מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישיות יתרדליה28/05/2008
הבת שלי בת 22 בבדיקה במעבדה לקרישיות יתר נמצא
LAC חיובי (פעם ראשונה 1.41 פעם שניה 1.27)
מבקשת להבין את המשמעות של התוצאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - LAC
ד''ר אשר וינדר29/05/2008בדיקת LAC מגלה קיום נוגדנים למערכת הקרישה אשר אופינים לתסמונת מסוימת בו יש נטייה לעודף קרישה. הבעייה שהאבחון המעבדתי של התסמונת הוא מסובך ולכן אני ממליץ לביתך לפנות אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה עם כל בדיקות המעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרדליה28/05/2008
הבת שלי בת 22 בבדיקה במעבדה לקרישיות יתר נמצא
LAC חיובי (פעם ראשונה 1.41 פעם שניה 1.27)
מבקשת להבין את המשמעות של התוצאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - LAC
ד''ר אשר וינדר29/05/2008LAC הוא שם הבדיקה לגילוי נוגדנים כנגד מערכת הקרישה. נוגדנים כאלו יכולים להופיע כחלק מתסמונת המכונה APS. הבעייה שהגילוי המעבדתי של התסמונת הוא מאוד בעייתי ולא ניתן להסמך רק על בדיקת LAC. מציע לקבל יעוץ מבוסס על סמך כל הבדיקות אצלי או אצל כל המטולוג המומחה בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם, יתר כדוריות דם אדאיליה28/05/2008
בתוצאות מעבדה שקיבלתי, הדבר היחיד שאינו תקין הוא כדוריות הדם האדומות. יש לי 5.75 כאשר הגבול העליון הוא 5.6.
אני בן 17. האם זה משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר כדוריות דם
ד''ר אשר וינדר29/05/2008בגרך כלל זה ללא משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קומדין לשם ביופסיהobb27/05/2008
שלום רב,
אני בת 65 לוקחת באופן קבוע קומדין.
בשל ממצא בשד עלי לעבור ביופסיה תחת סונר ועלי לקחת במשך 5 ימים זריקות קלקסן ולהפסיק את הקומדין.
הרופאים חלוקים בדעתם לגבי מינון זריקות הקלקסן- 40 או 60 מ"ג.
אבקש לקבל את חוות דעתך בנושא בדחיפות שכן הבדיקה היא בעוד שבוע.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת קומדין לשם ביופסיה
ד''ר אשר וינדר29/05/2008הנושא של טיפול נוגד קרישה בעת טיפולים חודרניים הוא מורכב. לעיתים אני ממליץ על מיון קלקסן של 200 מ"ג ליום, לעיתים פחות ולעיתים ללא קלקסן. מבלי לדעת מהי הסיבה שאת נוטלת קומדין, לא ניתן לענות על שאלתיך. ממליץ לפנות אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה כדי לקבל עיצה מבוססת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרישת יתרעדנה27/05/2008
שלום
אני בת 38 ביצעתי בידקות כרישת יתר כל התוצאות יצאו תקינות למעט בדיקה מסוג fibrinogen 176.
עברתי את הבידקה בשל ההיסטוריה של הריונות שלי בהריון הראשון ביצעתי הפסקת הריון,לאחר מכן היתה לי הפלה בשל הפסקת דופק לעובר בשבוע 8 ,לאחר מכן ילדתי ילדה בריאה ובשנה האחרונה נאלצתי לעבור שתי הפלות שתיהם בשבוע 8 בשל הפסקת דופק לעובר.
שאלתי האם לפי התוצאות האם יש צורך במתן קקלאסן או אספרין בהריון הבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות
ד''ר אשר וינדר29/05/2008הנושא של הפרעות בקרישה והפרעות מילדותיות נמצא בחיתוליו ולכן אין מספיק ידע. יש ספק אם הפלות בשבוע מודם קשורות להפרעות קרישה. אני ממליץ לקבל יעוץ מבוסס אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה. בכל מיקרה, רמת הפיברינוגן תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישתיות יתר וטיסהנוגה26/05/2008
שלום,
אני בת 39 ובריאה. בעקבות שתי הפלות בשבוע 8 ביצעתי בדיקות לקרישתיות יתר. כל הבדיקות יצאו תקינות למעט:
1. נמצאתי הומוזיגוט למוטציה mthfr c677t
2. homocysteine 3.8vmol/l
הבדיקות של apcr ratio, protein c activity, prot-s, antithrombin-III היו תקינות.
הגבירו לי את המינון של החומצה הפולית ל- 5 מ"ג.
אני טסה לחו"ל (20 שעות טיסה), האם הטיסה מסוכנת לי? לא הצלחתי לדבר עם מומחה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישתיות יתר וטיסה
ד''ר אשר וינדר27/05/2008שלום,
שתי הפלות בשבוע 8 לא מצביעות על בעיית קרישה.
מצב הומוזיגוטי ל- MTHFR בנוכחות רמה תקינה של הומוציסטאין קרוב לוודאי הוא ממצא ללא חשיבות קלינית
באם ציינת את כל הבדיקות שבוצעו בעניין קרשת יתר אזי לא ביצעו את הבדיקות היותר חשובות!
קרוב לוודאי שלא הייתי ממליץ לך ליטול חומצה פולית (אלא אם את מתכוונת להרות שוב בקרוב).
ואני כן ממליץ לדבר עם מומחה. פני אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה לקבל חוות דעת מעמיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה
נוגה27/05/2008ביצעו עוד בדיקות שיצאו תקינות:
פקטור 8, פקטור 5 ו- prothrombin G20210A.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוציטיםאירית26/05/2008
שלום רב
הייתי מבקשת לדעת מה יכולה להיות הסיבה ל-% מונוציטים מעט גבוה מהנורמה 8%-9% כאשר המספר האבסולוטי נמצא בנורמה בבדיקות הדם.
השוויתי לכמה שנים אחרונות ובכל הבדיקות, בשמונה השנים האחרונות התופעה קיימת.
מודה על התייחוסתך
אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוציטים
ד''ר אשר וינדר26/05/2008ספירת תת אוכלוסיות של תאי דם לבנים היא קשה לכימות, ולכן חריגות קלות הן בדרך כלל חסרות חשיבות. באם ההפרעה נמשכת זמן ממושך הסבירות שיש לחריגה משמעות יורדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין גבוה לבן שנתייםשרית25/05/2008
בני בן שנתיים והתגלה בבדיקת דם המוגלובין 14.2 RBC5.32 המטוקריט 40 MCHC 35.2
מה עלי לעשות האם מדובר בפוליצטמיה ? יש לצין שלפני 3 חודשים ההמוגלובין עמד על 13 ולפתע עלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין גבוה לבן שנתיים
ד''ר אשר וינדר26/05/2008אני המטולוג המטפל במבוגרים והידע שלי לגבי ילדים מוגבל. אני מציע שתפני לרופא הילדים/המשפחה בשאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםנופ25/05/2008
אם לוחיות הדם גורמות לקרישה מהירה של הדם מיד לאחר הפציעה, אז איך שהדם שלוקחים לצורך במרפאה לצורך בדיקות לא נקרש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם
ד''ר אשר וינדר26/05/2008זו בדיוק הסיבה שבדיקות הדם מוכנסות לתוך מבחנה מיוחדת, אשר מכילה חומר שמונע את קרישת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בטסיות הדםבתי25/05/2008
שלום
אובחנתי כבעלת קרישיות יתר עקב הפלות יתר,רציתי לשאול האם עלי להשתמש באופן קבוע גם בלי הריון במדלל דם אני בת 40 ,בבדיקות הדם האחרונות יש עליה במספר הטרמובציטים שאלתי האם זה מסוכן? וממה זה יכול לקרות? והאם השימוש באספירין מסוכן? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בטסיות הדם
ד''ר אשר וינדר26/05/2008"קרישיות יתר" הוא שם כללי למספר מצבים שונים. לכן, כדי לייעץ לך צריך לדעת מהי ההפרעה ובמה היא התבטאה. בדרך כלל טסיות גבוהות נגרמות מסיבה אחרת. יש מקום לברר אותה. ממליץ לפנות אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםבת 2323/05/2008
ערב טוב ,
אני אהיה מודה לך אם תוכל להספיר לי מה המשמעות של החריגות מהנורמה בבדיקת הדם . והאם המצב צריך טיפול או בדיקות נוספות או לא ?!!!
הערה קטנה : הבדיקה בוצעה אחרי שבועיים מקבלת שלוש מנות דם ( אחרי קבלת עירוי דם , הבדיקות היו תקינות) . תודה ויום טוב
Ferritin=8ug/l
Po mg/dl
Creatinine=0.2 mg/dl
Glucose=62 mg/dl
Calcium=8.1 mg/dl
Wbc=4.10 k/microl
Rbc=3.70 m/microl
Hb=8.9 g/dl
Hct=29.1 %
Mcv==74.1 fl
Mch=22.1 pg
Mchc=33.9 g/dl
Rdw=18.5 %
Mono.abs=0.11 k/microl
Neutrophils abs-dif=1.2 k/microl
Chr=22.2 ph
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר אשר וינדר25/05/2008בדיקות המצורפות הן לא תקינות ובוודאי לא לגבי מישהי בת 23. גם קבלת מנות דם הוא לא דבר מקובל בגיל הזה. ממליץ לפנות בעניין לרופא משפחה אוו, אם לדעת הרופא יש צורך, להמטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MPVנאוה23/05/2008
ד"ר שלום
אני בת 37 ובהריון.
בכל בדיקות הדם שנעשו לי בשנים האחרונות הערך של MPV הוא גבוה מהנורמה (בפעם האחרונה היה 12.8)
שום רופא לא התייחס לכך, אך קראתי שיש קשר לסיכוי להתקפי לב.
האם יש דרך לשנות את גודל כדוריות הדם?
האם יש לכך איזושהי השלכה לגבי ההריון?
תודה
נאוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MPV
ד''ר אשר וינדר25/05/2008ערך זה מבטא את גודל טסיות הדם. אומנם יש מחקרים הקושרים בין הגודל לבין מיגוון בעיות, אך בין זה לבין האמת כנראה יש פער גדול. בכל מקרה אין דרך מקובלת להורדת הגודל ולא מוכרות השלכות בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בתאונהחגי22/05/2008
שלום דר' שמי חגי בחור בן 31 ולפני כחודש עברתי תאונת דרכים כשאני על אופנוע. רכב פגע בי נפלתי על הכביש וירד לי דם מהרגל בחלק שמתחת לברך. לא אושפזתי צולמתי וראו שאין שבר.היו לי שבועיים של רגל נפוחה אדומה כחולה... עכשיו חודש אחרי נותר לי גוש ברגל והרופאה אמרה שהוא יעלם עם הזמן. היא הזכירה משהו לכך שאולי יש קריש דם אך לאחר שמיששה שוב ושוב את הגוש אמרה שזו הצטברות דם תת עורית וכי לא נראה לה שמדובר בסכנה לקריש דם. מאז אני מוטרד ובכל פעם שכואב לי משהו אני חושש שזה קריש דם ושעוד רגע יהיה לי שבץ או דום לב. האם עלי להסתפק בדברי רופאתי? האם אני במצב של סיכון? מה התחושות כשיש קריש דם? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בתאונה
ד''ר אשר וינדר25/05/2008לא ניתן לתת תשובה לשאלתך מבלי לראות ולמשש את הרגל. עד כמה שאני מבין מהכתוב, הרופאה שלך צודקת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת יתר הטרוזיגוטית,פקטור 5 ליידןעידית21/05/2008
שלום רב! אני אובחנתי כנשאית של פקטור 5 ליידן, הטרוזיגוטית. לאימי היו אירועים טרומבוטיים, לאחר לידות. אני עברתי הריון ראשון, עם נטילת קלקסן 40 מ"ג, משבוע 6 במשך כל ההריון,ולאחריו 6 שבועות וילדתי ילד בריא. בהריון השני נטלתי קלקסן, משבוע 8 עד שבוע 12 שבו התחלתי לדמם. באותו שבוע עדיין היה דופק , אך היתה הינתקות של השיליה מדופן הרחם. והשיליה כיסתה את פתח צוואר הרחם.היו לי 3 אירועים של דימום שבמהלכם הפסקתי את הזריקות ולבסוף היתה לי הפלה טבעית. שאלתי היא: האם נטילת הקלקסן החמירה את המצב ויכול להיות שבעקבות כך היתה ההפלה? האם אני בכלל צריכה ליטול קלקסן? אני שוקלת הריון נוסף ואני אובדת עיצות. בתודה על התשובה, עידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת יתר הטרוזיגוטית,פקטור 5 ליידן
ד''ר אשר וינדר21/05/2008הקשר בין קרישה לבין סיבוכי הריון הוא לא חד משמעי. רק בשנים האחרונות הנושא נבדק. בשלב זה אין עדויות חד משמעיות ולכן הדעות וההמלצות הן שונות. האם היית זקוקה לקלקסן בהריון ראשון? האם הקלקסן החמיר את עניין שדימומים עקב היפרדות השלייה? מכיוון שמדובר בנושאים שלא ניתן לתת חוות דעת חד משמעית אני מציע שתפני להמטולוג מומחה קרישה שיבחן את העניין בקפדנות ב- 4 עיניים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקטור 5 ליידן - הריון
עידית22/05/2008בהמשך לתגובתך, רופא נשים המליץ לי לקחת קלקסן מהרגע שבו שמעתי דופק בשבוע 6 בהריון הראשון. כמו כן גם בהריון השני. אינני יודעת אם הקלקסן החמיר את הדימומים. האם ייתכן שהקלקסן גרם להינתקות השילייה מדופן הרחם? איך יכול להיות שעברתי הריון תקין עם הזריקות ועכשיו זה מוגדר כסכנה?
האם ידוע לך מה גורם להינתקות שיליה?
האם זה שלא עברתי אירועים טרומבוטיים( ורק אימי עברה ), ועצם היותי נשאית הטרוזיגוטית- האם לזה יש השפעה באם לקחת זריקות קלקסן בהריון בכלל?
לפי המלצתך אגש לייעוץ אצל המטולוג מומחה, האם אתה יכול להמליץ לי על מישהו מסויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקטור 5 ליידן - הריון
ד''ר אשר וינדר25/05/2008יכולה לפנות אלי או לכל המטולוג אחר העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דםKAM03220/05/2008
אני אהיה מודה לכם אם תוכלו להספיר לי על תוצאת בדיקת הדם .
הבדיקה בוצעה בגלל כאבי ראש וחולשה כללית .
ותודה מראש על כל עזרה .
Wbc=5.5 10^3/mm^3
Lymf=2.9 10^3/mm^3
Gran=2.2 10^3/mm^3
Mid=0.4 10^3/mm^3
Lymf=52.6 %
Gran=40. %
Mid=7.0 %
Hct=30.2 %
Mcv=77.8 um^3
Rbc=3.88 10^6/mm^3
Hgb=8.6 g/dl
Mch=23.0 pg
Mchc=29.5 g/dl
Rdw%=18.5 %
Mpv um^3
Plt=229 10^3/mm^3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
ד''ר אשר וינדר21/05/2008אני מוצע בבדיקה קיום אנמיה. ממליץ לפנות בהקדם לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)