מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישיות יתר בהריוןרונית23/07/2008
אני בת 35 +2 ילדים. בהריונותיי נטלתי קלקסן בשל בעיית קרשיות יתר (פקטור 5 והטרוזיגוטית לליידן) הידועה לי לאחר תרומובוזה שהיתה תחת גלולות (לפני ההריונות). בהריון השני התפתחה תרומובוזה בשבוע 9 תחת נטילת קלקסן 60 מ"ג ולכן הרופא המטפל יעץ לי להעלות המינון ל- 60 מ"ג X2 ביום. בהריון שלישי התחלתי את הטיפול של 60 X2 והיתה לי הפלה בשבוע 8. יש לי שלוש שאלות: 1) האם אכן אתם ממליצים על מינון הנ"ל לאור ההיסטוריה הרפואית? 2) האם יש קשר בין ההפלה לקרישיות, שכן קיבלתי את הטיפול המומלץ? 3) האם מינון יתר של קלקסן עלול לגרום להפלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר בהריון
ד''ר אינה צורן-רוזנטל24/07/2008המינון הגבוה יותר הוא הנכון, כי את צריכה מינון טיפולי, וגם אז צריך לעקוב אחר יעילות במהלך ההריון עם העליה במשקל. יש קשר בין הפלה לקרשייות יתר, אך קלקסן כמו רןב הץרופות זה לא הצלחה של 100%, כך שתתכן הפלה גם על טיפול. ולא ידוע כי קלקסן יכול להוות גורם להפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי קרישיות יתר בהריון
רונית24/07/2008ראשית, תודהעל תשובתך. רציתי לדעת מה פירוש "לעקוב אחר יעילות הטיפול"? מאיזה בחינה? אני שואלת מכיוון שהרופא המטפל אמר לי שאין צורך במעקב כלשהו, פשוט להזריק במהלך כל ההריון את המינון הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעילות הטיפול
ד''ר אינה צורן-רוזנטל28/07/2008הכוונה למעקב אחר ANTI Xa המבוצע רק בבי"ח ביחידות קרישה, אשר מומלץ לבצע בהריון מתקדם עם עלית המשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קרישיות לאחר הפלות חוזרותטליה23/07/2008
אני אחרי 3 הפלות בתחילת הריון ונשלחתי לבדיקות קרישיות להלן התוצאות PT- 10.2 INR- 0.95 A-PTT- 36.5 APC- RESISTANCE- 2.25 ANTITHEROMBIN III ACTIVITY- 100% FACTOR VIII- 91% RVVT (SENSITIVE TO LAC)- 36.4 ANTI BETA2- GLYCOPROTEIN IGM- 0.0 ANTI BETA2- GLYCOPROTEIN IGG- 1.0 הערות: שלילי בבדיקת לופוס אנטיקואגולנט. FACTOR V LEIDEN MULATION תקין PROTHROMBIN G20210A תקין MTHFR C677T הומוזיגוט Anti-DNA 5.3 IU/mL Antinuclear Ab Pos Cardiolipin IgG 15.9 GPL/mL Cardiolipin IgM 7.7 MPL/mL Mycoplasma Ab 1:40 מתבקשת דגימה נוספת בעוד 3 שבועות Homocysteine 6.7 umol/L נראה כאילו הרוב תקין... עוד שבוע וחצי אני עושה גם פקטור C ו-S אשמח להערות והארות המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה תוצאות
טליה23/07/2008Anti-TPO <10.0 IU/mL Thyroglobulin Ab <20.0 IU/mL C-Reactive Prot. 4.7 mg/L
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטליה
ד''ר איתי לוי23/07/2008שלום רב. עשית ברור מקיף והבדיקות תקינות. את הומוזיגוטית ל- MTHFR. לפעמים זה משפיע על רמת הומוציסטאין אך בנוכחות רמה תקינה של הומוציסטאין ככל הנראה הממצא הוא חסר משמעות.
בכל מקרה נדרש המשך ברור לגבי ההפלות החוזרות. בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, שאלה נוספת
טליה23/07/2008מה לגבי הבדיקות של: Cardiolipin IgG 15.9 GPL/mL 0-10 (.........)* Cardiolipin IgM 7.7 MPL/mL 0-7 (.........)*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטליה
דר' איתי לוי24/07/2008מדובר בסטייה קלה ביותר מערכי הנורמה ואין לכך כל חשיבות. במיוחד כאשר ערכי B2 Glicoprotein תקינים. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקותתמר22/07/2008
היי, אני בת 36. בריאה. ואינני נוטלת תרופות (למעט גלולות - דיאנה). לפני כיומיים הופיעו לי נקודות אדומות זעירות על שתי הרגליים והקרסוליים. למחרת הן הופיעו גם על הידיים ומעט בתוך הפה. היום החלו לי כאבי ראש חזקים שבאים והולכים. הרופאה אליה פניתי שלחה אותי לבדיקות, ואלו התוצאות שקיבלתי היום: ESR 60 Platelets 1 Platelets 47.3 MPV-Mean Platelet Volume - לא ניתן לדווח Reticulocytes 2.6 Reticulocytes # 0.11 I.N.R | 0.9 יתר הבדיקות יצאו בטווח הנורמה. ממרפאת הרופאה הודיעו לי כי עלי לחזור על בדיקת CBC משום שנאמר להם כי הדם נקרש והבדיקה לא בוצעה. האם תוכלו לומר לי במה מדובר? תודה, תמר (המודאגת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
ד''ר איתי לוי23/07/2008תמר שלום. אם הדם נקרש תוצאות הבדיקה אינן מהימנות ועליך לחזור על הבדיקה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה ושאלה נוספת
תמר23/07/2008היום עשיתי שוב בדיקה של ספירת דם. נאמר לי שאין צורך לחזור על יתר הבדיקות משום שהיתה תקלה טכנית לגבי הבדיקה הספציפית הזו. בנוסף קיבלתי תשובות נוספות: ALT (GPT)42 PT גדול מ-100% אודה להתייחסותך. תודה רבה, תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמר
ד''ר איתי לוי23/07/2008לגבי PT מעל 100% אין כל משמעות. GPT -42%- היא סטייה קלה מהנורמה של תפקודי כבד. בד"כ הדבר חסר משמעות אך עלייך להתיעץ עם רופא המשפחה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודצ'קין שלב IIa במפשעהרוני22/07/2008
לאחר כחודשיים של טיפולים ( קורס IIIa ), וע"פ בדיקת PET-CT מעודכנת חלה הטבה משמעותית ובעצם אין ממצאים ממאירים . מה שכן , הבלוטות במפשעה קטנו מ- 3 ס"מ ל - 2 ס"מ - אבל הן " נקיות " האם סביר שבלוטות לימפה עדיין גדולות ולא קטנו יותר ? ( למרות שהן "בסדר " כיום...) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר איתי לוי23/07/2008רוני שלום. פעמים רבות לאחר טיפול נותרת שארית רקמה צלקתית שאין בתוכה תאי מחלה פעילים. רקמה זו יכולה להישאר תקופה ממושכת. במידה וה- PET לא קולט בסבירות גבוהה שאין מחלה פעילה. בהצלחה בהמשך. דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך.
רוני23/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן זריקת הפריןדנה22/07/2008
האם מקובל לעסות את המקום לאחר ההזרקה? קיבלתי הדרכות סותרות בעניין... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזריקת הפרין
ד''ר איתי לוי22/07/2008אין צורך בעיסוי. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילת DVTיובל22/07/2008
שלום עקב ניתוח אורתופדי שעברתי לפני כשלושה שבועות הייתי מרותק למיטה כשבוע ושוחררתי הביתה עם גבס על כל הרגל וללא אפשרות הליכה כך שרוב הזמן פשוט ישבתי על כורסת טלויזיה עם רגליים למעלה ללא תנועה. לפני כחמישה ימים בביקור אצל רופאת המשפחה קיבלתי הפניה לבדיקת שלילת DVT לבקשתי כי חששתי כי לפני כ 10 שנים בגלל בעיה דומה היה לי קריש דם ברגל שטופל כראוי ע"י תרופה לדילול דם. היום אני מסתובב הרבה יותר ואף הולך מעט . האם יש עוד טעם לעשות את הבדיקה שעדיין לא עשיתי? האם קריש דם שנוצר עקב חוסר תנועה יעלם כשמתחילים לנוע או שתמיד יש צורך בטיפול? אתמול התקשרתי לקופ"ח להזמין תור לבדיקת אולטרסאונד לשלילת DVT הנציגה שענתה לי לא ידעה אם יש צורך בבדיקת ורידים הנעשית בקופ"ח (מכבי) או בדיקת כלי דם עמוקים ועורקים שנעשית רק בבית חולים, איזה בדיקה אני צריך? (רופאת המשפחה שלי יצאה לחופשה כך שאני לא יכול לשאול אותה). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילת DVT
ד''ר איתי לוי22/07/2008ממכתבך אני מבין שהרופאה לא חשבה שיש צורך בברור אך אתה עמדת על כך. ההחלטה על הצורך בבדיקה לא יכולה להינתן מבלי שתיבדק שנית.
הבדיקה ל- DVT היא בדיקה של הוורידים העמוקים אך אין צורך בבדיקת עורים.
במידה ויש קריש תהליך הספיגה שלו עם או ללא טיפול הוא ממושך( מספר חודשים).
בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותאיילה22/07/2008
אני בת 28 בת לאם עם סיפור של קרישיות יתר לפני 30 שנה טופלה בהפרין .לי היו כבר 4 הפלות ו 5 הריונות ,כאשר הריון ראשון הפלה בשבוע 8 עובר עם דופק ,לאחר מכן הריון ולידה תקינים במשקל תקין ,ועכשיו בשמונה החודשים האחרונים 3 הפלות כאשר בשתיים מהן לא ניצפה דופק ההפלות קרו בשבוע 5.5-7 ובהריון האחרון התחלתי ליטול פרוגסטרון וגינלי 100 פעמיים ביום ושוב הפלה אך הפעם בשבוע 8 וניצפה עובר עם דופק . אני רוצה לציין שכל ההפלות היו טבעיות ללא צורך ברידה ודבר נוסף שלפני ההריון הזה עשיתי בירור לטרומבופיליה מלא שהיה תקין (קרדיוליפון 10.3) השאלה שלי האם אולי כדאי לטפל באנטיקואגולנטים לנסות גם בגלל שההפלות חוזרות וגם בגלל ההסטוריה של אימי מכיוון שנודע לי שיש מקרים שנותנים טיפול למרות שבבירור ללטרומבופיליה אין ממצאים המ עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילה
ד''ר איתי לוי22/07/2008טיפול במדללי דם יכול להיות יעיל במקרים של הפלות חוזרות גם אם ברור הקרישה נמצא תקין.
העובדה שקיבלת טיפול בפרוגסטרון רומזת לכך שהיתה בעיה של רמת פרוגסטרון בתחילת ההריון. אם ההפלות לא מוסברות על ידי בעיה זו יש מקום לשקול טיפול במדללי דם לאחר התיעצות עם המטולוג וגניקולוג.
בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תרומבופיליהחסויה21/07/2008
שלום רב, רקע- MVP ואי ספיקה בינונית של המסתם המיטרלי. המנגיומות מרובות בכבד. אי פריון ראשוני על רקע של בעיית זרע. בשל הרקע הרפואי עברתי לפני כחודשיים וחצי מחזור אחד של הפרייה חוץ גופית בליווי הורמונים במינון נמוך במשך 3 ימים בלבד (2 אמפולות של מנוגון ואורגלוטראן כל יום). במהלך השאיבה מחט המטמר יצרה חור בדופן הנרתיק והחל דימום אותו הרופא עצר (לא הייתי תחת הרדמה ולכן הייתי עדה לתהליך). לאחר כשעה מסיום התהליך החל שוב דימום מסיבי ביותר (גושי דם גדולים מאד) ושוב הוכנסתי לחדר ניתוח תוך כדי כך שהרופא עומל במשך דקות ארוכות לעצור את הדימום. לציין כי הדימום היה נרתיקי. הרופא ציין בפני כי במשך כל שנות עבודתו מעולם לא נתקל בדימום כה מסיבי עקב פעולה שכזו. נשאבו 2 ביציות, הוחזרו 2 עוברים אך לא נקלט הריון. לאחר הזרעה חמישית ללא מתן הורמונים (למעט אוביטרל) נקלט הריון שלצערי לא התפתח ובסוף שבוע שביעי נאלצתי לעבור גרידה. שאלתי האם יש מקום לבירור תרומבופיליה נוכח האמור לעיל? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לברור טרומבופיליה.
ד''ר איתי לוי22/07/2008אין כל צורך בברור טרומבופיליה. ברור מסוג זה נעשה רק כאשר יש נטייה לקרישת יתר. בברכה, דר' לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנראה נשלל DVT ומה כעת???חגית20/07/2008
מוגדרת הומוזיגוט MTHFR. הליקוי נמצא במקריות, מאחר שהחלטתי לפנות להמטולוג מומחה. אני בת 54 ועברתי בצעירותי הרבה מאוד הפלות חוזרות, כשטרם נודע על המוטציה. לכן לבסוף טופלתי הורמונלית כדי להמשיך הריון ראשון. ולשאלות: 1. כמה מ"ג חומצה פולית עליי לקחת ביום כל חיי? וכמה מויטמיני בי 6+בי12? לפי מה שקראתי במאמר מה שנתון בטריקרדיה אינו מספיק בכלל. 2. לפני כשבוע התנפחה לי רגל ימין. ללא כאב ניכר וללא סימני אודם.הנפיחות בעיקר בשריר הסובך, ללא בצקת. הופניתי לUS במין, כשלרוע מזלי נעשה ע"י טכנאי רק באזור הירך (הלא נפוח). לפי בדיקות ה-D DIMER וה-US נשללה, בינתיים, פקקת הוורידים. אם כי אני עומדת לעשות אולטרסאונד בשנית באזור השוק בלבד. לאחרונה עליתי במשקלי מבלי לשנות דיאטה. בזמן די קצר העליתי 2 ק"ג. שאלתי: מה עוד נותר לבדוק בתחום הנפיחות ברגל? אלו חשדות עולים?יש לקחת בחשבון שתחושותיי מראות כי קיימת התנפחות - לא מוכחת- גם באזור הבטני ובפנים (בקימה משינה). לפני חודש ומחצה ביצעתי בדיקות דם מקיפות תקינות לחלוטין. אינני חולה במחלה מוכרת, למעט פיברומיאלגיה/CFS, מטופלת רק ע"י תוספים. עקב ה"פיברו" נלקח גם CPR שהיה תקין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשלל DVT
ד''ר אינה צורן-רוזנטל21/07/2008צריך מעקב אחר מצב הרגל, ויטמינים וחומצה פולית יש לטול לפי רמת הומוציסטאין בדם. לגבי סך התמונה יש יש צורך בבירור רפואי מדוקדק ולא תשובות בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםאמיר20/07/2008
pti-nr התוצאה-1.0 ערכי יחוס-2.0-3.0 האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
ד''ר אינה צורן-רוזנטל21/07/2008INR 1 הוא הנורמלי, טוח של 2-3 רק במקרה של טיפול בנוגדי קרישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח קרישיות יתראילי20/07/2008
שלום, לאחר הפלה ללא דופק בשבוע 9 והפלה כימית לפני כחודשיים נשלחתי לבצע בדיקת קרישות יתר לפי הנראה כי ערך פרוטאין c נראה כנמוך אשמח לבדיקתך והערכתך בהתאם לבדיקות הנ"ל תודה מראש פרוטאין C פעיל - 73 לצערי אינני מצליחה להוסיף קובץ אשמח לדעת האם יש אימייל פרטי או אפשרות לבצע זאת דרך האתר להעביר את מלוא הבדיקות באופן מלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישות דם לאחר 2 הפלות
אילי20/07/2008שלום בהמשך להודעתי הפלה ראשונה - שבוע 9 עובר ללא דופק , הריון כימי, החלטתי לצרף בצורה אחרת את מלוא הבדיקות - קרישות לאחר הפלה 2 תודה על ההסבר יש לציין שאני בקופ"ח מכבי לצורך הערכים שמשתנים אולי מקופ"ח זו או אחרת PT (%) | | 100% - גדול מ PT (Seconds) 10.4 I.N.R 1 PTT 26.5 Homocystein 7.83 Fibrinogen (Hypercoag.)242 Protein S Free 84 Protein c-Activity 73 APCR (APC Resistance) 2.61 Prothrombin 20210 NORMAL Factor VIII 100.5 Lupus anticoagulant DRVVT 0.92 Lupus anti coagulant APTT 1.39 Cardiolipin IgG Ab NEGATIVE Beta 2 Glycoprotein 1 IgG קטן מ- 1 NAGATIV Remark (Hypercoagulation) - לסיכום - נמצא ערך נמוך מורמה לפרוטאין C נא לחזור לאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילי
ד''ר אינה צורן-רוזנטל21/07/2008ערך PROTEIN C מעט נמוך, אך הוא מושפע מגורמים רבים ולכן לפני מסכנות יש לחזור על הבדיקה. אם אכן יש חסר תצטרכי קלקסן בהריון הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר אינה עזרי לי...אני מבולבלתגלית18/07/2008
בהמשך להתכתבות בנושא 'קרישת דם...מתכננת הריון' ביקרתי אצל המטולוג ביום ד' בזבולון ,ההמטולוג שלל!!!!את הייעוץ שניתן לי מרופא הנשים ומרופא המשפחה(מומחה בנוסף ברפואה פנימית). הוא טוען כי כל עוד לא עברתי שום אירוע של הפלה או כל דבר אחר הקשור לקרישת דם אין צורך בשום פנים ואופן שימוש בקלקסן בזמן ההריון,כ"כ לגבי החומצה פולית להפסיק (כאשר בייעוצים הקודמים נאמר לי שיהיה עלי ליטול חומצה פולית כל החיים. יצאתי מהביקור בתחושת בלבול גדולה מאוד: מצד 1 האם הוא רוצה שרק במידה ותהיה הפלה אזי יצדיק את השימוש בקלקסן ובפולית. מצד 2 הוא טוען כי לפי תוצאות הבדיקה נמצאה אצלי בעיית קרישות אך אין זה מחייב הקשר לסיבוחי הריון ושאני נמצאת בסכנת הפלה כמו כל בחורה רגילה. ר.המשפחה שלי התעדכן בסיכום הביקור של ההמטולוג ודרש ממני שלא לפעול לפי הייעוץ שההמטולוג נתן לי ולבצע את בדיקת ההמוציסטין בלא קשר ולאחר להמשיך עם החומצה הפולית. ד"ר אינה ,ההודעה ארוכה אך אני ממש מבולבלת,מה דעתך?דעתך חשובה לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מממ
ד''ר אינה צורן-רוזנטל21/07/2008תראי לא נעים לי לדבא מאחרוי גבו של הרופא בזבולון אך לדעתי הוא אינו מעודכן, אני ממליצה לך חהגיע עם תוצאות הבירור קרישיות יתר שיש לך לבי"ח רמב"ם ליעוץ פרטי של רופא קרישה, בעלות 100 שח בלבד, ולקבל יעוץ מושכל. טלפון לקבלת תור 04-8543520, וכדאי לא להשמע משוחדת את יכולה להגיע לכל המטולוג ביחידת קרישה ולא אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 7חסוי18/07/2008
אובחן אצלי חוסר פקטור 7 ( 6% ) ובבדיקת pt 2.3 inr אני לפני גרידא האים צריך הכנות מיוחדות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר פקטור 7
ד''ר אינה צורן-רוזנטל21/07/2008חסר פקטור 7 לא בהכרח קשור לדימום יתר, כדי להחליט על הכנה לפני גרידא צריך עוד פרטים. עדיף לקבל יעוץ המטולוג מסודר לפני הפעולה במוסד בו תעברי אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליציטמיה ורה??ורד17/07/2008
לאימי בת 65, המגלובין גבוה (17) והמוטוקריט 51 יש חשש לפוליציטמיה ורה, נשלחה לבדיקת gak, האם אפשר לקבל הסבר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
ד''ר אינה צורן-רוזנטל21/07/2008פוךיציטמיה ורה היא מחלה של לשד עצם הגורמת ליצור יתר של כדוריות אדומות וזה לאלוימיה. הסיכון העיקרי הינו קרישת דם. האבחון היום ע"י הבדיקה שציינת. במידה ותאובחן תזדקק להקזות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
ורד22/07/2008כתב שייצור יתר של כדוריות אדומות מוביל לאלוימיה? מה זה אלוימיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אינה צורן-רוזנטל24/07/2008הכוונה לא לויקמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MPVעזרה בבקשה!16/07/2008
שלום, רציתי לברר מה המשמעות של המערך הגבוה של ה-MPV בספירת הדם-הכל יצא בגדר הנורמה,חוץ מMPV שיצא 14.3 אני רוצה לציין שאני עושה דיאטה כבר 3 חודשים,וגם לוקחת כדורי ,"רוטס HR" למניעת נשירת שיער שהתחילה לי בזמן האחרון (אולי בגלל הקיץ...) לא הפסקתי לקחת את הכדורים האלו לפניי הבדיקה. בנוסף לוקחת באופן קבוע ג'ארו דופלקס. האם עליי להלחץ??? בתודה סיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מצרפת את הבדיקות כולה.
עזרה בבקשה!16/07/2008| 10*3/micl | ( 4.5 * 5.1 ) 11 | RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | ( 3.8 * 4.71 ) 5.3 | Hemoglobin | g/dl | ( 11.7 * 14 ) 16 | Hematocrit | % | ( 35 * 41.9 ) 47 | MCV-Mean Cell Volume | fl | ( 79 * 89 ) 97 | MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | ( 27 * 29.7 ) 34 | MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | ( 31 * 33.4 ) 36 | RDW-Red Cell Distri.Width | % | ( 11.6 * 13.6 ) 15 | Platelets | 10*3/micl | ( 150 * 207 ) 450 | MPV-Mean Platelet Volume | fl | ( 7.8 ) 12 * 14.3 | Neutrophils % | % | ( 40 * 53.7 ) 75 | Lymphocytes % | % | ( 22 * 34.8 ) 44 | Monocytes % | % | ( 3 * 8.4 ) 13 | Eosinophils % | % | ( 0 * 2.5 ) 6 | Basophils % | % | ( 0 * 0.6 ) 2 | Neutrophils # | # | ( 1.8 * 2.74 ) 7.7 | Lymphocytes # | # | ( 1 * 1.78 ) 4.8 | Monocytes # | # | ( 0 * 0.43 ) 1.1 | Eosinophils # | # | ( 0 * 0.13 ) 0.6 | Basophils # | # | ( 0 * 0.03 ) 0.2 |
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני...
עזרה בבקשה!16/07/2008זה לא יצא כל כך טוב, אני אנסה לצרף את זה אחרת | 10*3/micl | ( 4.5 * 5.1 ) 11 | RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | ( 3.8 * 4.71 ) 5.3 | Hemoglobin | g/dl | ( 11.7 * 14 ) 16 | Hematocrit | % | ( 35 * 41.9 ) 47 | MCV-Mean Cell Volume | fl | ( 79 * 89 ) 97 | MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | ( 27 * 29.7 ) 34 | MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | ( 31 * 33.4 ) 36 | RDW-Red Cell Distri.Width | % | ( 11.6 * 13.6 ) 15 | Platelets | 10*3/micl | ( 150 * 207 ) 450 | MPV-Mean Platelet Volume | fl | ( 7.8 ) 12 * 14.3 | Neutrophils % | % | ( 40 * 53.7 ) 75 | Lymphocytes % | % | ( 22 * 34.8 ) 44 | Monocytes % | % | ( 3 * 8.4 ) 13 | Eosinophils % | % | ( 0 * 2.5 ) 6 | Basophils % | % | ( 0 * 0.6 ) 2 | Neutrophils # | # | ( 1.8 * 2.74 ) 7.7 | Lymphocytes # | # | ( 1 * 1.78 ) 4.8 | Monocytes # | # | ( 0 * 0.43 ) 1.1 | Eosinophils # | # | ( 0 * 0.13 ) 0.6 | Basophils # | # | ( 0 * 0.03 ) 0.2 |
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMPV גבוה
ד''ר אינה צורן-רוזנטל17/07/2008הערך מצביע על גודל הטסיות, לא משפיע על תיפקודן ואין לך כל בעיה שדורשת בירור או טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)