתה-סיכון נמוך. ממליץ לפנות להמטולוג העוסק בקרישה כדי לקבל הערכת סיכון מול ההפרעות בקרישה שלך ושל בני משפחתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תודה על תשובתך שאלה?
שושי04/06/2008שלום שוב
הניתוח יבוצע בהרדמה מלאה יערוך בערך שעה וחצי שעתיים ניתוח
אישפוז של יום יומים
התמונה יותר ברורה החשב אנא מה צריך לעשות?
יש לי תור עוד חודש להמטולוג אני רוצה לדעת לפני מה קורה איתי
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LACרונה02/06/2008
בבדיקה שגרתית נמצא אצלי LAC חיובי אם כי גבולי. כנ"ל בבדיקה חוזרת. מלבד זאת, אני בריאה לחלוטין. מה המשמעות של זה מבחינת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LAC
ד''ר אשר וינדר04/06/2008LAC היא בדיקה הבודקת קיום נוגדנים מסוימים בשיטה של קרישה. במידה ויש באמת נוגדנים זה משהו שבהחלט יכול להשפיע על ההריון! לכן, חשוב מאוד לברר את העניין. ממליץ לפנות אלי, או ל"קרישולוג" אחר לברור מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםפרח7502/06/2008
ההמטולוג נתן לי לעשות בדיקות חוזרות ללופוס אנטי-קואגולנט. האם אין מניע לעשות את הבדיקה בזמן מחזור או שכדאי לחכות שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללופוס אנטי-קואגולנט
ד''ר אשר וינדר04/06/2008אין מניעה לביצוע הבדיקה בעת מחזור וויסתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליציטמיהאני02/06/2008
אימי בת 64 סובלת מיתר ל"ד, אושפזה לפני כחודש בעקבות פרפור פרוזדורים, נשלחה למעקב המטולוגי ויש חשש לפוליציטמיה, מטופלת בנוסף לתרופות ל"ד באספירין, אני חוששת משבץ מוחי (יש לה תסמינים רבים). האם החשש מוצדק? יתכן שפרפור הפרוזדורים הוא בעקבות הפוליציטמיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרהת השאלה - פוליציטמיה
ורד03/06/2008הכוונה ב"תסמינים " - לסיכון מוגבר לשבץ מוחי (פוליציטמיה, ל"ד, פרפור וכו').
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליציטמיה
ד''ר אשר וינדר04/06/2008אין קשר ישיר בין פוליצטמיה לבין פרפור פרוזדורים. הקשר העקיף היא ששני המצבים מגבירים סיכון לשבץ מוחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לטלסמיה- תוצאות בדיקות דם-דחוףנטלי02/06/2008
שלום, ברצוני לדעת האם יש חשש או איזשהו סיכוי שיש לי או לבעלי תלסמיה BETA או אלפא על פי התוצאות הבאות:
בדיקות דם נטלי:
HBF 0.5
HBA2 3.4
WBC 4.72
RBC 4.3
HB 10.7
HCT 33.5
MCV 77.9
MCH 24.8
MCHC 31.8
RDW 15
MPV 7.3
PLT 399
MICRO 6.2
HYPO 4
NEUT 37.5
LYM 48.8
תוצאות בדיקות הדם של בעלי:
HBF 0.5
HBA2 1.7
WBC 5.41
RBC 5.9
HB 11.9
HCT 37.3
MCV 63.5
MCH 20.3
MCHC 32
RDW 16
MPV 7.5
PLT 244
MICRO 37.9
HYPO 6.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלסמיה
ד''ר אשר וינדר04/06/2008בהחלט יכול להיות! התמונה של בעלך בהחלט מתאימה לתלסמיה. ממליץ לפנות להמטולוג לברור ויעוץ מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בכדוריות דם לבנותשושנה01/06/2008
שלום,
רציתי לדעת ממה יכול לנבוע חוסר בכדוריות דם לבנות? משנה שעברה ירדו מס' כדוריות הדם של ל-3.7 מ-4.1. ידוע לי כי הנורמה היא 4
אני סובלת מלחץ דם (תרופות קבועות: לופרסור אורו 95 מ"ג, קדקס 2 מ"ג, נורווסק 10 מ"ג, וסקז פלוס וקרטיה)
אודה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בכדוריות דם לבנות
ד''ר אשר וינדר04/06/2008הירידה שאת מציינת היא לא משמעותית. קיימים שינויים מתאימים בכמות הכדוריות בגופינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HEMOGLOBIN בהריון תאומיםשירי01/06/2008
אני בהריון (תאומים)
המוגלובין 12.6
פריטין 7
בספירת דם רגילה הערך שחרג :
97.0- 80.0 fL 79.2 MCV
להלן תוצאות בדיקת המוגלובין אלקטרופורזיס (בעקבות MCV נמוך)
97.8- 96.8 % 96.1 HEMOGLOBIN A
3.3- 2.2 % 2.7 HbA2
0.5- 0.0 % 1.2 HbF
אני מבינה שיש חריגות בתוצאות.
מה זה אומר ומהן השלכות?
תודה!
שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HEMOGLOBIN
ד''ר אשר וינדר04/06/2008ההמוגלובין שאת מציינת הוא ממש לא נמוך עבור אישה בהריון, ולען אני לא מבין את מהות הברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטריה בוריד הבטןליאת01/06/2008
סיפור קצת ארוך ולכן אני מודה מראש על תשומת הלב,
אצל אימי (70) איבחנו תחסיף בריאות לפני שלושה חודשים, מאז היא טופלה בהתחלה בקלקסן ואחר כך בקומדין. בדיקת דופלר שנערכה חודש וחצי אחרי תחילת הטיפול מצאה קריש דם ברגל (היות וזו הייתה בדיקת דופלר ראשונה הרופאים לא ידעו להעריך כמה זמן הקריש שם). מנהל מחלקה עם התמחות בכלי דם אישפז אותה בדחיפות לניתוח של התקנת מטריה בוריד הבטן כדי למנוע פגיעה בריאות במקרה של התנתקות הקריש מהרגל. מאז התקנת המטרייה (לפני שלושה שבועות) אימי מרגישה תחושה של כובד מתמיד ברגליים וההליכה שלה נהייתה איטית וקשה לה בהרבה.
הלכנו להתייעץ עם המולטולוג עם מומחיות בקרישי דם ועם כירורג של קופת החולים שלנו, שניהם טענו שיש להוציא את המטריה מהר ושנעשתה טעות כשהכניסו אותה מהתחלה.
מה הסיבוכים האפשריים בקיום המטריה ?
האם יש זמן שאחריו כבר לא ניתן פיזית להוציא את המטריה ?
מה הסיכונים במקרה שהיא תוציא את המטריה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטריה בוריד הבטן
ד''ר אשר וינדר01/06/2008לפני שדנים אם כדאי להוציא את המסנן (מיטריה) בווריד הנבוב כדאי לברר עם סוג הפילטר שהוכנס הוא כזה שניתן להוצאה. יש פילטרים שכלל לא ניתן להוציא אותם ויש כאלה שניתן להוציא, לדוגמא, רק אחרי חודש. כדאי לברר מידע זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות נגד הריון לחולי לופוסאוזן30/05/2008
שלום,
ברצוני להתיעץ עימך לגבי אחותי. היא אובחנה כסובלת מלופוס לפני כשנתיים. כתוצאה מכך אסרו עליה להשתמש בגלולות נגד הריון. הדבר גורם לה לסבל רב, כאבי מחזור בלתי נסבלים ועוד. ההסבר שניתן לנו היה שהגלולות גורמות לקרישיות יתר בנוסף לקרישיות היתר שכבר ניגרמת ע"י המחלה. כל רופא שפנינו אליו טען כי אין וודאות שנטילת גלולות תיגרום לנזק, אך אף אחד לא רוצה לקחת אחריות. שוחחתי עם מספר רוקחים שאמרו לי לפנות להמטולוג ע"מ לבדוק האם באמת לא ניתן להשתמש בכל סוג של גלולות, כמובן תוך כדי השגחה מתמדת וביצוע בדיקות דם תכופות. כמו"כ חשבתי על אפשרות נוספת והיא האם ניתן ליטול כדור אספירין במקביל לנטילת הגלולות והדבר ימנע את הקרישיות?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות נגד הריון לחולי לופוס
ד''ר אשר וינדר30/05/2008הכל עניין של כמות. לא כל הגלולות למניעת הריון הן בעלות סיכון זהה מבחינת קרישה. יש צורך לאמוד את המצב של הלופס ואם יש באמת נטייה לקרישיות ולנסות להתאים טיפול הורמונלי. ממליץ לפנות אלי או להמטולוג אחר העוסק בקרישה עם בדיקות המעבדה שנעשו כדי לבחון את המצב ולקבל המלצה מבוססת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בנוזל הזרערפי29/05/2008
מטופל בקומדין מה כחודש. לאחרונה הופיעו סימני דם בנוזל הזרע (לא כל פעם). האם קשור לטיפול בקומדין או מצביע על בעיה אחרת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בנוזל הזרע
ד''ר אשר וינדר29/05/2008קומדין לא גורם לדימום (אלא עם רמות PT/INR מאוד גבוהות). קומדין יכול להגביר דימום. לכן, חובה להבדק ע"י אורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)